Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

@ef

Majstor

(22)

 • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

 • Poruku poslati

1.501

Ponedjeljak, 24. Mart 2008

Lijepo je videt da nam je Reis Mustafa ef. Ceric uvazavan u cijelom svijetu i to sto ravnopravno uzima ucesce (a ne samo prisustvuje) na mnogim vjerskim konferencijama i forumima na kojima prisustvuje ulema iz cijelog svijeta.
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

Gyerzelez

Zlatna sredina

(10)

Postovi: 187

Datum registracije: 25.06.2003

 • Poruku poslati

1.502

Utorak, 25. Mart 2008

Dobro je sto se ovo i dalje diskutira, ali moram reci da ne bi trebal dozvoliti da ljudi budu na toj stvarno vaznoj funkciji po preporuci recimo nas forumasa, BG, SA itd.

Ja kao prvo znam o Muameru samo kao pojmu i njegovu reputaciju znam preko diskusije sa familijom i ahbapima a i preko onoga sto je fala Allahu dostupno preko Interneta i ostalih medija. Znaci neznam detalje o kojima se diskutira sa dzamijskog i lokalnog nivoa.

O tim ostalim imenima koja se predlazu i da ne pricam.

Jesam iz Sandzaka, jesam Bosnjak, musliman ali nisam upoznat u detalje recimo ko je kakaf i sta je receno te u kahvi kod ovoga ili onoga, kako se neki ponasao kad je bilo ovo ili ono.

To je fakat, nemojte zamjeriti, sve trach i nista drugo.

Muamer jeste uradio vise za Sandzak nego svi prije njega zajedno, ukljucujuci tu i imame i funkcionere, politicare, i ostale predstavnike muslimanskog naroda (ne samo Bosnjaka, mada je za Bosnjake ucinio ponajvise), u recimo zadnjem stoljecu ako ne i vise.

Fakat je da u svim uspjevajucim organizacijama, direktori (mnozina) odlucuju zajednicki na ono sta je po njihovom strucnom misljenju, znanju, iskustvu i zajednickom ciju, po njihovome, ponajbolje za one koje oni reprezentiraju.

Istim, pozicija recimo da nazovem, Guvernera (kao individue) te organizacije, je samo glasnogovornicka a ne diktatorska. Ovako je organizirana svaka Reserve Bank, npr. USA/UK/Australia/Japan itd.

Prosto, ne odlucuje jedan strucnjak vec njih 12 (>=12) sa pozicije Board of Directors.

Ovako su isto organizirana sva religiozna/kuturna/duhovna/manjinska/aboridzanska (domorocka) drustva po svijetu. Zakon tako zahtijeva, oni koje ova drustva predstavljaju tako zahtijevaju i tako mora biti.

Eliminira se svaka mogucnost za korupciju i gubljenje reputacija predstavljenika (citaj = muslimana, Bosnjaka...).

Istim, mi svi znamo da je svakom muslimani koji obavlja bilo kakvu funkciju u bilo kojem aspektu drustva i zivota muslimana, naredjeno/odredjeno da, ako postoji ikakva sumnja da ne obavlja funkciju kako treba, da se skloni sa te funkcije dobrovoljno dok Ummah ne izabere ili njega ponovo ili nekog drugog u kojega imaju vise povjerenje i nadaju se da ce postici to sto Ummah zahtijeva i smatra dosljednim.

Jeli istina? Mislim da jeste.

Prema tome, jedino kandidacijom Ummah ili toga Islamskog Sabora (znaci onih koji su nastavili studiranje i usavrsavanje, taj jedan oblik Dzihada, s ciljem da sluze Boga kroz predstavjanje i vodjenje naroda u bolju buducnost), treba izabrati glavnog vjerskog vodju.

Ne preko veze, vladanjem i uzurpiranjem i korumpiranjem javnih medija, preporukom politicara koji i mozda nisu vjera onih kojima/koje predlazu, ili bilo koga drugog.
Ummah odlucuje.

Sve ostale opcije ne zadovoljavaju osnovne uvjete Islamskog pravnog sistema (ne samo tzv. Serijatskog Prava) koji samo usavrsava lokalne zakone.

Zahtijeva se uzimanja u obzir svakog aspekta iz zivota modernih muslimana a posebno narodnih interesa (apsolutne vecine = tj. prvo lokalne Ummah u Srbiji, a posto smo i krvlju i religiozno i duhovno vezani sa njima, i interese brace nam u Bosni).

Sve ostalo vodi jos vise ka asimilaciji nas u nemuslimane, a na to se (na duge staze) ide.

Ako Predsjednik US of A ne smije biti na toj funkciji vise nego 2 x 4 godine, postoje razlozi za to, a mi i po primjeru i S.U. i R. Lj., ostalih, ali i po primjeru trenutnih predstavnika i jedne i druge IZ, vidimo da tako i mora i treba biti.

Ostale opcije korumpraju i duh i tijelo i daju povoda za munafikluk.

Usladi se fotelja brate, bila ona tapacirana svinjskom ili ovcijom kozom, i fakat je da se poslije ovoga usladjivanja svi ostali interesi, osim onog sopstvenog, pomute, izmijesaju sa sopstvenim ili skroz zaborave, mada se o njima muhabeti i oni se reklamiraju javno.

Ti, koje ta osoba predstavlja, poslije izvjesnog vremena pocinju da vide stvari koje mozda i ne postoje, ali kroz samu naviku na njega pocinju da previse analiziraju i tu organizaciju i te predstavnike.
Znaci imaju i vremena i sklonosti da pocinju da traze dlaku u jajetu, trachaju i polako se pretvaraju u munafike i nemuslimane.

Ne treba to uposte dozvoliti.

Ni narodu ni predstavniku da se uopste nadju u toj poziciji, da se to za njega/njih i pomisli a nekmoli da se kaze i procuje po Ummetu pa i sire.

Zatim toj organizaciji samoj jer ona predstavlja sljedbenike Bozije Istine u Srbiji. Izgubi se i iman i reputacija jer se fakticki organizacija pocne sprdati sa narodom, ako nicim drugim onda ne-akcijom, inercijom, svadjom i gube se sanse za napredovanje u svakom obliku.

Ovo se zove Duty of Care i za neke prekrsaje, znaci ignorisanje odgovornosti, u nekim oblastima se cak ide u zatvor. Svi koji su na funkcijam imaju odgovornost prema onima koje predstaljaju da to cine to the best of their abilities. Za to su postavljeni i za to odgovorni.

U finansijskim sektorima, ako se na berzi cuje ili zna da je ikakav predstavnik/direktor itd. ucinio nesto sto vecina ne smatra povoljnim, kompanija gubi vrijednost, dionice padaju...

Trenutno su na berzi Islam, nasi svijetli obrazi, nas ponos, nasa kultura, zrelost kao naroda, reputacija i na kraju, nasi kolektivni interesi.

Ako zaposljavamo bilo koga da trguje na toj berzi za nas a ne nama, on mora biti izabran od strane vecine nas.

Da bi funkcionirala, svaka masina zahtijeva servis poslije izvjesnog vremena, a nama treba Veyron samo ovakvo, nema kompromisa za masinu i muslimanskih i Bosnjackih interesa.

A ne samo zato sto je nekolicini kojima se utuvilo da samo oni mogu to, konjska kola.

Sellam Aleykum

Gyerzelez

ed

Veteran

(61)

 • »ed« je muško

Postovi: 3.336

Datum registracije: 17.12.2002

Lokacija: D

 • Poruku poslati

1.503

Utorak, 25. Mart 2008

Citirano

Orginalno od sans
Drugo: Stvarno nema smisla iznositi bilo šta netpokrijepljeno dokazima, a ovu tezu o "guranju", kao i ranije teze o "njegovim ličnim pretenzijama na mjesto Muftije" vidim kao dio tih besmislica.

Pretpostavljam da si bio nazocan kada je bilo rijeci o tome te da mozes posvjedociti da je tvrdnja 'prve ruke' o izjavama Muhamed ef. kojima je ispoljio pretenzije na mjesto muftije laz, odnosno besmislica.
Čvrsto je ubijeđen u svoje stavove. Nemojte ga zbunjivati činjenicama!

sans

Majstor

(31)

 • »sans« je muško

Postovi: 2.733

Datum registracije: 29.07.2002

Lokacija: Svemir/zemlja/Evropa/SCG/New Pazar

 • Poruku poslati

1.504

Utorak, 25. Mart 2008

Laž nije isto što i neistina, jer preduslov da bi neistina postala laž je da onaj koji je izgovara zna istinu. Konkretno u ovom slučaju mislim da je u pitanju neistina a ne laž, a iz razloga što je tvoja "prva ruka" iz druge ruke došla do informacije o tome da Muhamed ef. Demirović ima pretenzija ka tom položaju.
U stvarnosti desilo se ovako (iz druge ruke):

U vrijeme kad su se desile sve one neprijatnosti i podjele, Muhamed ef. Demirović se nalazio u itikafu. Grupa imama mu je došla u džamiju u posjetu i razgovarali su o problemu i načinu na koji bi se problem mogao riješiti. Jedna od ideja oko koje su se maltene složili je bila da ta ista grupa ode do Muamer ef. da zatraži od njega da se povuče , a od imama koji su napustili IZ u Srbiji da se zatraži istovremeno da se vrate u istu - jer su svi ovi koji su napustili IZ u Srbiji istu napustili prevashodno zbog njega. Potom se poveo razgovor o tome ko bi u tom slučaju preuzeo ulogu Glavnog muftije. Bilo je više predloga, a nakon svakog izgovorenog imena javljao se jedan te isti imam sa odgovorom: "On neće!" . Muhamed ef. Demirović mu je tada rekao sledeće:
"Brate, nemoj ti odgovarat u ime drugih. Otkud znaš da neće? Evo, ja hoću!" - više u kontekstu kritike tog uplitanja i odgovaranja u tuđe ime, a ne u kontekstu isturanja sebe u prvi plan. Normalno, neko od tih imama je ovu rečenicu shvatio ne kao put ka pronalaženju rešenja krizne situacije već kao divnu priliku da se još malo dodvori "prvoj ruci" i brže bolje potrčo k njemu "da ga neko ne bi preteko u dobrim djelima" . Nakon toga uslijedilo je "premještanje" Muhamed ef. Demirovića na bolje radno mjesto...
Ako nemaš iskustva-prevariće te , a ako imaš - onda već jesu , onda već jesu , onda već jesu... ;)

i ... bode mi oči

... al lahko je tebi kad imas olovku sa gumicom

ed

Veteran

(61)

 • »ed« je muško

Postovi: 3.336

Datum registracije: 17.12.2002

Lokacija: D

 • Poruku poslati

1.505

Utorak, 25. Mart 2008

Nek' si nam to prenio. U svakom slucaju puno bolje i efikasnije od etiketiranja jednom rijecju.

Citirano


... jer su svi ovi koji su napustili IZ u Srbiji istu napustili prevashodno zbog njega.

Nema niko pravo da napusta IZ, pogotovu ne zbog jednog covjeka. Na stranu to sto beg u narucje onome ko godinama pokusava da okupira IZ otkriva malo dublje razloge od nezadovoljstva jednim covjekom. Utoliko je slucaj Muhamed ef. Demirovica nesto povoljniji od slucaja ostalih ali rekao bih i dalje nezavidan.
Čvrsto je ubijeđen u svoje stavove. Nemojte ga zbunjivati činjenicama!

sans

Majstor

(31)

 • »sans« je muško

Postovi: 2.733

Datum registracije: 29.07.2002

Lokacija: Svemir/zemlja/Evropa/SCG/New Pazar

 • Poruku poslati

1.506

Utorak, 25. Mart 2008

Pazi, i to što si citirao da je orginalno od mene je takođe prenijeto kao dio razgovora koji se vodio tada u džamiji.
Na etiketiranje mi više liči ovo tvoje:


Citirano

Na stranu to sto beg u narucje onome ko godinama pokusava da okupira IZ otkriva malo dublje razloge od nezadovoljstva jednim covjekom.
Ako nemaš iskustva-prevariće te , a ako imaš - onda već jesu , onda već jesu , onda već jesu... ;)

i ... bode mi oči

... al lahko je tebi kad imas olovku sa gumicom

ed

Veteran

(61)

 • »ed« je muško

Postovi: 3.336

Datum registracije: 17.12.2002

Lokacija: D

 • Poruku poslati

1.507

Utorak, 25. Mart 2008

Dobro de. Evo ispravio sam.

Citirano

Originalno od sans
Na etiketiranje mi više liči ovo tvoje:

Dobro kazes. Samo ti lici vise.
Čvrsto je ubijeđen u svoje stavove. Nemojte ga zbunjivati činjenicama!

Junus

Profesionalac

(10)

 • »Junus« je muško
 • »Junus« je zabranjen

Postovi: 607

Datum registracije: 10.07.2007

Lokacija: Novi Pazar, Sandžak

 • Poruku poslati

1.508

Utorak, 25. Mart 2008

Citirano

Orginalno od ed
Da se nadovezem. Politicka propast Sulejmana Ugljanina je samo prvi uslov da se stvari stabilizuju i vrate u normalu. Medjutim, cilj ne bi trebao biti da vjerovatnoca da brat udari na brata naglo padne vec da brat bratu bude zaista brat a ne dusmanin. A sam poraz Ugljanina na predstojecim izborima nesto tako nece automatski obezbijediti.

To da je Sulejman Ugljanin neko ko cijelo vrijeme pokušava da "okupira" IZ-u je propaganda Muamer Zukorlića koju on širi evo već duže vrijeme. To se zove demonizacija nekoga. Naravno, svi oni koji su njega prihvatali i koji ga i dalje prihvataju za Muftiju propagiraju ovakvo nešto, a to je proizvod Muamerovog direktnog miješanja u politku svih ovih godina. Njegovim konstantnim demoniziranjem Sulejmana Ugljanina je on i izazvao žestoku netrpeljivost prema sebi od strane pristalica Sulejmana Ugljanina, a kod onih koji su u njemu vidjeli autoritet je, naravno, izazvao žestoku mržnju prema Sulejmanu Ugljaninu. Najgore u toj njegovoj propagandi je to što on za to koristi jednu vjersku instituciju i samu vjeru. Saveznik u ovoj demonizaciji Sulejmana Ugljanina su i greške u redovima stranke koju on predvodi.

Kako ovo prevazići, tj. šta nam je raditi?

Prije svega treba Allahu Uzvišenom dovu činiti da nam pošalje Njegovih učitelja (jednog, dvojicu, trojicu, što više to bolje) koji će nas vjeri podučiti, koji će nas podučiti ispravnom shvatanju vjere i duhovnosti. Učitelja koji će biti pravi uzori u vjeri i koji će nas svojim primjerom odgojiti, vaspitati i time nas ustvari vjeri podučiti.
Na nama je da takve ljude, uz Allahovu pomoć, prepoznamo, slijedimo i upijamo što je više moguće duhovnosti koja preko njih ide.
Što se više ljudi preko tih duhovnih učitelja vjeri poduči, što više bude produhovljenih ljudi, to će nam stanje biti bolje, jer to je direktna posljedica dobrog odnosa spram Gospodara svjetova i Poslanika a.s.

"Ulivanjem" prave duhovnosti u ljude izbija se iz njih otrov koji je u njih ubačen, a koji je neko nazvao duhovnošću, a ustvari se radi samo o jednoj ideologiji zasnovanoj na vjeri.

Dakle, dovu Allahu Uzvišenom treba činiti da nam pošalje svojih hizmećara da nas pomognu.
[SIZE=3]Ako u ogledalu vidiš ružnoću svoga lica, razbijanjem ogledala ružnoću otjerati nećeš.[/SIZE]

@ef

Majstor

(22)

 • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

 • Poruku poslati

1.509

Utorak, 25. Mart 2008

Citirano

Orginalno od sans
Jedna od ideja oko koje su se maltene složili je bila da ta ista grupa ode do Muamer ef. da zatraži od njega da se povuče , a od imama koji su napustili IZ u Srbiji da se zatraži istovremeno da se vrate u istu - jer su svi ovi koji su napustili IZ u Srbiji istu napustili prevashodno zbog njega.


Da li su bas svi od imama koji su napustili IZ u Srbiji napustili istu zbog Muamera ef. Zukorlica ili nisu to ne znam. Ali sam primetio da su mnogi od "odbeglih" imama licne nesulgasice sa Muamerom ef. Zukorlicem prenijeli na institucije sto mi je neshvatljivo. Jer oni svojim izdvajanjem i postupucima koje su nakon toga povlacili nisu stetili Muameru ef. Zukorlicu vec upravo IZ u Srbiji, sto mi govori da tu ima i neceg vise osim licnih neslaganja sa Zukorlicem.

Jer oni nisu samo napustili IZ u Srbiji, vec su pokusali da i dzamije u kojima su postavljeni kao imami od strane te iste IZ u Srbiji koju su napustili, otmu i presele u "rijaset". Prema dzamijama u kojima su imami se obhode kao da im je babovina koju mogu da setaju gde im se prohte. Dakle, ovo nije bilo samo napustanje IZ u Srbiji vec klasican pokusaj otimacine imovine IZ, sto budi sumnju u njihove krajnje namere.
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

sans

Majstor

(31)

 • »sans« je muško

Postovi: 2.733

Datum registracije: 29.07.2002

Lokacija: Svemir/zemlja/Evropa/SCG/New Pazar

 • Poruku poslati

1.510

Utorak, 25. Mart 2008

Meni je stvarno žao, al moram opet i tebi da naglasim da dio teksta koji si citirao nije nešto što je "orginalno od Sans" već pripada dijelu teksta koji sans prenosi "iz druge ruke" a orginalno je dio te ideje o prevazilaženju problema iznetu tad i tad i na tom i tom mjestu u prisustvu tih i tih a po pitanju toga i toga.
Ako nemaš iskustva-prevariće te , a ako imaš - onda već jesu , onda već jesu , onda već jesu... ;)

i ... bode mi oči

... al lahko je tebi kad imas olovku sa gumicom

Tufan

Zlatna sredina

(10)

Postovi: 234

Datum registracije: 13.03.2008

Lokacija: tu sam

 • Poruku poslati

1.511

Utorak, 25. Mart 2008

Citirano

Orginalno od ed

Citirano

Orginalno od sans
Drugo: Stvarno nema smisla iznositi bilo šta netpokrijepljeno dokazima, a ovu tezu o "guranju", kao i ranije teze o "njegovim ličnim pretenzijama na mjesto Muftije" vidim kao dio tih besmislica.

Pretpostavljam da si bio nazocan kada je bilo rijeci o tome te da mozes posvjedociti da je tvrdnja 'prve ruke' o izjavama Muhamed ef. kojima je ispoljio pretenzije na mjesto muftije laz, odnosno besmislica.


Pa dobro, cak i ako covjek ima pretenzija da postane muftija, ne znam sta je u tome lose?!
Zar je to razlog da Muhhamed ef. trpi bilo kakve posljedice?!
Sve dok svoje pretenzije i planove kanalise u okviru legalne Islamske zajednice, odnosno ako je takve pretenzije kanalisao u okviru legalne Islamske zajednice, ja ne vidim u tome nista lose.
SDA 1990

Jasmin

Zlatna sredina

(10)

Postovi: 383

Datum registracije: 02.01.2003

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

1.512

Utorak, 25. Mart 2008

pa to je malo jeres reci,na ovom ko sto je jeres reci druge stvari na drugom forumu ;(
-moze avatar da ti gori na lomaci
ona sanja da sam oprao ruke,da sam obrijan da sam lep..toplo je na jastuku..u polusnu.mirise na dorucak.prijatan glas iz druge sobe javlja:kazu IDEMO

Zulfikar

Zlatna sredina

(10)

 • »Zulfikar« je muško

Postovi: 258

Datum registracije: 06.02.2008

Lokacija: Nije navedeno :)

 • Poruku poslati

1.513

Utorak, 25. Mart 2008

Citirano

Orginalno od sans
Grupa imama mu je došla u džamiju u posjetu i razgovarali su o problemu i načinu na koji bi se problem mogao riješiti.


Moze li se reci o kojim imami je rijec?

Citirano

Orginalno od sans
Potom se poveo razgovor o tome ko bi u tom slučaju preuzeo ulogu Glavnog muftije. Bilo je više predloga, a nakon svakog izgovorenog imena javljao se jedan te isti imam sa odgovorom: "On neće!" . Muhamed ef. Demirović mu je tada rekao sledeće:
"Brate, nemoj ti odgovarat u ime drugih. Otkud znaš da neće? Evo, ja hoću!" -

Moze li se reci ko je predlozen da preuzme funkciju muftije?
Spominje se Muhammed Demirovic po imenu i prezimenu,zasto se i ostala imena ne spomenu?


Citirano

Orginalno od sans
Normalno, neko od tih imama je ovu rečenicu shvatio ne kao put ka pronalaženju rešenja krizne situacije već kao divnu priliku da se još malo dodvori "prvoj ruci" i brže bolje potrčo k njemu "da ga neko ne bi preteko u dobrim djelima" . Nakon toga uslijedilo je "premještanje" Muhamed ef. Demirovića na bolje radno mjesto...


Aha,znaci o tome se radi.Bila je prica od strane nekog kao "nema ko da zameni muftiju,nece niko",pa kada se MAGISTAR Muhammed Demirovic javio da ako treba moze on licno preuzeti tu funkciju,ali sta je poslije bilo,zasto ti imami koji su dosli da traze rijesenje nisu na to pristali?Mozda to nije bilo pravo rijesenje,mozda nije?!
La fata illa Ali, la saif illa Zülfiqâr

"...Za ljubav ne treba pitati..."

sans

Majstor

(31)

 • »sans« je muško

Postovi: 2.733

Datum registracije: 29.07.2002

Lokacija: Svemir/zemlja/Evropa/SCG/New Pazar

 • Poruku poslati

1.514

Utorak, 25. Mart 2008


Citirano

Spominje se Muhammed Demirovic po imenu i prezimenu,zasto se i ostala imena ne spomenu?

Brate, Muhamed ef. Demirović se spominje jer je ranije spomenut i iznet je stav da je on sebe predložio za muftiju. Taj stav sam otišao da proverim direktno kod istog efendije i od njega dobio objašnjenje gde bi mogao biti "izvor" te priče. S obzirom da nije spominjao imena nisam ih spominjao ni ja :D i to je jedini razlog što ih nema u priči. Imena nisu toliko ni bitna, a nije ni poenta priče da se Muhamed ef. javio da bude muftija već da je na taj način negodovao što taj imam odgovara u ime drugih od kojih su neki bili a neki i nisu bili tu, bez da ih pita i pusti da se sami izjasne o tome.
Ako nemaš iskustva-prevariće te , a ako imaš - onda već jesu , onda već jesu , onda već jesu... ;)

i ... bode mi oči

... al lahko je tebi kad imas olovku sa gumicom

rootXTX

Učenik

(10)

 • »rootXTX« je muško

Postovi: 162

Datum registracije: 24.10.2007

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

1.515

Srijeda, 26. Mart 2008

Citirano

Citiram Junus:
Prije svega treba Allahu Uzvišenom dovu činiti da nam pošalje Njegovih učitelja (jednog, dvojicu, trojicu, što više to bolje) koji će nas vjeri podučiti, koji će nas podučiti ispravnom shvatanju vjere i duhovnosti. Učitelja koji će biti pravi uzori u vjeri i koji će nas svojim primjerom odgojiti, vaspitati i time nas ustvari vjeri podučiti.


Jedno pitanje za tebe, zar ti nije dovoljan Poslanik Muhammed s.a.w.s? Zar nam ima boljeg uzora? "Allah dz.sh za Poslanika govori, Divan li je on uzor ljudima, Muhammed s.a.w.s je Milost svim svjetovima...i mnogo toga"
---------------------------------------------------------
Nemam vise pitanja!
-------------------------------------------------------
A shto se tiche toga da Uvazheni Muftija ef. Zukorlic prljavo igra, naravno da nije istina, naravno da se ja i mnogo ljudi fala Allahu dz.sh zbog toga nechemo slozhit sa tom tvojom i suljovom ideologijom koja vodi narod u propast i mrznju jednog naroda!!!
I naravno da se nechemo nikada i niti chemo ikada slozhit da nam poglavar ISZ bude adem, niti da nam duhovni vodja budu suljo ugljanin i njegova kompanija da ne nastavljam...
Junuse ajd' okani se vise toga i ne blami bezveze i ne shiri mrzhnju jer se time nishta ne mozhe postich' samo dalja rasprava i slicno tome.

I da te opomenem, ne mesaj se u ono gdje ti nije mjesto niti smijesh u tome da diskutujesh, sve shto je buduche shta che biti i kako che biti je voljom Uzvishenog Allaha s.w.t.a ne u tvojom, mojom, nashom i sl. Neuzubillah!

Molim te, ali molim te u Ime Allaha dz.sh ajd' ostav' se sulja vishe i muftije i... ajd' potrudi se da malo bolje prichash a ne samo da mlatish kako je problem Muftije, kako je ovo kako je ono... ajd molim te.. ko brata.
Neka te Allah dz.sh uputi na pravi put s' mnom i svija nas, InshAllah!

Selaam Alejkum, braco i sestre :P
MOLIM ADMINA DA NE BRISHE VISHE MOJE POSTOVE!

Junus

Profesionalac

(10)

 • »Junus« je muško
 • »Junus« je zabranjen

Postovi: 607

Datum registracije: 10.07.2007

Lokacija: Novi Pazar, Sandžak

 • Poruku poslati

1.516

Srijeda, 26. Mart 2008

Citirano

Orginalno od rootXTX
Jedno pitanje za tebe, zar ti nije dovoljan Poslanik Muhammed s.a.w.s? Zar nam ima boljeg uzora? "Allah dz.sh za Poslanika govori, Divan li je on uzor ljudima, Muhammed s.a.w.s je Milost svim svjetovima...i mnogo toga"

Naravno da mi je dovoljan Muhammed a.s., ali ja smatram da se slijeđenje Muhammeda a.s.
ne može naučiti iz knjiga, već od živih ljudi, nasljednika Muhammedovih a.s., Uleme. Kako se mogu prenijeti osobine Muhammeda a.s. preko knjiga?


Citirano

Orginalno od rootXTX
Neka te Allah dz.sh uputi na pravi put s' mnom i svija nas, InshAllah!

Selaam Alejkum, braco i sestre :P

Amin ja Rabbi i we alejkumusselam i nemoj mi se mnogo sekirat, brat tebe voli, u ime Allaha. :P
[SIZE=3]Ako u ogledalu vidiš ružnoću svoga lica, razbijanjem ogledala ružnoću otjerati nećeš.[/SIZE]

ed

Veteran

(61)

 • »ed« je muško

Postovi: 3.336

Datum registracije: 17.12.2002

Lokacija: D

 • Poruku poslati

1.517

Srijeda, 26. Mart 2008

Citirano

Orginalno od Junus
... izazvao žestoku mržnju prema Sulejmanu Ugljaninu.

Svako onaj ko se bavi politikom i uopste javnim radom mora biti spreman da trpi kritike. Ne uvrede vec kritike. Onaj ko argumentovanu kritiku upucenu bilo kojem politicaru i bilo kojoj osobi na javnoj funkcji dozivljava kao mrznju prema istoj ima ozbiljnih problema da ukapira elementarne stvari ne iz politike ili vjere vec iz zivota uopste. Ili ipak kapira ali namjerno baca prasinu u oci.

A sta kazes, stranka cinila greske. Cudan neki vakat. Gresna stranka bezgresnog lidera.
Čvrsto je ubijeđen u svoje stavove. Nemojte ga zbunjivati činjenicama!

Jastreb

Profesionalac

(10)

 • »Jastreb« je muško
 • »Jastreb« je autor ove teme

Postovi: 678

Datum registracije: 12.03.2007

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

1.518

Srijeda, 26. Mart 2008

Znaci, Junuse, za tebe u Sandzaku nema uleme. Pa, lijepo je i to znati, da ima takvih ljudi koji svoju zedj za naukom ne mogu zadovoljiti. Samo bi trebao znati, Junuse, u proslosti ljudi koji bi trazili nauku bi putovali i tragali za njom, a ne bi cekali, kao ti, da im Allah posalje ucitelja koji ce ih poducavati.
U ovakvim razmisljanjima je i ideoloska podloga blacenja islamske zajednice i nepostovanja uleme koju ugljanin i njegovi dervisi godinama forsiraju.
"Velikim Bogom se kunemo, robovi biti necemo!"

sans

Majstor

(31)

 • »sans« je muško

Postovi: 2.733

Datum registracije: 29.07.2002

Lokacija: Svemir/zemlja/Evropa/SCG/New Pazar

 • Poruku poslati

1.519

Srijeda, 26. Mart 2008

Prvo se iznosi konstatacija da je prisutno nepostovanje uleme ato se zaključuje između redova (jer se ne citiraju riječi odakle je izveden zaključak- a prostor između redova ne može da stane u citat) a potom se to nepoštovanje uleme pripisuje određenoj grupi, pri čemu je za to normalno jedini i glavni krivac i organizator osoba koju treba demonizirati, pri čemu se njemu pripisuje i svojina nad cijelom tom grupom. Svi koji se ne slažu sa našim stavom automatski se ubacuju u grupu. Vodi se računa o tome da je naziv grupe već u narodu demoniziran, te da na samu pomen masa odmah zauzme odbrambeni stav (npr. izdajnici, db-ovci, derviši, plaćenici, neznalice i sl.)
S druge strane postiže se još jedan efekat. Skreće se s teme i sugovornik takođe tera u isto, makar i po cijenu opomene uz strategiju meni jedna tebi jedna, drugom jedna a tebi još jedna, trećem jedna - tebi ban...
Ako nemaš iskustva-prevariće te , a ako imaš - onda već jesu , onda već jesu , onda već jesu... ;)

i ... bode mi oči

... al lahko je tebi kad imas olovku sa gumicom

Junus

Profesionalac

(10)

 • »Junus« je muško
 • »Junus« je zabranjen

Postovi: 607

Datum registracije: 10.07.2007

Lokacija: Novi Pazar, Sandžak

 • Poruku poslati

1.520

Srijeda, 26. Mart 2008

Citirano

Orginalno od ed
Svako onaj ko se bavi politikom i uopste javnim radom mora biti spreman da trpi kritike. Ne uvrede vec kritike. Onaj ko argumentovanu kritiku upucenu bilo kojem politicaru i bilo kojoj osobi na javnoj funkcji dozivljava kao mrznju prema istoj ima ozbiljnih problema da ukapira elementarne stvari ne iz politike ili vjere vec iz zivota uopste. Ili ipak kapira ali namjerno baca prasinu u oci.

E, sada bi ovdje bilo potrebno pokrenuti temu koja bi nosila naziv nešto otprilike "Mržnja - Kritika" u kojoj bismo trebali definisati kada je nešto kritika, a kada je nešto mržnja, da bismo znali ovo dvoje odvojiti.
Pogledaj moje kritike koje ja upućujem još odavno na račun rukovodstva IZ-e na čijem je čelu Muamer Zukorlić, a onda pogledaj reakcije na moje kritike, a mislim da je sans to lijepo u svojem postu objasnio. Zašto se moje kritike na račun Muamera Zukorlića i njegovog upravljanja IZ-om shvataju kako se shvataju? Zašto jednostavno to nije shvaćeno kao normalna kritika?

Citirano

Orginalno od ed
A sta kazes, stranka cinila greske. Cudan neki vakat. Gresna stranka bezgresnog lidera.

A ovu rečenicu ne treba ni komentarisati, jer je u njoj očigledan sarkazam ili cinizam, jer ja to dvoje ne razlučujem baš najbolje. Samo ću reći, odakle ti to da je Dr. Sulejman Ugljanin bezgriješan?
[SIZE=3]Ako u ogledalu vidiš ružnoću svoga lica, razbijanjem ogledala ružnoću otjerati nećeš.[/SIZE]

2 korisnika osim vas pregledava ovu temu.

2 Gostiju

Social bookmarks