Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

Caesar

Početnik

(10)

  • »Caesar« je autor ove teme

Postovi: 2

Datum registracije: 29.08.2004

  • Poruku poslati

1

Nedjelja, 29. August 2004

Potpisimo Peticiju za vracanje Bosni legalnog Ustava Republike BiH

Vrijeme je da vratimo nasu domovinu nasim gradjanima, postenim, kulturnim, vrijednim i cestitim ljudima. Vrijeme je da se pobrinemo da ostavimo nasim pokoljenjima domovinu kojom ce se ponositi i u kojoj ce sretno zivjeti. Da, to je moguce ako budemo slozni i uporni.

Treba se podsjetiti da rat u Bosni nikada nije nastao kao rezultat unutrasnjih protivrjecnosti, vec je sve do jednog uvezen sa strane. Neprijatelj Bosne je uvijek uspjevao naci kolaboracopniste njihovih interesa medju bolesnim karijeristima i opsjednutim psihopatama bez svijesti, savjesti i morala. Nismo im se znali do sada oduprijeti, ali sada, poslije svega to postaje imperativ ako zelimo prezivjeti, dostojno zivjeti i ostaviti pokoljenjima naprednu i prosperitenu domovinu.

Sigurno se pitate sta vi tu mozete uciniti. Mozeto itekako, jer istina, pravda i pravo su na nasoj strani. Treba samo jasno, glasno i odlucno reci "ne" (ne)ljudima koji su nam svo ovo zlo donjeli, njima i njhovim sljedbenicima. Prvo treba srcem, glavom i dusom odbaciti sva "rjesenja" nametnuta zlocinom, silom, genocidom, i ucjenom. Nama ne treba ponizavajuci protektorat okicen getoima i aparthejdima, nego sloboda i dignitet dostojan zivljenja. Trebamo se izdici iz puke mase spremne da zivi sa svakom vrstom terora i ponizenja i postati politicki narod, koji ce aktivno kreirati svoju domovinu i svoju sudbinu.

Trebamo na izborima birati patriote Republike BiH i zahtjevati od njih da odlucno provode i brane Ustav i zakone Republike BiH. Ako se pokaze da su nas neki od njih prevarili i izdali, trebamo slozno i odlucno zahtjevati njihovu ostavku. Trebamo glasno i odlucno zahtjevati ostavke od onih politicara u trenutnoj vlasti BiH, koji i dalje rade na ukidanju preostalih zakona Republike BiH i koji svjesno, iz karijeristickih razloga pristaju na podjelu Bosne i uspostavljaju savez sa silama mraka i zlocina.

Trebamo se ujediniti oko napora patriota Republike BiH da se ukine ponizavajuci ankes IV (ilegalni Ustav BiH) daytonskog mirovnog (ne)sporazuma i da se nama, gradjanima Republike BiH vrati legalni gradjanski Ustav Republike BiH, usvojen demokratskim putem u Parlamentu Republike BiH. Ako ovaj Ustav treba dogradjivati onda neka ga dogradjuju nasi legalni i legitimni zastupnicii u Parlament RBiH, a ne ratni zlocinci i bjelosvjetski politicari po kojekakvim vojnim bazama.

Ovim naporima mozete i vi doprinjeti tako sto cete potpisati ovu peticiju o vracanju gradjanima Bosne legalnog i legitimnog Ustava RBiH. Mozete doprinjeti i tako sto cete traziti od svoje rodbine, prijatelja i poznanika da to isto ucine. Mozete doprinjeti tako sto cete ispod svakog svog potpisa u pismu bilo kome napisati "ZA REPUBLIKU BiH". Mozete doprinjeti tako sto necete odustati dok se ovaj zahtjev ne ispuni.

Republikabih.net

Ovdje je link:


http://www.republikabih.net/peticijaustavcontent.htm


Social bookmarks