Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

Root

Profesionalac

(10)

 • »Root« je muško
 • »Root« je autor ove teme

Postovi: 602

Datum registracije: 01.06.2003

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

1

Utorak, 12. April 2005

Prebijeno bosnjacko dijete

OTAC TVRDI DA MU JE SIN TUČEN U MEDJUNACIONALNOM INCIDENTU

NOVI PAZAR- Nevzat Alomerović, otac maloletnog S.A. koji je nedavno pretučen u blizini škole, najavio je tužbu protiv novopazarske policije i direktora osnovne škole Bratstvo zbog “zataškavanja tuče u kojoj su desetak dečaka pretukla njegovog sina”.
Alomerović je u programu radija Sto plus rekao da je njegovog sina 2.marta pretukla grupa od deset dečaka, a da je lokalna policija prikrila incident.
“Neverovatno je to da u policiji nisu hteli da čuju za moj slučaj. Jednostvno, ne žele da znaju da mi je sina tuklo petoro dece srpske nacionalnosti, i da su mu ta deca psovala tursku majku dok su ga tukla. Dete se posle batina onesvestilo i imamo lekarsko uverenje da je zadobilo lakše telesne povrede, ali to nikoga u školi “Bratstvo” ni u policiji nije potaklo da istraži ceo slučaj”, rekao je Alomerović.
On dodao da je njegovog sina tuklo desetak dečaka, a da je S.A. “prepoznao sedmoricu dečaka srpske nacionalnosti”.
“Tražim, da se istraži da li je medju nasilnicima bilo i starijih maloletnika koji se mogu pozvati na kakvu takvu odgovornost. U policiju su mi rekli da su to deca i da ne treba tome pokloniti nikakvu pažnju, jednostavno su me najurili iz policije”, tvrdi Alomerović.
On je izjavio da mu je izvesni policajac u SUP-u Novi Pazar koji se preziva Djurović savetovao da “mnogo ne diže paru”.
Alomerović je najavio i žalbu Ministarstvu prosvete Republike Srbije na direktora O Š “Bratstvo” Draga Mijaljevića.
Direktor “Bratstva” Drago Mijaljević novinaru Sto plus radija je potvrdio da je dečak S.A. pretučen.
“To se desilo van škole, i mi u školi nismo odgovorni za to, ali smo sve prosledili policiju i dete je sada sigurno bezbedno”, rekao je Mijaljević.
On je odbacio optužbe Alomerovića da je prikrivao ceo slučaj.
“Uradio sam sve što je u mojoj moći, bitno mi je da je dete sada bezbedno”, rekao je Mijaljević.
PR novopazarske policije Milorada Popović rekla je da “ne može dati informaciju bez pisanog zahteva”.
http://www.radiostoplus.com/vesti.html
<HR>
Za ovaj incident sam odavno čuo i nije mi bilo jasno zašto se šuti. Eto otac ovoga djeteta je napokon progovorio javno, a ja se pitam kakve bi bile reakcije da su bošnjačka djeca pretukla srpsko dijete?

Sandzacki_sin

Zlatna sredina

(10)

 • »Sandzacki_sin« je muško

Postovi: 579

Datum registracije: 20.03.2004

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

2

Srijeda, 13. April 2005

Esselamu alejkum

Glas islama je prenio apel Nevzata Alomerovića u prošlom broju. U redakciju je donio prilično dokumentacije, počev od izjava svedoka, spiska osumnjičenih pa sve do ljekarskih nalaza.Obraćam se svima onima koji imaju djecu u školi. Obraćam se nosiocima vlasti. Obraćam se svim civilizovanim ljudima.
Ovo što se meni dogodilo nije ni prvi ni jedini slučaj ovakve vrste. Ono što me je navelo da se obratim javnosti ovim pismom jeste inertnost i ravnodušnost onih koji su trebali da reaguju - počev od školskih organa, pa i svi ostali. Imam utisak da je nekome bilo u interesu da se cio slučaj zataška i zaboravi.
Dana 1. marta 2005. godine moj sin S. A. na povratku iz škole čekao je lokalni autobus za Novopazarsku banju. Pri ulasku u autobus prišao mu je S.V. s leđa, udario ga nogom i opsovao mu tursku majku, da bi mu se poslije toga izvinio, kao ‘’zamijenio ga s nekim drugim’’. Sutradan, u vrijeme velikog odmora, S. je primijetio da S.V. poziva svoje drugove i govori im kako poslije škole, navodno, ima da obavi nekakav posao. S. nije ni slutio da se oni spremaju njega da biju, jer mu se prošle večeri S.V. izvinio. Po završetku nastave S. je pošao kući i ponovo je na istom stajalištu sjeo da sačeka autobus. U to mu prilazi S.V. i ponavlja istu psovku. Prilazi mu s namjerom da se obračuna sa mojim sinom i to bez ikakvog povoda. Razlozi zbog čega je nasrnuo na S. samo su njemu poznati. S. je u strahu ustao, a S.V. je rekao da neće te noći da ga bije jer ima dosta problema sa razrednom u školi i udaljio se. U međuvremenu dolazi autobus i S. polazi ka vozilu da uđe. Na prvoj stepenici neko ga je povukao za ranac i oborio ga na zemlju. Po izjavi B.M., S.A. druga iz odjeljenja, Srbina po nacionalnosti, koji nije učestvovao u tuči, Semira je povukao i oborio S.V. Tada je prišao P.P. i počeo da ga udara po glavi i leđima. Udario ga je u predjelu sljepoočnice nogom. Sva djeca sa Deževskog puta napravila su krug oko mog sina i dok je on ležao oni su ga udarali nogama. U međuvremenu je vozač autobusa, mislim da se zove Dragan Vukomanović, istrčao i počeo da viče i pokušava da rastjera batinaše da ne tuku bespomoćnog dječaka. S. se za to vrijeme izvukao i ušao u autobus. Bila su mu zatvorena oba oka, bio je prljav, krvav i pocijepan. Kada je kod Banjske petlje izašao iz autobusa i pošao kući, nakon pređenih pedeset metara izgubio je svijest i pao na put. Tu ga je našla Selvija Rešović, naša komšinica, koja se u to vrijeme vraćala iz grada. U strahu je pozvala svog oca i brata koji su odmah pritrčali u pomoć. Oni su pokušali da ga probude iz kome, ali kako im nije pošlo za rukom hitno su ga odveli na Hirurško odjeljenje novopazarskog Doma zdravlja. Primio ga je dr. Rodo Marković koji, kada je vidio šta je u pitanju, odmah poziva policiju. Policija je odmah došla.
Tu noć proveo sam pored kreveta mog sina. Kada se sve sabere, on nije spavao ni pola sata. Zaspao bi i onda vriskao i skakao iz sna, a onda plakao. Ovo ne bih poželio ni najvećem neprijatelju.
Nakon što se oporavio, Semir je prepoznao većinu onih koji su ga batinali. Ostaje da se vidi šta će po tom pitanju uraditi sud i organi gonjenja.
Sada on treba da ide u školu sa onima koji su pokušali da ga ubiju. Ovo nije jedini slučaj. Ovo se može dogoditi svakom roditelju koji ima dijete koje ide u školu. Ja više nisam siguran da pošaljem svoju djecu i svakog dana ih vodim i dovodim. Boli me to što je ovo društvo ravnodušno prema svemu ovome. Kada mi se ovo dogodilo osjetio sam kao da niko nije spreman da mi pomogne i da učini bilo šta. Jedino bih se zahvalio ljekarima dr Rodu Markoviću - hirurgu i dr Selj­ahudinu Kajkušu – neurologu, koji su mi spasili dijete od sigurne smrti.
Ovim putem želio bih da se obratim cjelokupnoj javnosti, da još jednom ukažem na ovaj veliki problem i pojavu koja sve više uzima maha. Volio bih da ovaj moj slučaj bude posljednji ovakve vrste.
Pismo upućujem svim lokalnim medijima i svim institucijama.

Nevzat Alomerović
Novi Pazar, 26.03.2005.
[SIZE=3]Istina koja oslobađa je najčešće ona istina koju ljudi ne žele da čuju.[/SIZE]

muhadzer

Zlatna sredina

(10)

Postovi: 457

Datum registracije: 08.11.2004

 • Poruku poslati

3

Srijeda, 13. April 2005

Citirano

prišao mu je S.V. s leđa, udario ga nogom i opsovao mu tursku majku


Vjerovatno S.V. slicne psovke cuje cesto u svojoj okolini. Dijete ko dijete, odlucilo da sprovede u djelo ono sto cuje od svojih starijih. Ako se ovo zataska dace se znak S.V.&druzbi da su na dobrom putu a S. Alomerovicu na pragu zivota ucvrstiti "povjerenje" u policiju i drzavu.
Svijet pociva na cetiri stuba: znanju ucenih, pravdi mocnih, hrabrosti odvaznih i molitvi pravednih.

ZAMBAK

Učenik

(10)

 • »ZAMBAK« je muško

Postovi: 149

Datum registracije: 24.08.2002

Lokacija: NOVI PAZAR

 • Poruku poslati

4

Srijeda, 13. April 2005

Ovo su stvari koje se desavaju.
Medjutim! Sta bi bilo da su bosnjacka djeca prebila srpsko dijete. Ko bi i kako reagovao?
Srpski mediji bi ovo objavili zna se vec kako-"prebijaju srpsku decu". Kad su bosnjacka onda to i onako u Srbiji ne bi bila vijest.
Za nek medije u Sandzaku ovaj dogadjaj nije vijest.
Sadasnje rukovodstvo Rtv-a odbilo je da bilo sta obajvi u vezi ovog slucaja sa izgovorom da ne zele da dizu tenzije i da nisu nista dobili iz SUP-a. (Jel to ne moze nista da se objavi dok SUP ne kaze?). Razlog se zna-zataskati slucaj iz cisto politickih razloga da se ne bi zamjerili "partnersko odnosnim" partnerima koji prave skupstinsku vecinu. A i kako ce recimo ovo biti objavljeno na radiju Novi Pazar kada je urednik Slavka Bakracevic.
Sve ima svoj pocetak i kraj, i vrijeme naravno!
Neka je mir medju vama!
[SIZE=4][SIZE=3]"Interes (ma kakav on bio) je jedini motiv ljudskih postupaka"[/SIZE] [/SIZE]

juskos

Profesionalac

(10)

 • »juskos« je muško

Postovi: 846

Datum registracije: 29.07.2002

Lokacija: KONYA/ TÜRKIYE/srcem u Novom Pazaru

 • Poruku poslati

5

Srijeda, 20. April 2005

Zalosno ali i zabrinjavajuce...

Treba se nadati da ce pravosudstvo poloziti ovaj ispit i moliti se da se momak sto prije oporavi.

Naravno uz zelju da se ovako nesto vise nikad ne ponovi i da se pocinioci na dobar nacin kazne...
Velicina jednog naroda se ne meri brojem ljudstva vec brojem alima

 • »MADE IN SANJAK« je muško

Postovi: 37

Datum registracije: 16.06.2004

 • Poruku poslati

6

Srijeda, 20. April 2005

Mislim da bi ovaj Forum trebao uputiti pismo na adresu ministra Rasima Ljajica!
On se treba direktno pozabaviti ovom temom samim tom da je nas predstavnik u vladi Srbije.
Ovo je najgrublje krsenje ljudskih i otvoreni nasrtaj na manjinska prava.
Osim toga i Odbor za zastitu ljudskih prava Sandzaka trebao bi se po ovom pitanju obratiti Helsinskom komitetu."Licite na narod iz koga potjecete. Potrudite se da licite na taj narod. Taj narod nesto voli, a nesto ne voli. Volite ono sto on voli, ne volite ono sto on ne voli, pa cete liciti na taj narod. Taj narod je hrabar. Taj narod je pametan. Ne treba vas biti sramota da licite na taj narod, pa makar dijelili s njime, mozda, i neke mahane. Jer, nije nas narod savrsen, jer nema savrsenog. Ali ne treba bjezati od toga. Licite na taj narod."
...Jos da citiram svog omiljenog pjesnika:
'Velikim Bogom se kunemo da robovi biti necemo!"

12.1.1994. (Alija Izetbegovic)


"Uvjeren sam da ce se BiH, da odmah definisem sta, postepeno ocuvati, opstati i postati normalna drzava. Uvjeren sam u tu stvar. Ne bih mogao prognozirati kad ce to da bude, ali historija tece prilicno brzo na ovim prostorima, pa ce mozda biti brze nego sto mi i ocekujemo." Alija Izetbegovic

Social bookmarks