Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

Nihad

Urednik foruma

(121)

  • »Nihad« je muško
  • »Nihad« je autor ove teme

Postovi: 2.598

Datum registracije: 21.07.2002

Lokacija: Frankfurt

  • Poruku poslati

1

Utorak, 23. Oktobar 2012

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović uputio predsjedniku Nikoliću otvoreno pismoPovodom nedavne izjave predsjednika Republike Srbije Tomislava Nikolića u kojoj kaže da “Bosna polako nestaje pred našim očima” Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović uputio je predsjedniku Nikoliću otvoreno pismo slijedećeg sadržaja:

Predsjedniče Nikolić,

Vašom najnovijom izjavom, datoj makedonskoj televijziji Sitel, u kojoj kažete da „Bosna polako nestaje pred našim očima“ ponovo grubo nasrćete na moju zemlju i vrijeđate građane Bosne i Hercegovine.

Ovim otvorenim pismom želim Vam jasno poručiti da možete biti potpuno sigurni: Bosna i Hercegovina, suverena, neovisna i međunarodno priznata država, neće nestati.

Ni brzo ni polako!

Polako, svakog dana nestaju oni koji su joj tu sudbinu bili namijenili, oni koji su počinili genocid i zločine protiv Bosne i Hercegovine i njenih naroda.

I Milošević, i Šešelj, i Karadžić, i Mladić, i mnogi drugi zločinci dolaze i doći će na red pred sudovima. Istina o njihovim zločinima odavno je planetarno poznata, a ruka međunarodne pravde, budite uvjereni, stavit će konačni pečat na njihova nedjela.

Žao mi je što ovo moram reći, ali upravo izjave poput ove zlokobno podsjećaju na riječi optuženog zločinca Radovana Karadžića da će „BiH biti pakao, a muslimanski narod nestati“ izgovorene u Parlamentu Republike BiH, u predvečerje agresije na moju zemlju,u oktobru 1991. godine.

Nažalost, gospodine Nikoliću, nije ovo prvi put da javno istupate neodgovorno i šaljete neprihvatljive poruke.

Vaše više puta ponovljeno negiranje genocida u Srebrenici nehuman je čin, anticivilizacijski u svojoj suštini.

Umjesto riječi izvinjenja žrtvama, Vi ih uporno drsko vrijeđate.

Izjava data talijanskom dnevniku Corriere dela Serra da „niti jedan Srbin ne priznaje da se u Srebrenici dogodio genocid, i ja se po tome ne razlikujem“, posljednja je u nizu Vaših provokacija.

Jasno je da Vi vašim nekorektnim istupima ne možete dovesti u pitanje istinu o genocidu u Srebrenici koju su utvrdili Međunarodni sud pravde i Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju, ali nanosite nenadoknadivu štetu odnosima Bosne i Hercegovine i Srbije i započetom procesu normalizacije u cijeloj regiji.

Takvo javno djelovanje nije put saradnje, nego upravo suprotno – mogući izvor novih nesporazuma i tenzija.
Gospodine Nikoliću, bio sam voljan povjerovati da je proevropska retorika i načelno zalaganje za korektne odnose u regiji, vjerodostojan izraz Vašeg novog političkog pristupa nakon stupanja na poziciju predsjednika Srbije.

Međutim, Vi ste se potrudili i uspjeli demantirati sami sebe.

Zaista mi je žao što grubim i neistinitim izjavama o Srebrenici, ranije o Vukovaru kao „srpskom gradu“, sada o nestanku Bosne i Hercegovine, pokazujete da niste spremni suočiti se sa istinom o događajima iz bliske prošlosti.
Na kraju, zbog svega navedenog, obavještavam Vas da sam prinuđen otkazati planirani trilateralni susret u Turskoj, na kojem sam se trebao sastati sa Vama početkom novembra.

O tome ću, naravno, obavijestiti i uvaženog predsjednika Republike Turske Abdulaha Gula.

Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva BiH

Izvor: http://www.bakirizetbegovic.ba
Nihad je dodao/la ovu sliku:
  • BakirIzetbegovic.jpg
Sve je ovo samo igra! Nema tog foruma koji je vrijedan Vasih zivaca! / Dokoni umovi - Sejtanska igralista

Slične teme

Korišteni tagovi

Bakir Izetbegovic, BiH

Social bookmarks