Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

1

Srijeda, 10. Septembar 2003

Predsjednik Srbije i Crne Gore ispričao se za "sva zla" poči

Predsjednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović uputio je u srijedu u Beogradu ispriku za "sva zla koja je bilo koji građanin Srbije i Crne Gore učinio bilo kome u Hrvatskoj". Marović je to izjavio na konferenciji za novinare nakon razgovora s hrvatskih predsjednikom Stjepanom Mesićem koji boravi u službenom posjetu Srbiji i Crnoj Gori. "Kao predsjednik državne zajednice Srbije i Crne Gore... želim da se ispričam za sva zla koja je bilo koji građanin Crne Gore i Srbije učinio bilo kome u Hrvatskoj", rekao je Marović. On je dodao kako "ne misli da su narodi krivi, i da se trebaju ispričavati". "Ali svatko onaj tko je pojedinačno kriv treba odgovarati pred zakonom. Jedna od naših najvećih obveza je suradnja s Haagom" rekao je Marović. "S moje strane mogu reći da se ispričavam svima onima kojima su građani Hrvatske, u bilo koje vrijeme, nanijeli bol ili štetu radeći protivno zakonu i zloupotrebljavajući svoju poziciju", rekao je Mesić.
mogu ja da se potpisem i bolje...

2

Srijeda, 10. Septembar 2003

Evo i kompletne vesti:

BEOGRAD, 10. rujna (Hina) - Predsjednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović uputio je u srijedu u Beogradu ispriku za "sva zla koja je bilo koji građanin Srbije i Crne Gore učinio bilo kome u Hrvatskoj".#L#
Marović je to izjavio na konferenciji za novinare nakon razgovora s hrvatskih predsjednikom Stjepanom Mesićem koji boravi u službenom posjetu Srbiji i Crnoj Gori.

Riječ je o prvom službenom posjetu jednog hrvatskog predsjednika Beogradu.

"Kao predsjednik državne zajednice Srbije i Crne Gore... želim da se ispričam za sva zla koja je bilo koji građanin Crne Gore i Srbije učinio bilo kome u Hrvatskoj", rekao je Marović.

On je dodao kako "ne misli da su narodi krivi, i da se trebaju ispričavati".

"Ali svatko onaj tko je pojedinačno kriv treba odgovarati pred zakonom. Jedna od naših najvećih obveza je suradnja s Haagom" rekao je Marović.

Mesić je rekao da prihvaća tu "simboličnu ispriku".

"S moje strane mogu reći da se ispričavam svima onima kojima su građani Hrvatske, u bilo koje vrijeme, nanijeli bol ili štetu radeći protivno zakonu i zloupotrebljavajući svoju poziciju", rekao je Mesić.

Dvojica predsjednika ocijenila su Mesićev posjet Beogradu "važnim događajem", koji bi trebao potaknuti brže rješavanje otvorenih pitanja koja opterećuju odnose između dvije zemlje.

Oni su isto tako naglasili da se posjetom šalje važna poruka građanima obje zemlje, zemljama regije te Europskoj Uniji.

"Nedvojbeno je da otvorena pitanja postoje. Ona nisu danas riješena, ali i jedna i druga strana svjesna je da bez njihovog rješavanja neće biti bržeg razvoja naših odnosa", rekao je Mesić.

"Dobrosusjedski i prijateljski odnosi i jednu i drugu stranu približavaju europskim integracijama, te napretku ekonomskog, političkog i ukupnog života naših građana", rekao je Marović.

"Ovim sastankom želimo potvrditi da ne pristajemo živjeti u prošlosti", dodao je predsjednik Srbije i Crne Gore.

Mesić i Marović razgovarali su i o liberalizaciji viznog sustava, te o rješavanju pitanja granica i malograničnog prometa.

"Do rješavanja pitanja granica moramo doći pregovorima i dogovorima, ali smatram da do konačnog rješenja moramo našim građanima osigurati liberalni pogranični režim", rekao je Mesić.

U vezi odnosa sa susjednim zemljama, Mesić je rekao da bi se iz Zagreba i Beograda trebale slati iste poruke prema BiH.

"Te poruke su: glavni grad Hrvata, Srba i Bošnjaka iz Bosne i Hercegovine je Sarajevo, a upravo ti narodi služe kao most suradnje prema Hrvatskoj i prema Srbiji i Crnoj Gori" rekao je Mesić.

Obojica predsjednika također su se u razgovorima zauzela za jačanje gospodarske suradnje između dvije zemlje.

mogu ja da se potpisem i bolje...

grof

Početnik

(10)

  • »grof« je zabranjen

Postovi: 44

Datum registracije: 02.12.2002

  • Poruku poslati

3

Subota, 22. Novembar 2003

O izvinjenjima...

Dobro je sto su lideri sa Balkana konacno poceli da malo objektivnije pristupaju zlocinima iz relativno bliske proslosti ali, bilo bi mnogo bolje i korisnije kada bi umesto Kilibarde, Kostunice i Marovica (koji je kako napisa M. Vesovic u novom broju Monitora bio "poveliko mudo" rezima koji je ucestvovao u tim zlocinima) SCG poslala jednog Svilanovica, ciji se GSS oduvek borio da do tih zlocina ne dodje. Pomenute licnosti (prve tri) direktno ili indirektno povezuju svoje izvinjenje sa zeljom da BiH povuce tuzbu protiv SCG pred Medjunarodnim sudom u Hagu te zato daju povoda zrtvama genocida da sumnjaju u iskrenost tog izvinjenja.

Gerilac

Profesionalac

(10)

  • »Gerilac« je muško
  • »Gerilac« je zabranjen

Postovi: 1.329

Datum registracije: 28.03.2003

Lokacija: Sandžak, Novi Pazar

  • Poruku poslati

4

Četvrtak, 27. Novembar 2003

Selam alejkum Bošnjakinje i Bošnjaci.

Vuk dlaku mijenja, ali ćud nikad.
Nevjernik je nevjernik i ništa drugo to nam Kitab kazuje. I najveće demokrate pogledajte šta rade, a šta sve po televizijama govore da ti pamet stane. Da ti suze krenu od srceparajućih govora koje drže o nedužnim žtvama, djeci, ženama, starima. Da se zadiviš kada govore o slobodi i ljudskim pravima. Itd.

Blago nama za Allaha dž.š. i za Njegov Kur'an (Svjetlo i Uputa) i za Njegovog Poslanika Muhammeda a.s.
Samo je taj Govor Istinit bez ikakve sumnje u Njega.

A oni kojima Allah svjetla ne dadne svjetla neće ni imati, lutaće tako u mraku svoje pameti, sa svim onim perdama (70.000).

Njima njihov din a meni Din.

Allahimanet.
HER DZAN ASURA, HER VER KERBELA - SVAKO VRIJEME JE ASURA, SVAKO MJESTO JE KERBELA. Imam Dzafer Essadik r.a.

Social bookmarks