Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

  • »BUDALINA TALE« je muško
  • »BUDALINA TALE« je autor ove teme

Postovi: 1

Datum registracije: 28.07.2006

Lokacija: NOVI PAZAR

  • Poruku poslati

1

Petak, 28. Juli 2006

PRETNJE UREDNIKU GLASA SANDŽAKA

Pretnje uredniku Glasa Sandžaka


Novi Pazar - Jahji Fehratoviću, uredniku rubrike za politiku u novopokrenutom nedeljniku Glas Sandžaka, u utorak uveče oko 21.50 sati preko telefona su upućene pretnje.
- Muški glas mi je pretio smrću, da će da mi zapali kuću, govorio mi je "Mrtav si" i "Gotov si". Bio sam šokiran tim pozivom i razgovorom koji je trajao pedesetak sekundi. Odmah sam obavestio policiju i od njih zatražio zaštitu. U toku cele noći policijske patrole su obilazile moju kuću. Na identifikatoru je ostao broj telefona odakle je poziv upućen. Odmah sam pozvao taj broj i dobio odgovor da je to uslužni telefon u jednoj kraljevačkoj trafici i da je onaj ko je telefonirao otišao - kaže za Danas Fehratović i dodaje da je naknadnom proverom utvrđeno da se broj s kojeg su upućene pretnje vodi na Marjana Đorđevića iz Beogradske ulice 89 u Kraljevu.


UNS osudio pretnjeBeograd - Udruženje novinara Srbije najoštrije je danas osudilo anonimne pretnje smrću Jahji Fehratoviću. Policija je, kako se navodi u saopštenju UNS, prvo odbila da se odazove na Fehratovićev poziv, uz savet da ujutro dođe i prijavi pretnje, a tek posle njegovih energičnih zahteva, tokom noći je u nekoliko navrata patrolirala oko kuće. Udruženje od policije zahteva hitnu i efikasnu istragu kojom bi se utvrdila i kaznila osoba koja je uputila pretnje, a traži se takođe i da, zbog ozbiljnosti situacije, policija Fehratoviću pruži odgovarajuću zaštitu.- Ni sa kim nisam u sukobu i ne mogu da pretpostavim kome smetam. Prva pomisao je da nekome smeta što sam u redakciji Glasa Sandžaka, nezavisnog nedeljnika koji otvoreno piše o svemu. Neke teme smo već načeli, ali sve pretpostavke isključujem i očekujem da policija otkrije ko mi je preko telefona uputio pretnje - ističe Jahja Fehratović
U Glasu Sandžaka nisu hteli da komentarišu ovaj događaj i za sve informacije upućivali su na njihovog kolegu. S. Novosel

DANAS, 28.7.2006.

CIKAGO

Početnik

(10)

Postovi: 1

Datum registracije: 28.07.2006

  • Poruku poslati

2

Petak, 28. Juli 2006

SRAMOTA

Zaista me cudi to sto u Novom Pazaru svako ko nesto pokrene biva napadnut. Te nove novine GLAS SANDZAKA treba da budu objektivne kao do sada i neka nastave tako!


Tutinac

Zlatna sredina

(10)

  • »Tutinac« je muško

Postovi: 457

Datum registracije: 05.09.2004

Lokacija: Tutin

  • Poruku poslati

3

Petak, 28. Juli 2006

Saljem punu podrsku kolegi Fehratovicu i podrzavam izdavanje nedjeljnika Glas Sandzaka. Oba broja sam video, samo neka nastave kako su poceli.

[SIZE=3][SIZE=4]"VELIKIM BOGOM SE KUNEMO DA ROBOVI BITI NEĆEMO"[/SIZE] [/SIZE]

Social bookmarks