Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

Tulumba4All

Profesionalac

(10)

  • »Tulumba4All« je muško
  • »Tulumba4All« je autor ove teme

Postovi: 700

Datum registracije: 04.09.2002

Lokacija: UK

  • Poruku poslati

1

Utorak, 10. Septembar 2002

Programiranje, programski jezici, problemi

Opsta tema o programiranju i sl.

Iskustva, problemi, preporuke, saveti ....
... And Tulumba for all
[SIZE=1]If you can't convince them, confuse them.

A fanatic is one who can't change his mind and won't change the subject

[/SIZE]

Giovanni

Profesionalac

(10)

  • »Giovanni« je muško

Postovi: 772

Datum registracije: 13.09.2002

Lokacija: Canada

  • Poruku poslati

2

Petak, 13. Septembar 2002

Potrebna pomoc oko izrade feksibilnog parsera za vrlo specificnu gramatiku. Opsirniji detalji na zahtjev iskljucivo.
[SIZE=1]Sarajlija rozdenijem, Pazarac podrijetlom, Kanadjanin dekretom!

Homo homini lupus iliti Covjek je covjeku Vucko![/SIZE]

Administrator

Urednik foruma

(121)

  • »Administrator« je muško

Postovi: 2.598

Datum registracije: 21.07.2002

Lokacija: Frankfurt

  • Poruku poslati

3

Četvrtak, 20. Mart 2003

Buduci da dosad niko nista nije pitao, mogu da zakljucim da imamo najjace programere koji sve znaju ili ih mozda nemamo uopste :)
Sve je ovo samo igra! Nema tog foruma koji je vrijedan Vasih zivaca! / Dokoni umovi - Sejtanska igralista

4

Petak, 21. Mart 2003

kasno

ZAKASNILI STE!!! Meni ispit sutra.. dje ste bili kad sam morao da radim sve assigmente, i vezbe i domace, a? :D .. bas biste mi ustedeli vremena :D (a fakar bio sam u krizi jednom sa svim tim).
A stvarno mi sutra ispit (ZADNJI PRE NEGO PODJEM KUCIIIIIII). Radi se o C programmingu, da ne bude da ispadam ovde iz kontexta :D . Ne ide lose, al zadnjih dana nesto ne moze da se uci... ide se kuciiiii :)
A dobra je ovo tema - odrzite je do sledeceg mi semestra imace tu posla za sve da se dokazu ;) (shala naravno... al opet.. ako zapne.. :)
Pozdrav.

P.S. A ja sam mislio nekakav kurs da dajem iz C programiranja dole kad odem (posto cu bit tri meseca skoro). Jes da se salim sa tim i sa sobom, al ozbiljno mi to pada na pamet - kod nas u skolama uce pascal, a c je cini mi se puno razumljiviji, prakticniji, efikasniji, a logika je donekle ista pa moze da im posluzi.. a fakat mi nije jasno sto jos koriste pascal?
A imam i fenomenalnu knjigu za C (za one bez prethodnog znanja) :]
mogu ja da se potpisem i bolje...

Giovanni

Profesionalac

(10)

  • »Giovanni« je muško

Postovi: 772

Datum registracije: 13.09.2002

Lokacija: Canada

  • Poruku poslati

5

Petak, 21. Mart 2003

Citirano

Orginalno od fingersbroken
P.S. A ja sam mislio nekakav kurs da dajem iz C programiranja dole kad odem (posto cu bit tri meseca skoro). Jes da se salim sa tim i sa sobom, al ozbiljno mi to pada na pamet - kod nas u skolama uce pascal, a c je cini mi se puno razumljiviji, prakticniji, efikasniji, a logika je donekle ista pa moze da im posluzi.. a fakat mi nije jasno sto jos koriste pascal?
A imam i fenomenalnu knjigu za C (za one bez prethodnog znanja) :]



U sarajevskoj II-oj gimnaziji se tih davnih 80-tih ucilo ovako:

I godina Basic
II godina Pascal
III godina C
IV godina Pascal (fol napredni)

Na beogradskom ETF-u se takodje programski jezik C ucio kao obavezni pored sijaset ostalih i kao takvom mu je posvecen cini mi se cijeli semestar ili mozda cak i dva. Mislim da je i gosn. Tulumba4All takodje pohadjao ovaj fakultet pa neka me dopuni ako nadje za shodno.

Ja Pascal izuzetno cijenim jer ima sve odlike dobro ukomponovanog programskog jezika (nizovi, strukture, liste...), veoma je prijateljski nastrojen k korisniku, kompajler jako dobar (radih u Turbo Pascalu 6 i 7) i njegov nasljednik Delphi (vrlo dobar OOP) je nazalost (barem u Kanadi) izgubio trku sa galopirajucom Javom i Visual C++ (sada .NET -om). C je svakako blizi masinskom (asembler) jeziku i u globalu bolji jezik s vise mogucnosti (mada mi je sintaksa Pascal-a nekako bliza srcu).

Fingersbroken-u ako sam dobro skontao cini mi se da tvoj citat se odnosi na NP i skole (fakultete) u njemu (ili ne?) jer nisam upoznat sa tim nastavno-obrazovnim programom ali ETF u Sarajevu i BG (koje pohadjah) su uvijek ,shodno mogucnostima naravno , tezili biti u korak sa ostalim svjetskim fakultetima glede programskih jezika.
Pozdrav i sretno na ispitu i pozdravi NP (neka se gastarbajteri iz Njemacke, Engleske ne uvrijede ali cini mi se da je ipak razlika kad si na 2-3 sata od otadzbine i kad si cijeli dan puta daleko pa je i razumljivo tvoje uzbudjenje)
Zivio


P.S. Ako nekome treba elektronskih knjiga iz bilo koje oblasti IT-a (programiranje, networking, grafika) neka mi posalje PM, mozda se u mojoj kolekciji nadje neka, nikad se ne zna...
[SIZE=1]Sarajlija rozdenijem, Pazarac podrijetlom, Kanadjanin dekretom!

Homo homini lupus iliti Covjek je covjeku Vucko![/SIZE]

6

Subota, 22. Mart 2003

Sta vise

Jesam mislio na Pazar i skole u pazaru - ali na srednje (nazalost), a to je isto svuda (dole). Mozda nisam u pravu, ali meni se cini da to sto za ucenje osnova strukturnog programiranja uzimaju pascal kao pristup je gora opcija pored C-a. C je noviji - jednostavniji - razumljiviji (mislim). E mozda se to meni cini jer mi je pascal bio stran u srednjoj jer tad nisam uopste pokusavao nista da skontam (tj slusam)na casu, a knjigu (losu da gora ne moze bit) nedaj Boze da sam otvarao (a opet sam po nesto znao -kolko da se snadjem za ocenu). Sad na stvari gledam malo drugacije, pristup je drugaciji pa mi sve izgleda lako (iako ovo sto smo radili ovog semestra (osnove structurnog programiranja) nije uopste ni mnogo ni tesko). No pored toga sto sam sve super radio za course work u toku semestra, i imao dobru "nosecu ocenu", finalni ispit sam lose uradio :( Ispit je bio lagan da nije mogo bit laksi, te me je iznenadio i razocarao sto se nisam bolje spremio, a nisam zbog vec spomenuti razloga.. upravu si za uzbudjenje..
Ups.. ja poceh da privatizujem temu - sorry. Ono sto jos htedoh rec, tj pitat je, sta se radi na nasim (BG, SA) faxovima od object oriented programming-a? Radi li se C++? Java? Sta se radi uopste od programiranja sve? Napredni pascal mu dodje sta? Gledao sam svoj curriculum do kraja, ali pascala ama bas nigde ?( .. zato sam i pretpostavio da nije vredan toliko ucenja.. ili bar dupliranja ucenja. Al sorry ako pogresih (sto je vrlo lako i moguce), ne bih trebao da iznosim misljenje o stvarima koje ne poznajem sasvim dobro ( i da pravim poredjenja sa istim).

Hvala na zeljama za put anyway;)
Odoh da jedem pa ka aerodromu lagano.
Selam i pozdrav.
mogu ja da se potpisem i bolje...

Phikret

Profesionalac

(10)

  • »Phikret« je muško

Postovi: 1.033

Datum registracije: 27.07.2002

Lokacija: http://www.ph-code.com, Treći kamen od Sunca

  • Poruku poslati

7

Četvrtak, 03. April 2003

hm..

Ja izgleda nisam dobro shvatio temu, ili jesam ali ostali nisu. Mislio sam da ovde treba da se prica o konkretnim problemima vezanim za programiranje.

Ima li neko na forumu da se bavi programiranjem ili nam se korishcjenje racunara svodi na igrice i mirc?
Ja trenutno radim PASCAL pa ako ima neko podoban neka malo pojasni PROCEDURE i FUNKCIJE i vezano za njih promenljive, odnosno prenos preka vrednosti i preko adrese. A takodje nije na odmet reci neshto o datotekama. Pozeljan bi bio primer.

Ja sad nemam vremena a reci cu sledeci put ono shto znam..
Ili da bezim na ruge forume za programiranje..





Giovanni

Profesionalac

(10)

  • »Giovanni« je muško

Postovi: 772

Datum registracije: 13.09.2002

Lokacija: Canada

  • Poruku poslati

8

Petak, 04. April 2003

Citirano

Orginalno od Phikret
Ja izgleda nisam dobro shvatio temu, ili jesam ali ostali nisu. Mislio sam da ovde treba da se prica o konkretnim problemima vezanim za programiranje.


Phikret-e temu si shvatio dobro ali ne i odlicno jer je opsteg tipa shodno gosponu Tullumba4All koji je istu pokrenuo pa glede toga se moze razgovarati o razlicitim aspektima. No dosta "suplje" price evo da probam ti pojasniti prenos argumenata preko adrese i vrijednosti u Pascal-u.

Ovo vjerovatno znas (sintaksu Pascala za procedure) no nije zgoreg ponoviti (kljucne rijeci su podebljane)

Procedure ImeProcedure (lista_argumenata)

Lista_argumenata moze sadrzati vise istih razdvojenih ; (tacka zarezom)

Opsta osobina procedure jeste da moze biti pozvana iz programa i moze ali ne mora da vrati vrijednost dok s druge strane imamo funkcije (ili funckije kako ih ja obicavam zvati) - pa ide sintaksa

Function ImeFunkcije (lista_argumenata) : tip_vrijednosti_funkcije

gdje je tip_vrijednosti_funkcije recimo cijeli broj (integer, real, char ili slicno)


E sad prenos argumenata...Dva primjera

Esempio Numero Uno:

procedure Primjer (a, b : integer;);
begin
a := 10;
b := 2;
writeln (a, b)
end;


I recimo sad ti pozoves proceduru iz glavnog programa sa

broj :=30

Primjer (broj, 2)

Nakon poziva ove procedure kad se vratis u glavni program vrijednost varijable broj ce biti 30 (iako je proslijedjujes pozivom varijabli a koja biva setovana na cenera tj 10). Ovdje zakljucujes da su varijabla broj i a potpuno razlicite i ovaj prenos se zove po vrijednosti jer proslijedjujes vrijednost promjenjive proceduri.

Esempio Numero Due

procedure Primjer (a, b : integer; VAR c:integer);
begin
a := 10;
c := 2;
writeln (a, c)
end;

i pozoves ovu proceduru sa
a=3
b=4
ce=555
Primjer (a, b, ce)

Nakon izvrsenja procedure vrijednost varijable ce je sada 2 (a ne 555) jer je preneseno preko adrese (VAR prefiks ispred varijable) dok a je ostalo 3 (jer si ga prenio preko vrijednosti)...

I posto si sad vjerojatno zbunjen probaj da mislis ovako...
Kad saljes varijablu po vrijednosti onda saljes ustvari njenu kopiju na kojoj procedura odradi sta treba da odradi i onda je unisti ostavljajuci original netaknut...
Poziv po adresi je davanje stvarne varijable proceduri koju procedura obradi i vrati "obradjenu" glavnom programu.

Eto nadam se da ti je bar malo pomoglo. Malo se i izaslo iz stosa pa ne zamjeri neke sintaksne greske.
Zivio
[SIZE=1]Sarajlija rozdenijem, Pazarac podrijetlom, Kanadjanin dekretom!

Homo homini lupus iliti Covjek je covjeku Vucko![/SIZE]

Phikret

Profesionalac

(10)

  • »Phikret« je muško

Postovi: 1.033

Datum registracije: 27.07.2002

Lokacija: http://www.ph-code.com, Treći kamen od Sunca

  • Poruku poslati

9

Petak, 04. April 2003

:) Tak tuk.


Giovani hvala da si se odazvao ovoj temi. Vidim da si dobar sa PASCAL-om. Objasnjavash skoro kao profesor, a sigurno kao najbolji asistenti na mom FAKSU :).

Ne znam kako je bilo kod tebe kad si ti ucio PASCAL ali meni se cini da cas znam a cas ne znam koja je razlika izmedju prenosa preko vrednosti i preko adrese.

Ovako ja to shvatam. Ako se zeli globalna promenljiva promeniti procedurom, onda se variabla mora preneti preko adrese VAR, a u suprotnom preko vrednosti. Kada se prenose preko vrednosti promenljive mozemo uneti u proceduru na dva nacina npr. ImeProcedure(x,y); s tim shto u glavnom programu moramo uraditi ovo read(x,y).
i drugi nachin ImeProcedure(5,6);
Kod prenosaa preko adrese pisemo ovako ImeProcedure(x,y) ,s tim shto se navode imena globalni promenljivih.

Jos malo cu ja to prostudirat.
A sad imam neke lake zadatke.
1. Pretpostavljajuci da funkcije abs i odd nisu standardne, sastaviti njihov opis, kao i opis nestandardne f-je tangens.
2. Medju brojevima 1,2,..,n odrediti brojeve koji imaju tu osobinu da im je zapis jednak zapisu poslednjih cifara njihovog kvadrata (npr.: 6 na kvadrat=36, 25 na kvadrat = 625).

Jos jedno mi nije jasno. Kako se koriste promenljive tima BOOLEAN.






Giovanni

Profesionalac

(10)

  • »Giovanni« je muško

Postovi: 772

Datum registracije: 13.09.2002

Lokacija: Canada

  • Poruku poslati

10

Petak, 04. April 2003

Citirano

Orginalno od Phikret

Giovani hvala da si se odazvao ovoj temi. Vidim da si dobar sa PASCAL-om. Objasnjavash skoro kao profesor, a sigurno kao najbolji asistenti na mom FAKSU :).

Ne znam kako je bilo kod tebe kad si ti ucio PASCAL ali meni se cini da cas znam a cas ne znam koja je razlika izmedju prenosa preko vrednosti i preko adrese.



Phikret-e hvala na lijepim rijecima, no ipak sam ja daleko od nekog profesorskog nivoa tim prije sto se Pascalom ne bavim ozbiljno vec dugi niz godina...
Ovo za prenos preko adrese i vrijednosti - sta da ti kazem prodji kroz tisucu primjera i samo ce ti se kasti. No nemoj da mislis da te tkz. zivot varijable i njen domet (ili doseg) kao i to da li je lokalna/globalna nece pratiti i u ostalim programskim jezicima :]

Citirano



Jos malo cu ja to prostudirat.
A sad imam neke lake zadatke.
1. Pretpostavljajuci da funkcije abs i odd nisu standardne, sastaviti njihov opis, kao i opis nestandardne f-je tangens.
2. Medju brojevima 1,2,..,n odrediti brojeve koji imaju tu osobinu da im je zapis jednak zapisu poslednjih cifara njihovog kvadrata (npr.: 6 na kvadrat=36, 25 na kvadrat = 625).

Jos jedno mi nije jasno. Kako se koriste promenljive tima BOOLEAN.





Sad, iz svog nekog iskustva mislim da ne bi bilo eticki ispravno rijesiti ti zadatke (moras se malo i pomuciti je li) ali evo nekoliko uputa jer su zaista skolski...

Abs(x) funkcija vraca cijeli dio broja bilo da se radi o realnom ili cijelom broju i ovo se moze implementirati jednom najprostijom if then (else) naredbom... Primjer abs(-4.32) = +4.32 ili abs(+5.12) = +5.12 (+ je opcioni operator i moze se izostaviti)

Odd(x) funkcija vraca True (istina) ukoliko je njen argument neparan broj odnosno False u suprotnom. Znaci jedna od ideja je ako je broj djeljiv sa 2 nije neparan i ovo trebas da implementiras programski zovuci proceduru (funkciju) koja ispituje djeljivost brojem 2 i ispisuje poruku korisniku

Tan (x) nije standardna Pascal-ova funkcija ali sin i cos jesu pa kolicnik (uh za ovu rijec mi je trebalo dobra dva minuta da se iskopa u memoriji) ova dva ti daje zeljeni rezultat.

Za drugi zadatak jedna od ideja je da ispitujes ostatak cjelobrojnog dijeljenja sa 10^n (na n) gdje je n broj cifara broja koji se stepenuje (kvadrira). Znaci 25^2=625 (625/10^2)=6 i ostatak 25 (ili 5^2=25 -> 25/10^1=2 i ostatak 5) i onda uporedis ovaj ostatak sa onim sta si kvadrirao...
Medjutim ja bih ti savjetovao da bilo kako naivno problem izgledao - prvo sto treba da ucinis je da ga dobro analiziras i izaberes najbolje rjesenje jer dobrog programera po meni mora da krasi i originalnost koja ga odvaja od suhoparnih copy-paste kodova drugih programera (mada se i ovo radi kad si u stisci sa vremenom) :rolleyes: . Znaci ako primjenimo neko logicko razmisljanje na tvoj primjer onda zakljucujemo da samo cifre 1, 5 i 6 na kraju broja ti mogu dati cifre 1,5 i 6 na kraju kvadriranog broja (odnosno kako god kvadriras nesto sa 9 na kraju dobijas 1 kao posljednji broj rezultata ili broj sa 4 na kraju kvadriran daje 6 na kraju rezultata itd) pa bi mogao da napravis neko "elegantnije" (profesionalnije) rjesenje koje bi u startu ispitivalo posljednju cifru broja i ukoliko nije jedna od 1,5 ili 6 poziv proceduri uopste i ne upucujes jer nema potrebe za racunanjem jer je ishod unaprijed poznat...

I na kraju Boolean varijable se koriste za smjestanje rezultata tipa True ili False iskaza znaci ako je a>b onda dodijeli varijabli false u suprotnom true i koriste se najcesce kao skretnice u toku programa tipa dok je vrijednost varijable a True onda izvrsavaj sljedecu sekvencu naredbi inace iskoci iz petlje (naravno da moras programski da postavis varijablu a na False) i ovo je primjenljivo i na Case, For, While, Repeat , if naredbe...

Zivio
Giovanni
[SIZE=1]Sarajlija rozdenijem, Pazarac podrijetlom, Kanadjanin dekretom!

Homo homini lupus iliti Covjek je covjeku Vucko![/SIZE]

Phikret

Profesionalac

(10)

  • »Phikret« je muško

Postovi: 1.033

Datum registracije: 27.07.2002

Lokacija: http://www.ph-code.com, Treći kamen od Sunca

  • Poruku poslati

11

Subota, 05. April 2003

ok.

Ja sam ove funkcijice uradio samo bih da proverim dal ima neko bolje reshenje. Danas mi ako BOG da stize kompjuter pa cu to moc dirktno i proverit.
Ovako sam ja resio:
1) Function odd(a:integer):boolean;
begin
if ((a)mod (2)=0) then
odd:=false
else
odd:=true;
end;
Nego sam naishao na neki primer nekog drugog zadatka pa sam mislio da bi moglo mozda i ovako:
Function odd(a:integer):boolean;
begin
(a)mod (2) <> 0
end;
Cini mi se da se u tom primeru nigde implicitno funkciji nedodeljuje vrednost FALSE ili TRUE nego se valjda podrazumeva da je za prvi izraz vrednost funkcije TRUE.? o|

2) Function abs(a:real):real;
var m:real;
begin
if a<0 then m:=a*(-1) else m:=a*1;
abs:=m;
end;
3) function Tg(a:real):real;
var tangens:real;
begin
tangens:=sin(a)/cos(a);
Tg:=tangens;
end;

A ovaj sledeci cu reshit kad mi stigne komp :)






12

Subota, 05. April 2003

Programski jezici....?

Lepo, lepo, lepo!
Basic, Pascal, C, ... toliko programskih jezika, ali nijedna jedina rec o onome sto meni treba, naime o JAVA programskom jeziku ;(
Sledeceg semestra (koji pocinje za dva dana) ucicu "Java 2". Nije da nemam pojma o ovome, ali bi mi vasa "strucna" pomoc dobro dosla :D Nadam se da vam se mogu obratiti kada budem imala pitanja, ili? :O


Selam svim programerima i onima koji to nisu :D
pink
"Ti sa svakim lijepo! I trazi da se dobra djela cine, a neznalica se kloni!" (El-'Araf, 199)

Dado

Profesionalac

(10)

  • »Dado« je muško

Postovi: 754

Datum registracije: 09.08.2002

Lokacija: NewMarketCity

  • Poruku poslati

13

Subota, 05. April 2003

super ovo

Sad za sad kontam programiranje samo formalno al moram recc sa pojavom Flash MX-a sve postaje teze i teze jer nije vise samo crtanje u pitanju nego ima i action script code tako da se mora bubat :P poceo sam neke sitne fore da provaljujem voljan sam da pomognem kolko mogu ...
....da li si toliko dobar
da mozes mirno spavati.....

Phikret

Profesionalac

(10)

  • »Phikret« je muško

Postovi: 1.033

Datum registracije: 27.07.2002

Lokacija: http://www.ph-code.com, Tre&amp;#263;i kamen od Sunca

  • Poruku poslati

14

Ponedjeljak, 07. April 2003

Help!



o| Da li neko zna neki sajt sa koga se mogu skinuti UNITS za Pascal, jer moj ima samo CRT. Sound, Graph i ostale nemam.





Tulumba4All

Profesionalac

(10)

  • »Tulumba4All« je muško
  • »Tulumba4All« je autor ove teme

Postovi: 700

Datum registracije: 04.09.2002

Lokacija: UK

  • Poruku poslati

15

Utorak, 08. April 2003

Citirano

Orginalno od Phikret
Da li neko zna neki sajt sa koga se mogu skinuti UNITS za Pascal, jer moj ima samo CRT. Sound, Graph i ostale nemam.


Fikro care, nemam pojma. Probaj ovde ftp://ftpc.borland.com/pub/pascal/devsupport/general/ .

Moj savet ti je : predji na C ili na neki objektni jezik (JAVA, C++)
... And Tulumba for all
[SIZE=1]If you can't convince them, confuse them.

A fanatic is one who can't change his mind and won't change the subject

[/SIZE]

Giovanni

Profesionalac

(10)

  • »Giovanni« je muško

Postovi: 772

Datum registracije: 13.09.2002

Lokacija: Canada

  • Poruku poslati

16

Utorak, 08. April 2003

Citirano


Orginalno od Tulumba4All
Moj savet ti je : predji na C ili na neki objektni jezik (JAVA, C++)


Savjet je vrlo dobar ali nastavni plan i program u ovom pitanju mi se cini diktira tempo mladom Phikret-u. Uvijek se sjetim sebe i mrskog mi programskog jezika Fortran 77 koji ne htjedoh ali na kraju morah da ucim...

Phikret-e, u nemogucnosti da ti pomognem s linkom (i opet ko zna koliko vremena bi ti na dial-up konekciji trebalo skinuti cijeli CD) vjerujem da u Pazaru ima neki CD klub koji posjeduje ako nista a ono Delphi a u njemu svega...Jeste da je interface malo drugaciji od DOS-ovih Pascal-a koje vjerujem da koristis ali vrijedice ti za malo slozenije projekte.

Imas pozdrav


P.S.

Citirano


Orginalno od pink
Lepo, lepo, lepo!
Basic, Pascal, C, ... toliko programskih jezika, ali nijedna jedina rec o onome sto meni treba, naime o JAVA programskom jeziku


Samo da napomenem dragoj pink da na NP forumu postoji covjek (vrlo skroman doduse) koji moze da odgovori na vecinu tvojih pitanja o Javi (neki su se kleli da otkako se Java-om bavi sudbinu drugih cita sa Java beans-a nikako vise gledajuc' u grah)
Iliti samo ti sutaj a on ce se javit'. Znam co'eka u dusu...
Giovanni
[SIZE=1]Sarajlija rozdenijem, Pazarac podrijetlom, Kanadjanin dekretom!

Homo homini lupus iliti Covjek je covjeku Vucko![/SIZE]

17

Srijeda, 23. Juli 2003

Ada sad kad zape pade mi napamet da pitam: IMAL KO DA POMOGNE STA OKO PROLOGA??? Ene da programiram za artificial inteligence, kad mi trenutno fali ove moje da resim ove probleme. Nek kaze ko da zna s prologom da znam da mogu makar racunat na njega.. Znam da tako ne ide, al ;)
mogu ja da se potpisem i bolje...

Giovanni

Profesionalac

(10)

  • »Giovanni« je muško

Postovi: 772

Datum registracije: 13.09.2002

Lokacija: Canada

  • Poruku poslati

18

Srijeda, 23. Juli 2003

Citirano

Orginalno od fingersbroken
Ada sad kad zape pade mi napamet da pitam: IMAL KO DA POMOGNE STA OKO PROLOGA??? Ene da programiram za artificial inteligence, kad mi trenutno fali ove moje da resim ove probleme. Nek kaze ko da zna s prologom da znam da mogu makar racunat na njega.. Znam da tako ne ide, al ;)


Fingers,

spadam u pobornike rekurzomrzije (cuj ove) jer smatram da je rekurzija nesto sto mali broj ljudi koristi a nije ni lahka meni bila za skontat' ali cu probati koliko budem vremenski u mogucnosti da ti pomognem. Mada ne obecavam konkretne stvari (mi ga nismo za AI koristili vec 'nako :] ), vise kao savjetodavac jer zaista ga mrzim jer je sav rekurzivan...

Zivio
[SIZE=1]Sarajlija rozdenijem, Pazarac podrijetlom, Kanadjanin dekretom!

Homo homini lupus iliti Covjek je covjeku Vucko![/SIZE]

19

Srijeda, 23. Juli 2003

hajt

Vala bash o nakim rekurzijama i bi rijec. Sad vala odoh da predam ovaj assignment ovakav kakav je, a ne firca bas najbolje (ne bar kako bi trebo), al bi sta bi. Ja se u svakom slucaju Giovanni zahvaljujem, a bice prilike i za pomoc ;).. Pozdrav.
mogu ja da se potpisem i bolje...

@ngi3

Zlatna sredina

(10)

  • »@ngi3« je žensko

Postovi: 453

Datum registracije: 29.07.2003

  • Poruku poslati

20

Utorak, 05. August 2003

Citirano

Orginalno od Giovanni
Samo da napomenem dragoj pink da na NP forumu postoji covjek (vrlo skroman doduse) koji moze da odgovori na vecinu tvojih pitanja o Javi (neki su se kleli da otkako se Java-om bavi sudbinu drugih cita sa Java beans-a nikako vise gledajuc' u grah)
Iliti samo ti sutaj a on ce se javit'. Znam co'eka u dusu...
Giovanni

bas i mene zanima koji je to cHovjek koji zna tako dobro s Javom....
P.S. help me...
Naucila sam...
Najlaksi nacin da kao osoba rastem jest da se
okruzim ljudima koji su pametniji od mene

Social bookmarks