Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

SaNdZak

Zlatna sredina

(23)

 • »SaNdZak« je muško
 • »SaNdZak« je autor ove teme

Postovi: 537

Datum registracije: 01.11.2002

Lokacija: Pesterska visoravan/Sandzak

 • Poruku poslati

1

Srijeda, 10. Mart 2004

Projekat „Veliki bliski istok“

Otac modernog cinoizma Theodor Herzl, koji je istovremeno i glavni ideolog cionisticke drzave izrael je na 1. Cionistickom kongresu, odrzanom 1897 godine u Svajcarskom gradu Baselu predstavio 4 osnovne tacke za imperijalnu cinosticku vlast zemaljskom kuglom. Prva od ovih tacaka je rusenje Osmanske drzave (koja ce se i obistiniti za nepune tri decenije 1923), druga tacka je osnivanje drzave Izrael na bliskom istoku 1948, Treca tacka je projekat veliki Izraela u granicama starog zavjeta tj. od rijeke Eufrat pa do rijeka Nil u Egiptu (Inace ovu trecu tacketinu simboliziraju one dvije plave linije (ove dvije rijeke a izmedju njih Davidova zvijzda tj Izrael) na Izraelskom bajraku. Sva tri arapsko-izraelska rata su ujedno i probe za ostvarivanje ovog projekta. I konacna cetvrta tacka je unistenje vjere Islama kao najvece prepreke vladavini cionista zemaljskom kuglom.
Mozda ce me neko od citalaca definisati onom popularnom“antisemitista” sto ja naravno nisam, ali sam anticionista, vjerujuci da su svi cionisti jevreji a da svi jevreji nisu cionisiti i da ista teorija vazi i za nase susjede.

Eh sada posto sam napravio jedan kratki uvod i pregled cionistickih namjera, zelim da predjem na aktuelnu temu ili naziv teme a to je projekat “veliki bliski istok” Otac ovog projekta, koji je jos samo parola je Bushova administracija i sam Dordz dabulju Bush. Njihova namjera je da ovim projektom SAD i Izrael budu glavni izvoznici demokratije, i ostalih tekovina tzv. Zapadne civilizacije, drzavama na bliskom istoku a uvoznici nafte i ostalog bogastva iz istih u svoje zemlje, naravno metode su nam vec poznate kao ona “beskonacna sloboda” u Afganistanu i sprzi oruzijem pa vladaj anarhijom ups.. demokratijom kao u Iraku.
Spomenuti projekat ce dobiti i konacni okvir i formu na samitu NATO-a, koji ce se odrzati u Junu mjesecu u Istanbulu u akoji upuceni kazu da je najvazniji samit od rusenja istocnog bloka, gdje ce se usvojiti plan i strategija djelovanja za sledecih 20-tak godina, a poznato je da je sa rusenjem varsavskog pakta i SSSR-a, zapad ostao bez partnera-neprijatelja i da ga je nasao u Islamu i muslimanskom svijetu. A jadni muslimani nisu ozbiljni kandidati sad trenutno ni za sta a kamoli da se nose sa svjetskom hipersilom. Ali neko ih zorom ugurao u ring i vidi beljaja.
Naravno i na zapadu postoje centri moci okupljeni oko Katolicke crkve, koji se bune i bore protiv koalicije metodisticko-cionisticke, pa se daju promjetiti siganli i na filmskoj sceni da postoje oni koji nisu zaboravili ko je razapeo Isusa a to se ovih dana vidi u kinima sirom Amerike kroz film the passion of tje Christi, poznatog Australijskog filmskog glumca i rezisera Mela Gibsona koji je kako kazu obojeni katolik a njegov stari otac je cak smogao hrabrosti pa je u jednom izjavi na radiju ustvrdio da su avioni koji su 11 septembra udarili u zgrade WTC u New Yorku, bili navodjeni daljinskim upravljacima i da je famozna cifra holocausta od 6 milijona umorenih jevreja mnogo manja nego sto se prica. Izgleda jadniku tek sada palo na pamet da pobjednici pisu historiju…

U Sjedinjenim drzavama se blize predsjednicki izbori. Vec je izvjesno da ce Bushov protivnik biti senator Kerry iz Demokratske stranke. I kako se izborne kampanje zahuktavaju, a prema anketama Bush gubi podrsku birackog tijela zbog raznih afera, nezavisni mediji sve vise spekuliraju o toma kako ujka Bush ima u rukavu deda bin Ladena i samo ceka povoljnu priliku da izadje pred javnost i kaze “dame i gospodo imamo ga” i onda ce kao covjek kojeg Bog zeli da bude predsjednik ponovo dobiti podrsku Amerikanaca na izborima i nastavit sa Krizarskim pohodima i projektom Veliki bliski istok tj. veliki Izrael, jer ludak vjeruje da je to njegova misija, pa je cak uplasio i mag-milijardera zvanog Soros koji se je isekirao i onako prepadnut vec dao 15 milijona pomazuci kampanju senatora Kerrija, smatrajuci da je Bush najveca opasnost po svijet i zapadnu civilizaciju cak je opsaniji i od Adolfa.

Gore ispisani redovi su moja tumacenja talaseva i tisine pred jednu veliku oluju zapadnih mora, kao pojednica koji pripada islamskoj floti koja je nazalost objekat vec vidljivih i nevidljivih radnji.
I zato pokusavam da samom sebi odgovorim na pitanja zasto mi? i zasto nas? I negdje procitah sledece zapazanje reisa Mustafe efendije Cerica: “ Ja se 20 godina bavim misionarstvom i pozivam muslimane da se probude, da dodju k sebi i da drze do sebe i nisam ni priblizno uspjesan kao jedan Karadzic, koji je za cetiri godine osvjestio mnogo vise muslimana nego ja za dvadeset godina rada”

Eh izgleda sam nasao odgovor! Mozda su i cika Bush sa jaranom Scharonom pokrenuli akciju globalnih razmjera da osvjeste i probude muslimanski ummet.

Sta vi mislite?

Jede Wahrheit braucht einen Mutigen der sie ausspricht!

SaNdZak

Zlatna sredina

(23)

 • »SaNdZak« je muško
 • »SaNdZak« je autor ove teme

Postovi: 537

Datum registracije: 01.11.2002

Lokacija: Pesterska visoravan/Sandzak

 • Poruku poslati

2

Srijeda, 24. Mart 2004

Sejhu Sehidu Ahmedu Jasinu

U zivotu patnjom ispunjenim, citavo tjelo ti je bilo oduzeto, zbog povrede kicmene kosti koju si imao u djetinjstvu. Dugi niz godina si proveo u Izraelskim kazamatima i pored fizickog stanja u kojem si se nalazio, prosao si kroz velika isljedjivanja, izivljavanja i muke od strane teroristicke tvorevine. Bio si nocna mora cionistima i ako si bio jedna samo nepokretna figura koja se sastajala od hrabrosti, ustrajnosti i borbe za slobodom. O Legendo Palestinskog otpora! O Sejhe Ahmede Jasin! Blago se tebi! Ti si sehid. Ti si ovu titulu sa pravom zasluzio. Zasluzio si da krunises sehadetom svoj zivot pun borbe i odricanja.
Ali neka znades da cionisti koji su zaboravili Hejber, sigurno nece zaboraviti Allaha koji je najbolji Osvetnik! Jer je On nas Gospodar, koji je toliko osljepio one koji su svojim raketama izmasakrirali tvoje nepokretno tjelo, da ne vide da se u materici ummeta zacelo na hiljadama Jasina.

Jasini odlaze, Jasini dolaze i Ja'sini se uce...
Jede Wahrheit braucht einen Mutigen der sie ausspricht!

Time_Out|

Zlatna sredina

(10)

 • »Time_Out|« je muško
 • »Time_Out|« je zabranjen

Postovi: 195

Datum registracije: 08.01.2004

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

3

Srijeda, 24. Mart 2004

Citirano

Orginalno od SaNdZak
...Eh izgleda sam nasao odgovor! Mozda su i cika Bush sa jaranom Scharonom pokrenuli akciju globalnih razmjera da osvjeste i probude muslimanski ummet.

Sta vi mislite?Esselamu alejkum!

Potpuno se slazem sa tobom!
A oni koji vjeruju i cine dobra djela - oni su, zbilja, najbolja stvorenja (Al Beyyina - Dokaz jasni, 7)

Sandzacki_sin

Zlatna sredina

(10)

 • »Sandzacki_sin« je muško

Postovi: 579

Datum registracije: 20.03.2004

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

4

Srijeda, 24. Mart 2004

Esselamu alejkum.

[SIZE=3]
Novosti
[/SIZE]


[SIZE=3]Jedan Ahmed Jasin ubijen, 15 novih rođeno [/SIZE]

Barem 15 novih beba je dobilo ime po ubijenom šejku Ahmedu Jasinu od dana njegovoga ubistva.
Palestinske majke su rodile 8 Ahmeda Jasina u Al-Šaifa bolnici u Gazi u proteklih 48 časova i još 7 širom pojasa Gaze.
Dr. Akram Al-Husseini dodaje da je na sam dan ubistva 5 beba dobilo ime po šejhu.
Dr. Akram Al-Husseini je rekao da je Noha Yassin prva nazvala svoga sine po ubijenom šejhu samo 30 minuta od ubistva.
[SIZE=3]Istina koja oslobađa je najčešće ona istina koju ljudi ne žele da čuju.[/SIZE]

 • »Chechenac« je muško

Postovi: 140

Datum registracije: 30.10.2003

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

5

Srijeda, 24. Mart 2004

Stari Intervju sa Rahmetli Sejhom Ahmedom Jasinom I Dio

Ahmed Ismail Jasin rođ. 1938 godine u selu Dzura juzno od pojasa Gaze. Poslije Palestinske nekbe/nezgode 1948 godine preselio se zajedno sa svojom porodicom unutar pojasa Gaze. Kao mladic, bavio se sportom i u tom vremenu, bio je izlozen nesreci koja je prouzrokovala paralizu njegovog cijelog tijela. Radio je kao predavac arapskog jezika i islamskog odgoja, poslije je bio hatib i predavac po dzamijama Gaze. Tokom okupacije Palestine postaje najpoznatiji hatib i imam kojeg je poznavala Gaza. Razlog tome su njegovi jaki dokazi i nepokolebljivost u cuvanju istine. Prikljucio se organizaciji "Muslimanska braca" jos kao mladic . Poslije bitaka 1967 godine preuzima odgovornost "Muslimanske brace" u preuredjivanju i ojacavanju njihovih redova.

Uhapsen je 1983 godine od strane okupatora pod optuzbom naoruzavanja i organizovanja vojnih aktivnosti, te podsticanja na pokusaj eliminacije postojanja hebrejske drzave. U drzavnoj cionistickoj sudnici biva osuden na 13 godina zatvora . Pod pokroviteljstvom Vrhovne komande 1985. izvresena je zamjena zarobljenika izmedu okupatora i Palestinskog narodnooslobodilackog pokreta, tako da biva pusten na slobodu nakon sto je odlezao 11 mjeseci u pritvoru.

1987 godine Shejh Ahmed Jasin sa grupom Islamski aktivista unutar pojasa Gaze osniva Islamski odbrambeni pokret "Hamas". U pokusaju obustavljanja oruzanog otpora, koji je u to vrijeme uhvatio zamah, te napad bijelim oruzjem na vojsku okupatora i cionisticka naselja, zatim kidnapovanje neprijateljskih saradnika, Palestinska zvanicna vlast je 18.05.1989. uhapsila stotine clanova i simpatizera pokreta "Hamas".

16 .10 . 1991 godine Cionisticka vojna sudnica ga je osudila na dozivotnu robiju, nakon sto je navela spisak optuzbi za koje ga tereti, a koja se satoji od 9 tacaka. Medju tim tackama se nalazi: podsticanje na kidnapovanje i ubijanje Izraelskih vojnika, osnivanje pokreta "Hamas" i njegova sva krila; sigurnosno i vojno krilo...

Pored toga sto je bio potpuno paralizovan, teske zatvorske okolnosti u kojima se zatekao su prouzrokovale pogorsanje njegova zdravlja sto je zahtjevalo da bude nekoliko puta prebacen u bolnicu.
Oslobodjen je u srijedu 10.1. 1997 godine nakon pregovora koji su se odvijali izmedu Jordana i Izraela; da se Shejh Ahmed Jasin zamjeni za dva Izraelska saradnika iz redova MOSADA, koji su uhapseni prilikom neuspjelog pokusaja atentata na politickog predstavnika Hamasa Halida Mish'ala koji se u to vrijeme nalazio u Jordanu.

Jos uvijek shejh Ahmed Jasin je veliki Islamski, arapski i palestinski simbol. I dan danas obnasa funkciju zastupnika pokreta "Muslimanka braca" za Palestinu i vodje pokreta Hamas koji je nastao iz pokreta "Muslimanka braca".Primirje

Da li primirje znaci obustavljanje otpora?

Ja nisam govorio o potpunom obustavljanju otpora, vec smo dosli do unutrasnjeg sporazumu po pitanju primirja, odnosno sto bi mogli nazvati vojna dejstva i njihova razumjevanja, to nisam, niti pozitivno niti negativno precizirao.

Kakav je stav pokreta Islamskog dzihada i El-Feth o o­nome sto ste izjavili?

Mi smo predstavili nasu odluku svim pokretima, a sto se tice pokreta El-Feth, njihov predstavnik Mervan El-Bergusi se slaze sa nama, medjutim o­ni imaju nekih razilazenja unutar pokreta, a mi cemo nastaviti nasim putem kako smo odlucili, slozili se o­ni sa nama ili ne.

Da li se delegacija Hamasa nalazi u Egiptu, i zasto?

Da, o­ni se nalaze tamo kako bi iznijeli misljenje koje zastupa Hamas i misljenja koja cemo iznijeti u deklaraciji. Izmedju nas i njih postoji jasan raskol, jer o­ni zele primirje a mi smo trenunto ponudili plan koji bi mogao biti spona naseg zajednickog stava, i to u odredjenim granicama koje ce biti nakon odredjenog vremena objavljene u javnost.

Hamas je cijelo vrijeme govorio o otporu, kako je moguce ubijediti vodstvo Hamasa da potpise primirje?

Otpor je jedan strateski izbor i mogucnost za palestinski narod, dok je primirje, kao sto smo to obrazlozili, za jedan odredeni period. Tako da ne postoji nikakva kontradiktornost sa osnovnim izborom, jer se radi samo o taktickim koracima koji sluze glavnom cilju.

Da li ocekujete da ce Izrael ispostovati primirje?

Nama nista ne znaci da li ce Izrael ispostovati primirje ili ne, jer je to njihova stvar. Pa stoga, ukoliko Izrael prekrsi dogovoreno i ne postuje sporazum, tada imamo izbor da radimo sta zelimo.

Izrael je izjavio da se ugovor o primirju ne poklapa sa dokumentima na kojima je ispisano o tome?

Mi cemo ostaviti da vrijeme pokaze da li se poklapa ili ne?

Colin Powel je izjavio:"Vasi koraci prema primirju idu ispravnim smejrom." Koje je vase obrazlozenje na ovo?

Neka kazu sta zele, jer mi znamo koji je interes naseg naroda i nase zemlje i na osnovu njega donosimo nase odluke, a ne prema o­nome sto zeli Amerika i Izrael.

Amerika je izjavila kako je potrebno da se stane u kraj narodnom otporu, a posebno Hamasu?

Nas narod je sposoban da odbaci bilo kakvu zavjeru koja mu se kroji.Stav vezan za pregovore

Poslije pola stoljeca od gubljenja Palestine, kako gledate na prirodu sukoba sa neprijateljem?

Sukobljavanje sa okupatorom je jos uvijek aktuelno i sada je dospjelo do vrha, i pored toga sto su sva svjetska desavanja i odluke na strani neprijatelja. Gledajuci na slabost arapski zemalja, slabost svjetskog stava, zatim samostalno donosenje odluka u svijetu od strane Amerike, je ucinilo da se Palestinski proces neprestano vraca unazad zbog spomenutih razloga medu arapskim i ostalim zemljama svijeta.

Kakvo je vase misljenje o pregovorima koji su trenutno aktuelni? Da li mislite da ce se time povratiti Palestinsko pravo?

Pregovori nemaju krova iznad sebe, kada propadnu javljaju se novi. Mi ne vjerujemo u te pregovore jer su o­ni samo kao jedan vid smirenja kako bi neprijatelj uzivao u stabilnosti i sigurnosti na racun naseg palestinskog naroda. Tako kada nam se predloze neki pregovori, koje prihvatimo ili odbijemo, mi gledamo prije svega interes palestinskog naroda u svemu tome, tako da je na kraju vojni otpor osnovni strateski izbor za nasu buducnost i slobodu.

Niste prihvatili pregovore koje je potpisala palestinska zvanicna vlast sa Izraelom. Koji su vasi planovi ka ostvarenju vasih ciljeva?

Rjesenje se krije iza dvije tacke : a: Postizanje cilja putem pregovora, ili predavanje i prihvacanje o­no sto zeli neprijatelj, tj. da jaci obaveze slabijeg na o­no sto jaci zeli; b: Istrajnost na vojnom otporu prema neprijatelju sve dok ne prihvati uslove naseg naroda koja se ocrtava kroz potpunu slobodu, samostalnost i povratak palestinaca na njihovu zemlju.

Kako ocjenjujete snagu naprijatelja tokom intifade/ustanka?

Svi pokazatelji koji su pred nama potvrduju da se pokret Hamasa krece cvrstim ravnomjernim koracima, tako da je Hamas zahvaljucji Allahu dz.s, na putu prema vrhu.

Nakon zasjedanja u Sharam-Shejhu i Aqabi ocita je svjetska koalicija protiv vas, kako gledate na to?

Svjetska koalicija nije nesto novo, o­na traje od prije, podsjecam vas na sporazum Sharam-Shajh jos 1996 godine. Medjutim, novost je da se Amerika osamostaljuje u odnosu prema cijelom svijetu, tako da donosi odluke o­nako kako o­na zeli, vrsi pritisak na o­noga koga zeli i kako zeli, tako da mi gledamo u te pregovore veoma ozbiljno, studirajuci sve dogadaje, i na osnovu njih donosimo nase odluke kako bi postigli jedinstvo palestinskog naroda, a loptu stavljamo u neprijateljsko izraelsko igraliste, kako bi prevazisli ovu opasnu etapu u najmanjem mogucem vremenskom periodu.

Koliko dugo ce te moci podnositi velike Americke napade na vas?

Mi nismo drzava i ne posedujemo posebne centre kako bi nas napadali. Mi smo jedan pokret unutar palestinskog naroda koji se bori za slobodu svoje zemlje i oslobadjanje svetinja. Amerika mu nece moci stati u kraj, niti bilo koja druga zemlja, sve dok vjeruje u mogucnost povratka svojih prava, i dok je god spreman da se zrtvuje zbog toga. Naravno, moguce je da se potpomognu sadasnjom vladom protiv ovog pokreta, medutim volja naroda je jaca od rezima.

Neki smatraju da je palestinski narod umoran, i da je primoran da prihvati izlozene prijedloge. Koji je vas komentar na ovo?

Niko medju nasim narodom ne izjavljuje da je palestinski narod umoran osim o­ni koji su i o­nako umorni i koji su se od samog pocetka predali i prihavatili poraz i uzdignuli bijelu zastavu,- o­ni su ti koji su se umorili. Palestinski narod je svakodnevna zrtva i nije objavio predaju, niti je izjavio da je umoran, jer zna da sloboda ne dolazi tek tako, vec je potrebno platiti slobodu, a u ovom slucaju cijena slobode je da zrtvujemo svoju krv i novac. Okupator nece nikad otici zbog deklaracija, demonstracija i uzvika, vec iskljucivo vojnim otporom. I upravo iz tog razloga, palestinski narod je spreman da se zrtvuje sljedecih stotinu godina.


Ucestvovanje u jedinstvenoj vlasti

Cesto se govori u uredenju ujedinjenje drzavne vlasti,a vi ste bili jedan od clanova, da li se slazete sa tim?

O tome pitanju se cesto vodi polemika. Medjutim, mi ne posjedujemo jasnog aktivnog programa po tom pitanju. Postoji aktivno vodstvo Palestinskog fronta za slobodu, medjutim nismo primjetili njegovo postojanje cijelo vrijeme. Broj o­nih koji ucestvuju i imaju vodecu rijec je veoma mali. Ukoliko se osposobi zajednicka vlast koja ce sa sobom nositi zajednicki stav koji nije rezultat pojedinaca, mi cemo tada prostudirati taj plan na dostojan nacin. A sto se tice obicnog teoretskog govora, njega ima na izvoz. Ne postoje istinski i prakticni pokusaji za ovakvu vlast. Mi zelimo vlast koja ce biti sposobna da donosi zajednicke odluke i rjesenje i kojoj ce se obracati svi i za sve. A ne zelimo samo vanjsku sliku te vlasti, a unutar nje ustvari ne postoji nista.

Koji je vas stav o osnivanju Palestinske drzave na zemlji u 1967 godini?

Mi iscekujemo tako nesto, medutim pod uslovom da ne bude na racun nase okupirane zemlje od 1948 godine.

Da li bi ucestvovali u eventualnoj vladi koja bi trebala biti aktivna na zemlji koja je pripadala palestincima do 1968 godine?

Kada postignemo slobodu i mir bicemo medju prvima koji ce ucestvovati u vlasti.

Colin Powel kaze: "Primirje je prva stepenica ka palestinskoj drzavi." Da li je to tacno?

Nadamo se da je tako, medutim sumnjamo u obecanja amerikanaca i izraelaca, jer o­ni komentarisu dogovore kako o­ni zele, a ne kako to zeli palestinski narod.

i drugi dio intervjua je uskoro tu inshallah

Kaže Allahov Poslanik a.s.:"Gotovo da je došlo vrijeme u kojem će na vas navaliti razni narodi, kao što divljač navali na svoju žrtvu (cinjiu)." A ashabi upitaše: "Hoće li nas u to vrijeme biti malo, o Allahov Poslaniče?" Poslanik a.s. odgovori: "Ne, u to vrijeme će vas biti puno, ali ćete biti kao pjena na vodi. Allah će isčupati strah iz srca vaših neprijatelja, a u vaša srca će ubaciti vehen". Rekose: " A šta je to vehen, o Allahov poslaniče? Reče: "Ljubav prema dunjaluku i strah od smrti!".


Sandzacki_sin

Zlatna sredina

(10)

 • »Sandzacki_sin« je muško

Postovi: 579

Datum registracije: 20.03.2004

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

6

Srijeda, 24. Mart 2004

Esselamu alejkum

Evo ga jedan dio Jasinove bajramske čestitke:

Draga braćo i sestre u islamu širom Svijeta, prenosim vam ovu poruku iz mjesta u kome drveće plače za pticama, gdje su bare pretvorene u krv, žene su udovice, djeca siročad, a dom je zatvor.
Ovo je Palestinski glas, iz zemlje koja je posvjedočila noćno putovanje Muhammeda s.a.w.s., to je jeka Bejtul Aksa-a prve kible muslimanima koja ih poziva da se probude.
[SIZE=3]Istina koja oslobađa je najčešće ona istina koju ljudi ne žele da čuju.[/SIZE]

SaNdZak

Zlatna sredina

(23)

 • »SaNdZak« je muško
 • »SaNdZak« je autor ove teme

Postovi: 537

Datum registracije: 01.11.2002

Lokacija: Pesterska visoravan/Sandzak

 • Poruku poslati

7

Četvrtak, 25. Mart 2004

SAGA O VELIKOM BLISKOM ISTOKU

Posljednja igra reptila

Pise: Muhamed HAJDAREVIC

Problem arapsko-islamskih zemalja je i potrebno i pozeljno rjesavati. Za razliku od uplasenih arapskih vladara i medija koji se sada cvrsto zalazu za to da se reforme u njihovim drustvima moraju pokrenuti iznutra, a nikako intervencijom svana, to ipak nece biti moguce

Dinosaurusi su, kazu naucnici, izumrli kada je doslo do naglih klimatskih promjena na Zemlji. Vec su po svojoj bioloskoj konstituciji – nisu spadali u red toplokrvnih zivotinja – bili predodredjeni za nestanak. Kaze se da je naglo zahladilo, te da nisu imali nikave sanse. Zahladjenje je, nekoliko miliona godina nakon ovoga dogadjaja, ponovo zaprijetilo da unisti neke vrste. Doduse, ovaj put radi se o zahladjenju u odnosima SAD - arapsko-islamski svijet nakon 11. septembra 2001. godine, a najugrozenija vrsta od svih su arapski tiranosaurusi – vlastodrsci koji su osobenim represivnim metodama, iskljucivo nad vlastitim narodom, dokazali da ne pripadaju ni ovom prostoru, ni ovom vremenu. Ni njihova biloska konstitucija – nije bilo dovoljno tople krvi za razumijevanje novih odnosa u svijetu i promjena u globalnoj politickoj klimi koje su predstojale – ne ide previse u prilog njihove opstojnosti. Jednostavno, morat ce ici. Nisu se navakat prilagodili i idu. Cisti zakoni prirode! Istini za volju, zapadna vrsta, koja je u vlastitom procesu evolucije otisla korak dalje, poprilicno je odgovorna za takvo njihovo stanje. Naime, bezobrazno dugo ih je drzala na vlasti i koristila za vlastite potrebe. I opet je u pitanju zakon prirode kada napredniji koriste zaostalije i nerazvijenije vrste. No, kao i svaki species na izdisaju i ovi arapski reptili pokusavaju izbjeci neizbjezno; ovih dana oni imaju neke vlastite inicijative i planove reformi koje idu uz nos onim koje su Amerikanci predstavili. Casno podvijanje repa, rekli bismo. Ipak, nisu samo rezimi ti koji bi trebali da se promijene. Ima naznaka da se hoce i mnogo preko toga. Trebat ce promijeniti sve.

Sta trazi Amerika?

Christopher Hitchens, jedan od glasnogovornika ekstremnog americkog neokonzervativizma kaze na jednom mjestu da je:- (Islam) stvorio velike divote, kao i velike bijede. Izjava je, dakako, podvala sracunata kao poziv da se muslimanski svijet kultarise islamske bijede. A, to ce se uciniti kroz projekat tzv. Velikog Bliskog Istoka. Sta predstavlja ovaj projekat i kakav mu je cilj? Prema onome sto je predstavio americki potpredsjednik Dick Cheney u The Globalistu, inicijativa o Velikom Bliskom Istoku nastavak je politike ili, bolje receno, cilj americkih neokonzervativaca kada se radi o arapsko-islamskom svijetu u cjelini. Prema washingtonskim planerima, Veliki Bliski Istok protezao bi se od Maroka na zapadu pa sve do Afganistana na istoku, ubuhvatajuci preko milijardu ljudi, kako Arapa, tako i nearapa. U uvodnom dijelu svoga izlaganja Cheney slatkorjecivo pripovijeda o kompatibilnosti vrijednota islamskog svijeta s onim americkim, ali i o teznjama za slobodom i demokratijom na tim prostorima. I ovo, u osnovnim crtama, nije sporno. Navodeci da danas veliki broj muslimana svijeta zivi u demokratskim drustvima, on navodi primjer Turske kao primaran. Vec ovaj dio izlaganja ce u arapskim muslimanskim masama izazivati podozrenje. Naime, kao sto je poznato, Turska je sekularna drzava, sa strogim i ponekad rigidnim zakonima usmjerenim protiv vjerskih ubjedjenja vlastitih gradjana. Drugo, turska demokratija uvijek je balansirala izmedju vojne diktature i civlinog drustva sa pravnim sistemom koji je jos uvijek kamen spoticanja u njenim pregovorima o integraciji sa Evropskom unijom. Trece, Turska se u arapskom svijetu danas vidi kao otpadnicka zemlja zbog njenih veza sa Izraelom. Kao sto vidimo, u startu se daje potpuno pogresan primjer. To, stoga, prije ukazuje na to kakav Veliki Bliski Istok zapravo neokonzervativci prizeljkuju. U najkracem, ovaj dio svijeta bi arapsko-nacionalisticke ili siijsko-teokratske represivne rezime trebao zamijeniti sekularno-represivnim. Greska vec u prvom koraku! Nadalje, Cheney idealizira svjetske odnose na vec vidjen nacin, koji je primjenjiviji u nekoj latinoamerickoj sapunici, nego sto bi oni bili realni u sadasnjoj situaciji na globalnom planu. On govori o svijetu koji je slobodan i demokratski, zaboravljajuci pritom, namjerno ili slucajno, da vise od polovine stanovnika nase planete ne zna sta znaci sloboda ili demokratija. Govorimo o svijetu koji ne spada u krug arapsko-islamskog. Kod takve situacije, kako govoriti u univerzalnim kategorijama? Ili je u pitanju cast i sreca koji ce zadesti iskljucivo Veliki Bliski Istok? Zasto se radost univerzalnih ljudskih prava i sloboda ne ponudi, recimo, jednoj Kini ili Sjevernoj Koreji ili Vijetnamu ili Latinskoj Americi u cjelini? Kada se govori o univerzalnim ljudskim pravima i slobodama na ovakav nacin, cime onda objasniti stav sadasnje americke administracije da bezrezervno podrzi sadisticke rezime u Uzbekistanu, Kazahstanu i drugdje u Centralnoj Aziji? Da li bi to bili svijetli primjeri pozeljne demokratije koja je namijenjena tom famoznom Velikom Bliskom Istoku? Napokon, kako uopce govoriti o vladavini prava u tim zemljama, kako to Cheney podvlaci, dok svijet netremice gleda na civilizacijsku bruku koja se zove zatvor Guantanamo?! Dakle, greska druga!

Sta zene zele?

Posebnu paznju zasluzuje pitanje polozaja i prava zena u arapsko-islamskom svijetu, a na kojem insistira americki plan. Slozit cemo se da je zena u ovom dijelu svijeta obespravljena do zalosti, ali se cesto ovaj problem pokusava postaviti na potpuno pogresnim osnovama namjerno dovodeci, prije svega, vjerska nacela kao glavnu uzrocnu vezu ovome stanju. Budimo iskreni, zena je danas planetarno ponizena i nezasticena. Kaze se da je na Zapadu zena u potpunosti ostvarila svoja prava. Uzmimo samo primjer Sjedinjenih Drzava. Koliko je americkih zena imalo tu cast da zauzme predsjednicku funkciju, koliko njih je u vrhu administracije, koliko njih je na celu velikih americkih kompanija, kolike su plate zaposlenim americkim zenama u odnosu na one koje primaju kolege muskarci, koliko americkih zena su zrtve nasilja u porodici, koliko njih je prisiljeno da se bavi prostitucijom, itd, itd? Naravno, sve ovo ne amnestira arapsko-islamski svijet od odgovornosti za stanje zena u njihovoj sredini, ali ova prica ima jako zanimljiv background. Prema nekim francuskim sociolozima, insistiranjem na tzv. oslobadjanju zena u islamskom svijetu trebalo bi se postici to da one postanu vodece u relativiziranju cjelokupne islamske kulture, promovirajuci vidno sekularisticka stajalista, cime bi doslo i do erozije islamskog politickog djelovanja kao oponirajuceg faktora u ovladavanju arapsko-islamskim svijetom. Jer, kako to kaze jedan od neokonzervativnih ideologa William Kristol:- Rat protiv terorizma je rat protiv radikalnog islama - i u ime civiliziranog islama. Ovdje, uzgred, mozemo vidjeti i dio definicije terorizma i rata koji je, valjda u ime civiliziranog islama, protiv njega pokrenut; pojam terorizma kako ga shvata administracija George W. Busha i kakav bi trebao biti opceprihvacen. Citaocu smo duzni reci i to da se ni najveci autoriteti iz oblasti odnosa u islamskom svijetu jos uvijek nisu usudili dati definiciju pojma radikalni islam. O ovome posebno govori americki profesor i vrsni poznavalac ove materije John Esposito. Medjutim, to nije smetnja kada se radi o medijskoj kampanji u cijoj je srzi glasnost i uzastopno ponavljanje izrecenog. Konacno, najnoviji izvjestaji iz Iraka i Afganistana govore, ne o tome da se polozaj zene u ovim zemljama popravio nakon americke vojne intervencije, vec naprotiv, zena je u jos tezoj situaciji. (O ovome vise vidjeti u izvjestajima organizacija za zastitu ljudskih prava, a neke detalje otkriva i britanski The Guardian.) Dakle, ne radi se ni o kakvom oslobadjanju zene, vec, prije, o njenom instrumentaliziranju, kako bi se kreirao latentan problem politickim oponentima u ovom dijelu svijeta, u cijem centru nije samo pitanje zene vec sveprisutna obespravljenost, siromastvo i izrabljivanje. Konacno, o pitanju vlastitog oslobadjanja zene se ponajmanje pitaju, njihov glas se ne cuje i one opet nisu u mogucnosti reci sta je to sto bi one stvarno htjele. Mozda su najbolja ilustracija ovome dogadjanja vezana za nosenje mahrame u Francuskoj i jos nekim evropskim zemljama. Zenama se opet, po ko zna koji put, namece rjesenje; one se ne pitaju. Isti je slucaj i sa americkom inicijativom, bez obzira na medijsku kampanju koja prati ovaj slucaj. Sloboda za vas je ono sto mi kazemo da je sloboda... Greska treca!

Kakvo rjesenje je moguce?

Problem arapsko-islamskih zemalja je i potrebno i pozeljno rjesavati. Za razliku od uplasenih arapskih vladara i medija koji se sada cvrsto zalazu za to da se reforme u njihovim drustvima moraju pokrenuti iznutra, a nikako intervencijom svana, to ipak nece biti moguce. Oni koji nisu sami spoznali srz problema vlastitih drustava i drzava na cijem su celu, tesko da u ovim okolnostima mogu kvalitetno donijeti neka sistemska rjesenja. Konacno, i samo razmisljanje o reformama podstaknuto je svana i moze se realizirati iskljucivo u saradnji s vanjskim svijetom. S druge strane, parcijalna rjesenja, a oko kojih se sve, kako se cini, i vrti, dugorocno nisu odrziva. Imate, tako, situaciju gdje Cheney hvali poteze marokanskog kralja na unaprjedjenju prava zena (koja ljudska prava u Maroku?), gdje hvali izbore u Jordanu (koja sloboda i regularnost izbora u Jordanu?), gdje hvali reformske poteze vlasti u Egiptu (koja egipatska demokratija?), gdje hvali saudijsku inicijativu na preobrazaju kraljevine (koja otvorenost saudijskog drustva?). Zapravo, zelimo reci da se ovako krupne stvari ne mogu rjesavati bez ostvarenog konsenzusa u tamosnjim drustvima. Pogotovo je to tesko izvodljivo s istim onim ljudima koji su bili i ponajveci uzrok degradiranja vlastitih drzava i naroda, ali i kreatori sire nestabilnosti. Ukoliko se ove reforme zaista zele provesti morat ce se povesti racuna o nekoliko bitnih stavki. Sto se tice reformi na unutarnjem planu, mora se (imperativ!) povesti racuna o kulturnim specificnostima ovih zemalja. Nametanje takvih vrijednosti koje nisu imanetne ovim kulturama dat ce osnova za kreiranje neke nove vrste otpora promjenama i, neminovno, pojavi radikalizma. Ovo ce, stoga, zahtijevati stvaranje drugacijeg odnosa prema problemu i davanju primata dijalogu medju razlicitim kulturama uz uzajamno postivanje i razumijevanje. Drzave, koje bi usle u ovaj proces, trebale bi se organizirati tako da i pravno sistemski pocnu konvergirati; nesto slicno Evropskoj uniji. Razlog za ovo je jednostavan: za ove zemlje bi bilo pozeljno da imaju neke zajednicke institucije kako bi mogle djelovati sinhronizirano u rjesavanju, kako medjusobnih otvorenih pitanja, koji su nerijetko i svjetski problemi, tako i u djelovanju prema vanjskom faktoru. S druge strane, sto se tice saradnje sa svijetom, ove bi se zemlje zajedno morale ukljuciti u neku vrstu zajednickog vojnog saveza sa Zapadom. Istina je da ovo izgleda pomalo nerealno u datim okolnostima, ali itekako ima smisla. Tek otklanjajuci vojnu prijetnju i Veliki Bliski Istok i Zapad ce biti u mogucnosti otkloniti i tesko breme nepovjerenja u medjusobnim odnosima i tako stvoriti osnove za svaku drugu saradnju. Najveci problem, izraelsko-palestinski sukob koji se konacno mora pravedno rijesiti, da li uporedo s reformama ili prije njih, od sustinskog je znacaja za cjelokupan uspjeh projekta, jer bez toga sve ovo imalo bi malo smisla. A o ovome americki plan malo ili nista ne kazuje. Trebalo bi, zato, ponovo uraditi zadacu, jer po svemu gore navedenom tesko se oteti utisku da zadnje namjere ipak nisu prisutne. Zato, citava ova postavka izgleda trivijalno. Greska - konacna!

Jede Wahrheit braucht einen Mutigen der sie ausspricht!

sans

Majstor

(31)

 • »sans« je muško

Postovi: 2.733

Datum registracije: 29.07.2002

Lokacija: Svemir/zemlja/Evropa/SCG/New Pazar

 • Poruku poslati

8

Četvrtak, 25. Mart 2004

Da li ste znali o Izraelu?

 • Da li ste znali da svi o­ni koji nisu zidovi, a zive u Izraelu, ne mogu u toj drzavi kupiti niti pak iznajmiti zemlju.
 • Da li ste znali da su registarske tablice Palestinaca u Izraelu u boji, kako bi se zidovi mogli razlikovati od ostalih?
 • Da li ste znali da se Jerusalem - i istocni i zapadni dio - od cijele svjetske zajednice, ukljucujuci i USA, smatra okupiranom teritorijom, a ne dijelom Izraela?
 • Da li ste znali da je Izrael 85% resursa vode dodijelio zidovima, dok se preostalih 15% dijeli na sve Palestince? Na primjer, u Hebronu 85% vode je dato za 400 zidovskih doseljenika, dok preostalih 15% mora biti podijeljeno medju 120000 palestinaca koji zive u Hebronu.
 • Da li ste znali da USA svake godine Izraelu dodjeli pomoc u visini od 5 milijardi dolara?
 • Da li ste znali da godisnja pomoc Amerike Izraelu nadmasuje pomoc koju Amerika daje citavom africkom kontinentu?
 • Da li ste znali da je Izrael jedina zemlja na Srednjem istoku koja ima atomsko oruzje?
 • Da li ste znali da je Izrael jedina zemlja na Bliskom istoku koja je odbila da potpise sporazum o nuklearnoj proliferaciji, uskrativsi sa svoje strane gostoprimstvo medjunarodnim inspektorima?
 • Da li ste znali da je Izrael okupirao dvije suverene nacije ( Liban i Siriju ), uprkos rezolucija vijeca Ujedinjenih nacija?
 • Da li ste znali da je Izrael decenijama trenirao i placene ubice slao u druge zemlje, kako bi tamo ubijali izraelske politicke neprijatelje?
 • Da li ste znali da su visoko rangirani vojni oficiri u izraelskim snagama odbrane, javno dozvoljavali da se nad nenaoruzanim ratnim zatvorenicima provode egzekucije od strane IDF-a?
 • Da li ste znali da je Izrael odbio da procesuira svoje vojnike koji su priznali da su vrsili egzekucije nad ratnim zarobljenicima?
 • Da li ste znali da Izrael konfiskuje bankovne racune, biznis i zemlju, odbijajuci da plati odstetu o­nima kojima je konfiskovana imovina?
 • Da li ste znali da je Izrael digao u zrak americko diplomatsko predstavnistvo u Egiptu, i da su u medjunarodnim vodama napali americki brod, ubivsi 33, a ranivsi 177 americkih mornara?
 • Da li ste znali da je prema nedavnoj anketi magazina „Fortune”, koja je provedena u Vasingtonu, obznanjeno da drugi po snazi lobi u Americi ima izraelski AIPAC?
 • Da li ste znali da Izrael postoji uprkos 69 rezolucija vijeca UN?
 • Da li ste znali da je danasnji Izrael prisvojio vise od 400 sada nestalih palestinskih sela, i da je davsi im nova izraelska imena promijenio njihov fizicki izgled, prekrivsi tako tragove svoje rabote?
Ako nemaš iskustva-prevariće te , a ako imaš - onda već jesu , onda već jesu , onda već jesu... ;)

i ... bode mi oči

... al lahko je tebi kad imas olovku sa gumicom

Sandzacki_sin

Zlatna sredina

(10)

 • »Sandzacki_sin« je muško

Postovi: 579

Datum registracije: 20.03.2004

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

9

Petak, 26. Mart 2004

Esselamu alejkum

Voda je moć. Onaj ko sjedi na izvoru može svojim susjedima u svako doba da zavrne slavinu. Izrael je, na primjer, ekspanzionističkom politikom stavio vode Jordana pod svoju kontrolu. U šestodnevnom ratu 1967. godine Izraelci su bombardovali temelje brane pomoću koje su Sirija i Jordan namjeravale da ukrote vode Jarmuka, jedine pritoke Jordana, i oni su posjedovali Golansku visoravan i nadzemnom vodom bogatom zapadnu obalu Jordana. U to vrijeme Moše Dajan je kasnije objasnio da je Izrael poveo rat zato što se plašio da će biti odsječen od vodenih resursa izvan svoje zemlje.
Od tada Jevreji gospodare vodom Jordana. Poslije rata Palestincima je bilo zabranjeno da bez izričitog odobrenja vlade buše sopstvene arterske bunare, pa su Sirija i Jordan bili upućeni na uvoz vode. Izraelu je za to vrijeme san o cvjetnoj državi Cionu postajao stvarnost: svaki travnjak, svako drvo banane, svako stablo pomorandže i svaka palma hurmašica bili su vještački navodnjavani. Inženjeri su godišnje ispunjavali 400 miliona kubnih metara vode iz Gnezaretskog jezera - jedinog slatkovodnog izvora u regionu - i sprovodili je do Galilejske visoravni. Instalacije za regulisanje vodotoka smještene su u podzemnim tunelima, da bi bile zaštićene od neprijateljskih napada. Ostatak ogromnih potreba za vodom pokrivaju bunari u zapadnom dijelu Jordana. U prosjeku jedan jevrejski naseljenik troši više od 300 litara vode dnevno, dok Palestinac ima svega 30 litara na raspolaganju.

Glas islama 87 "Rat zbog vode"
[SIZE=3]Istina koja oslobađa je najčešće ona istina koju ljudi ne žele da čuju.[/SIZE]

 • »Chechenac« je muško

Postovi: 140

Datum registracije: 30.10.2003

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

10

Petak, 26. Mart 2004

Intervju sa Ahmedom Jasinom II dio


Povezanost sa islamskim svijetom


Kako se odnosi Egipat sa Hamasom? I kako je prosao susret sa egipatskom delegacijom?

Egipatska delegacija je iznijela svoje misljenje i svoj plan, a ostavila nam je izbor da prihvatimo ili ne. Prema nama nije vrsila nikakav pritisak. Sastanak sa egipatskom delegecijom prosao je u lijepim prijateljskim i bratskim razgovorima. o­no sto je izneseno pred nas proculi smo ga i dogovorili se za nastavak razgovora, te da cemo dati nase misljenje na o­no sto su nam ponudili. A nasa delegacija za Egipat je vec tamo i o­na ce iznijeti nas stav o svemu iznesenom.

Pojacano se trazi ukidanje vaseg pokreta i da vam se zabrani svaka novcana pomoc, kakve posljedice mogu proizaci iza ovoga?

Novac i zemlja je Allahovo vlasnistvo, a ljudi su samo Alahovi robovi, kazem :"A Allah cini sta hoce, ali vecina ljudi ne zna."

Kakve su vase veze sa Islamskim pokretima u svijetu?

Nase veze sa svim pokretima u svijetu se grade na medjusobnoj ljubavi, postivanju i razumjevanju, bilo to Islamski ili neislamski pokreti. Sa svima njima jasno vodimo razgovore, jer je nas cilj da ljudi budu uz nas, a ne da otvaramo razne frontove sa razlicitim pokretima.

Kako gledate na patnje muslimana u Americi i Evropi?

Patnje muslimana su prouzrokovali cionisticki planovi kako bi svrstali Palestinca u tereoristu. Tako da je palestinska odbrana, koja ima za cilj da oslobodi svoju zemlju, postala teroristicka u politickom pogledu cionista, koja se nametnula Americi i araspkim zemljama. Ovaj stav je nasilnicki i nepravedan i mi odbacujemo ovaj cionisticki stav. Svjetu je potrebno da se probudi gledajuci sa dva oka a ne sa jednim, slusajuci sa dva uha a ne sa jednim.

Sta mislite o cecenskom otporu prema ruskom okupatoru?

Pravo naroda je da ima svoju slobodu, tako da narod zeli da se oslobodi ziveci na svojoj zemlji slobodno i casno. Mi takodjer vodimo takav dzihad, a stojimo sa nasom bracom u Ceceniji.

Kakvo je vase citanje stanja u Afganistanu?

Afganistan je nestabilna zemlja. Amerika i svjetska alijansa sa svojom vojskom su oborili drzavno uredenje te drzave i postavili novo uredjenje. Ovo novo drzavno uredenje doslo je silom, uz pomoc americkih i evropskih tenkova, ali uredenje drzave je nemoguce uspostaviti tim putem, jer narod ne dozvoljava da mu bilo ko gazi njegov ponos i njegovu slobodu.

Sta mislite o Irackom otporu?

Nema sumnje da Iracki otpor pokazuje stavrnu sliku irackog naroda, koji odbija okupaciju i Americku prisutnost u nihovoj zemlji. Ovim otporom o­ni to dokazuju, jer svakog dana nove zrtve na okupacijsko-americkoj strani. Amerika ce zbog toga imati dva izbora; da se preda volji irackog naroda i da zauvijek napustiti zemlju, ili da nastave sa svojim djelovanjem u ovoj krvavoj mocvari.

Da li vjerujete da ce amerika izvrsiti vojni udar na Iran, Siriju i Saudijsku Arabiju nakon Afganistana i Iraka?

Amerika kada zeli da ostvari svoj cilj pronadje opravdanje za njega. Svijet je trenutno sutljiv i slabasan, a o­na (USA) namece o­no sto zeli. Njen napad na Irak je bio neosnovan, van domena svjetskog zakona i Vjeca sigurnosti, nakon sto je samostalno donijela odluku. Pa tako isto je moguce da uradi i sa drugim drzavama i poslije toga nametne svijetu da prihvati o­no sto o­na zeli. Medjutim, ako Bog da, nece uspjeti u njenim projektima, jer je narod jak, i njen ulazak u Irak ce je kostati i uz to, naucice lekciju koju nikada nece zaboraviti.

Da li je Amerika u blizini njenog pada sa vrha na dno?

Na ovo pitanje ne mogu odgovoriti konkretno, ali je ocito da je Amerika skinula masku sa njenog zlocinackog lica i otpocela sa nametanjem svoje vlasti i kontrole nad svjetskom politikom i ekonomijom. Ovaj njen postupak mrze svi narodi i na osnovu njega grade snazan front protiv nje i ubrzo ce otpoceti svoje djelovanje. A to ce biti razlog njenog pada u svim pogledima; ekonomskim, politickim i vojnim, ako Bog da!Buducnost

Da li jos mislite da ce nestati Izraela?

Danas u to vjerujemo vise nego prije i pobjeda je na pomolu, ako Bog da. I svi moguci pokazatelji potvrdjuju da ce Izrael nestati. Svaki 40 godina se desi promjena kod odredjnog naroda. Sve promjene koje su se desile u Palestini u nasu korist desile su se poslije 40. godina. 1987 je otpocela prva intifada/ustanak koja je promjenila zamisljeni tok povjesti i mi smatramo da ce 2027. Izrael nestati.

Kakva buducnost ocekuje Hamas?

Stvarnu buducnost poznaje samo Allah dz.s.. Medjutim, Allah dz.s. je obecao ispuniti Svoje istinito obecanje i rekao je u Svojoj Mudroj knjizi:"Mi cemo, doista, pomoci poslanike Nase i vjernike u zivotu na ovom svijetu, a i na Dan kad se dignu svjedoci". Ovo je Allahovo obecanje. Zato, buducnost Hamasa je buducnost pobjede i uspjeha, uz sve zavjere koje se kroje protiv nje. Allah dz.s. je Sebi zajamcio da ce ocuvati Svoju vjeru.

Na kraju ovog intervjua, koja je vasa poruka koju saljete Islamskom ummetu?

Moja poruka Islamskom ummetu je: da mora da se probudi i opazi zavjere Americkog i Zapadnog okupatora koji zeli da ovlada bogatstvima, vjerom i razmisljanjem naseg ummeta, te da odstranjuje i dodaje o­no sto se njima dopada. Ovo su veoma opasne stvari. Ovo je razaranje Islamske civilizacije i muslimana. Zato, na muslimanima je da povrate svoju snagu, jer narodi ne mogu zauvijek zivjeti potlaceno. Potlacen se moze promjenuti i postati jak. Ovo smo naucili iz Krstaskih ratova, kada je okupirana muslimanska zemlja, zatim je dosao Salahuddin El-Ejjubi i oslobodio Sveta mjesta i ostalu muslimansku zemlju. Ummet je u mogucnosti danas da povrati svoju snagu. Ummet posjeduje geografijski znacajan prostor, a posjeduje ljudske i ekonomske mogucnosti. Sve potrebno nam je na usluzi kako bi postali jaki. Medjutim, o­no sto moramo pridobiti i sto nam nedostaje jeste: cvrsta dusa i iskrena odlucnost.Kaže Allahov Poslanik a.s.:"Gotovo da je došlo vrijeme u kojem će na vas navaliti razni narodi, kao što divljač navali na svoju žrtvu (cinjiu)." A ashabi upitaše: "Hoće li nas u to vrijeme biti malo, o Allahov Poslaniče?" Poslanik a.s. odgovori: "Ne, u to vrijeme će vas biti puno, ali ćete biti kao pjena na vodi. Allah će isčupati strah iz srca vaših neprijatelja, a u vaša srca će ubaciti vehen". Rekose: " A šta je to vehen, o Allahov poslaniče? Reče: "Ljubav prema dunjaluku i strah od smrti!".


Erbakan

Učenik

(0)

Postovi: 172

Datum registracije: 20.12.2002

Lokacija: D

 • Poruku poslati

11

Petak, 26. Mart 2004

Intervju libanskog ambasadora u USA Njegove Ekselencije Ferid Abuda dat Fox News-u

„Da ja priznaiem pravo Palestincima na postojanje"

Fox News: Gospodine ambasadore, smatrate li da je Hizbullah teroristicka organizacija?

Ambasador Abud: Da. Saron je terorista kojl je ubio na hlljade civlla. On je taj koji je tamo najveci terorista!

Fox News: Gospodine ambasadore, molim Vas odgovarajte na moja pitanja. Smatrate Ii da je Hizbullah teroristicka organizaclja ili ne? Jeste li protiv ubijanja nevinih ljudi?

Ambasador Abud: Naravno, ja jesam protiv ubijanja nevinih Ijudi? Terorista Saron je ubio na hiljade nevinih ljudi i nastavlja da to radi!

Fox News: Ali sta je sa Hizbullahom? Govorite Ii Vi to nama da Hizbullah nlkada nije ubio nevine ljude ili da nije imao planove za ubijanje nevinih?

Ambasador Abud: Hizbullah je pokret otpora. Oni imaju svoje mjesto u Libanskom parlamentu i oni se bore za pravdu i za dobro. Ako oni povrijede nevine ljude radi se o zrtvama rata. Hizbullah nema za cilj da povrijedi nevine namjerno, dok naprotiv, ratni huskac Saron ima za cilj jedlno nevine civile, ukljucujuci i djecu!

Fox News: Gospodine ambasadore da li to znaci da Vi opravdavate bombase samoubice?!

Ambasador Abud:Ja ne opravdavam akcije ratnog zlocinca Sarona!!!

Fox News: Gospodine ambasadore, molim Vas prestanite izbjegavati da odgovorite na moja pitanja i molim Vas odgovarajte direktno! Da Ii vi opravdavate bombase samoubice?

Ambasador Abud:Ja ne opravdavam ubijanje nevinih Ijudl, ali Vi trebate tacno definisati koji su to civili nevini, a koji ne! Ako Palestinac, bombas samoubica ublje grupu izraelskih vojnika koji vrse svirepe zlocine protlv palestinskog naroda, koji nema sredstava za odbranu, smatrate li da su ti vojnici nevini civili???

Fox News.: Gospodine Abudi da Ii Vi priznajete pravo Izraelu na postojanje?

Ambasador Abud: Da, ja priznajem pravo Palestincima na postojanje!

Fox News: Gospodine ambasadore, molim Vas prestanite praviti averziju na moja pitanja i odgovarajte na pltanja onako kako sam ih ja postavio! Da Ii VI priznajete Izraelu pravo da postoji ili ne?

Ambasador Abud:lzrael vec postojl. Njemu nije potrebno moje priznanje. Pltanje treba biti usmjereno na pravo Palestine da postoji.

Fox News:Gospodine ambasadore, zasto ste Vi toliko usmjereni same na jednu stranu i pristrasni kada su u pitanju odgovori na pitanja koja mi postavljamo??

Ambasador Abud:Gospodine, Vi ste taj koji ste i te kako okrenuti samo ka jednoj strani i pristrasni u postavljanju pitanja!

Fox News: Gospodine Abud, gospodine ambasadore Libana u Sjedinjenim drzavama, hvala Vam za vrijeme koje ste Izdvojlll za ovaj intervju!
Sve je ovo samo igra! Nema tog muftije koji je vrijedan Vasih zivaca

 • »Chechenac« je muško

Postovi: 140

Datum registracije: 30.10.2003

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

12

Petak, 26. Mart 2004[SIZE=4]Intervju sa Ahmedom Jasinom II dio[/SIZE]
Povezanost sa islamskim svijetom


Kako se odnosi Egipat sa Hamasom? I kako je prosao susret sa egipatskom delegacijom?

Egipatska delegacija je iznijela svoje misljenje i svoj plan, a ostavila nam je izbor da prihvatimo ili ne. Prema nama nije vrsila nikakav pritisak. Sastanak sa egipatskom delegecijom prosao je u lijepim prijateljskim i bratskim razgovorima. o­no sto je izneseno pred nas proculi smo ga i dogovorili se za nastavak razgovora, te da cemo dati nase misljenje na o­no sto su nam ponudili. A nasa delegacija za Egipat je vec tamo i o­na ce iznijeti nas stav o svemu iznesenom.

Pojacano se trazi ukidanje vaseg pokreta i da vam se zabrani svaka novcana pomoc, kakve posljedice mogu proizaci iza ovoga?

Novac i zemlja je Allahovo vlasnistvo, a ljudi su samo Alahovi robovi, kazem :"A Allah cini sta hoce, ali vecina ljudi ne zna."

Kakve su vase veze sa Islamskim pokretima u svijetu?

Nase veze sa svim pokretima u svijetu se grade na medjusobnoj ljubavi, postivanju i razumjevanju, bilo to Islamski ili neislamski pokreti. Sa svima njima jasno vodimo razgovore, jer je nas cilj da ljudi budu uz nas, a ne da otvaramo razne frontove sa razlicitim pokretima.

Kako gledate na patnje muslimana u Americi i Evropi?

Patnje muslimana su prouzrokovali cionisticki planovi kako bi svrstali Palestinca u tereoristu. Tako da je palestinska odbrana, koja ima za cilj da oslobodi svoju zemlju, postala teroristicka u politickom pogledu cionista, koja se nametnula Americi i araspkim zemljama. Ovaj stav je nasilnicki i nepravedan i mi odbacujemo ovaj cionisticki stav. Svjetu je potrebno da se probudi gledajuci sa dva oka a ne sa jednim, slusajuci sa dva uha a ne sa jednim.

Sta mislite o cecenskom otporu prema ruskom okupatoru?

Pravo naroda je da ima svoju slobodu, tako da narod zeli da se oslobodi ziveci na svojoj zemlji slobodno i casno. Mi takodjer vodimo takav dzihad, a stojimo sa nasom bracom u Ceceniji.

Kakvo je vase citanje stanja u Afganistanu?

Afganistan je nestabilna zemlja. Amerika i svjetska alijansa sa svojom vojskom su oborili drzavno uredenje te drzave i postavili novo uredjenje. Ovo novo drzavno uredenje doslo je silom, uz pomoc americkih i evropskih tenkova, ali uredenje drzave je nemoguce uspostaviti tim putem, jer narod ne dozvoljava da mu bilo ko gazi njegov ponos i njegovu slobodu.

Sta mislite o Irackom otporu?

Nema sumnje da Iracki otpor pokazuje stavrnu sliku irackog naroda, koji odbija okupaciju i Americku prisutnost u nihovoj zemlji. Ovim otporom o­ni to dokazuju, jer svakog dana nove zrtve na okupacijsko-americkoj strani. Amerika ce zbog toga imati dva izbora; da se preda volji irackog naroda i da zauvijek napustiti zemlju, ili da nastave sa svojim djelovanjem u ovoj krvavoj mocvari.

Da li vjerujete da ce amerika izvrsiti vojni udar na Iran, Siriju i Saudijsku Arabiju nakon Afganistana i Iraka?

Amerika kada zeli da ostvari svoj cilj pronadje opravdanje za njega. Svijet je trenutno sutljiv i slabasan, a o­na (USA) namece o­no sto zeli. Njen napad na Irak je bio neosnovan, van domena svjetskog zakona i Vjeca sigurnosti, nakon sto je samostalno donijela odluku. Pa tako isto je moguce da uradi i sa drugim drzavama i poslije toga nametne svijetu da prihvati o­no sto o­na zeli. Medjutim, ako Bog da, nece uspjeti u njenim projektima, jer je narod jak, i njen ulazak u Irak ce je kostati i uz to, naucice lekciju koju nikada nece zaboraviti.

Da li je Amerika u blizini njenog pada sa vrha na dno?

Na ovo pitanje ne mogu odgovoriti konkretno, ali je ocito da je Amerika skinula masku sa njenog zlocinackog lica i otpocela sa nametanjem svoje vlasti i kontrole nad svjetskom politikom i ekonomijom. Ovaj njen postupak mrze svi narodi i na osnovu njega grade snazan front protiv nje i ubrzo ce otpoceti svoje djelovanje. A to ce biti razlog njenog pada u svim pogledima; ekonomskim, politickim i vojnim, ako Bog da!Buducnost

Da li jos mislite da ce nestati Izraela?

Danas u to vjerujemo vise nego prije i pobjeda je na pomolu, ako Bog da. I svi moguci pokazatelji potvrdjuju da ce Izrael nestati. Svaki 40 godina se desi promjena kod odredjnog naroda. Sve promjene koje su se desile u Palestini u nasu korist desile su se poslije 40. godina. 1987 je otpocela prva intifada/ustanak koja je promjenila zamisljeni tok povjesti i mi smatramo da ce 2027. Izrael nestati.

Kakva buducnost ocekuje Hamas?

Stvarnu buducnost poznaje samo Allah dz.s.. Medjutim, Allah dz.s. je obecao ispuniti Svoje istinito obecanje i rekao je u Svojoj Mudroj knjizi:"Mi cemo, doista, pomoci poslanike Nase i vjernike u zivotu na ovom svijetu, a i na Dan kad se dignu svjedoci". Ovo je Allahovo obecanje. Zato, buducnost Hamasa je buducnost pobjede i uspjeha, uz sve zavjere koje se kroje protiv nje. Allah dz.s. je Sebi zajamcio da ce ocuvati Svoju vjeru.

Na kraju ovog intervjua, koja je vasa poruka koju saljete Islamskom ummetu?

Moja poruka Islamskom ummetu je: da mora da se probudi i opazi zavjere Americkog i Zapadnog okupatora koji zeli da ovlada bogatstvima, vjerom i razmisljanjem naseg ummeta, te da odstranjuje i dodaje o­no sto se njima dopada. Ovo su veoma opasne stvari. Ovo je razaranje Islamske civilizacije i muslimana. Zato, na muslimanima je da povrate svoju snagu, jer narodi ne mogu zauvijek zivjeti potlaceno. Potlacen se moze promjenuti i postati jak. Ovo smo naucili iz Krstaskih ratova, kada je okupirana muslimanska zemlja, zatim je dosao Salahuddin El-Ejjubi i oslobodio Sveta mjesta i ostalu muslimansku zemlju. Ummet je u mogucnosti danas da povrati svoju snagu. Ummet posjeduje geografijski znacajan prostor, a posjeduje ljudske i ekonomske mogucnosti. Sve potrebno nam je na usluzi kako bi postali jaki. Medjutim, o­no sto moramo pridobiti i sto nam nedostaje jeste: cvrsta dusa i iskrena odlucnost.Kaže Allahov Poslanik a.s.:"Gotovo da je došlo vrijeme u kojem će na vas navaliti razni narodi, kao što divljač navali na svoju žrtvu (cinjiu)." A ashabi upitaše: "Hoće li nas u to vrijeme biti malo, o Allahov Poslaniče?" Poslanik a.s. odgovori: "Ne, u to vrijeme će vas biti puno, ali ćete biti kao pjena na vodi. Allah će isčupati strah iz srca vaših neprijatelja, a u vaša srca će ubaciti vehen". Rekose: " A šta je to vehen, o Allahov poslaniče? Reče: "Ljubav prema dunjaluku i strah od smrti!".


realista

Početnik

(10)

 • »realista« je muško

Postovi: 43

Datum registracije: 17.03.2004

Lokacija: novi pazar

 • Poruku poslati

13

Ponedjeljak, 29. Mart 2004

ovo vredi pogledati i procitati sam text sve govori
realista je dodao/la ovu sliku:
 • jasin.jpg

Muhammed_Alim

Zlatna sredina

(10)

 • »Muhammed_Alim« je muško

Postovi: 347

Datum registracije: 29.03.2004

Lokacija: np

 • Poruku poslati

14

Četvrtak, 08. April 2004

[SIZE=4]Allahu, tebi se žalim zbog šutnje Ummeta! (šehid Ahmed Yasin)[/SIZE]

Ja sam starac koji je o­nemoćao. Moje osušene ruke ni olovku, niti oružje držati ne mogu!

Nisam ni govornik čijim bi glasom zemlja ječala!

Ja sam starac sijede kose, u posljednjim godinama života svog, uništen raznim bolestima, na mene pušu nedaće vremena!

Jedina mi je želja da pišu o­ni koji saosjećaju zbog slabosti i iznemoglosti muslimana!

O, vi muslimani! Šutljivi i slabi, uništeni mrtvaci!

Zar vam se srca ne cijepaju zbog ovih nesreća koje nam se događaju?

Zar nema nijedan narod, zar nema niko da se ljuti u ime Allaha i dostojanstva Ummeta?

Zar nema nikog da se suprotstavi o­nima koji nas proglasiše ubicama i teroristima, a ne čestitim borcima!

Zar se ovaj Ummet neće postidjeti kad mu pogaze čast? o­ni se ponašaju kao da ne vide cionističke ubice i njihove međunarodne saveznike!

Zar nema niko ko će nam pružiti ruku pomoći i jedan pogled koji će nam izbrisati suze?!

Zar se tijela ovog Ummeta, civilne snage, stranke, organizacije i istaknute ličnosti neće naljutiti u ime Allaha!? Svi odjednom da izađu na ulice i upute dovu za nas:

"O Gospodaru! Daj nam snagu, otkloni našu slabost i pomozi Tvojim vjernim robovima!"

Zar ni za ovo nemate dovoljno snage?

Uskoro ćete da čujete za naše velike pogibije, tada će na našim čelima da piše:

"Mi smo se borili! Jurišali smo i nismo pobjegli!"

I sa nama zajedno će da umru naša djeca, naše žene, naši starci, naša omladina!

Od njih ćemo da napravimo gorivo za ovaj nijemi i gluhi Ummet!

Nemojte od nas očekivati da se predamo i zabodemo bijelu zastavu!

Jer, mi znamo, da čak i da to uradimo, umrijet ćemo. Pustite bar da umremo sa ponosom boraca!

Ako želite, budite uz nas, koliko možete; a našu osvetu svaki od vas neka okači na svoj vrat!

Ako želite, gledajte naše pogibije žaleći nas!

Naša želja je da Allah kazni svakoga ko zanemaruje preuzeti emanet!

Nadamo se da nećete biti protiv nas! Tako vam Allaha, bar nemojte biti protiv nas!

O lideri Ummeta, o pripadnici Ummeta!

O Allahu! Tebi se žalim... Tebi se žalim...

Tebi se žalim...

Zbog manjkavosti moje snage, nedovoljnosti moje mogućnosti, moje slabosti prema ljudima, ja se Tebi žalim...

Ti si Gospodar nejakih! Ti si naš Gospodar... Kome nas prepuštaš?

Daljinama koje će nam biti džehennem? Ili neprijateljima?

O moj Allahu! Tebi se žalim zbog prolivene krvi, pogažene časti i poštovanja, djece jetima, majki koje su izgubile sinove, žena koje su ostale hudovice, kuća koje su srušene i sjetvi koje su se razorile.

Tebi se žalim! Raspršila nam se snaga... Razrušilo nam se jedinstvo... Razišli su nam se putevi... Zbog slabosti našeg naroda i nemoći našeg Ummeta da pobijedi neprijatelja da bi pomogao nama, tebi se žalimo.


NAPOMENA: Zbog nemogućnosti pronalaska originalnog arapskog teksta, ovaj tekst je preveden sa turskog jezika iz casopisa Haksoz za septembar-oktobar 2003. Tekst je napisan nakon pokušaja neuspjelog atentata na ovog šehida i borca Ummeta. Prevele Intifada i Radikal.
„Moguce“ upita „Nemoguce“: Gdje zivis? Rece: U snovima nesposobnih.

SaNdZak

Zlatna sredina

(23)

 • »SaNdZak« je muško
 • »SaNdZak« je autor ove teme

Postovi: 537

Datum registracije: 01.11.2002

Lokacija: Pesterska visoravan/Sandzak

 • Poruku poslati

15

Srijeda, 21. April 2004

Izraelski državni neprijatelj broj jedan izlazi iz zatvora

Na slobodi, a kao u zatvoru

Izraelske vlasti danas će posle 18 godina zatočeništva pustiti iz zatvora nuklearnog tehničara Mordehaja Vanunua, koji će i na slobodi morati da poštuje veliki broj zabrana ukoliko ne želi da se ponovo nađe iza rešetaka.

Vanunu je poslednjih 18 godina proveo u zatvoru zbog odavanja tajni o izraelskom programu nuklearnog naoružanja. On je očekivao da će ostatak života provesti u inostranstvu, međutim, po naredbi suda neće smeti da prilazi blizu aerodroma i luka niti da razgovara sa stranim državljanima bez posebne dozvole. Zvanični Tel Aviv i dalje insistira da Mordehaj Vanunu još predstavlja „pretnju po nacionalnu bezbednost“.

Posle skoro dve decenije, stanovnici Izraela su po prvi put mogli da vide Vanunua kada je televizija prenosila ispitivanja u kojima je on branio svoje postupke.

Mordehajev brat Meir Vanunu insistira na tome da je vlada Velike Britanije dužna da obezbedi sigurnost njegovom bratu.

„Vlada Britanije uporno ćuti i možda je doprinela trenutnoj situaciji tako što je sarađivala sa izraelskim službama dozvolivši im da kidnapuju moga brata. On je do sada platio neopisivo visoku cenu“.

Izrael tvrdi da je Mordehaju mogao da uvede i čvršće restrikcije i da od njegovog ponašanja zavisi kakvom režimu će biti izložen.

Izraelski mediji prenose da je ceo slučaj prepun nelogičnosti. Na primer, Vanunu neće moći da razgovara sa medijima o tome kako su ga izraelske tajne službe kidnapovale u Rimu 1986. godine i prebacile u Izrael. Čak će morati i da prijavi policiji ukoliko neko od predstavnika medija pokuša da stupi u kontakt s njim. Vanunu osim toga neće smeti da prilazi stranim ambasadama u Tel Avivu. Zabranjeno mu je da daje bilo kakve poverljive informacije, pa i one koje je dao „Sandej tajmsu“ pre 18 godina nakon čega je uhapšen.

Nekada neprijatelj broj jedan države Izrael demantuje da je izdajnik i tvrdi da je pokušao da odbrani interese sveta.

„Niti sam izdajnik niti sam špijun. Samo sam želo da ceo svet sazna šta se dešava. Nema potrebe za postojanjem jevrejske države, dovoljno je da postoji država Palestina u kojoj će živeti Jevreji. Nema potrebe da iznosim više detalja o izraelskom nuklearnom programu, jer Evropa i Amerika već imaju informacije koje su im potrebne. Uprkos svemu što sam objavio, ništa se nije promenilo, niko nije došao u Izrael sa zahtevima u vezi s tim programom“, rekao je Vanunu tokom ispitivanja koja su vodili pripadnici tajne službe Šin Bet.

Mordehaj Vanunu je pre 18 godina novinarima „Sandej tajmsa“ detaljno opisao svoju ulogu u tajnom projektu u nuklearnom postrojenju „Dimona“, koje se nalazi u južnom delu Izraela. On je to postrojenje doveo u vezu sa iračkom nuklearkom „Osirak“ koju su izraelski borbeni avioni uništili 1981. godine.

„Kao što su oni uništili irački nuklearni reaktor, ja želim da izraelski nuklearni reaktor bude uništen.“

Džejms Rejnolds, dopisnik Bi-Bi-Sija iz Jerusalima, prenosi da je puštanje Vanunua na slobodu ponovo uzburkalo strasti u jevrejskoj državi, gde ga mnogi još vide kao izdajicu. Toga su svesni i izraelski zvaničnici zbog čega su najverovatnije i dozvolili da bude emitovana traka sa njegovog saslušanja. Na drugoj strani, Vanunuov brat tvrdi da je emitovanje traka zapravo dokaz da je „Izrael totalitarna država“.
Jede Wahrheit braucht einen Mutigen der sie ausspricht!

Sandzacki_sin

Zlatna sredina

(10)

 • »Sandzacki_sin« je muško

Postovi: 579

Datum registracije: 20.03.2004

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

16

Petak, 23. April 2004

Esselamu alejkum

Žrtve među koalicionim snagama u Iraku su brojne, ali u javnosti malo poznate. Na ovoj strani su slike, a ima i link do članka u Washington post-u gdje se objašnjava strategija medijske blokade kada su u pitanju američke žrtve.
http://www.drudgereport.com/dover.htm

[SIZE=3]Istina koja oslobađa je najčešće ona istina koju ljudi ne žele da čuju.[/SIZE]

SaNdZak

Zlatna sredina

(23)

 • »SaNdZak« je muško
 • »SaNdZak« je autor ove teme

Postovi: 537

Datum registracije: 01.11.2002

Lokacija: Pesterska visoravan/Sandzak

 • Poruku poslati

17

Petak, 07. Maj 2004

Krik jedne silovane Iracke muslimanke!

UBIJ TE NAS ZABOGA!

Mom narodu, gradjanima Halidije, Ramadije i Feludze, svim ljudima na svijetu koji nisu izgubili vrlinu casti. Ovo je vama pismo od sestre Nur iz americko-cionistickg zatvora Ebu Garib.

Vjerujte da nemogu da nadjem rijeci kako da vam opisem stenje, sramote, razvrata i ponizenja u kojem se nalazimo. Vi dok sjedite sa onima koje volite u toplim domovima, punih stomaka, mozda i neznate koliko smo ponizene i gladne. Vi dok gasite svoju zec raznim napitcima, neznate koliko smo zedne, vi dok ste u dubokom snu, neznate za nase provedne budne noci, Vama koji ste lijepo obuceni, kako mogu opisati kako nas skidaju gole i redjaju u redove! Dok mi srce krvavo place, govorim: O Allahu. Moja braca, su prodali svoju cast i svoje dostojanstvo Amrerikancima za saku dolara. Gordo placem dok razmisljam sta nam sve rade i kako nam prljaju cast.

O moja braco! Kunem se Allahom, da nisam kadra da opisem dozivljeno. Drhtim. Ali cu pokusati koliko mogu da vam ispricam sta nam se desava. Zar ste nas za trohu dolara prodali, kao roblje Amerikancima i Cionistima. Kako ste brzo izgubili cast i dostojanstvo? Kako ste brzo zaboravili da je Allah nas, vama na amanet ostavio. Da je vasa duznost da nas cuvate, hranite i vodite racuna o nasoj casti. Sta je sa vama? Sta je sa vasim obecanjima?

O vi nasi vjerske vodje! Kako mozete da setate cista obraza dok se amerikanci prema nama zivotinjski ponasaju i nasu cast kaljaju?

Amerikanci, u zatvoru Ebu Garib svaki dana nase casti pod noge bacaju. Vi koji citate ovo pismo, pozivam Vas zaBoga da kazete DOSTA ovim divljanjima . Pozivam Vas da podignete svoj glas protiv ovih mucenja koja ne lice ljudskome rodu. Ovo sto se ovdje radi je mnogo gore nego mucenja palestinske omladine i zena u cionistickim kazamatima. Tamo njih fizicki muce, ovdje nas svaki dan siluju! Napadaju nasa tjela kao divlje zivotinje zedne krvi. Klicemo koliko avaza imamao, ali nas krik niko ne cuje. Preklinjemo Vas: dodjite i oslobodite nas. Mi zelimo da umremo da vise nebi ponizavale Vas, nase porodice i nasu zemlju! Pobijte nas! Prekljinem Vas. ZaBoga, ubijte i nas i amerikance i njihovu kopilat! Za Boziju milost Vas preklnijem..."

Vasa sestra Nur.

Prijevod sa Turskog (SaNdZak)


P.S. Od kako sam prosle subote video fotografije strave i uzasa, stanja o kojima govori nasa sestra, jos sam pod depresijom. Onako suze lijem i pada mi na um ona velika rijec majke poslednjeg emira Andaluzije, kada su napustali Granadu a on plakao a majka mu govorila " zasto places kao zena, kada je nisi branio kao muskarac "!
Neznam imali veceg ponizenja za ljudsko bice nego li ovo sto radi ova stoka u Iraku i ono sto je radila stoka u Bosni i Hercegovini i na Kosovu. Sad trenutno nemam nikakvih mogucnosti osim dove, zato molim Onoga, koji citav Kosmos odrzava da unisti sve one koji su cinili i cine ove zlocine.
Ako nista drugo makar dovimo za nasu bracu i za sve ljude, da se sto prije oslobode ovakvih civilizacija i demokracija. Izgleda sam pokrenutoj temi trebao dati ime "Veliki projekat silovanja"!

Jede Wahrheit braucht einen Mutigen der sie ausspricht!

18

Petak, 07. Maj 2004

Uzasno... :(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(
"Ti sa svakim lijepo! I trazi da se dobra djela cine, a neznalica se kloni!" (El-'Araf, 199)

 • »Chechenac« je muško

Postovi: 140

Datum registracije: 30.10.2003

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

19

Ponedjeljak, 31. Maj 2004

Da je u 1880 god. broj Izraelcana koji su zivjeli u Palestini bio oko 24,000 i svi o­ni su zivjeli bezbjedno i dostojanstveno – ovo je bilo vrijeme kada su jevreji bili proganjani, muceni i ubijani u Evropi i Rusiji;

Da li znas da je najveci broj Palestinaca raseljeno tokom svih ovih godina i “zamijenjen” cifutskim doseljenicima iz cijeloga svijeta, do tog stepena da danas skoro 60% jordanske populacije sacinjavaju Palestinci;

Da li znas da je pojas Gaze najgusce naseljeno mjesto u cijelom svijetu, a sve to zbog toga sto su Palestinci stijesnjeni u ovaj mali prostor;

Da li znas da su danas Izraelcani zaposjeli polozaje nad 400 sada nepostojeca palestinska sela i da su Izraelcani promijenili imena skoro svakog mjesta u Palestini da bi lakse prikrili tragove okupacije;

Da li znas da se izgradnja cifutskih naselja na okupiranim teritorijama povecala nakon sporazuma u Oslu;

Da li znas da cifuti ne postuju mnogobrojne rezolucije Vijeca sigurnosti UN-a;

Da li znas da su cifuti jedini koji posjeduju nuklearno naoruzanje na Bliskom istoku;

Da li znas da su cifuti jedini na Bliskom istoku koji odbijaju da potpisu dogovor za nuklearno razoruzanje i ne dozvoljavaju da medjunarodna zajednica izvrsi inspekciju njihovog naoruzanja;

Da li znas da cifuti drze pod okupacijom teritorije nekoliko suverenih drzava uprkos mnogobrojnim rezolucijama Vijeca sigurnosti;

Da li znas da jednogodisnja pomoc koju SAD salju cifutima nadmasuje pomoc koju SAD isporucuju cijelom Africkom kontinentu;

Da li znas da pomoc s kojom SAD nagradjuju cifute svake godine iznosi 5 biliona $;

Da li znas da ne-jevreji ne mogu kupiti ili uzeti u zakup zemlju koju su cifuti okupirali;

Da li znas da su cifuti nasilno konfiskovali bankarske racune, radnje i zemlju, odbijajuci da plate naknadu o­nima koji su osteceni;

Da li znas da su cifuti na okupiranim teritorijama (ili kako o­ni to nazivaju “Izrael”) 85% vode dodijelili sebi, dok je ostalih 15% podijeljeno svim ostalim Palestincima. Primjera radi: U Hebronu oko 400 cifutskih doseljenika upravlja sa 85% vode, dok je ostalih 15% podijeljeno izmedju 120 000 Palestinaca;
Da li znas da UN i cijela svjetska zajednica smatra da je Kuds (Jerusalem), zapadni i istocni dio, okupiran i da nije dio “Izraela”;

Da li znas da cifuti decenijama salju svoje ubice (atentatore) u drugim zemljama da ubiju svoje politicke neprijatelje;

Da li znas da su cifuti digli u vazduh americko diplomatsko predstavni{tvo u Egiptu (1954) i da su napali americki brod u medjunarodnim vodama (1967), pritom je ubijeno 33 i ranjeno 177 americkih mornara;

Da li znas da su visoki vojni cifutski predstavnici javno priznali da su cifutske “odbrambene” snage ubijale nenaoruzane zarobljenike;

Da li znas da su cetvorica cifutskih lidera (Begin, Shamir, Rabin i Sharon) ucestvovali ili u bombaskim napadima na civile ili u masakriranju civila ili u nasilnom progonu Palestinaca iz njihovih kuca i sela;

Da li znas da je cifutsko “ministarstvo vanjskih poslova” platilo dvjema americkim firmama za (javne odnose) da promoviraju “Izrael” Amerikancima;

Da li znas da cifuti odbijaju da tjeraju svoje vojnike za koje se zna da su ucestvovali u ubistvima (ratnih) nenaorucanih zarobljenika;

Da li znas da palestinske izbjeglice cine najveci postotak “izbjeglickog stanovnictva” u cijelom svijetu;

Da li znas da su SAD stavile veto na 39 UN-ovih rezolucija koje su uputile kritike cifute;

Kaže Allahov Poslanik a.s.:"Gotovo da je došlo vrijeme u kojem će na vas navaliti razni narodi, kao što divljač navali na svoju žrtvu (cinjiu)." A ashabi upitaše: "Hoće li nas u to vrijeme biti malo, o Allahov Poslaniče?" Poslanik a.s. odgovori: "Ne, u to vrijeme će vas biti puno, ali ćete biti kao pjena na vodi. Allah će isčupati strah iz srca vaših neprijatelja, a u vaša srca će ubaciti vehen". Rekose: " A šta je to vehen, o Allahov poslaniče? Reče: "Ljubav prema dunjaluku i strah od smrti!".


 • »enigmatic81« je muško

Postovi: 13

Datum registracije: 06.10.2003

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

20

Četvrtak, 03. Juni 2004

Drago mi je da su neki usli dublje u problem istoka..kao na primer onaj koji je naveo sastanak cionista i njegove cetiri glavne tacke..ja bih samo zeleo da kazem da bi trebali da se zapitamo kako tako malo cionista sprovodi celu tu ogromnu politiku,i kako uspevcaju da istovremeno vode rat u celom svetu na vise polja..?sa istom strategijom prema istim ljudima(sada muslimanima-uglavnom)?Jedan od odgovora jesu polu-tajne organizacije kao sto su:Masonerija,Bilderberg Group,Trileteral comision onda Rimski club..mislim da vecinu odgovora mozete naci proucavajuci ove polu-TAJNE organizacije..i shvatiti kako nekoliko ljudi drzi celu svetsku masineriju u rukama..tema je tako opsirna da nebih da duzim ali "Ko trazi nacice,ko kuca otvorice mu se"uglavnom radi se o politicko-ekonomsko-duhovnim interesima(organizacijama).Hvala.

Social bookmarks