Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

  • »informatic_boy« je muško
  • »informatic_boy« je autor ove teme

Postovi: 76

Datum registracije: 29.06.2008

Lokacija: Novi Pazar

  • Poruku poslati

1

Ponedjeljak, 08. Novembar 2010

Prva tv iz Sandzaka na satelitu - REGIONALNA TV NOVI PAZAR

Regionalna televizija iz Novog Pazara svoj program emitovala je sa satelitu Eutelsat, na frekvenciji televizije Hayat nedeljom od 15 - 20 sati. U tom terminu su bile smeštene emisije namenjene korisnicima koji imaju Hayat pretplatničke kartice.
Sada, Regionalna tv emituje svoj celodnevni program putem satelita na satelitu Hellas sat 39 istocno. Fkrekvencija 11012 V , DVB-S2/8PSK, MPEG-4. Koiranje: Bulcrtypt. Program mogu pratiti oni korisnici koji su pretplaćeni na Polaris DTH. Uz RTV NP tu su i brojni kanali iz zemlje i titlovani strani, kao i sva 4 kanala Arene sport i filmski paketi HBO i Cinemax.
Regionalna tv proširuje programsku ponudu novim serijama i autorksim emisijama. Imaju regionalnu dozvolu za pokrivanje Raške, Novog Pazara, Ribarića, Tutina i Sjenice. Preko kabla ih možemo gledati u svim ovim gradovima kao i u Prijepolju, Priboju, Brodarevu, Novoj Varoši... Dostupni su i na kanalu 203 u IPTV-u Telekoma Srbije.
Za one u inostranstvu - ceo program RTVNP emituje se uživo preko interneta na adresi http://www.rtvnp.rs/ gde možete pronaći najnovije vesti iz Sandžaka i pregled programa.

Na žalost, radio Novi Pazar je u potpunosti zapostavljen, komercijalni programi su slušaniji i vredniji. Radio Novi Pazar ima neke emisije kao Jutarnji program npr, a od 13 sati prenose Radio Beograd 1 što je bezveze. Radio možete pratiti na 90.00 MHz na području Novog Pazara.

informatic boy

Social bookmarks