Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

Gyerzelez

Zlatna sredina

(10)

  • »Gyerzelez« je autor ove teme

Postovi: 187

Datum registracije: 25.06.2003

  • Poruku poslati

1

Četvrtak, 27. Maj 2004

Razmjeni teritorija izmedju SCG i BiH?

Sellam/vozdra

Pogledajte ovaj link i ako moze, disktutirajmo o ovome: http://www.bosnjaci.net/aktuelno.php?id=2503

Prije svega, sta mislite o mogucnosti da se nasi politicari ili svi kolektivno 'ukljuchimo' u bilo kakve buduche pregovore o razmjeni teritorija izmedju SCG i BiH?

Ja bar mislim da bi se ovime postupkom eliminirali svi potencijalni problemi s 'nacionalnim' manjinama itd...

Gyerzelez

Gerilac

Profesionalac

(10)

  • »Gerilac« je muško
  • »Gerilac« je zabranjen

Postovi: 1.329

Datum registracije: 28.03.2003

Lokacija: Sandžak, Novi Pazar

  • Poruku poslati

2

Četvrtak, 27. Maj 2004

Selam alejkum Bosnjakinje, Bosnjaci i Bosnjacad.

Granice Bosne i Hercegovine su dobro poznate i tu nema nikakvih mrdanja, tj. odvajanja bilo kojeg dijela BiH. To je barem moje misljenje i ubjedjenje.
Ako su nekom ugrozena ljudska, nacionalna, vjerska, i dr. prava u BiH onda treba da se bori za to. Ali bilo kakav separatizam ne dolazi u obzir, jer se granice BiH znaju. Sandzak je takodjer ovdje gdje je. Bosnjaci u Sandzaku se bore za svoja prava nacionalna, vjerska, jezicna, teritorijalna, itd. Zna se sta je Srbija, zna se sta je Crna Gora, zna se sta je Sandzak, zna se sta je Bosna i Hercegovina. Dakle, prije svega treba da se definisu sve te teritorije, cisto i jasno, pa tek onda da se govori o nekim teritorijalnim povezivanjima.

Koliko ja nama Bosnjacima u Sandzaku poznato situacija teritorijalna Sandzaka jos nije jasna i nije definisana zvanicno. Neka nacionalna prava su vec izborena. Pravo na grb, zastavu, jezik, naciju, vjeru. Dakle, sve je skoro tu, samo jos da se zvanicno prizna Sandzak kao Autonomna oblast.
A sta je to Sandzak i koje teritorije pripadaju Sandzaku je poznato svima, samo je pitanje vremena kada ce to svi morati priznati, nista drugo.

Dakle, prije svega se na Balkanu mora definisati sta je cije, ko je cije sta prisvojio, da se to fino vrati vlasnicima, pa tek onda se moze, a nema potrebe, govoriti o razmjeni, trgovini, itd.

Allahimanet.
HER DZAN ASURA, HER VER KERBELA - SVAKO VRIJEME JE ASURA, SVAKO MJESTO JE KERBELA. Imam Dzafer Essadik r.a.

  • »enigmatic81« je muško

Postovi: 13

Datum registracije: 06.10.2003

Lokacija: Novi Pazar

  • Poruku poslati

3

Nedjelja, 06. Juni 2004

Mislim da ipak sve to moramo gledati i sa drugog ugla..a moj ugao je ovaj:protekla decenija je sto se bivse Jugoslavije tice protekla u znaku rascepljenja i to je bilo doba kada je svaki narod(ko je mogao uzeo ono sto zeli ili mu pripada i ne pripada)"definitivno" stvorio-dobio svoju drzavu..ali u svemu ovome postoji nesto sto se vidi a ustvari ne vidi a to je da su na kosovu i bosni postavljene strane trupe..zasto bas tu?zato sto su tu muslimanska podrucija!a glavni cilj zapada je bio da muslimani nemaju svoju vojsku-drzavu na balkanu sto su i postigli..zasto je sandzak jedino mesto(na balkanu) gde zive muslimani a nije bilo rata?zato sto je primeceno da oni (sandzaklije) nemaju razvijenu svest i zelju za drzavom! i ostali su pod srbijom..da su sandzaklije masovno trazile sandzak kao drzavu desio bih se ISTI scenario kao na kosovu sto znaci da bi nakon ubijanja sandzakluja-muslimana ovde dosla strana vojska i OPET muslimani nebih imali svoju drzavu-vojsku! znaci pozadina (cilj)ratova u ex-Jugoslaviji je bila da svako dobije svoju drzavu a tamo gde su muslimani budu strane odnosno ne muslimanske trupe! "ko razume shvatice"hvala.

Social bookmarks