Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.
Citirano
Orginalno od Sting Lady
Poshto na OFNP-u ima puno ljudi koji su u dijaspori, pretpostavljam da jedni drugima mozemo pomoci ako nam treba neka strana rech.
Evo, na primer, ne mogu da nadjem ni u jednom rechniku niti na Internetu kako se na engleskom kaze “krojna slika” ili “krojna shema” (u stolarskom rechniku). I ono shto sam nashla mi nije adekvatno.
Da li neko od nashih ljudi koji zive u USA ili UK moze da mi kaze koji je ispravan termin?
Citirano
Orginalno od Sting Lady
@boljanici: Je l' ima negde na internetu elektronska verzija Vujaklijinog rechnika, ili je imash na CD-u?
...A nadjoh prevod krojne slike: drawing template. Ovo za englesko-engleski rechnik je u mnogo sluchajeva dobra opcija.
Citirano
Orginalno od Tutinac
Stingice,
Za tebe uvijek...imas ovde izvanrednu, i veoma jasno skeniranu verziju Vujaklije iz 1996. godine i to u PDF formatu (ne u delovima nego kao jedan fajl)...sto je najbitnije radi i pretraga tako da svaku rijec mozes da nadjes za 15 secundi
Samo se registruj (vrlo jednostavno)...ima na tom sajtu jos stvari koje ce te, siguran sam, zanimati...
http://rapidserbia.com/forum_posts.asp?TID=4712&KW=vujaklija
Ako bude problema, javi se da ti narezem i posaljem.
PozZ...
Urednik i tehnicka obrada: Nihad Emrovic
©1999-2016 www.novipazar.org - Sva prava zadržana
Forum software: Burning Board®, napravljen od strane WoltLab® GmbH