Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

PaZaRaC

Profesionalac

(26)

 • »PaZaRaC« je muško
 • »PaZaRaC« je autor ove teme

Postovi: 1.291

Datum registracije: 21.07.2002

Lokacija: Frankfurt

 • Poruku poslati

1

Ponedjeljak, 12. April 2004

Registracija Automobila u SiCG?

Pozdraf,

zna li iko kako je sad stanje sto se tice prevodjenja auta iz inostranstva? jel jos uvek tako da samo automobili koji nisu stariji od 6 godina mogu da se prevedu ili su stogoj izmenjali ovih zadnjih meseci?

Arhitetkinja

Zlatna sredina

(10)

 • »Arhitetkinja« je žensko
 • »Arhitetkinja« je zabranjen

Postovi: 175

Datum registracije: 22.09.2004

Lokacija: Mannheim

 • Poruku poslati

2

Ponedjeljak, 01. Novembar 2004

Od pre 2 meseca donet je novi zakon po izneni koja je u njemu auto koje se zeli uvesti u zemlju nesme biti starije od 3 godine.

šišmiš

Zlatna sredina

(10)

 • »šišmiš« je muško

Postovi: 281

Datum registracije: 25.06.2003

Lokacija: nedohvatljivo blizu

 • Poruku poslati

3

Četvrtak, 11. Novembar 2004

Da,sad se samo isplati uvest "unfallauto"crashcar" ili kako se vec na nasem kaze i dovest ga u SiCG u intaktnom stanju pa ga posle toga registrovat...

ili sta mislite vi?


bux_ludvig_np

Zlatna sredina

(10)

 • »bux_ludvig_np« je muško
 • »bux_ludvig_np« je zabranjen

Postovi: 532

Datum registracije: 02.01.2003

Lokacija: Prolazni Dunjaluk

 • Poruku poslati

4

Petak, 12. Novembar 2004

Citirano

Orginalno od PaZaRaC
jel jos uvek tako da samo automobili koji nisu stariji od 6 godina mogu da se prevedu ili su stogoj izmenjali ovih zadnjih meseci?e izmijenilo se Bate sad mores daq uvezes samo koji nije stariji od 3 Godine.... o| (o)
Rekao je Allahov Poslanik Muhammed,a.s.,: " Iskoristi petero prije peteroga; mladost prije starosti, zdravlje prije bolesti, bogatstvo prije siromastva, slobodno vrijeme prije zauzetosti i zivot prije smrti. "

Phikret

Profesionalac

(10)

 • »Phikret« je muško

Postovi: 1.033

Datum registracije: 27.07.2002

Lokacija: http://www.ph-code.com, Treći kamen od Sunca

 • Poruku poslati

5

Četvrtak, 16. Juni 2005

Citirano

Orginalno od šišmiš
Da,sad se samo isplati uvest "unfallauto"crashcar" ili kako se vec na nasem kaze i dovest ga u SiCG u intaktnom stanju pa ga posle toga registrovat...

ili sta mislite vi?


Mislim da je poslednjom uredbom stopiran uvoz havarisanih vozila da bi se "povecala bezbednost u saobracaju, podmladio vozni park, i omogucilo Zastavi da proda vise". Ta "Zastava automobili", jedno od javnih preduzeca koje je rupa bez dna, ako bi se ugasilo imali bi vise koristi nego stete verujte!

Nego, najvljena je nova uredba kojom ce se omoguciti uvoz polovnjaka bez ogranicenja. Medjutim, neko je pomenuo klauzulu kojom svaki uvezeni polovnjak mora da zadovoljava evropske standarde nivoa zagadjivanja zivotne sredine :). Zar nije zalosno? Ide se linijom manjeg otpora. Dje je Evropa a dje smo mi. JEdino cemo se time pribliziti Evropi. A ostali uslovi??? KOst u grlu! o| . Znaci, prakticno vozila koja su starija od 7-8 godina ne mogu da zadovolje te kriterijume i otpadaju! A niko nas ne pita kako cemo da kpupimo polovnjak za 5000 - 20 000 eura! Ja da imam toliko pare ne bih ni kupovao polovnjak!!!

Da se vratim na uredbu. Dakle, prvobitno je najavljeno da ce uredba biti doneta do kraja jula 2005. godine, a kasnije je odlozena za novembar 2005.

Eh, mene sada interesuje da li neko od vas zna nesto o toj uredbi? Da li neko zna koliko je od prilike špedicija is Nemacke do Scg? Carina je 20% od vrednosti uvezenog automobila + PDV 18% na vrednost vozila sa carinom. Interesuje me i da li znate koliko kosta prevod na Scg tablice (koliko u CG, a koliko u Srbiji i koji su uslovi da bi gradjani Srbije registrovali vozilo u CG)? Znam da se u Pazaru skoro ugasise NP tablice a da smo poplavljeni BA tablicama i ostalim iz Crne Gore :)). I na kraju kolika je cena registracije vozila? Nisam siguran da znam, a mislim da zavisi od kubikaze.
Na ovom linku ima jedan zanimljiv tekst koji govori o Euro 3 standardu

http://www.dnevnik.co.yu/arhiva/24-04-20…e/ekonomija.htm

A na ovom nesto sto potvrdjuje ono sto sam gore napisao

http://www.blic.co.yu/arhiva/2005-04-15/strane/drustvo.htm

I ovaj:

http://arhiva.glas-javnosti.co.yu/arhiva…D04092201.shtml

Evo odlomka:

Citirano


Novi "jugo" ili stari "golf"

Za razliku od građana Srbije, u Crnoj Gori uvozi ko šta hoće. Važno je samo da se plate dažbine državi i tako svi budu zadovoljni - i pun budžet i građani voze pristojna kola. Zanimljiv je i detalj iz Slovenije: vlasnici prodaju polovna "Zastavina" vozila od 50 do 100 evra samo da ih se otarase. Ta ista kola ovde se prodaju za 300 evra. Novi vlasnik posle mora da prebaci pločicu sa brojem šasije sa starog "keca" na "slovenca" i eto njegove sreće. Pored toga, tragična je činjenica da "legalni" "kec" ili "jugo" star deset godina na auto-pijaci ne može da se nađe ispod 1.000 evra.

Nov automobil iz "Zastavinog" asortimana košta, u proseku, oko 4.000 evra.
- Šta može na Zapadu da se kupi za 4.000 evra? Reći ću vam: "korsa" dizel iz 2000. godine, "fijat punto" godinu dana mlađi, ili "golf 3" iz 1998. godine. Prosudite sami šta se više isplati i gde ćete bolje uložiti, u pomenute modele ili novog "juga" - kaže Radić.Evo zanimljivog pitanja i zanimljivog odgovora sa sajta B92:

Citirano


Polovni automobili: puno pitanja odjednom


Pitanje: kako se kreću cene polovnih automobila po Evropi u odnosu na našu zemlju? Da li se više isplati kupiti do 3 godine star auto "tamo", lično, ili preko auto uvoznika, "ovde"? Koji je najzahvalniji polovnjak do 10.000 evra? Kako PDV utiče na polovnjake? Na šta treba najviše obraćati pažnju kada se kupuje polovnjak? Koje su male prevare prodavaca polovnjaka i kako ih izbeći, sem kupovine novog automobila? Iz koje Evropske drzave je najpouzdanjie da se uvozi, a iz koje ne? Pitanja su razbacana i mnogobrojna, ali su to uglavnom ona koja ljudi najčešće pitaju, pa vam hvala unapred ako odgovorite. (Ivan Milovanović)


Hvala na vrlo interesantnim pitanjima. Odgovor na prvo pitanje vas neće obradovati, jer su kod nas najskuplji automobili u Evropi! Naše dažbine su najveće, 20% na ime carine, a na ocarinjen iznos još 18% PDV-a, što skupa daje oko 41,6%, plus troškovi špeditera i ostali manji izdaci na račun taksi.


a link je: http://www.b92.net/info/zivot/najbolji_i…yyyy=2005&mm=04

Social bookmarks