Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

 • »Sandzak Beg« je muško

Postovi: 135

Datum registracije: 11.10.2007

Lokacija: Afganistan

 • Poruku poslati

61

Utorak, 19. Maj 2009

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/komen…ejtan-u-dzubetu


Šejtan u džubetu
Neispunjeni funkcioner SDA Sandžaka Adem Zilkić dobro se snašao u ulozi bošnjačkog Sejde Bajramovića...
19.05.2009. 07:07

(seadn@avaz.ba)

Samoproglašeni reis "islamske zajednice" Srbije Adem Zilkić dotakao je moralno dno.

Nakon što je, po beogradskom diktatu, sebi prišio titulu reisa, ovaj neispunjeni funkcioner SDA Sandžaka dobro se snašao u ulozi bošnjačkog Sejde Bajramovića.

Atakirajući na Islamsku zajednicu u Sandžaku, on nastoji posijati sjeme zla, ne prezajući od prolijevanja krvi.

Uz zdušnu podršku Beograda, Zilkić, poput šejtana u džubetu, krstari Srbijom i pljuje po muslimanskim svetinjama, izmišlja i podmeće. Časna obilježja imama, ahmediju i džube, on koristi za vlastito prikrivanje instrumenta velikosrpske politike i kojekakvih obavještajnih igara u kojima je najobičniji sitni pijun.

Zilkić ima nesumnjivu podršku zvaničnog Beograda i tamošnjih medija. Da nije tako, njegova kvislinška tvorevina ne bi bila glatko registrirana u toj zemlji, netom nakon što je Ministarstvo vjera Srbije odbilo registrirati Crnogorsku pravoslavnu crkvu...
"...Allah ändert ja nicht, was mit einem Volk ist, bis sie ändern, was mit ihnen selbst ist..." (Koran: Sure 13, Vers 11)"

eki

Učenik

(10)

Postovi: 77

Datum registracije: 22.04.2009

Lokacija: tamo i ovamo

 • Poruku poslati

62

Utorak, 19. Maj 2009Slično je za B92 rekao i beogradski muftija Muhamed Jusufspahić koji tvrdi i da je poseta Cerića već imala neke posledice.

“Moj profesor je dobrodošao u Srbiju,rekao je Jusufspahić.

Koja licemjernost navodno je dobrodošao a prije toga su tražili od svih institucija kako u Srbiji tako i u Bosni da zabrane dolazak u Sandzak uvaženom Reisu Ceriću.

“Mislim da neko pokušava da zloupotrebi, na ružan način upotrebi reis-ul-ulemu bosanskoga Mustafu efendiju Cerića. Nadam se da će on u trenucima svoje osamljenosti, odnosno samoće sa Bogom, uspeti da prepozna gde je kvalitet, šta je kvalitet, a gde nije i šta nije”, kaže Jusufspahić.

Koji je bijednik ovaj Jusufspahić,ta njegova privatna IZ ne poseduje ni kvalitet ni kvantitet već samo murtate,čitava je sačinjena od murtata.

Podsetimo, ovoga puta tenzije su podignute posebno posle ranjavanja predsednika Sabora islamske zajednice Srbije i predsednika Odbora te zajednice u Sjenici, Mustafe Makića, u petak kasno uveče.

Počinilac tog dela je nepoznat,

Malo morgen nepoznat,sve je to scenario Srpske akademije nauka i umjetnosti na čelu sa Dobricom Ćosićem sa ciljem da se zaplaše muslimani i članovi IZ kako nebi došlo do ovakvog veličanstvenog skupa,medjutim grdno su se prevarili jer mi Muslimani vjernici se ne bojimo ovodunjalučkih stvari već samo Allaha svevišnjog.I ovaj put je Makić kao i u doba Miloševića za ovaj scenario dobio debele pare od centrale iz Beograda.

Orijentalista Rade Božović za B92 navodi da je posetu Mustafe Cerića ipak trebalo izbeći.

“Mogao se i oko ove posete napraviti jedan bolji radni kalendar i obaviti posao sa manje tenzija i sa manje provokacija.

Pa oni bi ovu posjetu odlagali do sudnjeg dana da se pitaju ali hvala Allahu te se nepitaju.
[/QUOTE]

rime

Zlatna sredina

(10)

 • »rime« je muško

Postovi: 485

Datum registracije: 22.10.2007

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

63

Utorak, 19. Maj 2009

Reis Cerić danas u posjeti ustanovama Islamske zajednice

Poglavar Islamske zajednice BiH Mustafa Cerić danas u 10.00 časova obići će obrazovne ustanove Islamske zajednice (IZ) u Srbiji - Fakultet za islamske studije, mekteb i medresu "Gazi Isa-beg" u Novom Pazaru, najavljeno je iz Mešihata IZ u Srbiji.

Cerić će se u podne sastati sa profesorima Fakulteta za islamske studije, predsjednicima sandžačkih medžlisa, glavnim imamima, vjeroučiteljima i drugim zaposlenim u IZ u Srbiji.

On će, kako je najavljeno, u 13.30 časova posjetiti Internacionalni univerzitet i razgovarati sa rektorom Mevludom Dudićem, a potom održati govor profesorima i studentima.

Veliki skup na Trgu u Novom Pazaru zakazan je za 18.00 časova, gdje će Cerić održati govor povodom svečane akademije maturanata "Gazi Isa-beg" medrese.

Cerić i glavni muftija IZ u Srbiji Muamer Zukorlić poručili su kasno sinoć sa skupa u Sjenici da Srbija ne može biti stabilna bez stabilnog Sandžaka/Raške.

Cerić je na ovom skupu rekao da je Sarajevo bilo i da će ostati duhovni centar svih Bošnjaka, ma gdje oni živjeli.

Glavni muftija IZ u Srbiji Muamer Zukorlić je istakao da vlasti u Srbiji ne treba da "ugnjetavaju" svoje građane - muslimane, već da ih iskoriste za povezivanje sa svijetom.

"Mi nećemo da ratujemo, mi ne želimo da rušimo Srbiju, mi nećemo više da ćutimo, mi dižemo svoj glas za osnovna ljudska prava - obraz i dostojanstvo", rekao je Zukorlić u sportskoj hali u Sjenici, gdje se okupilo više stotina muslimana.

"Jedan sam od osnivača Stranke demokratske akcije u BiH a danas mi je ta SDA u Sandžaku zabranila da govorim na trgu", rekao je Cerić, osvrćući se na juče popodne održan skup u Tutinu.

Opštinsko vijeće i Skupština opštine (SO) Tutin uputile su ranije sa vanredne sjednice zahtjev Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije da zbog bezbjednosti građana zabrani javni skup IZ u Srbiji, koji je bio zakazan za juče u centru Tutina.

Opštinsko vijeće i SO Tutin donijeli su i odluku o zabrani održavanja vjerskih skupova van vjerskih objekata, kao i korišćenja javnih površina u te svrhe do daljnjeg.

Vlast u Tutinu čini SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina, koji je više puta otvoreno podržavao reisa Adema Zilkića.

Reis-ul-ulema IZ BiH Mustafa Cerića juče je u Tutinu dočekan uz veliku napetost koja je vladala u gradu, a zbog velikog rizika djeca u ovoj opštini nisu išla u školu.

Cerić i Zukorlić klanjali su podnevnu molitvu u centralnoj tutinskoj džamiji, gde je i priređen svečani doček, jer je policija na zahtjev SO zabranila okupljanje vjernika na gradskom trgu.

Skup u Tutinu obezbjeđivale su jake snage policije i žandarmerije, a reisa Cerića dočekao je i veliki broj Zilkićevih pristalica koji su zviždali i skandirali razne uvrede Ceriću.

U Sandžaku je i dalje napeto, iako su dva najrizičnija okupljanja povodom Cerićevog dolaska završena. Skup u Tutinu bio je rizičan, jer je tamo najveće Zilkićevo uporište, a u Sjenici, takođe, zbog nedavnog ranjavanja službenika srbijanskog Rijaseta.

Sukobi predstavnika dvije Islamske zajednice - IZ u Srbiji glavnog muftije Muamera Zukorlića i IZ Srbije reis-ul-uleme Adema Zilkića učestali su u Sandžaku u posljednje dvije godine. Prva IZ "okrenuta" je Sarajevu, a druga Beogradu.

Islamska zajednica Srbije na čelu sa Ademom Zilkićem ovih dana se u pismu upućenom Rijasetu IZ BiH usprotivila dolasku reisa Cerića u Sandžak.

Zilkić je u pismu upozorio da njegova posjeta može da ima "krvav epilog" i ocijenio da je Cerić učešćem na Objediniteljskom saboru IZ u Novom Pazaru u martu 2007. godine, doprinio produbljivanju podjela među vjernicima.

Zilkićev blizak saradnik Mustafa Makić ranjen je u petak a u posljednje dvije godine još nekoliko lica je povrijeđeno iz vatrenog oružja.

Cerić će sutra boraviti u Priboju, Prijepolju i Novoj Varoši. (Srna)

eki

Učenik

(10)

Postovi: 77

Datum registracije: 22.04.2009

Lokacija: tamo i ovamo

 • Poruku poslati

64

Utorak, 19. Maj 2009

Juče u Tutinu a danas u N.Pazaru jedna od Allahovih blagodeti,zaista davno ljepša kiša nije pala pa još kad se uzme uobzir da je dugo vremena bilo sušno vrijeme.Što bi reko naš narod Rejsulema Cerić nam je donio kišu,hvala Allahu za ovu blagodet a onda hvala i Ceriću za ovu posjetu.

meho

Početnik

(10)

 • »meho« je muško
 • »meho« je zabranjen

Postovi: 22

Datum registracije: 17.07.2008

Lokacija: novi pazar

 • Poruku poslati

65

Utorak, 19. Maj 2009

selam alejkum

Juče u Tutinu a danas u N.Pazaru jedna od Allahovih blagodeti,zaista davno ljepša kiša nije pala pa još kad se uzme uobzir da je dugo vremena bilo sušno vrijeme.Što bi reko naš narod Rejsulema Cerić nam je donio kišu,hvala Allahu za ovu blagodet a onda hvala i Ceriću za ovu posjetu.hahahah bravo majstore, ova ti dobra bi, kao ono suljo kad je donio lijepo vijeme a sad nam ceric doneo kisu, ko je haje dabogda mu u sobu padala

eki

Učenik

(10)

Postovi: 77

Datum registracije: 22.04.2009

Lokacija: tamo i ovamo

 • Poruku poslati

66

Utorak, 19. Maj 2009

Citirano

Orginalno od meho
Juče u Tutinu a danas u N.Pazaru jedna od Allahovih blagodeti,zaista davno ljepša kiša nije pala pa još kad se uzme uobzir da je dugo vremena bilo sušno vrijeme.Što bi reko naš narod Rejsulema Cerić nam je donio kišu,hvala Allahu za ovu blagodet a onda hvala i Ceriću za ovu posjetu.hahahah bravo majstore, ova ti dobra bi, kao ono suljo kad je donio lijepo vijeme a sad nam ceric doneo kisu, ko je haje dabogda mu u sobu padala


Meho da znaš pravo značenje riječi kiša manje bi se smijao,da znaš da svaku kap kiše nosi po jedan melek sa neba do zemlje onda bi i ti imao simpatije prema kiši.Da nema kiše nebi bilo ni vode a da nema vode nebi bilo ničega živog na zemlji pa ni nas.

meho

Početnik

(10)

 • »meho« je muško
 • »meho« je zabranjen

Postovi: 22

Datum registracije: 17.07.2008

Lokacija: novi pazar

 • Poruku poslati

67

Utorak, 19. Maj 2009

sela alejkum

eki i kako ti ovo ispisa, da nije cerica nebi bilo kise a da nije kisa nebi bilo vode a da nije vode nebi bilo ni nas. OD CERICA ZAVISI

emir-RA

Zlatna sredina

(26)

 • »emir-RA« je muško

Postovi: 455

Datum registracije: 03.07.2008

Lokacija: BIH okolina Tuzle

 • Poruku poslati

68

Utorak, 19. Maj 2009

hehe izgleda da ste svi na skupu - nigdje nikoga
Na vatru odgovori vatrom !

eki

Učenik

(10)

Postovi: 77

Datum registracije: 22.04.2009

Lokacija: tamo i ovamo

 • Poruku poslati

69

Utorak, 19. Maj 2009

Upravo sam se vratio sa skupa,jes da je i ranije bilo velikih skupova ali ovaj je dosad bio najveći što će reći da su se dušmani uzalud trudili sa zastrašivanjem i zabranama.

amigo

Učenik

(10)

 • »amigo« je muško

Postovi: 83

Datum registracije: 25.07.2006

Lokacija: Sjenica-Pazar

 • Poruku poslati

70

Utorak, 19. Maj 2009

Imal nekih slika iz pazara,insallah da bude bericetna ova posjeta.
A srpski mediji zajedno sa srpskim reisovima se unervozili pa ne mogu dalje,pomahnitase,traze pomoc policije,politicara,javnosti srpske.nervoza za kraj! (o)

ed

Veteran

(61)

 • »ed« je muško

Postovi: 3.336

Datum registracije: 17.12.2002

Lokacija: D

 • Poruku poslati

71

Utorak, 19. Maj 2009

Citirano

Orginalno od alBazari
Aziz-ef. Alili o Sandžaku

Hafiz mlati praznu slamu. O cemu bi to mogli da razgovaraju Zukorlic i Ugljanin. Pa nisu im se familije zavadile pa ih treba miriti. Nije ovo njihova privatna stvar pa da treba angazovati muslihune. Postoji zakon pa molim lijepo. Belaj je samo sto Bosnjaci zive u nenormalnoj drzavi ciji cinovnici prvi krse zakone te je iluzorno ocekivati da oni zakone i postuju. Suprotno i Ustavu i zakonu o vjerskim zajednicama registrovali su novu Islamsku zajednicu i tako pomogli u sijanju zrna smutnje. I sad treba neko da razgovara. Pa da se htjelo razgovarati to se moglo uciniti prije ovog zla. Sada je licemjerno pozivati na dijalog. Sustina problema je, kako rece neko od prethodnika, sto se nema muskosti da se u lice kaze sta je na srcu, da se iskoriste sva legalna sredstva i da se pozivajuci se na postivanje zakona i normativnih akata stvar popravi a pojedinci ako treba dovedu u red. Ali ne, to Bosnjaci ne umiju. Mnogo je lakse uzeti sejtana (drzavu) za ortaka i zadovoljiti svoje kukavicke strasti pa makar to sve nas kostalo glave.
Čvrsto je ubijeđen u svoje stavove. Nemojte ga zbunjivati činjenicama!

Jahja

Profesionalac

(10)

 • »Jahja« je muško

Postovi: 1.273

Datum registracije: 15.08.2007

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

72

Utorak, 19. Maj 2009

Slazem se u potpunosti sa ed-om.


Skup u Novom Pazaru je bio velicanstven stvarno. Posle onakve zege pade kisa, taman "ohladi" atmoseferu. Skup prisustvovala MNOGO ljudi, bilo je jos mozda za Palestinu i na Ispracaju hadzija ovoliko ljudi. Lep program. Lepi medresanti i medresantice :). A Reis u Muftija, sta da vam kazem (o) (o) (o) (o) (o)
Svi smo Allahovi i svi se Njemu vracamo.

emir-RA

Zlatna sredina

(26)

 • »emir-RA« je muško

Postovi: 455

Datum registracije: 03.07.2008

Lokacija: BIH okolina Tuzle

 • Poruku poslati

73

Srijeda, 20. Maj 2009

Evo baš odgledah snimke na FTV dnevniku možda sam i koga od vas vidjeo :))

Lijepo izgleda cio trg, lijepa atmosfera sve 5 nema šta. Prezadovoljan sam onim što pokazuje Sandžak svim srbima i pro srbima. Nekako ne mogu da povjerujem da će ljudi koji su pokušali iscenirati sukobe dole ubuduće nakon što se Cerić vrati u Sarajevo sjedjeti skrštenih ruku. Sada je već definitivno da će nakon što se ovo završi sandžački mešihat postati još jači. Svjesni su to i oni u Beogradu koji su se nadali da Cerićevu posjetu uz pomoć države i obavještajnog podzemlja iskoristiti kako bi ga pokušali uništiti. A kako ono narod veli : ŠTO TE NE UNIŠTI TO TE OJAČA. Na koju će kartu Zilkić sada zaigrati pitanje je veliko ??!
Na vatru odgovori vatrom !

amigo

Učenik

(10)

 • »amigo« je muško

Postovi: 83

Datum registracije: 25.07.2006

Lokacija: Sjenica-Pazar

 • Poruku poslati

74

Srijeda, 20. Maj 2009

konacno izvjestaj!

Reisulema Mustafa ef. Cerić večeras je u Novom Pazaru na gradskom trgu održao govor pred oko 20 000 okupljenih vjernika.
Reisulema se nalazi u višednevnoj posjeti Sandžaku, a povod njegove posjete je Svečana akademija šesnaeste generacije maturanata Gazi Isa-beg medrese koja je večeras upriličena.

Atmosvera u cijelom gradu od ranih jutarnjih sati bila je svečana uprkos prijetnjama i zastrašivanjma vjernika koje su se mogle čuti iz raznih medija. Ni kiša koja je pala neposredno pred zakazani skup nije omela građane Sandžaka da dođu na trg u velikom broju i da poselame i čuju svojega vjerskog poglavara i duhovnog vođu.

Pored građana skupu su prisustvovale i brojne delegacije iz Bosne i hercegovine, Hrvatske, kao i predstavnici vjerskog, obrazovnog, kulturnog i političkog života Sandžaka .

Akademija je otpočela učenjem Kur'ana i čitanjem imena maturanata. Nakon toga prisutnim Sandžaklijama se obratio Nedžad ef. Hasanović direktor medrese Gazi Isa-beg koji se zahvalio roditeljima učenika koji su imali povjerenja u ovu vaspitno obrazovnu instituciju, i koji su svoju djecu upisali u ovu srednju školu:

„Evo sada, nakon četiri godine napornog rada, u prilici smo da kušamo plodove vaše odluke da se upišete u Medresu. Neka je mubarek Rejsulemi, neka je mubarek Glavnom muftiji, neka je mubarek svima nama ovaj dan“, rekao je efendija Hasanović.

Nakon efendije Hasanovića hor učenika Medrese je srca prisutnih zagrijao sa nekoliko ilahija a potom je uz gromoglasni aplauz i prolamanje tekbira za govornicu izašao glavni muftija Muamer ef. Zukorlić koji je između ostalog rekao:

[SIZE=2]„ Najradije bih da ne govorim jer jer ovo što danas ovdje vidimo samo za sebe govori. Ovo je vrijeme više ponuda, mi se ne bojimo različitosti tih ponuda. Mi samo ne dozvoljavamo da nam se silom nameću ti koncepti koji nisu naši. Naš poziv, naša ponuda je zasnovana na Kur'anskom pozivu Ikre i zato ste vi danas ovdje jer u vašim srcima razumijete taj poziv. [/SIZE]

Drugi imaju svoju ponudu. Njihova ponuda su uniformisani ljudi koji čuvaju prazne trgove. Vi ste danas ovdje da bi pokazali koja je razlika između slobodne i neslobodne teritorije .

Mi cijenimo svoje a ne mrzimo tuđe, to je naša istina. I mi poručujemo Srbijo i Bosno pomoći će mo vam da se promjenite. Mrak se pobjeđuje svjetlom. Ovaj grad duguje svoje postojanje medresi. Gazi Isa-beg je na ovom mjestu gdje mi stojimo udario temelje Novom Pazaru formirajući prvu džamiju i prvi medresu, prema tome za nas je medresa simbol nastanka ovog svijetlog grada. Medresa u Novom Pazaru za Sandžak je isto što i Univerzitet u Bolonji za Evropu. Zato braćo i sestre ponosite se svojom Medresom i čuvajte je“, rekao je muftija i dodao „još jednom bih poručio predstavnicima države Srbije evo vam još jedna prilika da shvatite da je ovaj narod pun dobra i želi da gradi a ne da razgrađuje, zato shvatite gospodo političari nemojte tražiti neki drugi narod koga ovdje nema, naš sabur je veliki ali nije neograničen“.

Povicima „ Rejs Cerić“ i tekbirima okupljeni građani su pozdravili Rejsulemu dok se peo na binu, a aplauz je trajao duže od minute. (o) (o)

[SIZE=2] „Muftija mi je rekao da će vas na trgu u Novom Pazaru biti dosta, ali da sam znao da će vas biti ovoliko ja bih došao još ranije da vas obiđem.“ [/SIZE] ovim riječima je Rejsulema započeo svoj govor i natavio [SIZE=3]„ Čestitam gradonačelniku Novog Pazara što je ovdje danas sa nama, na svom trgu slobode. Mi smo sad navikli da budemo slobodni i nikog se više ne bojimo osim dragog Allaha. I ponavljam ono što je rahmetli Alija Izetbegović na svom mezaru, na nišanu rekao da mu se napiše ' I kunemo se Velikim Bogom da nećemo robovi ničiji biti '[/SIZE] .
Rekoše da je ovo šesnaesta generacija medresanata, a ja koliko znam da Novi Pazar ne postoji 16 godina već mnogo duže i ovo je 376 generacija. Nema njih sada ali su nas naučili da zaboravimo da smo mi ovdje ukorenjeni stoljećima, a ne od juče i od 16 godina. Komunisti kad su došli rekli su podvučite crtu i zaboravite sve što je bilo prije, i od nas počinje vrijeme, povjest i sve vaše medrese. Ali smo mi ovdje prije njih bili i evo i poslije njih živi fala Bogu.

Ibrahim a.s. je utemeljitelj tevhida. On je svome ocu govorio da je na krivom putu i da ne treba da se klanja drugim bogovima osim Allahu dž.š. I u današnje vrijeme vidio sam mnogo djece koja uče svoje roditelje da klanjaju i da poste. Znam mnogo roditelja koji su prošli kroz vrijeme nasilne ateizacije i koji kažu ja neznam klanjat ali ću naučiti svoje dijete da klanja. Među nama je jako mnogo Ibrahima koji podučavaju svoje roditelje.

Braćo mi smo Ibrahim a.s. Mi smo vidjeli jednu zvijezdu pa joj se počeli klanjati, prestavili su nam da je Tito Sunce i da od njega nema većeg, kad mi videsmo i on ode i nestade, i šta ćemo onda? E onda će mo kao što je Ibrahim rekao 'Ne volim one koji budu i nestanu'. Tražili smo neki spas kod nekoga drugog, i njih smo držali važnijim od naše vjere i od naše kulture, od naše džamije i od naše medrese, ostavili smo bili sve i da nije bilo naših nena i naših žena koje su kriomice u svojim kućama šehadet učile možda bi smo zaboravili kako se zovemo i kako nam je ime. Zato draga braćo i sestre ovo je dan za sve nas, za sve Bošnjake od Mašrika do Magriba, jer Allah nam je dao da svako ima svoju ulogu, i da svako od nas ima svoj zadatak koji treba da uradi, a ja vidim da je u ovom trenutku vama Allah povjerio da čuvate naš ponos i našu diku i naš spas. Zato želim da bude svima jasno mi Bošnjaci muslimani na Balkanu smo jedan narod i mi živimo jedni za druge jednim srcem i jednom dušom i niko nas ne može rastaviti ni po koju cijenu.

Ja sam srećan što imam uza se muftiju Muamera Zukorlića. Ovaj današnji skup i ovo što se dešavalo u Sandžaku je poruka za Beograd da dobro razmisli i da preuzme odgovornost za ono što ga duže svi zakoni ovoga svijeta, a to je da osigura ljudska prava i demokratiju svim građanima Republike Srbije. To je ono što mi tražimo, i ništa više i ništa manje. I ovo je naravno vrlo jasna poruka Sarajevu. Nemože se sarajevo pretvarati da ga ne interesuje šta se događa u njegovoj okolini. Nemože se sarajevo maćehinski i sebično odnositi prema Bošnjacima na Balkanu i u cijelom svijetu.

Vi pripadate meni i ja pripadam vama, i to svi moraju da znaju od sada pa do sudnjega dana.Sretan sam što imam za prijatelja Muamera, koji je shvatio da je naš spas u obrazovanju jer mi moramo biti najbolji u svemu onome što naša ruka dotakne. Jedino tako možemo opstati, da budemo školovani, da međusobno razvijamo povjerenje i da se nikog ne bojimo osim Allaha dž.š.

[SIZE=2]A ovi što nas sramote i što se dodvoravaju kao 'Sejde Bajramovići' njima će mo kazati da ako budete kao Ebu Leheb bićete spomenuti kao on. Mi ih nećemo još uvjek prozivati, pustićemo ih još malo da vidimo hoćel preć granicu, a ako je pređu biće zapisani i upamćeni za sva vremena kako nam se nikad to nebi više ponovilo“. [/SIZE]
Na kraju je Rejsulema proučio na glas dovu za jedinstvo i slogu Bošnjaka.

Skup se završio onako kako je i počeo u svečarskoj i mirnoj atmosveri.

Sve slike braco,sa skupa pogledajte!!
http://www.islamskazajednica.org/index.p…12&article=2460
amigo je dodao/la ovu sliku:
 • Masallah skupa.jpg

 • »muslim4ever« je muško

Postovi: 4

Datum registracije: 18.05.2009

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

75

Srijeda, 20. Maj 2009

Ugljanin: Ne krše se ljudska prava

Beograd -- Ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin ocenio je da ne postoje argumenti za tvrdnju da su ljudska prava muslimana u Srbiji ugrožena.Sto je suljo pozurio da se ulaguje vlastima kako se ne krse prava muslimana.I on to sve vidi kroz to sto imamo 2 ministra i nekoliko poslanika,ma eto im oba ministra i sve poslanike samo nek je narod slozan i jedinstven aman! Iako je ostala mala grupica,neobavestenih, zatupljenih a i dosta njih svesnih udbaskih igraca,opet je lose kad narod nije skroz ujedinjen.A kroz ovu izjavu sulejmana ugljanina vidimo po milioniti ko je on i za cije interese radi,prodo se za ministarstvo i sad mu je sve super,nema veze sto su sandzacki gradovi puni kordona policije,on to ne vidi,nasa prava su super,nego nemamo sta utorkom da radimo pa eto stojimo na centar.Ne vidi Sulejman i ekipa sta su sve uradili napravivsi puc u Islamskoj zajednici,ne vidi ona to,treba 1000ljudi da pogine,da bi video kakva su nam prava.Ali najbolja izjava jeste izjava reisa Cerica o tome kako im sve moze oprostiti,ali im nikad nece oprostiti kako su mogli ,,muslimani,, napraviti ista ostaloj braci muslimanima samo da bi im se dusmani smejali i radovali...

°thats_me°

Zlatna sredina

(10)

 • »°thats_me°« je žensko

Postovi: 247

Datum registracije: 20.03.2004

Lokacija: germany

 • Poruku poslati

76

Srijeda, 20. Maj 2009

slike su (o)

sta je sa videom nekim? i ako moze neko pojasniti..na ovoj jednoj slici (cetvrti red, prva slika s desne strane), vidim kako se svi smjeskaju :] moze li neko reci zbog cega...sta je tako simpaticno receno?? slika mi je nesto posebno lijepa, atmosfera mora da je bila vise nego divna. Insha'allah u dzennetu da se opet nadjete svi koji ste tu bili, a toga puta i mi ostali da vam se pridruzimo. :) vi koji ste imali tu cast da prisustvujete ovako znacajnom dogadjaju, podelite sa nama utiske, slike, snimke..sve sto imate. hvala unapred :)
Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne mozes probiti ni brda u visinu dostici, sve je to ruzno, Gospodaru tvome mrsko. (Al-Isra)

Postovi: 121

Datum registracije: 11.10.2007

Lokacija: Bosna

 • Poruku poslati

77

Srijeda, 20. Maj 2009

Masallah, lijep docek Reisu-l-uleme u Sandzaku :)
Bosnjanka

rime

Zlatna sredina

(10)

 • »rime« je muško

Postovi: 485

Datum registracije: 22.10.2007

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

78

Srijeda, 20. Maj 2009
boljanici

Zlatna sredina

(10)

 • »boljanici« je muško

Postovi: 181

Datum registracije: 30.03.2007

 • Poruku poslati

79

Srijeda, 20. Maj 2009

Glupost...

U sustini samo je jedan pozitivan pokusaj sa r. Cericem: da se objedini duhovni korpus Bosnjaka na Balkanu, sto, kao Bosnjak, podrzavam.
Ostalo je sve jadno...
Masa ide za Cericem i tzv.delegacijom kao ocajnici...
Pola mase i ne razume zasto Ceric dolazi...
Ceric bez ikakvog koncepta prica svasta i bez kontrole. I bez argumenata. Tok teme klizi cas u jednu , cas u drugu stranu.
Zukorlic prica staru pricu i obracunava se sa Ugljaninom.
Sve u svemu;jadno i zalosno.
Nista novo.Samo se prepoznaje da svest Bosnjaka nije napredovala nista od pre 20 godina. Cak je i stagnirala.
Mediji u Srbiji i ne objavljuju besmislemne govore Cerica i Zukorlica, a ni one sulude od Ugljanina i Zilkica.
Teska srca moram reci: pocetak kraja bosnjackog identiteta u Sandzaku, ali ne tudjom krivicom.
Mi smo krivi.
novipazar.wordpres.com

Administrator

Urednik foruma

(121)

 • »Administrator« je muško

Postovi: 2.598

Datum registracije: 21.07.2002

Lokacija: Frankfurt

 • Poruku poslati

80

Srijeda, 20. Maj 2009

Citirano

Orginalno od muslim4ever
Ugljanin: Ne krše se ljudska prava

Beograd -- Ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin ocenio je da ne postoje argumenti za tvrdnju da su ljudska prava muslimana u Srbiji ugrožena.Molim da ovde postavis izvor vijesti gde je ona objavljena. U suprotnom prilog ce morati da se brise.


Citirano

Orginalno od boljanici
U sustini samo je jedan pozitivan pokusaj sa r. Cericem: da se objedini duhovni korpus Bosnjaka na Balkanu, sto, kao Bosnjak, podrzavam.
Ostalo je sve jadno...
Masa ide za Cericem i tzv.delegacijom kao ocajnici...
Pola mase i ne razume zasto Ceric dolazi...
Ceric bez ikakvog koncepta prica svasta i bez kontrole. I bez argumenata. Tok teme klizi cas u jednu , cas u drugu stranu.
Zukorlic prica staru pricu i obracunava se sa Ugljaninom.
Sve u svemu;jadno i zalosno.
Nista novo.Samo se prepoznaje da svest Bosnjaka nije napredovala nista od pre 20 godina. Cak je i stagnirala.
Mediji u Srbiji i ne objavljuju besmislemne govore Cerica i Zukorlica, a ni one sulude od Ugljanina i Zilkica.
Teska srca moram reci: pocetak kraja bosnjackog identiteta u Sandzaku, ali ne tudjom krivicom.
Mi smo krivi.Imas li ti neke argumente kojima bi ove svoje tvrdnje iole potkrepio ili treba da ti svi verujemo na rijec?
Sve je ovo samo igra! Nema tog foruma koji je vrijedan Vasih zivaca! / Dokoni umovi - Sejtanska igralista

1 korisnik osim vas pregledava ovu temu.

1 Gostiju

Social bookmarks