Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

ed

Veteran

(61)

  • »ed« je muško
  • »ed« je autor ove teme

Postovi: 3.336

Datum registracije: 17.12.2002

Lokacija: D

  • Poruku poslati

1

Srijeda, 20. Juni 2007

RSS-Feed

RSS (Really Simple Syndication) je tehnologija koja se koristi u svrhu razmjene informacija po odredjenom specificnom pitanju. Umjesto RSS cesto se koristi skracenica RSS-Feed kako bi se izbjegla zamjena sa drugim znacenjima ove skracenice. Pretplatnik sa interneta dobija redovno informacije na koje se pretplatio. Ovo 'pretplatio' ne podrazumijeva nikakvo placanje jer, koliko vidim servis je besplatan.

Kakva su vam iskustva sa ovim servisom.
Čvrsto je ubijeđen u svoje stavove. Nemojte ga zbunjivati činjenicama!

Optimus

Zlatna sredina

(10)

  • »Optimus« je muško

Postovi: 202

Datum registracije: 17.04.2007

  • Poruku poslati

2

Srijeda, 20. Juni 2007

Ja imam RSS-feed sa sajta www.naslovi.net koji objedinjuje informacije sa sajtova svih dnevnih novina.
Ono sto mi se svidja posebno kod ovog sajta je sto mozes da odredis konkretne uslove/filtre za informacije koje ti stizu. Meni recimo stizu iskljucivo vesti u kojima se pominje Novi Pazar (sa svih info sajtova sa kojima je www.naslovi.net u vezi: Blic, Novisti, Politika, Kurir, Press, Mondo i mozda jos neki) a moze da se podesi da stizu vesti koje sadrze bilo koju rec, ime, grad, drzavu ili bilo sta sto bi nekoga eventualno interesovalo.

Ja koristim Operu i ona ima poseban rss add-on sto mi omogucava da mi rss stize u obliku emaila (izgleda kao novi inbox na Yahoo mailu).


Nemoj ništa silom, uzmi veći čekić!

Social bookmarks