juce je u Tutinu izmedju ostalog odrzana disciplina ,,planinarenje,, ....ili je bar to neko ime zadrzano iz nekih ranijih vremena kada su izvidjaci i planinari bili pojam za posebnu vrstu ljubavi prema prirodi i prijateljstva bez granica. ono sto sam juce dozivela u Tutinu je sve samo ne sport, prijateljstvo i druzenje.
nasi dragi organizatori su u prevelikoj zelji da progurqju svoju ekipu kao prvu, (sto i nije tako nenormalno) a logicno je da ce domaci na domacem terenu ??? biti prvi, presli sve granice dobrog vaspitanja, a da ne govorim o dobroj organizaciji.
dakle, ova orientacija u prirodi, ili tamo neki kvazi izvidjac ili ti planinar koiji ju je osmislio, bila je pun promasaj. sa celom pamecu, odkako je prosla domaca i sjenicka ekipa, majstori su povukli kontrolore sa baza (oprostice te mi na pojedinim gramatickim greskama posto sam makedonka) i ostavile nas ostale da blejimo po planinama, cudimo se sta nije u redu sa kartom ( koja je licila vise na neciji kroki ili skicu puta a ne na kartu) i da se posle uzaludnog trcanja gore dole, shvatimo da nesto tu nije u redu. kada smo sisli u Tutin, oni su vec podelili medalje, napustili cilj. jer sta njih briga dali je neko ostao u planini, dali se neko povredio, kolabirao, sta ima veze, bitno da je njihova ekipa dobila zlatnu-hahahaha medalju.
dakle, u zivotu sam prosla ne znam ni sama koliko lokalnih, regionalnih, republickih i saveznih takmicenja. orientacija mi je u malom prstu, ali ovo iskustvo je jedinstveno, nema resavanja zadataka, nema pisanja izvestaja puta, nemakrokija ni skice, nema pameta vec cista sirova snaga, licemerstvo i pokvarenjakluk :klanja: ....ili sam mozda u zoni sumraka pa sam pobrkala lonce???
nemam reci da opisem koliko me je sram jer sam bila upozorena a ipak sam ucestvovala.
sreca nasa te smo naleteli na jednog mestana, Muzafera, koji nam je prakticno u zadnjem momentu otvorio oci. covek se samo nasmejao i rekao kako je video kontrolora na petoj bazi kako se krije od nas na ploci neke kuce......ne mogu da verujem, alo, covek se krio od nas na sta ne sme ni da pomisli. mali milon nepravilnosti ali necu da vas davim time, jos samo jedan podatak koji je vredan paznje. Tutinska ekipa je krenula u 09h ujutro a stigla na cilj u 10h i 04 min, zamislite, fakmani su presli 10 km staze na vrlo neravnom terenu za tako kratko vreme. e pa sada proverite koliki je svetski rekord u trcanju na 10000 km koliko je u principu i bil;a duzina staze.
znaci svaka cast na gostoprimstvu, drugarstvu i profesionalnosti. sigurno cemo doci i sledece godine i preporuciti Vas svima koji pitaju i ne pitaju za vas.
I pohvalite se medaljama, sigurno ste ih posteno zasluzili.
:klanja: :klanja: :klanja: :klanja: :klanja: :klanja: :klanja: :klanja: :klanja: :klanja: :klanja: :klanja:
ovaj gorak ukus koji mi stoji od juce u ustima jesamo nemoc al proci ce, ali razocarenje koje ste doneli mojim mnogo mladjim kolegama ekipe, moze imati posledicu ubijanja zelje za daljim bavljenjem ovim sportom. bas ste super , ostanite tako.
Evelina, Novi Pazar