Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

Utopljena u Casi

Zlatna sredina

(10)

  • »Utopljena u Casi« je žensko
  • »Utopljena u Casi« je autor ove teme

Postovi: 242

Datum registracije: 01.05.2004

  • Poruku poslati

1

Ponedjeljak, 28. Juni 2004

Sarajevski atentat

1978 godine je u Sarajevu izgradjena chuprija, nazvana je Latinska chuprija, a naziv je dobila po dubrovachkoj trgovachkoj koloniji koja se nalazila u blizini. Latinska chuprija se proslavila (a sa njom skupa i Sarajevo) po atentatu koji se odigrao preko puta nje. U tom atentatu zivot su izgubili austrougarski prijestolonaslijednik Ferdinand i njegova supruga Sofija.

Dana 28. 06. 1914-te atentat je izvrshio pripadnik srpske nacionalistichke organizacije Mlada Bosna, Gavrilo Princip i to je bio pochetak I svjetskog rata.
Danas je poznat podatak da je iza pothvata stajala organizacija "Crna ruka" iz Beograda.

To su chinjenice koje manje vishe svi znamo, ali ono shto sam jutros prochitala, haman me i nasmijalo.... procitajte samiMali osvrt na proshlost...
Tu sam…tu sam gdje jesam. Takva kakva jesam. Moje meso. Moja krv. Moj glas. I, tudja presuda – na život. .

Social bookmarks