Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

Gyerzelez

Zlatna sredina

(10)

  • »Gyerzelez« je autor ove teme

Postovi: 187

Datum registracije: 25.06.2003

  • Poruku poslati

1

Srijeda, 09. Juli 2003

Senzacionalno otkriche!!!

Selam svima

Znam da ovom prilogu nije mjesto u ovom dijelu foruma, ali sam ishao po vashim instrukcijama "Vicevi - Napisite vic koji vas je odusevio i nasmejao.". Nadam se da neche biti skontano kao provokacija vech ono sto ja mislim da jest - crni humor.

Evo priche prenesene sa: http://www.svet.co.yu/?state=3&izdanje=1…=yu&clanak=1694


Obrad Maričić, istraživač starine srpskog naroda, tačno izračunao: SRBI POSTOJE 7.511 GODINA!


Pesnik Obrad Ž. Maričić došao je do velikog otkrića: Srpska civilizacija postoji 7.511 godina! U svojoj knjizi "Antički zov istine" on je pokušao da objasni i kroz stihove ispeva istoriju srpske civilizacije, a pravo proučavanje ostavio je školovanim naučnicima.Teorije o davnom poreklu Srba postojale su i pre njega. Sve je više naučnika koji priznaju da Srbi nisu prošli kroz Vrata naroda sredinom V veka već da su na ovim prostorima daleko duže, među kojima prednjači profesor doktor Jovan Deretić. Istražujući brojne antičke i turske istorijske zapise u svojoj "Istoriji Srba", on je primetio da je drevna država Srbina cara Nina (oko 2.000. godine pre nove ere) bila svetsko carstvo kojem je pripadala polovina savremene Evrope, deo Azije i Afrike - ilirska, dačka i karpatska Srbija.

DREVNI KARANOVIĆI

Istoričar Miloš S. Milojević došao je do saznanja da je svet postojao i pre 5.800 godina, pre drugog potopa. Car Nino Bjelov koga opisuje i Deretić u to vreme je podizao Vavilonsku kulu i bio je ni manje niviše nego Srbin. On je utemeljivač dinastije koja je kasnije 150 godina vladala Egiptom. Najstarije pismo, srbicu, od koje su nastale sve vrste pisama koje se upotrebljavaju u Evropi i na Bliskom istoku - jevrejsko, armensko, arapsko i koptsko, pronašao je Obrad tumarajući između Vinče i Lepenskog vira. Istražujući dalju istoriju i upoređujući neke Turske zapise sa radovima Jovana Deretića, otkrio je da su Karanovići jedna od najslavnijih srpskih dinastija, iz koje su Filip II i Aleksandar III Veliki (Makedonski) koji su živeli u antičko doba. I kod današnjih Srba ostala je široka uspomena na titulu karana. Staro ime grada Kraljeva je Karanovac, upravo po tome što je tu bila prestonica osnivača loze Karanovića Filipa I. I danas ima više mesta po Srbiji koja se zovu Karanovac ili Karanovci, kao i prezimena Karan ili Karanović.
Obrad priča da je za njega sve počelo kada je išao na školsku ekskurziju u Lepenski vir:

"Još tada sam se zainteresovao za arheološka otkrića da bih kasnije u nekoliko navrata sam odlazio tamo i u Vinču i pronalazio predmete koji su mi kasnije pomogli da shvatim suštinu naše civilizacije. Lepenski vir u to vreme još nije bilo potopljen Đerdapskim jezerom i uspeo sam da pronađem i tragove pisma koje je najstarije na svetu. Proučavajući dalje, došao sam do epohalnog otkrića - mi danas živimo u 7.511. godini srpske civilizacije."

Obrad je pomislio da će arheolozi i istoričari ozbiljno shvatiti značaj ovog nalazišta, ali se grdno prevario. Pod pritiskom u svetu vladajuće vatikanske i bečke istorijske škole i pod stalnom ideološkom presijom komunizma istoričari koji bi se drznuli da progovore istinu o postojanju Srba nestajali su bez traga. Tako je iz preventivnih razloga Obrad iz rodnog Zablaća kod Šapca napustio domovinu i otišao u Nemačku u nadi da će se vremenom naći neko ko će objaviti istinu koja je vekovima skrivana od naroda:

"Nešto novo se događa u svetu. Počinje šav da puca po vekovnim lažima naših neprijatelja. Nemci su počeli Lužičke Srbe da zovu Vendima i tako njihovu a time i našu civilizaciju najzad da priznaju. A naši istoričari i dalje su pod nečijim uticajima i ne istražuju istinu i pravo poreklo. Zato sam objavio ovu knjigu. I to u belom svetu. Morao sam da ispišem stihove, jer ne postoji drugi način na koji bih iskazao svoj gnev prema našim kvaziistoričarima", kaže Obrad.Social bookmarks