Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

abfang

Učenik

(10)

  • »abfang« je zabranjen
  • »abfang« je autor ove teme

Postovi: 130

Datum registracije: 23.06.2006

  • Poruku poslati

1

Subota, 25. Novembar 2006

Silogizam- brzo zakljucivanje

Kad je Kolumbo otkrio Ameriku, mislio je da je stigao u Indiju, te je stanovnistvo koje je zatekao na tom tlu nazvao Indijancima. Iako se ubrzo shvatilo da Kolumbo nije stigao u Indiju, vec na jos neotkriveni kontinent koji nema ama bas nikakve veze sa Indijom, Indijanci su ostali Indijanci (dobro, nisu bas ostali, poklali su ih kriminalci doselivsi u Ameriku, ali eto, u rezervatima ima par primeraka za turisticku uspomenu).

Koga briga sto je Indija povezana sa Amerikom ko Aljaska sa Trinidadom i Tobagom, kad jedan Spanac/Portugalac kaze da su Indijanci, onda su Indijanci. Znamo jos neke primjere, zar ne? Posebno kad nas dole, se na zalost brzo zakljucuje o nekom ili necemu, verujem to smo svi manje ili vise osetili. Nervira li vas tako nesto ? Pokusavate li objasniti zabludu ili ste pak ravnodusni prema takvim osudama ?


@ef

Majstor

(22)

  • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

  • Poruku poslati

2

Subota, 25. Novembar 2006

Mozes li da nam navedes izvor informacija za ovaj tekst? :)
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

Social bookmarks