Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

boshnjak1

Početnik

(10)

 • »boshnjak1« je autor ove teme

Postovi: 11

Datum registracije: 20.05.2003

 • Poruku poslati

1

Utorak, 20. Maj 2003

Silovanje Boshnjakinja

Genocid 1992.-1995.
O zlocinima silovanja i seksualnog zlostavljanja Bosnjakinja
Uvod
Medu najteze oblike genocidnog ponasanja srpskih i hrvatskih vojnika i paravojski svakako se ubraja silovanje Bosnjakinja. Taj strasni zlocin je bio jedan od ratnih ciljeva i sredstvo za ubijanje duha i dostojanstva muslimana. Ovaj tekst zorno pokazuje obime ovog zlocina i donosi vise izjava stradalnica u kojima se vidi tezina zlocina ali i njegove posljedice.
Svi podaci su iz knjige
"prilozi izucavanju genocida nad bosnjacima (1992-1995)"

--------------------------------------------------------------------------------

... a ako ih neko siluje, Allah ce im, zato sto su bile primorane, oprostiti i prema njma milostiv biti.
Kur’an: En-Nur, 33.

--------------------------------------------------------------------------------

Ocevici pricaju najgroznije stvari koji su cinili agresorski vojnici. "Okupili su nas u nekom dvoristu. Ispred nas su cetvorica cetnika silovala neku mladu djevojku. Njeni roditelju su to gledali. Kad su zavrsili, poceli su tjerati njenog oca da to uradi. Jadni covjek je preklinjao da ga ubiju. Uz jeziv smijeh svukli su mu pantalone... (...) Uspio se oteti. Bio je mrtav nakon nekoliko koraka."


--------------------------------------------------------------------------------

...Maloljetnica A. E. svjedocila je kako su njezine dojucerasnje skolske drugarice Srpkinje upadale u bosnjacke kuce i naoruzane nozevima prisiljavale bosnjacke djevojcice, djevojke i mladje zene da s njima idu na srpske polozaje na brdu Zuc, gdje su ih onda Srbi silovali. U tom podrucju svaka cetnicka kuca bila je pretvorena u mucilista Bosnjakinja. Prilikom oslobodjenja Zuci od cetnika, vojnici Armije RBiH naisli su u nekoliko srpskih kuca na gole djevojcice, a u rovovima na nekoliko izmasakriranih zenskih leseva bez glava. Vojnici komandanta Muzafera Mesica u jednoj su srpskoj kuci na Zuci, odakle su cetnici u strahu pobjegli, pronasli sest djevojaka koje su bile na ivici smrti. Sve su bile vise puta silovane, a neke su od njih ostale trudne...


--------------------------------------------------------------------------------

Na Grbavici su Srbi iz stanova Bosnjakinje odvodili na razna mjesta gdje su ih silovali, a potom dalje i do Pala i na druge lokalitete medju svoje vojnike. U svojoj izjavi jedan od stradalnika s Grbavice prica: "Cujem jednom oko 22.oo sata zenski glas kako zove u pomoc - jednom, dva puta, tri puta. Sutradan cujem da su staricu od 83 godine silovali. Trazili pice, pa kad nisu nasli, daj sta das. A njoj 83 godine."
Bosnjakinja B. predstavnicima Human Rights Watcha -Helsinki i Women's Rights Projecta ispricala je svoje stradanje u Doboju: "Uzivali su u tome da smisle sto ogavniji nacin da nas ponize... Jednoj zatocenici doveli su cetrnaestogodisnjeg sina. Natjerali su ga da siluje majku. Gledale smo to svojim ocima... Ako neko od vojnika fizicki nije bio u stanju da izvrsi silovanje, koristio bi bocu ili pistolj ili bi me pomokrio. Ne mogu reci tacno koliko su me puta silovali za tih 28 dana. Cini mi se bezbroj." Mirjana Sainovic, Srpkinja iz Doboja, tokom agresije na BiH bila je upletena u upravu dva konclogora za silovanje nesrpskih zena. Ti logori su bili u Srednjoj skoli u Doboju i u hangaru kod "Bosanke" u Usori gdje je ona dovodila srpske vojnike da odaberu zene za silovanje, kaze se u Izvjestaju Human Rights Watcha-Helsinki.


--------------------------------------------------------------------------------

U Foci je postojao poseban zenski logor "Partizan", ranije "Sareni mejtef", kroz koji je proslo na stotine Bosnjakinja. Tu je rodjeno i vise djece koja ni poslije pet mjeseci nisu imala imena, jer su i ta djeca bila zatocenici iako su tek dosla na ovaj svijet. Njihova je jedina krivica bila sto su Bosnjaci. Ovaj je koncentracioni logor bio specijaliziran za mucenje Bosnjakinja. Trinaestogodisnjoj djevojcici je u Sarajevu operativnim zahvat-om na genitalijama i abdomenu u posljednjem trenutku spasen zivot od posljedica seksualnog zlostavljanja. Nakon oporavka ispricala je kako su je u julu 1992. godine Srbi odveli u koncentracioni logor "Partizan" u Foci. Iste su noci nju, zatim njezinu majku i jednu djevojcicu, odveli i silovali. Nju su silovali pred majkom. Tukli su je i tjerali da gleda. "Poslije su me opet odveli na silovanje i devet puta silovali u narednih devet noci. U tome su ucestvovali pripadnici srpske vojske. Imali su kokarde, brade, nozeve i bombe, sa redenicima preko prsa. Mamu su silovali dva puta a N. N. su svo vrijeme tukli i svaku vecer silovali. N. N. iz Rogatice imala je bebu od dva mjeseca koju je rodila u sumi. Beba je u logoru umrla", svjedoci ova nesretna djevojcica.
M. B. rodjena 1957. godine, izjavila je kako su je Srbi zarobili na Zelengori s cijelim zbjegom u kome su bili samo Bosnjaci. Dovedeni su u Focu i selektirani. Ona je sa zenama zatvorena u koncentracioni logor "Partizan". Prvo silovanje nad njom je izvrseno dok je bila u dubokoj nesvijesti od udarca kundakom u glavu, sto je ucinio Dragan Zeljevic, htijuci joj potom usjeci nozem krst na grudima zato sto se branila. "Vise od 40 dana podnosila sam zla i ponizenja od kojih se nikada oporaviti ne mogu", prica. Odvodili su ih u stanove i nocima se izivljavali nad njima. "Iz logora su nas nocu milicijskim autom vozili po punktovima gdje je bilo cetnika. To su bili hotel Zelengora, Srednjoskolski centar, Velecevo... Grupa cetnika bi se redala i na najokrutniji nacin izivljavala na zenama i djevojcicama koje su gotovo bez svijesti lezale na podu", svjedoci ona. Desetak mladjih zena i djevojaka dvadeset su dana svakodnevno odvodili. Jednog dana vise ih nisu vratili i od tada im se izgubio svaki trag.


--------------------------------------------------------------------------------

U Miljevini kod Foce postojalo je vise manjih zenskih logora u kojima su se nalazile i djevojcice od 10 godina. Takodjer je Motel u Miljevini bio kazamat. Za neke od komandanata tih logora sve Bosnjakinje preko 14 godina bile su prestare i valjane samo za jednokratnu upotrebu. Jedna djevojcica iz Foce koja je bila zatocena u stanu zlocinca Zorana Samardzica izjavila je: "Sutradan je dosao Zoran Samardzic i odveo me u stan, gdje sam bila u zatocenistvu sest mjeseci, a vec od drugog mjeseca mog zatocenistva pocela su silovanja. Prvo me je silovao Pero Elez i stalno sam bila izlozena njegovim silovanjima do 10. decembra 1992., do njegove pogibije. Prijetio mi je da ce me cijela garda silovati ako se budem opirala. Poslije njegove pogibije pa do mog prelaska u Sarajevo, pod prijetnjom, pritiskom i maltretiranjem, silovali su me Nedjo Samardzic iz Bilece, Nikola Brcic iz Trebinja i Dalibor zvani Daca iz Pljevalja. Sredinom februara 1993. prebacili su me u kucu Karamana, gdje sam u zatocenistvu zatekla dvije djevojcice od 15 i 16 godina. U toj kuci takodjer su me silovali, a vidjela sam kad i ostale dvije djevojcice vode na silovanje i pricali su mi o tome..."


--------------------------------------------------------------------------------

N. N. iz Cerske kod Vlasenice zarobljena je 15. maja 1992. godine i odvedena na farmu u selu Pilica. Imala je dvoje djece. Drzali su je u sali s jos 20 djevojaka, uglavnom iz Vlasenice, Zvornika i Bratunca. Najmladja od njih imala je 15, a najstarija 22 godine. Prvu noc silovalo ju je sedam Srba. Tukli su je i grizli, a potom su joj naredili da se obuce i ponese "svoje pasce". Iza zastora je lezala njezina malodobna kcerka bezivotna, modra, krvava i u pjeni. I to dijete bilo je silovano. Pricala je da su svaku noc odvodili po nekoliko djevojaka radi silovanja. One koje su se odupirale najgore su prosle. Neke su i zvjerski ubijene. N. N. je tu provela dva mjeseca gladna i zedna, satrvena i ponizena. Potom su je odveli u sljedeci koncentracioni logor Batkovic kod Bijeljine, na raspolaganje novim srpskim zlocincima.


--------------------------------------------------------------------------------

Suadu M., koja je sama s majkom zivjela u zapadnome dijelu Mostara, silovalo je deset hrvatskih vojnika. Jedne veceri dvojica vojnika dosli su na njihova vrata, istjerali ih napolje i odveli do linije fronta. Trazili su zlato i novac, prijeteci da ce ih ubiti. Zene su dale ono sto su imale. Majku su zatim odgurnuli, a Suadu odveli u obliznju rusevinu i tamo je silovali. U istom tom gradu svaku su se noc, po svjedocenjima, culi krici izbezumljenih majki ("Pustite mi dijete!" ) i zrtava, djevojcica ("Spasi me, majko, ne daj me majko! Sta mi ovo rade!?"). Hrvatski fasisti Bosnjakinje su ucjenjivali njihovom djecom: obecavali su im da ce im dati potvrdu da ih niko ne smije dirati osim njih, te da im nece ubijati i klati djecu. Ali, poslije mjesec dana, bojeci se svjedoka, ubijali su i njih.

potvrda:http://www.rijaset.net/rijaset/silovanja.htm

boshnjak1

Početnik

(10)

 • »boshnjak1« je autor ove teme

Postovi: 11

Datum registracije: 20.05.2003

 • Poruku poslati

2

Utorak, 20. Maj 2003

i opet jos malo horora

Genocid 1992.-1995.
Previdjenje Bosnjaka na pravoslavlje i katolicizam
Uvod
Srpska pravoslavna crkva se upotpunosti stavila u izvrsavanje genocidnog plana nad ubijanjem duha i ukupnog postojanja bosnjackog naroda. Medu zlocinima koje je posebno ona podupirala i generirala bilo je pokrstavanje muslimana i prevodenje u pravoslavlje. To su radili brojni pravoslavni svestenici koji su u jednoj ruci drzali Bibliju a u drugoj krvavu kamu. Takoder je jedan broj katolickih svecenika isto cinio sto ilustrira ovaj tekst. Ni jedna crkva se nije ogradila od ove vrste zlocina koje su pocinili njihovi sluzbenici i vjernici niti su se izvinuli muslimanima.
Svi podaci su iz knjige
"prilozi izucavanju genocida nad bosnjacima (1992-1995)"

--------------------------------------------------------------------------------

U vjeru nije dozvoljeno silom nagoniti - pravi put jasno se razlikuje od zablude
Kur’an El-Bekare, 256

--------------------------------------------------------------------------------

Sejfudin Sofic svjedok iz okupiranog Doboja svjedoci o nacinu pritisaka srbo-cetnika na pokrstavanje Bosnjaka a pod pokroviteljstvom SPC. U noci, izmedju 30-20,30 sati, u jezivoj tisini i potpunom mraku, prolamao se glas sa megafona, sa uredjaja na vozilu policijskih kola, koja su na svakih pedeset metara zastajala i upucivan poziv muslimanima Bosnjacima i Hrvatima da sutra u 9,00 dodju pred pravoslavnu crkvu u Doboju gdje ce poceti pokrstavanje u "pradjedovsku veru".
U bosnjackoj varosi Janja, prema izjavi vladike zvornicko -tuzlanske eparhije Vasilija Kacavenda na susretu vjerskih poglavara s podrucja bivse Jugoslavije u Cirihu 25. novembra 1992., u organizaciji americkog Kongresa, Bosnjaci se "dobrovoljno" prijavljuju za prelazak na pravoslavlje. S obzirom da je u Bijeljini, nedaleko od Janje, izvrsen masakr nad Bosnjacima u aprilu iste godine, da je blizu tog mjesta zloglasni koncentracioni logor za nesrbe Batkovic, kroz koji je proslo preko 20.000 ljudi, vecinom Bosnjaka, i da je svakodnevno po nekoliko Bosnjaka ubijeno i istjerano iz svojih kuca, jasno je koliko je Bosnjacima bilo stalo do "dobrovoljnog" prelaska na pravoslavlje. Usput, spomenuti je vladika prije agresije na Bosnu Hercegovinu raspirivao mrznju protiv Bosnjaka i muslimana uopce, a za vrijeme agresije svakodnevno i neumorno radi na tome, rame uz rame s najokorjelijim krvnicima i ratnim zlocincima iz reda srpskog naroda.


--------------------------------------------------------------------------------

Hasan Music iz Vlasenice, zatocenik zloglasnog koncentracionog logora "Susica", u svojoj je izjavi kazao: "Nas cetrdeset i jednog zarobljenika jednog dana odvezli su autobusom kroz Sekovice za Ravne, gdje su nas pred popom krstili. Ljubili smo krst dok su nas njime tukli. Tu smo i pricesceni." Slicnu je golgotu prosao i Nedzad Bejtic, koji je proveo 503 dana u logorima Omarska i Batkovic, u kojima je tucen kablom na cijem je kraju bio metalni krst. Nakon svakog udarca, morao je poljubiti krst.


--------------------------------------------------------------------------------

Muslimanka N. N. prica kako su u konclogoru u Rogatici muslimani prisiljavani da prihvate pravoslavlje. "Nakon sto su nas utjerali u skolu, Macola (tako se zvao komadant srpskih specijalaca u Rogatici) je sjeo za sto i prozivao jedno po jedno. Svako lice je pitao za ime i prezime, i da li pristajemo da predjemo u "srpsku veru". Na moje pitanje kako da postanem Srpkinja, odgovorio mi je:"Fino, izaberes ime i prezime i dodje pop i pokrsti te". Posto sam odbila da to uradim, vratila sam se u ucionicu. Macola je pitao sve zarobljene da li pristaju da predju u pravoslavlje. Od straha da ne budu ubijeni neki su prihvatili. Nakon toga je svakodnevno dolazila Kulovac Ema sa dvije drugarice Aleksandrom i Silvom Brusin, pitajuci ko se odlicio da predje u pravoslavnu vjeru. Na moje pitanje zasto se to popisuju, jedna djevojka mi je odgovorila da, ako primim "srpsku vjeru", mogu ostati u zivotu, a ako ne primim, ubice me."


--------------------------------------------------------------------------------

Prica pokrstenog muslimana N. N. je jos upecatljivija. Naime, on je bio u zatvoru s grupom muslimana i jednim pravoslavnim popom kojega karakterizira kao "probisvijeta i lutalicu". "Za vrijeme boravka u Lukavici jedne prilike nas sest zatvorenika smo pokrsteni. Naime, jednog dana cetnici Dragan Vukovic, mladic 19-20 godina i njegov vrsnjak Tomas Urosevic, sin Brane iz Mackovca, opcina Sokolac, postrojili su nas i rekli da moramo da se pokrstimo. Tom prilikom sa nama zatvoreni pop, a po njihovom naredjenju, citao bi nam nesto, a potom bi zastajao i naredjivao nam da kazemo "amin". To je ponavljao nekoliko puta. Meni su dali ime Radovan. Taj momenat za vrijeme mog zatocenistva je jedan od najtezih koje sam prezivio. Nasilnim pokrstavanjem obescascena je moja religija islam kojoj pripadam i moj ponos covjeka i vjernika muslimana. (...) Za vrijeme pokrstavanja morali smo da se naucimo kako da se krstimo, sto nam je navedeni pop objasnjavao rukom. Isto tako receno nam je da se ubuduce moramo odazivati sa nasim novim - srpskim imenima. Poslije navedenog pokrstavanja mene su cetnici oslovljavali sa imenom Radovan, sto mi je tesko padalo i sa cim nikako nisam mogao da se pomirim."
--------------------------------------------------------------------------------

Slucaj Edite Keranovic iz Hrustova kod Sanskog Mosta je svoj epilog dobio na sudu u Velikoj Britaniji. Njezini najblizi srodnici je, putem suda, traze sebi i vracanje djevojcice u Bosnu. Roditelje su joj ubili Srbi. Sa dvije godine je odvedena u ovu zemlju na lijecenje, da bi potom nezakonito bila usvojena od jedne engleske familije koja ju je nezakonito pokrstila koncem 1994. godine.


--------------------------------------------------------------------------------

Nasilna pokrstavanja Bosnjaka, kao jedan od oblika genocida u Bosni, cinili su i Hrvati u zapadnoj Hercegovini u jeku agresije Hrvatske i HVO-a na BiH. U "apljini, npr., svi oni Bosnjaci koji su zeljeli ostati na svojim ognjistima morali su prijeci na katolicanstvo. To je bio jedini put da se sacuvaju od torture i pogibelji. Prema izjavi A. M., svi Bosnjaci koji su ostali u ovom gradu morali su se pokatoliciti. Takav slucaj dogodio se i u Ljubuskom, odakle je protjerano sve bosnjacko stanovnistvo koje nije bilo spremno pokrstiti se. U tom hercegovackom gradicu zabiljezen je slucaj pokatolicenja pet bosnjackih porodica. Pokrstavanja su izvrsena silom i pod ucjenom. Isti slucaj dogodio se i u Neumu. Akcijom prisilnog pokrstavanja u Capljini i Neumu rukovodili su Pero Markovic, Nedeljko Obradovic i Nikola Zovko.


--------------------------------------------------------------------------------

Na podrucju Tuzle su, takodjer, vrsena perfidnim sredstvima pokrstavanja Bosnjaka - pojedinaca i porodica. "Mi imamo informacije i znamo za slucajeve pokrstavanja u zivinickoj opstini - konkretno u crkvi Dubrave", konstatirano je u Muftijstvu tuzlanskom. To se desavalo i pod pokro-viteljstvom krscanskih humanitarnih organizacija, prije svega ADRE. Davane su krstenice radi odlaska iz Bosne od kato-lickih svecenika u Dubravama kod Zivinica i u Franjevackom samostanu u Tuzli od fra Petra Matanovica. Svoje krstaske aktivnosti su vrlo intezivno ispoljavali i Jehovini svjedoci. Zupnik u Donjim Dubravama Stjepan Vrhovsek je otvoreno iznio podatak: "Mi raspolazemo podacima da u franjevackom samostanu preko sto kandidata, mahom muslimana, pohadja kurs iz vjeronauka koji traje nekih tri mjeseca. Kod nas je taj proces znatno brzi, sto znaci da djevojke i mladici koji dodju meni nakon kraceg upoznavanja i razgovora dobijaju krstenice za dva do tri dana." Koliko je to postala ozbiljna pojava potvrdjuje i izjava Reisu-l-uleme dr. Mustafe Cerica: "Mi posebno skrecemo paznju da neke humanitarne organizacije koje dolaze u Bosnu i Hercegovinu u svome programu imaju i pokrstavanje Bosnjaka muslimana, kojima se nudi samo ono sto naucava krscanstvo. Mi isticemo da to cine neke humanitarne organizacije u Tuzli."


--------------------------------------------------------------------------------

Nekolicina Bosnjaka zaposlenih u kampovima Stabilizacionih snaga (SFOR) oko Tuzle pozalili su se predstavnicima Islamske zajednice u Tuzli na krscanske letke koje su civilni sluzbenici SFOR-a dijelili zaposlenom lokalnom osoblju. Letak sa sugestivnim naslovom "Sve sam ovo ucinio za tebe" ili likom razapetog Isusa Krista sadrzi biblijske citate s jasnom porukom na preobracanje u krscanstvo, poput: "Trebas Isusa Krista (...), ako se ne obratite, svi cete tako izginuti", (citat iz Lukinog Evandjelja) itd., a znak SFOR-a na naslovnoj strani se koristi da se mirovna misija SFOR-a u BIH prikaze kao krscanski milodar. Na kraju letka po-tencijalnim konvertitima je ostavljan prostor na kojem mogu ispisati svoje ime, adresu, grad, drzavu, dob i sve to poslati na otisnutu adresu u americkoj drzavi Ohio, Fellowship tract league. Slicni primjeri krscanske propagande u muslimanskim sredinama su se desavali i godinu dana ranije na prostoru odgovornosti Multinacionalne divizije sjever.

[SIZE=2]otud odovud mali boshnjo opet kuci ide...plojovic@yahoo.com :klanja: [/SIZE]

Gerilac

Profesionalac

(10)

 • »Gerilac« je muško
 • »Gerilac« je zabranjen

Postovi: 1.329

Datum registracije: 28.03.2003

Lokacija: Sandžak, Novi Pazar

 • Poruku poslati

3

Subota, 07. Juni 2003

Selam alejkum Boshnjakinje i Boshnjaci. Allah dz.s. je Sudija, i On che presuditi onako kako je pravedno i niko oshtechen neche biti na Sudnjem danu. A shto se nas tiche na nama je da iz ovih dogadjaja izvuchemo pouku da nam se ne bi, nedaj Boze, opet djesilo isto. Allahimanet.
HER DZAN ASURA, HER VER KERBELA - SVAKO VRIJEME JE ASURA, SVAKO MJESTO JE KERBELA. Imam Dzafer Essadik r.a.

julija

Početnik

(10)

 • »julija« je žensko

Postovi: 1

Datum registracije: 17.01.2008

Lokacija: Beograd

 • Poruku poslati

4

Subota, 19. Januar 2008

Mislim da je najtuznije to sto svako gleda sebe i sa svoje tacke gledista. Ne znam da li ste culi podatak da je jedan americki novinar dosao u Bosnu da bi video logore u kojima su silovane Bosnjakinje, trazeci Enu Begovic, a nasao je logore u kojima su silovane Srpkinje. A Ena Begovic je bila Jelena Vojinovic. Imao je njenu sliku. Naravno da su silovane i Bosnjakinje i mislim da je to uzasno sto se desavalo. Pre svega je jako glupo tvrditi da su Srbi kulirali u Bosni i da ih niko nije dirao. Bio je rat, sto znaci da je bilo zrtava i na jednoj i na drugoj strani. Nije lako zaboraviti tako nesto, sa tim se slazem. Zelim samo da kazem da je moja najbolja drugarica muslimanka i da je iz Novog Pazara da ne bi neko pomislio da sam dosla da se svadjam ili Boze sacuvaj da nekoga prozivam! Za mene su svi dobri i normalni ljudi, bilo koje vere i nacije, pre svega ljudi, a to je najbitnije! Pozdrav svim dobrim ljudima!

Erbakan

Učenik

(0)

Postovi: 172

Datum registracije: 20.12.2002

Lokacija: D

 • Poruku poslati

5

Subota, 19. Januar 2008

Naravno da je bilo zlocina na svim stranama, ali kada se zna da je 90% svih zlocina u Bosni pocinjeno od strane srba, 7% od strane hrvata i tek 3% od strane bosnjaka (zvanicni podaci UN) onda je i vise nego bezobrazno umanjivati zlocin po principu ‚pa jeste ali u Bosni su svi zlocine cinili’
Sve je ovo samo igra! Nema tog muftije koji je vrijedan Vasih zivaca

@ef

Majstor

(22)

 • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

 • Poruku poslati

6

Subota, 19. Januar 2008

Svakako da je zlocina i silovanja bilo na svim stranama. Ali kao sto rece Erbakan nije svuda bilo sa istim intezitetom i sto je posebno znacajno nije svuda bilo sa istim namerama.
Naime, medjunarodni sud je po prvi put u istoriji covecanstva (ako se to sto se radilo uopste i moze podvesti pod covecanstvom) plansko i organizovano silovanje proglasio ratnim zlocinom i zlocinom protiv covecnosti. Drugime recima, silovanja Bosnjakinja koja su pomenuta u prvim postovima nisu okarakterisani kao pojedinacni slucajevi, vec kao sistemaski plan koji se sprovodio sa ciljem da se zrtve silovanja ponize i istraumiraju do te mere da ne bi bile u stanju imati normalne seksualne odnose u braku i radjati decu.
No, cak ni obim, intezitet i organizacija silovanja Bosnjakinja u Bosni ne moze opravdat ni jedno silovanje koje je neki Bosnjak pocinio. Zna se kakava je kazna po islamu za silovatelje.
Zakljucak: ni jedno silovanje, ma ko ga pocinio, se ne moze nicim opravdati, ali se ne moze ni staviti znak jednakosti izmedju sistematskog i organizovanog silovanja ogromnih razmera koji su pocini Srbi i silovanja koji su pocinili Bosnjaci.
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

Social bookmarks