Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

Jastreb

Profesionalac

(10)

 • »Jastreb« je muško
 • »Jastreb« je autor ove teme

Postovi: 678

Datum registracije: 12.03.2007

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

1

Nedjelja, 01. April 2007

Stizu pozivi za rezervu!

Ovih dana cujemo sve vise informacija o prikupljanju rezerve. Ta vijest uznemirila je mnoge u periodu pred zasijedanje Savjeta bezbjednosti i o definisanju statusa Kosova.
Sta mislite? Da li su moguce vojne intervencije i sta je razlog prikupljanja rezerve?
"Velikim Bogom se kunemo, robovi biti necemo!"

Abfangjäger

Zlatna sredina

(10)

 • »Abfangjäger« je muško
 • »Abfangjäger« je zabranjen

Postovi: 556

Datum registracije: 03.05.2004

 • Poruku poslati

2

Nedjelja, 01. April 2007

Ja sam dobio od konzulata u gradu gde stanujem, poziv da resim pitanje vojne obaveze. Zanima me ima li jos neko isti problem, i koji po vama pristup jednom takvom pismu imam najbolje izglede da se izbegne gubljenje godine dana u vojsci- da li je resenje da se jednostavno ne pojavis na njihov zahtev u konzulat ?
Vertrauen ist, einem Menschen sogar dann glauben zu können, wenn man genau weiß, dass man an seiner Stelle lügen würde!

aka EmirAljovic

Zlatna sredina

(10)

 • »aka EmirAljovic« je muško

Postovi: 327

Datum registracije: 03.01.2007

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

3

Nedjelja, 01. April 2007

Najbolje je da se nikad ne javis, nikad.
Platis vojsci to sto imas, kupis vojni rok i dovidjenja.
Jastreb, proslo je davnooo to vreme ratovanja:)
Cisto glupiranje, nema vojska sta da radi, nemaju sta oni koji su zaposleni u vojnim odsecima da rade, pa eto, da se zanimaju papirologijom bivsih 'ratnika':)
Boze, daj mi strpljenja, ali brzo. :D

scout

Učenik

(10)

 • »scout« je muško

Postovi: 109

Datum registracije: 19.03.2007

Lokacija: Bg

 • Poruku poslati

4

Ponedjeljak, 02. April 2007

Svinjetinu u soške
D. GAGRICIC, 1. april 2007

PRIJEPOLjE - Forum mladih Sandžacke demokratske partije (SDP, Ljajic), obnovio je pre više godina pokrenutu inicijativu za uvodenje posebnog režima ishrane za muslimane u Vojsci Srbije - bez upotrebe svinjskog mesa. Spremanje obroka bi se, kažu, uskladio sa verskim obicajima pripadnika islama, poput onog od pre sedam osam decenija u Kraljevini Jugoslaviji.

- Još u Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca postojao je poseban režim ishrane za muslimane, popularno nazvan "odvojeni kazan", - istice Almir Mehonjic, predsednik Foruma mladih i clan Glavnog odbora SDP. - Zamislite kakav je paradoks, kad je jedna kraljevina, jedna despotska država, davala ovo pravo, a sadašnja država, koja pretenduje da uspostavi demokratsko društvo - to pravo ne dozvoljava. U Kraljevini SHS je vojnicima islamske veroispovesti obezbedivan prostor i verski starešina za obavljanje zajednicke molitve petkom.

U ovom forumu kažu da žele ostvarivanje elementarnih prava nacionalnih manjina i ispravljanje višedecenijske nepravde. Ne protive se upotrebi svinjskog mesa uopšte, "vec samo za pripadnike islama". Time, kažu, ne žele da ugroze nikoga, ali traže prava koja su im zagarantovana Ustavom i medunarodnim deklaracijama koje je ova država ratifikovala.
- Vrlo je teško organizovati u svim kasarnama poseban režim ishrane, zbog malog broja vojnika islamske veroispovesti, ali mi predlažemo da se odredi broj kasarni (15-20) gde ce se najcešce slati vojnici muslimani, pa pošto bi u njima bio znacajniji broj muslimana moglo bi se organizovati spremanje vece kolicine hrane. Ako postoji spremnost, lako je naci rešenje - naglašava Mehonjic.
Ovu inicijativu Forum mladih SDP pokrenuo je u septembru 2002. godine i na tadašnju peticiju generalštabu stigao je dogovor pukovnika Nikole Petrovica. Receno je da je jedinstven stav GŠ da je zahtev opravdan, uskladen ne samo sa verskim obicajima, nego i sa tadašnjim Ustavom SRJ i da se analiziraju objekti i mogucnosti organizovanja obroa.
- Prošle su cetiri i po godine, ali ništa znacajnije nije uradeno - upozorava Menjonjic. - Sledece godine smo pokrenuli potpisivanje deklaracije o uvodenju posebnog režima ishrane, na koju su potpise ostavile sve omladinske organizacije politickih partija demokratske provincije i Srbije i Crne Gore. Ali, ponovo je to ostalo prazno slovo na papiru.

SKRACENjE ROKA
- VECINA vojnika muslimanske veroispovjesti danas koriste pravo na civilno služenje vojnog roka i pored toga što je to - duplo duže. Mi zahtevamo, ako se ne planira uvodenje posebnog režima ishrane da se, makar, sa priapdnike islama civilno služenje izjednaci sa služenjem pod oružjem - kaže predsednik Foruma mladih SDP.

Administrator

Urednik foruma

(121)

 • »Administrator« je muško

Postovi: 2.598

Datum registracije: 21.07.2002

Lokacija: Frankfurt

 • Poruku poslati

5

Ponedjeljak, 02. April 2007

Nova tema.
3 odgovora, a ni jedan od odgovora nema veze sa zadatom temom :rolleyes:

Abfangjäger, tema koja se bavi tvojim problemom se nalazi ovde:
http://forum.novipazar.org/thread.php?th…1242&boardid=16
Sve je ovo samo igra! Nema tog foruma koji je vrijedan Vasih zivaca! / Dokoni umovi - Sejtanska igralista

Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

6

Ponedjeljak, 02. April 2007

Citirano

Orginalno od Jastreb
Ovih dana cujemo sve vise informacija o prikupljanju rezerve. Ta vijest uznemirila je mnoge u periodu pred zasijedanje Savjeta bezbjednosti i o definisanju statusa Kosova.
Sta mislite? Da li su moguce vojne intervencije i sta je razlog prikupljanja rezerve?


Ne radi se o prikupljanu rezervista ve o njihovom evidentiranju,kako bi se znao njihov tacan broj a sve u sklopu tranformacije vojske Srbije.Formiraju se neke nove jedinice,glavni stab je preseljen iz Bg-a u Nis,mnogi oficiri idu na prekvalifikaciju jer su prekobrojni,jednom recu,iako sporo,radi se na profesionalizaciji i racinalizaciji vojske.

Nema ni govora da je poziv rezervista u bilo kakvoj vezi sa SB i njihovim zasedanjem.Jedino je sediste komande preseljeno u Nis radi bolje kontrole mogucih neprilika u granicnoj zoni Kosova i Srbije,kao i na jugu Srbije.
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

sanjiva

Zlatna sredina

(10)

 • »sanjiva« je žensko

Postovi: 230

Datum registracije: 17.03.2007

Lokacija: Sarajevo

 • Poruku poslati

7

Ponedjeljak, 02. April 2007

Jedno je 100 % Srbi Kosovo tako lako nece prepustiti i mada nisam za nemire ma koje vrste da su ipak mislim da ce tu biti svega.

A sto se tice prikupljanja rezervista nimalo ne sumnjm u tacnost informacije , jer se takvo vec nesto dogodilo davno. Zato ko moze izbjeci neka dobro zavr pa nekako izmakne rezervnom sastavu.

Jastreb bjez gdje hoj samo ne potpisuj nista :D
Ljepota zene mora se vidjeti u njezinim ocima, jer to je ulaz u njezino srce - mjesto gdje stanuje ljubav.

 • »annonimus« je muško

Postovi: 3.054

Datum registracije: 15.12.2002

Lokacija: My chamber

 • Poruku poslati

8

Ponedjeljak, 02. April 2007

Citirano

Orginalno od Tashke
Ne radi se o prikupljanu rezervista ve o njihovom evidentiranju,kako bi se znao njihov tacan broj a sve u sklopu tranformacije vojske Srbije.


Mozda ali i nemora da znaci.Jer sam i ja 2001 bio pozvat " da me evidentiraju " pa sam zavrsio tamo gde sam zavrsio ( ne bih da pojasnjavam (MKD) ).
" Bilen alemlere rahmettir "

Social bookmarks