Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

ZAMBAK

Učenik

(10)

 • »ZAMBAK« je muško
 • »ZAMBAK« je autor ove teme

Postovi: 149

Datum registracije: 24.08.2002

Lokacija: NOVI PAZAR

 • Poruku poslati

1

Četvrtak, 01. Decembar 2005

Strajk u Regionalnoj televiziji

Povodom 32. dana strajka u Regionalnoj televiziji sinoc je u centru Novog Pazara odrzana javna akcija "OTVORENI DNEVNIK". Zbog pokusaja od strane osnivaca-SO Novi Pazar i vd direktora Zeniba Biberovica da se strajk prikrije, zataska, sprijeci i slomi, novinari i ostalo profesionalno osoblje Regionalne televizije odlucilo se na ovaj korak kako bi gradjanima prezentovali dio istine vezane za trenutno stanje u ovoj medijskoj kuci.
Vise od 35 zaposlenih stupilo je u strajk 28.10. ove godine sa zahtjevima da se isplati sest zaostalih plata, povecaju zarade za 50 % i smjeni vd direktora Zenib Biberovic.
Zbog medijske blokade koja je organozovana od strane nosioca skupstinske vlasti ucesnici u strajku nastavice sa javnom akcijom "OTVORENI DNEVNIK" sve do ispunjenja zahtjeva jer vise nece da trpe ucjene, pritiske i psihicko i fizicko nasilje od strane nosioca vlasti u lokalnom parlamentu, direktora javnih preduzeca i ljudi sa kriminalnim dosjeima koje je u televiziji zaposlila ova vlast, a uz to da ne primaju plate.
Indeks transparentnosti i demokraticnosti ove vlasti je taj sto se krseci zakonske odredbe ucesnicima u strajku fizickim srestvima ne dozvoljava da borave na svojim radnim mjestima.
Nadlezni cute.
DOKLE?

[SIZE=4][SIZE=3]"Interes (ma kakav on bio) je jedini motiv ljudskih postupaka"[/SIZE] [/SIZE]

ed

Veteran

(61)

 • »ed« je muško

Postovi: 3.336

Datum registracije: 17.12.2002

Lokacija: D

 • Poruku poslati

2

Četvrtak, 01. Decembar 2005

Zambak, od pocetka pratim (radio 100+) zbivanja oko ovog strajka i kako se meni cini glavni razlog strajka su neisplacene plate. Odgovorni u TV tvrde da oni nisu krivi zbog toga vec da su sredstva iz kojih se treba radnicima televizije podijeliti plata blokirana a blokirao ih je prema njihovim rijecima niko drugi do predsjednik opstine.

Ispricaj nam sve sto znas, nemoj da ostanemo uskraceni za bilo koji detalj. Na taj nacin cemo najbolje izbjeci da se i ova tema pretvori u poligon za prepucavanja.

Evo na primjer sta javlja danas radio 100+

Citirano

RADIO NOVI PAZAR BEZ STRUJE

NOVI PAZAR - Radio Novi Pazar, najstariji elektronski medij u ovom gradu, prestao je da emituje program pošto je zbog dugova isključen sa mreže. Vršilac dužnosti direktora Zenib Biberović rekao je na konferenciji za novinare da ovo javno preduzeće za struju duguje 620.000 dinara. “Pošto nam iz opštinskog budžeta nisu dostavljena sredstva, nismo bili u situaciji da platimo struju”, rekao je Biberović. On je rekao da ne zna kada će dug biti izmiren i dodao da će se već danas obratiti nadležnim ustanovama da prebace sredstva za izmirenje duga. “Ukoliko ne naidjemo na razumevanje, potražićemo pomoć od Ministartsva za kulturu i medije. U svakom slučaju radnici ove najstarije medijske kuće moraju i dalje da informišu javnost o svim važnim dogadjajima u Sandžaku”, rekao je Biberović. On je podsetio da jedan broj radnika Javnog preduzeća za informisanje Novi Pazar više od mesec dana štrajkuje ispred prostorija Regionalne televizije. “Oni i dalje zahtevaju isplatu šest zaostalih plata, povećanje ličnog dohotka za 50 odsto i smenu vršioca dužnosti direktora, ali jedino predsednik novopazarske opštine Sulejman Ugljanin može da im isplati zaostale plate”, rekao je Biberović. Tridesetak novinara i tehničara ovog preduzeća štrajkuju već mesec dana a vd direktor Biberović njima ne dozvoljava ulazak u prostorije televizije. Prema njegovim rečima, mesto za štrajkovanje je Radio Novi Pazar, koji se nalazi na drugoj lokaciji a sada je i bez struje. “U poslednje vreme njima je mnogo važnije da udju u prostorije televizije, nego da im se ispune zahtevi. Do sada sa štrajkačima nema nikakvih konkretnih dogovora”, rekao je Biberović.


Čvrsto je ubijeđen u svoje stavove. Nemojte ga zbunjivati činjenicama!

Tutinac

Zlatna sredina

(10)

 • »Tutinac« je muško

Postovi: 457

Datum registracije: 05.09.2004

Lokacija: Tutin

 • Poruku poslati

3

Četvrtak, 01. Decembar 2005

Podrzavam strajk i borbu novinara iz RTV za svoja prava...

[SIZE=3]A L I ... [/SIZE]

Cini mi se da je jedan od uslova na pocetku strajka bio i to da se prestane sa "politickim pritiscima na novinare"...

Aferim... (o)


[SIZE=3]A L I ... [/SIZE]

ZAMBACHE posto si se prvi javio kao predvodnik strajka i zastupnik strajkaca to si trebao da uradis i kad je bilo pritisaka od strane politicara koji su imali uticaj na RTV u prethodnoj lokalnoj vlasti.

Da se razumijemo... ja sam ZA da se vi borite za svoja prava ali ne na tako licemjeran nacin. TEK SAD se sjetiste politickih pritisaka a pouzdano znam da ste ih od strane prethodne (apsolutne Ugljaninove) lokalne vlasti imali puno vise.

Znaci malo je licemjerno a previse providno to sto pokusavate da uradite strajkom !!!
[SIZE=3][SIZE=4]"VELIKIM BOGOM SE KUNEMO DA ROBOVI BITI NEĆEMO"[/SIZE] [/SIZE]

ed

Veteran

(61)

 • »ed« je muško

Postovi: 3.336

Datum registracije: 17.12.2002

Lokacija: D

 • Poruku poslati

4

Petak, 02. Decembar 2005

Citirano

Orginalno od Tutinac

Gospodine Medine tj ZAMBACHE posto si se prvi javio kao predvodnik strajka i zastupnik strajkaca to si trebao da uradis i kad je bilo pritisaka od strane politicara koji su imali uticaj na RTV u prethodnoj lokalnoj vlasti.

Da se razumijemo... ja sam ZA da se vi borite za svoja prava ali ne na tako licemjeran nacin. TEK SAD se sjetiste politickih pritisaka a pouzdano znam da ste ih od strane prethodne (apsolutne Ugljaninove) lokalne vlasti imali puno vise.

Protiv sam ovakvog gledanja na stvari. Ako su zahtjevi strajkaca opravdani onda se oni ne mogu minimizirat ranijim propustima. Jedna greska ne opravdava drugu. Ne moze se reci, trpjeli ste one e ima i ove da trpite. Ne! Valja se boriti za principe, za slobodu izrazavanja uz postivanje moralnh normi i zakona.

Zbog ovaga sam i trazio od ZAMBAKA kao najupucenijeg u ovaj problem da nas pocasti svim informacijama, kako ne bi doslo do razvodnjavanja teme i jadnih prepucavanja kakvih imamo prilike s vremena na vrijeme citati.
Čvrsto je ubijeđen u svoje stavove. Nemojte ga zbunjivati činjenicama!

PASHA

Zlatna sredina

(5)

 • »PASHA« je zabranjen

Postovi: 182

Datum registracije: 29.01.2004

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

5

Petak, 02. Decembar 2005

Apsolutno podrzavam zahtjeve strajkaca. Ja cu se kao gledaoc osvrnuti na to da na RTV vise nema sta da se vidi izuzev dnevnika koji je prava pljuvaonica. A i tom dnevniku vidim novinare koji su najvece zlo nacinili 90tih godina kao dopisnici milosevicevih dnevnih listova, napr. Slavka Bakracevic(Politika), Mirko Popovac(Blic i Nacional), Mahmut Batilovic(RTS Pristina), Sladjana Novosel (Danas) Binasa Malicevic(Kurir) poznata po tekstovima (Muftija zgazio Kur an i Erotika medju Pazarkama), Zoran Maksimovic, itd...

Siguran sam da je sve zla sto ima u carsiji trenutno na RTVu zbog toga Strajku moja podrska...

Tutinac

Zlatna sredina

(10)

 • »Tutinac« je muško

Postovi: 457

Datum registracije: 05.09.2004

Lokacija: Tutin

 • Poruku poslati

6

Petak, 02. Decembar 2005

Ed - e,

Saglasan sam sa tobom.. donekle.

Ali stvar je u tome sto oni strajkuju protiv pritiska samo ovih. Ako hoce da budu iskreni neka spomenu da je i od strane prethodne vlasti bilo jakih pritisaka na njih da izvjestavaju neobjektivno. Tad cu povjerovati u njihovu pricu da konacno zele da budu novinari a ne samo razglasne stanice.

Pitam se samo, ukoliko bi se dogodilo da ponovo imaju pritisak od onih prethodnih da li bi organizovali strajk protiv politickih pritisaka na njih ???
[SIZE=3][SIZE=4]"VELIKIM BOGOM SE KUNEMO DA ROBOVI BITI NEĆEMO"[/SIZE] [/SIZE]

hobbes

Profesionalac

(10)

 • »hobbes« je muško

Postovi: 1.679

Datum registracije: 21.08.2002

Lokacija: izbegavam

 • Poruku poslati

7

Petak, 02. Decembar 2005

Verovatno bi lakse podnosili politicke pritiske kad bi primali plate :).

Dok su ranije primali plate lakse se podnosili pritisci a i cenzura.

Nastranu šalu (c) mislim da je ovo prevashodno protest zbog ugrože egzistencije zaposlenih a sličan je slučaj i u drugim javnim preduzećima čiji je osnivač opština.

Root

Profesionalac

(10)

 • »Root« je muško

Postovi: 602

Datum registracije: 01.06.2003

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

8

Subota, 03. Decembar 2005

Ed, tesko da cemo od Zambaka dobiti bilo kakvo objasnjenje. Njegovo pisanje nema veze sa objektivnoscu. Koliko je puta prosuo fitnu na forumu i otisao a da se nije osvrnuo na pisanje ostalih clanova (koji su replicirali).

 • »za_Novi_Pazar« je muško

Postovi: 24

Datum registracije: 06.08.2004

Lokacija: novi pazar

 • Poruku poslati

9

Nedjelja, 04. Decembar 2005

ljelje...

Sto se tice strajka u Rtv Novi Pazar
Pitam vas ko to tamo strajkuje???
Zasto tamo strajkuku???
Ko im daje podrshku???
Ko im placa dorucke???
ima jos dosta toga no Hembeljenejse... Sada cu se kratko osvrnuti na proslost Organizatora ovog strajka.
Medin Halilovic predsednik sindikata nezavisnost JPI Novi Pazar bivsi "predizborni urednik televizije" za vreme dok je SDA imala apsolutnu vlast u Novom Pazru. Da podsetimo Medin Halilovic se sada zalaze za "nezavisno novinarstvo i slobodu informisanja"
zasto je nije sporovdio dok je bio urednik Rtv Novi Pazar nego je radio suprotno i govorio da su u pitanju neki cititam: "JA OVO RADIM IZ NEKIH VISIH INTERESA"
Sta su to visi interesi???
Jedan dnevnik na Rtv Novi Pazar za vreme Halilovica svodio se na redom:
Suljo, Suljo,Suljo,Suljo,Bajro Vremenska prognoza!
JEL TO NEZAVISNO SLOBODNO I ISTRAZIVACKO NOVINARSTVO????
Zaasto nije strajkovao dok je bio urednik i tako redom kad su svi hteli da strajkuju?
Pa nije smeo ni sada nece strajkovati protiv Sulejmana Ugljanina svima je jasno da on neda plate radnicima Rtv Novi Pazar. Kad se strajkaca tice reci cu samo jedno tamo ima svega 7-10 radnika bivsih RTV Centar i Tv Ekran a sve drugo je Ugljanin zaposlio za vrijeme vladavine televizijom. Nemam nista protiv nikog al govorim istinu a istina je jedno. Kad je 15 Ljudi iz te televizije dobilo otkaz niko nije strajkovao i oni su bili kolege u toj televiziji dal neko nije smeo ili mu je odgovaralo da nema ljudi koji znaju svoj posao i koji su drzali 50% programa televizije presudite sami.
Medin Halilovic sada strajkuje i sa ZUHROM MUMDZIC bivsim JUL-ovim i SPS-ovim uredikom radija novi pazar!!!
Nije zgore ni pomenuti da strajk ima politicku podlogu.
Regionalna televizija ili RTV Novi Pazar sada radi isto kao i pre svakako se sve svodilo na taj dnevnik....
Allahu sacuvaj me pojedinih BOSNJAKA, i onih koji se kriju iza vela ISLAMA.

Spain

Profesionalac

(10)

 • »Spain« je muško
 • »Spain« je zabranjen

Postovi: 1.197

Datum registracije: 04.09.2005

 • Poruku poslati

10

Ponedjeljak, 05. Decembar 2005

Citirano

Orginalno od Root
Ed, tesko da cemo od Zambaka dobiti bilo kakvo objasnjenje. Njegovo pisanje nema veze sa objektivnoscu. Koliko je puta prosuo fitnu na forumu i otisao a da se nije osvrnuo na pisanje ostalih clanova (koji su replicirali).Kako lahko se ovdje koriste rijeci teske, subhanallah. 8o

Hvala.
[SIZE=5]ZELENO, VOLIM TE![/SIZE]

PASHA

Zlatna sredina

(5)

 • »PASHA« je zabranjen

Postovi: 182

Datum registracije: 29.01.2004

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

11

Ponedjeljak, 05. Decembar 2005


Citirano

Medin Halilovic sada strajkuje i sa ZUHROM MUMDZIC


Je li bolje sa Zuhrom Mumdzic ili sa slavkom bakracevic X( , mirkom popovcem X( ...
Zuhra kao ime meni nekako blize zvuci selam...

ed

Veteran

(61)

 • »ed« je muško

Postovi: 3.336

Datum registracije: 17.12.2002

Lokacija: D

 • Poruku poslati

12

Ponedjeljak, 05. Decembar 2005

Citirano

Orginalno od Spain

Citirano

Orginalno od Root
Ed, tesko da cemo od Zambaka dobiti bilo kakvo objasnjenje. Njegovo pisanje nema veze sa objektivnoscu. Koliko je puta prosuo fitnu na forumu i otisao a da se nije osvrnuo na pisanje ostalih clanova (koji su replicirali).Kako lahko se ovdje koriste rijeci teske, subhanallah. 8o

Hvala.

Istina, fitna je krupna rijec te treba biti oprezan sa istom. Pa ipak, ostavljajuci po strani opravdanost upotrebe tog izraza, Root-ovo nezadovoljstvo (kojem pridruzujem i moje) ima osnova. ZAMBAK je prosle sedmice pokrenuo ovu temu i, mada je par puta navracao na forum ne nalazi za shodno da se javi i pojasni detalje. Ovo bi i za strajkace bilo jako korisno obzirom da su, kako rece ZAMBAK u uvodu, u medijskoj blokadi. OFNP jeste medij na kojem se slobodno moze govoriti o svemu pa i o problemima strajkaca.
Čvrsto je ubijeđen u svoje stavove. Nemojte ga zbunjivati činjenicama!

ZAMBAK

Učenik

(10)

 • »ZAMBAK« je muško
 • »ZAMBAK« je autor ove teme

Postovi: 149

Datum registracije: 24.08.2002

Lokacija: NOVI PAZAR

 • Poruku poslati

13

Ponedjeljak, 05. Decembar 2005

Zbog sprecavanja strajka i zloupotrebe sluzbenog polozaja protiv poslodavaca-vd direktoraZeniba Biberovica i osnivaca-predsjednika SO Azema Hajdarevica , a po krivicnoj prijavi Sindikata"Nezavisnost"-JPI"Novi Pazar" Opstinsko javno tuzilastvo u Novom Pazaru naslo je elemente krivicnog djela i po sluzbenoj duznosti preuzelo gonjenje. Slucaj strajka u Rtv nasao se na sudu i po hitnom postupku bice rijesen.
Na prozivke i teske kvalifikacije koje postaju i "govor mrznje" nekih clanova foruma ne zelim da odgovoram ne zato sto nemam argumenata vec zbog toga sto to govori o njima samima.
Sto se tice ucesnika u strajku jedno znam sigurno, ni jedan od ucesnika u strajku nema kriminalni dosje (za razliku od onih koji ne strajkuju i koji su u televiziji zaposleni nakon februara ove godine).
Nema strajka protiv bilo koga. Strajk se organizuje radi ispunjenja zahtjeva i to je jedno od osnovnih ljudskih i radnickih prava. U ovom slucaju na osnovu zakonskih odrebi zahtjevi su upuceni osnivacu-SO Novi Pazar i poslodavcu-vd direktoru i Upravnom odboru. Sto bi neko zeleo drugacije to je njegova stvar, zakonske odredbe su precizne.
Jasna je stvar da se ovaj strajk kao i nazalost sve kod nas dozivljava kao politicka stvar oni koji to preudicuraju izgleda da i nemaju drugih argumenta.
Novinari i ostalo profesionalno osoblje su digli svoj glas protiv nepravde i to je nekom zasmetalo. Ne primamo plate sest mjeseci, zarade su nam u prosjeku oko 150 evra, a da trpimo ucjene svake vrste, NE!!!
Ilustracija kako ova vlast radi:
Novinari koji su nepodobni i koji nece da rade po diktatu su poslani u Radio NP i dodeljeno im je da prate nesto sto nije njihova oblast, da bi im se kasnije urucio otkaz (sto im nije poslo za rukom).
Cenzura. Auditorujumu televizije je to lahko da zakljuci. Autoru ovog teksta je 9. februra 2005.g. prvog dana ove "transparentne" vlasti cenzurisana vijest i izbacena iz dnevnika, a odnosila se na hapsenje dvojice novopazaraca koji su uhvaceni sa oko 3,5 kg heroina 7. februra negdje u Ibarskoj dolini, da bi 14. februra dobio rjesenje da se rasporedjuje na radno mejsto novinara radija koji ce da prati privredu.
Da ljudi ima svakakvih znam, jedan od radnika Rtv-a koji je duze vrijeme u televiziji realizovao cestitke u vrijeme predizborne kampanje je bez naloga urednika na svoj zahtjev uzimao kameru da bi snimio kolone SDA, da bi nakon promjene vlasti "montazno bombarodvao mostove" ciju je izgradnju pokrenula ta ista SDA.
Strajka u Rtv je bilo prije promjene vlasti i to zbog plata, taj strajk su organizovali isti oni ljudi koji su u strajkackom odboru i ovog strajka. Onaj prvi je bio nezakonit i niko zbog toga nije ostao bez posla, ovaj sto je u toku je zakonit ali nam se konstantno obecavaju otkazi.
Sto sadasnji nosioci vlasti nisu znali ili nisu imali dovoljno svojih "pticica" koji ce da pjevaju kada to njima odgovora to je njihov problem. Dobar dio novinara Rtv-a koji su strajku ce i dalje ostati, sve ce ovo proci, a politicari koji se bave prijetnjama i ucjenama ostace na smetlistu svoje politike odakle su i dosli.
[SIZE=4][SIZE=3]"Interes (ma kakav on bio) je jedini motiv ljudskih postupaka"[/SIZE] [/SIZE]

SAJO SUPERMEN

Zlatna sredina

(5)

 • »SAJO SUPERMEN« je zabranjen

Postovi: 206

Datum registracije: 20.03.2004

Lokacija: KRIPTON

 • Poruku poslati

14

Ponedjeljak, 05. Decembar 2005

Vidim da se ova tema zahuktava a evo malo i mog doprinosa.

Pitao bih ovog Za novi Pazar posto ocito radi tamo samo kako im ide ono sa erotikom posto su sa promjenom vlasti ''oslobodili'' regionalnu od ''zaostalog rukovodstva'' i ponosno uveli erotske scene na velika vrata a vidim da su i alkohol poceli da reklamiraju. Neka se strajkaci suzdrze jos malo. Danas je pala koalicija Ljajic, Seselj, Hajdarevic u NP parlamentu falilo im je 7 odbornika za kvorum. Kako god rade tako im se i vraca. A vidim da ce taj sto je snimao SDA kolone pa se promenom vlasti pretvorio u glasnogovornike SDP-SRS-SZS ponovo traziti neku SDA kolonu da je snimi. Kako su ljudi jadni, Allahu dragi.
Oni se više boje vas nego Allaha, zato što su oni ljudi nerazumni.Samo u utvrđenim gradovima ili iza zidina, oni se protiv vas smiju skupno boriti. Oni su junaci u međusobnim borbama.
Ti misliš da su oni složni, međutim srca su njihova razjedinjena, zato što su oni ljudi koji nemaju pameti. (Al-Haš, 13-14)

Sandzacki_sin

Zlatna sredina

(10)

 • »Sandzacki_sin« je muško

Postovi: 579

Datum registracije: 20.03.2004

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

15

Ponedjeljak, 05. Decembar 2005

Esselamu alejkum

Ne znam ko reče prije, ali i za mene je Regionalna samo dnevnik i ništa više. Tako, što se mene tiče uopšte ne primjećujem da čitavih 35 radnika štrjkuje.
No, podržavam taj vid borbe, ono ako i imam neke rezerve prema ovom štrajkaču koji nas informiše to ne znači da neko treba da radi za bednu platu i da može da dobije otkaz kad god hoće. Dakle smatram da radnicima treba isplatit zaostale plate i povećat im plate za ubuduće.
Što se tiče ovih zahtjeva za smjenama to je čista politika. Ono, ne kontam da su ti isti ljudi prije radili za male plate, koje su često kasnile, da su većinom zaposleni radnici koji su bili podobni ondašnjoj vlasti, itd... Znači vrlo slični uslovi su bili i prije promjene vlasti, a nezadovoljstvo je kulminiralo tek sada, tako da jedino mogu da zaključim da su nezadovoljni trenutnom vlašću opštine, jer fakat je da je to jedina ozbiljna promjena u odnosu na prije.
To dosta govori o velikom neprofesionalizmu i nerazumijevanju same uloge medija. Krivicu za to, rekao bih, nose i pređašnja i sadašnja vlast, ona prva zato što je takvo stanje napravila, a ova druga zato što ga nije promijenila, barem ne primjetno.
Ovdje ne smije da važi ona "čija se jede njegova se sluša", jer iako se ta televizija finansira iz budžeta opštine to treba biti jedina veza između njih.
Sve mi ovo liči na ljutnju onih kojima sad neko vraća milo za drago, pa evo imam samo jedno pitanje za Zambaka: Biste li obustavili štrajk ukoliko bi vam isplatili zaostale plate i povećali zarade, a da ne smijene ovo rukovodstvo?
[SIZE=3]Istina koja oslobađa je najčešće ona istina koju ljudi ne žele da čuju.[/SIZE]

ed

Veteran

(61)

 • »ed« je muško

Postovi: 3.336

Datum registracije: 17.12.2002

Lokacija: D

 • Poruku poslati

16

Ponedjeljak, 05. Decembar 2005

ZAMBAK, koliko je tacna tvrdnja odgovornih iz RTV da za neisplacene plate nisu oni krivi vec predsjednik opstine?
Čvrsto je ubijeđen u svoje stavove. Nemojte ga zbunjivati činjenicama!

 • »Dipche_boy« je muško

Postovi: 58

Datum registracije: 27.04.2005

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

17

Ponedjeljak, 05. Decembar 2005

Citirano

Orginalno od ZAMBAK
Da ljudi ima svakakvih znam, jedan od radnika Rtv-a koji duze vrijeme u televiziji realizovao cestitke je u vrijeme predizborne kampanje bez naloga urednika na svoj zahtjev uzimao kameru da bi snimio kolone SDA, da bi nakon promjene vlasti "montazno bombarodvao mostove" ciju je izgradnju pokrenula ta ista SDA.


E ja se inace ne kacim ovde al sad sam morao da reagujem.
Ovo je nesto sto cu ponovo da ti kazem jednom sam ti rekao licno a sada cu da ti i napisem!!!

SVE JE ISTINA STA KAZES JESAM SVE TO RADIO
Ali:
Kad nekom odradis celu preizbornu kampanju i on te istera sa posla mogu da ti kazem da ti taj postaje
NEPRIJATELJ NO:1
ZASTO TADA NISI PODIGAO STRAJK???
Realizovao sam cestitke, radio sve sto sam radio a ti znas sta sam radio.
Bukvalno receno UCIO POSAO, i naucio hvala Allahu
Bez TURSKIH FAKULTETA itd... Dokazao sam da sam naucio da radim sve poslove u televiziji pocevsi od "realizovanja cestitki, preko kamere do DIGITALNE MONTAZE" A sta ti znas da radis?
Svesno kazem da sam bombardovao most i drago mi je da je most zavrsen "pa makar to bilo i bombardovanjem" zahvaljujuchi meni.
Kad je poceo strajk onog jutra ja sam pokrenuo program i odradio izmontirao ceo dnevnik, i nije mi zao. Zbog cega:
RTV je televizija ovog naroda, ovog grada i ove regije...
Ma ko se i koliko se trudio da je ugasi to mu nece poci za rukom...
Nisam hteo da se ukljucujem u ovu temu al kad su mu ljudi rekli nisam mogao da verujem da me neko pominje na forumu "indirektno"
Nikog ne diram i ne molim te da me ne spominjes cak ni indirektno. Jer necu nisakim da se kacim niti me interesuje taj strajk ja radim svoj posao zbog ovog naroda, iako predsednik opstine ne ispacuje licne dohotke radicu koliko budem mogao!
hatalahema.net
NIJE BITNO STA KAZU LJUDI, BITNO JE DA ZNAS STA TI PRICAS!

ZAMBAK

Učenik

(10)

 • »ZAMBAK« je muško
 • »ZAMBAK« je autor ove teme

Postovi: 149

Datum registracije: 24.08.2002

Lokacija: NOVI PAZAR

 • Poruku poslati

18

Utorak, 06. Decembar 2005

Citirano

Biste li obustavili štrajk ukoliko bi vam isplatili zaostale plate i povećali zarade, a da ne smijene ovo rukovodstvo?

Da, najvjrojatnije bi prekinuli sa strakom, jer su u pitanju sassvim opravdani socijalni zahtjevi sto jeste i cilj stupanja u strajk. Strajkujuci i kao sindikat ne mozemo da se mijesamo u uredjivacku politiku. problem UP i cenzure rjesava se na drugi nacin. Mozemo samo da se mijesamo kada je profesija u pitanju i tu treba precizno i decidno razdvojiti neke stvari.

Citirano

ZAMBAK, koliko je tacna tvrdnja odgovornih iz RTV da za neisplacene plate nisu oni krivi vec predsjednik opstine?

Oni nisu mozda krivi direktno ali indirektno jesu sigurno. oni su krivi sto su nakon dolaska na vlast nezakonito zaposlili vise od dvadeset lica ( u predizbornoj kampanji su mnogo puta spominjali veliki broj zaposlenih u Rtv-u) medju kojima dosta njih sa kriminalnim dosjeima i skoro nijedno strucno lice.
Od promjene vlasti televizija se obracunava sa neistomisljenicima, a rukovodtvo izgleda dok voda nije dosla do poda nije shvacalo da postoji raspodjela vlasti i da ne moze da se radi sta hoce. Na kraju krajeva kad su mislili da rade sta hoce trebali su da obezbjede pare, a sad neka traze krivce u drugima.
Tacno je da predsjednik opstine treba dapotise nalog za plate Rtv-a ali je takodje tacno da je Rtv-a svjesno radila protiv tog istog predsjednika ( svjesno, po nalogu odredjenog broj ljudi, sa ciljem da se utice na kredibilitet predsjednika opstine i on ponizi pred gledaocima montirani su prilozi i pustani u etar, sto je van pravila profesije)
U svakom slucaju men radne zadatke kao zaposlenom na izdaje predsjednik opstine nego neposredno direktor i on treba da razmislja kako ce radnicima da obezbjedi plate. OK!?

Citirano

ZAMBACHE posto si se prvi javio kao predvodnik strajka i zastupnik strajkaca to si trebao da uradis i kad je bilo pritisaka od strane politicara koji su imali uticaj na RTV u prethodnoj lokalnoj vlasti.

Za tvoju informaciju strajka je bilo i za vrijeme prethodne vlasti i to nezakonitogse mene tice prethodna vlast tacnije neki pojedinci su nekolikom puta pokusavali da me jednostavno isteraju iz televizije (kada sam radio teme uzurpacija javnih povrsina, divlja gradnja, korupcija i sl.) Zelim da ti kazem i ovo: Jedan od policajaca optuzenih za zlostavu, pozirajuci ispred kamere u trenutku kada je izlazio iz suda i to nekoliko dana prije promjene vlasti ovako je rekao, citiram: "snimaj, snmaj, neces jos dugo". Tako da borba za istinu nije bas jednostana stvar i tu treba hrabrosti, znanja i iskustava, a za one koji to znaju sta je imana najvise.

Ovima sto se nalaze indirektno prozvanim njima necu ni da odgovaram jer smatrama da su i ovim o sebi dovoljno rekli i nisu dostojni mog odgovora.

Sve ce ovo proc i smatram da je ovo jedno iskustvo za Sandzak, Bosnjake i narod sa ovih prostora uopste koje ne moze da se zaobidje, samo sto ce neki ljudi do kraja zivota na svom licu nositi oziljak srama!!!
[SIZE=4][SIZE=3]"Interes (ma kakav on bio) je jedini motiv ljudskih postupaka"[/SIZE] [/SIZE]

Sandzacki_sin

Zlatna sredina

(10)

 • »Sandzacki_sin« je muško

Postovi: 579

Datum registracije: 20.03.2004

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

19

Utorak, 06. Decembar 2005

Pa kao što rekoh, podržavam vaše socijalne zahtjeve. Interesuje me da li sa nekim pregovarate o vašim zahtjevima, da li vam je neko prišao ili ste vi tražili sa nekim da pregovarate.

Ali zar u ovome ostalom što kažeš nije evidentno ko zaista stopira plate? Imenovao si indirektne krivce, a šta raditi po pitanju direktnog krivca?
Predsjednik opštine je od primjene vlasti "prešao" na Jedinstvo i tamo se promoviše, dok je Regionalnu jednostavno otpisao, kao da ne postoji. Kažeš i da je to zato što ga ta TV ljaga itd... Prosto pitanje je onda kome se isplati štrajk u Rtv-u i kome je u interesu da on potraje?

Evo meni kao neupućenom u lokalne TV stanice se nameć još neka pitanja:
Zašto je Jednistvo nezavisno i sposobno da se samo finansira, a Rtv to nije? Dakle, zašto Rtv ovisi o budžetu Opštine, a ne od svojeg marketinškog odsjeka?
Koliko ima radnika TVJ, a koliko Rtv?
Može li direktor Rtv-a da otpusti jedan broj radnika bez obrazloženja, ili iz ekonomske računice. Drugim riječima može li tebi neko da da otkaz i kaže ti "Ti dobro radiš, ali jednostavno imamo više novinara nego što nam treba" - čisto hipotetičko pitanje.
Ukoliko su neki radnici nezakonito zapošljeni, kao što kažeš, zanima me koje to zakonske odredbe regulišu rad Rtv-a, i postoji li neki zakon koji štiti vaše pravo na plate, tj. "primorava" Opštinu da vam isplati primanja?
[SIZE=3]Istina koja oslobađa je najčešće ona istina koju ljudi ne žele da čuju.[/SIZE]

Root

Profesionalac

(10)

 • »Root« je muško

Postovi: 602

Datum registracije: 01.06.2003

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

20

Utorak, 06. Decembar 2005

Citirano

Orginalno od ZAMBAK
Oni nisu mozda krivi direktno ali indirektno jesu sigurno.


Pa sto ti onda (kao veliki novinar), u stilu emisije "hocu da pitam", ne saznas ko je direktni krivac? Dje ti je ona novinarska radoznalost da saznas direktnog krivca? Otkad to novinare interesuju samo indirektne stvari? Hajde "novinaru", radu svoj posao, saznaj ko je taj sto vam neda plate i javno ga prozovi, kao sto si vaktilje prozivo kog si stigo (osim svog nalogodavca).
Haj kad si toliko dobar novinar, da te pitam, jesi li ikad u svojoj novinarskoj karijeri napisao i jedno slovo kritike upucene na racun Sulejmana Ugljanina? Hajde budi musko pa odgovori!

P.S. Podrzavam vase zahtjeve, normalno je da trazite to sto trazite, ali nemojte pricati o nekakvoj nezavisnosti i objektivnosti, to stvarno izgleda smijesno, posebno kada to ti Zambace pominjes. ;)

Social bookmarks