Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

Asko

Zlatna sredina

(26)

  • »Asko« je muško
  • »Asko« je autor ove teme

Postovi: 181

Datum registracije: 05.01.2011

Lokacija: Novi Pazar

  • Poruku poslati

1

Utorak, 22. Januar 2013

Sumorna slika siromaštva Novog Pazara

Sumorna slika siromaštva Novog Pazara

Trećina građana Novog Pazara je siromašna, svaki deseti je korisnik novčane socijalne pomoći, dok 3,6 odsto preživljava hraneći se u javnim kuhinjama humanitarnih organizacija, rezultati su analize dve nevladine organizacije.

Kako se navodi u “Rodnoj karti siromaštva“, istraživanju Sandžačkog odbora za ljudskih prava i Evropskog pokreta u Srbiji, stopa nezaposlenosti u Novom Pazaru je skoro duplo veća u odnosu na republički prosek.

“U strukturi siromašnih građana, najviše je onih koji nemaju posao (62,7 odsto), slede korisnici novčane socijalne pomoći (27,7 procenata) i korisnici kuhinja humantiranih organizacija (9,6 odsto)“, navodi se u studiji.

Kako se dodaje, građani Novog Pazara su trenutno četiri puta siromašniju u odnosu na zvaničnu stopu siromaštva u Srbiji.

Na posao u Novom Pazaru čeka više od 20.500, više od 12.000 njih nikada nije imalo posao, a broj fakultetski obrazovanih i nezaposlenih Novopazaraca za poslednje četiri godine uvećan je za više od 50 odsto.

http://www.sandzakinfo.net/info/istrazuj…va-novog-pazara


RODNA SOCIJALNA KARTA – RODNA KARTA SIROMAŠTVA, GRAD NOVI PAZAR I OPŠTINA PRIJEPOLJE

http://san-odbor.org/templates/beez5/ima…015%202012,.pdf

Slične teme

Social bookmarks