Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

angel undercover

Zlatna sredina

(10)

  • »angel undercover« je žensko
  • »angel undercover« je autor ove teme

Postovi: 293

Datum registracije: 30.08.2003

  • Poruku poslati

1

Utorak, 09. Septembar 2003

Sve je u nama

"Na Zemlji su dokazi za one koji čvrsto vjeruju,

a i u vama samima - zar ne vidite?"

(Kur`an, 51:21.-20.)


Naše srce kuca oko 100.000 putâ svaki dan.Naša krv kolâ na putovanju dugome oko 110.000 kilometara.Naše oči u stanju su razlikovati do milion bojâ i primiti više informacijâ nego najveći teleskop poznat čovjeku.Naša pluća inhaliraju (udahnu) više od 2 miliona litara zraka svaki dan, “bez razmišljanja”. Toliko su velika (tîme) da bi mogla pokriti tenisko igralište.Naš sluh je također osjetljiv, može razlikovati između stotinâ i hiljadâ različitih zvukova.Naš osjet dodira osjetljiviji je nego bilo koji uređaj do sada otkriven.Naš mozak složeniji je nego najmoćniji računar a posjeduje više od 100 milijardi nervnih ćelijâ.Svaki dan proizvedemo više od 100 milijardi crvenih krvnih zrnaca.Kada dodirnemo nešto, mozgu šaljemo informaciju brzinom od oko 200 kiklometara na sahat.Imamo preko 600 mišićâ.Vježbamo sa više od 30 mišićâ kada se nasmijemo.Oko 70% našega sastava je voda.Oko litru pljuvačke proizvedemo svaki dan.Nos nam je lični “klima-uređaj”: grije hladan zrak, hladi zrak i čisti od nečisti.U jednome malome dijelu ruke imamo veoma dugačak krvotok, 600 osjetilâ, 9.000 nervnih završetaka, 36 senzorâ za toplinu i 75 senzorâ za pritisak.U našemu tijelu ima bakra, cika, kobalta, kalcijuma, magnezija, fosfatâ, nikla i silikona.

love

I am a woman above everything else

  • »DreamKiller« je muško
  • »DreamKiller« je zabranjen

Postovi: 114

Datum registracije: 03.10.2003

Lokacija: Novi Pazar, Sandzak

  • Poruku poslati

2

Utorak, 07. Oktobar 2003

Selam alejkum Bošnjakinje i Bošnjaci.

Sve što se nalazi oko nas stvoreno, nalazi se i u nama, a u nama ima i više od onoga što je stovoreno oko nas. Zato najveća nauka svih vremena je Spoznati sebe. I u jednom Hadisu se kaže: "Ko spozna sebe spoznat će svojeg Gospodara." Tako da su muslimani, dok su se drćali ovoga, bili prvi u svemu pa i u nauci dunjalučkoj, tj. u poznavanju svemira, tj. svega što ih okružuje. Ovo je jedna veeelika mudrost o kojoj treba razmišljati i razmišljati i istrživati i istraživati. Eto tako. Allahimanet.
Onaj koji nema Dostojanstva nema ni Imana.

Social bookmarks