Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

Johhny

Profesionalac

(10)

 • »Johhny« je muško
 • »Johhny« je autor ove teme

Postovi: 1.557

Datum registracije: 17.12.2003

Lokacija: dje stignem

 • Poruku poslati

1

Četvrtak, 29. Juni 2006

The Beatles!!!

Bitlsi su počeli kao opskurni sastav u rodnom Liverpulu (jedan od mnogih, što bi se reklo). Kako je Liverpul bio tesan za tolike momke sa gitarama, krenuli su sreću da traže po Hamburgu, gradu koji je početkom šezdesetih bio "rajska tezga" za rokenrol bendove poput njih. Njihov tadašnji član, Stjuart Satklif (umro od izliva krvi u mozak 1962, ne dočekavši slavu svojih drugara), upoznao je tamo Astrid Kiršner, nemačku umetnicu, koja ih je nagovorila da promene način oblačenja i dizajnirala im frizure za kojima će kasnije poludeti čitav svet.
Pravi marketing u njihovu karijeru ušao je sa Brajanom Epštajnom, njihovim menadžerom, koji ih je prvi put čuo krajem decembra 1961. u Liverpulu i zaključio da momci imaju neki potencijal. Epštajn je bio desetak godina stariji od članova benda i vodio je porodični biznis; prodavnicu ploča koja je držala i klavire (gde je pazario i otac Pola Makartnija).
Odlučio je da investira u sastav, platio je prva snimanja i krenuo da obilazi izdavače u nameri da svoj proizvod plasira. Bio je odbijen od svih redom, muzika Bitlsa ocenjena je krajnje nezanimljivom, a u kompaniji DECCA su mu čak rekli da je "vreme gitarskih bendova na izmaku", te da oni nemaju namere da se time bave. Konačno, za Bitlse se zainteresovao Džordž Martin iz Parlafona i pozvao momke da snime dve pesme za njega. Već na snimanju je sugerisao da se bubnjar Pit Best zameni, na njegovo mesto je uskočio Ringo Star, ali se ni on nije proslavio te je bubnjeve na prvom singlu Bitlsa Love Me Do/P.S. I Love You odsvirao jedan studijski muzičar.
Teško da bi ovaj singl danas otvarao Bitlsi, Jedan kompilaciju da promišljeni Brajan Epštajn nije lično kupio deset hiljada ploča, obezbedivši na taj način da se singl pojavi na 17. mestu britanske top liste. Za manje od mesec dana bili su prvi, a Epštajn je kasnije uporno opovrgavao da je upravo on ovom "megakupovinom" pogurao celu stvar.
U to vreme televizija je postajala masovni medij u Evropi, te je Epštajn zaključio da njegovi momci moraju da prilagode svoj izgled. Skinuo im je kožne jakne i obukao ih u Pjer Karden odela (bez revera, kasnije poznatija kao bitls-odela), no ostavio im je "neuredne" frizure koje su uskoro postale simbol bunta mlade generacije. Tako je šezdeset treće počela bitlmanija, najpre u Engleskoj, a potom i u Americi i Evropi, da bi u svom izvornom obliku trajala do avgusta '66. kada su Bitlsi odsvirali svoj poslednji koncert u San Francisku..
Ovaj deo njihove karijere karakterisao je rad bez pauze u ritmu koji bi današnjim razmaženim zvezdama bio nezamisliv. Po ideji njihovih američkih i britanskih izdavača Kapitol rekordsa i EMI-ja, Bitlsi su izbacivali novi album svakih šest meseci (?!), da bi nakon toga usledila turneja. Izdanja za Evropu i Ameriku su se donekle razlikovala, odnosno prilagođavalo se tržištu. I to je izdavačima bilo malo, pa su odnekud izvukli snimke koje su Bitlsi napravili u Nemačkoj kao prateći bend pevaču Toniju Šeridanu i izdali ih kao posebno izdanje, Bitlse koje "do sad niste čuli".
Bitlmanija je u to vreme imala najmanje veze sa muzikom. Koncerti su se održavali na stadionima, ozvučenje je bilo nedovoljno da pokrije stotinak hiljada gledalaca, mahom tinejdžerki, koje su koristile priliku da vrište bez prestanka tridesetak minuta koliko su momci u proseku provodili na sceni. Komentarišući činjenicu da ih na koncertu niko ne sluša, Džon Lenon, inače daleko najduhovitiji član Bitlsa, izjavio je da "to i nije tako bitno jer svi imaju ploče kod kuće". Međutim, upravo atmosfera na koncertima bila je presudna da Bitlsi prestanu da nastupaju uživo. Njihove umetničke ambicije prerasle su bitlmaniju.
Bitlsi su na neki način "izmislili" rok marketing. Njihove nastupe pratila je prodaja suvenira, bitls perika, lutkica, kartica, odela, brze hrane. Ova inicijativa došla je sa druge strane Atlantika, iz Amerike, koja je od Bitlsa na svom tržištu napravila klasičan proizvod i prodavala ga na sve moguće načine. Brajan Epštajn, koji je bio tek muzički menadžer, nije se u ovu vrstu trgovine dobro razumeo, tako da su Bitlsi ostali kratkih rukava u poslu sa suvenirima.
Tih godina, ključni deo marketinga Bitlsa bila su dva filma koja je sastav snimio: A Hard Days Night (1964) i Help (1965). Praćeni su albumima sa muzikom iz filmova, novim suvenirima, klipovima iz filmova na televiziji. Bitlsi su u to vreme prvi put udarili u "marketinški zid" naslovnom stranom svog američkog izdanja Yesterday and Today na kome su se slikali okruženi komadima teletine (tada još nije bilo "ludih krava") i raskomadanim dečjim lutkama. To je bila njihova reakcija na "komadanje" njihovih ploča od strane američkog izdavača. Ova ploča brzo je povučena iz prodaje i danas predstavlja vredan raritet.
Kada su se povukli sa bine, Bitlsi su nastavili da izdaju dve ploče godišnje sve do 1970. kada su objavili da prestaju sa radom (izuzetak je bila 1968. kada su objavili samo jednu The Beatles, ali dvostruku). No, izdavači im ni "mrtvima" nisu davali mira. Već 1973. usledile su čuvene kompilacije Crvena (opus 1962-1966) i Plava (1967-1970), tri godine kasnije nova Rock'n'Roll Music, pa razne verzije Najvećih hitova, sačuvanih živih snimaka, o piratskim izdanjima da ne govorimo. Novi Bitlsi su se pojavljivali svake tri do četiri godine. Autorska prava na njihov rad menjala su vlasnike, u jednom trenutku posedovao ih je i Majkl Džekson, i svaki novi vlasnik poželeo je da ostavi trag u istoriji objavljujući svoju verziju najboljih pesama.

Sredinom osamdesetih naglo je porasla prodaja njihovih originalnih izdanja jednostavnom činjenicom da se pojavio kvalitetniji nosač zvuka, kompakt disk. Međutim, pravo vreme Bitlsa došlo je tek sredinom devedesetih. Najpre su iz arhive BBC-ja izvučeni stari snimci i objavljeni pod nazivom Live at BBC, da bi 1995. izašla tri izdanja pod nazivom Bitlsi, Antologija koja su sadržavala sve moguće restlove, rane verzije poznatih stvari, odbačene verzije, pa čak i razgovore u studiju. Što bi se reklo, vadili su im crno ispod nokta i stavljali na ploču ne bi li milionima zaluđenika Bitlsa ponudili još nešto od grupe koja decenijama ne postoji. Izvučene su čak i dve Lenonove nikad objavljene pesme (Free As A Bird, Real Love) koje su "dosvirali" ostali članovi benda. Kritika se prema ovom izdanju odnosila emotivno kao prema dokumentu koji baca novo svetlo na rad grupe, ali su se svi složili da tu nema neke velike umetnosti. Izdavač je svečano izjavio da je objavljeno sve od Bitlsa što se moglo objaviti i da novih "nepoznatih" snimaka više neće biti. Do prve prilike.

Ona se ukazala u ovom najnovijem izdanju, čiji naziv Jedan nagoveštava da će se brojanje nastaviti, čim se smisle pogodne formule za selekciju (na primer, opcija shuffle koja bira po principu slučajnih brojeva).

Kako živimo u digitalno doba, čak i ako imate sve njihove kompakt diskove (uključiv i ovaj najnoviji), tek vam predstoji kupovanje poslednjeg, ultimativnog, koji sadrži sve njihove albume (dvadeset i šest) na jednom jedinom nosaču zvuka, i to u MP3 formatu. Svaka naredna kupovina, a biće toga još, ništa se ne bojte, biće uslovljena promenom formata u kome se zvuk čuva. Dok se ne vratite staroj dobroj vinil-ploči, jedinom istinskom (analognom) zvuku koji postoji.


ali najbolji album je zasigurno Let it be,i istoimena pesma...koju su zajedno odradili Lennon i McCarney


The Beatles
Let it Be
(Lennon/McCartney)

When I find myself in times of trouble
Mother Mary comes to me
Speaking words of wisdom, let it be.
And in my hour of darkness
She is standing right in front of me
Speaking words of wisdom, let it be.

Let it be, let it be, let it be, Let it be
Whisper words of wisdom, let it be.

And when the broken hearted people
Living in the world agree,
There will be an answer, let it be.
For though they may be parted there is
Still a chance that they will see
There will be an answer, let it be.

Let it be, let it be, let it be, let it be, Yeah
There will be an answer, let it be
Let it be, let it be, let it be, let it be
Whisper Words of Wisdom, Let it be

Let it be, let it be, let it be, let it be
Whisper Words of Wisdom, Let it be

And when the night is cloudy,
There is still a light that shines on me,
Shine untilth the 'moro, let it be.
I wake up to the sound of music
Mother Mary comes to me
Speaking words of wisdom, let it be.
Let it be, let it be, let it be, let it be.
There will be an answer, let it be.
Let it be, let it be, let it be, let it be
Whisper words of wisdom, let it be.`shtovanje 8)
[SIZE=1]Ako ikad dospijem tamo gdje prestaje strah, bit` chu spreman da zaboravim...[/SIZE]

2

Četvrtak, 29. Juni 2006

Neka je i ova

Yesterday,
All my troubles seemed so far away,
Now it looks as though they're here to stay,
Oh, I believe in yesterday.

Suddenly,
I'm not half the man I used to be,
There's a shadow hanging over me,
Oh, yesterday came suddenly.

Why she
Had to go I don't know, she wouldn't say.
I said,
Something wrong, now I long for yesterday.

Yesterday,
Love was such an easy game to play,
Now I need a place to hide away,
Oh, I believe in yesterday.

Why she
Had to go I don't know, she wouldn't say.
I said,
Something wrong, now I long for yesterday.

Yesterday,
Love was such an easy game to play,
Now I need a place to hide away,
Oh, I believe in yesterday.

Mm-mm-mm-mm-mm-mm-mm.


...nije losa, a meni je draga balada.
"Ti sa svakim lijepo! I trazi da se dobra djela cine, a neznalica se kloni!" (El-'Araf, 199)

rifche_golup

Profesionalac

(10)

 • »rifche_golup« je muško

Postovi: 1.076

Datum registracije: 09.12.2002

Lokacija: da, da .. prebivalishte !!!!

 • Poruku poslati

3

Četvrtak, 29. Juni 2006

She loves you ... 8)
Fq the Politics ... Fq it,fq them ...
Pokusacu da te probudim a ti se pravi budna ....

Johhny

Profesionalac

(10)

 • »Johhny« je muško
 • »Johhny« je autor ove teme

Postovi: 1.557

Datum registracije: 17.12.2003

Lokacija: dje stignem

 • Poruku poslati

4

Četvrtak, 29. Juni 2006

inache,pesma Yesterday je proglashena za ``Pesmu veka`` ;)
[SIZE=1]Ako ikad dospijem tamo gdje prestaje strah, bit` chu spreman da zaboravim...[/SIZE]

Johhny

Profesionalac

(10)

 • »Johhny« je muško
 • »Johhny« je autor ove teme

Postovi: 1.557

Datum registracije: 17.12.2003

Lokacija: dje stignem

 • Poruku poslati

5

Srijeda, 05. Juli 2006

Beatlesi su kao 'band' posjetili Japan samo jednom, ali ta zemlja slavi 40. godishnjicu njihovih koncerata kao da "slavna chetvorka" i nije napustila pozornicu.
Japanskim medijima je zavladala Beatlemania, a hotel u kojem su boravili 1966. nudi razgledavanje njihovog apartmana prije nego li hotel bude srushen.

"Dali smo sve od sebe da obnovimo predsjednichki apartman na nachin da bude gotovo identichan onom u kojem su boravili Beatlesi", kazao je Michael Miyauchi iz hotela Capitol Tokyu.

"Ochekivali smo za posjetitelje uglavnom 50-godishnjake i 60-godishnjake, ali navalile su sve generacije", dodao je.

U bljeshtavoj tokijskoj chetvrti Ginza se na izlozhbi fotografija s njihovih koncerata tokom tri dana pojavilo nekoliko hiljada obozhavatelja.


:D
Johhny je dodao/la ovu sliku:
 • beatlesss.jpg
[SIZE=1]Ako ikad dospijem tamo gdje prestaje strah, bit` chu spreman da zaboravim...[/SIZE]

Johhny

Profesionalac

(10)

 • »Johhny« je muško
 • »Johhny« je autor ove teme

Postovi: 1.557

Datum registracije: 17.12.2003

Lokacija: dje stignem

 • Poruku poslati

6

Subota, 08. Juli 2006

The Beatles - (Lennon/McCartney)

Girl

Is there anybody gone to listen to my story
All about the girl who came to stay?
She's the kind of girl you want so much
It makes you sorry;
Still, you don't regret a single day.
Ah girl! Girl!

When I think of all the times I've tried to leave her
She will turn to me and start to cry;
And she promises the earth to me
And I believe her.
After all this times I don't know why.
Ah, girl! Girl!

She's the kind of girl who puts you down
When friends are there, you feel a fool.
Didididi..
When you say she's looking good
She acts as if it's understood.
She's cool, cool, cool, cool,
Girl! Girl! [Was she]

Was she told when she was young the pain
Would lead to pleasure?
Did she understand it when they said
That a man must break his back to earn
His day of leisure?
Will she still believe it when he's dead?
Ah girl! Girl! Girl!
(o)
[SIZE=1]Ako ikad dospijem tamo gdje prestaje strah, bit` chu spreman da zaboravim...[/SIZE]

Johhny

Profesionalac

(10)

 • »Johhny« je muško
 • »Johhny« je autor ove teme

Postovi: 1.557

Datum registracije: 17.12.2003

Lokacija: dje stignem

 • Poruku poslati

7

Utorak, 18. Juli 2006

Liverpulski kvartet, koji je oduševljavao mladi svet šezdesetih godina prošlog veka, nije odmah imao slavno ime Bitlsi. Bili su anonimni kada su formirali bend "The Quarrymen".
Posle prvih uspeha tragali su za novim imenom. Jedna od varijanata bila je "Džoni i mesečevi psi" (po Lenonu), zatim Srebrni Bitlsi, (Silver Beetles) dok nisu izbrisali ono Srebrni i avgusta 1960. postali kvartet Beatles koji je izmenio popularnu muziku sveta. I ne samo to. Izmenili su stil vremena i podigli na najviši nivo značaj reči u pop-muzici.
Liverpulski momci rođeni su između 1940. i 1943. godine. Svi su osim Ringa Stara zadržali svoja originalna imena i prezimena: Džon Lenon (vokal, ritam gitara i pisac stihova), Pol Makartni (bas, vokal i pisac stihova) i Džordž Harison (gitara i vokal). Bubnjar Ringo rođen je godine 1940. kao Ričard Starkni, što znači da je samo nešto izmenio svoje ime i skratio prezime, udvojivši jedan suglasnik (Starkney postao je Starr).
Godine 1964. u britanskoj štampi pojavila se reč "bitlmanija". Njome je opisano oduševljenje blisko histeriji, cika, vriska, skandiranje i mahanje raznim predmetima sa kojom su slušaoci dočekivali svoj omiljeni bend.
Reč beatle u tom obliku nije postojala u engleskom jeziku. Izgovorena, jednaka je sa reči beetle, buba, ali srodna i sa reči bitnik (beatnik), koja se pojavila 1958. godine u kolumni Herta Kana. Bitnici su bili pesnici iz San Franciska. Iako su tada reč bitnik vezivali za reč beaten prebijen(a), generacija ili beat ritam u džezu, jedan od bitničkih pesnika Džek Keruak (1922 - 1969) rekao je da je zapravo treba vezivati za englesku reč blaženstvo, beatitude. Dodatak-ik je očigledna asocijacija po zvučnosti sa pomodnom reči iz 1957. godine za ruski satelit sputnjik.
Ponikli u sivoj i mračnoj engleskoj luci Liverpul (znači "luka puna rečnog bilja"), Bitlsi su jedna od najživopisnijih pojava 20. veka. Njihovi zvuci oduševljavaju i danas sve nove i nove generacije slušalaca.
Ko ne zna njihovu labudovu pesmu "Let It Be" iz 1969. godine!

a sad pevamo Baby's in Black ;)

The Beatles
Baby's in Black (Lennon/McCartney)

Oh dear, what can I do?
Baby's in black and I'm feeling blue,
Tell me, oh what can I do?
She thinks of him and so she dresses in black,
And though he'll never come back, she's dressed in black.
Oh dear, what can I do?
Baby's in black and I'm feeling blue,
Tell me, oh what can I do?
I think of her, but she only thinks of him,
And though it's only a whim, she thinks of him.
Oh how long will it take,
Till she sees the mistake she has made?
Dear what can I do?
Baby's in black and I'm feeling blue,
Tell me, oh what can I do?
Oh how long it will take,
Till she sees the mistake she has made?
Dear what can I do?
Baby's in black and I'm feeling blue,
Tell me, oh what can I do?
She thinks of him and so she dresses in black,
And though he'll never come back, she's dressed in black.
Oh dear, what can I do?
Baby's in black and I'm feeling blue,
Tell me, oh what can I do?
[SIZE=1]Ako ikad dospijem tamo gdje prestaje strah, bit` chu spreman da zaboravim...[/SIZE]

Johhny

Profesionalac

(10)

 • »Johhny« je muško
 • »Johhny« je autor ove teme

Postovi: 1.557

Datum registracije: 17.12.2003

Lokacija: dje stignem

 • Poruku poslati

8

Ponedjeljak, 07. August 2006

bez njih ne mozhe da prodje...;)


The Beatles - Another Girl
(Lennon/McCartney)

For I have found another girl, another girl.
You're making me say that I've got nobody but you,
But as from today, well, I've got somebody that's new.
I ain't no fool and I don't take what I don't want,
For I have got another girl, another girl.
She's sweeter than all the girls and I met quite a few.
Nobody in all the world can do what she can do.
And so I'm telling you, "This time you'd better stop."
For I have got another girl. Another girl.
Who will love me till the end.
Through thick and thin
She will always be my friend.
I don't want to say that I've been unhappy with you,
But, as from today, well, I've seen somebody that's new.
I ain't no fool and I don't take what I don't want,
For I have got another girl. Another girl.
Who will love me till the end.
Through thick and thin
She will always be my friend.
I don't want to say that I've been unhappy with you,
But, as from today, well, I've seen somebody that's new.
I ain't no fool and I don't take what I don't want,
For I have got another girl. Another girl.
Another girl.


:]
[SIZE=1]Ako ikad dospijem tamo gdje prestaje strah, bit` chu spreman da zaboravim...[/SIZE]

Johhny

Profesionalac

(10)

 • »Johhny« je muško
 • »Johhny« je autor ove teme

Postovi: 1.557

Datum registracije: 17.12.2003

Lokacija: dje stignem

 • Poruku poslati

9

Petak, 12. Januar 2007

A TASTE OF HONEY

A taste of honey tasting much sweeter than wine
Do dut don du du dut don du
My dream of your first kiss and then
I feel upon my lips again
A taste of honey a taste of honey
Tasting much sweeter than wine
I will return yes I'll come back
For the honey and you
Do dut don du to dut don du

Yours was the kiss that awoke my heart
There lingers still the
we're far apart
The taste of honey a taste of honey
Tasting much sweeter than wine
I will return yes I will return I'll come back
You'll come back for the honey for the honey
And you.....8)
[SIZE=1]Ako ikad dospijem tamo gdje prestaje strah, bit` chu spreman da zaboravim...[/SIZE]

Johhny

Profesionalac

(10)

 • »Johhny« je muško
 • »Johhny« je autor ove teme

Postovi: 1.557

Datum registracije: 17.12.2003

Lokacija: dje stignem

 • Poruku poslati

10

Nedjelja, 14. Januar 2007

The Beatles
Love me do
(Please Please Me)


Love, love me do
You know I love you
I'll always be true
so please, love me do
oh, love me do

Love, love me do
You know I love you
I'll always be true
so please, love me do
oh, love me do

Someone to love
Somebody new
Someone to love
Someone like you

Love, love me do
You know I love you
I'll always be true
so please, love me do
oh, love me do

Love, love me do
You know I love you
I'll always be true
so please, love me do
oh, love me do
Yeah, love me do
Oh, love me do
8)
[SIZE=1]Ako ikad dospijem tamo gdje prestaje strah, bit` chu spreman da zaboravim...[/SIZE]

Johhny

Profesionalac

(10)

 • »Johhny« je muško
 • »Johhny« je autor ove teme

Postovi: 1.557

Datum registracije: 17.12.2003

Lokacija: dje stignem

 • Poruku poslati

11

Nedjelja, 21. Januar 2007

A TASTE OF HONEY

A taste of honey tasting much sweeter than wine
Do dut don du du dut don du
My dream of your first kiss and then
I feel upon my lips again
A taste of honey a taste of honey
Tasting much sweeter than wine
I will return yes I'll come back
For the honey and you
Do dut don du to dut don du

Yours was the kiss that awoke my heart
There lingers still the
we're far apart
The taste of honey a taste of honey
Tasting much sweeter than wine
I will return yes I will return I'll come back
You'll come back for the honey for the honey
And you.....
(o)
[SIZE=1]Ako ikad dospijem tamo gdje prestaje strah, bit` chu spreman da zaboravim...[/SIZE]

Roneldinho

Zlatna sredina

(10)

 • »Roneldinho« je muško

Postovi: 293

Datum registracije: 03.01.2007

Lokacija: Ne postoji mesto na kojem me prebijaju ..:)

 • Poruku poslati

12

Nedjelja, 01. April 2007

Ne hajem bitlse..ne znam sto,al ih ne hajem.Oprostite fanovi ;)
I naci siguran stari trag,
biti andjeo i biti vrag..
DA MOGU...

Social bookmarks