Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

alBazari

Profesionalac

(10)

  • »alBazari« je muško
  • »alBazari« je autor ove teme

Postovi: 772

Datum registracije: 09.12.2002

Lokacija: Novi Pazar, Sandžak

  • Poruku poslati

1

Nedjelja, 09. Septembar 2007

The Hunting Party


U bioskope je stigao Spring break in Bosnia
ili tačnije The Hunting Party:


Sajt - Trejler - Poster
GERE: KAKO SU MONSTRUMI PRETVORENI U JUNAKE

Američki filmski glumac Richard Gere kazao je u ponedjeljak u Veneciji gdje je predstavio svoj film "The Hunting Party", kako je neshvatljivo da ratni zločinci kao što su Radovan Karadžić i Ratko Mladić mogu biti na slobodi i biti čak pretvoreni u junake.


Film "The Hunting Party" obrađuje temu rata u Bosni i Hecegovini, a Gere se pitao kako je moguće da "čudovišta kakva su Mladić i Karadžić mogu postati politički čelnici".

"Što bih učinio kada bih ih susreo", pitao se Gere i odgovorio: "Pogledao bih ih u oči u nastojanju da shvatim ko su i kakvi su, ali prije svega bih htio shvatiti zašto monstrumi kao Karadžić i Mladić bivaju pretvoreni u junake. Njih dvojica su još i sada na slobodi. Pišu u novinama, jedu u restoranima, a optuženi su za genocid", rekao je Gere, javila je Hina.

Gere drži važnim shvatiti "preko kojih društvenih procesa se određene monstrume može pretvoriti u političke čelnike", te je postavio i pitanje kako je bilo moguće Georgea W. Busha "izabrati dva puta zaredom za predsjednika SAD".
"Ko se odvaži i radi brzo biće izbavljen,
dok i tragalac koji je spor može gajiti samo nadu." (Hz. Alija)

2

Ponedjeljak, 10. Septembar 2007

Znam sta cu radit 29. Novembra, gledacu ovaj film!
"Ti sa svakim lijepo! I trazi da se dobra djela cine, a neznalica se kloni!" (El-'Araf, 199)

siyah kalem

Zlatna sredina

(10)

  • »siyah kalem« je muško

Postovi: 260

Datum registracije: 10.04.2007

Lokacija: Sjenica

  • Poruku poslati

3

Ponedjeljak, 10. Septembar 2007

Umetnici su uvijek imali vise razumijevanja od politicara kada je rat u BiH u pitanju(osim onog izroda,ime da mu ne spominjem,opoganicu ovu temu)
Ovo cemo da gledamo akoBogda.
AlBazari hvala na informaciji.


Social bookmarks