Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

hadalj

Profesionalac

(10)

  • »hadalj« je muško
  • »hadalj« je autor ove teme

Postovi: 1.445

Datum registracije: 26.07.2002

Lokacija: Paris

  • Poruku poslati

1

Subota, 03. Juli 2004

Tour de France

Danas je prologom dugim 6,1 kilometar kroz belgijski grad Lijež, pocela 91. biciklistička Trka oko Francuske. Na startu ovogodišnjeg Tour de France pojaviće se 188 vozača u 21 ekipi.
evo nekih od najvaznijih favorita.

LANCE ARMSTRONG (USA, 32 godine, US Postal)

Lance ce ove godine pokusati da osvoji svoj 6 tur i tako udje u istoriju kao rekoreder. Njegova snaga je iskustvo i samopouzdanje. Uz ekipu US Postal moci ce da racuna na podrsku u najtezim trenutcima. Ove godine nije pokazao neku posebnu formu a i skandal oko dopinga koji je iznet u knjizi L.A Confidentiel, moga bi ga ometi u jurisu na pobedu.

JAN ULLRICH (Allemagne, 30 godine, T-Mobile)

Ulrih ove godine ima ekipu koja je mnogo konkurentnija nego ona od prosle, sto bi mu moglo pomoci da skine sa sebe titulu vecitog drugog. Ovo je mozda i jedna od poslednjih prilika za njega i izgledno je da ce ici na sve ili nista. Pitanje je koliko su njegovi 5 drugih mesta (tri iza Amstronga) ostavila traga i da li je uopste sposoban da pobedi.

IBAN MAYO (Espagne, 26 godine, Euskaltel)

Talentovani Majo je jedan od trenutno najzanimljivih biciklista. U sjajnoj je formi koju je dokazao pobedom na Dauphiné koji je uvod u tur. Mnogo je napredovao ove godine i vazi za jednog od boljih penjaca, koji kad se stavi u beg na planini tesko ga je slediti. Ostaje nedoumica da mozda nije suvise rano usao u formu i da li ce izdrzati trecu nedelju i najtezu na turu.

TYLER HAMILTON (USA, 33 godine, Phonak)

Iza Amstronga i Ulriha Hamilton je jedan od najkomplenijh pretedenata na najveci presto. Amerikanac nema naku jacu stranu, ali je dobar svugde, podjednako na planini i na prologu. Hamilton zan da sa svojih 33 godine ne moze racunati na jos neku sansu, pa je ovo mozda prilika da pokaze sta moze.

Ostali konkurenti koji mogu mozda iznenaditi su,
Alessandro Petacchi (Ita, Fassa Bortolo), Robbie McEwen (Aus, Lotto-Domo), Thor Hushovd (Nor, Crédit Agricole), Tom Boonen (Bel, Quick Step), Erik Zabel (All, T-Mobile, Baden Cooke (Aus, Fdjeux.com), Stuart O'Grady (Aus, Cofidis), Richard Virenque (Fra, Quick Step), Oscar Sevilla (Esp, Phonak), Gilberto Simoni (Ita, Saeco)

evo i mape kuda ce tur prolaziti.
hadalj je dodao/la ovu sliku:
  • parcours.gif
malo za promenu

Social bookmarks