Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

SaNdZak

Zlatna sredina

(23)

 • »SaNdZak« je muško
 • »SaNdZak« je autor ove teme

Postovi: 537

Datum registracije: 01.11.2002

Lokacija: Pesterska visoravan/Sandzak

 • Poruku poslati

1

Srijeda, 12. Mart 2003

Poginuo Zoran Djindjic

Agencija Rojter javlja, pre par minuta da je Djindjic mrtav...


Tragicno.

Jede Wahrheit braucht einen Mutigen der sie ausspricht!

SaNdZak

Zlatna sredina

(23)

 • »SaNdZak« je muško
 • »SaNdZak« je autor ove teme

Postovi: 537

Datum registracije: 01.11.2002

Lokacija: Pesterska visoravan/Sandzak

 • Poruku poslati

2

Srijeda, 12. Mart 2003

17.20 Reakcije na astentat na Đinđića

Lider Nove Srbije Velimir Ilić ocenio je da je atentat na Đinđića "dokaz da ne postoje institucije u državi" i založio se za formiranje Vlade nacionalnog spasa. "Jedan čovek je želeo da drži sve pod kontrolom, što je nemoguće i što se kobno završilo. Premijeru nije vredelo govoriti da se vlast mora podeliti i da nijedna ličnost ne može sama da vlada", rekao je Ilić.

Predsednik Stranke srpskog jedinstva Borislav Pelević izrazio je saučešće porodici Zorana Đinđića. Pelević je izjavio da će atentat na Đinđića Srbiju u svetu prikazati kao nestabilnu državu i pogoršati njen ionako loš imidž.

Član Predsedništva Skupštine Kosova iz koalicije "Povratak" Gojko Savić izjavio je da je ubistvo Đinđića "tragedija za srpski narod, gde god da živi". "Za Srbe na Kosovu sledi period mukotrpnog iščekivanja razvoja situacije", rekao je on.

Politički lider Liberalnog saveza Crne Gore Miograd Živković izrazio je žaljenje zbog ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića. Živković je rekao da taj atentat "na žalost samo pokazuje u kakvoj državi žive građani Srbije i Crne Gore".

Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković ocenio je u pisanoj izjavi da je atentat na Đinđića "teroristički akt" i da je "gotovo sigurno da nije u pitanju zločin nekog pojedinca, nego organizacije, sa snažnim uporištem u policiji i Državnoj bezbednosti". Drašković je izrazio najdublje saučešće porodici Zorana Đinđića.

Socijalistička partija Srbije "najoštrije je osudila" atentat na premijera. "SPS je opredeljena za parlamentarnu političku borbu i demokratsko sučeljavanje različitih političkih stavova na javnoj političkoj sceni i oduvek je osuđivala bilo kakvo nasilje i nasilne političke metode", navodi se u saopštenju.

Predsednik Narodne demokratske stranke i nekada funkcioner Demokratske stranke Slobodan Vuksanović ocenio je da je atentat na Đinđića "tragičan dogadjaj za čitavu državu". "Zgrožen sam tim terorističkim aktom, jer u politici odnosi treba da se rešavaju političkim sredstvima, a ne nasiljem. U Srbiji mora prestati ubijanje i terorizam. Svaki normalan čovek mora biti potresen takvim zločinom i lično sam teško primio tu vest", izjavio je Vuksanović.

Socijaldemokratija Vuka Obradovića ocenila je da je reč o "bezumnom terorističkom aktu koji može najozbiljnije da ugrozi ustavni poredak i funkcionisanje celokupnog državnog sistema". SD je pozvala građane da "ostanu mirni, a sve činioce političkog života na ponašanje kojim će doprineti očuvanju javnog reda i mira" i bezbednosti svih građana i Srbije kao celine.(B92)

17.20 Nema povlačenja snaga bezbednosti sa juga Srbije
Posle ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića nema premeštanja i povlačenja državnih snaga bezbednosti sa juga Srbije, izjavio je član Koordinacionog centra za jug Srbije Mića Marković. On je rekao da će državne snage bezbednosti na jugu Srbije nastaviti da "normalno rade svoj posao". "Mi smo svesni aktuelne situacije i državne snage bezbednosti nastaviće sa aktivnostima kako bi se sačuvao mir u regionu", rekao je Marković. (Beta)

17.20 BetaEU zaprepašćena zbog ubistva premijera Srbije
Evropska unija je izrazila zaprepašćenje zbog ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, ocenjujući da je "Evropa izgubila prijatelja koji se odlučno borio za demokratiju". Obraćajući se Evropskom parlamentu u Strazburu, ministar inostranih poslova Grčke Jorgos Papandreu, čija zemlja predsedava EU, uputio je izraze saučešća porodici srpskog premijera "i celokupnom srpskom narodu", navodeći da EU deli njihovu bol. Papandreu je rekao da ubistvo Đinđića predstavlja podsetnik na to koliko je krhka demokratija u regionu koji su proteklih godina pogodili ratovi i veliki politički i etnički potresi.

Evropski komesar za spoljne odnose Kris Paten izjavio je da EU mora da nastavi da ulaže napore kako bi ohrabrila Srbiju da ostane na putu koji vodi uključenju u EU. "Jasno je da ne smemo dozvoliti da ubistvo unazadi izvanredan progres Srbije ka demokratiji", rekao je Paten. (Beta)

Jede Wahrheit braucht einen Mutigen der sie ausspricht!

Administrator

Urednik foruma

(121)

 • »Administrator« je muško

Postovi: 2.598

Datum registracije: 21.07.2002

Lokacija: Frankfurt

 • Poruku poslati

3

Srijeda, 12. Mart 2003

Ovo sto se desilo je definitivan dokaz da je Srbija zemlja u kojoj vladaju kriminal i nekontrolisane bande.

Djindjic je po mom misljenju bio najbolji politicar koga je Srbija imala. Nek mu je vecna slava.

Bojim da ce njegov nestanak sa politicke scene vratiti Srbiju 100 koraka nazad u koracanju ka Evropi.
Sve je ovo samo igra! Nema tog foruma koji je vrijedan Vasih zivaca! / Dokoni umovi - Sejtanska igralista

sans

Majstor

(31)

 • »sans« je muško

Postovi: 2.733

Datum registracije: 29.07.2002

Lokacija: Svemir/zemlja/Evropa/SCG/New Pazar

 • Poruku poslati

4

Četvrtak, 13. Mart 2003

SAOPŠTENJE VLADE REPUBLIKE SRBIJE

Višemesečna akcija Vlade Republike Srbije u borbi protiv organizovanog kriminala, imenovanjem specijalnog tužioca i uzimanjem izjava zaštićenih svedoka - privedena je kraju. Tokom današnjeg dana trebalo je da bude potpisan nalog za hapšenje najveće organizovane kriminalne grupe na prostorima bivše Jugoslavije. Među desetinama krivičnih dela koji im se stavljaju na teret nalaze se i:

1. Otmica i ubistvo bivšeg predsednika Srbije Ivana Stambolića

2. Zločin na Ibarskoj magistrali

3. Pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi

4. Nekoliko desetina otmica izvedenih u poslednjih nekoliko godina

5. Više od pedeset ubistva učinjenih na teritoriji Beograda i drugih gradova

6. Organizovana trgovina narkoticima i stvaranje mreže prodavaca na teritoriji bivše Jugoslavije i Evrope

7. Korišćenje terorističkih metoda i sredstava u međusobnim razračunavanjima koja su ugrozila bezbednost svih građana (bombaški napad na preduzeća Difens Road iz Zemun Polja)

8. Pokušaj ubistva predsednika Vlade Republike Srbije, dr Zorana Đinđića, 21. februara ove godine na delu autoputa kod hale "Limes"

9. Ubistvo predsednika Vlade Republike Srbije, dr Zorana Đinđića, 12. marta u dvorištu zgrade Vlade

Ovu organizovanu kriminalnu grupu, poznatiju kao "zemunski klan", čini oko 200 kriminalaca protiv kojih je do sada podneto više od 300 krivičnih prijava.

Vođe ovog klana su:

1. Milorad Luković, poznat kao Legija

2. Dušan Spasojević, poznat kao Šiptar

3. Mile Uković, poznat kao Kum

4. Vladimir Milisavljević, poznat kao Budala

5. Miloš Simović

6. Aleksandar Simović

7. Miladin Suvajdžić

8. Dušan Krsmanović

9. Milan Jurišić, poznat kao Jure

10. Saša Petrović

11. Zoran Vukojević, poznat kao Vuk

12. Dejan Milenković, poznat kao Bagzi

13. Nikola Bajić

14. Dragan Vujičić, poznat kao Bego

15. Mlađan Mićić, poznat kao Pacov

16. Srđan Mijailović

17. Đorđe Krsmanović

18. Loran Milić

19. Dragan Ninković, poznat kao Prevara

20. "Leo" ili "Leka"

Atentat na predsednika Vlade dr Zorana Đinđića predstavlja pokušaj ove grupe da započetu borbu protiv organizovanog kriminala zaustave, a oni pojedinačno izbegnu hapšenja.

Prikrivanje iza patriotizma, pokušaj mešanja u politiku, povezivanje sa državnim strukturama, podmićivanje novinara, analitičara i javni napadi na Vladu Republike Srbije, posebno na njenog predsednika - predstavljaju sredstva koja ova grupa koristi još od otkrivanja i hapšenja odgovornih za ubistvo na Ibarskoj magistrali.

Ubistvo predsednika Vlade Republike Srbije predstavlja pokušaj ovog kriminalnog klana da se u zemlji izazove haos, bezvlašće i strah, sve ono što je prirodni ambijent delovanja ove grupe. U takvom okruženju, pozivajući se i prikrivajući iza patriotizma, pokušali bi da zadobiju podršku nekih političkih struktura, a sve u cilju izbegavanja odgovornosti za izvršena krivična dela.

Bez obzira na ogroman gubitak koji su Vlada i građani Srbije danas doživeli, Vlada Republike Srbije, uz nesmanjenu odlučnost završiće započeti posao.

Odgovor države će biti jasan i nedovsmislen.

Uvođenje vanrednog stanja je nužna mera kojom će se zločinci privesti pravdi, a država odbraniti od ove i svake slične grupe koja se usudi da nasrne na demokratske institucije države Srbije.

Beograd,

12. mart 2003. godine

Ako nemaš iskustva-prevariće te , a ako imaš - onda već jesu , onda već jesu , onda već jesu... ;)

i ... bode mi oči

... al lahko je tebi kad imas olovku sa gumicom

 • »And_U_Price« je muško

Postovi: 1.890

Datum registracije: 28.07.2002

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

5

Četvrtak, 13. Mart 2003

UZAS!!!

Pozdrav svima!

Sto se mene lichno tiche, ovo ubitstvo vraca Srbiju na vrijeme od prije desetak godina! Zaista je zapanjujuce sta se desilo! Pa ko posle ovoga moze da bude siguran??? 8o 8o 8o

Zao mi je licno premijera i njegovu porodicu, ali i ovaj narod! On je bio covek koji je bio spreman na zestok obracun sa kriminalom i koji je zeleo da u ovoj zemlji uspostavi demokratski poredak! Medjutim fakat je da je mafija jos uvek dovoljno jaka, pa moze i u sred bijela dana da ubije prvog coveka drzave! :(

Ja sam zaista sokiran i nemam rijechi da opisem ovo sto se desilo, a jos uvek ne mogu da se oporavim od jucerasnjeg soka, jer je u Beogradu juce bilo strasno, nesto slicno kao za vrijeme bombardovanja!

Medjutim, ovo ne bi smelo nikog da pokoleba u namerama da ovu drzavu vrati na noge! Takodje, mislim da nije vrijeme da se optuzuje niko i u tom smislu podrzavam administratora, [SIZE=2]koji je obrisao deo prvog posta u ovoj temi[/SIZE] , koji zaista nije bio na mestu!

Mozda je ovo malo konfuzno napisano ali tako se trenutno i osecam!

Sellam i pozdrav!
Sit Hungry Doesn't Believe

 • »And_U_Price« je muško

Postovi: 1.890

Datum registracije: 28.07.2002

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

6

Četvrtak, 13. Mart 2003

Biografija Zorana Djindjica!

Mislim da ce biti zanimljivo


Zoran Đinđić je rodjen 1. avgusta 1952. godine u Bosanskom Šamcu. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Beogradu 1974. godine. U periodu od 1977. do 1990. godine boravio je u Nemackoj na više univerziteta i instituta društvenih nauka - Konstanc, Bon, Frankfurt. Doktorirao je 1979. godine na Univerzitetu u Konstancu gde je radio kao asistent.

Jedan je od osnivaca Demokratske stranke u kojoj je u septembru 1990. godine izabran za predsednika Izvršnog odbora, a u januaru 1994. za predsednika te stranke. Za predsednika stranke je još biran dva puta, na vanrednoj skupštini Demokratske stranke 18. jula 1998. i na na redovnoj skupštini stranke 27. februara 2000.

Bio je viši naucni saradnik u Centru za filozofiju i društvenu teoriju u Beogradu, poslanik u sva tri višestranacka saziva Narodne skupštine Republike Srbije i Vecu republika Skupštine SRJ.

Bio je profesor na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

Za gradonacelnika Beograda izabran je 21. februara 1997. godine, ispred koalicije "Zajedno" koja je na lokalnim izborima 1996. odnela pobedu u više gradova u Srbiji. Sa funkcije gradonacelnika smenjen je 30. septemra 1997. godine. Za njegovu smenu glasali su odbornici SPO, SPS i SRS.

U sudskom sporu sa predsednikom Vlade republike Srbije Mirkom Marjanovicem, 20. septembra 1996. osudjen je na 4 meseca zatvora, uslovno na dve godine. Vrhovni sud Srbije 9. jula 1998. preinacio je presudu i izrekao novu u kojoj je osudjen na 7 meseci zatvora, uslovno na 3 godine.

U junu 2000. Đinđić je pruzeo funkciju koordinatora u SZP, a potom postao i šef centralnog izbornog štaba i koordinator promotivne kampanje DOS-a za izbore koji su održani 24. septembra 2000. Na tim izborima Đinđić je izabran za poslanika u Vecu republika Skupštine SRJ.

Za premijera Srbije izabran je 25. januara 2001. nakon pobede DOS-a na republickim parlamentarnim izborima u decembru 2000.

Đinđić je predsednik Organizacionog odbora 12. Svetskog kupa u vaterpolu 2002.

Americki nedeljnik "Tajm" u septembru 1999. godine uvrstio je Đinđića medju 14 vodecih evropskih politicara treceg milenijuma.

Dobitnik je ugledne nemacke nagrade "Bambi" za 2000. u oblasti politike.

Đinđić je avgustu 2002. godine u Pragu primio nagrafu Fondacije "Polak" za doprinos razboju demokratije u Srbiji. Nagrada se dodeljuje svake godine za doprinos sprovodjenju demokratskih i ekonomskih reformi u Centralnoj i Istocnoj Evropi.

Autor je knjiga: "Subjektivnost i nasilje", "Jesen dijalektike", "Jugoslavija kao nedovršena država". Bio je glavni i odgovorni urednik casopisa "Theoria", glasila Filozofskog društva Srbije.

Đinđić je iza sebe ostavio suprugu Ružicu, kcerku Jovanu i sina Luku.
Sit Hungry Doesn't Believe

juskos

Profesionalac

(10)

 • »juskos« je muško

Postovi: 846

Datum registracije: 29.07.2002

Lokacija: KONYA/ TÜRKIYE/srcem u Novom Pazaru

 • Poruku poslati

7

Četvrtak, 13. Mart 2003

Pozdrav

Ovu sam vest cuo sinoc na vecernjim vestima sve turske novinske agencije su procule vest o ubistvu Djincica.

Po meni ovo je jos jedan korak unazad za celu srbiju i crnu goru.

Trebace srbiji i crnoj gori jos dugo vremena da uspostave demokratiju.

Zao mi je sto se sve ovo dogadja u drzavi u kojoj sam rodjen ciji pasos nosim.
Nek je slava svim dobronamernim gradjanima srbije i crne gore.

Velicina jednog naroda se ne meri brojem ljudstva vec brojem alima

simke_np

Zlatna sredina

(10)

 • »simke_np« je muško

Postovi: 522

Datum registracije: 03.01.2003

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

8

Četvrtak, 13. Mart 2003

Ubijen Djindjic ubijena Srbija...!

ja svoju perspektivu ne vidim u ovoj jeb**oj Srbiji posle ubistva najsposobnijeg politichara sveta!!!!!!!!
;( ;( ;( ;( ;( plakao sam juche plakacu i danas plakacu svaki dan jer je to bio jedan sjajan,neustrasiv chovek koji je izjavio da njega mogu da ubiju ali Srbiju ne mogu...i jedan Legija koji je najveca jajara Beograda i lichno sam ga video 2-3 puta u zhivotu...iza njega stoji ceo Zemun(koji je veci od Pazara i Rashke zajedno)...ne mogu da na smrt jednog choveka gledam sa aspekta dobro ali mislim da je chovek dao svoj zhivot da bi DOS jachao i da che po mom mishljenu DOS jachati ali mislim da nema alternative za Zorana... :( ;( 8o psssssss...
Moja baba je zaista izgubila sve shto jedna zhena mozhe da izgubi u ratu ali ni rodjenog oca joj nije bilo zao kao shto je bilo Zorana...za vest sam saznao u 14.00 kad sam zvao ortaka u KG oko nekih stvari koje treba da mi poshalje u Pazar...pito sam ga shta radi a on kazhe jeb*ga gledam vesti...Rekoh super gledash vesti (a kontam da ih nikad ranije u zhivotu nije gledo) on kazhe jeb*ga vatam Djindjica... u prvi mah sam pomislio da smo dobili neki kesh sa Zapada ali kad sam video fotku odmah sam znao da je atentat...Vlada i nije izdala saopshtenje a ja sam odmah rekao Legija 100% i kladio se sa ortakom...voleo bih da Djordje dodje na Forum i prenese utiske sa slavlja... ;( ovo je dokaz koliko srbi u Sandzaku prate politichka deshavnja...a posle trazhe neka prava i privilegije...Svi srbi Novog Pazara su radikali!!! ali praktichno svi!Pa i ova zemunska ekipa shto je izvrshila atentat nije jedina koja je to pokushala ali je ona ispostavilo se i najspremnija za takav vid "operacije"...Opet kazhem znam Legiju iz vidjenja vidjao sam ga u "Fresci"...iza njega je Surchin i Zemun i to praktichno ceo...!Atentat je pokazao koliko mi imamo prijatelja po svetu...zaista normalan ljudski um ne mozhe a da ne zhali premijera!Sjajan chovek je bachen u zaborav...U Srbiji su dani zhalosti Chetvrtak,Petak,Subota!inache sahrana premijera je u Subotu,u 14.00,Na Velikom groblju u Beogradu!Ja idem ne znam za vas... o|

simke_np

Zlatna sredina

(10)

 • »simke_np« je muško

Postovi: 522

Datum registracije: 03.01.2003

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

9

Četvrtak, 13. Mart 2003

Dopuna

Eh umalo da zaboravim da je na premijera 21.februara.03 pokushan atentat na Novom Beogradu kod hale "Limes"...pogadjajte ko je bio u kamionu...Dejan Milenkovic Bagzi koji je pushten iz zatvora odmah otisho kod Dushana Spasojevica Shiptara!dovoljno argumenata...Samo veshtina premijerovog vozacha Saleta je izvukla premijera...on to nije ozbiljno svatio i desilo se to shto se desilo...!Srbija nece ustuknuti...nastavice da se bori!a shto se tiche zemunske ekipe oni su izvrshili otmicu poznatog biznismena iz Rozaja...Poznatog po imenu "Batko"!terali su ga da peva chetnichke pesme i palili su mu dlake na nogama...zabijali su ekser medju nokte...

Prema saznanjima koje poseduje policija, a koja su sredinom prošle godine objavljena u medijima, u Beogradu postoji najviše mafijaških klanova u Jugoslaviji. Ministar policije Dušan Mihajlović, kao i drugi visoki policijski oficiri, u više navrata su javno potvrdili da su registrovane sve „družine“ koje se bave organizovanim kriminalom u Srbiji, kao i poslovi koji su im specijalnost. Po tim podacima, u glavnom gradu SRJ postoji 13 organizovanih kriminalnih grupa, a lidersku poziciju imaju Surčinci i Zemunci.

Surčinski klan, prema pomenutim saznanjima, predstavlja najjaču mafijašku organizaciju neprikosnovenu u švercu heroina i kokaina, a počeci su im vezani su za krađu automobila i šverc nafte i cigareta. Surčincima su pripadali pokojni Zoran Šijan, koji je važio i za vođu ove grupe, kao i Zvonko Plećić Pleća, kojeg je pre godinu i po ubio Andrija Drašković.

Pretpostavlja se da se ovaj klan organizovao početkom 1990. kada su krenuli s krađom i preprodajom vozila i naplaćivanjem otkupa od vlasnika. Kada su došli do početnog kapitala, organizovali su krijumčarenje nafte i šverc cigareta. U vreme sankcija na ovom poslu su se obogatili.

Policija raspolaže podacima da su Surčinci s glavnom ekipom iz Zemuna učestvovali u mnogim oružanim obračunima i likvidacijama u srpskom podzemlju. Tvrdi se da su najžešće sukobe imali s Miljakovačkim klanom i njegovim vođom Zoranom Uskokovićem Skoletom, u kojima je na obe strane bilo više mrtvih i ranjenih. U međuvremenu je Uskoković ubijen, a jedan od autoriteta u družini s Miljakovca, koji i dalje uživa ugled medu kriminalcima, a dovođen je u vezu i sa ubistvom Željka Ražnatovića Arkana, sada je u inostranstvu. On je, navodno, blizak i sa Andrijom Draškovićem koji izdržava kaznu zbog ubistva Zvonka Plećića, kao i sa Bežanijskom grupom. Operativni podaci govore da se on najviše bavio krijumčarenjem droge, a nisu mu bile strane ni krađe vozila i njihovo vraćanje uz otkup. Sumnja se da je kao savetodavac i organizator sa Uskokovićevom grupom učestvovao u nekoliko likvidacija.

Zemunski klan ima najviše članova, a najvažniji biznis im je trgovina drogom u čemu su sarađivali sa Surčincima. Operativni podaci ukazuju da su u Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu, kao i drugim većim gradovima u Srbiji, organizovali lanac ulične prodaje heroina na sitno.

Zemunci su se poslednjih godina sukobljavali s mnogim kriminalnim grupama i pojedincima, a sumnja se da su izvršili i nekoliko likvidacija. Tvrdi se da su bili u sukobu s pokojnim Uskokovićem, kao i s braćom Fiškal iz Požarevca, koji su takođe ubijeni.

Prema policijskim saznanjima, zemunska grupa se krajem 2000. upustila i u novi biznis - otmicu ljudi i njihovo puštanje za milionski otkup. Za ta dela protiv njih su podnošene i krivične prijave, a sudski postupci su u toku. Do sada je protiv članova ovog klana podneto više od 100 krivičnih prijava za razna krivična dela. Svega desetak puta neko od njih je i osuđen, uglavnom na manje vremenske kazne, dok se u evidenciji MUP-a većina vodi kao „neosuđivan“. Tvrdi se da u policiji, pravosuđu i politici pokušavaju da dobiju informacije, te da imaju svoje ljude koje debelo plaćaju.

Novobeogradski klan čini 12 članova stalnog sastava. Imaju i vođu, a neki od njih su u inostranstvu, kako bi izbegli odgovornost za počinjena krivična dela. Policija je na listu njihovih zločina upisala ubistva Gorana Sibinovića, Siniše Mićića, Milana Vukmanovića, Nikole Bande, Nikole Petrovića, kao i više pokušaja ubistava i ranjavanja.

Ova grupa je godinama bila u ratu sa ekipom Stevana Jezdimirovića Jezde, koji više nije među živima, zbog primata za teritoriju Novog Beograda. U sukobima je na obe strane bilo više mrtvih i ranjenih. Pored ubistava, ranjavanja i silovanja, ovaj klan čini i razbojništva, iznude, ucene, krađe vozila i trguje narkoticima.

Bežanijski klan takođe pripada jednoj od jačih ekipa. U ovom trenutku pored bosa, grupu čini još pet članova. Oni se terete da su ubili Adilja Ramadanova i da su pokušali da izvrše još nekoliko ubistava, među kojima i jednog policajca. U sukobu su sa ostalim bandama. Iz ove grupe su ubijeni Petar Milošević i Radoslav Trlajić, Bata Trlaja, a ovom klanu se pripisuju i razbojništva, iznude, krađe vozila, a osnovna delatnost im je krijumčarenje narkotika.

Voždovački klan se, koliko policija zna, primirio, ali je to samo varka za neprijatelje. Oni su i dalje u poslu, mada je većina članova stradala u oružanim obračunima sa suparničkim ekipama. Jedan od vođa klana je bio Goran Vuković, koji je u vrh srpskog podzemlja ušao kada je u Frankfurtu ubio Ljubomira Magaša, poznatijeg kao Ljuba Zemunac. Vuković je ubijen sredinom devedesetih u centru Beograda.

Surova obračunavanja s voždovačkim klanom počela su još 1992. godine, kada je u hotelskoj sobi u „Hajatu“ likvidiran Aleksandar Knežević Knele. Ovom zločinu prethodile su i nerazjašnjene smrti Branislava Matića Belog i Đorđa Božovića Giške. U obračunu na jednom od beogradskih splavova ubijen je i Bojan Banović, a pod nerasvetljenim okolnostima likvidiran je još jedan Voždovčanin - Zoran Dimitrov Žuća.

Većina članova klana sa Zvezdare vodi se kao neosuđivana, iako imaju podebele policijske dosijee. Policija ima informacije da su se vođe ove ekipe okružile obezbeđenjem koje često čine pripadnici policije ili bivši pripadnici MUP-a Srbije.

Protiv vođa klana sa Zvezdare nekoliko puta su podnošene krivične prijave zbog pokušaja ubistva i nanošenja teških telesnih povreda, ali nikad dosad niko od njih nije osuđivan. Kao jedan od vođa ovog klana pominjao se Sredoje Šljukić Šljuka, ubijen prošle godine na Novom Beogradu.

evo zbog chega pazarski klinci nalaze uzore u jebenim jajarama sa beogradskog asfalta...ja ne spadam u tu grupu klinaca jer smatram da je to vrlo neozbiljno od strane tih klinaca...

hobbes

Profesionalac

(10)

 • »hobbes« je muško

Postovi: 1.679

Datum registracije: 21.08.2002

Lokacija: izbegavam

 • Poruku poslati

10

Petak, 14. Mart 2003

RADIKALI?

Da li radikali znaju nešto više o ovom atentatu. Obratite pažnju na njihove izjave:

Iz intervjua za "Srpsku reč" pred odlazak u Hag.

VOJISLAV ŠEŠELJ, PREDSEDNIK SRPSKE RADIKALNE STRANKE

Imate li poruku i za ljude na vlasti?

Dolazi im crni četvrtak, približava se 29. maj, stogodišnjica ubistva
Kralja Aleksandra Obrenovića i Kraljice Drage Mašin, i likvidiranje cele dvorske kamarile.


To je neko upozorenje ili...

Recimo da sam prilično vidovit čovek.


Miting SRS 23. februar (pred Šešeljev odlazak u Hag).
Tomislav Nikolić:

"...Srbija mora da krene u odlucnu bitku protiv DOSmanlija. Ako neko od vas u iducih mesec ili dva vidi negde Zorana Ðindića, recite mu da je i Tito pred smrt imao problema sa nogom..."

 • »And_U_Price« je muško

Postovi: 1.890

Datum registracije: 28.07.2002

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

11

Petak, 14. Mart 2003

.

Obzirom da su to izjave stranke koju bi trebalo zabraniti nisam siguran da bi ih trebalo ozbiljno shvatiti! To su neozbiljni politicari koji slavu sticu samo senzacionalnim izjavama, mada ne treba iskljuciti njihovu povezanost sa kriminalom jer one zapravo tako i opstaju! o| o| o|

A zbog ove izjave koju je hobbes citirao, mislim da Tomislav Nikolic ne spava mirno, a sto se Seselja tice on je poznat po halucinacijama i definitivno mu treba psihicki odmor, pa se nadama da ce ga naci u Seveningenu!!!

Jos jedna stvar! Takodje neki nazovi politicari (citaj: mafijasi) izjavili su parafraziram: "da je bilo izbora, ovo se ne bi desilo" a ja njih pitam: DA LI TO ZNACI DA SU PREMIJERA UBILI ONI KOJI SU TE IZBORE TRAZILI???

Za mene su to bolesni ljudi koji cak iz ove muchne situacije pokusavaju da izvuku neke jeftine pa i krvave politicke poene!

Sellam i pozdrav iz jezivog Beograda!
Sit Hungry Doesn't Believe

PAUK_

Profesionalac

(10)

 • »PAUK_« je muško

Postovi: 735

Datum registracije: 27.08.2002

Lokacija: Ištekan

 • Poruku poslati

12

Petak, 14. Mart 2003

Ko je kriv ?

Ekonomja (proizvodnja), sovinizam, mafija i korupcije su bili Premijerovi kljucni problemi. Trudio se da nasu zemlju plasira na sto povoljniju ekonomsku platformu. Mislim da ovo treba da ostane cilj i njegovog naslednika.

Ovo podrucje obogaceno je bolesnim uranijumom. Nije lako promeniti sistem kao sto sam nekad mislio.

Iz ove agonije moramo izaci jaci .

Smrt konformizmu - Sloboda narodu !


PAUK_

Profesionalac

(10)

 • »PAUK_« je muško

Postovi: 735

Datum registracije: 27.08.2002

Lokacija: Ištekan

 • Poruku poslati

13

Petak, 14. Mart 2003

Upravo slusam Zarka Koraca na komemoraciji povodom smrti premijera Srbije Zorana Djindjica.

Razdrazi svakog prisutnog kad vidi nekog iz samog vrha drzave, po nekom nepisanom pravilu najstabilnije i najharizmaticnije ljude, kako placuci opeva svoga ubijenog Premijera i Prijatelja.
Cela sala prepuna ministara i javnih licnosti mukotrpnim naporima pokusava zadrzati suze. Svaki njihov drhtaj nam zapravo stavlja do znanja ko je zapravo bio Zoran Djindjic.

Sa dosta tuge odajem pocast Zoranu Djindjicu - borcu i reformisti.

vaha

Učenik

(10)

 • »vaha« je muško

Postovi: 158

Datum registracije: 18.09.2002

Lokacija: ............

 • Poruku poslati

14

Petak, 14. Mart 2003

pitam se

o| koliko ce im trebati da sravne "dvorac" u shilerovoj ulici? :)

Informacije o Legiji i Shiptaru mozete naci na sajtu blica
http://www.blic.co.yu/danas/broj/strane/hronika.htm

simke_np

Zlatna sredina

(10)

 • »simke_np« je muško

Postovi: 522

Datum registracije: 03.01.2003

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

15

Petak, 14. Mart 2003

hmm ovako...

Vec sam dao dva odgovora shto se ove teme tiche ali ne mogu da se ne nadovezhem na Mirzinu i Vahinu prichu.Sigurno je da je najtezhe sada Zoranovoj porodici ali ja lichno smatram da sada mora svaka institucija u drzhavi da ojacha i ostane stabilna.Smatram takodje da ce DOS josh vishe jachati i da ce se u teshkim trenucima setiti svog premijera i svega onog shto je on radio i to bi trebalo da im bude podstrek da ovom narodu pruzhe sve shto je Djindjic zamislio.Ja sam se upisao u knjigu zhalosti jer smatram to kao svoju moralnu obavezu,s obzirom na to da je premijer u svom radu najvishe pazhnje pridavao mladom narashtaju od 16 do 22 god. kojem i ja pripadam i ispada da ga ta godishta najvishe i razumeju.Shteta je shto je takav chovek morao dati zhivot da bi dokazao za shta se borio i da bi dokazao da je svojoj zemlji zheleo sve najbolje.Verovatno se sada dva najpopularnija stanovnika Sheveningena u zidinama svojih celija raduju i misle:"Zorane rekli smo ti da to tamo nece moci"...Mislim da je ubitstvo organizovano da bi se destabilizovala drzhava i da bi se zaustavio njen put ka Evropi i integraciji.Kao shto rece Zarko Korac Srbija iz ovoga ne sme i ne mozhe izaci kao gubitnik vec kao pobednik jer se dosadashnje reforme ne mogu zaustaviti i Srbija mozhe samo da nastavi sa reformama jer je daleko dogurala i sada je ni takav teroristicki akt kao shto je bio ovaj ne mozhe zaustaviti na tom putu ka Evropskim institucijama...Sutrashnja sahrana ce pokazati koliko ustvari Srbija ima i prijatelja...i videcete ko ce samo doci na tu sahranu...Ja sam plakao dosta puta ovih dana jer smo mi izgubili najboljeg,neustrashivog politichara koji je ovom narodu otvorio ochi koje su sada ponovo zatvorene kao pre 10 godina.On je jedini mogao tako veshto da izvuche kesh sa Zapada.Mislim da kada je Sheshelj na aerodromu rekao "Bitno je da ja budem poslednji srbin koji ide u Hag"...on neche biti poslednji srbin sigurno!Zashto? zato shto je sada Srbija jacha nego ikad i zato shto che ministri koji su ostali ici u svaku borbu na bilo kom polju(kad kazhem polju mislim na sve politichke grane i na svaki vid saradnje)ici na svaku borbu do kraja dok se ne razbije svaki vid otpora!Ja sam juche prvi put u zhivotu pomislio da treba da odem odavde a da li cu to i da uradim videchemo...ako se ne nadje neka barem u pola loshija alternativa za Zorana mislim da che svaki mladi i razuman chovek da ide napolje...
simke_np je dodao/la ovu sliku:
 • 8243957043e6f92e9c88ca422956956_thumb.jpg

maleccka

Zlatna sredina

(10)

 • »maleccka« je žensko

Postovi: 374

Datum registracije: 24.07.2002

Lokacija: e to ni ja ne znam

 • Poruku poslati

16

Subota, 15. Mart 2003


;(
'Nijedan čovek nije Ostrvo, sam po sebi cjelina; svaki je čovjek dio Kontinenta, dio Zemlje; ako Grudvu zemlje odnese More, Evrope je manje, kao da je odnijelo neki Rt, kao da je odnijelo Posjed tvojih prijatelja ili tvoj; smrt ma kog čoveka smanjuje mene, jer ja sam obuhvaćen Čovječanstvom. I stoga nikad ne pitaj za kim zvono zvoni; ono zvoni za tobom.' (E. H.)


Sve me je ovo mnogo pogodilo...Njegovo vrijeme je tek dolazilo! Ne znam ali plače mi se... žao mi ga je ... Ljudi su ga ipak voljeli, ali ga možda nisu dovoljno razumjeli.

Plačem zato što je ubijen najbolji!!! - intelektualac, evropski čovjek modernih shvatanja a ovdje je ponovo dozvoljeno da hara kriminal u punom smislu te riječi, divljaštvo, primitivizam, psihopate i ubice...

Žao mi je čovjeka,šta god rekli o njemu on je i samo čovjek, sasvim običan sa dvoje djece, sa familijom...
Žao mi čovjeka jer davao nam je svima barem malo nade za sjutra.

Žao mi je ljudi sa ove strane Sunca, naših nadanja i vjere da sjutra možda ima nešto i za nas. Koliko smo koraka nazad i koliko ćemo manjim koracima moći naprijed, ko to zna? ŽAO MI!!!

Slava mu!
Moje saučešće i svima nama kojima se svjetlo na kraju tunela upravo ugasilo. ;(
[SIZE=1]...Moj stari kofer opet miriše na sive ceste...[/SIZE]

 • »And_U_Price« je muško

Postovi: 1.890

Datum registracije: 28.07.2002

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

17

Ponedjeljak, 17. Mart 2003

Glavu gore!

Trebalo je biti na premijerovoj sahranai i shvatiti koliko je taj covek bio postovan i voljen u svijetu, ali prije svega u sopstvenom narodu! Zaista je ovo tezak udarac za sve nas. Ja sam bio na sahrani i taj osecaj se ne moze opisati! Stotine hiljada ljudi, a niko glas nije ispushtao! Mogao se cuti samo jecaj i videti iskrene suze na licima onih koji su u njemu videli nadu i spas! Zaista je to bila jedna neopisiva i nadasve dirljiva situacija! ;( :( :(

Veoma mi je drago da je sahrani prisustvovao i muftija sandzacki Muamer ef. Zukorlic, sto opet govori da je Djindjic bio prijatelj Bosnjaka i siguran sam da ni za kim drugim ne bih plakao kao sto sam to radio zbog njegove smrti!

Jasno mi je kako se svi osecaju! Svi oni koji svoju buducnost vide u Srbiji, u Sandzaku, u Novom Pazaru! Mrtav je jedan pravi covek, jedna nada za sve nas, ali ostalo je jos oko 8 milona zivih u Srbiji!

Zoran Djindjic jeste bio spiritus movens svih civilizovanih i demokratskih stvari u ovoj zemlji ali, samo Bog daje nafaku i Bog odredjuje ljudsku sudbinu, tako da cemo insAllah ovaj gubitak preboleti! A ono sto mi daje nadu jeste onaj impozantan broj ljudi na vec pomenutoj sahrani i jasna odlucnost vladajucih grupacija u ovoj zemlji da se nastavi premijerovim putem i da se kriminalu konacno stane na put!

Zato, kao sto rekoh u naslovu glavu gore!

Sellam i pozdrav!
Sit Hungry Doesn't Believe

Jasmin

Zlatna sredina

(10)

Postovi: 383

Datum registracije: 02.01.2003

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

18

Ponedjeljak, 17. Mart 2003

SRBIJO STETA, SRBIJO SRAMOTA, SRBIJO GREHOTA
Ubijen je najbolji. A tragicno je sto su neki tek shvatili ko je bio tek onda kada ga vise nema..
Nista jos nije izgubljeno, a videcemo koliko su ovi ostali jaki da se konacno do kraja obracunaju sa bivsim rezimom i sa tim narko kartelom koji je sluzio Slobodanu Milosevicu
Uvedeno je vanredno stanje , u kojem je ovlascenje policije prosireno i evo sanse da se razbiju do kraja, ali ne samo u beogradu nego u celoj zemlji

Evo sanse da se zemunski klan koji je povukao oroz na snajperu strpa iza brave

Evo sanse da se oni koji su to naredili i koji su mozda i sadasnji politicari pritvore na "neko vreme"

EVO dobre prilike da se pohvataju i svi dileri koji su bili povezani sa njima bez obzira koliko oni sada mocni bili, jer drzava mora biti mocnija

I EVO prilike da se medju ostalim dilerima nadju i ovi nasi IZ NOVOG PAZARA, da se konacno razbije i ta banda, ali ne da hvataju ove sitne dilercice-kurire, nego ove koji poznaju zemunski klan, mozda njih i ne poznaju, alli sigurno neki takav slican klan znaju,
PA DRZAVO NA TEBE JE RED
OSVETI DJINDJICA U IME DRZAVE, A NAMA PRUZI SANSU ZA MIRAN ZIVOT
ona sanja da sam oprao ruke,da sam obrijan da sam lep..toplo je na jastuku..u polusnu.mirise na dorucak.prijatan glas iz druge sobe javlja:kazu IDEMO

19

Ponedjeljak, 17. Mart 2003

Zalosno. Sramota.. definitivno sramota.
Ne znam tacno kakva je atmosfera dole, ali ako je sudeci po osecaju koji sam ja, iako predaleko, osetio, citajuci zbivanja odozdo, ovde, mogu samo da zamislim..
Cuo sam da je na sahrani Tita prisustvovalo mnogo naroda, i da su mnogi zalili i plakali sirom zemlje (nisam ni rodjen bio pa kazem samo sam cuo). Postovanje, ljubav.. sta je bilo. Video sam, procitao, da je skoro preminulog premijera ispratio veliki broj ljudi i da su mnogi plakali za njim. Cini mi se mnogo vise od osecenog straha, i nastale nesigurnosti i neizvesnosti, nego zbog bilo cega drugog. Mnogi su naucili, cini mi se, da cene njegov rad tek sad kad ga vise nema. Zalosno je da ima i onih koji su ponosni ovim sto se desilo, i nije ih sramota (pogledajte neki srpski forum), ali opet takvih je manje. Cak su i politicki neistomisljenjici sa uvazavanjem postovanjem govorili i pisali o preminulom posle minulog nemilog dogadjaja.

Iako se slabo bavim politikom, a jos manje politicarima, imao sam vrlo visoko misljenje o Djindjicu.. smatrao sam ga za najsposobnijeg i najboljeg politicara u zemlji. Pokretacka snaga demokratskih promena u Srbiji, kako ga opisuju sirom sveta. Steta sto je imalo dosta onih koji ga koce, i onih koji su ga sprecili da odmah takve posle 5.og oktobra otkloni. Verovatno su ga (sigurno) ubili oni kojima nije bio dovoljno veliki srbin. Nije bio dovoljno otvoreni nacionalista. Oni kojima je smetalo to sto je covek pokusao da promeni sevst srpskog naroda o svetu i o sebi samom. To sto je radio sta treba i sta je pametno a ne sto je samo "srpsko". Sto je tezio svetskim a ne iskljucivo i po svaku cenu srpskim, onim iz XIV veka, standradima. Sto je bio za integraciju i sto zapad nije tretirao kao neprijatelje. Sto je radio ispravne iako nepopularne stvari. Sto je hteo i mafiji da stane na put..
Mozda nije mesto, al cisto me zanima (a o forumu se ipak radi), kakvi su komentari nasih "antiterorista", raznih bananmena i sestovaca. Cini mi se da su se na mrznju prema terorizmu i teroristma pozivali pri svakom istupu vecem ovde. Ta zar nije ovo gori teroristicki akt od svih mogucih koji moze da se desi. Cuo sam da neko rad nekih ciljeva, da bi pomogao nekom ili necemu, ucini nesto pa to bude okarakterisano ka teroristicki akt, ali da neko svom narodu odsece glavu, zapreti prekidom tek zapoceog napretka, vracanjem u srednji vek (iako to mozda nekim nebi smetalo), to jos nisam cuo do kod naroda kojem bas i nije izgleda prvi put da svoje vodje na ovaj nacin razresuje duznosti. Bilo sta sad i da se kaze suvisnje je. To sto narod ima takvih ljudi, pa i onih kao sto rekoh koji to podrzavaju je sasvim dovoljna sramota. Jedina pozitivna stvar, ako je moguce da je bude, moze bit da se sad desi 6.i oktobar i da se narod probudi i shvati da se treba i mora ic onim putem kojim je Djindjic hteo. Ili tuda il u rupu.. (a Kostunici citam vec i vanredne mere smetaju).

Postoji i knjiga zalosti na netu u koju se mogu upisati oni koji zele.
Stvarno je steta i sramota. Sto rece jedan covek natpisom na majici (koji sam video na slici): Nevernici, ubili ste buducnost mog deteta!
mogu ja da se potpisem i bolje...

20

Ponedjeljak, 17. Mart 2003

TAKO JE GOVORIO ĐINĐIĆ

Popularni srpski premijer je naslućivao da neko može zaverenički prekinuti njegov život. On je o tome otvoreno govorio, ali uvek sa istom porukom: Mene mogu ukloniti ali Srbiju neće zaustaviti!

Mi smo ponovo lokomotiva Balkana. (“Politika”, 26. januar 2001)“Jezgro reformi odnosi se na ekonomiju i društvo, ali važno je da ne postanemo vatrogasna vlada, koja, gaseći dnevne požare, zaboravlja na dugoročnu ekonomsku viziju.” (“Ekspres”, 26. januar 2001)“Za nas je veća čast ući u istoriju kao generacija koja je svojoj zemlji i Balkanu, u celini, donela mir i prosperitet i uvela ga u Evropu, nego kao političari koji su svojoj naciji obezbedili međunarodno priznanje.” (“Borba”, 26. januar 2001)“Nakon deset godina propadanja treba nam istinski ‘nju dil’, najdinamičniji ekonomski razvoj od Drugog svetskog rata.” (“Večernje novosti”, 26. januar 2001)“Mi treba da budemo zemlja kvalifikovanih radnika. To znači: ti ljudi, na koje se to odnosi, moraju da budu spremni da uče. Da počnu da uče. Da nauče engleski, da nauče da koriste Internet, da se bore da stiču kvalifikacije i znanja. Jer, njihov najveći kapital je njihova kvalifikacija. Jedini kapital koji možemo da imamo jeste znanje naših ljudi.” (“Večernje novosti”, 30. april 2001)“U promenama je nužno nekoliko stvari: jedinstvena vizija društva. Pozivam ljude da se sete te vizije zbog koje su se borili za promene, vizije uređene i uspešne zemlje u kojoj se zna svačije mesto, svačija odgovornost.” (NIN, 3. maj 2001)“Moj prioritet je da uklonim sve prepreke koje vode ka ubrzanom vraćanju zemlje u Evropu, ne razmišljajući da li su te prepreke na opravdan ili neopravdan način postavljene.” (“Blic”, 25. decembar 2001)“Potrebno je da savladamo čvrsto ukorenjen panični strah od promena i želju da se nastavi po starom, bez obzira koliko nas je to već skupo koštalo i koliko tek može da nas košta.” (“Ekspres”, 31. decembar 2001)

Nisam tu da me volite, nego da obavim posao u interesu zemlje. Pošto je zemlja u teškom stanju, taj posao nije prijatan i podrazumeva rezove. Uspećemo ako ljudi shvate i poveruju da vlada radi najprofesionalnije što ume. (“Politika”, 31. decembar 2001)“Od najproblematičnije zemlje na svetu postali smo prvaci u sprovođenju reformi i nada za ceo region. O nama govore sa uvažavanjem i simpatijama. Ne postoji sličan primer u celoj istoriji. Mislim da to nije malo.” (“Politika”, 31. decembar 2001)“Nikad se ne predaj. Ako kreneš u preticanje, dodaj gas. Radi ono što smatraš da je ispravno, a ne ono što će većina da podrži. Poraze ne doživljavaj lično. Nikad se ne nerviraj zbog politike.” (“Večernje novosti”, 31. decembar 2001)“Postoje dve vrste reformi: nepopularne i neuspešne. Reforme nikada nisu popularne ako treba da budu uspešne, jer uvek nešto koštaju. Da biste bili popularni, morate da preuzmete rizik nepopularnosti.” (“Danas”, 24. januar 2002)“Mislim da ćemo u narednim godinama imati manje bolnih rezova a više godina melema i brige za ljude.” (“Večernje novosti”, 28. januar 2002)“Naš život zavisi od nas. Ne može niko da razvije našu zemlju, ekonomiju, porodice, nego mi sami.” (“Večernje novosti”, 28. januar 2002)“Vlada Republike Srbije učiniće sve što je u njenoj moći da mačem oporavka probode alu tranzicije, kako bi oslobodila zarobljene potencijale i energiju građana.” (NIN, maj 2002)

Da je kojim slučajem uspeo atentat na mene, možda bi policija uspela da pohvata sve učesnike, odnosno čitavu mrežu, možda bi to bilo bolje za pravdu, ali to ne bi bilo dobro za mene lično”, rekao je uz osmeh premijer. (Konferencija za štampu povodom hapšenja grupe ljudi za koje se sumnja da su učestvovali u ubistvu policijskog funkcionera Boška Buhe. (30. oktobar 2002)“Želim da budemo društvo energije, optimizma i inicijativa. Sa građanima koji veruju u sebe i svoju zemlju, koji vredno rade, idu u susret problemima, a ne izbegavaju ih, sa građanima koji ne posustanu kod svake prepreke i ne razočaraju se kod prvog neuspeha. Želim da budemo društvo slobodno od straha i slobodno od siromaštva.” (NIN, 27. decembar 2002)“Srbiju niko neće moći da prepozna. Biće to zemlja dobrih puteva i desetina hiljada preduzeća oko tih puteva. Biće to neviđeni evropski transportni centar gde ćete imati jedan veliki kargo aerodrom u Beogradu, koridor 10, gde ćete imati Dunav, Beograd - Bar, gde ćete imati pruge. To će biti jedan transportni centar ovog dela sveta.” (“Danas”, 30. decembar 2002)“Moja poruka je da stvari u perspektivi ne izgledaju loše, da imamo veću šansu nego što ju je imao Karađorđe, veću nego što su imali Srbi početkom 20. veka, i da je realno da imamo veću šansu da napravimo jednu modernu, nezavisnu, slobodnu, uvaženu državu u kojoj će ljudi biti srećni, imati svoje poslove, svoje finansije i biti nezavisni. A to može da bude ostvareno čak i u prvoj deceniji 21. veka.” (“Politika”, 31. decembar 2002)“Ako neko misli da će zaustaviti sprovođenje zakona time što će mene ukloniti - onda se grdno vara, jer ja nisam sistem. Sistem će funkcionisati i dalje i niko neće dobiti amnestiju za zločine tako što će ukloniti jednog ili dva funkcionera države.” (“Politika”, 24. februar 2003)
mogu ja da se potpisem i bolje...

Social bookmarks