Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

21

Subota, 28. Februar 2004

Nađeni ostaci aviona, sačuvan poslednji razgovor pilota sa komandom leSpasilačke ekipe su u petak našle ostatke aviona u kojem se nalazio makedonski predsednik Boris Trajkovski, a koji se srušio u četvrtak ujutro u okolini Mostara, potvdile su spasilačke ekipe. Jedan spasilački helikopter locirao je mesto pada aviona u predelu sela Huskovići, na oko 15 kilometara od mostarskog aerodroma u pravcu Stoca, izjavio je zamenik generalnog direktora Direkcije Bosne i Hercegovine za civilno vazduhoplovstvo Đelal Hasečić. "I dalje pokušavamo da stignemo do olupine aviona, ali će to potrajati zbog izuzetno nepristupačnog terena i minskog polja", rekao je on. U avionu koji se juče oko 8:00 srušio u blizini Stoca nalazili su se Trajkovski, šest makedonskih zvaničnika i dva pilota, a makedonska delegacija putovala je u Mostar na Međunarodnu konferenciju o investiranju u BiH.

Spasilačke ekipe našle su dva leša i delove olupine aviona, javlja Frans pres. Tela poginulih i ostaci aviona nađeni su na oko 20 kilometara južno od Mostara, rekao je Ismet Jamakosmanović, član tima za potragu. Jedan deminer je izjavio da je avion najverovatnije pokušao prinudno da sleti na ravnicu u selu Huskovići jer su na mestu pada primetni tragovi prvog dodira aviona s tlom. Isti izvor navodi da demineri, koji su na licu mesta, trenutno ne primećuju tela nastradalih, ali da sasvim dobro vide olupine aviona.

Iz američke kompanije "Rejton Erkraft", proizvođača srušenog aviona, saopšteno je da je i kompanija otvorila istragu. Predstavnik "Rejton Erkrafta" Džeki Berger rekao je da kompanija još ne raspolaže svim informacijama o nesreći i istakao da avion "super kinger B200" važi za jedan od najsigurnijih aviona na svetu.

Zamenik državnog tužioca Bosne i Hercegovine Nedžida Kroso izjavila je da je sačuvan poslednji razgovor pilota nestalog aviona makedonske vlade sa kontrolom leta na mostarskom aerodromu. Ona je najavila da će traka danas biti detaljno saslušana.

Zbog pogibije Trajkovskog, u Makedoniji je proglašena trodnevna žalost. Predsedništvo BiH proglasilo je danas dan žalosti, a u Sarajevu će biti održana komemorativna sednica. Zvaničnici regiona, Evrope i sveta izrazili su najdublje žaljenje zbog pogibije Trajkovskog, opisavši ga kao reformistu i političara zaslužnog za spasavanje zemlje od rata u leto 2001, kada je potpisan Ohridski mirovni sporazum. (Srna, B92, RTS)
mogu ja da se potpisem i bolje...

ed

Veteran

(61)

 • »ed« je muško

Postovi: 3.336

Datum registracije: 17.12.2002

Lokacija: D

 • Poruku poslati

22

Ponedjeljak, 01. Mart 2004

”OSLOBOĐENJE”: AVION LETEO NISKO

01.03.04

Sarajevo -- Istraga koju sprovode tužilaštva Bosne i Hercegovine i Makedonije trebalo bi da da odgovor na pitanje zašto je avion u kojem je bio predsednik Makedonije Boris Trajkovski leteo 600 metara ispod minimalne visine, piše sarajevsko “Oslobođenje”. List, pozivajući se na izjavu osobe koja je preslušavala razgovor pilota i francuskog vojnika SFOR na tornju mostarskog aerodroma, piše da je navigator imao na vezi pilota 25 minuta, ali da je sporno sedam minuta kada je prestala komunikacija. "Letite nisko, morate se odmah podići", rekao je kontrolor leta i dobio potvrdu iz aviona: "Dobro". Tog trenutka veza sa avionom je prekinuta. Prema pisanju “Oslobođenja”, vojnik SFOR koji je navodio avion ima 22 godine, a istog dana kada je avion pao vraćen je u Francusku. List prenosi i izjave meštana sela u kojem je pronađen avion, prema kojima je SFOR letelicu našao već prvog dana. (b92)
Čvrsto je ubijeđen u svoje stavove. Nemojte ga zbunjivati činjenicama!

23

Srijeda, 03. Mart 2004

FTV: Francuski bataljon Sfora odgovoran za pad aviona

Francuski bataljon Sfora snosi potpunu odgovornost za pad aviona makedonskog predsednika Borisa Trajkovskog 26. februara kod Mostara, javila je sinoć Televizija Federacije BiH (FTV) pozivajući se na pouzdane policijske izvore. U emisiji "60 minuta", FTV je objavila da je dosadašnja istraga o padu aviona makedonske delegacije pokazala da se radar, kojim je sa zemlje trebalo da bude navođen i praćen avion, pokvario tri dana pre dolaska makedonske delegacije, prenosi Beta. Dalje se navodi da pad aviona nije prouzrokovan nestručnošću pilota, niti tehničkim kvarom, jer je avion makedonske delegacije potpuno servisiran mesec dana ranije u Nemačkoj, kao i da su francuski kontrolori leta sa pilotom razgovarali na francuskom jeziku što je u suprotnosti sa međunarodnim pravilima o avijaciji. Pozivajući se na iste policijske izvore, FTV je objavio i da su francuski kontrolori leta, koji su 26. februara navodili avion makedonske delegacije, odmah vraćeni u Francusku.

Makedonski vicepremijer Jovan Manasijevski saopštio je da je, uz pomoć DNK analiza, identifikovano telo tragično nastradalog makedonskog predsednika Borisa Trajkovskog koji je prošlog četvrtka izgubio život u avionskoj nesreći kod Mostara. Manasijevski je rekao da će predsednik Trajkovski biti sahranjen, uz najviše državne i vojne počasti, u petak u Skoplju. Makedonski premijer Branko Crvenkovski je, u međuvremenu, uputio pismo generalnom sekretaru NATO Japu De Hupu Šeferu zatraživši od alijanse da objavi sve relevantne informacije o nesreći. (Beta, BBC)
mogu ja da se potpisem i bolje...

hobbes

Profesionalac

(10)

 • »hobbes« je muško

Postovi: 1.679

Datum registracije: 21.08.2002

Lokacija: izbegavam

 • Poruku poslati

24

Četvrtak, 18. Mart 2004

SUKOBI NA KOSOVU

NAJMANJE SEDMORO UBIJENIH U SUKOBIMA U MITROVICI | 12:12 -> 03:01 | Izvor: B92, Beta

Kosovska Mitrovica -- Najmanje sedam osoba je poginulo dok je preko 200 ranjeno u neredima koji su u sredu izbili u Kosovskoj Mitrovici, javljaju svetske agencije pozivajući se na bolničke izvore u tom gradu na severu Kosova. Asošiejted pres takođe javlja da je sedam osoba poginulo - četiri Albanca i troje Srba. Bolnički izvori u južnom, albanskom delu Mitrovice rekli su AP-u da su u sukobima povređena 84 Albanca, dok je bolničko osoblje na srpskoj strani reklo da su 22 Srbina povređena, od kojih pet teško.

Jana Tučev (35) ubijena je u sredu na terasi svog stana u severnoj Kosovskoj Mitrovici, hicima iz južnog dela Mitrovice. Borivoje Spasojević je druga identifikovana srpska žrtva u oružanim sukobima koji su izbili u Kosovskoj Mitrovici. Spasojević je ubijen iz snajperske puške iz pravca južnog, albanskog dela Mitrovice. Lekari iz Mitrovice se bore za život Nenada Trifunovića, takođe pogođenog iz vatrenog oružja Mediji na albanskom jeziku u Prištini su javili da su u sukobima u Mitrovici ubijeni Feriz Ćitaku i Isak Ibrahimi, ne navodeći bliže detalje. Prištinski mediji su javili da je u sukobima ubijen još jedan Albanac.

Jedanaest francuskih pripadnika Kfora povređeno je u nemirima u Kosovskoj Mitrovici, saopštio je Kfor. "Pet francuskih vojnika Kfora je ranjeno u eksploziji bombe dok su ostali povređeni kamenicama", rekao je portparol Kfora Atanasis Zormbas.

Prema bolničkim podacima, 10 lica je teže povređeno, a 70 lakše. Sukobi Albanaca i Srba počeli su posle protesta Albanaca zbog toga što su u selu Čabra kod Zubinog Potoka nađena mrtva dva albanska deteta, a jedno se vodi kao nestalo. Više hiljada Albanaca prešlo je preko mosta na Ibru, iz južnog u severni deo grada, posle čega je došlo do sukoba sa Srbima, a bilo je i povređenih. UNMIK-policija koristila je šok-bombe i “suzavac”, a iz pravca južnog dela grada čula se pucnjava iz vatrenog oružja. Albanci su iz južnog dela grada prešli u deo grada kod Tri solitera, u kom skoro isključivo žive Albanci, na oko 200 metara od glavnog mosta. Na ulicama su se mogli videti Albanci sa automatskim oružjem uperenim ka severnom delu grada iz kog je pucano u više navrata.

Premijer Kosova Bajram Redžepi zatražio je od međunarodnih vlasti - UN i NATO, da uspostave mir u Kosovskoj Mitrovici. "Zahtevamo od (međunarodnih) vlasti da drže situaciju pog kontrolom i pozabave se razlozima koji su doveli do ovih dogadjaja", rekao je Redžepi posle posete bolnici u južnom, albanskom delu Kosovske Mitrovice.

SUKOBI ŠIROM KOSOVA I METOHIJE | 21:14 -> 02:37 | Izvor: B92, SRNA, Beta

Priština, Dečani, Čaglavica -- Američki marinci uspeli su da Albance iz Čaglavice u sredu uveče potisnu prema Prištini - javio je izveštač Agencije SRNA. Albanci su u međuvremenu zapalili još dve kuće u Čaglavici, a na magistralnom putu od Čaglavice do Prištine zapaljeno je više vozila KFOR-a. Srbi su se prethodno povukli iz ovog mesta. Gračanicu i Čaglavicu nadleću helikopteri, a pripadnici KFOR-a neprestano ispaljuju svetleće metke i rakete.

Eparhija raško-prizrenska saopštila je oko 22:30 da je oko manastira Visoki Dečani palo nekoliko minobačakih granata koje su ispalili Albanci na manastir. Italijanske snage obezbeđuju manastir, a očekuje se dolazak i specijalnih američkih snaga koje treba da pojačaju odbranu, navodi se u saopštenju.

U Kosovu Polju zapaljene su obe crkve - javlja dopisnik SRNE. Jedan crkva nalazi se uz put Priština - Kosovo Polje, a druga Crkva Svete Katarine u naselju Bresje.

U Prištini su se vodile ulične borbe između pripadnika KFOR-a i Albanaca, rekli su dopisniku SRNE pripadnici Kosovske policijske službe. U Prištini je isključena struja, a američki marinci ne dozvoljavaju izlazak iz grada prema Čaglavici i Gračanici. U Prištini je do sada bačeno pet bombi i zapaljeno više automobila UNMIK-a i KFOR-a, potvrđeno je u policijskoj službi.

Srbi u selu Grabac, u blizini Kline, našli su se oko 23 sata na meti oružanog napada, preneli su Beti povratnici u tom selu. Nekoliko desetina srpskih povratnika u tom selu je pod zaštitiom italijanskih vojnika Kfora.

Jedan Srbin je ubijen, a drugi teško ranjen u sredu uveče u selu Drajčići u opštini Prizren u Sredačkoj župi, potvrđeno je Beti iz više izvora. Svi pravoslavni objekti u Prizrenu su spaljeni, uključujući i crkvu iz 14. veka, Bogorodicu Ljevišku, javio je dopisnik Bete pozivajući se na lokalne izvore. Pored Bogorodice Ljeviške, među spaljenim pravoslavnim objektima u Prizrenu su Bogoslovija, čije je zdanje obnovljeno pre 15-ak godina, zatim Saborna crkva Svetog Đorđa u centru grada, sedište Raško-prizrenske episkopije, Manastir svetih Arhangela i Crkva svetog Spasa. Sabornu Crkvu svetog Đorđa i Crkvu svetog Spasa obezbeđivali su nemački pripadnici Kfora. Dopisnik agencije Beta javio je da je video najmanje dva spaljena vozila ispred bivšeg Doma Vojske Jugoslavije u Prizrenu.


sans

Majstor

(31)

 • »sans« je muško

Postovi: 2.733

Datum registracije: 29.07.2002

Lokacija: Svemir/zemlja/Evropa/SCG/New Pazar

 • Poruku poslati

25

Četvrtak, 18. Mart 2004

Zapaljene džamije u Nišu i Beogradu

ZAPALJENA DŽAMIJA U CENTRU NIŠA | 23:57 | Izvor: Beta

Niš -- U centru Niša zapaljena je džamija, a neposredno pre toga je oko 2.000 ljudi na Trgu Oslobođenja protestovalo zbog dešavanja na Kosovu. Reporter Bete javio je da se učesnici protesta nalaze oko džamije, gledaju kako gori i skandiraju "Ubi, ubi Šiptara". Rušenje upaljenog krova minareta među okupljenima je izavalo oduševljenje i skandiranje. Neki učesnici protesta se slikaju pored upaljene džamije. Vatrogasne ekipe došle su na lice mesta, ali još nisu reagovale.


SUKOBI DEMONSTRANATA I POLICIJE U BEOGRADU, POŽAR U DŽAMIJI UGAŠEN | 22:36 -> 03:26 | Izvor: B92, Beta

Beograd -- Beogradska džamija, zapaljena u nemirima posle ponoći u Beogradu, ugašena je oko 1.50 sati. Reporter Televizije B92 Zvonko Ninkov javio je sa lica mesta da se oko 1.00 policija povukla pred velikom grupom demonstranata i da je izdaleka posmatrala divljanje i pavljenje džamije. Nakon pola sata, policija je ponovo uspostavila kordon i izgurala demonstrante do ulice Kralja Petra, nakon čega su vatrogasci prišli džamiji. Demonstranti su nastavili sa likovanjem, očigledno zadovoljni učinjenim. Zapaljeno je i nekoliko automobila koji su bili parkirani u dvorištu i oko džamije.

Citirano

JUSUF SPAHIĆ: “Tragedija je velika, na sramotu svima koji su ovo mogli to da spreče. Stidim se što nisam mkogao da uđem u džamiju u trenutku kada su huligani pijani lomili šta su hteli (…) Svaki zločinac mora biti hapšen”.


Ako nemaš iskustva-prevariće te , a ako imaš - onda već jesu , onda već jesu , onda već jesu... ;)

i ... bode mi oči

... al lahko je tebi kad imas olovku sa gumicom

björn

Profesionalac

(10)

 • »björn« je muško

Postovi: 670

Datum registracije: 29.08.2003

Lokacija: sweden

 • Poruku poslati

26

Četvrtak, 18. Mart 2004

ma trla baba lan da joj prodje dan uhapsice malo sutra
14. Kad bismo njih radi kapiju na nebu otvorili i o­ni se kroz nju uspinjali,
15. opet bi o­ni, zacijelo, rekli: "Samo nam se pričinjava, mi smo ljudi opčinjeni!" (Kur'an)

ed

Veteran

(61)

 • »ed« je muško

Postovi: 3.336

Datum registracije: 17.12.2002

Lokacija: D

 • Poruku poslati

27

Četvrtak, 18. Mart 2004

Ovo dogadjaji su prouzrokovali dramu i u mojoj porodici. Moja majka je juce krenula put Skoplja. Sandzaktransov autobus kojim je putovala je u blizini Vucitrna zaustavila grupa Albanaca. Nogama su izlupali autobus i skinuli mu tablice na ocigled prestravljenih putnika. I dok su putnici iscekivali sta ce se desiti dosao je neki Albanac koji je poceo ubijedjivati podivljalu grupu da putnike ostave na miru. Posto je uspio u tome ponudio je putnicima da prenoce u njegovoj kuci sto su ovi i prihvatili. Jutros u 7.00 h autobus Sandzaktransa sa putnicima je krenuo put N.Pazara gdje je i stigao oko 9.30 h.
Čvrsto je ubijeđen u svoje stavove. Nemojte ga zbunjivati činjenicama!

SaNdZak

Zlatna sredina

(23)

 • »SaNdZak« je muško

Postovi: 537

Datum registracije: 01.11.2002

Lokacija: Pesterska visoravan/Sandzak

 • Poruku poslati

28

Ponedjeljak, 22. Mart 2004


Upravo saznah jednu sokantnu vijest da su Izraelski okupacioni vojnici ubili duhovnog vodju Islamskog pokreta Hamas za oslobadjanje Palestine, Sejha Ahmeda Yasina.

"A ti o duso smirena vrati se Gospodaru Tvome zadovolja i On tobom zadovoljan, pa udji medju robove moje, pa udji u dzennet moj" (Kur'an)
Jede Wahrheit braucht einen Mutigen der sie ausspricht!

ed

Veteran

(61)

 • »ed« je muško

Postovi: 3.336

Datum registracije: 17.12.2002

Lokacija: D

 • Poruku poslati

29

Ponedjeljak, 22. Mart 2004

Reakcije

Zeev Boim iz izraelskog ministarstva odbrane za izraelski radio: "Jos davno sam rekao da je Yassin cilj kojeg treba ubiti. On nije uzivao imunitet."

Ahmed Qureia , palestinski premijer: "Ovo je jedan od najvecih zlocina izraelske vlade. Sejh Ahmed Yassin je bio jedan od najvaznijih lidera Palestinaca I Izrael dobro zna sta je jutros uradio."

Hamas , organizacija na cijem celu je bio sejh Yassin: "Saron je otvorio vrata pakla i nista nas nece zaustaviti da mu skinemo glavu."

Organizacja al-Aqsa : "Oko za oko, osveta ce doci ubrzo."

Ulicama Palestine jure automobili sa ozvucenjem na kojima se ponavljaju rjeci sejh Yassina: "Mi smo izabrali ovaj put, ili cemo biti sehidi ili gazije."

Sejh Ahmed Yassin je od svoje 12. godine bio paralizovan (u obje noge).

Opsirnije.
ed je dodao/la ovu sliku:
 • yassin.jpg
Čvrsto je ubijeđen u svoje stavove. Nemojte ga zbunjivati činjenicama!

Gerilac

Profesionalac

(10)

 • »Gerilac« je muško
 • »Gerilac« je zabranjen

Postovi: 1.329

Datum registracije: 28.03.2003

Lokacija: Sandžak, Novi Pazar

 • Poruku poslati

30

Ponedjeljak, 22. Mart 2004

Selam alejkum Bosnjakinje i Bosnjaci.

"A ti o duso smirena vrati se Gospodaru Tvome zadovoljna i On tobom zadovoljan, i udji medju robove moje, i udji u dzennet moj" (Kur'an)

:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

Allahimanet.
HER DZAN ASURA, HER VER KERBELA - SVAKO VRIJEME JE ASURA, SVAKO MJESTO JE KERBELA. Imam Dzafer Essadik r.a.

Sandzacki_sin

Zlatna sredina

(10)

 • »Sandzacki_sin« je muško

Postovi: 579

Datum registracije: 20.03.2004

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

31

Ponedjeljak, 22. Mart 2004

"I strpljivi u neimaštini, i u bolesti, i u boju ljutom. o­ni su iskreni vjernici, i o­ni se Allaha boje i ružnih postupaka klone."
Da mu Allah podari dzennet

http://english.aljazeera.net/NR/exeres/7…9B651E86DDC.htm
http://english.aljazeera.net/NR/exeres/C…15D1496E553.htm
[SIZE=3]Istina koja oslobađa je najčešće ona istina koju ljudi ne žele da čuju.[/SIZE]

angel undercover

Zlatna sredina

(10)

 • »angel undercover« je žensko

Postovi: 293

Datum registracije: 30.08.2003

 • Poruku poslati

32

Ponedjeljak, 22. Mart 2004

Inna lillahi ve inna ilejhi radziuun

I ne recite za one koji su na Allahovu putu poginuli: "Mrtvi su!" Ne, oni su zivi, ali vi to ne znate!


love
I am a woman above everything else

rifche_golup

Profesionalac

(10)

 • »rifche_golup« je muško

Postovi: 1.076

Datum registracije: 09.12.2002

Lokacija: da, da .. prebivalishte !!!!

 • Poruku poslati

33

Ponedjeljak, 22. Mart 2004

kako rekoste ?????? a da ... terorizam !!!!

UBIJEN DUHOVNI VOĐA PALESTINSKOG HAMASA | 09:03 -> 16:34 | Izvor: B92

Gaza -- Duhovni vođa i osnivač Hamasa, Šeik Ahmed Jasina ubijen je u ponedeljak ujutru u raketnom napadu dok je na invalidskoj stolici izlazio iz džamije u Gazi gde je prisustvovao jutarnjoj molitvi. Jedan izraelski helikopter je ispalio tri projektila na njega. U tom napadu je poginulo još sedam osoba.

Generalni direktor Arapske lige Amr Musa izjavio je u Tunisu da je ubistvo duhovnog vođe Hamasa šeika Ahmada Jasina izraz "državnog terorizma u njegovoj najgnusnijoj formi". "Ta operacija otkrila je agresivne namere Izraela i nedvosmisleno odražava odbijanje Izraela da se u region postigne mir", rekao je on podsećajući da je Jasin ubijen nekoliko dana uoči samita Arapske lige u Tunisu koji počinje 29. marta.

Jordanski premijer Fejsal al-Fajez ubistvo Jasina ocenio je kao "grozan zločin... protiv palestinskog naroda koji predstavlja ozbiljno kršenje medjunarodnih konvencija i prava". Jordan je bio, nakon Egipta druga zemlja koja je 1994. potpisala mirovni sporazum sa Izraelom.

U znak protesta zbog ubistva Jasina, egipatske vlasti su otkazale učešće u najavljenoj ceremoniji obeležavanja godišnjice potpisivanja izraelsko-egipatskog mirovnog sporazuma u Kemp Dejvidu čiji je domaćin Izrael. Na skoro svim egipatskim fakultetima studenti su organizovali masovne proteste zbog smrti duhovnog vođe Hamasa.

Rusija je izrazila "duboku zabrinutost" zbog ubistva vođe Hamasa koje bi moglo da dovede do novog talasa nasilja" što bi ugrozilo napore za obnovu pregovora Izraelaca i Palestinaca.

Visoki izaslanik EU za spoljnu politiku Havijer Solana poručio je da je da je Jasinovo ubistvo "veoma, veoma loša vest za mirovni proces" na Bliskom istoku. "Ovaj vid akcije nikako ne doprinosi stvaranju uslova za mirno rešenje. Međutim, u ovom slučaju osuda mora biti posebno snažna", rekao je Solana koji u Briselu prisustvuje sastanku šefova diplomatija EU.

Britanski šef diplomatije Džek Stro rekao je da je ubistvo Jasina "neprihvatljivo i neopravdano", dok je francusko ministarstvo inostranih poslova ocenilo da je likvidacija vodje Hamasa "suprotna međunarodnom pravu". Ubistvo su oštro osudili nemačko i poljsko ministarstva inostranih poslova.


dalje ide jedini komentar na ovu temu :

" Strasan dogadjaj za cjeo svijet, koji ce imati takodje velike reprekusije na situaciju na Kosovu i Balkan uopste.Otvorena su vrata Pakla, pred velikim smo ratom u kome nece biti milosti.
(Drazen,London, 22. mart 2004 11:31) "
tako misle i oni koji nisu muslimani ,ili bar ne nose muslimansak imena a mislim da imaju otvorene oci .... !!!!

PEACE !!!!
Fq the Politics ... Fq it,fq them ...
Pokusacu da te probudim a ti se pravi budna ....

Time_Out|

Zlatna sredina

(10)

 • »Time_Out|« je muško
 • »Time_Out|« je zabranjen

Postovi: 195

Datum registracije: 08.01.2004

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

34

Ponedjeljak, 22. Mart 2004

Esselamu alejkum!

Slijep, a trn u oku kjafirima!

Neka mu Uzviseni Allah podari Dzennet!

Citiracu lidere Hamasa: "Njemu je rahmet (mir). Za Izraelce nema mira! Napast cemo ih u svakoj kuci, u svakoj ulici, u svakome gradu! Teci ce potoci krvi."

I ne recite za one koji su na Allahovu putu poginuli: "Mrtvi su!" Ne, oni su zivi, ali vi to ne znate!
Mi cemo vas dovoditi u iskusenje malo sa strahom i gladovanjem, i time sto cete gubiti imanja i zivote, i ljetine. a ti obraduj izdrzljive, one koji, kada ih kakva nevolja zadesi, samo kazu: "Mi smo Allahovi i mi
cemo se Njemu vratiti! (El-Beqare, 154-156)
A oni koji vjeruju i cine dobra djela - oni su, zbilja, najbolja stvorenja (Al Beyyina - Dokaz jasni, 7)

HaNuMa_78

Profesionalac

(10)

Postovi: 1.293

Datum registracije: 01.09.2002

Lokacija: Grand Rapids

 • Poruku poslati

35

Ponedjeljak, 22. Mart 2004

Molim Allaha dz.s. da ovo krvoprolice prestane i da nam podari buducnost koje se ne bojimo. Mislim da osveta nije pravi put a poginulom lideru zelim rahmet dusi.

EŠ-HEDU EN LĀ ILĀHE ILLELLĀH, VE EŠ-HEDU ENNE MUHAMMEDEN ABDUHŪ VE RESŪLUHŪ

Administrator

Urednik foruma

(121)

 • »Administrator« je muško

Postovi: 2.598

Datum registracije: 21.07.2002

Lokacija: Frankfurt

 • Poruku poslati

36

Utorak, 23. Mart 2004

Citirano

Orginalno od fingersbroken
SRBIN MIHAJLO MIHAJLOVIĆ UBIO ŠVEDSKU MINISTRICU ANNU LINDH

Švedska policija uhitila je Srbina Mihajla Mihajlovića, starog 25 godina, zbog sumnje da je 10. rujna u u Stockholmu ubio ministricu vanjskih poslova Švedske Annu Lindh, javlja beogradska agencija FoNet. Na konferenciji za novinstvo, zamjenica javnog tužioca izjavila je da za novoosumnjičenu osobu postoje mnogo jači dokazi da je počinila ubojstvo, ali nije htjela otkriti o kojim dokazima je riječ. Švedski listovi, pozivajući se na neimenovane izvore u policiji, pišu da je uhićeni star 25 godina, da je rođen u Švedskoj a da su mu roditelji emigrirali iz Srbije početkom 70-ih godina. Ugledni švedski list Dagens Niheter piše da rezultati DNK analize s kape i noža koje je ubojica ostavio iza sebe, odgovaraju DNK analizi kose uhvaćenog mladića te da je on, nakon što je učinio ubojstvo, odmah otišao obrijati glavu i obrve. Usprkos tome, policija je uspjela ući u trag ostacima ošišane kose. Beogradski Blic piše da je navodno riječ o psihičko poremećenoj osobi koja ima dužu povijest nasilničkog ponašanja.
Epilog:

MIAJILOVIĆ OSUĐEN NA DOŽIVOTNI ZATVOR ZA UBISTVO ANE LIND | 09:06 -> 14:57 | Izvor: Beta

Stokholm -- Sud u Stokholmu osudio je u utorak Mijaila Mijailovića na doživotni zatvor za ubistvo švedske ministarke inostranih poslova Ane Lind, u septembru prošle godine, prenela je švedska agencija TT. Mijailović (25) je priznao da je 10. septembra 2003. godine ubio švedsku ministarku Anu Lind u jednom tržnom centru u Stokholmu, zato što nije mogao da se odupre" unutrašnjim glasovima", javile su svetske agencije.

U obrazloženju presude se navodi da je Mijailović bio svestan onoga što čini kada je više puta nožem zadao udarce Lindovoj i ukazuje se na nasilnost i žestinu napada. "On je upotrebio opasno oružje. Držao je nož obema rukama, nanoseći joj udarce... Bio je vrlo nasilan. Raspored i veličina rana snažno ukazuju da je postojala namera za ubistvo", ocenilo je sudsko veće. Činjenica da je Mijailo Mijailović nameravao da ubije Anu Lind je potvrdjena van osnovane sumnje. Zločin, zato, na osnovu navedenih elementa, mora biti okvalifikovan kao ubistvo, navodi se u odluci.

Sud je, takodje, naložio Mijailoviću da plati odštetu od 150.000 kruna (20.075 dolara) suprugu pokojne Ane Lind, Bou Holmbergu i njihovoj deci Filipu i Davidu.
Sve je ovo samo igra! Nema tog foruma koji je vrijedan Vasih zivaca! / Dokoni umovi - Sejtanska igralista

SaNdZak

Zlatna sredina

(23)

 • »SaNdZak« je muško

Postovi: 537

Datum registracije: 01.11.2002

Lokacija: Pesterska visoravan/Sandzak

 • Poruku poslati

37

Petak, 26. Mart 2004

Prestižno međunarodno priznanje poglavaru Islamske zajednice BiH


Reis dr. Mustafa Cerić dobitnik UNESCO-ove nagrade za mir


Nagrada pripala i kardinalu Rožeu Ečegaraju * Raniji dobitnici Nelson Mendela, Džimi Karter, Huan Karlos, Jaser Arafat...


Dobitnici UNESCO-ove nagrade za mirovna istraživanja "Felix Houphouet Boigny" za 2003. godinu su reisu-l-ulema Islamske zajednice BiH dr. Mustafa efendija Cerić i kardinal Rože Ečegaraj, predsjednik Pontifikalne komisije "Pravda i mir", saznaje "Dnevni avaz".

Obrazloženje odluke

- Ova dvojica vjerskih lidera nagrađeni su u znak priznanja njihovih akcija kojima su promovirali međuvjerski dijalog, toleranciju i mir - kazao je predsjednik žirija za dodjelu nagrade Henri Kisindžer, bivši američki državni sekretar i dobitnik Nobelove nagrade za mir.
Izvršni sekretar ove nagrade Alan Traore ustvrdio je da je "žiri ovom odlukom poslao snažnu poruku međunarodnoj zajednici".
- Međunarodna zajednica mora se zalagati za međuvjerski dijalog kao suštinski temelj mira i razumijevanja među narodima i ljudima - ustvrdio je Traore.
Pored diplome o miru i medalje lauretaima za 2003. godinu bit će uručena i novčana nagrada od 122.000 eura.
Ovu je nagradu UNESCO ustanovio 1989. godine, a ime nosi po prvom predsjedniku Obale Slonovače. Do sada su je dobili bivši predsjednik SAD Džimi Karter, predsjednik Istočnog Timora Džanana Guzmao, izraelski i palestinski lideri Jicak Rabin, Šimon Perez i Jaser Arafat, španski kralj Huan Karlos, Nelson Mendela, Frederik Deklerk...

Članovi žirija

U žiriju koji je odlučivao o dodjeljivanju nagrade za 2003. godinu, pored predsjednika Kisindžera, bili su i članovi Mario Soarez, bivši predsjednik Portugala, Adolfo Perez Eskuel, dobitnik Nobelove nagrade za mir, bivši predsjednik Haškog tribunala Gabrijela Kirk Mekdonald i bivši ministar pravde Francuske Žan Foje.
Inače, datum i mjesto uručivanja nagrade bit će naknadno određeni u dogovoru s dobitnicima.

H. ORAHOVACBučuk: Na dobitku je i BiH

Dr. Esad Bučuk, bivši ministar - savjetnik u Ambasadi BiH u Francuskoj a sadašnji funkcioner u Ministarstvu vanjskih poslova u Sarajevu, u vrijeme dok je bio u Parizu imao je intenzivne kontakte sa zvaničnicima UNESCO-a i vrlo je upućen u značaj nagrade koju je dobio dr. Mustafa ef. Cerić.
- Ovo je najveća nagrada za mir uspostavljena u UNESCO-u. To što ju je dobio vjerski vođa muslimana u našoj državi dobitak je i za državu BiH jer je svijetu upućena poruka da su danas jako potrebni ljudi kakav je reis dr. Cerić: okrenuti dijalogu i uspostavi mira - kaže Bučuk za "Dnevni avaz".


P.S. Masallah. Velika cestitka i pohvala reis efendiji dr. Cericu i njegovim aktivnostima na polju mira i razumjevanju medju vjerama i narodima. Ovo je veliko priznanje Bosnajckom-muslimanskom narodu, Bosni i Hercegovini, Rijasetu IZ u BiH i muftijstvima koja su u sklopu IZ u BiH.Jede Wahrheit braucht einen Mutigen der sie ausspricht!

rifche_golup

Profesionalac

(10)

 • »rifche_golup« je muško

Postovi: 1.076

Datum registracije: 09.12.2002

Lokacija: da, da .. prebivalishte !!!!

 • Poruku poslati

38

Petak, 26. Mart 2004

ko je sledeci ????

PUCANO U GENERALNOG SEKRETARA FSSCG BRANKA BULATOVIĆA


Beograd -- Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije i Crne Gore Branko Bulatović teško je ranjen u petak ujutro, oko 10:30, kada je na njega u hodniku koji vodi ka prostorijama fudbalskog saveza u Beogradu pucao nepoznati napadač. Bulatovića su nepomičnog pronašli selektor reprezentacije Ilija Petković i ljudi iz saveza koji su čuli pucanj u hodniku. Prema nezvaničnim saznanjima, napadač je visok oko 180 cm, ima kraću bradu i u trenutku napada na glavi je imao crni šešir. Odmah nakon pucanja spakovao je pištolj u torbicu i udaljio se u nepoznatom pravcu.

U 16 časova na konferenciji za novinare predsednik Fudbalskog saveza Srbije Nebojša Leković izrazio je zabrinutost svih Bulatovićevih saradnika za njegovo zdravstveno stanje i ogorčenje što se, kako je rekao, u Beogradu i dalje govori oružjem: “Nadam se da će počinioci ovog bezumnog akta, vrlo brzo biti otkriveni. Pozivam javnost da svi koji nešto znaju, o nekim eventualnim problemima, koje je gospodin Bulatović imao, da obaveste ili nas ili MUP, jer mislim da je obaveza svih nas da svi zajedno pomognemo da se ovaj zločin protiv fudbala, najbrže reši”, kazao je Leković.

Iako je operacija završena u 12:30, još uvek nema nikakvih procena ishoda, a Leković je pročitao saopštenje lekara Urgentnog centra, u kome se kaže da je Bulatović doveden u duboko besvesnom stanju sa obilnim krvarenjem glave: “Posle najhitnije reanimacije i dijagnostike, pristupljeno je odmah hitnoj operaciji, zbog teških povreda lobanje i mozga, i operacija je završena u 12.30 časova. Stanje povređenog je i dalje vrlo teško i preduzimaju se sve neophodne medicinske mere”.

Nove informacije u Fudbalskom savezu biće saopštene u 18 časova, kada je u prostorijama fudbalskog saveza nova konferencija za novinare

Izvor: B92Pa tobe ja Rabbi sta se radi u ovovj drzavi .... o|
Fq the Politics ... Fq it,fq them ...
Pokusacu da te probudim a ti se pravi budna ....

Sandzacki_sin

Zlatna sredina

(10)

 • »Sandzacki_sin« je muško

Postovi: 579

Datum registracije: 20.03.2004

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

39

Petak, 26. Mart 2004

Amerika onemogućila donošenje rezolucije UN-a koja osuđuje ubistvo Jasina

Mart 26, 2004 09:15

Sjedinjene Američke države su stavile veto na rezoluciju Savjeta Bezbjednosti Ujedinjenih Nacija kojom se osuđuje atentat na Šejha Ahmeda Jasina, osnivača Palestinske militantne grupe Hamas.

Rezolucija je u četvrtak veče imala jedanaest glasova za, uz tri odsutna glasa u 15-članom vijeću. Ali negativan glas SAD-a je "ubio" rezoluciju.

Alžir, koji je sponzorisao donošenje rezolucije, je rekao da je Savjet Bezbjednosti "osuđen na propast" kada su u pitanju problemi Zapadne Azije.

Rezolucija je osuđivala "Najnovije van-pravno ubistvo koje je počinio Izrael".
[SIZE=3]Istina koja oslobađa je najčešće ona istina koju ljudi ne žele da čuju.[/SIZE]

Erbakan

Učenik

(0)

Postovi: 172

Datum registracije: 20.12.2002

Lokacija: D

 • Poruku poslati

40

Petak, 26. Mart 2004

Slusajuci radio juce u autu cuo sam nesto sto je zaista rijetkost cuti na njemackim medijima. Naime na HR1 stanici bila je tema bliski istok i ubistvo sejha Ahmeda Jasina. Nazalost nisam cuo kako se gost zove ali na pitanje da li se cin koju su jevreji izveli moze nazvati ubistvom doticni je odgovorio:"Ubistvo u svakom slucaju ali ja bih ovdje upotrijebio termin drzavni terorizam. Ovo sto drzava Izrael cini nad palestincima nije nista drugo do drzavni terorizam..."
Nazalost HR1 nema tezinu kao ostale medijske institucije u njemackoj ali bi mi drago da cujem jedan havijezan glas od njih.
Sve je ovo samo igra! Nema tog muftije koji je vrijedan Vasih zivaca

Social bookmarks