Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

hadalj

Profesionalac

(10)

 • »hadalj« je muško
 • »hadalj« je autor ove teme

Postovi: 1.445

Datum registracije: 26.07.2002

Lokacija: Paris

 • Poruku poslati

1

Subota, 11. Mart 2006

UMRO SLOBODAN MILOSEVIC

Evo sad gledam vesti i javise da je Slobodan Milosevic umro u 64 godini u Haskom zatvoru.

malo za promenu

moivre

Učenik

(10)

 • »moivre« je muško

Postovi: 153

Datum registracije: 10.07.2005

Lokacija: Bunarevi

 • Poruku poslati

2

Subota, 11. Mart 2006

UMRO???

Kazu i da je Babic umro (odnosno ubio se) ?( ?( ?(
Mens sana in corpore sano!

HaNuMa_78

Profesionalac

(10)

Postovi: 1.293

Datum registracije: 01.09.2002

Lokacija: Grand Rapids

 • Poruku poslati

3

Subota, 11. Mart 2006

Steta sto nije doziveo da se suoci sa pravdom.
EŠ-HEDU EN LĀ ILĀHE ILLELLĀH, VE EŠ-HEDU ENNE MUHAMMEDEN ABDUHŪ VE RESŪLUHŪ

Minhenac

Početnik

(10)

 • »Minhenac« je muško

Postovi: 7

Datum registracije: 12.10.2005

Lokacija: Minhen

 • Poruku poslati

4

Subota, 11. Mart 2006

Malo je poranio trebalo je da saceka i Ratka Mladica a i Radovana Karadzica da osude pa tek djubre da pandrkne.

smeker

Profesionalac

(10)

 • »smeker« je muško

Postovi: 596

Datum registracije: 13.09.2004

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

5

Subota, 11. Mart 2006

Hag -- Bivši predsednik Srbije i Jugoslavije Slobodan Milošević preminuo je danas u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala.

U Haškom tribunalu je zvanično potvrđeno da je jutros nađeno beživotno telo Slobodana Miloševića. Telo je nađeno u njegovoj ćeliji u pritvoru u Ševeningenu, a straža je potom pozvala osoblje pritvorske jedinice i dežurnog lekara, koji je potvrdio Miloševićevu smrt.

U saopštenju Tribunala stoji da su naređeni autopsija i toksikološki pregled Miloševićevog tela. Predsednik Haškog tribunala je naredio punu istragu. U saopštenju stoji i da je o smtri Miloševića obaveštena njegova porodica.

Rasim Ljajić, predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Tribunalom, najavio je da sutra putuje u Hag. On je rekao da je razgovarao s predstavnicima Kancelarije Haškog tribunala u Beogradu i da se Tužilaštvo Tribunala ne protivi zahtevu da na tvrđivanju uzroka smrti Miloševića učestvuju lekari i stručnjaci iz Srbije i Crne Gore. Ljajić će u Hagu razgovarati i o detaljima prebacivanja posmrtnih ostataka bivšeg predsednika.


resko

Početnik

(10)

 • »resko« je zabranjen

Postovi: 57

Datum registracije: 02.09.2005

Lokacija: novi pazar

 • Poruku poslati

6

Subota, 11. Mart 2006

crklo pasce, odnijo ga sejtan, nek mu je hajirli dzehenem.

Administrator

Urednik foruma

(121)

 • »Administrator« je muško

Postovi: 2.598

Datum registracije: 21.07.2002

Lokacija: Frankfurt

 • Poruku poslati

7

Subota, 11. Mart 2006

Reakcije na smrt Miloševića

11. mart 2006. | 15:05 -> 20:35 | Izvor: B92, FoNet, Beta
Beograd -- Na smrt Slobodana Miloševića reagovali su njegovi saradnici, politički protivnici i brojni zvaničnici iz zemlje i sveta.


Funkcioner Socijalističke partije Srbije Zoran Anđelković očekuje da Tribunal objasni kako je Milošević umro i zašto nije hteo da ga pusti na lečenje u Moskvu.

"Slobodan Milošević, predsednik SPS-a i raniji predsednik Srbije i Jugoslavije, ubijen je danas u Haškom tribunalu. Odluka Sudskog veća da ga ne pusti u Moskvu na lečenje bila je potpisivanje smrtne presude Miloševiću. Istina i pravda bile su na njegovoj strani i zato su pribegli sistemu postepenog ubijanja Slobodana Miloševića. Odgovornost za smrt jasno je nad Haškim tribunalom", izjavio je Anđelković.

Predsednik Glavnog odbora SPS-a Ivica Dačić sumnja da je Milošević umro prirodnom smrću i traži da u obdukciji učestvuju stručnjaci iz SCG. Dačić je rekao kako SPS smatra da Milošević treba da bude sahranjen u Aleji velikana, ali da će konačan stav o mestu sahrane SPS doneti u dogovoru s porodicom.

Ministar inostranih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković izjavio je da mu je iz ličnih razloga teško da komentariše Miloševićevu smrt. "Slobodan Milošević je lično naredio tolika ubistva pripadnika moje partije i drugih opozicionih parija u Srbiji, on je kriv i odgovoran, jer je to on naredio, za ubistvo mojih najbližih saradnika, za ubistvo članova moje porodice, a nekoliko puta je naređivao i moje ubistvo. Žao mi je što mu je suđeno u Hagu, ne u beogradu, za sve ono što je počinio našem narodu", kaže Drašković.

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da mu je žao zbog smrti Miloševića i najavio da će od Tribunala tražiti izveštaj. "U našem narodu se poštuje običaj da se u ovakvom trenutku političke i sve druge razlike ostavljaju po strani. Vlada će od Haškog tribunala tražiti detaljan izveštaj o tom tragičnom događaju", rekao je Koštunica i izrazio saučešće Miloševićevoj porodici i Socijalističkoj partiji Srbije.

Predsednik SCG Svetozar Marović ocenjuje da je način na koji je umro Milošević veliko iskušenje za moralni autoritet Tribunala i da će javnost ostati uskraćena za punu istinu o ulozi Miloševića u prethodnim događajima. "Milošević odlazi, a nadam se i vreme stradanja, podela i zla. Njegovom smrću istorija će biti uskraćena za puni sud i istinu o njegovom učešću u tome. Vest o smrti čoveka uvek je tužna vest, posebno kada je to vest o smrti bolesnog čoveka u zatvoru, koji je tražio pomoć", navodi Marović.

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić kaže da je neko rešio da Srbi u Haškom tribunalu nemaju nikakva prava. "Srbi u Tribunalu nisu ljudi, negde su na nivou onih u Gvantanamu. Neko je odlučio i da Miloševića, makar i po cenu da umre, zadrži do kraja u Haškom tribunalu. To otvara mnoga pitanja, posebno pitanje dve uzastopne smrti, Milana Babića i Slobodana Miloševića, šta se to u stvari dešava u Haškom tribunalu i šta će se, ne daj bože, dešavati i sa ostalim pritvorenicima. Veoma sam zabrinut za njihovu sudbinu", kaže Nikolić.

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović navodi žaljenje zbog smrti Miloševića i navodi da smrt svakog čoveka izaziva žaljenje. Vujanović je Miloševićevoj porodici uputio je izraze saučešća.

Predsednik Hrvatske Stjepan Mesić izjavio je da mu je žao što je Milošević preminuo pre izricanja presude Tribunala zbog uloge u ratovima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. "Šteta je što Milošević nije poživeo dovoljno kako bi bio zasluženo kažnjen, saopšteno je kratko iz Mesićevog kabineta.

Vlada Hrvatske je saopštila da smrt Miloševića označava kraj najtežeg, najdramatičnijeg i najrazornijeg razdoblja u životu zemalja i naroda ovog dela Evrope u poslednjih 50 godina. "Kao sledbenik i sprovodilac velikosrpske ideologije, Milošević je agresivnom i hegemonističkom politikom osvajanja pokrenuo ratnu mašineriju. Nekoliko stotina hiljada poginulih i stradalih, milioni izbeglica i prognanih, milijarde evra materijalne štete, desetine razorenih gradova, genocid i etnička čišćenja, rušenja verskih objekata i kulturnih spomenika, sve su to bile strašne posledice politike upravo Slobodana Miloševića i vođstva koje ga je u to vreme podržavalo i sledilo. Pogled na to razdoblje ima simboliku strašne opomene, da se zlo nikada više ne sme ponoviti", saopštava Vlada Hrvatske.

Bivši ministar spoljnih poslova Hrvatske u vladi Franje Tuđmana Mate Granić kaže da je Milošević bez sumnje najveci zločinac sa ovih prostora i kriv za zločine u Hrvatskoj, BiH, Sloveniji i na Kosovu i da je velika šteta što nije dočekao sudsku presudu. "Nastojao je da bude duhovit i stalno je nasmejavao Tuđmana, a to je uspevalo kod predstavnika međunarodne zajednice. Bio je dobar taktičar ali los strateg", rekao je Granić.

Milan Kučan, predsednik Slovenije u vreme raspada SFRJ, izjavio je da je smrt Miloševića preloman događaj. "Taj događaj je Srbima olakšao ocenjivanje prošlosti i zato verujem da će se lakše suočavati sa izazovima budućnosti Srbije, koju vidim u evropskim integracijama", kaže Kučan.

Evropska unija ocenjuje da smrt Miloševića ne oslobađa Srbiju obaveze da Tribunalu preda osobe optužene za ratne zločine. "Politički, smrt Miloševića ni na kakav način ne menja potrebu da se Beograd suoči s nasleđem ratova na Balkanu", izjavila je šefica diplomatije Austrije, predsedavajuće EU, Ursula Plasnik.

Ministarstvo inostranih poslova Rusije žali što Tribunal nije omogućio Miloševiću lečenje u Moskvi. MIP podseća da su zbog pogoršanja zdravlja Miloševića ruski lekari bili spremni da mu pruže lekarsku pomoć, a da je Rusija dala garancije da će ispuniti sve zahteve Tribunala.

Ministar inostranih poslova Nemačke Frank Valter Štajnmajer kaže da Miloševićeva smrt treba da bude povod za obnove i ojačavanje napora za postizanje mira i stabilnosti na Balkanu.
"Milošević je bio čovek prošlosti, odgovoran za povrede ljudskih prava, mnogobrojne žrtve i ratove na Balkanu. Posledice toga sežu sve do današnjeg vremena", rekao je Štajnmajer.

Stejt department saopštava da je Milošević bio ključna ličnost odgovorna za nasilan raspad Jugoslavije, uključujući izbijanje sukoba u Bosni i na Kosovu. "Miloševićeva vladavina je odavno okončana, a SAD podržavaju budućnost srpskog naroda zasnovanu na miru, sigurnosti, napretku i većoj integraciji u evroatlantsku zajednicu", saopštava Stejt department.


Advokat Branislav Tapušković, nekadašnji "prijatelj suda", kaže da se Miloševiću nije verovalo da mu je zdravstveno stanje loše. "Ishod me ne iznenađuje. Tužilaštvo je bilo uvereno da on blefira, da u stvari nije ugrožen, da nije bolestan i da odbija da pije lekove. Lekarski izveštaji su bili upozoravajući, a nije se adekvatno postupalo u odnosu na njegove ozbiljne zdravstvene probleme. Moralo mu je biti omogućeno da se svaki put oporavi i tek onda uvede u sudnicu", rekao je on. Na pitanje da li bi proces kraće trajao da je Milošević imao zastupnike, Tapušković je rekao da niko nije mogao da Miloševiću uskrati pravo da se brani sam. "To je garantovano kao osnovno pravo i tu nema diskusije. Sigurno bi se stvari bolje kristalisale i bolje izlagale da je imao pomoć. Svedoci bi bili potpunije ispitani, bilo bi mu svakako lakše. Sve to nije u granicama moći jednog čoveka, fizička moć nije dovoljna za to, bilo čija. Precenio je svoje snage na uštrb svoje odbrane", kaže Tapušković.

Advokat Toma Fila, bivši pravni savetnik Slobodana Miloševića, upitao je kako je moguće da Tribunal za pet godina nije okončao postupak protiv Miloševića. "Za pet godina nema prvostepene presude, a kad je neki sud sposoban i zna šta hoće onda nema odlaganja i skraćivanja. Suđenje je svakako moglo da se odvija brže, a ovo bi trajalo još godinu dana. Da je Milošević bio pod negom pravih lekara, a ne lekara opšte prakse, bilo bi sve u redu. Zna se kako se drži čovek kada se želi da živ sačeka kraj suđenja", kaže Fila.

Ministar pravde Srbije Zoran Stojković ocenio je da Milošević nije imao valjanu zdravstvenu zaštitu u Haškom tribunalu i da su navodi predstavnika Tribunala da je on dobijao tu zaštitu prazne reči. "Svaki čovek mora da se zapita kakvo je stanje u Haškom tribunalu pošto je to drugi slučaj smrti u pritvorskoj jedinici Haškog suda u kratkom vremenskom periodu. U konkretnom slučaju najviše me pogađa to što se radilo o bolesnom čoveku, što je on tražio da mu bude obezbeđena zdravstvena zaštita, a da mu je rečeno da ima valjanu zaštitu", rekao je Stojković.

Potpredsednik Demokratske stranke Dušan Petrović izjavio je da su DS i Slobodan Milošević bili veliki politički protivnici. "Od trenutka kada je ozakonjen parlamentarizam u Srbiji, pa do današnjih dana, vodi se grčevita politička borba oko toga koje će vrednosti u ovoj zemlji biti vladajuće. Vrednosti na kojima se temelji DS veoma su udaljene od onih koje je branio Milošević. Od danas, Milošević nije učesnik u političkom životu naše zemlje, on je postao deo istorije. DS izražava saučešće porodici Slobodana Miloševića i Socijalističkoj partiji Srbije", rekao je Petrović.

Čedomir Antić, istoričar, član Predsedništva G17 plus, kaže da Tribunal nije doneo pravdu, ali da Srbija nije ni pokušavala da zaštiti pravdu za vreme Šešelja i Miloševića. "Tribunal je makar pokušao da stigne do nje. Šteta je što nije prevladalo mišljenje da neko treba da bude optužen za sve što se dešavalo poslednjih decenija i zbog čega će naš narod ispaštati još dugo. U Srbiji postoji običaj da se ljudima posmrtno daje značaj koji nisu imali. Politika koju je vodio Milošević je najkatastrofalnija politika ikada vođena na našem prostoru", rekao je Antić.
Sve je ovo samo igra! Nema tog foruma koji je vrijedan Vasih zivaca! / Dokoni umovi - Sejtanska igralista

Administrator

Urednik foruma

(121)

 • »Administrator« je muško

Postovi: 2.598

Datum registracije: 21.07.2002

Lokacija: Frankfurt

 • Poruku poslati

8

Subota, 11. Mart 2006

Glavni tužilac Haškog tribunala Karla del Ponte izjavila je danas da duboko žali zbog smrti Slobodana Miloševića. "Duboko žalim zbog toga što se dogodilo jer smo se bližili kraju suđenja, početkom leta. Miloševićeva smrt je za žaljenje i zbog svih svedoka, preživelih i žrtava, koji su čekali pravdu. Čekamo rezultat autopsije kako bismo saznali koji je bio uzrok Miloševićeve smrti. Situacija će nam biti jasnija tokom narednih dana", rekla je Karla del Ponte. On je saopštila je da je smrt Slobodana Miloševića, nekoliko sedmica pre završetka suđenja, omela zadovoljenje pravde u tom slučaju. "Ipak, zločini za koje je Milošević bio optužen, uključujući genocid, ne mogu ostati nekažnjeni, a ostali optuženi za te zločine, njih šest, i dalje je na slobodi. Međunarodna zajednica i Tribunal odgovorni su pred žrtvama tih zločina za dovođenje optuženih pred lice pravce, što se naročito odnosi Radovana Karadžića i Ratka Mladića", navodi Karla del Ponte.


Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da, dan uoči 12. marta, godišnjice ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, može samo da žali sudbinu Đinđića i ocenio da bi bilo korisnije da je okončan sudski proces protiv Miloševića u tribunalu nego što se o tome izriču političke ocene. "Nemam dilemu da će Milošević i kao mrtav biti zloupotrebljavan, kao što je zlupotrebljavan u poslednjih pet godina" kaže Jovanović.

Član predsedništva Građanskog saveza Srbije Zoran Ostojić izjavio je da je Milošević, za razliku od mnogih koji su umrli nasilnom smrću za vreme njegove vladavine i zbog njegove politike, imao tu sreću da umre prirodnom smrću. "Takvu šansu, na primer, nije imao Zoran Đinđić, čiju ćemo godišnjicu ubistva obeležiti sutra", rekao je Ostojić. "Takav kraj Miloševića, pre izricanja sudske presude, dodatno će otežati potrebno suočavanje Srbije s prošlošću. Takav njegov kraj, u zatvorskoj ćeliji, objektivan je problem i za Haški tribunal, ali neka to rešavaju oni koji su za to nadležni", rekao je Ostojić.

Predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja Biserko ocenjuje da je smrt Miloševića loš ishod za proces u Tribunalu i na ono što će se dešavati u Srbiji. "Za Srbiju je loše što proces protiv Miloševića pred Haškim tribunalom nije doveden do kraja i što presuda nije stavila tačku na jednu poltiku koja opterećuje Srbiju već 20 godina jer još nije bilo pravog diskontinuiteta. Miloševićeva smrt imaće loš odjek u Srbiji zato što će njom biti manipulisano i okrivljivan Hag, a biće zadovoljnih što ta presuda neće biti doneta", kaže ona.

Predsednica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić kaže da smrt Miloševića u pravnom smislu neće imati neke posledice koje bi mogle ograniče suđenja u drugim predmetima pred Haškim tribunalom. "Suđenje Milošević ušlo je u završnu fazu. Sve što je moglo da iznese Tužilastvo u vezi sa optužnicama za Kosovo, Hrvatsku i BiH iznelo je, čak je i Miloševićeva odbrana ušla u završnu fazu, a u toj njegovoj odbrani nije izneto ništa što bi na bilo koji način opovrgavalo navode te optužnice. Tužilaštvo je iznelo dokaze koji potvrđuju optužnicu i to biti korišćeno u brojnim predmetima. U tom smislu, sve što je izvedeno u tom postupku je pravno relevantno, upotrebljivo i predstavlja trajni pravni istorijski zapis o nedelima počinjena po komandnoj odgovornosti", rekla je Nataša Kandić.

Dejan Anastasijević, novinar lista Vreme i svedok na suđenju Miloševiću, kaže da eksperiment suđenja za ratne zločine i genocid nije dovršen. "Pravo pitanje, da li je Milošević kriv za genocid i rat, neće biti pravno završeno. Ljudi koji su verovali da je on bio heroj i dalje će verovati u to, a oni koji su verovali da je on zlikovac verovaće i dalje u to", kaže on.

Centralna vest u Sloveniji je smrt Miloševića, a mediji emituju podsećanja na njegov uspon i pad. Ministar spoljnih poslova Slovenije Dimitrij Rupel je izjavio da se smrću Miloševića završava period jugoslovensko-balkanske katastrofe i dolazi vreme za evropsku perspektivu Balkana. "Dosta toga još treba pospremiti, a odlaskom Miloševića nestaje i poslednji oslonac reakcionarnih snaga u Srbiji", kaže Rupel.

Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić kaže da Haški tribunal mora dati punu informaciju o tome šta se stvarno desilo u vezi sa smrću Miloševića. "Smrt Miloševića je završetak jedne faze istorije svih zemalja SFRJ. Njegovim odlaskom biće stvorene pretpostavke da se više ne bavimo prošlošću, već da smisao političkog života na ovim prostorima budu razgovori o bućnosti", rekao je Ivanić.

Predsedavajući Predsedništva BiH Sulejman Tihić kaže da će Milošević ostati zapamćen kao negativna istorijska ličnost, najodgovornija za krvav raspad jugoslovenske zajednice i stradanja kroz koja su prošla njeni narodi, uključujući srpski narod. Milošević je uspeo da posvađa narode na prostorima SFRJ i izoluje srpski narod, žao mi je što se nije suočio s presudom i istinom", kaže Tihić.

Udruženje žena i majki Srebrenice žali zbog smrti Miloševića i navodi da to znači da se on nikada neće suočiti s pravdom zbog svojih zločina, niti će čuti presudu. "Ipak, izgleda da ga je konačno stigla božja pravda", rekla je jedna od majki Srebrenice Hajra Katić.

Predsednik Narodne stranke Crne Gore Predrag Popović izjavio je da mu je Miloševića žao kao čoveka. Popović je rekao da je njegova stranka o politici Miloševuća govorila ono što je mislila dok je bio neprikosnoveni vladar, ali da mu ga je sada žao kao čoveka.

Borislav Milošević, brat Slobodana Miloševića, izjavio je da sva odgovornost leži na Haškom tribunalu. "Ne bih to komentarisao. Sva odgovornost leži na Haškom tribunalu", rekao je on i dodao kako porodica Milošević ne veruje da će Tribunal sprovesti nepristrasnu autopsiju. "Znam da je porodica protiv svake autopsije Tribunala jer mu ne veruje, kao što ni Slobodan Milošević nije verovao lekarima Tribunala i tom sudu", rekao je on.

Ministar spoljnih poslova Francuske Filip Dust Blazi
izjavio je da je umro glavni akter balkanskih ratova i da saoseća sa svima koji su trpeli pod njegovom rukom.

Generalni sekretar NATO-a Jap de Hop Shefer izjavio je da žali što pravda sada neće biti zadovoljena. "Žalosno je i u mnogo čemu nezadovoljavajuće, s obzirom na bezbroj žrtava balkanskih ratova, to što pravda sada neće biti zadovoljena", navodi se u kratkom saopštenju iz Brisela.

Ambasada SAD u SCG saopštava da smrt Miloševića onemogućava završetak sudskog procesa i zadovoljenje pravde i dodaje da SAD ponavljaju snažnu podršku Haškom tribunalu. "Miloševićeva vladavina je odavno završena i mi podržavamo budućnost naroda Srbije u miru, bezbednosti, napretku i daljim integracijama u evroatlansku zajednicu", saopštaava Ambasada SAD.

Tomislav Višnjić, advokat generala Dragoljuba Ojdanića, kaže da je viđao Miloševića kada je posećivao Sheveningen pripremajući odbranu Ojdanića. "Milošević je bio premoren u poslednje vreme, imajući u vidu obim posla. Mesec dana smo se spremali za svedočenje Ojdanića, trebalo je da bude jedan od poslednjih svedoka Odbrane, a i nama ovde koji smo u boljem zdravstvenom stanju bilo je previše naporno", kaže on.

Slavoljub Đukić, novinar, koji je napisao četiri knjige o Miloševiću i njegovom režimu, kaže da Milošević odlazi u istoriju. "Ono što je rečeno u Hagu biće samo deo te priče, a svesti svu odgovornost na njega je besmisleno. Smatrao sam da je problem Miloševića u stvari problem Srbije da se suoči s vremenom u kom je živela, a da Tribunal nije pravi put da se do toga dođe. Sve je više dokaza da je to bio ispravan stav. Ovo što se dogodilo je kompromitacija Tribunala, ali pritisak ne prestaje i to stvara efekat čak i među najvećim protivnicima Miloševićevog režima. Nije reč o nečijoj spremnosti da brani njega i njegov režim, već postoji opšte osećanje da taj sud nije pravedan i da javnost nije pravedna u ocenjivanju događanja u SFRJ. Da smo bili u situaciji da naše mnjenje, sudstvo i država govore o tome, mislim da bi rezultat bi bio drugačiji", kaže Đukić.

Bivši međunarodni predstavnik za Bosnu i Hercegovinu Pedi Ešdaun kaže kako se plaši da će posle smrti Miloševića uslediti kraći period nestabilnosti jer će neki dati podršku lideru kog obožavaju. "Oni koji su želeli pravdu pre nego smrt žaliće što je postupak morao da bude prekinut. Milošević je bio harizmatičan političar, bez mnogo morala", rekao je Ešdaun.

Bivši pregovarač SAD Ričard Holbruk kaže da neće liti suze za Miloševićem. "Zbog njegovih dela stradalo je više od 300.000 ljudi u Evropi, dogodila su se četiri rata i došlo je do nestabilnosti u Jugoistočnoj Evropi. Neću za njim da lijem suze. Nije pokazivao istinska osećanja prema ljudima", rekao je Holbruk.

Predsednik Kosova Fatmir Sejdiju izjavio je da duh Miloševića još živi u Srbiji. "Njegova dela i dela njegove mašinerije bila su uperena protiv Kosova i ljudi u drugim delovima SFRJ. "Na žalost, Miloševićev duh još živi u Srbiji i važno je da Srbija uspe da dođe do toga da Srbija i Kosovo kao dve nezavisne zemlje grade dobrusedske odnose", kaže Sejdiu.

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je da će posle smrti Slobodana Miloševića doći do dalje radikalizacije na političkoj sceni Srbije i da se Miloševićevom smrću nastavlja priča o srpskim herojima i velikomučenicima. "I poslednji potpisnik Dejtonskog sporazuma je mrtav i preti opasnost da se sve svali na njih i da se ništa suštinski ne promeni u razmišljanju ljudi na ovim prostorima", rekao je Čanak.
Sve je ovo samo igra! Nema tog foruma koji je vrijedan Vasih zivaca! / Dokoni umovi - Sejtanska igralista

 • »annonimus« je muško

Postovi: 3.054

Datum registracije: 15.12.2002

Lokacija: My chamber

 • Poruku poslati

9

Subota, 11. Mart 2006

[SIZE=3]Druze TITO na onome Svetu evo SLOBE nosi ti Stafetu [/SIZE]
" Bilen alemlere rahmettir "

Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

10

Subota, 11. Mart 2006

[SIZE=4]Sve je isto,samo njega nema... [/SIZE]
Covek posta mit,ni kriv ni duzan.
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

galaksija

Profesionalac

(10)

 • »galaksija« je žensko

Postovi: 1.598

Datum registracije: 09.10.2005

Lokacija: Gradacac

 • Poruku poslati

11

Subota, 11. Mart 2006

Reakcije u Bosni i Hercegovini za smrt Slobodana Milosevica su iste takve kao sto je Emir Kusturica dao nedavno izjavu za Jasmilin film "Grbavica"....
Ako kliknete OVDJE nista se nece dogoditi :D

Nisam stvarna.Ja ne postojim.Ja sam laz....varka....vidis me samo uz pomoc Lysergic Acid Diethylamide

harunh

Zlatna sredina

(10)

Postovi: 567

Datum registracije: 14.09.2005

Lokacija: paris

 • Poruku poslati

12

Subota, 11. Mart 2006

Potpisujem galaksisjooooooo.
Hvala Allahu dz. s. Koji je dao da se nadjem na pravom mjestu kad je bilo najpotrebnije! :klanja:

seeker

Početnik

(10)

Postovi: 23

Datum registracije: 18.01.2006

 • Poruku poslati

13

Nedjelja, 12. Mart 2006

Umro je kad nam je najviše trebo,
ali šta će se - ima sve preče od prečega!Ovo je Turska, Muamere!

moivre

Učenik

(10)

 • »moivre« je muško

Postovi: 153

Datum registracije: 10.07.2005

Lokacija: Bunarevi

 • Poruku poslati

14

Nedjelja, 12. Mart 2006

Posle...

... svih onih komentara na raznim srpskim televizijama ocekivao sam da ce proglasiti DAN ZALOSTI! o| o| o|

Sreca pa cvikaju od Velikih, ipak su ga oni sami izrucili i ne smeju sad da se pos... na ono sto su zapoceli.
Oprostite na izrazavanju ali sve me ovo sa njim mnogo nervira. Pa zar im nije bila dovoljna ona njihova prica "VODJA" za sva vremena! o| o| o|
Mens sana in corpore sano!

global

Zlatna sredina

(10)

 • »global« je žensko

Postovi: 385

Datum registracije: 15.11.2005

Lokacija: novi pazar

 • Poruku poslati

15

Nedjelja, 12. Mart 2006

Steta sto ga nisu osudili,pa da se za sva njegova nehumana dela dobije i pismena potvrda.No,stari kazu da nema niceg goreg od crne zemlje.Pa nadam se da mu nece biti laka...
misli globalno-deluj lokalno

 • »annonimus« je muško

Postovi: 3.054

Datum registracije: 15.12.2002

Lokacija: My chamber

 • Poruku poslati

16

Nedjelja, 12. Mart 2006

I da su ga osudili,veliko cudo.Smestili ba ga u neku luksuznu celiju sa svim dodatcima.I na kraju bi opet pokucala SMRT.

Nece mu bit laka,hmmmmmm dva kubika zemlje nisu laka..................
" Bilen alemlere rahmettir "

hadalj

Profesionalac

(10)

 • »hadalj« je muško
 • »hadalj« je autor ove teme

Postovi: 1.445

Datum registracije: 26.07.2002

Lokacija: Paris

 • Poruku poslati

17

Nedjelja, 12. Mart 2006

Citirano

Orginalno od annonimus
I da su ga osudili,veliko cudo.Smestili ba ga u neku luksuznu celiju sa svim dodatcima.I na kraju bi opet pokucala SMRT.

Nece mu bit laka,hmmmmmm dva kubika zemlje nisu laka..................


a more bit ce mu i kaku mermernu plocu turit
malo za promenu

Administrator

Urednik foruma

(121)

 • »Administrator« je muško

Postovi: 2.598

Datum registracije: 21.07.2002

Lokacija: Frankfurt

 • Poruku poslati

18

Nedjelja, 12. Mart 2006

... fali samo jos da ga sahrane u Aleji velikana. To bi stavilo pecat na vecinsko misljenje u Srbiji a ujedno pokazalo svetu da se od atentata na Djindjica sve vratilo na staro. To bi takodje konacno opecatilo prevrtacku politiku sadasnjih vlasti i jasno pokazalo celom svetu, gde se Srbija danas nalazi ...
Sve je ovo samo igra! Nema tog foruma koji je vrijedan Vasih zivaca! / Dokoni umovi - Sejtanska igralista

Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

19

Nedjelja, 12. Mart 2006

...ne samo u Aleji velikana,sto su zatrazili SPS,SRS i njegova cerka milica,vec su trazili da bude sahranjen kako dolikuje bivsem predsedniku,uz sve drzavne pocasti!!!!
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

hadalj

Profesionalac

(10)

 • »hadalj« je muško
 • »hadalj« je autor ove teme

Postovi: 1.445

Datum registracije: 26.07.2002

Lokacija: Paris

 • Poruku poslati

20

Nedjelja, 12. Mart 2006

A STO GA NE BI TURILI U KUCU CVIJEA? I ONAKO NICEMU TA KUCA VISE NE SLUZI
malo za promenu

Social bookmarks