Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

Gyerzelez

Zlatna sredina

(10)

  • »Gyerzelez« je autor ove teme

Postovi: 187

Datum registracije: 25.06.2003

  • Poruku poslati

1

Četvrtak, 03. Juli 2003

Upoznajte se sa montruumom iz dubina Pacifika

Selam

Ovaj clanak i sliku prenosim sa http://www.smh.com.au/articles/2003/07/0…179072525.html. Zapanjujuca azhdaha, samo pogledajte detalje o masi (13 t) itd.:

Meet the monster

What exactly it is remains a mystery - though some reports describe it as a giant octopus, while others say it is a squid.

In any event, the Chilean Navy measured it at 12.4 metres, weighing 13 tonnes, when they pictured it on the beach near Maullin on the Pacific Ocean coast, 1,000 km south of Santiago.

The remains will be sent to France for scientists to examine, press reports said today.

The giant eight-armed mollusc terrified residents at Los Muermos village near Puerto Montt city after they found it lying on the beach looking like a fantastical sea monster out of a Hollywood movie.

An expert at the Centre for Cetacean Conservation, Elsa Cabrera, said the only record of such a huge octopus was one found on a Florida beach in 1896.

The common octopus of the Mediterranean Sea and the Atlantic Ocean occasionally reaches 3 metres, while the giant octopus of the Pacific Ocean may have a diameter of more than 9 metres.

Gyerzelez


Gyerzelez je dodao/la ovu sliku:
  • Octopus_or_squid.jpg

2

Četvrtak, 03. Juli 2003

Sta je ovo 8o Ja se prepadoh i vise mi nikada nece pasti na pamet da se kupam u moru!

I jos nam ga salju ostatke za France?!! Kao da mi u Evropi nemamo dovoljno cudovista i bez ovoga!!!"Ti sa svakim lijepo! I trazi da se dobra djela cine, a neznalica se kloni!" (El-'Araf, 199)

Dado

Profesionalac

(10)

  • »Dado« je muško

Postovi: 754

Datum registracije: 09.08.2002

Lokacija: NewMarketCity

  • Poruku poslati

3

Četvrtak, 03. Juli 2003

jo staga more specijaliteta od morskih plodova da se napravi od ovogaaaaaaaaaa
....da li si toliko dobar
da mozes mirno spavati.....

4

Utorak, 22. Juli 2003

Da ne bih otvarao novu temu, evo zanimljivog texta koji se takodje tice jednog cudovista, manje vise svima poznatog, iz prica, filmova,..


"Zagovornici teorije o čudovištu koje živi u škotskom jezeru Loh Nes tvrde da su dobili potvrdu njegovog postojanja još u praistorijska vremena, javili su danas britanski mediji. Naučnici su potvrdili da je penzioner Džerald Meksorli u plićaku jezera Loh Nes pronašao fosil pleziosaurusa, dinosaurusa koji je živeo pre 150 miliona godina, a koji, bar prema tvrdnjama onih koji su ga navodno videli, strašno liči na popularnu "Nesi". Morski reptil, visok 12 metara, dugovrati mesožder, živeo je u doba "jure". Fosilni ostaci u krečnjaku jasno ocrtavaju četiri dobro očuvana kičmena pršljena s kičmenom moždinom i krvnim sudovima. "Oduvek sam verovao u čudovište iz Loh Nesa, ali ovo mi to i dokazuje", rekao je Meksorli."
mogu ja da se potpisem i bolje...

Gyerzelez

Zlatna sredina

(10)

  • »Gyerzelez« je autor ove teme

Postovi: 187

Datum registracije: 25.06.2003

  • Poruku poslati

5

Utorak, 22. Juli 2003

Selam ponovo

Ovo izgleda prerasta u Aqua/marine temu. Kako prenosi www.klik.hr, "Turisti linčovali morskog psa"


Ovoga se ne bi dosjetio ni sam Spielberg...


Osveta na brazilski način: morski pas ugrizao je surfera za ruku, a sedamdesetak gnjevnih turista potom je ušlo u vodu te suncobranima i štapovima zatuklo beštiju tešku 300 kg.

Na plaži Copacabana više nema mira, izvještavaju mediji. A od zadnje tri nesreće koja su zaredale prošlog tjedna, odmah nakon korizme, svaka daska koja pliva u vodi predstavlja morskog psa.

Ipak, od ovog vikenda plivači su se malo umirili, pogotovo otkako je ocean siromašniji za jednog morskog psa dugog 2,40 m i teškog 300 kg. Kap vode koja je prelila čašu njihova strpljenja bila je slika mladog surfera koja izlazi iz vode sav krvav, držeći se za ranjenu ruku.

Čim je pozvana hitna služba, surferi i prodavači pića nabrzinu su se okupili i organizirali hajku na morskog psa. Kraj priče znate: morski pas je izvučen na obalu i premlaćen do smrti.

Stručnjaci za morske pse tvrde da se broj morskih pasa koji plivaju u blizini plaža znatno povećao zbog visokih temperatura vode i povećeg broja mladih riba. Stanje pojačane pozornosti još uvijek je na snazi.

Zato za one u inostranstvu, nemojte se tcharkati s' Brazilcima.

Gyerzelez6

Petak, 01. August 2003

da nastavimo onda

Što se babi htilo, to se babi snilo - zaključio je BBC-jev tim istraživača, koji je sonarima istražio svaki djelić Loch Nessa, od površine do dna. Ni traga ni glasa ne samo stvoru iz jezera, nego ni bilo kakvoj velikoj životinji.


LONDON - Čudovište iz Loch Nessa samo je mit, objavio je BBC izvijestivši da je istraživački tim pretražio cijelo jezero i nije našao znakova da tu stanuje poznati stvor Nessie.

Istraživači su upotrijebili sonare i satelitsku navigacijsku tehnologiju kako bi istražili cijelo jezero.

Ni traga ni glasa, ne samo čudovištu Nessie, nego ni bilo kakvom velikom stvoru, objavio je BBC.

Tijekom stoljeća, navodna viđenja goleme životinje u sivoj jezerskoj vodi mnoge je ljude navela da povjeruju da, bez obzira što nikad nije znanstveno dokazano, zastrašujuće biće ipak živi na toj adresi.

Bilo je i entuzijasta koji su spekulirali da je Nessie možda potomak plesiosaura, morskog reptila koji je izumro zajedno s dinosaurima.

Istraživači BBC-a promatrali su navike morskih reptila, poput krokodila i kornjača, kako bi zaključili ponešto o mogućem ponašanju plesiosaura.

'Išli smo od jednog do drugog kraja jezera, od vrha do dna. Prošli smo svaki djelić tog jezera i nismo našli znak da u njemu živi bilo kakva velika životinja', rekao je Ian Florance, jedan od stručnjaka koji su provodili istraživanje za BBC.

BBC-jev tim zaključio je koje bi moglo biti jedino objašnjenje za neprekidnost mita o čudovištu kroz stoljeća i za povremena 'viđenja': ljudi jednostavno vide ono što žele vidjeti.

Kako bi dokazali svoju tvrdnju, istraživači su u jezero bacili gredu skinutu s ograde, tako da izviruje na površini jezera prije nego što je naišao autobus pun turista.

Kad su nakon toga ispitali turiste o tome da opišu što su vidjeli, većina je rekla da se radi o četvrtastom objektu.

Međutim, zamoljeni da skiciraju to što su vidjeli, nekolicina je odmah nacrtala glavu nalik čudovištu, prenio je BBC.

Izvješća o 'viđenju' čudovišta potječu već iz šestog stoljeća, s razlikom što tadašnji vidioci vjerojatno nisu došli autobusom.

mogu ja da se potpisem i bolje...

Social bookmarks