Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

Administrator

Urednik foruma

(121)

 • »Administrator« je muško
 • »Administrator« je autor ove teme

Postovi: 2.598

Datum registracije: 21.07.2002

Lokacija: Frankfurt

 • Poruku poslati

1

Subota, 09. Septembar 2006

Vandalizam u prostorijama islamske zajednice

DUDIĆ: ŠTETA “NAJMANJE” 240.000 DINARA

NOVI PAZAR -Dekan Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru Mevlud Dudić optužio je danas aktiviste koalicije Lista za Sandžak da su tokom predizbornog mitinga napravili veliku štetu u prostorijama Islamske zajednice. Dudić je u otvorenom pismu lideru Koalicije Sulejmanu Ugljaninu poručio da je grupa aktivista sinoć upala u prostorije Fakulteta za islamske studije i napravila štetu od "najmanje" 240.000 dinara. “Očekujemo od Ugljanina javno izvinjenje, nadoknadu materijalne štete i da svi počinioci ovog dela budu kažnjeni, rekao je Dudić za radio Sto plus.

NIKŠIĆ: NEZNAMO NIŠTA O INCIDENTU

NOVI PAZAR - Visoki funkcioner koalicije Lista za Sandžak Fikret Nikšić izjavio je danas da ne zna ništa o upadu u prostorije Islamske verske zajednice u Novom Pazaru za koji su optuženi aktivisti te koalicije. "Mi nemamo nikakvu informaciju o tome, nikakvo pismo nije stiglo (lideru koalicije Sulejmanu) Ugljaninu, a ako je to tačno, policija će izvršiti uviđaj", rekao je Nikšić za radio Sto plus.

POLICIJA: IZGREDNICI OSTAVILI BIOLOŠKE TRAGOVE

NOVI PAZAR- Novopazarska policija je potvrdila navode Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru da su sinoć oskrnavljene prostorije objekta koji se adaptira za potrebe fakulteta. “Oštećeni su pregradni zidovi od regips-platna. Na gotovo svim zidovima su primetna oštećenja u obliku otvora, oštećena su i stakla na ulaznim vratima, a vidljivi su i biološki ostaci izgrednika”, navodi se u saopštenju policije i dodaje da je o rezultatima uviđaja obavešten Opštinski tužilac.

BOŠNJAČKA KOALICIJA OSUDILA VANDALIZAM

NOVI PAZAR - Bošnjačka koalicija koju čine Sandžačka alternativa i Sandžačka demokratska unija osudili su danas vandalski čin koji su prema tvrdnji dekana Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru Mevluda Dudića počinili simpatizeri koalicije Lista za Sandžak. Ova koalicija je pozvala građane da osude ovakvo ponašanje, kazne naručioce i sačuvaju mir i dostojanstvo.”Pozivamo građane da izvuku pouku iz ovih i ranijih događaja i mirno završe izbore, jer i posle njih treba da budemo prijatelji, rođaci i dobre komšije”, navodi se u ovom saoppstenju.

www.radiostoplus.com
Sve je ovo samo igra! Nema tog foruma koji je vrijedan Vasih zivaca! / Dokoni umovi - Sejtanska igralista

Tutinac

Zlatna sredina

(10)

 • »Tutinac« je muško

Postovi: 457

Datum registracije: 05.09.2004

Lokacija: Tutin

 • Poruku poslati

2

Subota, 09. Septembar 2006

Skandal posle mitinga Liste za Sandžak

[SIZE=3]Vršili nuždu u islamskim prostorijama [/SIZE]

NOVI PAZAR - Mešihat Islamske zajednice Sandžaka saopštio je da su aktivisti koalicije „Lista za Sandžak - Sulejman Ugljanin“ oskrnavili islamsku ustanovu Fakultet za islamske studije vršeći malu i veliku nuždu u prostorijama gde studenti treba da pohađaju nastavu o islamu.

Mešihat je saopštio da su aktivisti koalicije Lista za Sandžak, pre dve noći tokom mitinga ove koalicije, počinili vandalizam na zgradi Islamske ustanove gde treba da počne s radom Fakultet za islamske studije.

- Grupa aktivista je kroz prozor upala u zgradu Fakulteta za islamske studije i tom prilikom grubo oštetila učioničke i druge prostorije, nanevši materijalnu štetu u iznosu od najmanje 240.000 dinara. Tom prilikom ta grupa bezbožnika oskrnavila je ovaj prostor vršeći veliku i malu nuždu u prostorijama. Ne možemo verovati da se ovako nešto moglo desiti od onih koji nose muslimanska imena, i sve to pod bajrakom onih koji se, navodno, zalažu za dobrobit vjere i nacije - saopštio je zamenik predsednika Mešihata Mevlud Dudić.

On je zatražio od lidera Liste za Sandžak Sulejmana Ugljanina javno izvinjenje, nadoknadu materijalne štete i dostavu video snimak kako bi nadležni organi identifikovali počinioce ovog nečasnog i bogohulnog dela.


Funkcioner koalicije Lista za Sandžak Fikret Nikšić izjavio je Radiju „Sto plus“ da ne zna ništa o upadu u prostorije zgrade islamske ustanove.

- Mi nemamo nikakvu informaciju o tome, nikakvo pismo nije stiglo Ugljaninu, a ako je to tačno, policija će izvršiti uviđaj - rekao je Nikšić.

Novopazarska policija je potvrdila da su oskrnavljene prostorije objekta koji se adaptira za potrebe islamskog fakulteta.

- Oštećeni su pregradni zidovi od regips-platna. Na gotovo svim zidovima su primetna oštećenja u obliku otvora, oštećena su i stakla na ulaznim vratima, a vidljivi su i biološki ostaci izgrednika - navodi se u saopštenju policije.

E. Halilović
[SIZE=3][SIZE=4]"VELIKIM BOGOM SE KUNEMO DA ROBOVI BITI NEĆEMO"[/SIZE] [/SIZE]

Altuna

Majstor

(10)

 • »Altuna« je žensko

Postovi: 1.969

Datum registracije: 14.12.2003

Lokacija: Sandzak

 • Poruku poslati

3

Ponedjeljak, 06. Novembar 2006

Posto se vandalizam o kome je u temi rijec stisao i elhamdulillah prosao bez vecih poteskoca, u tim istim prostorijama danas su svoj prvi cas odrzali studenti Fakulteta za islamske studije. Od danas njihova nastava odrzavace se upravo u ovoj zgradi. Muftija je uputio cestitiku studentima, profesorima i dekanu a mediji su to uredno propratili te ce biti i na TV-u.

Unitrasnjost zgrade je sada fenomenalna, narocito me je plafon odusevio. Najavljeno je i svecano otvaranje za nekoliko dana.
Sabur ti je da gutas kiselo, gorko i ljuto, a da ti se na licu nista, sem osmjeha, ne vidi.

ed

Veteran

(61)

 • »ed« je muško

Postovi: 3.336

Datum registracije: 17.12.2002

Lokacija: D

 • Poruku poslati

4

Ponedjeljak, 06. Novembar 2006

Imao sam priliku prije par dana obici zgradu. Zaista je lijepo sredjena. Evo par fotografija koje sam napravio tom pilikom.

ed je dodao/la ovu sliku:
 • FIN.jpg
Čvrsto je ubijeđen u svoje stavove. Nemojte ga zbunjivati činjenicama!

@ef

Majstor

(22)

 • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

 • Poruku poslati

5

Ponedjeljak, 06. Novembar 2006

Da, slazem se da je lijepo sredjeno ;)
Mada mislim da se povodom otvaranja novih prostorija FIN treba otvoriti nova tema. Zbog toga sto je to jedan lijep dogadjaj, dok je sam naslov ove teme, kao i dogoadjaj zbog kojeg je otvorena ruzan.
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

Social bookmarks