Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

Sting Lady

Profesionalac

(10)

 • »Sting Lady« je žensko
 • »Sting Lady« je autor ove teme

Postovi: 752

Datum registracije: 07.08.2005

Lokacija: Kitchener, ON

 • Poruku poslati

1

Nedjelja, 07. Maj 2006

VECHE KUR'ANA U NOVOM PAZARU

Evo shta vecheras u mailu poslah jednom prijatelju koji nije imao prilike da bude tu. Post je malo duzi, izvinjavam se, ali sve shto bih izostavila poremetilo bi autentichnost...
Volela bih da i drugi koji su bili napishu svoje utiske...


'Dodjoh oko 24 h kuci...
Zavrshio se program oko 23:15 h, zatim je narod izlazio oko 20-ak minuta...
Kad sam tek stigla ispred Hale sportova, delovalo je kao da nikakav problem ne predstavlja uci unutra. A onda sam ulazila celih 15-ak minuta, preshavshi ukupno 10-15 metara za to vreme.
Bilo svega. I zena, i cura, i pokrivenih i otkrivenih, 2-3 klinca... Makar u tom delu gde sam ja ulazila, jer su imala dva posebna ulaza: jedan za zene, drugi za mushkarce.
Kad sam uspela da doprem do stepenica, program je vec pocheo, i Edin je vec prevodio sa turskog uvodne rechi... Beshe pripsan pravo: neko bez odelo, adekvatna kravata, i, naravno, njegovo drzanje. ;-)
Skontasmo tu da su zastoj pravile - zene, a ne nedostatak prostora, jer su stajale na samom prolazu na stepenicama, znajuci da ce odatle bolje videti binu. [Emotikon adekvatan mojoj reakciji na to saznanje izgleda ovako: 8o ili X( . ;-)]
Eh, posle sidjosmo. Pocheshe... Prvo Aziz Alili, pa Sadien, pa Sehidoglu, pa Kasimi, i na kraju Dr Naina.
Kad najavishe Alilija, curice oko mene sa odushevljenjem prokomentarisashe: 'Ene, prvo pa on!' :))) Kad je pocheo Sadien... stvarno je uzburkao masu. Dodushe, tu su vec drugi put bili opomenuti da trebaju da se uzdrze od aplauza, pa je ugodjaj bio potpun. Tad sam josh uvek stajala, tako da su njegovi pokreti dodatno uvecavali osecaj koji je stvarao kod ljudi: nekad su ruke bile malo dalje od lica, nekad tako blizu, ali vrlo chesto podignute...
Dok su uchili treci i chetvrti po redu, skoro sve vreme sam sedela na podu Hale sportova. S vremena na vreme snimala svakoga ko uchi, ali poprilichno ometena zenskim rodom sa svih strana koje, iako su od strane dragog mi muftije opomenute pre samog pochetka da treba cutati i slushati kad se Kur'an uchi, usta nisu zatvarale: 'Ada eh, da sam imala kredita da ga zovnem, svashta bi' mu izvikala, znash kako me je iznervir'ooo!', zatim: 'Ada mama, jes Bogomi...', ili: 'Halo? E, dje si? Eve me na ovo, ovo josh traje' i sl. Vrhunac je bio kad su majka i cerka sa moje desne strane (mislim da je 'cerka' rekorder u broju izgovorenih rechi ove vecheri) ustale, i 'cerka' razgovarala sa poznanicom koja je sedela nekoliko metara iznad nje: 'Ada odo'! Ja zaspa' ooovde! (ja se zaprepastila) Ada jedan’eees’, sutra u shes'! Valla ja kad ustajem u shes' niko mi nece (u smislu 'uchit' ili tako neshto, ne znam tachno, pa da se ne grijeshim) (svi se zaprepastili)!'
No dobro, to su samo sitnice koje su malo ometale koncentraciju, ali nisu uspele dovoljno.
Bilo mi je zao shto ne znam arapski... :-(
Kad je voditeljka najavila Dr Naina-u, uz to prokomentarisavshi da je sa 3 godine uchio Kur'an napamet, a vec u petoj postao hafiz Kur'ana, zatim da je 4 puta uzastopno bio svetski prvak u uchenju - svi su ustali da vide ko je taj chovek. Chak je i jedan od hafiza pocheo sa aplauzom, tako da je josh pola sale aplaudiralo kako bi ga pozdravili. I onda je chovek pocheo...

Ja sam u vishe navrata silom ostavljala suze tu gde jesu, kako ne bih zaplakala onde... Uzdrzavala se, uzdrzavala... A bilo je teshko, mogu ti reci. Vrlo teshko. Takvu harmoniju glasova i izgovorenog josh nigde nisam chula ni dozivela... I ko zna da li cu opet...

Neka Allah dz.sh. nagradi one koji su se potrudili da se ovo odrzi u Pazaru, i one koji su uchestvovali u programu...'

Ima u meni tmine,
no ima u meni i vedrine,
i moja divna sloga.

Ibnul_Qajjim

Zlatna sredina

(10)

 • »Ibnul_Qajjim« je muško

Postovi: 237

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Novi Pazar-Riyadh

 • Poruku poslati

2

Nedjelja, 07. Maj 2006

[SIZE=4]Allahu ekber!!! [/SIZE]

[SIZE=3]Spektakl!!! Ne mogu da vjerujem da se ovako nesto desilo u novom pazaru!!! Ovo je prvi put u historiji sandzaka od 500 godina da se ovako nesto desilo ovdje!!! Najbolji ucaci svijeta, svjetski prvaci, medju njima glavni onaj zadnji sto je hafiz od svoje pete godine, su prelijepo ucili Kur'an, po nekoliko Ajeta iz odredjenih sura (Ibrahim, Er-Rahman, El-Beled, El-infitar, El-adijat, Esh-Shems, el-ihlas i druge, i zadnja je bila en-nas). To je bilo nesto nevjerovatno!!! Stvarno mi je zao onoga koji nije razumio one ajete sto su ucili, stvarno je bilo prelijepo, pravo potrefili.


TO JE MELODIJA KOSMOSA KOJI GOVORI

6. maja iza akšam namaza u Hali Sportova

Pored Aziza Alilija, aktualnog glavnog imama Zagrebačke džamije naš su grad počastili svojim dolaskom neki od najpoznatijih svjetskih hafiza.

- Ahmed Naina iz Egipta rođen je 1945. Doktor i aktualni učač Kur'ana sa nacionalne egipatske radio-televizije. U skladu sa raspostranjenim fenomenom u islamskom svijetu već sa tri godine je počeo učiti Kur'an, a kao petogodišnjakj je postao hafiz.

- Abdulkadir Šehidoglu, glavni imam Hadži Bajram Veli džamije u Ankari, u svoju dušu i memoriju je smjestio čitavu svetu Knjigu već u osmoj godini svog života.

- Ahmet Ebul Kasimi rođen je 1968. u Teheranu. Zvanični je učač Kur'ana Iranske nacionalne televizije,

- Abdurahman Sadien (1960.) iz Južnoafričke republike. Profesor mašinstva koji se odlučio izučavati Kur'an, nakon što je uživo slušao glasovitog Abdussameda . Iz ljubavi prema Kur'anu završio je šerijatski fakultet u Kairu i postao jedan od najpoznatijih tamošnjih učača Kur'ana.Na primjer kad je onaj AbduRahman, svjetski prvak u ucenju Kur'ana 98 godine, ucio Er-Rahman suru, pa je poceo tako lijepo da ponavlja one kljucne ajete, koji su bili poruka njegovog ucenja:[/SIZE]


[SIZE=4]كل من عليها فان
و يبقى وجه ربك ذو الجلال و الاكرام
فباي ءالاء ربكما تكذبان...
[/SIZE]


Kullu men alejha fan;
We jebqa wedzhu rabbike zhul-dzelali wel-ikram;
Fe bi ejji ala'i rabbikuma ma tukezhzhiban???


[SIZE=3]Svako ko je na njoj, prolazan je,
A lice Gospodara tvog ostaje,
Vlasnika uzvišenosti i plemenitosti,
pa, koju blagodat Gospodara svoga poricete?!
[/SIZE] .
[SIZE=3]A onaj zadnji, glavni, onaj ga 'zapalio' na suru El-Muzzemmil. eh... Allahu ekber, to ne mozes da vjerujes kako je bilo ucenje!!! Ovo samo dzahili medju onim prisutnima nisu umeli da cijene pa su mozda pricali ko sto se u prethodnom postu vidi. Mada dole kod nas dje smo sedjeli na stolice, blizu bine, bilo je bas tisina i lijepo. [/SIZE]Onaj afrikanac bas podsjeca sa svojim nacinom ucenja i pokretima na AbdulBasita Abdussameda, rahmetullahi alejhi, koji je nekad bio najbolji na svijetu, dok je bio ziv:

Sting Lady

Profesionalac

(10)

 • »Sting Lady« je žensko
 • »Sting Lady« je autor ove teme

Postovi: 752

Datum registracije: 07.08.2005

Lokacija: Kitchener, ON

 • Poruku poslati

3

Nedjelja, 07. Maj 2006

Skoplje

Muftijstvo sarajevsko u saradnji sa Islamskom zajednicom Milli Görüs organizuju "Večer Kur'ana" dana 05. maja 2006. godine u Istiqlal džamiji u Sarajevu. Učesnici programa su najpoznatiji učači Kur'ana u svjetu kao što su dr. Ahmed Naina iz Egipta, koji je sa tri godine počeo učiti Kur'an a sa pet godina postao hafiz. dr. Ahmed Naina je uzastopno 4 puta bio svjetski prvak. Ostali učesnici su Ahmed Ebul Kasimi iz Irana, Abdurrahman Sadien iz Juznoafričke Republike, Abdulkadir Sehidoglu iz Turske i Aziz Alili iz Zagreba. Isti program će u organizaciji Mešihata Islamske zajednice Sandžaka biti održan i u Novom Pazaru u subotu 06. maja 2006 u hali sportova. U nedjelju će isti program biti održan i u Skoplju. Početak programa je sa akšam namaza. Očekuje se nesvakidašnji spektakl.

U organizaciji ovih programa učešće je uzela i Zajednica sandžačke dijaspore.Preuzeto sa: http://www.dijaspora.org/

Ima u meni tmine,
no ima u meni i vedrine,
i moja divna sloga.

 • »annonimus« je muško

Postovi: 3.054

Datum registracije: 15.12.2002

Lokacija: My chamber

 • Poruku poslati

4

Nedjelja, 07. Maj 2006

Citirano

Orginalno od Sting Lady
U nedjelju će isti program biti održan i u Skoplju. Početak programa je sa akšam namaza. Očekuje se nesvakidašnji spektakl.


Jos sinoc sam bio informisan za ovo od jedne mi drage osobe HVALA JOJ.

Ali danasnjeg dana,preko 10-tak telefonskih razgovora,nisam saznao gde ce biti odrzano ucenje Kur'ana.I na kraju se ispostavilo da je odrzano u Univerzalnoj Sali.A sto se tice karata,koliko ih je bilo i kako su podeljenje bolje da vam ne pricam !!! X( X( X( X( X( X( X( X( X( X(
" Bilen alemlere rahmettir "

Sting Lady

Profesionalac

(10)

 • »Sting Lady« je žensko
 • »Sting Lady« je autor ove teme

Postovi: 752

Datum registracije: 07.08.2005

Lokacija: Kitchener, ON

 • Poruku poslati

5

Nedjelja, 07. Maj 2006

Ovde se nisu kupovale karte, mogao je da dodje ko god je hteo... Dobro, reklama i nije bila bash odlichna, ali ipak su ljudi saznali na razlichite nachine.

@annonimus: Bash mi je zao shto nisi bio... Ali, bice, ako Bog da, opet, makar slichno...

Ima u meni tmine,
no ima u meni i vedrine,
i moja divna sloga.

 • »annonimus« je muško

Postovi: 3.054

Datum registracije: 15.12.2002

Lokacija: My chamber

 • Poruku poslati

6

Nedjelja, 07. Maj 2006

Tako je,Boze zdravlja i bice svega ;)
" Bilen alemlere rahmettir "

Jaeger

Zlatna sredina

(10)

 • »Jaeger« je muško

Postovi: 342

Datum registracije: 02.07.2003

Lokacija: NRW

 • Poruku poslati

7

Nedjelja, 07. Maj 2006

Jedna od nezaboravnih duhovnih manifestacija u Novom Pazaru.

Ko je bio sigurno je imao nezaboravnu priliku da svoje srce nahrani duhovnom hranom.

Naravno velika zahvalnost Islamskoj Zajednici Sandzaka kao domacinu, ali najveca zahvalnost za

odrzavanje ove manifestacije pripada bratskoj turskoj organizaciji Milli Görüs, koja je suorganizator,

kao i jednom nashem bratu sa foruma, koji je se nesebicno zrtvovao, da jedna ovakva manifestacija ne zaobidje Novi Pazar i Sandzak
Basimi veririm, Sancakin bir tasi vermem!

Spain

Profesionalac

(10)

 • »Spain« je muško
 • »Spain« je zabranjen

Postovi: 1.197

Datum registracije: 04.09.2005

 • Poruku poslati

8

Ponedjeljak, 08. Maj 2006

Mislim šta reeeći!!! :) Pojma nemam kako bih iznio svoje utiske sa Večeri Kur'ana.

Mogu samo reći da kada sam stigao kući pokušah da u glavi povratim slike koje sam u hali sportova vidio i nađoh se u čudu, kao da nisu bile sa ovog svijeta i kao da dok sam tamo bio nisam bio na ovom svijetu, dunjaluku.

Ne mogu još uvijek da vjerujem gdje sam bio, šta sam gledao i šta sam slušao. Izvanredno, nema šta.

Riječi su suvišne da bilo šta kažu ili bilo šta kome dočaraju, trebalo je tamo biti.

To je što se tiče Učača i suštine programa. A što se tiče politizacije, ideologizacije, samopromocije, menekenstva, oratorstva, publike, itd. kroz sam ovaj događaj, ne bih o tome. To je ono što je meni ovaj događaj u samom početku zamutilo, ali kada su Učači počeli svoj dio sve je to nestalo.

Hvala Allahu dž.š. na ovom događaju i zahvaljujem se svima onima koji su doprinijeli da se ovako nešto desi u Novom Pazaru.

Hvala.
[SIZE=5]ZELENO, VOLIM TE![/SIZE]

 • »annonimus« je muško

Postovi: 3.054

Datum registracije: 15.12.2002

Lokacija: My chamber

 • Poruku poslati

9

Ponedjeljak, 08. Maj 2006

Spain

Cuti ZIV TI JA :D

Lepo si ti ovo docarao,ali neko nije uspeo to da vidi i cuje ;(
" Bilen alemlere rahmettir "

kap

Učenik

(10)

 • »kap« je žensko

Postovi: 150

Datum registracije: 28.01.2006

Lokacija: tu i tamo

 • Poruku poslati

10

Ponedjeljak, 08. Maj 2006

lijepo shto svi po malo opisashe taj trenutak(kolko se moze rijechima)..al taman nekako prebrodih to shto nisam mogla da budem na tom mestu kad Sain ispisa ovaj svoj dozivljaj... ;(
SVJETLOST

Ibnul_Qajjim

Zlatna sredina

(10)

 • »Ibnul_Qajjim« je muško

Postovi: 237

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Novi Pazar-Riyadh

 • Poruku poslati

11

Ponedjeljak, 08. Maj 2006

Cool je bilo, nema sta ;(

Sting Lady

Profesionalac

(10)

 • »Sting Lady« je žensko
 • »Sting Lady« je autor ove teme

Postovi: 752

Datum registracije: 07.08.2005

Lokacija: Kitchener, ON

 • Poruku poslati

12

Ponedjeljak, 08. Maj 2006

Brate,
Mnogo sporo se otvaralo, mislim da je zbog toga... Nije inat... ;)

Nego, ako postoji link gde se mogu videti sve te fotografije, mozesh ga postaviti, tako da ce ih pogledati svako ko zeli, a plus ce se ubrzati proces otvaranja stranice. Veruj da ima onih koji su zeleli videti komentare, ali su odustali posle nekog vremena, jer stranica nije mogla da se otvori.

Ima u meni tmine,
no ima u meni i vedrine,
i moja divna sloga.

 • »annonimus« je muško

Postovi: 3.054

Datum registracije: 15.12.2002

Lokacija: My chamber

 • Poruku poslati

13

Ponedjeljak, 08. Maj 2006

Ibnul_Qajjim

Ja sam sugerisao Administratoru da uradi nesto,a to cu uradit i sada.Ne tebi u injat,vec za sve nas za nasu korist.Ako nisi primetio ovoj strani treba 5-min da se otvori.I mislim da to nije lepo!!!

A tebe ako je do BANOVANJA samo napred,ali time neces nista postici.

Nista licno...... ;)
" Bilen alemlere rahmettir "

Ibnul_Qajjim

Zlatna sredina

(10)

 • »Ibnul_Qajjim« je muško

Postovi: 237

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Novi Pazar-Riyadh

 • Poruku poslati

14

Utorak, 09. Maj 2006

Pa mogli ste da me konsultujete, da mi to preko PM kazete, mislim da je to bilo fer, dont u think! I ja bih to onda sam mako . To bi, bez sumnje, bilo mnogo vise korektno i fer nego ovako iza ledja.
Mnogo sam se iznerviro kad sam otvorio stranicu i vido da nema nijedna slika, a ja se toliko mucio da ih nadjem, i to uvece u 4 sahata.

Link je sljedeci:

http://www.abdurrahmansadien.com.tr.tc/

a slikama su direktni linkovi sljedeci:

http://alicirak20.sitemynet.com/mynet_resimlerim/sadien6.jpg

http://alicirak20.sitemynet.com/mynet_resimlerim/sadien7.jpg

http://alicirak20.sitemynet.com/mynet_resimlerim/sadien9.jpg

http://alicirak20.sitemynet.com/mynet_re…im/sadien11.jpg

http://alicirak20.sitemynet.com/mynet_re…im/sadien12.jpg

http://alicirak20.sitemynet.com/mynet_re…im/sadien13.jpg

http://alicirak20.sitemynet.com/mynet_re…im/sadien14.jpg


 • »annonimus« je muško

Postovi: 3.054

Datum registracije: 15.12.2002

Lokacija: My chamber

 • Poruku poslati

15

Utorak, 09. Maj 2006

Brate da si ti ziv i zdrav,jos koliko ce ih bit pobrisano broja nema.Nije to iza ledja,nikako ZIMI TI !!!!!

Nego je pitanje kada ces ti doci na Forumu?A Moderatora ima svaki cas.I mislim da bi oni taj problem mnogo brze resili nego ti.
" Bilen alemlere rahmettir "

Mehdi

Učenik

(16)

 • »Mehdi« je muško

Postovi: 126

Datum registracije: 18.03.2004

 • Poruku poslati

16

Utorak, 09. Maj 2006

Nostalgija...

Procitah sa zadovoljstvom.
Sting Lady, Ibnul_Qajjim, Spain... [SIZE=3]Hvala[/SIZE] . (o)Sting Lady

Profesionalac

(10)

 • »Sting Lady« je žensko
 • »Sting Lady« je autor ove teme

Postovi: 752

Datum registracije: 07.08.2005

Lokacija: Kitchener, ON

 • Poruku poslati

17

Srijeda, 10. Maj 2006

Vecheras je na Regionalnoj televiziji prikazan snimak vecheri Kur'ana u Novom Pazaru. Ja uspeh da odgledam samo Alilija i Sadiena, ali nadam se da su ljudi koji nisu bili tamo uspeli da otprilike vide kakva je bila atmosfera i da chuju sve one rechi...

Kad se setim kako sam se osecala u onim trenucima....... skontam da sve ono shto sam napisala zvuchi nekako shturo.... i da rechima neke stvari zaista ne mogu da se opishu.... Chak ni ja, ovog trenutka, ne mogu da evociram uspomene kada je osecaj u pitanju... Samo ostaje nekakva slika neopisivog, i zelja da se neopisivo ponovi.

Ne zelim da pricham dalje upravo zbog onih koji nisu bili, ali im zelim da iskoriste prvu sledecu priliku i prisustvuju jednom ovakvom dogadjaju.

@Mehdi: Uvek... ;)


Ima u meni tmine,
no ima u meni i vedrine,
i moja divna sloga.

SaNdZak

Zlatna sredina

(23)

 • »SaNdZak« je muško

Postovi: 537

Datum registracije: 01.11.2002

Lokacija: Pesterska visoravan/Sandzak

 • Poruku poslati

18

Srijeda, 10. Maj 2006

Manifestacije Veceri Kur'ana koje su odrzane u gradovima velikog Gazije Isa Bega Ishakovica su hvala Allahu zavrsene i svi ucesnici su se sretno i bezbjedno vratili svojim kucama i zemljama. Ako Bog da napisacu svoje utiske sa ovih programa a sada zelim da postiram jedno pismo koje nam je upravo sada stiglo iz Sarajeva.


U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog,


Uvazena braco, postovane sestre, dragi prijatelji,

Es selamu alejkum we rahmetullahi, we berekatuhu,

Manifestacija koja je odrzana u petak 05.05.2006. u Sarajevu postigla je veliki uspjeh i odjek u javnosti. S obzirom da na ovim prostorima vec dugo vremena nije bilo znacajne manifestacije, osim u Ramazanskim danima, tim prije je bilo i potrebno i pozeljno nasem narodu ova noc. Ovakav vid vjerskog programa je nesto sto treba nasem narodu i sto on zeljno ocekuje, a sto najbolje pokazuje prisustvo velikog broja muslimana tokom programa veceri, iako mnogi mumini iz udaljenih dzemata sa zaljenjem konstatuju da nisu bili upoznati, te samim tim nisu ni prisustvovali ovoj posebnoj veceri.
Nadamo se da cete opet organizovati "Vecer Kur'ana" u Sarajevu, ali i u drugim vecim mjestima Bosne I Hercegovine, insallah, i u vecem prostoru.
S obzirom na teske drustvene prilike u zemlji, ekonomsko-socijalne probleme koji uticu i na jednu duhovnu letergiju medju nasim narodom, ucenje hafiza Casnoga Kur'ana predstavlja pravi potstrek muslimanima Bosne i Hercegovine.
Zaista ste nama i nasem narodu priredili nezaboravno vece. omogucili ste nam da po prvi put cujemo takve ucace Casnoga Kur'ana, omogucili ste nam da se sa Izvora nase duse napiju, omogucili ste nam da se nase duse probude, oplemene i ocvrsnu.
Zato, ali i za sve drugo sto cinite za nas narod upucujemo nasem i vasem Gospodaru, Gospodaru svih svjetova, Silnom, Milostivom, Samilosnom, dove da vas nagradi najboljom nagradom i da vas uvede u Dzenneti Firdews.

Sa dubokim postovanjem,
Mahsuz selam.

...........................

P.S. Na navedenom linku mozete pogledati nekoliko video snimaka Abdurrahmana Saidena i ostalih ucaca Casnoga Kur'ana.
http://www.ankebut.net/index.php?catID=20010&page=0
Jede Wahrheit braucht einen Mutigen der sie ausspricht!

kaleks

Učenik

(10)

 • »kaleks« je muško

Postovi: 71

Datum registracije: 18.02.2006

Lokacija: Tutin

 • Poruku poslati

19

Četvrtak, 11. Maj 2006

Hvala Allahu dz.s. sto nam podari Kur'an i njegovom voljom ucini da cujemo njegove reci u najlepsem izdanju.

Zao mi je sto nisam prisustvoavao ovoj manifestaciji. Bila je stvarno jedinstvena i malo je duhovno podigla ovaj narod iz neke ucmalosti, gluposti i stranputice. Uspeo sam da je bar odgledam na Tutinskoj TVT koja je to dosta kvalitetno prikazala. Obecali su mi cak i DVD ako uspeju da skinu sa bete (ili SVHS). Ako to dobijem slobodno mi se obratite dobicete besplatan primerak.

Selam

kale_ks@yahoo.com

Abfangjäger

Zlatna sredina

(10)

 • »Abfangjäger« je muško
 • »Abfangjäger« je zabranjen

Postovi: 556

Datum registracije: 03.05.2004

 • Poruku poslati

20

Petak, 12. Maj 2006

Respekt za ovu temu Sting Lady

I vise nego sto sam mislio da je to recima, uopste, moguce, tebi je Lady uspelo, meni se cini, da najvernije i na najbolji moguci nacin preneses atmosferu sa tog skupa, koliko preciznim odabirom reci isto toliko perfektnim pa i zanimljivim nacinom pisanja, a to je i sto cini tvoje priloge interesantnim pa je pravo zadovoljstvo citati te !
Vertrauen ist, einem Menschen sogar dann glauben zu können, wenn man genau weiß, dass man an seiner Stelle lügen würde!

Social bookmarks