Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

exit

Početnik

(10)

  • »exit« je muško

Postovi: 14

Datum registracije: 12.11.2007

  • Poruku poslati

221

Ponedjeljak, 26. Novembar 2007

Radio StoPlus
ponedeljak, 26 novembar 2007
NOVI PAZAR- “Zahtev za izdavanje privremenih mera, kojim bi se omogućio hitan i trajan pristup Altun-alem džamiji biće razmatran na drugostepenom sudu” izjavila je za radio Sto plus sudija opštinskog suda Slađana Tošević. Prvostepeni sud je, na zahtev Opštinskog pravobranilaštva, doneo rešenje o uvođenju privremenih mera Islamskoj zajednici u Srbiji, ali je usledila žalba Islamske zajednice u Srbiji. U obrazloženju Pravobranilaštva se navodi da opštinska turistička organizacija i opština Novi Pazar trpe štetu zbog “neovlašćenog i samovoljnog zatvaranja džamije od strane Islamske zajednice u Srbiji” i da će sudu dostaviti i tužbu za naknadu štete izazvane zatvaranjem džamije. Altun alem dzamija je za posetioce zatvorena više od mesec dana, zbog radova na restauraciji koje izvode radnici angažovani od strane Islamske zajednice u Srbiji na čijem je čelu Muamer Zukorlić.

exit

Početnik

(10)

  • »exit« je muško

Postovi: 14

Datum registracije: 12.11.2007

  • Poruku poslati

222

Utorak, 27. Novembar 2007

Radio StoPlus
utorak, 27 novembar 2007
PRIJEPOLJE/NOVI PAZAR- Predsednik Foruma mladih Sandžačke demokratske partije Almir Mehonić napustio je ovu stranku i zatražio brisanje svojih podataka iz datoteke članstva. On je predsednika ove partije Rasima Ljajića, u pismu koje je prosledio i medijima, optužio za najodgovornijeg krivca za probleme unutar stranke, koji su kulminirali u poslednje vreme. Mehonić je u izjavi radiju Sto plus rekao da Ljajić već duže vreme vodi politiku koja nije u interesu bošnjačkog naroda. “Predsednik jedne bošnjačke partije ne treba da prihvati funkciju predsednika Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom. Posao Rasima Ljajića se pretvorio u lažnog lovca na Ratka Mladića, a njegovo delovanje na iznalaženje razloga zbog čeka ovaj haški optuženik još nije uhapšen”, rekao je Mehonić. On je dodao da mu je smetao loš odnos predsednika i rukovostva ove stranke prema problemu rešavanja statusa Sandžaka i bošnjačke zajednice. “Ne mogu da se pomirim sa činjenicom i izjavama u vezi sa Vladikom Filaretom, a smatram da Ljajić i SDP koriste poslednje sukobe unutar Islamske zajednice da politički profitiraju”, dodao je Mehović. On je naveo da napuštanje SDP-a ne znači i prestanak njegovog političkog angažovanja. „ Bošnjački narod ima pravo na političku alternativu spram Ljajića i Ugljanina. Siguran sam da Sandžak i Bošnjaci imaju snage za to“, naveo je Mehonić. U Sandžačkoj demokrtaskoj partiji nisu želeli da komentarišu razloge Mehonićevog napuštanja ove stranke, navodeći da nisu dobili pismo njegove ostavke. U ovoj partiji je radiju Sto plus rečeno da je za predsednika Foruma mladih još u julu mesecu imenovan Džemil Divanefendić, iako na zvaničnom sajtu ove stranke još uvek stoji ime Almira Mehonića.

exit

Početnik

(10)

  • »exit« je muško

Postovi: 14

Datum registracije: 12.11.2007

  • Poruku poslati

223

Četvrtak, 29. Novembar 2007

Hapšenje velike narko-grupe
29. novembar 2007.
Izvor: Beta, Tanjug
Beograd -- Na administrativnom prelazu Rudnica s Kosovom oko ponoći je uhapšeno deset osoba, a zaplenjeno je 10 kilograma heroina.

Kako prenosi agencija Beta, to je najveća grupa dilera narkotika iz Novog Pazara. Grupa je u kamionu beranske registracije pokušala sa Kosova da prokrijumčari drogu prema Srbiji. Kako Beta nezvanično saznaje, u akciji policijskih uprava Kraljeva, Novog Pazara i Kriminalističke uprave iz Beograda pronađeno je 10 kilograma čistog heroina.

Prema podacima koje policija nije ni potvrdila ni demantovala, u cilju dalje istrage, do sada je uhapšeno pet osoba, koje su pokušale da pobegnu prema Crnoj Gori, a za ostalim pripadnicima grupe potera je u toku.

Beta nezvanično saznaje da je heroin bio namenjen narko tržištu Srbije, ali i za dalju preprodaju.

@ef

Majstor

(22)

  • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

  • Poruku poslati

224

Subota, 01. Decembar 2007

Radio 100+

Citirano

BEOGRAD- Izraelska prevoznička kompanija "Kavim pablik" kupila je danas na aukciji Agencije za privatizaciju Srbije preduzeće za putnički saobraćaj "Sandžaktrans" iz Novog Pazara, za 78 miliona dinara. Početna cena bila je 76,3 miliona dinara. "Kavim pablik" je jedno od najvećih autoprevoznih preduzeća u Izraelu, a imaju i firmu za proizvodnju autobusa. Predstavnici te kompanije izjavili su novinarima da je "Kavim pablik" većinski vlasnik i "Jedinstva" iz Vranja, a ponudiće da kupe i ostatak, a vlasnici su i "Autoprevoza" iz Čačka. Kako je rečeno, u planu je da kupe nove autobuse i unaprede poslovanje "Sandžaktransa". U planu je i pokretanje proizvodnje autobusa u Srbiji, a najavili su da žele da kupe i "Ikarbus", kada bude iznet na prodaju. Na aukciji za kupovinu kompanije "Sandžaktrans" učestvovala je i Opština Novi Pazar, koja nije uspela da kupi to preduzeće. Predsednik opštine Sulejman Ugljanin ranije je izjavio da opština želi da preduzmu dalju brigu o gradskom i prigradskom saobraćaju, jer ne želi da dođe do rizika da se ugrozi saobraćaj, zbog eventualne promene vlasnika tog preduzeća.
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

@ef

Majstor

(22)

  • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

  • Poruku poslati

225

Ponedjeljak, 03. Decembar 2007

Radio 100+

Citirano

PRIŠTINA- Politicke partije manjina na Kosovu osvojile su 24 od 120 poslaničkih mesta u Skupštini Kosova, saopstila je Centralna izborna komisija. Prema tim rezulatima, Bošnjaci su dobili ukupno pet mesta i to Koalicija "Vakat" tri mesta, a Stranka demokratske akcije Kosova dva. Jedno mesto je osvojila i Građanska inicijativa Gore. Zbog bojkota izbora od strane kosovskih Srba, predstavnici ove zajednice su dobili samo 10 rezervisanih mesta koja im pripadaju po Ustavnom okviru Kosova.
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

siyah kalem

Zlatna sredina

(10)

  • »siyah kalem« je muško

Postovi: 260

Datum registracije: 10.04.2007

Lokacija: Sjenica

  • Poruku poslati

226

Utorak, 11. Decembar 2007

ZILKIĆEVCI TAJNO SNIMILI PATRIJARHA !

http://pressonline.co.yu/vest.jsp?id=25344&section


Postovi: 43

Datum registracije: 19.09.2005

  • Poruku poslati

227

Subota, 15. Decembar 2007

Osnovane Pazarske inicijative za promene


@ef

Majstor

(22)

  • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

  • Poruku poslati

228

Utorak, 18. Decembar 2007

www.radiostoplus.com

Citirano

PRIJEPOLJE- U Prijepolju je osnovana nova bošnjačka stranka- Demokratska partija Sandžaka. U saopštenju Inicijativnog odbora ove stranke se navodi da je njen cilj da bude alternativa politici koju vode dve posvađane bošnjačke stranke. Inicijativni odbor ove stranke je saopštio da su inicijativni odbori, osim u Prijepolju, osnovani i u Novom Pazaru, Sjenici, Dugoj Poljani, Novoj Varoši, Priboju i drugim mestima u Sandžaku. Među osnovačima ove stranke su Bahrija Beganović Lutka, Almir Mehonić, Ljutvija Ćatović i Zulkefir Sadović.
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

Tashke

Veteran

(12)

  • »Tashke« je muško
  • »Tashke« je autor ove teme

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

  • Poruku poslati

229

Utorak, 25. Decembar 2007

Verovali ili ne!!?

Predsednik novopazarske opštine Sulejman Ugljanin ocenio je danas da su preduslovi za razvoj lokalne samouprave unapređenje školstva, posebno visokog i razvoj infrastrukture.
On je, predstavljajući Plan strateškog razvoja Novog Pazara do 2012. godine, novinarima naveo da su najvažniji prioriteti razvoj tržišta rada i unapređenje ambijenta za razvoj privrede, sela i turizma. Ugljanin je dodao da je Plan sačinjen na osnovu dobre međuopštinske saradnje, kao i saradnje sa opštinama [SIZE=4] [SIZE=3] Raškog [/SIZE] [/SIZE] i Moravičkog okruga, ali i međunarodnim instuticijama.

Znaci,sad vise nismo Sandzak nego Raski okrug ???Svaka cast,brzo napredujete!! (o) (o)

P.S.Da "neki" ne pomisle da sam ja iskonstruisao ovu vest,ista je preuzeta sa Suljovog glasila:
http://www.sandzaknews.com/index.php?akc…e&kat=2&id=1174
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

@ef

Majstor

(22)

  • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

  • Poruku poslati

230

Četvrtak, 27. Decembar 2007

Radio 100+

Citirano

VALJEVO- U svih šest opština Kolubarskog okruga osnovani su odbori Sandžačke demokratske partije Rasima Ljajića, saopštila je danas informativna služba te stranke u Valjevu. U saopštenju se navodi da je Sandžačka demokratska partija građanska opcija otvorena za sve građane bez obzira na njihovu nacionalnu, versku ili etničku pripadnost.


Boldovani deo saopstenja SDP-a mi je privukao paznju iz razloga sto me zanima kako ce na buducim republickim izborima Republicka izborna komisija (RIK) gledati na SDP: da li kao na stranku nacionalne manjine ili kao na "obicnu" stranku. To je bitno iz razloga sto za partije nacionalnih manjina ne vazi izborni cenzus od 5% za ulazak u parlament. Clan 81. izbornog zakona koji se bavi ovim pitanjem je nedorecen i ostavlja Republickoj izbornoj komisiji da sama odredi status stranaka sto je, po meni, lose resenje. Evo ga taj clan:

Citirano

Član 81.

U raspodeli mandata ucestvuju samo izborne liste koje su dobile najmanje 5% glasova od ukupnog broja glasova biraca koji su glasali u izbornoj jedinici.

Politicke stranke nacionalnih manjina i koalicije politickih stranaka nacionalnih manjina ucestvuju u raspodeli mandata i kad su dobile manje od 5% glasova od ukupnog broja biraca koji su glasali.

Politicke stranke nacionalnih manjina su sve one stranke ciji je osnovni cilj predstavljanje i zastupanje interesa nacionalne manjine i zaštita i poboljšanje prava pripadnika nacionalnih manjina, u skladu s medjunarodnopravnim standardima.

O tome da li podnosilac izborne liste ima položaj politicke stranke nacionalne manjine, odnosno koalicije politickih stranaka nacionalnih manjina odlucuje Republicka izborna komisija pri proglašenju izborne liste, a na predlog podnosioca izborne liste koji mora biti stavljen pri podnošenju izborne liste.


Cini mi se da SDP polako zaokruzuje proces transformacije iz stranke nacionalne manjine u "obicnu" stranku, gradjanske orjentacije. Taj proces je otpoceo izostankom ispunavanja osnovnog cilja stranaka nacionalnih manjina: predstavljanje i zastupanje interesa nacionalne manjine i zaštita i poboljšanje prava pripadnika nacionalnih manjina, u skladu s medjunarodnopravnim standardima, a nov nacin organizovanja stranke je samo zavrsna faza zapocetog procesa.
Ne znam kakvu ce odluku RIK doneti, ali ja SDP-u ne bih skidao cenzus od 5%. Mada je ionako malo verovatno da ce SDP ikada sama izaci na izbore za republicku skupstinu, tako da tesko da ce RIK uopste i morati da odredjuje status SDP-a.
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

@ef

Majstor

(22)

  • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

  • Poruku poslati

231

Subota, 29. Decembar 2007

Blic

Citirano

PRIBOJ NOVI PAZAR - Glasovi Bošnjaka na predstojećim predsedničkim izborima, biće podeljeni između Borisa Tadića i Čede Jovanovića. Nije se ni očekivalo da Bošnjaci imaju jedinstvenu odluku o zajedničkoj podršci jednom kandidatu za predsednika.

Ljajićeva Sandžačka demokratska partija podržaće Borisa Tadića. Ferzo Ćelović, predsednik pribojskog odbora SDP, kaže da su u koaliciji sa DS i da nije bilo nikakve dileme oko toga.
- Tadićeva pobeda na biračkim mestima sa većinskim bošnjačkim stanovništvom biće izvesna i ubedljiva - kaže Ćelović.
Stranka demokratske akcije podržaće kandidata za kojeg postoji pozitivno raspoloženje naroda, izjavio je predsednik te stranke i SO Novi Pazar Sulejman Ugljanin. On je ocenio da se predsednički izbori ne održavaju u pravom trenutku, što je na tragu razmišljanja DSS, s kojim SDA ima odlične odnose.
Predstavnik koalicije Lista za Sandžak Esad Džudžević, u kojoj su pored SDA i Bošnjačka demokratska stranka i Socijal-liberalna partija Sandžaka, ističe da povodom pitanja predsedničkih izbora nije zasedao nijedan organ. Narodni pokret Sandžaka podržaće Čedomira Jovanovića, koji među Bošnjacima uživa veliki ugled posebno u urbanijim sredinama.
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

scout

Učenik

(10)

  • »scout« je muško

Postovi: 109

Datum registracije: 19.03.2007

Lokacija: Bg

  • Poruku poslati

232

Ponedjeljak, 31. Decembar 2007

Ljubav pevačice i turske zvezde
Veridba Emine i Mustafe
Autor: M. Č. | 29.12.2007 - 10:53



Popularna pevačica Emina Jahović i njen dugogodišnji dečko, turski pevač Mustafa Sandal, nedavno su se verili. Iako su za protekle tri i po godine, koliko se poznaju, Emina i Mustafa nekoliko puta raskidali i ponovo se mirili, ovog puta su otišli korak dalje i vezu krunisali vereničkim prstenom.

Popularni turski pevač je Eminu prijatno iznenadio tokom njihovog zajedničkog zimovanja u ekskluzivnom skijaškom centru u Sent Moricu, kada je iz džepa, bez ikakve najave, izvadio kutijicu sa vrednim dijamantskim prstenom „tifani“, i zaprosio ovu lepu pevačicu.
- Prsten je divan! Ima samo jedan ali dosta veliki dijamant. Mustafa me je veoma iznenadio, iako sam, negde, očekivala da će se to dogoditi. Mustafa je u svom maniru bio nepredvidiv i darovao mi ga je onda kada sam se tome najmanje nadala - rekla je Emina za magazin „Heloo!“ i navela da je pre pristanka imala jedan zahtev.
- Tražila sam da proda svoj avion. Počeo je da pilotira pre godinu dana i dva puta je uspeo da me ubedi da se vozim njime. Imam veliku fobiju od aviona koju nikako ne mogu da prevaziđem i morala sam da utičem na Mustafu da se odrekne svog ljubimca - ispričala je Emina.
Još uvek nije poznato kada će stati pred oltar jer, datum venčanja nisu odredili.
Ovaj budući bračni par upoznao se u julu 2004. godine, na jednoj od brojnih plaža u Bodrumu. Jednog sunčanog popodneva, Mustafa je prišao Emini, predstavio se i izrazio želju da je odvede na večeru. Dvadesetpetogodišnja pevačica je posle dugog premišljanja pristala da izađe sa dvanaest godina starijim Mustafom, i tada je sve počelo... U početku su krili svoju ljubav, a Emina je da bi otišla na njegov koncert, lagala roditelje da je na moru i sa nekoliko drugarica, skrivajući se ispod kačketa, stala je u prvi red na njegovom koncertu. Pošto je Mustafa ugledao svoju lepšu polovinu, sledeću pesmu otpevao je gledajući samo u nju. U tom trenutku, svi blicevi su sevnuli ka lepoj pevačici, a njena fotografija našla se na svim naslovnim stranama turskih tabloida. Vezu više nisu mogli da kriju, ali, poslednja godina zabavljanja je rezultirala raskidom, a Emina je tada izjavila da se nikada više neće pomiriti sa Mustafom.
- Želela sam da izlazim, da se provodim, pa sam jednostavno prekinula - rekla je Emina. Kada su raskinuli, lepa pevačica je navodno počela da se zabavlja sa Markom Miškovićem. Ipak, pre nekoliko meseci Emina i Mustafa su se pomirili, ovaj put, kako ona kaže, biće to ljubav do kraja života.
- Shvatila sam da su izlasci i taj provod slobode minorni u odnosu na sigurnost i ljubav koju mi Mustafa pruža - priča lepa pevačica za „Heloo!“.
Kada su se pomirili, Emina i Mustafa su počeli da žive zajedno, a pevačica je vrlo brzo dobila i ponudu da glumi u jednom filmu u Turskoj. Osim toga, Emina će uskoro izdati i nov album.



Rođen prvi Kinez u Sandžaku
Autor: FoNet | 29.12.2007 - 12:46
Fung Song Li (24), koja već pet godina živi i radi u Priboju, donela je na svet zdravo muško dete, kome je sa suprugom Jong Song Lijem dala ime So Jun Li.

Majka i njen sin se osećaju odlično, porođaj je obavio načelnik ginekologije pribojske bolnice.

Mlada Kineskinja je pohvalila osoblje bolnice i za Fonet na tečnom srpskom jeziku rekla: „Ako Bog da, iduće godine ću ponovo doći da se porodim ovde”.



@ef

Majstor

(22)

  • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

  • Poruku poslati

233

Srijeda, 09. Januar 2008

Danas

Citirano

Priboj - Zbog najavljenog formiranja školske uprave u Prijepolju za opštine Priboj, Prijepolje i Novu Varoš, a kasnije, najverovatnije i pripajanje Novom Pazaru, prosvetni radnici iz Priboja zapretili su da bi uskoro mogli obustaviti nastavu .
Aktiv direktora šest osnovnih i dve srednje pribojske škole krajem decembra prošle godine uputio je pismo predsedniku Vlade, ministru prosvete i Školskoj upravi Užice, kako bi u okviru svoje nadležnosti učinili sve da se spreči formiranje uprave u Prijepolju.
Mišljenje prosvetnih radnika i direktora je da nema nikakvih opravdanih i racionalnih razloga da se školska uprava formira u Prijepolju, već da ostane u Užicu, jer opština Prijepolje ima devet osnovnih i tri srednje škole, a Priboj i Nova Varoš imaju po šest osnovnih i dve srednje škole. U odnosu na poslednji popis stanovništva, sve tri opštine ukupno imaju oko 15.000 stanovnika manje, što za posledicu ima i manji broj đaka. Novim predlogom Zlatiborski okrug bio bi jedini okrug u Srbiji koji ima dve školske uprave.
"Racionalizacija u sledećoj fazi predviđa da se novoformirana školska uprava u Prijepolju pripoji Školskoj upravi u Novom Pazaru. Izričito smo protiv toga jer se na taj način vrši nova podela Zlatiborskog okruga, pa se čak menja nacionalna struktura u ovom okrugu. Roditelji učenika, bez obzira na nacionalnu pripadnost ,izražavaju opravdanu bojazan da je ovo samo način za neke nove podele u ovom delu Srbiji što za posledicu može imati i narušavanje dobrih međunacionalnih odnosa. U ovom trenutku nije nam potrebna nova evropska regija Sandžak", navodi se u pismu pribojskih prosvetnih radnika.
- Najavljeni potez je neprihvatljiv iz istorijskih, ekonomskih, funkcionalnih i organizacionih razloga i suprotan je duhu tradicije na ovim prostorima - kaže za Danas direktor Mašinsko elektrotehničke škole Milenko Tomanović, dodajući da imaju dobru saradnju sa Školskom upravom u Užicu, gde je formiran i Centar za stručno usavršavanje sa kojim se realizuju mnogi seminari i projekti .
Načelnik Školske uprave Zlatiborskog okruga u Užicu Jovan Dajanović nije želeo da komentariše odluku Vlade o formiranju nove školske uparve, ali je za naš list potvrdio da je saradnja sa ove tri opštine na zavidnom nivou i da zvanično još uvek nije dobio nikakav dopis o formiranju nove školske uprave.
- O svemu ovome ja sam saznao iz medija. Sa aktivima direktora škola poslednje nedelje prošle godine održali smo sastanak, i mi još uvek pokrivamo sve ove opštine, zajednički odrađujemo planirane aktivnosti. Zvanični dopis o podeli školskih uprava još uvek nije stigao u Školsku upravu Užice - kaže Damjanović.
Pre godinu dana, direktori pribojskih i novovaroških škola uputili su tadašnjem ministru sporta i prosvete Slobodanu Vuksanoviću slično pismo. Nikakav odgovor nisu dobili. Pribojski prosvetni radnici su ogorčeni, jer kako kažu, niko ni njih ni roditelje ni učenike ne pita da li su za formiranje nove školske uprave u Prijepolju. Niko ne pita ni poreske obveznike, koji će morati izdvojiti pozamašna sredstva za nove prostorije u Prijepolju i nova radna mesta.
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

@ef

Majstor

(22)

  • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

  • Poruku poslati

234

Nedjelja, 13. Januar 2008

Deo vijesti iz Blica.

Citirano

Status grada za Novi Pazar je izuzetno značajno za ekonomski i sveukupni razvoj ovog kraja, ocenio je predsednik novopazarske opštine Sulejman Ugljanin. On je rekao da je posle osnivanja Državnog univerziteta pre dve godine, ovo još jedan u nizu uspešnih razvojnih koraka Novog Pazara. Potpredsednik opštine Goran Sarić ocenio je da će status grada otvoriti prostor za širok regionalni razvoj i život građana. Dobijanjem statusa grada Novi Pazar će imati četiri opštine Trnava, Mur, Deževa i Dojeviće.


Sta je sa centrom grada? Kojoj ce on opstini da pripadne?
Sjecam se da su se opstinske vlasti u Novom Pazaru ne tako davno protivile podeli grada po nacionalnom kljucu, ali su se u medjuvremenu ocigledno predomislili.
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

siyah kalem

Zlatna sredina

(10)

  • »siyah kalem« je muško

Postovi: 260

Datum registracije: 10.04.2007

Lokacija: Sjenica

  • Poruku poslati

235

Ponedjeljak, 14. Januar 2008

NARODNI POKRET SANDžAK NAJAVIO PODRŠKU PREDSJEDNIČKOM KANDIDATU ČEDOMIRU JOVANOVIĆU

Borac za sandžačku autonomiju


Predsjednik Narodnog pokreta Sandžak Džemail Suljević je najavio da će ova stranka na Glavnom odboru vjerovatno donijeti odluku o podršci predsjedničkom kandidatu Koalicije Liberalno-demokratska partija Čedomiru Jovanoviću.
Podsjetio je da Narodni pokret Sandžak na parlamentarnim izborima podržao Jovanovićevu koaliciju.
Objašnjavajući razloge za podršku Jovanoviću, Suljević je istakao da je Liberalno-demokratska partija najbliža programu Narodnog pokreta Sandžak.
- Jovanović se zalaže za demokratizaciju i integraciju u Evropsku Uniju. Predstavnik je evropskog puta i to mu se ne može osporiti - kazao je Suljević za "Dan", objašnjavajući da bošnjački narod nema monopol i da je za njega spas demokratizacija društva.

Prema njegovim riječima, LDP se bori za prava manjinskih naroda u skladu sa evropskim standardima.
Navodeći dalje razloge za podršku predsjedničkom kandidatu Čedomiru Jovanoviću, Suljević je objasnio da on ne smatra štetnim da Sandžak dobije autonomiju i shvata da su sve evropske zemlje uređene po regionalnim i konfederalnim principima, recimo Belgija i Švajcarska.
- Jovanovićevom pobjedom stekli bi se uslovi za ravnomjeran razvoj Sandžaka i razvoj obrazovanja i kulture - poručio je Suljević.
On nije mogao da precizira da li će većina Bošnjaka i Muslimana podržati Jovanovića na izborima 20. januara iduće godine, naglašavajući da predsjednik Boris Tadić i premijer Vojislav Koštunica imaju koalicione partnere u Sandžaku od kojih će dosta toga zavisiti.

M.B.-M.Nj.

Nema velikih i malih

Suljević je naglasio da je ponižavajuće za Bošnjake kada im neko kaže da su nacionalna manjina kao što imaju običaj reći predstavnici nekih stranaka.
- To je za nas ponižavajuće, jer se postavlja pitanje koja je naša matična država - naglasio je Suljević, ističući da nema velikih i malih naroda.


@ef

Majstor

(22)

  • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

  • Poruku poslati

236

Četvrtak, 17. Januar 2008

B92

Citirano

Novi Pazar -- Radnici komunalnog preduzeća "Čistoća" u Novom Pazaru danas su nastavili štrajk započet pre pet dana zbog neisplaćenih zarada.

Usled šestodnevnog štrajka na ulicama Novog Pazara se stvaraju deponije i gomila smeće. Predstavnik Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata u tom preduzeću Jasmin Ahmetović rekao je da će radnici poštovati samo zakonski minimum procesa rada, sve dok im se ne isplate tri zaostale zarade.

Direktor "Čistoće" Jovo Jošić izjavio je da radnicima kasne dve a ne, kako štrajkači tvrde, tri plate i naveo da rukovodstvo preduzeća nastoji da se ovaj problem što pre reši.

On je rekao da je opština, kao osnivač preduzeća, utvrdila minimum procesa rada koji se mora poštovati.

Komunalno preduzeće "Čistoća" ima 260 zaposlenih.

Svakog dana iz kuća, stanova i poslovnih objekata u Novom Pazaru iznese se oko sto tona smeća.
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

@ef

Majstor

(22)

  • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

  • Poruku poslati

237

Petak, 18. Januar 2008

Blic

Citirano

Načelnici policijskih uprava, u Novom Pazaru Muamer Nicević i u Sremskoj Mitrovici Goran Milanović, smenjeni su danas sa tih funkcija, potvrđeno je Tanjugu u vrhu MUP-a.

Novi načelnik Policijske uprave u Novom Pazaru je Dragan Terzić koji je do sada radio u Policijskoj upravi u Kosovskoj Mitrovici. Milanovića je na mestu načelnika u Policijskoj upravi u Sremskoj Mitrovici zamenio Zoran Smajić. Nicević i Smajić su, kao je rečeno, raspoređeni na druge radne obaveze i zadatke u okviru policijskih uprava u Novom Pazaru, odnosno Sremskoj Mitrovici.


Zna li neko nesto vise o ovom Draganu Terzicu? Odakle je?
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

Optimus

Zlatna sredina

(10)

  • »Optimus« je muško

Postovi: 202

Datum registracije: 17.04.2007

  • Poruku poslati

238

Nedjelja, 20. Januar 2008

Ja sinoc cuo na b92 vest da je Evropski Sud za ljudska prava u Strazburu presudio u korist radnika "Vojin Popovic i da je drzava Srbija duzna da svakome isplati po milion dinara plus naknadu za nematerijalnu stetu. E sad ja pokusavah da dodjem do tog podatka u domacim medijima ali mi se nije dalo (ili nisam umeo). Nego evo ispod nadjoh na sajtu Suda za ljudska prava tekst presude pa ko razume moze da pogleda!!!

Jeste da sam bio pospan doka sam ovo slusao al` me bas cudi sto ne mogu nista da nadjem! Valjda nisam sanjao.... :)) ;)

Citirano

R. Kačapor and Others v. Serbia (nos. 2269/06, 3041/06, 3042/06, 3043/06, 3045/06 and 3046/06)

The applicants are six Serbian nationals who live in Novi Pazar (Serbia). The case concerned their complaints about the Serbian authorities’ failure to enforce final judgments given in their favour. The Court held unanimously that there had been a violation of Article 6 § 1 (right to a fair hearing) and Article 1 of Protocol No. 1 (protection of property). It also held unanimously that Serbia shall, from its own funds, enforce those final judgments and pay the applicants a total sum of EUR 7,000 in respect of non-pecuniary damage and EUR 300 each for costs and expenses. (The judgment is available only in English.)


Izvor
Nemoj ništa silom, uzmi veći čekić!

@ef

Majstor

(22)

  • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

  • Poruku poslati

239

Nedjelja, 20. Januar 2008

Prvo sam mislio da se ova vijest ne odnosi na radnike na Vojin Popovica, a onda sam vidoh ovo:

Citirano



NOVI PAZAR - Prema presudi Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu, država, zbog neisplaćenih zarada i neuplaćenih doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje, moraće da šest radnica preduzeća “Vojin Popović” u Novom Pazaru obešteti sa više miliona dinara.

Novopazarski advokat Refija Garibović, koja je ovaj spor vodila pred Međunarodnim sudom, rekla je juče Tanjugu da će svaka radnica dobiti po milion dinara (tačan iznos po osnovu neplaćenih naknada za plaćena odsustva u periodu devedesetih godina utvrdiće veštaci i službenici Narodne banke) i između 800 i 1.600 evra za pretrpljenu nematerijalnu štetu - duševni bol.

Presuda je doneta na osnovu povrede prava na pravično suđenje domaćih sudova, jer pravosnažne presude novopazarskog Opštinskog suda, kojima je nalagano obeštećenje radnica, nikada nisu izvršene.

Garibovićeva je navela da je posle uvođenja stečaja u preduzeću “Vojin Popović”, u novembru 2005. godine, nadležnim trgovinskim sudovima prijavila potraživanje dugovanja za svoje klijente, ali da su prigovori uporno odbijani i da, i posle pokretanja parničnog postupka, radnice nisu bile pravično obeštećene.

- Za razliku od ranijeg vremena, kada su presude suda u Strazburu za našu zemlju imale samo deklarativni karakter i značile neku vrstu pravno-političkog pritiska, sada one imaju obavezujući karakter, i u slučaju radnica “Vojina Popovića”, presuda treba da se izvrši u roku od tri meseca - istakla je Garibovićeva.

Pred tim međunarodnim sudom njena advokatska kancelarija traži pravdu za još pet novopazarskih radnika. U pitanju su, takođe, tužbe za neisplaćene zarade i neplaćeno penzijsko-invalidsko osiguranje.

Radnici preduzeća “Vojin Popović”, koje je ranije bilo među najuspešnijim novopazarskim firmama, pravdu traže i neprekidnim devetomesečnim protestom u upravnoj zgradi. Tvrde da je stečaj uveden nezakonito i da tajkuni žele da u bescenje kupe ribnjak kalifornijske pastrmke, fabriku tepiha, klanicu i trgovinu.

Predstavnicima štrajkača je prošle sedmice potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić obećao poštenu privatizaciju firme i materijalnu pomoć za radnike od po 20.000 dinara.
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

Tashke

Veteran

(12)

  • »Tashke« je muško
  • »Tashke« je autor ove teme

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

  • Poruku poslati

240

Nedjelja, 20. Januar 2008

Citirano


Uhapšen Aldin Murić, vozač i tjelohranitelj Adema Zilkića, poznat i kao finansijer famoznog "rijaseta. Istražni sudija u Novom Pazaru Ćamil Hubić odredio je trideset dana pritvora Aldinu Muriću zbog sumnje da je učestvovao u trgovini narkoticima.
Istražni sudija Hubić je Sto plus radiju potvrdio da je Murić uhapšen u Kraljevu, ali je negirao da je za njim bila raspisana potjernica. "Policiji sam dao internu sugestiju da 'obrate pažnju' na Murića i privedu ga istražnim organima", rekao je Hubić. Prema izvorima bliskim istrazi, on je saslušan na osnovu iskaza ranije uhapšene osobe koja je policiji izjavila da mu je 20 paketića sa nekoliko grama heroina dao Murić da ih rasproda na ulici.
Aldin Murić zvani Ćevap je odranije poznat u Novom Pazaru kao jedan od značajnijih narko-dilera. Javnosti je poznat i kao član grupe kriminalaca koji su Zilkića doveli u Novi Pazar dan prije Ramazanskog bajram, sa tzv. inauguracije u Beogradu. Mešihat je i ranije upozoravao javnost da su oko Uglajnina i njegovog "reisa" okupljeni kriminalci i ološ, te da policija trebahitno da reaguje.
Poslije prevare u vezi posjete Patrijarhu, kojom prilikom je napravljen tajni snimak, te podjele paketića sa božićnom čestitkom na Bajram u Tutinu, ovo je još jedan skandal koji otkriva ko je ustvari Ugljaninon novi reis.


www.islamskazajednica.org
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

2 korisnika osim vas pregledava ovu temu.

2 Gostiju

Korišteni tagovi

Novi Pazar, Sandzak, vesti, vijesti, vjesti

Social bookmarks