Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

@ef

Majstor

(22)

 • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

 • Poruku poslati

281

Nedjelja, 10. Februar 2008

Vecernje novosti

Citirano

Presudom Međunarodnog suda u Strazburu, država Srbija dužna je da, po osnovu povrede prava na pravično suđenje u Srbiji, grupi od šest radnica Holding-kopanije „Vojin Popović“ u Novom Pazaru isplati po milion dinara. Takođe, radnice će dobiti i nadoknadu za pretrpljenu nematerijalnu štetu (duševni bol) u iznosu od 800 do 1.600 evra. Presuda se mora izvršiti u roku od tri meseca.
Odluka Međunarodnog suda u Strazburu bila je povod da potražimo novopazarskog advokata Refiju Garibović koja je, kako ističu njene klijentkinje Remka Kačapor, Senada Dolovac i Huljka Kačapor, najzaslužnija što je, makar i iz dalekog Strazbura, pravda konačno zakucala i na njihova vrata.
- Borili smo se dugo, ali trud se na kraju isplatio. Još nekoliko radnica „Vojina Popovića“ i drugih novopazarskih preduzeća čeka ishod žalbi suda u Strazburu, nadamo se povoljnim vestima, jer su radnice apsolutno u pravu. Inače, još veliki broj radnika sprema žalbe ovom sudu - kaže Refija Garibović (druga sleva).
Teška muka naterala je radnice „Vojina Popovića“, mahom tkalje, da se za svoja prava bore sa državom Srbijom, u kojoj mnogo toga ne funkcioniše, a onda i pred međunarodnim sudom.
- Terali su nas na višemesečna i višegodišnja plaćena odsustva koja nam nikada nisu platili. Sklanjali su čak i pare koje su od države dobijali upravo za ove svrhe. Zakidali su nam i na odmorima, od 15 godina koliko sam zaposlena u „Vojinu Popoviću“, devet nisam primila platu - kaže Senada Dolovac.
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

 • »Sandzak Beg« je muško

Postovi: 135

Datum registracije: 11.10.2007

Lokacija: Afganistan

 • Poruku poslati

282

Nedjelja, 10. Februar 2008

RTS

ZAPLENJEN HEROIN VREDAN OKO 330.000 EVRA
DRUŠTVO - HRONIKA - Nedelja, Februar 10, 2008 13:58 RTS
Beogradska policija zaplenila je pet kilograma heroina visoke čistoće čija je vrednost oko 330.000 evra, rekao je načelnik Odeljenja za suzbijanje narkomanije Policijske uprave Beograd Dragan Rakić.

Heroin, namenjen ilegalnom tržistu Slovenije, zaplenjen je na graničnom prelazu Uvac kod Priboja od Alije Đerleka [1951] i njegove supruge Rabije [1956] iz Novog Pazara, koji imaju slovenačko državljanstvo, naveo je Rakić na konferenciji za novinare.

On je naveo da je 10 paketa heroina zaplenjeno u sinhronizovanoj akciji Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije i policijskih uprava u Novom Pazaru i Užicu.

Prema njegovim rečima, droga je pronađena u sajtnama BMW-a mariborskih registracija, kojim je upravljao Alija Đerlek.

Rakić je kazao da bračni par Đerlek nije ranije hapšen, ali je dodao da je policija imala 'operativna saznanja' da se oni bave krijumčarenjem narkotika. Oboje će, kako je naveo, uz krivičnu prijavu biti privedeni istražnom sudiji Okružnog suda u Užicu.
Za neovlašćenu proizvodnju i prodaju narkotika predviđena je kazna zatvora od najmanje godinu dana, dodao je Rakić.

"...Allah ändert ja nicht, was mit einem Volk ist, bis sie ändern, was mit ihnen selbst ist..." (Koran: Sure 13, Vers 11)"

Jastreb

Profesionalac

(10)

 • »Jastreb« je muško

Postovi: 678

Datum registracije: 12.03.2007

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

283

Ponedjeljak, 11. Februar 2008

Zbog protesta tri dana suspenzije
Novi Pazar - Učesnici protesta iz javnih preduzeća, koje su organizovale Pazarske inicijative za promene pre dvadesetak dana, počeli su da trpe posledice. Neki su odmah morali svojim direktorima da objašnjavaju šta su u vreme protesta nezadovoljnih građana radili pred opštinskom zgradom i da pišu izjave. Sve ukazuje da je odbornik i predsednik Ekološke stranke - zeleni Mithat Nokić, zbog toga u opštinskoj zgradi dobio batine. U Komunalnom preduzeću "Čistoća" počelo je privremeno udaljavanje radnika sa posla.
U rešenjima koje potpisuje direktor ovog preduzeća Jovan Jošić piše da se radnik "Privremeno udaljuje sa rada zbog toga što je dana 23. 1. 2008 godine oko 12.35 napustio posao i izašao iz kruga preduzeća i otišao ispred zgrade Opštine, gde se pridružio mitingu, čime je učinio povredu radne obaveze, nepoštovanja radne discipline utvrđene u članu 73. Pojedinačnog kolektivnog ugovora. Privremeno udaljenje zaposlenog trajaće tri dana, računajući od dana prijema rešenja. Za vreme privremenog udaljenja imenovani nema pravo na na naknadu zarade". Jedan od radnika u svojoj izjavi navodi da se slučajno našao na ulici, jer radi kao inkasant, da je tu saznao da je to miting podrške radnicima njegovog preduzeća, koji su desetak dana štrajkovali zbog neisplaćenih zarada, i da su ga televizijske kamere slučajno snimile.
Pazarske inicijative za promene, sastavljene od opozicionih partija, nevladinih organizacija i sindikata, protest u centru grada, na platou između opštinske zgrade i hotela "Vrbak", organizovale su istog dana i u isto vreme kada je u Novom Pazaru održana svečana sednica Skupštine opštine povodom dobijanja statusa grada. Štrajk zaposlenih u KP "Čistoća" bio je samo povod da se izrazi nezadovoljstvo zbog sveukupne teške situacije u opštini. Prema procenama, na protestu je učestvovalo oko hiljadu ljudi, među kojima su viđeni zaposleni iz opštinskih javnih preduzeća i ustanova. U redovnom mesečnom intervjuu Regionalnoj televiziji, predsednik opštine Novi Pazar Sulejman Ugljanin je organizatore protesta nazvao "grupom neodgovornih ljudi, koji nisu prijatelji grada, drskim i bezobraznim pojedincima". Svojevrsnu najavu za kažnjavanje učesnika protesta iz javnih preduzeća dao je, na konferenciji za novinare, predsednik SDA za Novi Pazar Nafilj Sejdović, pozivajući rukovodstva tih preduzeća da sankcionišu ponašanje svojih radnika koji su bili na protestu. S. Novosel
"Velikim Bogom se kunemo, robovi biti necemo!"

@ef

Majstor

(22)

 • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

 • Poruku poslati

284

Nedjelja, 17. Februar 2008

Tanjug

Citirano

Ugljanin: Slediti politiku državnog vrha

Lider koalicije Lista za Sandžak i predsednik Opštine Novi Pazar Sulejman Ugljanin podržao je danas u izjavi Tanjugu politiku koju državni vrh Srbije vodi u vezi sa pitanjem jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova i Metohije

"Smatram da državni organi zemlje vode mudru i odgovornu politiku u vezi s Kosovom", rekao je Ugljanin u telefonskoj izjavi Tanjugu.

On je kazao da predsednik Srbije Boris Tadić i premijer Vojislav Koštunica "vode mudru i odgovornu politiku" i pozvao građane i svoje kolege da svojim izjavama, kako je rekao, ne otežavaju situaciju, već da slede njihov primer.


Na koje li je gradjane i kolege Suljo mislio kada ih je pozvao da svojim izjavama ne otezavaju situaciju? Dobro pazite sta pricate ili pisete da vas "doktor" ne bi preslisao :D
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

@ef

Majstor

(22)

 • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

 • Poruku poslati

285

Utorak, 19. Februar 2008

Mondo

Citirano

Skupština Srbije potvrdila je vladinu odluku o poništavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Za prihvatanje predloga Vlade Srbije, na vanrednoj sednici, glasalao je 225 poslanika.Pre glasanja utvrđeno je da je u sali bilo prisutno 234 poslanika.

Poslanici Liberalno-demokratske partije, Saveza vojvođanskih Mađara i Lige socijaldemokrata Vojvodine nisu glasali.


Kompletnu vijest mozete procitati ovdje.

Danas je skupstina Srbije usvojila odluku o ponistenju proglasenja nezavisnosti Kosova. Jedini od poslanika manjinskih naroda koji nisu glasali za ovu odluku su poslanici Saveza Vojvodjanskih Madjara.

Koliko mi je jasna odluka srpskih poslanika da glasaju za ovu odluku, toliko mi je nejasna odluka bosnjackih poslanika. Jer nas Bosnjake niko nije nista pitao kada je pocela Kosovska kriza, pa ne vidim ni jedan razlog zbog cega bi se mi sada uplitali u nesto u cijem nastanku nismo ni ucestvovali. Novonastalu situaciju trebaju da razresavaju oni koji su do nje doveli, a "nasi" politicari svojom epizodnom ulogom na kraju balade trebaju da pred svijetom obezbede etiketu multietnicnosti ovakve odluke. Iako, opet ponavljam, misljenje manjina (za sta smo proglaseni novim ustavom) kada je pocela cela ova situacija sa Kosovom, nikoga nije ni zanimalo. Zbog toga je odluka madjarskih poslanika ocekivana.
Ali su se zato Rasim Ljajic i Sulejman Ugljanin razleteli da uzmu ucesca u zavrsnom cinu, svako u svojoj oblasti djelovanja: Ralja uzeo inostranstvo, a Suljko Srbiju. Postavlja se pitanje zbog cega? Ako Madjari ne ucestvuju u celoj ovoj prici zbog cega bi mi? Znamo da na ova desavanja obojica skupa imaju uticaj koliko i parenje polarnih medveda na jugoistoku Grenlanda.

Zbog toga je i vise nego jasno, da njihove djelovanje ne predstavlja nista drugo do pokusaja da se trohice vlasti koje su dobili jos malo zadrze na njihovoj trpezi. To sto svojim potezima Bosnjacki narod vestacki i na silu pokusavaju da uvuku u ova djesavanja nije bitno. Bitno je samo kako da se izvucne licna i partijska korist.
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

@ef

Majstor

(22)

 • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

 • Poruku poslati

286

Srijeda, 20. Februar 2008

MONDO

Citirano

Studenti Univerziteta u Novom Pazaru protestovali su zbog proglašenja nezavisnosti Kosova.

Predsednica Studentskog parlamenta novopazarskog univerziteta Elmedina Bogućanin izrazila je "zabrinutost" te organizacije zbog protivpravnog i nelegalnog otcepljenja dela države.

"Pridružujemo se protestu studenata Srbije, jer je čin proglašenja nezavisnosti Kosova i njegovog priznavanja od strane najjačih zemalja Zapada zasnovan na pravu jačeg i suprotan principima međunarodnog prava, Povelji Ujedinjenih nacija, Rezoluciji 1244 i Helsinškoj povelji", rekla je ona na protestu u amfiteatru novopazarskog univerziteta.

Elmedina Bogućanin je u ime studenata uputila podršku potezima Vlade Srbije, a od Saveta bezbednosti UN zatražila da zaštiti teritorijalni integritet Srbije.

Studenti Univerziteta u Novom Pazaru podržali su kolege Univerziteta u Prištini, sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, u "svim njihovim postupcima".

Rektor najmlađeg univerziteta u Srbiji profesor Ćamil Dolićanin je podržao svoje studente.

"U potpunosti podržavamo miran protest studenata i priključujemo se svim njihovim zahtevima", rekao je rektor Dolićanin.


Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško
 • »Tashke« je autor ove teme

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

287

Petak, 22. Februar 2008

MEŠIHAT ISLAMSKE ZAJEDNICE U SRBIJI
Muftijstvo sandžačko
Medžlis Islamske zajednice Novi Pazar

DOVA

za izgradnju džamije
Gornji Šutenovac

tim povodom biće upriličen program
na kojem će učešće uzeti
Hor novopazarskih imama.
Prisutnima će se obratiti
predsjednik Mešihata i glavni muftija
Muamer ef. Zukorlić
Subota, 23. februar 2008. u 12:30 h


Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

@ef

Majstor

(22)

 • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

 • Poruku poslati

288

Utorak, 26. Februar 2008

B92

Citirano

Novi Pazar, Podgorica -- Više nevladinih organizacija u zemlji i regionu zatražilo je da se u potpunosti rasvetli otmica putnika u stanici Štrpci.

Otmica u stanici Štrpci, na železničkoj pruzi Bar-Beograd, dogodila se 27. februara 1993. Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda i Sandžački intelektualni krug podsetili su da su tada pripadnici paravojnih jedinica ubili 20 nevinih civila, 19 Bošnjaka i jednog Hrvata.

"Ovo je još jedna prilika da skrenemo pažnju i zatražimo punu istinu o onome što se tada desilo, da se suprotstavimo politici zaborava i mimoilaženju zločina", navedeno je u saopštenju.

Kako se navodi, svake godine nevladine organizacije za ljudska prava i porodice nastradalih obeležavaju zločin počinjen nad putnicima voza, ali državni organi Srbije ne učestvuju u tome.
Te dve nevladine organizacije su naglasile da žrtve u Štrpcima ne smeju biti predmet manipulacije i instrumentalizacije, "ne smeju se nakon svega žrtve deliti po mestu rođenja ili opštinama, biti predmet licitiranja i podvajanja. Oni moraju imati zajednički spomenik na kome će biti njihova imena i prezimena".

I Matica muslimanska Crne Gore zatražila je da se u potpunosti rasvetli otmica putnika i ocenila da je trebalo i da se moglo "više učiniti u Crnoj Gori na razotkrivanju zločinaca".

Pripadnoci paravojnih jedinica Republike Srpske, pod komandom Milana Lukića, oteli su iz voza koji je saobraćao na liniji Beograd-Bar, u mestu Štrpce, 27. februar 1993, 20 civila i ubili ih kod Višegradske banje.

Većina ubijenih bili su iz Priboja, Prijepolja, Beograda i Podgorice.

Još nije poznato gde su posmrtni ostaci.

Za otmicu putnika odlukom Višeg suda u Bijelom Polju na 15 godina zatvora osuđen je Nebojša Ranisavljević iz Despotovca. Vrhovni sud Crne Gore potvrdio je tu presudu.

Ranisavljević je bio član naoružane grupe koja je otela putnike, ali nije utvrđeno njegovo direktno učešće u izvršavanju zločina.


Sutra se obeležava godišnjica

Fond za humanitarno pravo saopštio je da će godišnjica otmice i ubistva putnika na stanici Štrpci ove godine prvi put biti obeležena na mestu gde se dogodio zločin.

U današnjem saopštenju te nevladine organizacije se navodi da će u sredu, 27. februara, u vreme kada su žrtve izvedene iz voza u 15.48 biti odata pošta otetim i ubijenim Bošnjacima, državljanima Srbije i Crne Gore.


Oni koji su za ova zverstva odgovorni su odavno amnestirani. Razloge za to mozda daje emisija o otmici u Sjeverinu gde je pokazana u najmanju ruku negativna uloga vojske i policije koja je dozvolila ova zverska izivljavanja i egzekuciju svojih gradjana. Ono sto danas najvise boli je to sto drzava nikada nije pokazala ni najmanje interesovanje da se zlocini u Strpcima i Sjeverinu ikada rese. Kako porodice ubijenih, kako i jedan covek bez obira na veru i naciju u Srbiji moze naci spokoj kada zna da se ulicama slobodno setaju oni koji su ovo uradili. Istim onim ulicama kojima setamo mi, nasa deca, ocevi, majke, sestre, braca, prijatelji...

Na ovoj stranici mozete pogledati fotografije mucenja otetih Bosnjaka iz Sjeverina.

UPOZORENJE: fotografije su izuzetno uznemirujuce!!!

A ovde mozete pogledati dokumentarni film o ovoj otmici. Jedan od najboljih dokumentaraca ikada snimljenih kod nas.
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

Administrator

Urednik foruma

(121)

 • »Administrator« je muško

Postovi: 2.598

Datum registracije: 21.07.2002

Lokacija: Frankfurt

 • Poruku poslati

289

Utorak, 26. Februar 2008

Fizički obračun u Novom Pazaru


26. februar 2008. | 07:54 -> 16:52 | Izvor: Beta, Tanjug

Novi Pazar -- Sinoć u N. Pazaru došlo je do fizičkog obračuna dveju grupa ljudi iz okruženja zvaničnika suprotstavljenih islamskih zajednica.

Te suprotstavljene strane su Islamska zajednica u Srbiji, kojom rukovodi glavni muftija Muamer Zukorlić, i Islamska zajednica Srbije, čiji je vrhovni poglavar reis-ul-ulema Adem Zilkić. Prema saopštenju Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, naoružana grupa ljudi napala je kolonu vozila u kojoj se nalazio muftija Zukorlić.

Navodi se da je grupa u kojoj su bili i Orlan Ćorović i Esad Ćosović, "pokušala oružani napad" na kolonu vozila, koji je sprečen zahvaljujući akciji obezbeđenja Mešihata.

Dvoje lakše povređeno

Dvojica vozača Rijaseta Islamske zajednice Srbije zadobila su lakše telesne povrede, rekao je danas doktor novopazarske bolnice Kemal Brničanin.

"Orlan Ćorović i Esad Ćosović zadobili su sinoć lakše telesne povrede u vidu kontuzija i krvnih podliva na glavi i grudnom košu", rekao je Brničanin agenciji Beta.

On je dodao da su obojica, nakon ukazane medicinske pomoći, pušteni kući.Pomenute osobe učestvovale su u svim napadima na Islamsku zajednicu i bili ključni akteri napada na Altun-alem džamiju i ostale objekte Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, navedeno je u saopštenju.

S druge strane, iz Informativne službe Rijaseta Islamske zajednice Srbije, saopšteno je da su Ćorović i Ćosović, radnici Rijaseta, fizički napadnuti dok su šetali centrom grada.

"Počinioci ovog gnusnog dela izašli su iz tri blindirana automobila i mučki napali dvojicu vozača Rijaseta Islamske zajednice, tako što su repetirali vatreno oružje i na očigled velikog broja prolaznika koricama pištolja udarali ih po glavi", navedi se u saopštenju.

Nastavljeno međusobno optuživanje

Portparol Mešihata Islamske zajednice u Srbiji Sead Šaćirović optužio je lidera Koalicije Lista za Sandžak Sulejmana Ugljanina i njegove aktiviste da su odgovorni za napad na kolonu vozila u kojoj se nalazio i glavni muftija Muamer Zukorlić.

Izrazivši žaljenje zbog incidenta koji se dogodio sinoć oko 22 sata, Šaćirović je podsetio da je kod dvojice, kako je rekao, Ugljaninovih ljudi pronađeno oružje koje je predato policiji.

Osvrnuvši se na saopštenje sandžačkog muftijstva Islamske zajednice Srbije tim povodom, Šaćirović je rekao da je ono "lažirano s namerom da pobuni javnost".

Prema rečima Šaćirovića, u suprotstavljenom delu islamske zajednice vlada "totalno rasulo" i zato se čini sve, kako bi skrenuli pažnju na sebe.

On je zahvalio građanima koji su izražavali brigu za "zdravlje muftije Zukorlića", kao i medijima koji su pravovremeno izvestili o tom događaju.

S druge strane, Rijaset Islamske zajednice Srbije, na čelu sa Ademom Zilkićem, optužio je danas muftiju Muamera Zukorlića da je predvodio napad na službenike Rijaseta u Novom Pazaru.

Predsednik Ustavnog suda Rijaseta Sead Nasufović i službenici te Zajednice Esad Ćosović i Orlan Ćorović izjavili su na konferenciji za novinare u Novom Pazaru da "nisu posedovali oružje i napali tri blindirana vozila" Muamera Zukorlića, kako tvrde pristalice muftije.

Ćosović i Ćorović izjavili su da ih je sinoć oko 22 časa, "bez ikakvog razloga i povoda", napalo desetak ljudi iz ličnog obezbeđenja muftije Muamera Zukorlića.

"Na podignutu ruku iz prvog vozila, kolona je zaustavljena, a zatim smo pretučeni pod pretnjom repetiranog oružja", rekao je Ćosović.

Orlan Ćorović je rekao da je napadom na njih rukovodio Muamer Zukorlić.

"Delimično je izašao iz vozila i rekao: Pucajte, ubijte izdajnike", rekao je Ćorović.

On je dodao da je jedan od napadača iz vozila izvadio i automatsku pušku.

Ćosović i Ćorović su dodali da je jedan policajac naišao i "uspeo da privede jednog od napadača".

Novopazarska policija se još nije oglasila u vezi sa sinoćnjim incidentom.
Sve je ovo samo igra! Nema tog foruma koji je vrijedan Vasih zivaca! / Dokoni umovi - Sejtanska igralista

@ef

Majstor

(22)

 • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

 • Poruku poslati

290

Utorak, 26. Februar 2008

www.islamskazajednica.org

Citirano

Nova džamija za novo naselje
Gornji Šutenovac dobiće svoju džamiju. U subotu 23. februara postavljen je kamen temeljac čime je počela gradnja ovog objekta. Na svečanosti koja je upriličena tim povodom prisustvovao je veliki broj mještana ovog naselja. Svečanom postavljanju kamena temeljca prisustvovali su brojni zvaničnici Islamske zajednice u Srbiji na čelu sa glavnim muftijom Muamerom-ef. Zukorlićem.
Svečanost je započela odgovarajućim programom ilahija i kasida koje je izveo hor novopazarskih imama.

U drugom dijelu programa se Glavni muftija obratio prisutnima prigodnim govorom. Muftija je u svom govoru potencirao važnost vakufa za nas kao zajednicu, a prije svega na značaj vakufa za pojedince koji se odluče da uvakufe dio svog imetka.

„Molite se Allahu da imate svoj vakuf, jer kad vas svi napuste vaš vakuf, vaše dobro djelo, će ostati sa vama.“

Muftija je, između ostalog, rekao da smo mi narod koji ima takmičarskog duha u sebi, samo bi trebalo taj duh pravilno usmjeriti. On je rekao da su vakufi pravo polje na kojem bismo se trebali takmičiti.

Postavljanju kamena temeljca je i vrijeme išlo na ruku, bio je to pravi proljetni dan.
Šutenovac je jedno od najmlađih novopazarskih naselja, koje se širi velikom brzinom. Prije samo dvadesetak godina ovdje skoro da nije bilo ni jedne kuće. U donjem dijelu Šutenovca je prije nekoliko godina napravljena jedna džamija, ali kako se naselje brzo širilo ta džamije ne može zadovoljiti potrebe stanovnika ovog dijela Pazara.
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

Jasmin

Zlatna sredina

(10)

Postovi: 383

Datum registracije: 02.01.2003

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

291

Srijeda, 27. Februar 2008

zasto kaze uvakufiti a misli umuameriti?(ili ureisiti)svejedno.
tesko se pravi razlika izmedju ljudi koji zive OD islama i ljudi koji zive ZA islam.
ovih drugih je manje i nisu na kljucnim mestima
ko ne shvati,bice razocaran a od razocaranih kasnije mala fajda :D
ona sanja da sam oprao ruke,da sam obrijan da sam lep..toplo je na jastuku..u polusnu.mirise na dorucak.prijatan glas iz druge sobe javlja:kazu IDEMO

@ef

Majstor

(22)

 • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

 • Poruku poslati

292

Četvrtak, 28. Februar 2008

www.radiostoplus.com

Citirano

BIJELO POLJE- Na Trgu slobode u Bijelom Polju danas je u pet minuta pre 12 časova počeo skup građana radi podsećanja na 15. godišnjicu od otmice 19 putnika iz voza u stanici Štrpci, u Republici Srpskoj, koji su potom opljačkani i streljani. Predsednik lokalnog Opštinskog odbora Bošnjačke stranke Senad Dlakić rekao je agenciji Beta da je skup u tom gradu organizovan zato što je od tog broja putnika njih pet bilo sa područja Bijelog Polja. Tog 27. februara 1993. iz putničkog voza "Lovćen", broj 671, koji je saobraćao na pruzi Beograd-Bar, oteto je 19 putnika od kojih su 18 bili Bošnjaci, a jedan Hrvat. Svi oni su istog dana odvedeni "u nepoznatom pravcu", posle čega su mučeni, opljačkani, a sutradan zverski ubijeni u okolini Višegrada, u istočnoj BiH. Pre tog zločina, od 23. oktobra 1992. nad Bošnjacima su izvršena još četiri zločina u kojima je ubijeno njih 27. To je precizno osmišljen projekat državnog vrha tadašnje, kako je rečeno, "kvazi države" Savezne Republike Jugoslavije sa ciljem da se stvore etnički čiste teritorije bez Bošnjaka što je i postignuto tako da su desetine hiljada njih napustile svoje domove. Rečeno je, takođe, da je za sve te zločine osuđen na 15 godina zatvora samo Nebojša Ranisavljević, da je njegov vođa Milan Lukić u pritvoru Haškog suda ali da njega povodom tog zločina ne pominju. Građani su na tom skupu velikim brojem potpisa podržali inicijativu da se štrbačkim žrtvama u Bijelom Polju izgradi spomen obeležje.


Citirano

PRIJEPOLJE/ŠTRPCI- Potpredsednik Sandžačke demokratske partije Meho Omerović izjavio je danas u Prijepolju da je prošlo 15 godina od otmice i ubistva putnika u stanici Štrpci na železničkoj pruzi Bar-Beograd, a da još nisu kažnjeni organizatori i počionici tog zločina. "Današnji dan je povod da se svi zajedno podsetimo jedne od najcrnjih mrlja na stranicama države Srbije, ali i na zločinačku politiku koja je vođena devedesetih godina", izjavio je Omerović nakon razgovora sa porodicama žrtava u Prijepolju. On je ocenio da, ne samo što ni posle 15 godina nisu kažnjeni organizatori, naredbodavci i počinioci zločina, već se pokušava gurnuti u zaborav činjenica da su ubijeni samo zbog toga što nisu Srbi. Prema njegovim rečima, ovih dana se čak sprečava izgradnja spomen-obeležja, "jer se nekome čini da imena tih ljudi podsećaju na zločin koga se svako normalan stidi". "Država Srbija duguje svim svojim građanima, a pre svega stradalima i njihovim pododicama punu istinu o zločinu, jer na osnovu dokumenata sa suđenja jedinom do sada procesuiranom, jasno se vidi da su sa pripremama za otmicu bili upoznati najviši organi Republike Srbije", kazao je Omerović. On je ocenio da je to posebno važno danas kada se ponovo pokušava nametnuti istina, kada se krivci za sve promašene politike traže u drugima. "Ukoliko kao društvo nismo spremni da se suočimo sa prošlošću i odgovornošsću onih koji su u ime države Srbije počinili zločine, onda će priča o demokratizaciji drustva, pozivanju na pravo i pravdu na našem evropskom putu biti samo prazna priča", istakao je Omerović. Pripadnoci paravojnih jedinica Republike Srpske, pod komandom Milana Lukića, oteli su iz voza koji je saobraćao na liniji Beograd-Bar, u mestu Štrpce, 27. februar 1993. godine, 20 civila i ubili ih kod Višegradske banje. Većina ubijenih su bili iz Priboja, Prijepolja, Beograda i Podgorice. Još nije poznato gde su posmrtni ostaci. Za otmicu putnika odlukom Višeg suda u Bijelom Polju na 15 godina zatvora osuđen je Nebojša Ranisavljević iz Despotovca. Vrhovni sud Crne Gore potvrdio je tu presudu. Ranisavljević je bio član naoružane grupe koja je otela putnike, ali nije utvrđeno njegovo direktno učešće u izvršenju zločina.
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško
 • »Tashke« je autor ove teme

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

293

Subota, 01. Mart 2008

Predstavnik Pazarske inicijative za promene i predsednik Sandžačke alternative Tarik Imamović osudio je danas lokalnu samoupravu i komunalnu ispekciju u Novom Pazaru za obnavljanje postupka uklanjanja i rušenja poslovnog objekta odbornika Mithata Nokića.
Imamović je na konferenciji za novinare ocenio da nova odluka prinudnog izvršenja u koje su novinari imali uvid, može dovesti do eskalacije revolta gradjana. “Nadamo se da će lokalna samouprava uvideti da neke probleme treba rešavati i u dogovoru sa gradjanima koji ne misle kao oni” , rekao je Imamović.
On je dodao da opština želi ovaj lokal da sruši zbog Nokićevog opozicionog delovanja u opštinskom parlamentu .
Koordinatorka Kulturnog centra "DamaD" iz Novog Pazara Zibija Šarenkapić ocenila je da opštinske vlasti selektivno primenjuju zakon. Ona je rekla da je ovaj slučaj paradigma stanja u Novom Pazaru. „Mi želimo da se pravni poredak primenjuje od početka do kraja. Nema logike da se sa rušenjem krene od sredine ulice, treba krenuti od početka ulice“ , rekla je Šarenkapićeva.
Pored Imamovića i Šarenkapićeve opštinsku odluku danas su osudili i ostali članovi Pazarske inicijative za promene, predstavnici Sandžačke demokratske partije, Stranke za Sandžak, Demokratrske stranke, G 17 plus, Ekološke stranke Zeleni, Urban-in i Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata Srbije. Oni su pozvali gradjane da se okupe u ponedeljak ispred spornog Nokićevog objekta, u ulici Stevana Nemanje, i da na taj način zajedno spreče izvršioce da sruše ovaj lokal.
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

 • »tidzanum« je žensko

Postovi: 129

Datum registracije: 10.10.2007

Lokacija: np

 • Poruku poslati

294

Srijeda, 05. Mart 2008

Nova koalicija u Sandžaku


Novi Pazar - Meho Mahmutović, predsednik Sandžačke demokratske partije za Novi Pazar i Mithat Nokić, predsednik Ekološke stranke - zeleni, juče su potpisali sporazum o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima 11. maja. Mahmutović je rekao da je u toku stvaranje velike koalicije opozicionih partija "bićemo svi zajedno na jednoj , a koalicija Lista za Sandžak Sulejmana Ugljanina sama na drugoj strani" i da se očekuje da tu koaliciju podrže nevladine organizacije i sindikati. "Hoćemo da završimo započeto, da demokratizujemo ovaj prostor i stvorimo uslove da ovaj grad krene napred u svim segmentima", naglasio je Mithat Nokić. Ovo je drugi sporazum koji čelnici Sandžačke demokratske partije potpisuju sa opozicionim partijama. Prošle sedmice dokument o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima potpisan je sa Sandžačkom alternativom. S. N.

Izvor: DANAS

,,Ljepota zene je u njenim ocima, jer to su vrata njenog srca, mjesto gdje ljubav stanuje,,

Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško
 • »Tashke« je autor ove teme

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

295

Srijeda, 05. Mart 2008

NOVI PAZAR- Tridesetak građana, među kojima i više aktivista opozicionih partija u Novom Pazaru, sprečili su jutros izvršitelje opštinske Građevinske inspekcije da, uz asistenciju policije, uklone dva bespravno podignuta poslovna objekta u ulici Stevana Nemanje. Vlasnik jednog od ova dva lokala Mithat Nokić rekao je da je inicijativa za uklanjanje ovih objekata nezakonita i da je razlog njegova politička aktivnost.
Nokić, koji je predsednik Ekološke stranke Zeleni, rekao je našem radiju da će uklanjanjem spornog lokala biti ugrožena njegova egzinstencija. “Jasno je da je ovo politička stvar, jer se na uklanjanjem objekata kreće od sredine ulice a ne od početka, kako bi trebalo.
Ja sam sam hteo da uklonim lokal, ali sam shvatio da, osim što su opštinari hteli da me ubiju, sada žele da mi ugroze životnu egzistenciju”, rekao je Nokić. On je nadležnima poručio da “se opamete, jer se sve u životu vraća kao bumerang”.

www.radiostoplus.com
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

iMan-a

Profesionalac

(10)

 • »iMan-a« je žensko

Postovi: 692

Datum registracije: 11.11.2004

Lokacija: NL

 • Poruku poslati

296

Četvrtak, 06. Mart 2008


Mešihat Islamske zajednice u Srbiji Vas poziva na

DOVU I KAMEN TEMELJAC

za izgradnju Medrese u Tutinu

Svečanost će biti upriličena u ponedjeljak, 10. marta nakon podne namaza sa početkom u 12:30 časova u blizini Glavne džamije u Tutinu.
Učesnici programa su: Hor "Selsebil" iz Priboja i polaznici Mekteba "Reuda" i "Wildan".

Skupu će se obratiti predsjednik Mešihata i glavni muftija
Muamer ef. Zukorlić
"Primjer onoga koji se sjeća svoga Gospodara spominjući Ga i onog koji Ga se ne sjeća je kao primjer živog čovjeka i mrtvaca."

Junus

Profesionalac

(10)

 • »Junus« je muško
 • »Junus« je zabranjen

Postovi: 607

Datum registracije: 10.07.2007

Lokacija: Novi Pazar, Sandžak

 • Poruku poslati

297

Četvrtak, 06. Mart 2008

Hajde hairli nek je još jedna Medresa. (o)
[SIZE=3]Ako u ogledalu vidiš ružnoću svoga lica, razbijanjem ogledala ružnoću otjerati nećeš.[/SIZE]

 • »tidzanum« je žensko

Postovi: 129

Datum registracije: 10.10.2007

Lokacija: np

 • Poruku poslati

298

Četvrtak, 06. Mart 2008

Novi Pazar: Požar u tržnom centru
6. mart 2008. | 11:07 -> 11:45 | Izvor: Beta, Tanjug
Novi Pazar -- U kineskom tržnom centru u Novom Pazaru jutros oko osam sati izbio je požar.

Vatrogasne ekipe su danas uspele da do 11 sati ugase požar u delu kineskog tržnog centra u Novom Pazaru, u kome je izgorelo šest montažnih trgovinskih radnji. U požaru nije bilo povređenih, a vlasnici objekata koji su izgoreli uglavnom su uspeli da izbace robu pre nego što se vatra razbuktala.

Stanari obližnjih kuća su naveli da se vatra pojavila u jednom od lokala i da su oni odmah pozvali vatrogasce i probudili kineske trgovce, koji noći obično provode u svojim radnjama.

Vatrogasci su sprečili da se požar proširi na okolne objekte u kojima su smeštene tekstilne radionice i trgovine.

Uzrok požara u kineskom tržnom centru još nije poznat. Policija je na mestu događaja i uviđaj je u toku.

Pre pet godina kineski tržni centar je potpuno izgoreo u požaru i ponovo je izgrađen na istom mestu.

Izvor: Beta,Tanjug
,,Ljepota zene je u njenim ocima, jer to su vrata njenog srca, mjesto gdje ljubav stanuje,,

@ef

Majstor

(22)

 • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

 • Poruku poslati

299

Četvrtak, 06. Mart 2008

www.islamskazajednica.org

Citirano

Sarajevo.6. mart 2008. (MINA) - Povodom najave neformalnog sastanka muftija balkanskih zemalja za 9. mart, 2008. god. u Podgorici, Crna Gora, pod pokroviteljstvom predsjednika Crne Gore, porodice nastradalih Bošnjaka muslimana, deportovanlh 1992. god. od crnogorske vlasti, koja ni do danas nije poduzela konkretne radnje na sankcionisanju zločina nad njihovim najmilijim, pa ni nakon obećanja premijera Đukanovića reisu-l-ulemi dr. Ceriću prilikom njihovog zvaničnog susreta u Podgorici 2005. god. - traže od reisu-i-uleme dr. Cerića da ne prisustvuje sastanku u Crnoj Gori, pa makar to bio sastanak muftija balkanskih zemalja, dok crnogorska vlast na čelu sa predsjednikom ne uradi ono što IZ-a u BiH već godinama od nje zahtjeva, a to je:

1) Da se jasno i nedvosmisleno Izvine za zločine počinjene na teritoriji Crne Gore nad muslimanima Bošnjacima 1992. godine;
2) Da do kraja sprovede krivični postupak i sankcionira sve zločince i njihove naredbodavce, koji su sudjelovali u hapšenju i deportovanju bošnjačkih izbjeglica iz Crne Gore 1992. god.(Kao stoje poznato tom prilikom ubijeno je najmanje 86 (osamdeset šest) Bošnjaka, koji su potražili utočište u Crnoj Gori od rata u BiH);
3) Da uvede obilježavanje dana sjecanja na žrtve zločina nad Bošnjacima u Crnoj Gori;
4) Da izgradi spomen obilježje žrtvama tog zločina u Herceg Novom, gdje se nalazio sabirni centar za deportaciju bošnjačkih izbjeglica;
5) Te da Vlada Crne Gore ne opstruira započeti parnični postupak kojeg su porodice deportovanih Bošnjaka pokrenule protiv MUP-a Crne Gore.

Solidarišući se sa ovakvim zahtjevima porodica nastradalih Bošnjaka u Crnoj Gori 1992. godine reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić neće prisustvovati najavljenom sastanku muftija balkanskih zemalja pod pokroviteljstvom predsjednika Crne Gore.
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

Junus

Profesionalac

(10)

 • »Junus« je muško
 • »Junus« je zabranjen

Postovi: 607

Datum registracije: 10.07.2007

Lokacija: Novi Pazar, Sandžak

 • Poruku poslati

300

Petak, 07. Mart 2008

:))
[SIZE=3]Ako u ogledalu vidiš ružnoću svoga lica, razbijanjem ogledala ružnoću otjerati nećeš.[/SIZE]

3 korisnika osim vas pregledava ovu temu.

3 Gostiju

Korišteni tagovi

Novi Pazar, Sandzak, vesti, vijesti, vjesti

Social bookmarks