Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

@ef

Majstor

(22)

 • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

 • Poruku poslati

441

Subota, 30. August 2008

Cuh maloprije na RTS da se nocas u Prijepolju desio neki incident. Kad izadje u prodaju knjiga "Dragulj Medine", mi se svi toboz zgrozismo i gotovo horski zapitasmo: "A gde su nasa prava?". Nekoliko dana iza toga zapalismo dzamiju. Sva je prilika da od jednog stabla ne vidimo cijelu sumu.

Sta reci? Prvo mi na um pade ona narodna "marvi nema suda", ali se setih slucaja od prije par mjeseci kada su jednu kravu u Meksiku (cini mi se) zatvorili zbog nekog zijana koji je napravila. A taj zijan bese mnogo manji od zijana koji mi pravimo. Ako cemo se realno pogledat u oci onda ne treba da trazimo svoja prava u zakonima o manjinama, vec u zakonima o stocarstva. Jer ako cemo pravo mi nismo narod, nego stoka.
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško
 • »Tashke« je autor ove teme

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

442

Subota, 30. August 2008

Citirano

Orginalno od Tashke
Tema je samo za vesti a ne i za komentare i diskusiju kako bi,s jedne strane mogli da se informisemo o desavanjima u nasem gradu, a opet s druge da se ispostuje cinjenica da je "Politika" jos uvek na ovom forumu zatvorena.


Ponavljam ovaj deo s prve stranice,tj prvog priloga u ovoj temi,da znate zbog cega vam se brisu postovi u ovoj temi i zbog cega cete(ako nastavite i nakon moje molbe)biti opomenuti.


Citirano


Predsednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić razgovarao je danas u Novom Pazaru sa zaštitnikom građana Aleksandrom Jankovićem o stanju verskih i drugih prava građana u sandžaku.

Kako je saopštio Mešihat ove IZ, “muftija (Zukorlić) je naglasio potrebu da se zaštitinik prava uključi u rešavanje problema kršenja verskih prava muslimana od strane Ministrastva vera, policije i drugih državnih organa”.

Dodaje se i da je Aleksandar Janković naglasio da “na žalost postoji primena dvojnih stndarda u ponašanju pojedinih državnih organa.
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

 • »deedee_tr« je žensko

Postovi: 76

Datum registracije: 18.02.2005

Lokacija: Ankara-Tr

 • Poruku poslati

443

Subota, 30. August 2008

@ef , svaka ti zlata vredi!
nisam mogla da izdrzim da ne kazem : ''E, BRAVO!!!''

tako, hajd u zdravlje!

Mono

Zlatna sredina

(10)

Postovi: 261

Datum registracije: 19.03.2007

Lokacija: https://www.facebook.com/profile.php?id=100000235183433&sk=info

 • Poruku poslati

444

Subota, 30. August 2008

SDA demantuje, ali je, ipak, u pribojskoj vlasti sa radikalima


Thursday, 28 August 2008

Stranka demokratske akcije Sandžaka danas je demantovala informaciju emitovanu na našem radiju da ova partija ne učestvuje u formiranju skupštinske većine u opštini Priboju, niti učestvuje u bilo kojem organu vlasti u ovoj opštini.

Iako SDA tvrdi da je vest emitovana juče u našem dnevniku od 17 časova, pažljivije slušaoce podsećamo da je takva vest na našem radiju emitovana 25. avgusta, a u Večernjim novostima dan ranije.

U iskrenoj nameri da ispravimo, eventualnu, grešku, naša redakcija je istraživala čiji kadrovi su nosioci funkcija u opštini Priboj i saznala da je jedan od pomoćnika predsednika opštine i tamošnjeg predsednika Srpske radikalne stranke Lazara Rvovića Hajro Bećirović, koji je na listi SDA izabran za odbornika skupštine.

Bećirovića smo telefonom pronašli na radnom mestu i on nam je potvrdio da je u vreme formiranja skupštinske većine sedeo u odborničkoj klupi, bio uzdržan prilikom glasanja za organe lokalne samouprave i da u lokalnoj samoupravi Priboja ima funkciju pomoćnika predsednika opštine.

Prema navedenim činjenicama, možda SDA svojim jednim glasom ne utiče na odluke skupštine, ali SDA učestvuje u radu organa vlasti u Priboju, čime je makar polovina demantija ove stranke upućena našem radiju bespredmetna.


http://www.radiostoplus.com/index.php?op…&id=0&Itemid=34

445

Nedjelja, 31. August 2008

M A Š A L L A H ! ! !

Citirano

U Tutinu je danas pred više hiljada građana svečano otvorena novoizgrađena džamija koju tutinci zovu "Džamija kod Dalasa".

Pored više hiljada građana Tutina i Sandžaka ovoj velikoj svečanosti su prisustvovali predstavnici Rijaseta islamske zajednice Srbije i medžlisa IZ Tutin.

Za imama u ovoj džamiji je postavljen
Muhamed efendija Demirović.(o)
(o)
(o)

446

Nedjelja, 31. August 2008Citirano

JUSUFSPAHIĆ POZVAO MUSLIMANE NA MIR I POŠTOVANJE

BEOGRAD , 31. avgusta (Tanjug) - Muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić čestitao je danas islamskim vernicima predstojeći praznik ramazan - početak meseca posta, i poželeo im da ga provedu u miru, međusobnom poštovanju i razumevanju.

"Islamska zajednica Srbije ovaj ramazan dočekuje u nadi da će među muslimanima u Srbiji zavladati mir i poštovanje", rekao je Jusufspahić i i izrazio očekivanje da će "stvoritelj podariti mir i rauzumevanje i svim ostalim građanima Srbije".

Na tradicionalnoj ramazanskoj konferenciji za novinare u beogradskoj Bajrakli džamiji, Jusufspahić je, prenoseći Ramazansku poslanicu Mešihata Islamske zajednice Srbije u Beogradu, rekao da će u toku posta molitve biti obavljane pet puta dnevno.

On je istakao da je cilj ramazanskog posta bogobojaznost, postizanje bliskosti sa stvoriteljem i da na taj način vernici svedoče Bogu da drugog božanstva osim njega nema.

Ramazanska poslanica muslimanima u Srbiji prvi put će biti upućena sa tri mesta - iz Rijaseta Islamske zajednice Srbije sa sedištem u Beogradu i Novom Pazaru i iz Mešihta Islamske zajednice u Srbiji.


TANJUG

simke_np

Zlatna sredina

(10)

 • »simke_np« je muško

Postovi: 522

Datum registracije: 03.01.2003

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

447

Nedjelja, 31. August 2008

Citirano

Na tradicionalnoj ramazanskoj konferenciji za novinare u beogradskoj Bajrakli džamiji, Jusufspahić je, prenoseći Ramazansku poslanicu Mešihata Islamske zajednice Srbije u Beogradu, rekao da će u toku posta molitve biti obavljane pet puta dnevno.


e ovo me je nasmijalo bash.Chesto putujem za Beograd,tako da svaki izgovor onih koji ce braniti samoproklamovanog lidera,sto u NP,sto u BG,nije realan,jer uvjek i na svakom vaktu ima nekoga u mesdzidu,a ova njegova tvrdnja dovoljno govori o tome kakav je on zaista insan (imao sam "malo manje-vishe gljedo boks ostalji" susreta sa njim,neprijatnih zbog mojih stavova)...

Tutinac

Zlatna sredina

(10)

 • »Tutinac« je muško

Postovi: 457

Datum registracije: 05.09.2004

Lokacija: Tutin

 • Poruku poslati

448

Utorak, 02. Septembar 2008

Vecernje novosti, 01.09.2008.
Tutinac je dodao/la ovu sliku:
 • Mukovic uz Mrku3.JPG
[SIZE=3][SIZE=4]"VELIKIM BOGOM SE KUNEMO DA ROBOVI BITI NEĆEMO"[/SIZE] [/SIZE]

449

Srijeda, 03. Septembar 2008

(o)

Citirano

Na konferenciji za novinare stranke SDA je pokrenuta tema o koriscenju prostorija gradske skupstine.

Stranka demokratske akcije Sandžaka je uspjela da u vrijeme trajanja svog mandata izgradi i osposobi za rad reprezentativan objekat za potrebe Skupštine Grada Novog Pazara.

U sklopu ovog objekta, na mjestu nekadašnje kafane “Estrada” i tombole u sali “Doma Omladine”, izgrađena je velika skupštinska i svečana sala kao i nove, savremene prostorije za rad izabranih organa skupštine grada, odborničkih klubova, stručnih slu`bi i radnih tijela skupštine grada.

Ulaganjem velikog stručnog znanja, novčanih sredstava i angažovanjem kompetentnih firmi, mjesto koje je više od 20 godina bilo leglo i stecište nemorala, kriminala i kocke pretvoreno je u funkcionalan objekat za rad odborničkih klubova, građana i organa gradske uprave.

U sklopu te cjeline nalazi se i reprezentativna sala gradske skupštine koja ponosno može poslužiti za sve gradske svečanosti, vjenčanja i druge potrebe grada i građana kao što su: javne rasprave mjesnih zajednica, okrugli stolovi, simpozijumi, kongresi, seminari…
Ovim putem pozivamo gradsko rukovodstvo koalicije Sandžačka demokratska Partija – Srpska Radikalna Stranka da građanima Novog Pazara podnesu izvještaj zbog čega ovaj objekat nije u upotrebi." rečeno je u prvom dijelu obraćanja novinarima." zaključio je Imamović.

Novinarima se zatim obratio i Fuad Baćičanim, Generalni sekretar Stranke demokratske akcije Sandžaka, koji je u svom prvom obraćanju novinarima i javnosti, sa te funkcije, rekao:

" S' obzirom na značaj koji Stranka demokratske akcije Sandžaka, od osnivanja do danas, ima u bošnjačkom i političkom životu, postavljenje na funkciju Generalnog sekretara Stranke meni predstavlja izuzetnu čast i zadovoljstvo.

Svo svoje znanje i stručost uložit ću da, sa tako značajne pozicije, doprinesem unapređivanju i jačanju bošnjačkog nacionalnog jednistva, kao i prestavljanju Bošnjaka u pravom svjetlu, pred svim važnim i relevantnim institucijama i pojedincima." rekao je ovom prilikom gospodin Baćićanin.

Vođenje konferencije je zatim preuzeo Fahrudin Đekić, portparol gradskog odbora Stranke koji je novinarima najavio obraćanje predsjednika gradskog odbora Stranke za Novi Pazar, gospodina Damira Đekić.

Predsjednik gradskog odbora Stranke za Novi Pazar, gospodin Damir Đekić, u svom obraćanju je govorio o otvaranju prostora gradske skupštine Novog Pazara, podsjetio "da su s' obzirom na dinamiku radova i stepen izgrađenosti koji je u vrijeme trajanja mandata Stranke demokratske akcije Sandžaka, sala već trebala biti otvorena za rad izabranih organa grada, odborničkih klubova, stručnih službi, mjesnih zajednica i dr. korisnika", gospodin Đekić je ovom prilikom i postavio pitanja novoj gradskoj upravi koalicije SDP-SRS "zašto Skupština Grada i dalje, pored izgrađene skupštinske sale, i dalje uzurpiraju prostorije Univerziteta" i pozvao gradsku upravu "da građane upoznaju o stepenu izgrađenosti skupštinske sale i dodatnih prostorija za rad." rekao je gospodin Damir Đekić.

Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško
 • »Tashke« je autor ove teme

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

450

Četvrtak, 04. Septembar 2008

Citirano


NOVI PAZAR - Grad Novi Pazar poklonio je svim đacima prvacima kompletan školski pribor za ovu školsku godinu.

Gradonačelnik Novog Pazara Mirsad Đerlek delio je školski pribor deci u O.Š. Stefan Nemanja i tom prilikom je mališanima poželeo uspeh u predstojećem školovanju.

"Iako smo u teškoj finansijskoj situaciji pokušali smo da na skroman način obeležimo početak nove školske godine i da obradujemo đake prvake. Očekujem da će sledeće godine ovi pokloni biti bogatiji", izjavio je Đerlek.


www.novipazar.org.yu
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

 • »tidzanum« je žensko

Postovi: 129

Datum registracije: 10.10.2007

Lokacija: np

 • Poruku poslati

451

Četvrtak, 04. Septembar 2008

Novi Pazar: Optužnice protiv 15 dilera droge Autor: FoNet | 03.09.2008. - 14:10

Pripadnici policijske uprave u Novom Pazaru su presekli kanal za krijumčarenje opojnih droga.
Od 24. do 28. avgusta novopazarska policija je podnela krivične prijave protiv Jusufa M. (40), Ahmedina K. (36), Saliha R. (36), Fikreta D. (30), Elvisa K. (25), Rijada D. (23), Ferida A. (30), Enesa A. (31), Muhameda K. (20), Samira G. (25), Fahrudina K. (24), Nermina M. (25) i Asmira E. (34) iz Novog Pazara te protiv Elvisa G. (27) i Denisa N. (27) iz Tutina.
Oni se sumnjiče da su neovlašćeno proizvodili i stavljali u promet opojne droge. U policijskom saopštenju se ne navodi količina droga koje su pronađene kod ove grupe, niti se navode okolnosti pod kojima je droga otkrivena.
"Policijska uprava u Novom Pazaru nastavlja rad na sprečavanju krijumčarenja opojnih droga", saopštio je danas načelnik uprave Dragan Terzić.
Istražni sudija odredio je pritvor do 30 dana Jusufu M. i Ahmedinu K. za koje u policiji pretpostavljaju da su na vrhu organizacione strukture ove narkodilerske grupe.


,,Ljepota zene je u njenim ocima, jer to su vrata njenog srca, mjesto gdje ljubav stanuje,,

ja sam

Početnik

(10)

Postovi: 50

Datum registracije: 21.01.2008

Lokacija: tu

 • Poruku poslati

452

Četvrtak, 04. Septembar 2008

Moja mladja cerka nije dobila taj poklon od opstine,zasto neznam.A kako radim uvek prvu smenu nemogu da znam i zasto.Toliko mi je krivo,iako je to pisljivih 200-300 dinara,ali zasto je morala da bude izdvojena od druge dece.I ovde su se javili gladni i halapljivi,daj meni dva poklona,hocu sve ja da imam a za druge bas me briga,hocu jos ,hocu sve....To je psiha ljudi koji treba da mi uce dete,bljak!
Ovako se mjesaju utvare i zivot,pa nema ni cistog zivota ni cistog sjecanja.
Mesa Selimovic

@ef

Majstor

(22)

 • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

 • Poruku poslati

453

Petak, 05. Septembar 2008

Danas

Citirano

Novi Pazar - Novopazarsko Ugostiteljsko preduzeće Lipa 10. oktobra naći će se na aukciji. Novi većinski vlasnik može da računa na više od 11.000 kvadratnih metara poslovnog prostora, odnosno, na petnaestak ugostiteljskih objekata na atraktivnim mestima, vešeraj i magacinski prostor. Po rečima Emina Raždaginca, direktora ovog preduzeća, 70 odsto kapitala procenjeno je na 7.352.770 evra. Početna cena je 1.764.622 evra. Iz ovog procesa izuzet je hotel Sopoćani u blizini istoimenog srednjovekovnog manastira.
- Objekat je pod sudskim sporom. Prošla Vlada Srbije zaključkom nam je oduzela ovaj objekat. Podneli smo svojinsku tužbu nadležnom sudu i očekujemo da će sadašnja vlada imati razumevanja, jer je hotel Sopoćani bio oduvek ugostiteljski objekat, a nikada crkveni - objašnjava Raždaginac.
U "paketu" ugostiteljskih objekata može da bude sporan i pansion Amir-agin han u centru Novog Pazara. Reč je o jedinom preostalom prenoćištu koji ima kulturnu, istorijsku i urbanističku vrednost. Pretpostavlja se da je izgrađen u 17. veku i razlikuje se od tipičnih građevina ove vrste. Oblik njegove osnove odredio je položaj na uglu ulice. Pre osam godina, Indira, Semiha, Senada i Adem Murtezić, Amir-agini naslednici, pokrenuli su postupak za vraćanje hana koji ima 800 kvadratnih metara i 1,30 ari placa.
- Obavestili smo Direkciju za imovinu i Agenciju za privatizaciju Srbije da je to naše nasledstvo i dobili smo odgovor iz Agencije da će to imati u vidu i da će obavestiti budućeg kupca da je ta imovina nacionalizovana - kaže jedan od naslednika Adem Murtezić i naglašava da je Opštinski sud u Novom Pazaru dao zabranu Ugostiteljskom preduzeću Lipa da objekat ne ulazi u proces privatizacije.
Amir-agin han je nacionalizovan 30. maja 1959. godine "kao poslovni prostor veći od 70 kvadratnih metara". U tom prostoru je, posle trgovačkog centra i restorana, sada diskoteka. Zbog narušavanja ambijentalne celine, naslednici su podneli krivične prijave protiv vlasnika diskoteke i UP Lipa, a bivša lokalna vlast i Zavod za zaštitu spomenika kulture iz Kraljeva doneli su rešenja da se unutrašnjost vrati u prvobitno stanje.
- Amir-agin han jeste na spisku objekata koji će biti privatizovani i Agencija za privatizaciju ga je uvela u proces privatizacije. To je naš objekat, jer smo ga dobili u trampi sa opštinom 1970. godine. Sadašnji stari deo Specijalne bolnice u Novopazarskoj banji bio je naš restoran u izgradnji i kada se ukazala potreba da se na tom mestu otvori centar za rehabilitaciju, mi smo opštini to dali, a ona nama svoj deo vlasništva nad kafanama Lipa, Granata i Amir-agin han. Mi smo dobili ruiniranu zgradu Hana i prvo smo je ponudili Trgovinskom preduzeću Uniprom da tu napravi trgovački centar. Ugovor smo sklopili na 15 godina, ali posle sedam godina postalo je neisplativo i mi smo to preuredili u pansion sa restoranom. Kada bude donet Zakon o denacionalizaciji, naslednici tada treba da se obrate državi - ističe direktor novopazarskog Ugostiteljskog preduzeća i tvrdi da je sporna diskoteka "montažno demontažni objekat i za tri-četiri sata sve može da se vrati u prvobitno stanje". S. Novosel
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

 • »Salahoodin« je muško
 • »Salahoodin« je zabranjen

Postovi: 167

Datum registracije: 25.01.2008

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

454

Nedjelja, 07. Septembar 2008

Zavetovanje

Na tradicionalnom Nemanjinom deževskom saboru učesnici istakli da će ostati i opstati na ognjištima svojih predaka i da će sve učiniti da učvrste srpsko jedinstvo

NOVI PAZAR - Kraj temelja Nemanjine prestone crkve, u Deževi kraj Novog Pazara, u selu u kome je Stefan Nemanja postavio temelje srpske državnosti i gde je, i bukvalno, svaka stopa deo rane srpske istorije, juče je održan sedmi Nemanjin deževski sabor, koji organizuje Udruženje „Ras“.

Na Saboru se okupilo mnoštvo gostiju i naroda iz okolnih srpskih mesta u znak sećanja na Nemanjine sabore, na kojima je rešavao državne probleme i na čuveni Deževski sabor, održan 1282. godine, kada je kralj Dragutin srpski presto predao svom bratu kralju Milutinu.

U selu u kome su živeli župan Nemanja, kraljevi Dragutin i Milutin, u kome su rođena dva srpska cara i nekoliko kraljeva, nedaleko od mesta rođenja svetog Save, prvog srpskog prosvetitelja, juče je pred nekoliko stotina uglednih domaćina iz tog kraja i istaknutih gostiju iz čitave Srbije pročitan „Zavet Nemanjinog deževskog sabora’’. Njime su se prisutni „na svetom mestu i na stopama svetog Save i Stefana Nemanje“ zavetovali da će „ostati i opstati na ognjištima svojih predaka, da će uložiti sve svoje napore da unaprede svoju otadžbinu, da će se međusobno poštovati i jedni drugima opraštati, da će činiti sve da učvrste srpsko jedinstvo, i brisati sve srpske podele“.

Na zaravni kraj Deževske reke, kod temelja saborne crkve Stefana Nemanje koji su otkriveni pre dvadesetak godina, Povelju Stefana Nemanje za predan nacionalni rad primio je dr Slobodan Samardžić, doskorašnji ministar za Kosovo i Metohiju, za, kako je rečeno, „čestitu i hrabru borbu za Kosovo i Metohiju“. Samardžiću je Povelju uručio dr Dobrosav Nikodinović, predsednik ‘’Rasa’’.

- Ponosan sam na ovu povelju. Ovo je nešto što obavezuje čoveka na neprekidni nacionalni rad. Ovaj sabor važan je, pored ostalog, i zbog toga što zadržava, čuva sećanje na Stefana Nemanju, na sve Nemanjiće, na sve druge graditelje duhovnosti srpskog naroda - rekao je Samardžić.

Na nesvakidašnjem času istorije čula se i čuvena poruka Stefana Nemanje da narod koji izgubi svoje reči, prestaje da bude narod. Besedili su akademici, književnici, pesnici, domaćini iz Deževe...

Sa mesta koje je 140 godina bilo središte srpske države, nedaleko od Petrove crkve u Novom Pazaru, najstarijeg molitvenog hrama na Balkanu, juče je upućen i zahtev Ministarstvu kulture i lokalnoj samoupravi da pronađu način da bista Stefana Nemanje, koja godinama čami u sefu jedne novopazarske banke, što hitnije i na adekvatan način konačno bude postavljena u Novom Pazaru. Ovogodišnji Nemanjin deževski sabor bio je, inače, posvećen Srbima sa Kosmeta i njihovom stradanju.

http://www.kurir-info.rs/clanak/srbija/k…008/zavetovanje
http://www.glas-javnosti.co.yu/clanak/ve…or-za-nezaborav

[IMG]http://www.freeimagehosting.net/><img src=http://www.freeimagehosting.net/uploads/452adf29df.jpg border=0 alt="Free Image Hosting"></a>[/IMG]

455

Ponedjeljak, 08. Septembar 2008

Citirano

Skupština opštine Priboj ponovo je odbacila amandmane SDP-a, SDA i LDP-a da se pored srpskog jezika i ćiriličnog pisma u zvaničnu upotrebu uvrsti i bosanski jezik i latinično pismo jer ta nacionalna manjina živi u toj opštini.

Narodni poslanik u Skupštini Srbije Kenan Hajdarević je za Fonet rekao da će već danas uputiti dopis Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, u kome će se tražiti da u Priboju bosanski jezik bude ravnopravan sa srpskim.

Prema poslednjem popisu stanovništva, u Priboju je bilo 30.377 stanovnika, od čega se kao Muslimani - Bošnjaci izjasnilo 6.994 ili 23 posto, pa po Ustavu Srbije oni, kao nacionalna manjina, imaju pravo na svoj jezik.


inače preuzeto je sa XX.bedevedesetdva:D


 • »Salahoodin« je muško
 • »Salahoodin« je zabranjen

Postovi: 167

Datum registracije: 25.01.2008

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

456

Četvrtak, 11. Septembar 2008

Podrška Šešelju u Novom Pazaru i Užicu

Opštinski odbor Srpske radikalne stranke Novog Pazara izjasnio se da podržava predsednika Vojislava Šešelja.

Kako se navodi u saopštenju predsednika odbora Milana Veselinovića, radikali u Novom Pazaru ostaju verni programu, političkim principima i Statutu stranke.

"Ubeđeni smo da će SRS iz svega ovoga izaći još jača, snažnija i jedinstvenija", navodi se u saopštenju.

I Opštinski odbor Srpske radikalne stranke u Užicu podržao je politiku SRS-a i njenog predsednika Vojislava Šešelja.

U današnjem saopštenju užičkih radikala navodi se da je Odbor "ogromnom većinom podržao politiku stranke i predsednika u nastojanju da ostane verna svom programu, osnovnim političkim principima i Statutu SRS-a".

"Očigledno je da je akcija razbijanja Srpske radikalne stranke unapred planirana. Ubeđeni smo da će SRS iz svega ovoga izaći još jača i snažnija i jedinstvenija", kaže se na kraju saopštenja koje je potpisala vršilac dužnosti predsednika Opštinskog odbora SRS u Užicu Jelena Čitaković.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?…1&nav_id=318106

Tufan

Zlatna sredina

(10)

Postovi: 234

Datum registracije: 13.03.2008

Lokacija: tu sam

 • Poruku poslati

457

Petak, 12. Septembar 2008

Ubijen mladić u novopazarskom hotelu
Autor: Beta | 12.09.2008. - 08:20

Mladić starosti oko 25 godina ubijen je sinoć na periferiji Novog Pazara. Prema izjavama očevidaca, dvojica mladića su nakon svađe ušli u hotel "Atlas" u kojem je došlo do ubistva vatrenim oružjem.

Ubica je pobegao sa mesta zločina, a kako agencija Beta saznaje u novopazarskoj bolnici, mladić je odmah po prijemu preminuo.
Prema nezvaničnim izvorima, policija je utvrdila identitet ubice i za njim se intenzivno traga.
SDA 1990

kelam

Početnik

(10)

 • »kelam« je muško

Postovi: 28

Datum registracije: 16.03.2008

Lokacija: Minhen

 • Poruku poslati

458

Petak, 12. Septembar 2008

selam

Imal neko iz Sandzaka da nam ponudi detaljnije informacije oko ubistva ovogh brata???

Phikret

Profesionalac

(10)

 • »Phikret« je muško

Postovi: 1.033

Datum registracije: 27.07.2002

Lokacija: http://www.ph-code.com, Tre&amp;#263;i kamen od Sunca

 • Poruku poslati

459

Petak, 12. Septembar 2008

Citirano

Orginalno od kelam
Imal neko iz Sandzaka da nam ponudi detaljnije informacije oko ubistva ovogh brata???


Jutros su na Regionalnoj TV javili nezvaničnu vest da je ubijen muškarac starosti 34 godine. To su i na televiziji naglasili da je nezvaničan podatak iz SUP-a koji se još uvek nije oglasio zvaničnim saopštenjem.

A evo jedne interesantne vesti:

Originalno od Phikret live :)

U Novom Pazaru je konačno brana na ispod hotela Vrbak osposobljena za rad. Brana je podignuta i izgleda i huči fantastično :). Evo slike i video klipa.


http://www.youtube.com/watch?v=0wrmE0HtIXU
Phikret je dodao/la ovu sliku:
 • 12092008340.jpg

@ef

Majstor

(22)

 • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

 • Poruku poslati

460

Utorak, 16. Septembar 2008

Blic

Citirano

NOVI PAZAR - Bahati vozači u Novom Pazaru najčešće divljaju ulicama Save Kovačevića, Dubrovačkom, Meše Selimovića i Kejom skopskih žrtava. U novopazarskoj saobraćajnoj policiji navode da je radar jednom prilikom zabeležio brzinu automobila 103 kilometra na sat u ulici gde je ograničenje 40, a događa se i da motociklisti prekorače brzinu za čak 100 kilometara na sat. Pored toga, u policiji navode da pojedini vozači naprave i tri saobraćajke za jedan mesec.

- Glavni problem u saobraćaju Novog Pazara su prekoračenja brzine, i to uglavnom rade mladići - kaže za „Blic“ Bojan Biševac, pomoćnik komandira u Odeljenju novopazarske saobraćajne policije. On navodi da su Novopazarci najviše ugroženi od vozača koji prekoračuju brzinu u ulicama Save Kovačevića, Dubrovačkoj, Meše Selimovića i na Keju skopskih žrtava.
- Najsvežiji primer je da je jedan vozač vozio 103 kilometra na čas u Ulici Save Kovačevića gde je ograničenje 40 kilometara na čas - kaže Biševac. On ističe da je poseban problem to što ekstremno brzo voze najčešće mladići od 18 do 25 godina, koji voze skupe automobile, poklone od očeva.
- Ima vozača koji izazovu tri saobraćajne nezgode za jedan mesec i pitanje je kako njihovi roditelji tolerišu takvo ponašanje. Policija neće stati u borbi da obezbedi normalan saobraćaj. Sada imamo najsavremenije radare, ne samo da imamo fotografije nego i snimamo svako prekoračenje brzine - kaže Biševac. Vozači koji se iživljavaju prebrzom vožnjom ugrožavaju ostale učesnike u saobraćaju, a motociklisti ugrožavaju uglavnom sebe. U saobraćajnoj policiji ističu da motociklisti uglavnom luduju u toplim danima, a neki od njih prekoračuju ograničenje za čak sto kilometara.
- I ja ponekad pređem ulicu na jedvite jade od nesavesnih vozača koji brzo voze, a ponekad ne poštuju ni pešački prelaz. Kako je tek osnovcima - pita se Novopazarac Sabit Mavrić.
Mnogi od višestrukih povratnika koje policija stalno hvata u prekoračenju brzine imaju novca, pa se ne libe da plaćaju kazne i nastavljaju sa starom praksom, a ima i onih koji verovatno imaju dobre veze u pravosuđu, pa se dešava da njihovi predmeti budu „zagubljeni“ dok ne zastare.

Traže zatvaranje centra grada za saobraćaj
Direktorka Nevladine organizacije „Damad“ Zibija Šarenkapić predlaže da se najuže gradsko jezgro zatvori za saobraćaj.
U strogom centru su nam četiri škole i deca su ugrožena od brze vožnje, a na trotoarima su često parkirana vozila ili su trgovci izneli gajbe. Pešaci su ponekad prinuđeni da idu ulicom, a deci je najteže da se snađu - kaže ona.

Četvoro poginulo od početka godine
U ovoj godini na području Policijske uprave u Novom Pazaru registrovano je 447 saobraćajnih nezgoda, a poginule su četiri osobe - jedan pešak, jedan putnik, jedan vozač motornog vozila i jedno dete od 14 godina, a 158 osoba je povređeno. U Novom Pazaru je krvava bila 2007. godina kada je u 554 saobraćajne nesreće stradalo 11 osoba, a najčešći uzrok nesreća bila je brza vožnja. Još gora je bila 2006. godina kada je u 449 saobraćajnih nesreća stradalo 12 osoba, a i tada je najčešći uzrok saobraćajki bila brza vožnja.
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

1 korisnik osim vas pregledava ovu temu.

1 Gostiju

Korišteni tagovi

Novi Pazar, Sandzak, vesti, vijesti, vjesti

Social bookmarks