Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

rime

Zlatna sredina

(10)

 • »rime« je muško

Postovi: 485

Datum registracije: 22.10.2007

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

461

Utorak, 16. Septembar 2008

Novi Pazar: Uhapšeni šverceri

Novi Pazar: Uhapšeni šverceri
Izvor: Tanjug
Novi Pazar -- Novopazarska policija je uhapsila osmočlanu organizovanu grupu švercera iz Novog Pazara i Tutina.

Hapšenjem ove grupe, policija je presekla kanal krađe vozila i krijumčarenja oružja. U uhapšenoj grupi švercera je i jedan policajac iz Kosovske Mitrovice.

Načelnik Policijske uprave Dragan Terzić rekao je da su u protekla tri dana uhapšeni Selim N. (59) iz Delimeđe u opštini Tutin, njegov sin Adem N. (25), zatim Azem N. (22), Admir V. (20), Nusret P. (42), Almir F. (23) i Zekrija L. (49), svi iz Novog Pazara, i službenik Policijske uprave u Kosovskoj Mitrovici Jovan J. (32).

Prema rečima Terzića, kod Selima N. koji se tereti za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, pronađene su dve ručne bombe i 30 puščanih metaka, a nedaleko od njegove kuće otkriveno je maskirani "golf 5" koji je ukraden 11. septembra.

U sobi Adema N. pronađeno je više predmeta i dokumentacije iz ukradenih vozila.

Načelnik Policijske uprave je rekao da su u subotu uveče zbog osnovane sumnje da su izvršili više teških krađa privedeni Azem N. i Admir V. koji su ukrali sedam putničkih vozila.

Sutradan je kod Nusreta P. i Almira F. policija pronašla pištolj bez odobrenja.

Njih dvojica su ukrali "pasat" strane registracije.

Nusret P. se tereti za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i teške krađe a Almir F. za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Terzić je naveo da je juče kod Zekrije L. policija pronašla više ključeva i dokumentacije od motornih vozila, kao i blanko dozvole za upravljanje tuđim motornim vozilom.

Zekrija L. je osumnjičen za krivično delo teška krađa u saizvršilaštvu.

Protekle noći, prema rečima načelnika Policijske uprave priveden je policijski službenik Jovan J, zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa u saizvršilaštvu.

On je u više navrata kupovao ukradena vozila sa područja Novog Pazra, Sjenice i Tutina.

Načelnik Odeljenja kriminalističke policije Jasmin Duštinac rekao je da je to najorganizovanija grupa koja se bavi krađom vozila i da je njeno hapšenje plod višemesečnog policijskog rada.

Duštinac je kazao da se intenzivno radi i na identifikaciji ostalih članova grupe koja je vozila krala u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu i prodavala ih, uglavnom, na Kosovu i Metohiji.

Vozila su, po njegovim rečima, ukradena uglavnom u "gluvo doba noći", između jedan i pet časova, a na meti su najčešće bili automobili sa stranim tablicama, aprebacivani su na Kosmet.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

RoyDin

Učenik

(10)

 • »RoyDin« je muško

Postovi: 123

Datum registracije: 22.04.2008

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

462

Četvrtak, 18. Septembar 2008

ooo

Majka s bebom skočila sa drugog sprata porodilištaNOVI PAZAR - Porodilja M. M. ubila je danas svoju dan staru bebu skočivši sa drugog sprata novopazarskog porodilišta sa novorođenčetom u naručju. Neposredno pre tragedije, M. M. je dojila bebu u sobi sa još nekoliko porodilja, ali je oko 2.30 časova otišla sa devojčicom u sobu preko puta i iskočila kroz prozor. M. M. je zadobila teške telesne povrede jetre i slezene i slomila je desnu ruku.

Dežurni ginekolog Avdul Škrijelj je izjavio da se porodilja ponašala normalno i da je bila smeštena u sobi sa još četiri žene.
- Od medicinskih sestara je prethodno zatražila cigaretu, ali se nije vratila u svoju sobu, već je otišla u drugu u kojoj nije bilo pacijenata i skočila - izjavio je Škrijelj.
Dežurni portiri su čuli pad i teško povređenu majku i bebu odmah uneli u bolnicu. Novorođenče je davalo znake života, kada je lekarski tim započeo operaciju. Međutim, nisu uspeli da spasu bebu koja je preminula dva časa nakon pada sa terase porodilišta.
Dr Avdo Ćeranić, direktor Zdravstvenog centra, saopštio je danas da je M. M. operisana, da je zadobila teške povrede, ali da joj život nije ugrožen.
- Beba je bila zdrava, ali, nažalost, majka M. M. je zapala u jaku postporođajnu depresiju i odlučila se na ovaj tragičan korak - rekao je jedan ginekolog koji je želeo da ostane anoniman.
Ovaj tragični događaj izazvao je šok jer se ništa slično ranije nije desilo u novopazarskom Zdravstvenom centru. Majka M. M. je iz ugledne porodice i ima još dvoje dece. Lekari proveravaju njen zdravstveni karton kako bi utvrdili šta ju je moglo navesti na ovakav čin.
Svaka moć u svijetu počinje kao moralna čvrstina.
Svaki poraz počinje kao moralno zakazivanje.

Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško
 • »Tashke« je autor ove teme

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

463

Petak, 19. Septembar 2008

Danas su ispred skupstine Novog Pazara predstavljene masine koje je grad kupio JP Cistoci u vrednosti od 55 hiljada evra.

Po prvi pu,u Novom Pazaru ulice ce se od prasine i smeca cistiti masinskim putem putem masine sa dve rotirajuce celicne tzv metle koje ce moci za 1 h rada da ociste 3000 m2

Pored ove masine,kupljene su jos neke za kosenje trave kao i jos par drugih.
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

@ef

Majstor

(22)

 • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

 • Poruku poslati

464

Petak, 19. Septembar 2008

Prvo moram da kazem da me je vijest koju je postavio RoyDin presekla kada sam je cuo na RTS ;(

Biznis Novine

Citirano

U Novom Pazaru će do kraja godine biti otvoren biznis-centar koji će imati svoju kancelariju i u Beogradu i privrednicima pomagati da predstave svoje proizvodne programe i osvoje nova tržišta, rečeno je danas na prezentaciji projekta "Ubrzani privredni razvoj Novog Pazara".
Članovi stručnog tima koji rade na strategiji privrednog razvoja Novog Pazara, dr Vladimir Marinković, savetnik Instituta za razvoj malih i srednjih preduzeća i Denijel Kozličić, ekonomista, istakli su da su glavni privredni potencijali ovog kraja u proizvodnji džinsa, obuće, nameštaja i zdrave hrane.
Prema njihovim rečima, do početka novembra biće izrađen privredni informator Novog Pazara, koji će sadržati najvažnije podatke o proizvodnji, kapacitetima i razvojnim planovima ovdašnjih preduzeća.
Na taj način, kako je rečeno, potencijalni poslovni partneri iz zemlje i inostranstva imaće uvid u to šta nudi privreda Novog Pazara.
Predstavnici stručnog ekonomskog tima naveli su da su brojna preduzeća iz Italije, Poljske, Češke i Turske već izrazila interesovanje za poslovnu saradnju sa novopazarskim preduzećima.
Gradonačelnik Novog Pazara Mirsad Đerlek kazao je da će gradska uprava raznovrsnim podsticajnim merama stvoriti povoljan poslovni ambijent i za 2.800 novopazarskih malih i srednjih preduzeća i za investitore koji će doći u ovaj kraj.
Gradska uprava u saradnji sa stručnim ekonomskim timom iz Beograda od početka jula radi na utvrđivanju strategije privrednog razvoja Novog Pazara.


Ovo je odlicna vijest i prava akcija. Jos odavno je bilo jasno da novopazarski privrednici mogu da uspeju samo ako deluju slozno i organizovano (o)

Radio 100+

Citirano

Član Sandžačkog odbora za zaštitu ljudskih prava i koordinator na projektu „Monitoring suđenja“ Nihad Ukić rekao je da su tokom petomesečnog praćenja pojedinih sudskih predmeta uočene izvesne povrede Evropske konvencije o ljudskim pravima.

On je radiju Sto plus rekao da je pred Opštinskim sudom u Novom Pazaripratio 30 sudskih predmeta, pred Okružnim sudom 7, pred Opštinskim sudovima u Tutinu i Sjenici po 5 predmeta i da je uoči povrede ove konvencije, koje se odnose na pravo na pravično suđenje i pravo da se u razumnom roku završni pravosnažni sudski postupak.

Ukić je istakao da nije bilo napredka u odnosu na ranije postupanje ovih sudova.

„Postupci i dalje dugo traju, posebno parnični, retko se zakazuju glavne rasprave i na nju se čeka po dve, tri godine. Kod krivičnih predmeta zakazivanje glavnih rasprava je nešto češće“, rekao je Ukić.

Ukić je kao drastičan primer naveo brakorazvodnu parnicu pred Opštinskim sudom u Novom Pazaru, koja traje već 17 godina.

On je naveo da je ovo praćenje sprovedeno u okviru projkta Primene evropske konvencije o ljudskim pravima i osnovnim slobodama u sudskim postupcima pred sudovima opšte nadležnosti.
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško
 • »Tashke« je autor ove teme

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

465

Petak, 19. Septembar 2008

Ministar za infrastrukturu u Vladi Srbije Milutin Mrkonjić obećao je danas tokom posete Novom Pazaru 70 miliona dinara za izgradnju prilaza verskim objektima, kao i potrebna sredstva za završetak Sportske hale u ovom gradu.

Mrkonjić je novinarima, nakon sastanka sa gradonačelnikom Novog Pazara Mirsadom Đerlekom, rekao da država neće brinuti samo o izgradnji koridora 10, već i o realizaciji izgradnje regionalnih i lokalnih puteva u čitavoj zemlji, pa i u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici.

“Ministarstvo je i u obavezi da obezbedi sredstva za sve ono što radi novopazarsko Preduzeće za puteve na realizaciji modernizacije i asfaltiranja lokalnih puteva. Državni sekretar Mujo Muković će imati dnevni zadatak da kontroliše realizaciju naših obećanja”, rekao je Mrkonjić.

Gradonačelnik Novog Pazara Mirsad Đerlek ocenio je da je Mrkonjićeva poseta veoma značajna za grad i da ona predstavlja veliku podršku Vlade Srbije.

Đerlek je rekao da je cilj novoizabranog opštinskog rukovodstva izgradnja infrastruktirnih objekata u Novom Pazaru, a da je Mrkonjić obećao da će Vlada ulagati u ovaj region.

“Zahvalni smo na ovoj poseti, nadamo se da ovo neće biti prvi naš susret. Želim da istaknem da je Mrkonjić prvi ministar iz novoizabrane Vlade koji je obišao ovaj kraj”, rekao je Đerlek.

Mrkonjić je u okviru posete ovom kraju obišao danas gradilišta obilaznice Novog Pazara, puta za selo Sebečevo i radove na rekonstrukciji puta Sjenica-Novi Pazar.

http://www.radiostoplus.com/index.php?op…d=2019&Itemid=2
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

@ef

Majstor

(22)

 • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

 • Poruku poslati

466

Subota, 20. Septembar 2008

Biznis Novine

Citirano

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić obećao je danas da će Vlada Srbije naredne godine izdvojiti 40 miliona evra za izgradnju i rekonstrukciju puteva u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici.

Na sastanku sa rukovodstvom preduzeća "Novi Pazar-put", koje održava i gradi saobraćajnice u ovom kraju, Mrkonjić je kazao da će svi započeti radovi na magistralnim i regionalnim putevima biti završeni.

Prema njegovim rečima, preduzeće "Novi Pazar-put" je utvrdilo da je neophodna rekonstrukcija devet magistralnih i regionalnih saobraćajnica na ovom području, a konačni prioriteti će biti utvrđeni u dogovoru sa lokalnim saomoupravama.

Direktor novopazarskog preduzeća za puteve Izet Ljajić istakao je da ovaj kraj ima najnerazvijeniju putnu mrežu u Srbiji.

"Država neće brinuti samo o Koridoru 10, nego će istu pažnju posvetiti i putnoj mreži u svim svojim regionima", istakao je Mrkonjić i dodao da je za opštine Novi Pazar, Sjenica i Tutin od posebnog značaja izgradnja i magistralnih i regionalnih i seoskih puteva.

U razgovoru sa gradonačelnikom Novog Pazara Mirsadom Đerlekom, ministar za infrastrukturu je obećao da će Vlada obezbediti 70 miliona dinara za izgradnju prilaznih puteva verskim objektima, kao i sredstva za završetak sportske hale u Novom Pazaru.

Mrkonjić je obišao i gradilište obilaznice oko Novog Pazara, za čiju izgradnju je ove godine iz Nacionalnog investicionog plana izdvojeno 290 miliona dinara. Obilazni put, koji je započet pre dve godine, povezaće saobraćajnice koje vode ka Tutinu i Sjenici sa ibarsko-jadranskom magistralom.

Ministar za infrastrukturu će sa saradnicima i rukovodstvom Javnog preduzeća "Putevi Srbije" posetiti i gradilište na magistralnom putu Sjenica-Novi Pazar.

Danas pre podne Mrkonjić je obišao radove na magistralnom putu Kraljevo-Raška na deonici Ušće Biljanovac, koji se finansiraju sredstvima Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj.


Sledece godine ce dakle biti 40 miliona EVRA :D
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

Mono

Zlatna sredina

(10)

Postovi: 261

Datum registracije: 19.03.2007

Lokacija: https://www.facebook.com/profile.php?id=100000235183433&sk=info

 • Poruku poslati

467

Subota, 20. Septembar 2008

Sandzak dobio najmladjeg hafiza

Najmlađi hafiz u Sandžaku je Irfan (Rešad) Malić, rođen 21.08.1983. u Novom Pazaru. Završio je Medresu „Gazi Isa-beg“ 2002. god. i kao učenik generacije dobio nagradu reisu-l-uleme dr. Mustafe-ef. Cerića.

Iste godine, posredstvom Mešihata Islamske zajednice, odlazi u Damask, gdje se upisuje na Univeruzitet „El-Feth“, Fakultet islamskih nauka i arapskog jezika. U prelijepoj imanskoj atmosferi i među prisnom sirijskom ulemom, ponukan brojnim ajetima i hadisima koji govore o pamćenju Allahove Knjige, Irfan-ef. Malić, uporedo sa fakultetom, uči i hifz pred eminentnim šejhovima i kariama. Uz Allahovu pomoć i blagoslov, posljednju stranicu je proučio pred šejhom Jasinom Karutom, od kojeg je i primio idžazu (diplomu) hafiza sa senedom (lancem učača) koji seže do Božijeg Poslanika s.a.w.s. Ova idžaza je jedna od najmjerodavnijih potvrda njegovog hifza, koja mu ujedno omogućava da i druge podučava hifzom.
Hfz. Irfan-ef. Malić je poznat našim džematlijama po lijepom ahlaku i ponašanju, te umilnom i prepoznatljivom glasu. Još kao student, obavljao je dužnost muezina i imama u nekoliko džamija. Hafiz Irfan je već uzeo učešće u obilaženju novopazarskih džamija, gdje predvodi teravih namaz i drži predavanja.
Molimo Uzvišenog Gospodara da, prije svih, nagradi roditelje našeg mladog hafiza koji su najzaslužniji za njegov uspjeh, a posebno da njega za trud koji je uložio na Njegovom putu.

Mr. Hajrudin Balić

http://www.islamskazajednica.org/index.p…13&article=1789

Jahja

Profesionalac

(10)

 • »Jahja« je muško

Postovi: 1.273

Datum registracije: 15.08.2007

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

468

Subota, 20. Septembar 2008

MasAllah. Konacno lijepe vesti.
Svi smo Allahovi i svi se Njemu vracamo.

@ef

Majstor

(22)

 • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

 • Poruku poslati

469

Ponedjeljak, 22. Septembar 2008

Blic

Citirano

NOVI PAZAR - Jasminu Duštincu, načelniku Odeljenja kriminalističke policije u Novom Pazaru, stigli su preteći SMS-ovi u noćnom programu regionalne TV. U porukama se kaže da „Ničija ne svetli do zore“ i da će se „Jaru desiti nešto u zoru“.

Jasmin - Jaro Duštinac nedavno je predvodio akciju hapšenja sedam članova auto-mafije koji su krali automobile u Novom Pazaru, a ta vozila kasnije su prodavana na Kosovu. U policiji kontrolišu sve telefonske pozive i poruke, a prva sumnja bila je da je pretnje Duštincu uputio neko ko je povezan sa auto-mafijom i njenim pohapšenim šefovima.
Pre dve nedelje Duštinac je predvodio i akciju hapšenja 15 kriminalaca iz dve organizovane grupe koje su se bavile švercom narkotika i organizovanjem dilovanja na novopazarskim ulicama. Načelnik kriminalističke policije je u poslednjih nekoliko godina rešio tri otmice, uhapsio više desetina narko-dilera i posebno se specijalizovao za borbu protiv narko-mafije. Duštinac je u Mađarskoj i SAD prošao obuku DEA i FBI za borbu protiv narko-mafije.
Proveravamo sa kojih brojeva su upućene pretnje, a usput analiziramo koja kriminalna grupa se mogla odlučiti na ovaj drzak korak. Nećemo odustati od borbe protiv mafije i nećemo dozvoliti da javno prete jednom od najboljih ljudi koje ima MUP - rekao je „Blicu“ izvor iz vrha Policijske uprave u Novom Pazaru.

Otkrio lopove iz Bugarske
Jasmin - Jaro Duštinac se posebno istakao pre pet godina kada je sa saradnicima razotkrio tročlanu grupu kradljivaca iz Bugarske koja je iz manastira Sopoćani ukrala pravoslavnu svetinju, mošti Svetih Kozme i Damjana. Te godine je ovaj policijski uspeh bio jedina rešena krađa sakralnih predmeta u celoj Evropi.
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

Sting Lady

Profesionalac

(10)

 • »Sting Lady« je žensko

Postovi: 752

Datum registracije: 07.08.2005

Lokacija: Kitchener, ON

 • Poruku poslati

470

Utorak, 23. Septembar 2008

Bez grejanja do novembra

Građani pojedinih delova Srbije smrzavaće se najverovatnije do 1. novembra, a možda i duže, jer većina toplana u Srbiji još nije obezbedila mazut i ugalj za grejanje, a remonti još nisu završeni, iako grejna sezona zvanično počinje 15. oktobra.

. . .

Početak grejne sezone u Novom Pazaru je takođe pod velikim pitanjem, jer gradska toplana neće moći da plati NIS-u dug od osam miliona dinara dok od građana ne naplati dugove, a ti dugovi su sada 30 miliona dinara. Grad se, inače, greje na mazut i potpuno zavisi od NIS-a.


Cela vest na: http://www.alo.co.yu/vesti/7560/Bez_grejanja_do_novembra


Ima u meni tmine,
no ima u meni i vedrine,
i moja divna sloga.

Sting Lady

Profesionalac

(10)

 • »Sting Lady« je žensko

Postovi: 752

Datum registracije: 07.08.2005

Lokacija: Kitchener, ON

 • Poruku poslati

471

Srijeda, 24. Septembar 2008

Nakon mnogobrojnih loshih vesti o Pazaru u poslednja 2 dana, evo jednog osvezenja. U pitanju je i vest iz zemlje, jer se izlozba odrzava u Beogradu, ali za nas je vest iz kraja. :)


Citirano


Umetnički centar UBSM

Otvaranje izložbe Rade Rusić, Milene Milosavljević i Bogdana Đorića u Umetničkom centru UBSM (Bulevar kralja Aleksandra 71), 25. septembra u 18h. Izložba slika mladih umetnika održava se do 20. oktobra 2008.


Rada Rusić, Milena Milosavljević i Bogdan Đorić su studenti slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Njihova izložba pripada nizu izložbi koja ima za cilj da predstavi radove najtalentovanijih studenata umetnosti.

Milena Milosavljević je rođena 1986. u Novom Pazaru. Završila treću godinu na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Gordana Nikolića. Izlagala je na studentskim i drugim grupnim izložbama.Studentska izložba crteža Dom omladine; Izložba I kolonije Putevi Save Šumanovića Šid; Izložba I kolonije u Sent Andreji - Mađarska.

Rada Rusić je rođena 1976. u Kninu. Studirala je dve godine na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu. Od 2005. studira na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Gordana Nikolića. Živi i radi u Beogradu. Učestvovala je na završnim izložbama studenata u okviru fakulteta. 2006. izlagala u Domu kulture Studentski grad u ciklusu "Profesor i njegovi studenti" - profesor Saša Filipović.

Bogdan Đorić je rođen 1983. u Zrenjaninu. Završio je Srednju školu za dizajn "Bogdan Šuput" u Novom Sadu. Trenutno je na IV godini Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi slikara profesora Gordana Nikolića. Izlagao je na kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

Ima u meni tmine,
no ima u meni i vedrine,
i moja divna sloga.

@ef

Majstor

(22)

 • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

 • Poruku poslati

472

Petak, 26. Septembar 2008

www.islamskazajednica.org

Citirano

Islamska organizacija za da'vu iz Republike Libije je posredstvom Libijske ambasade u Beogradu i ove godine uputila pomoć licima slabijeg materijalnog stanja.

U Novom Pazaru je podjela organizovana u utorak 23. 09. 2008. godine, a obezbeđeno je preko dvije stotine paketa. Na podjelu je došao tek određeni broj građana, jer je podjela najavljena samo dva sata ranije.

S obzirom da je dopremljen znatan broj namirnica, u Internacionalnoj humanitarnoj organizaciji koja djeluje pri Mešihatu Islamske zajednice u Srbiji su nam rekli da će nova podjela biti organizovana u subotu o čemu će građani biti obaviješteni preko lokalnih medija.


Izvestaje (sa slikama i snimcima) sa iftara koje je Islamska Zajednica organizovala sirom Sandzaka i Vojvodine mozete pogledati na stranici: www.islamskazajednica.org
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

Jahja

Profesionalac

(10)

 • »Jahja« je muško

Postovi: 1.273

Datum registracije: 15.08.2007

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

473

Petak, 26. Septembar 2008

U ponedeljak, insAllah, ce biti postavljen kamen temeljas dzamiji i Velikoj gasalhani na Gazilaru. Ova je dzamija i gasalhana ce biti vazna zbog guzvi koje nosenje mejta sada pravi.

Kamen temeljac ce se postaviti u Ponedeljak 29.09.2008. sa podne namaza. Skupu ce se obratiti Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer ef. Zukorlic, i gradonacelnik grada Novog Pazara, dr. Mirsad Djerlek.
Svi smo Allahovi i svi se Njemu vracamo.

@ef

Majstor

(22)

 • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

 • Poruku poslati

474

Utorak, 30. Septembar 2008

Sinoc sam dosao u Pazar i odmah sam se odusevio sa radovima na uredjenju grada. Tu pre svega mislim na uredjenje zelene povrsine prekoputa Ukrasa koja dobija ekstra izgled, kao i radovima na uredjenju gradskog trga. Novi Pazar ce konacno dobiti trg, a po skicama koje su izlozene bice fantastican. Takodje mi se svidela i brana kod Vrbaka koja je ponovo u funkciji, a i Raska mnogo lepse izgleda ociscena. Primetio sam da su ponovo poceli da bacaju smece po njoj, ali to je tema koja zahteva siru pricu. Uz setaliste na Jazu koje smo dobili pretprosle godine, Novi Pazar sve vise pocinje da lici na grad. Nadam se da ce ovakvih projekata da bude jos.

Ono sto mi se ipak najvise svidelo je to sto je Gazilar konacno sredjen. Nema vise onog siprazja i visoke trave i mnogo znaci to sto grobove mozemo da obilazimo bez alpinistickih vestina.
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

Tutinac

Zlatna sredina

(10)

 • »Tutinac« je muško

Postovi: 457

Datum registracije: 05.09.2004

Lokacija: Tutin

 • Poruku poslati

475

Utorak, 30. Septembar 2008

ZUKORLIĆ POZVAO NA BOJKOT TV PRETPLATE
NOVI PAZAR , 30. septembra (Tanjug) - Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić pozvao je večeras muslimane da bojkotuju Javni servis RTS-a i da ne plaćaju pretplatu, s obrazloženjem da je ta televizija antimuslimanska.

Govoreći na svečanosti povodom Ramazanskog Bajrama, drugog najvećeg muslimanskog praznika, muftija je RTS-u zamerio što je u jučerašnjim centralnim informativnim emisijama taj islamski praznik pogrešno nazvala Kurban Bajramom.

Svečanosti je prisustvovao i gradonačelnik Novog Pazara Mirsad Djerlek.

Zukorlić je najavio žestoku kampanju za bojkot RTS-a, posebno joj zamerajući to što je na drugom programu te televizije jutros prenošen bajram namaz iz beogradske Bajrakli džamije.

Jutrošnjem bajram namazu u Bajrakli džamiji je prisustvovao reis ul ulema Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić.

Ovo nije prvi put da je Zukorlić pozvao na bojkot pretplate RTS-u. Prvi put je to učinio oktobra prošle godine optuživši tu televiziju da je bila saučesnik u pokušaju rušenja islamske zajednice.

Nećete vi (država i RTS) odlučivati o tome iz koje džamije će biti prenošen bajram namaz, jer tako kršite ono što ste sami napisali u Ustavu i zakonu", kazao je Zukorlić.

Obraćajući se masi vernika, muftija je po ko zna koji put ponovio niz optužbi na račun minstarstava proveste, vera I policije, podseteio na, kao je rekao, pokušaj rušenja Islamske zajednice u Srbiji pre godinu dana I ponovo pozvao "državu da poštuje I primenjuje Ustav i zakon".

On je ponovio i da u Srbiji ne postoje dve islamske zajednice, a onima koji žele da imaju svoju porucio da "takve zajednice bi mogle da se zovu zajednica ministarstva vera za kontrolu bošnjacko muslimanskog naroda i za davanje podrške antimuslimanskim projektima".

On je pozvao Srbe da se ne iseljavaju iz Sandžaka jer, kako je rekao, Srbima je najbolje sa muslimanima.

"Ne iseljavajte se Srbi iz Sandžaka jer ako nemate pored sebe drugačije od vas nećete znati ni kakvi ste vi", naveo je Zukorlić.

Od oktobra prošle godine u Srbiji deluju dve paralelne islamske zajednice - Islamska zajednica u Srbiji kojom rukovodi Zukorlić I Islamska zajednica Srbije čiji je vrhovni polavar reis ul ulema Zilkić.

Njihov raskol je koncepcijske prirode jer Zukorlićeva opcija je organizaciono I duhovno vezana za Islamsku zajednicu Bosne I Hercegovine I reisa Mustafu Cerića priznaje za jedinog poglavara, dok "Zilkićevci" smatraju da muslimani sva svoja prava pa I duhovna treba da ostvaruju u zemlji u kojoj žive.

(Kraj)

--------------------
UGLJANIN PRIREDIO PRIJEM POVODOM RAMAZANSKOG BAJRAMA


NOVI PAZAR , 30. septembra (Tanjug) - Ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin ocenio je večeras u Novom Pazaru da je u Srbiji postignut visok nivo demokratizacije koja je Bošnjacima omogućila ravnopravan položaj sa drugim narodima.

Govoreći na prijemu povodom Ramazanskog Bajrama, Ugljanin, koji je i predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća, je rekao da je upravo takvu demokratizaciju poželeo da vidi u Srbiji još pre 18 godina kada je osnovana Stranka demokratske akcije (SDA).

"Postignuti su ogromni rezultati i promene, i Bošnjaci danas uživaju sve blagodeti u ovoj našoj zemlji, Novi Pazar ima dva univerziteta, Vlada Srbije dvojicu ministara iz reda Bošnjaka i našeg vrhovnog poglavara Islamske zajednice Srbije (Adem Zilkić)", rekao je Ugljanin koji je lider SDA i Bošnjačke liste za evropski Sandžak, navodeći da su Bošnjaci sve to i zaslužili.

Prijemu u sedištu Bošnjackog nacionalnog veća prisustvovao je reisl ul ulema Zilkić, članovi veća, funkcioneri i simpatizeri SDA.

(Kraj)


www.tanjug.co.yu
[SIZE=3][SIZE=4]"VELIKIM BOGOM SE KUNEMO DA ROBOVI BITI NEĆEMO"[/SIZE] [/SIZE]

Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško
 • »Tashke« je autor ove teme

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

476

Srijeda, 01. Oktobar 2008

Pored ovih fantasticnih stvari koje se trenutno desavaju u Pazaru,dakle uredjenje centra grada kao i zelene povrsine kod Ukrasa,Novi Pazar je od grada Istanbula dobio jedan kamion za iznosenje smeca koji vredi preko 60 hiljada evra a ocekuju se i cisterne za pranje ulica.

Takodje,radi se rekonstrukcija i ostalih prilaza gradu,iz pravca Raske,tj nakon prelaska petlje pri skretanju desno,ulica u kojoj se nalazi Internacionalni univerzitet,koja je bila u katastrofalnom stanju.

Inace,evo kako su posetioci svanicnog site-a grada Novog Pazara glasali o prioritetima u gradu.
http://www.novipazar.org.yu/index.php?op…-u-2008-godini-
Tashke je dodao/la ovu sliku:
 • Anketa.JPG
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

Mono

Zlatna sredina

(10)

Postovi: 261

Datum registracije: 19.03.2007

Lokacija: https://www.facebook.com/profile.php?id=100000235183433&sk=info

 • Poruku poslati

477

Četvrtak, 02. Oktobar 2008

Opštinski odbor SDA Sandžaka Prijepolje: Otvoreno pismo Aleksandru Tijaniću, direktoru RTS-a

Petak 26.09.2008, 21:08


Povodom gostovanja emisije „ŽIKINA ŠARENICA“ opštini Prijepolje, Opštinski odbor Stranke demokratske akcije Sandžaka Prijepolje uputio je otvoreno pismo direktoru Radio Televizije Srbije, gospodinu Aleksandru Tijaniću u kome se kaže:

"Poštovani,

Kao što Vam je sigurno poznato 21. septembra ove godine opština Prijepolje bila je domaćin emisije „ŽIKINA ŠARENICA“.

Emisija je direktno emitovana na prvom programu RTS – a u terminu od 9 do 11h. Sama činjenica da je u našem gradu u kojem žive skoro u podjednoakom broju Srbi i Bošnjaci Vaša ekipa i da se emisija direktno emituje za sve građane naše opštine predstavljala je veliku čast ali i nadu da će naša opština sa svojim karakteristikama, običajima koji su se sačuvali među stanovništvom, kulturnim i istorijskim spomenicima, privrednim, turističkim i drugim kapacitetima biti predstavljene na krajnje objektivan način, onako kako to i zaslužuje.Međutim, sami tok emisije i sve ono što se dešavalo za vrijeme njenog trajanja izazvalo je ogorčenje i opravdan revolt Bošnjaka koji sa pravom postavljaju pitanje ko je i za čije interese dozvolio da se emituje emisija u kojoj za Bošnjake nije bilo mjesta.


Kako je moguće da se u dvočasovnoj emisiji nađe mjesta da se predstave samo sela u kojima žive samo građani srpske nacionalnosti, da se predstave samo običaji, vjerski objekti i sve ono što karakteriše ovu nacionalnu zajednicu a da se pri tom zanemari druga polovina stanovništva koja za urednika ove emisije kao i da ne postoji??Smatramo da je sve ovo u najmanju ruku krajnje neodgovorno posebno ako uzmemo u obzir činjenicu da se sve to dešava u mjesecu RAMAZANU koji za Bošnjake predstavlja posebnu radost i vrijeme kada su nacionalna i vjerska osjećanja na izuzetno visokom nivou.

Kao ravnopravni građani ove države od kojih se traži da redovno plaćaju televizijsku pretplatu tražimo od Vas da ispitate navode ovog pisma, urednika i aktere ove emisije pozovete na odgovornost a građanima Bošnjacima uputite izvinjenje zbog svega što se toga dana dešavalo u Prijepolju. Smatramo da je to najmanje što u ovom trenutku možete da učinite kako ovaj događaj ne bi dobio dimenzije koje niko od nas ne želi!" stoji u pismu Opštinskog ogranka Stranke demokratske akcije Sandžaka Prijepolje.

Izvor: www.prijepolje.net

Administrator

Urednik foruma

(121)

 • »Administrator« je muško

Postovi: 2.598

Datum registracije: 21.07.2002

Lokacija: Frankfurt

 • Poruku poslati

478

Petak, 03. Oktobar 2008

Sve je ovo samo igra! Nema tog foruma koji je vrijedan Vasih zivaca! / Dokoni umovi - Sejtanska igralista

 • »Sandzak Beg« je muško

Postovi: 135

Datum registracije: 11.10.2007

Lokacija: Afganistan

 • Poruku poslati

479

Petak, 03. Oktobar 2008

Orginalno od Tashke

"Pored ovih fantasticnih stvari koje se trenutno desavaju u Pazaru,dakle uredjenje centra grada kao i zelene povrsine kod Ukrasa,Novi Pazar je od grada Istanbula dobio jedan kamion za iznosenje smeca koji vredi preko 60 hiljada evra a ocekuju se i cisterne za pranje ulica."


Svakog čuda tri dana dosta.
Od sredine devedesetih svaka nova vlast u NP-u je uradila nekoliko "fantastičnih stvari", najpre sa šminkanjem grada, i uredjenjem javnih gradskih površina, (Tadašnji direktor Ćeho Nikšić je baš ljiiepo uredijo park i postavijo kante za skupljane smeća).
A što se tiče skuplanja smeća i kamjona oni su odnekud stalno dolazilji, i oni ljudi iz komunalnog su svako veče vrijedno počistili centar, ali nešto je truhlo u nama pa ta čistoća ne more da se zadrži ni do podne, i ulice su opet prljave.
A mlogo važnijih stvari se guraju metlom u ćoškove da se skriju i ne vide, a koji su rak rana Novog Pazara, konkretno borba protiv narkomanije, nepostovanje ljudskih prava, i siromaštvo.
A što se tiče prioriteta, to ti je želje su jedno a mogućnosti drugo.

Zato spušti lpotu na zemlju pa se saberi , da svi malo razmisljimo gde smo i šta smo i da vidimo kuda plovi ovaj brod.

Možda imamo pogrešnog kapetana.
"...Allah ändert ja nicht, was mit einem Volk ist, bis sie ändern, was mit ihnen selbst ist..." (Koran: Sure 13, Vers 11)"

Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško
 • »Tashke« je autor ove teme

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

480

Subota, 04. Oktobar 2008

Citirano

Uz finansijsku pomoć Vlade Srbije jesenas će biti nastavljena izgradnja pešterske magistrale ukupne dužine 63 kilometara, koja će preko istoimene visoravni povezati Tutin i Sjenicu i 50 sela sa 30.000 stanovnika.

Predsednik Inicijtivnog odbora za izgradnju te saobraćajnice Fehim Kurtović rekao je Tanjugu da će tako biti ostvaren ''vekovni san žitelja Pešterske visoravni koji su od Tutina do Sjenice morali da putuju preko Novog Pazara i da samo na relaciji od grada do grada, ne računajući seoske puteve, pređu više od sto kilometara''.

Radio Sto +

Citirano

U prijepoljskom Domu kulture, 02.10.2008. godine (trećeg dana bajrama) upriličena je bajramska manifestacija pod nazivom “Dova za Sandžak”. Učenjem ašereta, koje je proučio Kemal ef. Jusufović, profesor Kiraeta, tačno u 20 časova otpočela je svečanost.
Prisustvovali su visoki zvaničnici Islamske zajednice, glavni muftija Muamer ef. Zukorlić, muftija beogradsko-novosadski Rešad ef. Plojović, portparol Mešihata Sead ef. Šaćirović.

Program je vodila Senada Leković. Uvodnu riječ kazao je predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Prijepolje Samir ef. Tandir. On je u svom izlaganju poselamio prisutne i ukazao na činjenicu da u Prijepolju sada Islamsku zajednicu vode mladi ljudi koji žive i rade za islam a ne od islama, što nije bilo slučaj prethodnih godina.

U programu su učestvovali horovi Đulistan iz Novog Pazara i Selsebil iz Priboju, koji su izveli par ilahija i kasida. Hor Đulistan se je također predstavio izvođenjem jedne sevdalinke.

Sala doma kulture u Prijepolju je bila mala da primi sve one koji su željeli prisustvovati ovom skupu. Na kraju se prisutnim obratio glavni muftija Muamer ef. Zukorlić, koji je čestitao prijepoljcima na pobjedi u očuvanju Islamske zajednice. Muftija je uporedio stanje od prošlog bajrama i sadašnje stanje i izrazio oduševljenje zbog napretka koji je postignut.

Dovu je proučio muftija beogradsko-novosadski Rešad e. Plojović.

www.islamskazajednica.org

Takodje,evo slika skoro potpuno podignute brane,zaista izgleda lepo,pogotovo uveche... (o) (o) (o)
Tashke je dodao/la ovu sliku:
 • Brana uveche.jpg
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

3 korisnika osim vas pregledava ovu temu.

3 Gostiju

Korišteni tagovi

Novi Pazar, Sandzak, vesti, vijesti, vjesti

Social bookmarks