Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

521

Utorak, 25. Novembar 2008

Citirano[SIZE=2]Ministar u Vladi Srbije i predsjednik vladine komisije za saradnju Srbije i Turske,
Dr Sulejman Ugljanin sastaje se danas sa predsjednikom republike Turske Abdulahom Gulom.
Ovo je prva zvanična posjeta ministra Ugljanina predsjedniku Republike Turske
u kojoj će biti riječi o ekonomskoj saradnji Srbije i Turske.
Nakon posjete predsjedniku Gulu, Ugljanin će učestvovati na Balkanskom ekonomskom samitu
u Istanbulu, koji se održava na ministarskom nivou, na kojem će učešće uzeti ministri iz resora ekonomije,
trgovine i ravnomjernog razvoja iz Turske, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Makedonije, Albanije, Crne Gore i Bugarske.
[/SIZE]

Citirano[SIZE=2]Ministar u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin, zadužen za održivi razvoj, sastao se danas sa Nazimom Ekrenom,
ministrom i zamjenikom premijera Turske Redžepa Tajipa Erdogana, zaduženog za ekonomski razvoj.
Ugljanin je sa gospodinom Ekrenom razgovarao o mogućnostima bilateralne saradnje dvije zemlje
kao i o podsticajima i garancijama koje Vlada Srbije nudi za ulaganje u privredu Srbije.
Ministar Ugljanin će se danas tokom dana sastati i sa predsjednikom Republike Turske Abdulahom Gulom
[/SIZE]@ef

Majstor

(22)

 • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

 • Poruku poslati

522

Utorak, 25. Novembar 2008

A evo i problema koje prvo treba resavati.

RTS

Citirano

Humanitarna situacija u Novom Pazaru veoma loša. "Ljudi svakodnevno traže pomoć, hranu, odeću, obuću ili higijenska sredstva", kaže sekretarka opštinske organizacije Crvenog krsta.
gladni1.jpg

Ljilja Kostić, sekretarka opštinske organizacije Crvenog krsta kaže da je humanitarna situacija u Novom Pazaru veoma teška.

"Svakodnevno nam se javi minimum deset novih osoba koje dođu i traže pomoć, hranu, odeću, obuću ili higijenska sredstva. Kako rastu cene i kako se pogoršava ekonomska situacija, sve su veće potrebe Crvenog krsta", rekla je Kostićeva.

Kostićeva je istakla da se u narodnoj kuhinji Crvenog krsta hrani 900 osoba, a da ima hiljadu novih zahteva osoba koje čekaju da se hrane u toj ustanovi.

"Crveni krst Srbije zatražio je od Vlade pomoć da prebrodimo ovaj zimski period. Mnoge narodne kuhinje u zemlji su zatvorene. Mi se još uvek borimo. Uputili smo apel na adrese preko 500 firmi, ali samo njih 16 se odazvalo. Hvala im, ali to nije dovoljno", rekla je Kostićeva.

Ljilja Kostić je istakla da narodnoj kuhinji Crvenog krsta mesečno treba 11,5 tona hleba.

Narodnu kuhinju u Novom pazaru finansiraju Crveni krst Srbije, norveški Crveni krst i lokalna samouprava.

Ugroženo lečenje pacijenata

Usled prekida u napajanju strujom u Novom Pazaru polovina potrošača među kojima je i bolnica, skoro 24 časa nemaju vodu, što lečenje pacijenata upućenih na dijalizu ili operaciju čini nemogućim.

Direktor Zdravstvenog centra dr Avdo Ćeranić rekao je da iz tog razloga 16 pacijenata nije moglo da bude priključeno na aparat za dijalizu i da je nekoliko hirurških intervencija odloženo.

Ćeranić je dodao da se takva situacija ponavlja već treći put u poslednjih mesec i po dana.
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

523

Srijeda, 26. Novembar 2008

HISTORIJSKI DOGAĐAJ!


[URL=http://www.youtube.com/watch?v=JhBD2Xb8cRI&eurl=http://www.sandzaknews.com/video/44-sastanak-sulejmana-ugljanina,-ministra-bez-portfelja-zaduzenog-za-odrziv-razvoj,-sa-pr]link sa snimkom susreta gospodina Sulejmana Ugljanina i gospodina predjednika Abdullaha Gula[/URL]

Ovom prilikom, gospodinu Gulu su i predstavljeni i političari toga kraja, a koji su bili u pratnji ministrovoj, pa je i dogovoreno mnogo budućih akcija od kojih će imati velike koristi i za turski i bošnjački narod, ali i svakako za obadvije zemlje...susret sa gospodinom ministrom Asimom EkrenomTashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško
 • »Tashke« je autor ove teme

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

524

Četvrtak, 27. Novembar 2008

Citirano


Sutra zaseda gradska skupština Novog Pazara kada se očekuje da odbornici pokrenu postupak Izdvajanja Doma zdravlja i apoteke iz sastava Zdravstvenog centra i formiranje samostalnih ustanova.

Prema novim zakonskim rešenjima, Zdravstveni centar, odnosno bolnička odeljenja, biće i dalje u nadležnosti Ministarstva zdravlja dok domovi zdravlja i apoteke prelaze pod ingerencije lokalnih samouprava.

Prema dnevnom redu sednice novopazarskog parlamenta, sutra će na osnovu sporazuma Stranke za Sandžak i Sandžačke demokratske partije za člana Gradskog veća biti imenovan predsednik SZS Fevzija Murić i osnovani saveti za razvoj i međunacionalne odnose.

Odbornici će razrešiti i imenovati nove članove upravnih odbora i direktore nekih javnih preduzeća i pokrenuti postupak izdvajanja Amir-aginog hana i kafane Granata iz vlasništva ugostiteljskog preduzeća Lipa iz Novog Pazara.

Radio sto +
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško
 • »Tashke« je autor ove teme

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

525

Petak, 28. Novembar 2008

Citirano


Vlasnik konfekcije "Stig" i član Upravnog odbora Asteks Tigrin Kačar smatra da novopazarski proizvođači tekstila imaju kvalitet kojim mogu ravnopravno da se porede sa najpoznatijim svetskim proizvođačima.

Jedan od najznačajnijih zadataka Asteks biće pokretanje proizvodnje teksas-platna, koje se sada uvozi i u Turskoj, Pakistanu, Grčkoj ili Češkoj plaća kešom.

Važnu ulogu u ovom projektu imaće lokalna samouprava, kojoj je Vlada Srbije ustupila Tekstilni kombinat "Raška" u kome bi, uz relativno mala ulaganja, mogao da se proizvodi i toliko potrebni teksas, a potom i keper i ostale sirovine.

Domaćom sirovinom novopazarski tekstilci bi automatski postali konkurentni u Evropi, jer bi mogli da koriste sve povoljnosti koje je Srbiji dala EU.

Uz pomoć svoje asocijacije, a i države, pokušaće da iskoriste i povoljnosti koje Srbiji daje Rusija.

Očekuje se da svoju asocijaciju uskoro formiraju i novopazarski proizvođači obuće, koji su nekada bili druga industrijska grana u ovom kraju.
Obućari su sada treći, jer su u poslednjih nekoliko godina izuzetne rezultate postigli proizvođači nameštaja, koji zahvaljujući kvalitetu, dizajnu i poštovanju rokova, nemaju problema sa plasmanom.

Radio 100 +

Citirano


Na sedmoj sednici gradske skupštine odbornici su se izjašnjavali o 27 tačaka dnevnog reda.

Većinom glasova prisutnih odbornika poništena je odluka o prenošenju na upravljanje Ugostiteljskom preduzeću «Lipa» poslovne prostorije Han, Granata, Bezistan i Lipa i vraćene su ingerencije grada Novog Pazara nad tim objektima.

Gradska skupština izglasala je još i odluku o potpisivanju ugovora Programa za razvoj Ujedinjenih nacija i grada Novog Pazara za sprovođenje projekta razvoja opština u jugozapadnoj Srbiji – PRO II.

Za novog vršioca dužnosti direktora Doma kulture imenovan je Rifat Redžović umesto dosadašnjeg Nazima Ademovića.
Izglasana je i odluka za izdvajanje domova zdravlja i gradske apoteke iz sastava Zdravstvenog centra Novi Pazar, a pokrenuta je i inicijativa za povratak statusa ogranka elektrodistribuciji «Elektroras» iz Novog Pazara.

Većinom glasova usvojena je odluka o osnivanju Saveta za razvoj kao i Fonda za zaštitu životne sredine.


www.Novipazar.org.yu
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

BeglerBeg

Početnik

(10)

 • »BeglerBeg« je muško

Postovi: 2

Datum registracije: 03.04.2008

Lokacija: Turska

 • Poruku poslati

526

Nedjelja, 30. Novembar 2008

Citirano


[SIZE=2]Sırp Bakan'dan dostluk mesajı[/SIZE] [SIZE=3] Srpski Ministar uputio poruke mira[/SIZE]

Uglanin: "Türk milletini kendimize en yakın millet olarak hissediyoruz"

29.11.2008 08:00
Sırbistan Devlet Bakanı Dr. Süleyman Uglanin, Türk milletini kendilerine en yakın millet olarak bildiklerini ve dostluk ve birlikteliğin artması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Sancak Dostları Vakfı tarafından Zeytinburnu Sur Restoran'da düzenlelen dostluk ve barış yemeğine; Sırbistan Devlet Bakanı Uglanin, Istanbul Vali Yardımcısı Murat Kocabaş, Sancak Dostları Vakfı Başkanı Kamil Çalışkan, Bosna Hersek Istanbul Başkonsolosu Brane Peçanac, Hırvatistan Istanbul Başkonsolosu Damir Perinçiç, Rumeli Türk Dernekleri Federasyon Başkanı Necati Barlas ve çok sayıda üst düzey davetli katıldı.
Yemekte konuşma yapan Sırbistan Devlet Bakanı Uglanin, Balkanlar'da dostluk ve kardeşliğin artmasının yolunun karşılıklı anlayıştan geçtiğini ifade etti.

Türkiye'de yaşayan Balkan kökenli insanlar ile Balkanlar'da yaşayan Müslümanların bölge barışı için çok önemli olduğunun altını çizen Bakan Uglanin, "Dün bizim için çok hayati bir gündü. Önemli bir olay gerçekleşti. Sırbistan Başkonsolosluğu binasında Boşnak dernekleri bir araya gelerek çok güzel bir toplantı gerçekleştirildi. Bu gece de Türk, Hırvat, Sancak ve Sırp temsilcileri olarak bir arada bulunuyoruz." dedi.
Türk işadamlarını Sırbistan'da yatırım yapmaya davet eden Bakan Uglanin, "Türkiye'deki yatırım imkanlarını yakından görme fırsatım oldu. Gebze'deki yatırım alanlarını gezdim. Sırp iş adamlarımızı buraya yatırım yapmak için davet edeceğim. Türkiye'deki iş adamlarına da sesleniyorum: Sırbistan'da önemli yatırımlar yapabilirler." şeklinde konuştu.

Istanbul Vali Yardımcısı Murat Kocabaş da, gecede kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında dostluk ve birliktelik mesajları veren Kocabaş, "Geçmişte olduğu gibi Balkanlar'da dostluk ve barışın sağlanmasını Türkiye üstlenmektedir. Bu tip toplantılar da Baklanlar'daki barışa büyük katkı sağlayacaktır." dedi.

Cihan

http://www.haberturk.com/haber.asp?id=11…0&dt=2008/11/29Arkadas! Yurduma alçaklari ugratma, sakin!
Siper et gövdeni, dursun bu hayasizca akin.

Indy

Početnik

(10)

 • »Indy« je žensko

Postovi: 5

Datum registracije: 01.04.2008

 • Poruku poslati

527

Utorak, 02. Decembar 2008

Čuvarke srpske duhovnosti
Mlade Novopazarke okupljene u grupu “Rašanke” godinama afirmišu tradicionalne narodne pesme iz Srba starog Rasa i Raške oblasti

NOVI PAZAR - Grupa mladih Novopazarki koje, želeći da se zovu imenom svojih predaka - Rašana, dale su sebi ime “Rašanke”, godinama već afirmiše i od zaborava štiti bogato duhovno i kulturno nasleđe Srba starog Rasa i Raške oblasti. Devojke iz grupe čije je ime već prepoznatljivo širom Srbije i koje su punih šest godina nezaobilazni deo kulturnog života Novog Pazara kažu da je glavni moto njihovog rada ljubav prema tradiciji i izvornim narodnim pesmama. Veliku podršku u svom radu, dodaju, imaju iz manastira Đurđevi stupovi, direktno “sa izvora srpske duhovnosti”, odakle im u mnogome pomaže protosinđel Gerasim, iguman ove svetinje koji, kažu članice grupe, pruža veliku pomoć svima koji su zainteresovani za očuvanje tradicionalnih vrednosti tog kraja.

- Iguman Gerasim pomogao nam je da ostvarimo saradnju sa brojnim poznatim i priznatim muzičarima, koji nam dalje pomažu u izradi aranžmana za pesme, ali i kasnije oko osmišljavanja projekata za snimanje naših pesama - kaže Biljana Pavlović, magistar muzike koja predvodi ovu grupu.

Na Festivalu folklornih ansambala i kulturno-umetničkih društava koji je nedavno održan u Požarevcu ova pevačka grupa proglašena je za najuspešniju izvornu pevačku grupu u Srbiji. “Rašanke” su, ocenjeno je na festivalu u Požarevcu, svojim nastupom potvrdile ne samo kvalitet nego i ozbiljnost i istrajnost kojom se bave tradicionalnom muzikom.

CD SA 18 PESAMA
Grupa “Rašanke” je 2004. godine izdale CD sa 18 pesama sa prostora Raške oblasti. Spot za pesmu “Oj, ružice rumena”, koji je snimljen letos, posvećen je obnovi manastira Đurđevi stupovi. Na repertoaru grupe su tradicionalne pesme iz Raške oblasti, ali i pesme Srba sa Kosova i izvorne pesme iz cele Srbije.

@ef

Majstor

(22)

 • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

 • Poruku poslati

528

Subota, 06. Decembar 2008

Radio 100+

Citirano

Vladin Predlog zakona o sedištima i područjima sudova i javnih tužilaštava, kojim se predlaže nova organizacija pravosudnih institucija, ukidanje opštinskih i osnivanje osnovnih sudova, izazvala je brojne polemike u celoj Srbiji. Na Predlog je podneto više od 120 amandmana, a ishod glasanja u Skupštini još nije izvestan. Među predloženim amandmanima je i više predloga o sudovima i tužilaštvima u sandžačkim opštinama. Predlog zakona predviđa da osnovni sudovi postoje u tri od šest sandžačkih opština, Novom Pazaru, Sjenici i Prijepolju. Poslanik LDP Kenan Hajdarević amandmanom traži da u Priboju budu osnovni i prekršajni sud, kao i tužilaštvo. Predlog podržava i Skupština opštine Priboj, koja je nedavno protestovala zbog „selidbe“ državnih institucija iz ove opštine. U Prijepolju bi, predlaže, trebalo da bude osnovni sud, prekršajni i tužilaštvo za za tu opštinu i Novu Varoš. Poslanik G17 Plus iz Tutina Šerif Hamzagić traži da u tutinskoj opštini bude osnovni, prekršajni sud, kao i tužilaštvo. Vlada predviđa da u Tutinu bude formirano odeljenje opštinskog i prekršajnog suda iz Novog Pazara. Obrazlažući svoj amandman za skupštinskom govornicom, Hamzagić je naveo da je Tutin pogranična, velika i razuđena opština sa površinom od 741 kilometra, više od 90 sela i zaseoka. Pojedina sela su udaljena od centra Tutina i do 50 kilometara, te im je veliki izdatak da dođu do opštine Tutin, a kamoli do Novog Pazara. Hamzagić predviđa da će broj predmeta u Tutinu sigurno biti povećan, s obzirom na blizinu granica i strahuje da će „selidba“ državnih institucija podstaći iseljavanje građana ove siromašne opštine. Hamzagićev amandman će, uz G17 Plus, podržati i poslanički klub LDP. Zanimljivo je da se i Vjerica Radeta iz SRS zalaže za osnovni sud u Tutinu, dok su poslanici vodećih bošnjačkih stranaka nešto uzdržaniji. Na naše pitanje zašto poslanici Ugljaninove koalicije ne podržavaju amandmane kojim se traži osnivanje osnovnih sudova u pojedinim sandžačkim opštinama, Esad Džudžević, poslanik Bošnjačke liste odgovara da o tome još nije postignut dogovor. „Glasanje se očekuje tek po okončanju rasprave o svim amandmanima. Mi amandmane nismo podneli jer želimo da u okviru vladajuće koalicije i u dogovoru sa ministarkom Snežanom Malović dođemo do zajedničkog rešenja. Nadamo se da će biti pronađeno rešenje u interesu građana tih opština“, izjavio je Džudžević za Sandžak Danas. Poslanik SDP Meho Omerović primećuje da se rasprava o ovom predlogu pretvorila u verbalno dokazivanje lokal patriotizma. „Kako bi se opravdali pred biračkim telom iz svojih sredina, poslanici pojedinih stranaka govore ono što njihovi birači žele da čuju. Pitanje je kako će sutra ti poslanici glasati. Realnost je da se u Srbiji sprovodi reforma pravosuđa koju SDP uviđa i ne želimo da širimo lažna obećanja. Najlakše je obećavati da će svaka opština imati osnovni sud, ali to nije realno“, kaže Omerović za Sandžak Danas. Omerović tvrdi da je SDP tokom javne rasprave o Nacrtu uspela da obezbedi da Tutin i Nova Varoš dobiju odeljenja sudova. „Prvobitno je planirano da budu samo sudske jedinice. To znači da smo nešto uradili“, navodi Omerović. Za SDP je, ističe, mnogo važnije da, u skladu sa Ustavom, Bošnjaci budu nosioci pravosudnih funkcija u tim sredinama.
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

529

Subota, 06. Decembar 2008


Sulejman Ugljanin, ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije posjetio je prošlog petka novovarošku opštinu i sa čelnicima lokalne samouprave razgovarao o budućima vidovima saradnje.
Ministar Ugljanin je tom prilikom održao radni sastanak sa predstavnicima vlasti, opštinske administracije, javnih preduzeća, školstva, sudstva, tužilaštva, policije i kulture, u cilju dogovora o budućim pravcima zajedničkog rada na održivom razvoju ovog izrazito migracionog područja i uspostavljanju mehanizama za smanjenje siromaštva i podsticaj zapošljavanja.

- Zajednički cilj nam je da u narednih nekoliko godina u ovom dijelu Srbije postavimo stvari na svoje mjesto i unaprijedimo život u sredinama u kojima živimo. To ćemo učiniti prije svega ako stvorimo stimulativni ambijent za strana ulaganja i investicije, koji podrazumjevaju izgradnju kompletne infrastrukture, pozitivno zakonodavstvo i fleksibilniju poresku politiku - rekao je Sulejman Ugljanin i istakao da će Ministarstvo na čijem je čelu učiniti sve da zlatarskom kraju omogući značajniji pristup razvojnim fondovima Republike, ali i međunarodnih organizacija. Ministar je ukazao na značaj ravnomjernog regionalnog razvoja, koji pored rješenosti države da radi na rejšavanju ovog problema, podrazumjeva i inicijativu lokalnih samouprava da nametnu projekte definisane kao prioritetne u svojim strategijama razvoja.

- Zato je naše ministarstvo predložilo da se i u vašoj opštini otvori posebna kancelarija, u kojoj će optimalno troje zaposlenih biti angažovano za kontakte sa resornim ministarstvima i ubrzavanje procesa izrade projektne dokumentacije, bez koje nema ni para ni investicija. Prema istraživanju službi ovog ministarstva, tokom prošle godine oko 60 odsto sredstava iz različitih fondova Republike Srbije nije iskorišćeno jer opštine nisu imale spremne projekte - kazao je Ugljanin. Predsjednik opštine Nova Varoš Slaviša Purić izrazio je zadovoljstvo što je ovaj dio Jugozapadne Srbije konačno dobio ministra iz ovih krajeva koji će se založiti da lokalni i regionalni projekti budu značajnije zastupljeni pri raspodeli sredstava iz budžeta, kao i da u narednom periodu očekuje intenziviranje saradnje ovdašnje lokalne samouprave i Ministarstva koje predvodi Ugljanin. Ministar Ugljanin je obišao i Prijepolje i Priboj, gdje se u razgovoru sa poslovodstvom FAP upoznao sa mogućnostima pronalaženja strateškog partnera za ovaj nekadašnji gigant u domaćoj automobilskoj industriji.
Izvor: danas

Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško
 • »Tashke« je autor ove teme

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

530

Subota, 06. Decembar 2008

Pretposlednja vest u temi od CarMurat-a je izbrisana iz razloga: jer potpuno ista vest sa istim izvorom vec postoji u temi "Vesti iz zemlje";
Autoru poslednja usmena opomena da ne duplira potpuno iste vesti.

Osim toga

Citirano


Vlada Srbije jednoglasno je utvrdila predlog budžeta za 2009. koji predviđa deficit od 49,6 milijardi dinara, rekla je ministarka finansija Diana Dragutinović.

"Svi su nezadovoljni, naročito ministarstva nauke, životne sredine, odbrane, poljoprivrede… ali, ja uvek govorim da nije količina novca sve, boljom kontrolom možete nadoknaditi nedostatak novca ", rekla je ona.

b92

Citirano


Industrija građevinskog materijala "Sloga" u Novom Pazaru završiće ovu godinu sa rekordnim proizvodnim rezultatima kakvi nisu zabeleženi od osnivanja preduzeća pre četiri i po decenije.
Direktor "Sloge" Isako Mavrić rekao je Tanjugu da je ove godine, u odnosu na prošlu, proizvodnja povećana za osam odsto, dok je na dnevnom nivou dostigla 140.000 komada građevinskog bloka.

Ilustracije radi, ta količina opeke dovoljna je da se izgradi 35 kuća površine od po 100 kvadratnih metara.

Mavrić je naveo da će, zbog remonta postrojenja koji se uobičajeno obavlja kada zamre građevinska sezona, tri "Slogine" fabrike zaustaviti proizvodnju krajem decembra, a ona će biti pokrenuta posle pauze od dva meseca.

Radio Sto +
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

 • »Salahoodin« je muško
 • »Salahoodin« je zabranjen

Postovi: 167

Datum registracije: 25.01.2008

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

531

Subota, 13. Decembar 2008

Gradonačelnik Novog Pazara Mirsad Đerlek traži finansijsku pomoćod ministra bez portfelja Sulejmana Ugljanina
[SIZE=3]Odužite ono što ste nas zadužili[/SIZE]
Autor: S. Novosel

Novi Pazar - Mirsad Đerlek, gradonačelnik Novog Pazara, uputio je zahtev Sulejmanu Ugljaninu, ministru bez portfelja, da pomogne otplaćivanju duga od 44.289.670 dinara kraljevačkom preduzeću Amiga za poslove uređenja gradskog parka i jaza. U pismu Đerlek podseća da je Ugljanin lično potpisao ugovor sa grejs periodom od godinu dana „tako da smo primorani da izvršimo finansijske obaveze koje ste VI lično ugovorili“.


„Budući da Vaše ministarstvo ima budžet za 2009.godinu koji je namenjen nerazvijenim opštinama, smatram da ste u obavezi da nam pomognete i platite ono što ste Vi ugovorili pre godinu dana sa firmom iz Kraljeva, a niste platili izvođačima radova. Obzirom da ste pre dva dana najavili da ćete započeti investicije u Tutinu i odvojiti sredstva iz Vašeg ministarstva, mislim da ne smete zaboraviti Novi Pazar iz mnogo razloga, koje Vi dobro znate, i na taj način vršiti diskriminaciju u raspodeli novčanih sredstava u Sandžaku prema partijskoj pripadnosti. Svi gradovi, a posebno Novi Pazar, zaslužuju isti tretman, bez obzira na partijsku pripadnost i nije nam jasno da je Tutin u prioritetu u odnosu na Novi Pazar“, kaže se, između ostalog, u pismu koje je novopazarski gradonačelnik uputio ministru bez portfelja u Vladi Srbije, uz podsećanje da je da je pre dvadesetak dana prilikom posete ovom gradu obećao da će vrata njegovog ministarstva biti otvorena za Novi Pazar.

Pismo je podeljeno predstavnicima medija na redovonoj konferenciji za novinare koju je održao novopazarski gradonačelnik Mirsad Đerlek.http://www.danas.rs/vesti/srbija/oduzite…?news_id=148143

Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško
 • »Tashke« je autor ove teme

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

532

Nedjelja, 14. Decembar 2008

Citirano

RESTRIKTIVAN BUDŽET ZA 2009. GODINU
Gradonačelnik Novog Pazara dr Mirsad Đerlek je najavio restriktivan budžet grada za narednu godinu, smanjenje plata zaposlenih u gradskoj upravi za 10 odsto, a od direktora javnih preduzeća zatražio planove štednje.

Đerlek je istakao da je nova vlast na ime reprezentacije, putnih troškova, goriva i dnevnica uspela da uštedi oko 70 hiljada evra, u odnosu na prvih šest meseci koliko je napravila prethodna vlast.

Na konferenciji za novinare gradonačelnik Novog Pazara je istakao da će nastaviti borbu protiv korupcije zaposlenih u gradskoj upravi i pozvao sve građane da njemu lično prijave ukoliko im neko od zaposlenih za bilo koju uslugu zatraži novac.

“Mi za sada znamo sigurno da u gradskoj upravi ima četvoro zaposlenih koji su korumpirani, ali njihova imena nećemo saopštini vama novinarima već sudskim organima”, rekao je Đerlek.

“Zabraniću javnim preduzećima da sklapaju ugovore sa privatnim firmama, jer je prethodna vlast potpisala oko 99 odsto poslova sa privatnicima, što je za posledicu imalo pokušaj gašenja pojedinih preduzeća. Najstrožije ćemo sankcionisati zaposlene u ovim preduzećima, koji tokom radnog vremena rade i privatne poslove”, rekao je Đerlek.

Novipazar.org.yu
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

 • »Salahoodin« je muško
 • »Salahoodin« je zabranjen

Postovi: 167

Datum registracije: 25.01.2008

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

533

Ponedjeljak, 15. Decembar 2008

Incidenti na sednici SO Sjenica

Sjenica -- Sednica Skupštine opštine Sjenica o formiranju parlamentarne većine bila je prekinuta posle verbalnog i fizičkog sukoba građana u hodniku zgrade opštine.

Predsedavajući Skupštini Esad Zornić rekao je agenciji Beta da je sednica prethodno odložena zbog nedostatka kvoruma, što je za rezultat imalo incident među građanima u hodniku zgrade, a zatim i odluku prisutnih odbornika da iza zatvorenih vrata nastave sednicu. Inače, Sandžačka demokratska partija Rasima Ljajića formirala je skupštinsku većinu u Sjenici.

Predstavnici Jedinstvene srpske liste napustili su dosadašnju koaliciju koju su imali sa Bošnjačkom listom "Za evropski Sandžak" Sulejmana Ugljanina i napravili novu skupštinsku većinu sa strankama okupljenim oko Sandžačke demokratske partije.

Za predsednika opštine Sjenica izabran je Muriz Turković iz redova SDP-a, a za predsednika SO Sjenica Harun Hajradinović iz Narodnog pokreta Sandžaka.

Održavanju današnje skupštine prethodio je incident ispred zgrade opštine Sjenica u kojoj je došlo do sukoba između pristalica Ugljaninove SDA i Ljajićeve SDP.

Fadil Nikšić, član Sandžačke demokratske partije, zbog povreda zadobijenih u sukobu prevezen je u sjenički dom zdravlja.

Skupštinsku većinu u sjeničkom parlamentu sada čini 23 od ukupno 39 odbornika. U opoziciji su Bošnjačka lista "Za evropski Sandžak" i G17 plus sa 16 odbornika.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?…5&nav_id=334380

Mono

Zlatna sredina

(10)

Postovi: 261

Datum registracije: 19.03.2007

Lokacija: https://www.facebook.com/profile.php?id=100000235183433&sk=info

 • Poruku poslati

534

Ponedjeljak, 15. Decembar 2008


B92 Info Vesti Društvo


Policija i nacionalne manjine


15. decembar 2008. | 11:56 | Izvor: Beta


Beograd -- Državni sekretar u MUP-u Srbije Dragan Marković izjavio je da pripadnici nacionalnih manjina nisu dovoljno zainteresovani za rad u policiji.

Skup o odnosu policije i manjina (Beta)

On je na okruglom stolu o uspostavljanju snažnijih veza između policije i zajednice Roma u Srbiji, rekao da MUP Srbije u poslednjih nekoliko godina sprovodi različite akcije kojima bi se sprečila diskriminacija nacionalnih manjina.

"Prioritet je stvaranje opremljene policije koja je spremna da brzo zaštiti svakog građanina", rekao je Marković i dodao da policija radi na upoznavanju sa različitim nacionalnim grupama i njihovim specifičnostima, kako bi prilagodila rad njihovim potrebama.

Marković je rekao da je interes tog ministarstva da svi građani imaju visok stepen bezbednosne zaštite i da se posebno vodi računa o svakom incidentu koji može da se dogodi u mešovitim nacionalnim sredinama i izazove veliku pažnju javnosti.

Prema Markovićevim rečima, policija nastoji da ojača poverenje etničkih zajednica u državne organe i institucije, ali je neophodna i dodatna motivacija kako bi se i pripadnici manjina školovali za rad u policiji.

Predsednik Nacionalnog saveta romske manjine Vitomir Mihailović rekao je da državne institucije u Srbiji posle 2000. godine ulažu više napora kako bi se poboljšali uslovi života i otklonili problemi sa kojima se suočavaju Romi.

Međutim, uprkos poboljšanjima, Romi su i dalje izloženi diskriminaciji, a sedam puta su siromašniji od ostale populacije, rekao je Mihailović i objasnio da to dovodi i do ostalih problema, kao što su nedovoljno obrazovanje i zapošljavanje.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?…2&nav_id=334337

Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško
 • »Tashke« je autor ove teme

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

536

Subota, 20. Decembar 2008

Nada za Priboj

Citirano


Fabrika automobila Priboj potpisala je ugovor sa predstavnicima zemalja Persijskog zaliva o proizvodnji 100 kamiona za civilne potrebe.

Vrednost posla je 5,3 miliona evra a probna vozila treba da budu isporučena oko Nove godine.

Ukoliko bude ispoštovana ugovorena dinamika, postoje realni izgledi da se ugovor proširi na još 200 vozila, rekao je generalni direktor FAP-a, mr Mirko Stojović.

Radio Sto +
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško
 • »Tashke« je autor ove teme

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

537

Utorak, 23. Decembar 2008

Citirano


Odbornici Skupštine grada Novog Pazara usvojili su danas budžet za narednu godinu u iznosu od 1.251.690.000 dinara.

Načelnik odeljenja za finansije u gradskoj upravi Radojica Filipović u obrazloženju ove odluke je naveo da će budžet za narednu godinu biti veći za devet odsto u odnosu na 2008. godinu.

“Najveću stavku kod prihoda čine prihodi od poreza i poreza na imovinu i oni iznose oko 52 odsto, a najveću stavku kod rashoda čine plate zaposlenima, oko 44 odsto” , rekao je Filipović.

Odbornici su usvojili predlog šefa odborničkog kluba koalicije “Za Evropski Novi Pazar” Meha Mahmutovića koji je predložio unutrašnju preraspodelu budžeta od 109. miliona dinara na Eko fond, Dom zdravlja, Sportski centar, izgradnju gasulhane, Tehničku školu i Zavod za urbanizam.

Odbornici Bošnjačke liste za evropski Sandžak tražili su da ih o budžetu informiše gradonačelnik Mirsad Đerlek, ali se većina u sali sa ovim predlogom nije složila.

Na današnjoj sednici jednoglasno je usvojena inicijativa za osnivanje Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru.

Usvojene su i izmene Pravilnika o zaradama i drugim primanjima izabranih, imenovanih i postavljenih lica u organima grada, po kome će one biti umanjene za 10 odsto.

Odbornici su usvojili predlog odluke o osnivanju Fonda za razvoj poljoprivrede, a za predsednika Upravnog odbora ovog fonda imenovan je Nihad Hasanović.

Novi predsednik Upravnog odbora Turističke organizacije od danas je Ratko Pavlović, dok je Basar Čarovac imenovan za predsednika Upravnog odbora Sportskog saveza Novog Pazara.

Radio Sto +
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

Administrator

Urednik foruma

(121)

 • »Administrator« je muško

Postovi: 2.598

Datum registracije: 21.07.2002

Lokacija: Frankfurt

 • Poruku poslati

538

Srijeda, 24. Decembar 2008

B92 - Poligraf 22.12.2008.

Gost: Sulejman Ugljanin, ministar bez portfelja.

http://www.b92.net/video/video.php?nav_c…9&nav_id=336015

<embed src="http://blip.tv/play/AeLBbJD5UA" type="application/x-shockwave-flash" width="640" height="510" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed>
Sve je ovo samo igra! Nema tog foruma koji je vrijedan Vasih zivaca! / Dokoni umovi - Sejtanska igralista

 • »Salahoodin« je muško
 • »Salahoodin« je zabranjen

Postovi: 167

Datum registracije: 25.01.2008

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

539

Ponedjeljak, 29. Decembar 2008

Postignut dogovor stranaka oko podele vlasti u Prijepolju

Predsednik opštine je iz SNS


U Prijepolju je postignut dogovor o formiranju lokalne vlasti između SDP Rasima Ljajića, Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića i koalicije DS-SPS-SPO-G17 plus. Pomenute stranke će u Skupštini opštine imati komotnu većinu od 37 od 61 odbornika.

– Dogovori o formiranju lokalne vlasti su privedeni kraju u stranačkim centralama u Beogradu i Novom Pazaru. Preostalo je da se usaglase neke pojedinosti, a onda sledi potpisivanje sporazuma o koaliciji, kaže Dragoljub Zindović, predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke, koji će biti kandidat za predsednika opštine. Po zanimanju je diplomirani ekonomista i do sada je radio kao profesor u Ekonomskoj školi u Prijepolju

Mesto potpredsednika opštine pripašće najverovatnije Demokratskoj stranci, a kandidat za tu funkciju je Dobro Lazarević, diplomirani mašinski inženjer, predsednik OO DS i aktuelni predsednik Privremenog organa opštine.
Prema još nezvaničnoj ali vrlo pouzdanoj raspodeli funkcija, pobedniku novembarskih izbora, SDP Rasima Ljajića, pripašće mesta predsednika Skupštine opštine, pomoćnika predsednika opštine, načelnika Opštinske uprave i direktorske fotelje u Centru za socijalni rad, JKP-u „Lim“, Dečjem vrtiću i Biblioteci.
Srpska napredna stranka će, pored prvog čoveka opštine, imati i njegovog zamenika, zamenika sekretara opštine, direktore Muzeja i Turističke organizacije i zamenika direktora Komunalnog preduzeća.
Koalicija okupljena oko DS dobiće fotelju zamenika predsednika opštine, sekretara i po jednog pomoćnika predsednika opštine iz redova DS i SPS, te zamenika načelnika Opštinske uprave. Za kadrove ove koalicije obezbeđena su i direktorska mesta u Domu kulture i Direkciji za izgradnju.
Devet članova Opštinskog veća biraće se po ključu 4-3-2, a četiri mesta biće plaćena. Ova novina, kao i veliki broj zamenika u opštinskoj administraciji i Javnom komunalnom preduzeću opteretiće i inače tanak opštinski budžet. Na tu okolnost burno su reagovali odbornici budućih opozicionih stranaka na sednici SO, ali će svi detalji biti poznati kad se potpiše najavljeni koalicioni sporazum.

Izvor: Blic

Administrator

Urednik foruma

(121)

 • »Administrator« je muško

Postovi: 2.598

Datum registracije: 21.07.2002

Lokacija: Frankfurt

 • Poruku poslati

540

Ponedjeljak, 29. Decembar 2008

Privatni poslovi na državnom radnom mestu

Posle obelodanjivanja nekoliko u najmanju ruku kontroverznih slučajeva, gradonačelnik Novog Pazara od direktora javnih preduzeća zatražio da strogo kontrolišu čime im se zaposleni bave u radno vreme

Novi Pazar – Zaposleni u novopazarskom JP Zavod za urbanizam su uoči Kurban-bajrama, „zahvaljujući” jednom svom kolegi, ostali bez plata: Hajriz Fejzović, zaposlen u Zavodu na radnom mestu vozača, potraživanjem od 1.400.000 dinara blokirao je račun ovog javnog preduzeća. Naime, dug je nastao na osnovu ugovora o izvođenju radova koje je prethodno rukovodstvo Zavoda za urbanizam sklopilo sa privatnom firmom čiji je vlasnik njihov uposlenik – pomenuti Fejzović.

– Čovek je uredno dolazio izjutra na svoje radno mesto, upisivao se u knjigu, a onda je, umesto da radi posao za koji prima platu, sedao u svoj kamion i posvećivao se poslovima svoje privatne firme, za koje je na kraju ispostavio račun kojim nas je blokirao – objasnio je na nedavno održanoj konferenciji za novinare direktor JP Zavod za urbanizam Mithad Smajilbegović.

Opisani slučaj, po svemu sudeći, u ovom preduzeću nije presedan. Zamenik direktora Zavoda za urbanizam i odbornik Hivzo Škrijelj (SDP), govoreći na sednici gradske skupštine, naveo je da je petorici njegovih kolega, građevinskih inženjera, za poslednje dve godine isplaćeno 25.000 evra za poslove nadzora. Zavod za urbanizam je za poslove nadzora privatnim licima, zaposlenim u ovom ili drugim javnim preduzećima, platio oko 40.000 evra, precizirao je Škrijelj.

Na našu molbu da kaže nešto više o slučajevima koje je pomenuo njegov zamenik, direktor Mithad Smajilbegović za naš list objašnjava:

– Bivšem tehničkom direktoru Hidajetu Lukaču je za poslove nadzora isplaćeno 1.414.000 dinara. To znači da je Zavod, čiji je tehnički direktor bio Lukač, izvodio radove, a posle je nadzor tih istih radova poveren istom tom Lukaču, ali kao privatnom licu, i to mu je posebno plaćeno. Po istom sistemu je inženjeru Omeru Hadžitahiroviću, zaposlenom u JP „Vodovod”, isplaćeno 600.000 dinara. A za kakve je poslove, obavljene po osnovu ugovora o delu, Mithatu Župljaninu, zaposlenom u Domu kulture, Zavod za urbanizam platio 700.000 dinara, ni meni nije jasno. Sve sporne finansijske transakcije i ugovori predmet su rada posebne komisije, koja se bavi zloupotrebama u raspolaganju budžetskim sredstvima u prethodnom periodu.

Na poslednjoj održanoj sednici gradske skupštine doneta je odluka da zaposleni u Zavodu za urbanizam poslove nadzora izgradnje (ulica, trotoara, vodovodne mreže...) mogu da obavljaju isključivo za platu koju dobijaju u tom preduzeću, a ako radove izvodi sam Zavod, za nadzor će biti angažovati stručnjaci ili firme sa licencom, što bi trebalo da suzi prostor za „nameštanje” poslova nadzora, tradicionalno izdašnog izvora dobre zarade „preko plate”.

– Odlučili smo da zabranimo sklapanje ugovora sa privatnim firmama za one poslove za koje su osposobljena javna preduzeća i zaposleni u njima. A od direktora javnih preduzeća tražim da strogo kontrolišu da li im zaposleni u radno vreme rade za plate, ili za privatne firme – naglasio je na nedavno održanoj konferenciji za novinare gradonačelnik Novog Pazara Mirsad Đerlek.


Izvor:
http://www.politika.rs/rubrike/Srbija/Pr…m-mestu.lt.html
Sve je ovo samo igra! Nema tog foruma koji je vrijedan Vasih zivaca! / Dokoni umovi - Sejtanska igralista

2 korisnika osim vas pregledava ovu temu.

2 Gostiju

Korišteni tagovi

Novi Pazar, Sandzak, vesti, vijesti, vjesti

Social bookmarks