Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

SoSS

Učenik

(10)

Postovi: 90

Datum registracije: 02.07.2004

Lokacija: Frankfurt a. M

 • Poruku poslati

541

Srijeda, 31. Decembar 2008

APEL GRADONAČELNIKU NOVOG PAZARA U POVODU ORGANIZACIJE NOVOGODIŠNJE PROSLAVE

Zajednica sandžačke dijaspore uputila je apel Gradonačelniku Novog Pazara u povodu organizacije dočeka Nove godine na gradskom korzou u kojem se kaže sljedeće:


Poštovani Mirsad Đerlek
Gradonačelnik

Kao Zajednici sandžačke dijaspore u ovim teškim i tužnim danima, koje će povijest zabilježiti kao kolektivnu sramotu za čitavu ljudsku zajednicu a u kojima su naša braća po vjeri u Palestini pred očima međunarodne zajednice od strane izraelske vojne armade izlozena najbrutalnijem genocidu i zločinu, teško nam pada da Grad Novi Pazar i Vi kao Gradonačelnik organizujete doček Nove godine na gradskom korzou.

Zato Vas pozivamo da kao odgovoran čovjek i kao musliman odustanete od organizacije tog slavlja jer ovi dani su dani tuge i sramote za čitavu ljudsku zajednicu pa i za naš Novi Pazar.

U nadi da će te razumjeti naša osjecanja, mahus Vas selamimo.

Frankfurt, 31.12.2008Izvor: http://www.dijaspora.org/index.php?optio…d=847&Itemid=47


U SoSS-u smo...

Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško
 • »Tashke« je autor ove teme

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

542

Utorak, 06. Januar 2009

100 evra mesecno za poslovni prostor!!!

Citirano


Gradska uprava u Novom Pazaru juče nije izvršila rešenje o iseljenju Sandžačkih novina iz prostorija radio Novog Pazara, u ulici Stane Bačanin.

Glavni i odgovorni urednik ovih novina Muhedin Fijuljanin očekuje da se spor oko korišćenja prostorija reši sudskim putem.

“Mi ćemo prihvatiti sudsko rešenje ma kakvo ono bilo. Ovih dana ćemo uložiti tužbu na opštinsko rešenje o odbijanju naše žalbe za iseljenje redakcije”, rekao je Fijuljanin radiju Sto plus.

On je podsetio da Sandžačke novine sporne prostorije koriste na osnovu ugovora sa bivšom opštinskom strukturom na deset godina, a da su zbog "ulaganja u njih do avgusta 2011. godine" oslobođeni plaćanja zakupnine, koja po ugovoru iznosi 100 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Gradska vlast u Novom Pazaru smatra da je ovo još jedan štetan ugovor koji je sačinila bivša opštinska struktura i polovinom oktobra redakciji Sandžačkih novina upućeno je rešenje o iseljenju.

Radio Sto +
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško
 • »Tashke« je autor ove teme

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

543

Ponedjeljak, 12. Januar 2009

Citirano


Gradonačelnik Novog Pazara Mirsad Đerlek razgovarao je danas sa predstavnicima turske reprezetacije u skijanju, koja je poslednjih dana boravila u Sjenici na Balkanskom kupu u nordijskom trčanju.

U ime domaćina predsednik Skijaškog kluba “Golija” Jusuf Nuković izrazio je očekivanje da će Novi Pazar i Sjenica u narednom periodu postati značajniji skijaški centri u Srbiji i regionu.

“Sjenica je, nesumnjivo, to i postala odličnom organizacijom ovog kupa, ali očekujemo da narednih godina na njemu učestvuju skijaši iz svih okolnih zemalja”, rekao je Nuković medijima.

Predsednik Nordijske komisije Murat Garibović zahvalio se domaćimina na srdačnom prijemu, ali i izrazio očekivanje da će narednih godina rezulati reprezentacije Srbije u nordijskom trčanju biti mnogo bolji.

“Želja nam je da se iduće godine vidimo u većem broju i da dočekamo makar desetak reprezentacija”, rekao je Garibović.

Predsednik Balkanske skijaške federacije Oskan Kujunđu, koji je bio u današnjoj delegaciji, pohvalio je organizaciju Balkanskog kupa u Sjenici.

“Iako im je ovo bilo prvi put da organizuju ovakav kup, bili su uspešni u tome. Siguran sam da će ova trka biti značajna za naredne FIS kupove na Balkanu, u Sandžaku i Sjenici”, rekao je Kujunđu

Radio Sto +

Tashke je dodao/la ovu sliku:
 • turska_skifed.jpg
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško
 • »Tashke« je autor ove teme

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

544

Utorak, 13. Januar 2009

Citirano


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je danas u Novom Pazaru da je očuvanje stabilnosti u tom kraju i celoj Zoni kopnene bezbednosti od “izuzetne” važnosti za celu državu.

“Naš ključni zadatak su očuvanje reda, mira i stabilnosti u ovom kraju, ali i borba protiv svih oblika kriminala, posebno onog organizovanog”, rekao je Dačić u Novom Pazaru, posle obilaska Policijskog odeljenja u Rudnici, na kontrolnom punktu prema Kosovu.

On je na sastanku sa predstavnicima lokalne samouprave Novog Pazara, poslanicima iz ovog kraja, pravosudnih organa, BIA-e, Vojne bezbednosti, načelnika policijskih uprava više okolnih gradova i Raškog okruga rekao da se Novi Pazar nalazi na mnogim mapama kriminalnih aktivnosti.

“Organizovane kriminalne grupe ne znaju za granice. Od bivše SFRJ i bratstva i jedinstva to je ostalo samo kod kriminalaca, jer oni ne znaju za granice i funkcionišu zajedno”, rekao je ministar Dačić.

On je ovom prilikom najavio široku akciju protiv organizovanog kriminala i korupcije, iza koje moraju da stanu svi državni organi.

“Moramo se suočiti sa organizovanim kriminalnom i očekujemo odgovor sa njihove strane, ali svi treba da znaju da niko ne može biti moćniji od države”, rekao je Dačić

Prema njegovim rečima, pre sveobuhvatne akcije, Savet za nacionalnu bezbednost treba da usvoji plan na osnovu, takozvane, Bele knjige, koju je MUP već pripremio.

Govoreći o zastupljenosti pripadnika manjina u policiji u nacionalno mešovitim sredinama, Ivica Dačih je naglasio da je u toku projekat “Policija u lokalnoj zajednici”, sa ciljem da se izbalansira nacionalni sastav i što više pripadnika manjina uključi u rad policije. “Ovde u Novom Pazaru je 30 odsto pripadnika bošnjačkog naroda u sastavu policije i taj procenat bi u odnosu na nacionalni sastav stanovništva trebalo da bude veći”, rekao je ministar. On je dodao da se na tome radi kroz saradnju sa OEBS-om i uz sistem. takozvane, pozitivne diskriminacije prilikom prijema na Policijsku akademiju.

Gradonačelnik Novog Pazara Mirsad Đerlek i načelnik PU Novi Pazar Dragan Terzić naglasili su ovom prilikom dobru saradnju, dok je predsednik Skupštine grada Milan Veselinović zatražio povećanje broja policajaca u ovom gradu.

Kao primer dobre saradnje sa policijom gradonačelnik Đerlek je istakao projekat uvođenja video nadzora u gradu i tom prilikom prezentovao na koji način će to funkcionisati u Novom Pazaru.

Predsednik Okružnog suda u Novom Pazaru Ćamil Hubić je od ministra policije zatražio bolju opremu za novopazarsku policiju i pravosudne organe, a kao poseban problem označio sporost i slabu saradnju sa susednim državama, “gde se trenutno krije oko 40 teških kriminalaca”.

Ministar policije Ivica Dačić pre posete Novom Pazaru je obišao Policijsko odeljenje u Rudnici, na kontrolnom punktu prema Kosovu, kontrolni punkt Batnjik, granični prelaz Špiljani-Mehov krš i kontrolni punkt Tabalije, gde će sa pripadnicima žandarmerije dočekati Pravoslavnu novu godinu.


Radio Sto +
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

 • »Sandzak Beg« je muško

Postovi: 135

Datum registracije: 11.10.2007

Lokacija: Afganistan

 • Poruku poslati

545

Četvrtak, 15. Januar 2009
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?…5&nav_id=339432

Ubistvo u Novom Pazaru
15. januar 2009. | 15:15 | Izvor: Beta
Novi Pazar -- U Novom Pazaru danas oko 13 časova na ulici je, vatrenim oružjem, ubijen dvadesetdvogodišnji A. A.

Istražni sudija Izet Suljović potvrdio je da je na žrtvu pucano u ulici Generala Živkovića i da je ubica pobegao. Uviđaj je u toku.


"...Allah ändert ja nicht, was mit einem Volk ist, bis sie ändern, was mit ihnen selbst ist..." (Koran: Sure 13, Vers 11)"

Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško
 • »Tashke« je autor ove teme

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

546

Petak, 16. Januar 2009

Citirano


Agencija za privatizaciju raspisala je novu aukcijsku prodaju Ugostiteljskog preduzeća “Lipa” iz Novog Pazara za 20. februar.

Direktor ovog preduzeća Emin Raždaginac smatra da će i ovaj termin biti odložen, kao I prethodna tri, zbog četiri spora o povraćaju imovine koji nisu rešeni.

“Mi smatramo da ovi sporovi nisu razlog da se preduzeće ne privatizuje, a da će kasnije usvajanjem zakona o denacionalizaciji i kulturnim dobrima sporni objekti biti vraćeni prvobitnim vlasnicima”, rekao je Raždaginac radiju Sto plus.

Porodica Adema Murtezića traži povraćaj Amir- aginog hana, a gradsko veće restoran u Novopazarskoj Banji, kao i kafane „Granata“ i „Bezistan“.

Početna cena “Lipe” je 135.338.000 dinara a novi vlasnik je u obavezi da zadrži svih 144 radnika.


Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije Sulejman Ugljanin primio je danas nagradu za doprinos promociji masovnog sporta od Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Kako se navodi u saopštenju Vlade, predsednik MOK-a Žak Rog dodelio je nagradu Ugljaninu, a uručili su mu je predstavnici Asocijacije sport za sve.

Ministar Ugljanin zahvalio se na nagradi i istakao da je za zdravlje nacije neophodno ulagati sredstva kako u sport, tako i u sportske objekte.

Radio Sto +
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

@ef

Majstor

(22)

 • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

 • Poruku poslati

547

Petak, 16. Januar 2009

B92

Citirano

Beograd -- Ustavni sud Srbije odbacio je 18 godina star predlog Republičkog javnog tužilaštva za zabranu Stranke demokratske akcije (SDA) iz Novog Pazara.

Sudija izvestilac Olivera Vučić je objasnila da je novi saziv suda tražio od republičkog javnog tužioca, u dva navrata, da se izjasni da li ostaje pri navodima iz predloga za zabranu SDA. To podrazumeva "uređenje" predloga u skladu s novim Ustavom i zakonom o radu Suda, ali i izjašnjavanje o tome da li i danas postoje razlozi za zabranu ove stranke.

Pošto iz tužilaštva u zakonskom roku nije stigao nikakav odgovor, Sud je odbacio predlog podnet 11. novembra 1991. godine.

Srpsko tužilaštvo je tražilo zabranu delovanja SDA zbog protivustavnih aktivnosti na nasilnom rušenju državnog uređenja, narušavanja teritorijalne celovitosti Srbije, kao i izazivanja, podsticanja i raspirivanja nacionalne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Lider SDA Sulejman Ugljanin danas učestvuje u vlasti Srbije kao ministar bez portfelja.

Okončanjem ovog "škakljivog" slučaja, zaključen je poslednji predmet u Ustavnom sudu zaostao još iz 20. veka.
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško
 • »Tashke« je autor ove teme

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

548

Petak, 16. Januar 2009

Citirano


Gradski štab za intervencije u zimskim uslovima završio je akciju čišćenja snega u novopazarskim ulicama.

Direktor JKP Čistoća Ćeho Nikšić rekao je za radio Sto plus da je posao profesionalno odrađen i da će se ova akcija nastaviti do kraja zimskog perioda.

„Mislim da je posao veoma dobro odrađen s obzirom na velike padavine u prethodnom periodu“, rekao je Nikšić.

On je istakao da se grad nakon nekoliko ovakvih uzastopnih akcija sada nalazi u solidnom stanju, ali da nesavesnost građana i parkiranje vozila na ulicama znatno otežava njihovo sprovođenje.

“Veliki broj ulica nije moguće očistiti bez prethodne intervencije policije“, rekao je Nikšić i apelovao na građane da sami očiste prostor ispred svoje kuće.

“Naše javno preduzeće ima ograničene kapacitete, pa je ljudski faktor u ovakvim situacijama veoma bitan“, kaže Nikšić.

Citirano


Novopazarska policija je uhapsila braću Mirsada (28 ) i Muhameda (21) S. osumnjičene za jučerašnje ubistvo Eldina Ahmetovića (27).

Policija je danas saopštila da su dvojica osumnjičenih zbog ranije neraščišćenih odnosa fizički napali i oborili Ahmetovića, “posle čega je Mirsad upotrebio vatreno oružje i smrtno pogodio Eldina”.

Eldin Ahmetović ubijen je juče oko 13 časova u ulici Generala Živkovića a istražni sudija Izet Suljović je potvrdio da je ubica pobegao sa lica mesta.

U saopštenju policije se navodi da su braća Mirsad (28 ) i Muhamed (21) S. sinoć lišeni slobode.

Radio Sto +
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

Mono

Zlatna sredina

(10)

Postovi: 261

Datum registracije: 19.03.2007

Lokacija: https://www.facebook.com/profile.php?id=100000235183433&sk=info

 • Poruku poslati

549

Petak, 16. Januar 2009

B92 Info Vesti Politika

Sandžak: Preko 30.000 evra za Gazu

16. januar 2009. | 20:08 | Izvor: Beta

Novi Pazar -- U Sandžaku je u organizaciji dve islamske zajednice za nedelju dana prikupljeno više od 30.000 evra pomoći Palestincima iz Gaze.

Islamska zajednica u Srbiji na čijem je čelu muftija Muamer Zukorlić prikupila je oko 30.000 evra, dok je Islamska zajednica Srbije na čijem je čelu reis Adem Zilkić "iz verskih razloga" odbila da saopšti koliko je novca prikupila za Palestince.

"U Kuranu se navodi da leva ruka ne treba da zna koliko je dala desna, tako da mi iz verskih razloga nećemo reći koliko je novca sakupljeno. Bitno je da su vernici iskreno dali novac i da će završiti u rukama napaćenog palestinskog naroda", rečeno je u Islamskoj zajednici Srbije.

Dve islamske zajednice navele su da će nastaviti humanitarnu akciju, koja je počela prošle nedelje, kada je u Novom Pazaru održan protestni skup u znak podrške i solidarnosti sa palestinskim narodom.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?…1&nav_id=339666

Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško
 • »Tashke« je autor ove teme

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

550

Subota, 17. Januar 2009

Citirano


Pripadnici obezbeđenja gradske uprave Novog Pazara zamenili su danas brave na vratima i sprečili ulazak u prostorije koje kao zakupci koriste Sandžačke novine i koalicija Bošnjačka lista za evropski Sandžak.
Prostorije koje koriste Sandžačke novine i Bošnjačka lista, na čijem je čelu ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin, u vlasništvu su Grada Novog Pazara, a ugovori o zakupu su sačinjeni u vreme kada je Ugljanin bio na čelu opštine.

Šefica kabineta gradonačelnika Novog Pazara Ivana Milić izjavila je na konferenciji za novinare da je, posle više obaveštenja ovom listu i koaliciji i odlaganja izvršenja rešenja o iseljenju, realizovana odluka Gradskog veća o raskidanju svih ugovora štetnih po grad, a koje je sklopila bivša vlast na čelu sa Sulejmanom Ugljaninom.

“Radi se o okupno osam takvih ugovora o zakupu poslovnog prostora po neverovatno niskim cenama, od kojih u ovom trenutku rešavamo dva” , rekla je Milićeva.

Ona je pojasnila da je koalicija Bošnjačka lista za evropski Sandžak godinama koristila sprat novopazarskog Doma kulture, a Sandžačke novine koje izdaje nevladina organizacija CBS-PRESS, četiri kancelarije u prostorijama Regionalne TV u vlasništvu Novog Pazara.

Bošnjačka lista se o ovom slučaju danas nije izjašnjavala, dok su Sandžačke novine saopštile da je “direktor Regionalne TV Denis Mavrić jutros sprečio novinare ovog nedeljnika da uđu u prostorije svoje redakcije”.

“Jedinom listu na bosanskom jeziku je tako onemogućeno da u ponedeljak, 21. januara, objavi svoj jubilarni 50. broj. Uredništvo od Policijske uprave Novog Pazara traži da omogući redakciji nesmetan rad i korišćenje službenih prostorija”, navodi se u saopštenju Sandžačkih novina.

Javni pravobranilac Novog pazara Hedija Škrijelj je na konferenciji za novinare rekla da su štetni ugovori za Grad o zakupu prostorija sklopljeni po preniskoj ceni i bez saglasnosti Direkcije za imovinu Vlade Srbije, “zbog čega nisu ni pravno valjani”.
Prema njenim rečima, zakonska procedura o raskidu ovih ugovora je ispoštovana do kraja a prostorije neće niko koristiti do konačne sudske odluke, ukoliko zakupci smatraju da su oštećeni.

Ona je dodala da će i preostalih šest sličnih ugovora biti raskinuti, kako bi grad došao do preko potrebnog prostora.

“Ministarstvo poljoprivrede, na primer, traži poslovni prostor u Novom Pazaru kako bi radili na unapređenju poljoprivrede u ovom kraju, a mi nemamo šta da im ponudimo”, rekla je Škrijeljova.


Radio Sto +
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško
 • »Tashke« je autor ove teme

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

551

Subota, 17. Januar 2009

nastavak prethodne vesti...

Citirano

U Novom Pazaru večeras oko 21.30 došlo je do sukoba kada su predstavnici Bošnjačke liste za evropski Sandžak pokušali da uđu u prostorije koje su zakupili u Domu kulture u tom gradu.

U tom sukobu je, kako je agenciji Beta rečeno u odeljenju hirurgije Zdravstenog centra u Novom Pazaru, ranjena jedna osoba, ali je van životne opasnosti.
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

Administrator

Urednik foruma

(121)

 • »Administrator« je muško

Postovi: 2.598

Datum registracije: 21.07.2002

Lokacija: Frankfurt

 • Poruku poslati

552

Nedjelja, 18. Januar 2009

Novi Pazar: Kordoni policije na ulici

Nedelja, 18. januar 2009. 16:14


U Novom Pazaru raste napetost posle sinoćnjeg sukoba tokom kog je više osoba povređeno. Zgrada opštine blokirana je jakim policijskim snagama.

Na svim uglovima zgrade ima oko 30 policajaca, opremljenih opremom za razbijanje demonstracija, prenose agencije.

Incident u subotu uveče izazvan je pokušajem predstavnika Bošnjačke liste za evropski Sandžak da uđu u prostorije koje su zakupili u Domu kulture u tom gradu. Gradska uprava Novog Pazara u nedelju popodne je saopštila da je policija ispraznila i preuzela kontrolu nad spornim prostorijama koje kao zakupac koristi koalicija Bošnjačka lista.

Kako se navodi u saopštenju, policija će do daljeg fizički obezbeđivati i jedina imati pristup spornom poslovnom prostoru.

U sukobu, do kojeg je došlo nešto posle 20 sati, prema dosadašnjim informacijama, prostrelnu ranu od vatrenog oružja u predelu potkolenice zadobio je Adnan Ganić, dok su Ahmed Asotić i Muniz Džanković povređeni u glavu, odnosno u nogu tupim predmetima koji su na njih bacani.

Predstavnici Bošnjačke liste, koju predvodi Stranka demokratske akcije Sulejmana Ugljanina, i opštinska vlast u Novom Pazaru, na čelu sa Sandžačkom demokratskom partijom Rasima Ljajića, međusobno se optužuju za incident.

Gradsko veće Novog Pazara zatražilo je danas od državnog vrha da hitno primi gradonačelnika Mirsada Đerleka radi, kako se navodi, smirivanja situacije u gradu i pronalaženja rešenja za postizanje trajne stabilnosti posle sinoćnjeg incidenta.

Hitan prijem Đerleka zatražen je kod predsednika Srbije Borisa Tadića, Skupštine Srbije Slavice Đukić-Dejanović, premijera Mirka Cvetkovića i zamenika premijera i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića.

Veće je ocenilo da krivicu za taj incident snosi Ugljanin koji je, kako se tvrdi u saopštenju, odbio svaki vid saradnje koju mu je prethodno ponudio gradonačelnik Đerlek.

Gradsko veće je ocenilo da je situacija u Novom Pazaru, kako se navodi, vanredna, uprkos pokušaja gradske uprave da se tenzije smire i omogući normalan život građana.

Sulejman Ugljanin ocenio je da je sinoćnji incident u Novom Pazaru bio pokušaj da se nasilno zaustavi rad te koalicije. Ugljanin je dodao da je za te incidente odgovorna grupa ljudi koju su angažovali predsednik Sandžačke demokratske partije Rasim Ljajić i predsednik Stranke za Sandžak i član Gradskog veća Fevzija Murić.

"Za ovaj incident kriva je grupa ljudi koje su angažovali Rasim Ljajić i Fevzija Murić", izjavio je rekao je Ugljanin medijima.

Sa druge strane, Ljajićeva Sandžačka demokratska partija najavila je da će tražiti od Vlade Srbije da preduzme mere protiv ministra bez portfelja Sulejmana Ugljanina zbog incidenata.

"SDP zahteva od premijera Mirka Cvetkovića da hitno preduzme mere protiv svog ministra bez portfelja, jer je nedopustivo da član vlade komanduje i predvodi upad u zgradu državne institucije", rekao je agenciji Beta funkcioner SDP-a Meho Omerović.


Ugljanin je kazao da je, zahvaljujući policiji, situacija u gradu mirna i da su se građani, koji su sinoć u velikom broju bili okupljeni ispred Doma kulture, gde se nalaze stranačke prostorije Bošnjačke liste, sada razišli. On je rekao da se nada da će tako ostati i nadalje, apelujući na građane da učine sve da se u gradu uspostavi red i mir.

"Uložio sam maksimalan napor da se stanje koje je bilo veoma napeto neutrališe, dok je policija pokrila neuralgične tačke u gradu, i sada pokušavamo da stvorimo uslove za normalan rad", naveo je Ugljanin.

"Pretprošle noći jedna neovlašćena grupa naoružanih bandita angažovanih iz neke agencije za obezbeđenje i poznatih novopazarskih kriminalaca zaposela je prostorije koalicije Liste za evropski Sandžak", ispričao je Ugljanin.

"Učinio sam tada sve da se, u dogovoru sa policijom, situacija sredi na miran način, dobili smo obećanje da će tako i biti, ali se ispostavilo da smo i policija i mi prevareni", kazao je ministar.

On je dodao da je grupa tih ljudi i juče onemogućila ulazak u stranačke prostorije predstavnicima Bošnjačke liste, nakon čega je usledilo više pregovora i dogovora, sve u saradnji sa policijom, koje, međutim, druga strana nije ispoštovala.

Posle toga, ispred Doma kulture se okupila veća grupa građana, svako zabrinuti za svoje najbliže, znajući da se u stranačkim prostorijama nalazi velika grupa naoružanih kriminalaca, rekao je on.

"Uprkos našim pokušajima da se sve smiri, ti banditi su upotrebili vatreno oružje, pucajući i bacajući na pristalice Bošnjačke liste sve što im se našlo pod rukom, od stolova do žardinjera. U tom neredu troje naših ljudi je povređeno i njima je ukazana lekarska pomoć u Zdravstvenom centru", naveo je Ugljanin.

Funkcioner SDP-a Meho Omerović međutim kaže da će ta stranka tražiti i smenu čelnih ljudi policije u Novom Pazaru, jer su, kako je naveo, "dopustili da se pred njihovim očima odvija pokušaj rušenja državnog poretka".

"Iako su obavešteni na vreme šta se sprema, iako su fizički udaljeni samo 100 metara od mesta događaja, predstavnici policije su došli tek posle 30 minuta kada su huligani već završili svoj osvajački pohod", kazao je Omerović.

Prema njegovim rečima, poslanici SDP-a u Skupštini Srbije će preduzimati i druge mere. "Mi više nećemo dopustiti da neko kome su građani Novog Pazara pokazali na izborima šta misle o njemu i njegovoj vlasti sada iz osvete prema tim istim građanima uništavati taj grad", naveo je on.

Omerović je kazao da SDP "posebno zabrinjava to što za takve postupke Ugljanin ima podršku i nekih ljudi u Beogradu". "SDP neće kao do sada, zbog viših interesa, više ćutati pred terorom i ucenama koje sprovodi Sulejman Ugljanin", zaključio je Omerović.

Ranije juče gradski javni pravobranilac Hedija Škrijelj rekla je Tanjugu da su prostorije koje koristi koalicija Bošnjačka lista sporne i da je Gradsko veće dalo nalog za iseljenje koji oni nisu ispoštovali.

Škrijelj je objasnila da, prema zakonu, gradska vlast može izdavati prostor samo uz prethodnu saglasnost Direkcije za imovinu Vlade Srbije, čega u ovom slučaju nema, i zato se ugovor o korišćenu smatra ništavnim.

Informativna služba Gradske uprave saopštila je kasno sinoć da je "grupa od 150 huligana predvođenih Sulejmanom Ugljaninom upala u prostorije Gradske uprave i demolirala taj deo zgrade".

Tom prilikom ispaljeno je nekoliko hitaca, polomljena su sva stakla na ulazu, bačen je suzavac, a povrede su zadobila dva radnika gradske uprave i dva policajca, kao i kamerman regionalne televizije, dodaje se u saopštenju.

I pored blagovremenih poziva upućenih policiji ukazivanjem na mogući incident policija nije na vreme reagovala već je dozvoljeno da se nasilno upadne i demolira ovaj deo zgarde, navedeno je u saopštenju.

Pored Ugljanina koji je organizovao i okupio svoje pristalice odgovornost za incident snose pripadnici Policijske uprave u Novom Pazaru koji su na vreme pozvani i obavešteni o incidentu, a došli su tek nakon 30 minuta iako se Policijska uprava nalazi u neposrednoj blizini Gradske uprave, zaključuje se u saopštenju.

Posle majskih izbora, u Novom Pazaru je vlast formirala Sandžačka demokratska partija Rasima Ljajića sa Jedinstvenom srpskom listom, dok je Ugljaninova Bošnjačka lista prešla u opoziciju.

MUP se za sada nije izjašnjavao o ovom slučaju.

http://www.mtsmondo.com/news/world/text.php?vest=121655
Sve je ovo samo igra! Nema tog foruma koji je vrijedan Vasih zivaca! / Dokoni umovi - Sejtanska igralista

Administrator

Urednik foruma

(121)

 • »Administrator« je muško

Postovi: 2.598

Datum registracije: 21.07.2002

Lokacija: Frankfurt

 • Poruku poslati

553

Nedjelja, 18. Januar 2009

Traži se odgovornost Ugljanina

Autor: S. Novosel

Novi Pazar - Epilog incidenta, koji su u subotu uveče izazvale pristalice Bošnjačke liste Sulejmana Ugljanina, jeste ranjavanje jednog lica. Adnan Ganić(38) zadobio je prostrelnu ranu leve natkolenice. Zbrinut je na Hirurškom odeljenju ovdašnjeg Zdravstvenog centra i nije životno ugrožen. Do incidenta je došlo nakon što je u petak realizovana odluka Gradskog veća da se koalicija Sulejmana Ugljanina iseli iz prostorija Doma kulture, koje je koristila poslednjih godina.

- Ugovor koji je ta koalicija sklopila sa opštinom Novi Pazar o korišćenju prostorija Doma kulture je pravno nevažeći, jer Direkcija za imovinu Srbije nije dala saglasnost. Bošnjačka lista je više puta obaveštavana da napusti te prostorije, ali su se o to oglušili – obrazložila je odluku Hedija Škrijelj, javni pravobranilac u Novom Pazaru. Za sprovođenje odluke angažovana je Agencija za obezbeđenje „Tigar“. Zamenjene su brave na vratima i pripadnici ove agencije imali su zadatak da onemoguće korišćenje tih prostorija.

Nezadovoljne ovom odlukom, pristalice Bošnjačke liste predvođene svojim liderom Ugljaninom, u subotu uveče su nasilno ušle u prostorije, gde su u tom trenutku bili Fevzija Murić, član Gradskog veća, i Hedija Škrijelj, javni pravobranilac. U toku dana gradonačelnik Novog Pazara Mirsad Đerlek i Dragan Terzić, načelnik Policijske uprave nekoliko puta su pozivali Ugljanina na pregovore kako bi se ovaj spor rešio, ali se on nije odazvao. Pristalice Ugljaninove političke grupacije su polomili sva stakla na ulazu u te prostorije.

Gradsko veće Novog Pazara na jučerašnjoj sednici konstatovalo je da krivicu za incident snosi Sulejman Ugljanin „koji je odbio svaki vid ponuđene saradnje i svojim delovanjem direktno podstrekao okupljenu masu ljudi da uđu u pomenute prostorije“.

Od Vlade Srbije se zahteva da preispita delovanje svog ministra bez portfelja Sulejmana Ugljanina, jer je predvodio napad na državnu i gradsku imovinu. Javnom pravobraniocu je naloženo da podnese krivične prijave protiv Ugljanina i drugih lica koja su učestvovala u incidentu. Po odluci gradske vlade sa posla su suspendovani svi zaposleni u gradskoj upravi koji su učestvovali u napadu na državnu i gradsku imovinu. Od Policijske uprave se zahteva da u najkraćem roku iz nezakonito zauzetih prostorija iseli sve i plombira ih do konačne sudske odluke, ali i da otkrije i pravdi privede sve učesnike incidenta. Građani su pozvani da ne nasedaju na provokacije i sačuvaju mir i prisebnost.

Predsednik Bošnjačke liste za evropski Sandžak Sulejman Ugljanin ocenio je incident u Novom Pazaru bio pokušaj da se nasilno zaustavi rad te koalicije. Ugljanin je dodao da je za te incidente odgovorna grupa ljudi koju su angažovali predsednik Sandžačke demokratske partije Rasim Ljajići predsednik Stranke za Sandžak i član Gradskog veća Fevzija Murić.

Ugljanin je rekao da su tri osobe povređene u sukobu sa grupom ljudi koja im je onemogućila ulazak u prostorije.

- Prostrelnu ranu od vatrenog oružja u predelu natkolenice zadobio je Adnan Ganić, dok su Ahmed Asotići Muniz Džankovićpovređeni u glavu, odnosno u nogu tupim predmetima koji su na njih bacani - rekao je Ugljanin i optužio Ljajićevu stranku da je prekršila usmeni dogovor o preuzimanju spornih prostorija.

- SDP je prekršila pet dogovora o načinu preuzimanja prostorija, a novonastala kriza se može prevazići jedino uz puno poštovanje zakona - rekao je Ugljanin.

U petak uveče iz prostorija Regionalne televizije iseljena je redakcija Sandžačkih novina, na osnovu iste odluke Gradskog veća. Ove odluke Enis Imamović, portparol Bošnjačke liste, ocenio je kao nasilnički čin. U gradskoj upravi smatraju da deo odgovornosti snosi i policija, koja iako je na vreme obaveštena i pozvana došla tek 30 minuta kasnije.

Zgrada opštine u Novom Pazaru juče je bila blokirana jakim policijskim snagama. Na svim uglovima zgrade ima oko 30 policajaca, opremljenih sredstvima za razbijanje demonstracija.
SDP: Preispitaćemo učešće u Vladi Srbije

Novi Pazar - Poslanik iz redova Sandžačke demokratske partije Munir Poturak optužio je Vladu Srbije da „toleriše rušilačke pohode“ ministra Sulejmana Ugljanina i upozorio da će ta partija preispitati svoje dalje učešće u njoj. Poturak je na konferenciji za novinare u Novom Pazaru rekao da je Ugljanin sinoću tom gradu „predvodio rulju, sa ciljem da oružjem osvoji vlast i uzurpira državnu imovinu“.Zatražen hitan sastanak sa državnim zvaničnicima

Novi Pazar - Gradonačelnik Novog Pazara Mirsad Đerlek optužio je juče ministra Sulejmana Ugljanina da je odgovoran za incident. Đerlek je saopštio da traži hitan sastanak s predsednikom Borisom Tadićem, predsednicom Skupštine Slavicom Đukić-Dejanović, premijerom Mirkom Cvetkovićem i ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem. On je ponovio ocenu Gradskog veća da je ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin „odbio svaku saradnju i svojim delovanjem direktno podstakao okupljenu masu na upad u prostorije“. Đerlek je ocenio da Ugljanin tako „skreće pažnju“ javnosti sa razotkrivanja zloupotreba koje su činjene u periodu dok je bio na vlasti u Novom Pazaru. On je istakao da bi trebalo preispitati i ulogu Policijske uprave koja nije adekvatno reagovala.


http://www.danas.rs/vesti/politika/trazi…?news_id=150990
Sve je ovo samo igra! Nema tog foruma koji je vrijedan Vasih zivaca! / Dokoni umovi - Sejtanska igralista

 • »annonimus« je muško

Postovi: 3.054

Datum registracije: 15.12.2002

Lokacija: My chamber

 • Poruku poslati

554

Nedjelja, 18. Januar 2009

Cudna jada od Pazara grada.........to bi bio moj komentar.

Tuzno
" Bilen alemlere rahmettir "

Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško
 • »Tashke« je autor ove teme

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

555

Ponedjeljak, 19. Januar 2009

ZAKLJUČCI GRADSKOG VEĆA

Gradsko veće Grada Novog Pazara na vanrednoj sednici održanoj 18. januara 2009. godine razmatralo je aktuelnu bezbednosnu situaciju u gradu nakon upada grupe građana u prostorije Doma kulture i u vezi sa istim donelo je sledeće zaključke:

1.Veće konstatuje da se u sinoćnem napadu isključivo radi o ataku pripadnika jedne političke opcije na gradsku imovinu a ne o sukobu pojedinačnih političkih partija.

2.Sve nadležne službe Gradske uprave su u obavezi da nastave sa realizacijom predhodno donetih odluka i zaključaka Gradskog vreća koje se odnose na iseljenje iz prostorija čiji je korisnik Grad Novi Pazar a vlasnik Republika Srbija a koje su do sada nezakonito korišćene bez saglasnosti Direkcije za imovinu Republike Srbije.

3.Veće je konstatovalo da svu krivicu za sinoćna događanja u vezi upada veće grupe lica u prostorije Doma kulture snosi ministar Sulejman Ugljanin koji je odbio svaki vid ponuđene saradnje od strane gradonačelnika Novog Pazara i svojim delovanjem direktno podstakao okupljenu masu ljudi na upad u pomenute prostorije. Obzirom da se radi o upadu u državne prostorije i izazivanju incidenata širih razmera Gradsko veće grada Novog Pazara traži od Vlade Republike Srbije da preispita odgovornost ministra Ugljanina.

4.Nalaže se gradskom javnom pravobraniocu da protiv ministra Sulejmana Ugljanina i drugih lica koja su učestvovala u ovom nemilom događaju podnese krivične prijave nadležnim organima.

5.Policijska uprava u Novom Pazaru nije adekvatno reagovala u cilju sprečavanja napada na državnu imovinu i zaštite službenih lica Gradske uprave. Gradsko veće grada Novog Pazara očekuje da će u najhitnijem roku Policijska uprava Novi Pazar sprovesti sve potrebne istražne radnje i pokrenuti krivični postupak protiv svih koji su učestvovali u sinoćnim događanjima.

6.Svi zaposleni u gradskoj upravi koji su učestvovali u napadu na državnu i gradsku imovinu biće do daljnjeg suspendovani s posla.

7.Gradsko veće apeluje na Policijsku upravu u Novom Pazaru da u najhitnijem roku izvrši iseljenje nezakonito zauzetih prostorija i iste plombira do konačnog sudskog rešenja spora.

8.Gradsko veće Novog Pazara poziva građane da ne nasedaju na provokacije i da zadrže mir i prisebnost.

www.novipazar.org.yu
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško
 • »Tashke« je autor ove teme

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

556

Ponedjeljak, 19. Januar 2009

U organizaciji Islamske svjetske lige “Rabite“ i Islamske konferencije šerijatskih pravnika, održan je međunarodni kongres na temu „Fetva i njeni principi“. Kongres je održan pod pokroviteljstvom kralja Saudijske Arabije, Abdu-l- Aziza Ali Sauda, u Meki.

Kongres je svečano otvorio emir Halid Fejsal bin Abdul Aziz, guverner Meke i tom prilikom se obratio učesnicima.

U uvodnom izlaganju, skupu se obratio i generalni sekretar Islamske konferencije šerijatskih pravnika kao i generalni sekretar Rabite. Kongres je okupio veliki broj muftija i islamskih učenjaka iz cijelog svijeta među kojima je bio i dr. Jusuf Kardavi, muftija Saudijske Arabije i drugi.

Na kongresu je učešće uzeo i glavni muftija Muamer –ef. Zukorlić. Tokom održavanja kongresa Muftija je imao niz bilateralnih razgovora sa zvaničnicima kraljevine Saudijske Arabije kao i učesnicima kongresa.

Kongres je razmatrao pitanja i suvremene izazove sa kojima se susreću muftije i šerijatski pravnici širom svijeta.

www.islamskazajednica.org
Tashke je dodao/la ovu sliku:
 • logo2_125x91.jpg
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško
 • »Tashke« je autor ove teme

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

557

Ponedjeljak, 19. Januar 2009

Citirano


Nekoliko nevladinih organizacija iz Novog Pazara uputilo je zajednički apel Vladi Srbije da da saglasnost odluci Gradske skupštine u Novom Pazaru da sprovede plan spašavanja Holding kompanija TK “Raška” i “Vojin Popović”.
Ove organizacije su u saopštenju podržale lokalnu samoupravu u nastojanjima da ove firme vrati u državnu svojinu, umesto u stečajni postupak.

Oni navode da gradonačelnik Novog Pazara Mirsad Đerlek radi u korist radnika ovih firmi, kako bi se prekinula dugogodišnja agonija uništavanja društvene imovine.

“Odajemo posebno priznanje radnicima oba kolektiva na upornosti da sačuvaju zajedničku imovinu od tajkuna i takozvanih agencija, kao i sindikatima koji su uz radnike proveli mnoge neprospavane noći”, navodi se u ovom saopštenju.

Saopštenje su potpisale nevladine organizacije Raškin sliv, Reintegracija, Eco family i Udruženje tekstilaca.

Radio Sto +
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

 • »tidzanum« je žensko

Postovi: 129

Datum registracije: 10.10.2007

Lokacija: np

 • Poruku poslati

558

Utorak, 20. Januar 2009

Bošnjački sukob u Sandžaku drma Vladu
Tadić bira između Ljajića i Ugljanina
Autor: Ekipa „Blica“ | Foto:S. Delić | 20.01.2009. - 05:00


Povodom incidenata u Novom Pazaru, Socijaldemokratska partija Rasima Ljajića je na sinočnoj sednici predsedništva stranke odlučila da traži od vlade da se smene čelni ljudi policijske stanice u Novom Pazaru, preispita odgovornost Vladine kancelarije za medije zbog stavljnja na stranu Sulejmana Ugljanina i redefinisanje odnosa u vladajućoj koaliciji jer se vuku potezi na štetu SDP, a u korist SDA Sulejma Ugljanina. Ukoliko Vlada ne ispuni ove zahteve SDP će izaći iz Vlade ali će njihova četiri poslanika podržavaju Vladu svesni činjenice da bi izbori naneli štetu građanima Srbije, zaključci su predsedništva SDP koje je vodio lider partije Rasim Ljajić.

Sulejman Ugljanin, lider SDA, bio je među svojim pristalicama tokom preksinoćnog nereda u Novom Pazaru. Kako „Blic“ saznaje od izvora bliskog istrazi, Ugljanin je bio u grupi, ali u pozadini. Tek treba da se utvrdi ko je pucao, ali istražni organi smatraju da nemiri nisu imali za motiv - pokušaj ubistva lidera SDA, kako ova stranka sugeriše. „Reč je o unutrašnje političkom sukobu dve partije“, kaže naš izvor.
Tokom jučerašnjeg dana razgovarano je da slučaj od MUP-a preuzme Tužilaštvo koje bi se nadalje bavilo sukobom koji je izbio u subotu oko 21.30 u Novom Pazaru, kada su predstavnici Bošnjačke liste za evropski Sandžak pokušali da uđu u prostorije koje su zakupili u Domu kulture u tom gradu, a koje im osporava opštinska vlast koju predvodi Sandžačka demokratska partija. U sukobu su povređene tri osobe, a korišćeno je i vatreno oružje.
Meho Omerović, potpredsednik Sandžačke demokratske partije, optužio je Ugljanina, lidera SDA i ministra bez porfelja u Vladi Srbije da je odgovoran za incident i označio ga kao aktera i generatora svih kriza u Sandžaku.
- Država ima veliki problem jer je član njene vlade lično predvodio i komandovao upad svojih pristalica u prostorije Doma kulture u Novom Pazaru u subotu. Ministarstvo unutrašnjih poslova ima snimke koji to potvrđuju – kaže Omerović za „Blic“.
On ističe da je Ugljaninovo obrazloženje da je to učinio jer je nezadovoljan odlukom novopazarskih organa vlasti o otkazivanju ugovora o korišćenju prostora koji je „sklopio sam sa sobom kada je bio u vlast u Novom Pazaru“ veoma opasno i zabrinjavajuće“. Omerović pita članove Vlade Srbije šta će se desiti ako sledeći Ugljaninov primer, svako ko je deo Vlade, a nezadovoljan je odlukama lokalnih organa, krene da uzima pravdu u svoje ruke i na ovaj način krši zakon.
Kada obrazlaže preispitivanje učešća SDP u vladajućoj koaliciji, on kaže da je predsednik SDP Rasim Ljajić „tolerantan, a Ugljanin „incidentan u svakom pogledu i samo na incidentnima ume da funkcioniše“. Poslanik Bošnjačke liste za Evropski Sandžak u Skupštini Srbije Esad Džudžević izrekao je najteže indirektne optužbe postavljajući pitanje za Ljajića da li je incident zapravo bio pokušaj organizovanog ubistva Ugljanina, koji je inače juče zatražio hitan sastanak sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem. Džudžević zato traži od gradonačelnika Novog Pazara Mirsada Đerleka da javno saopšti ime osobe koja je pucala na Adnana Ganića jer tvrdi da je „tu osobu angažovala gradska uprava“. Insistira da je ranjeni Ganić stajao samo dva metra od Sulejmana Ugljanina kada je došlo do pucnjave.
- Adnan Ganić je predsednik mesnog odbora SDA Sandžaka koji je te večeri bio tik uz Ugljanina. Moramo da pitamo Ljajića da li je to bio pokušaj organizovanog ubistva Sulejmana Ugljanina - rekao je Džudžević.
Sulejman Ugljanin, lider SDA kaže za „Blic“ da se radi o pokušaju opštinske uprave da nasiljem van institucionalno poništi važeći ugovor o korišćenju prostorija SDA.
Na pitanje kako je došao do zaključka da je reč o pokušaju njegovog ubistva i da li je tu izjavu dao policiji, odgovorio je:
- Nisam, već medijima. Ima jedna stvar, bio sam u svojstvu ministra, a ne kao šef te koalicije, hteo sam da razdvojim sukob jer policija to nije mogla. Zamenik načelnika policije me pozvao da nađem rešenje za smirivanje situacije. Dok sam pozivao ljude na mir, čuo sam pucanj i jedan čovek pored mene je pao. Neki su rekli da se bacio da me zaštiti - rekao je Ugljanin. On kaže da očekuje sastanak sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem i ministrom policije Ivicom Dačićem, kako bi vratili stvari u institucije sistema i omogućili da opština i svi ostali poštuju potpisan ugovor.
Gradonaèelnik Novog Pazar Mirsad Ðerlek pozvao je sve graðane da smire strasti nakon subotnjih nemira kada su povreðene èetiri osobe.
„Imamo èetiri narodna poslanika, a Sulejman Ugljanin dva. Ako prièamo o brojkama, premijer Cvetkoviæ treba da razmisli o tome“, rekao je generalni sekretar SDP Mirsad Jusufoviæ. Policija je saopštila da su èetiri lica privedena zbog nemira u subotu, ali „Blic“ saznaje da do slanja ovog izveštaja niti jedno lice nije zadržano.

izvor: Blic
,,Ljepota zene je u njenim ocima, jer to su vrata njenog srca, mjesto gdje ljubav stanuje,,

Bosnjaaak

Zlatna sredina

(10)

 • »Bosnjaaak« je muško

Postovi: 245

Datum registracije: 17.05.2008

Lokacija: Luksemburg

 • Poruku poslati

559

Utorak, 20. Januar 2009

Ministri drmaju Sandzak

Moje misljenje je da bi ovaj naslov vise odgovarao ovoj novoj ujdurumi ministara iz Sandzaka. Ociglrdno je kada nemogu nista drugo da obezbede,mislim na brzi ekonomski razvoj oni im obezbzdzuju ovakve nemire.
Sad ce bar mediji imati sta da pisu do sledece epizode cija serija traje odavno.Sto se neupitamo kad ce ova serija da prestane ili su reziseri neumorni.
[SIZE=3]Samo naukom mozemo doc do istine...[/SIZE]

MATRIX

Zlatna sredina

(10)

 • »MATRIX« je muško

Postovi: 538

Datum registracije: 22.04.2007

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

560

Utorak, 20. Januar 2009

Citirano

Orginalno od Bosnjaaak
Moje misljenje je da bi ovaj naslov vise odgovarao ovoj novoj ujdurumi ministara iz Sandzaka. Ociglrdno je kada nemogu nista drugo da obezbede,mislim na brzi ekonomski razvoj oni im obezbzdzuju ovakve nemire.
Sad ce bar mediji imati sta da pisu do sledece epizode cija serija traje odavno.Sto se neupitamo kad ce ova serija da prestane ili su reziseri neumorni.


(o) (o)
Kao Prison Break, mislim Prison Break Attempt :D
我还记得

Korišteni tagovi

Novi Pazar, Sandzak, vesti, vijesti, vjesti

Social bookmarks