Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

@ef

Majstor

(22)

 • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

 • Poruku poslati

581

Subota, 14. Februar 2009

Danas

Citirano

Novi Pazar - Štetni kapitalni ugovori u Novom Pazaru, po oceni gradske uprave, odnose se na gornjomilanovačko preduzeće Mayera, beogradsku Lemnu i novopazarski Jasmin komerc, a sklopila ih je vlast koju je predvodila Stranka demokratske akcije Sandžaka Sulejmana Ugljanina. Svi ugovori su sklopljeni na 25 godina.

Najinteresantniji je onaj ugovor kojim je bivši saziv lokalnog parlamenta poslove parkiranja poverio preduzeću Mayera, budući da je u raspodeli dobiti 70 odsto trebalo da pripadne gornjomilanovačkom preduzeću, a 30 procenata ovdašnjoj lokalnoj samoupravi. Posao parkiranja izuzet je iz delatnosti Zavoda za urbanizam i formirano je preduzeće Parking servis. Strateški partner, u gradskoj upravi tvrde, nije ispunio ništa od preuzetih obaveza. Nisu preuzeli šest radnika iz Zavoda, niti izgradili garažu, a prema izveštaju Gradskog odeljenja za finansije, 30 odsto mesečnih prihoda nikada nije uplaćivano. Odluku o Parking servisu, pre nekoliko dana, poništio je Ustavni sud Srbije. Razlog je što Pravilnik o stacionarnom saobraćaju, po zakonu, ne može da donese Parking servis, već odluku o zonama, cenama i uslovima parkiranja donosi lokalna samouprava. Pred Ustavnim sudom je i odluka o izboru Mayere. U Gradskom pravobranilaštvu smatraju da i ta odluka treba da se poništi kao nezakonita jer „nije ispoštovana zakonska procedura“.

Odluku bivše skupštinske većine, iz septembra 2007. godine, da komunalne poslove poveri preduzeću Lemna poništila je nova parlamentarna većina. Posao poništavanja nije bio težak, jer ugovor sa ovim preduzećem i aneksi nisu stupili na snagu zato što nisu overeni u sudu. No, jedan drugi ugovor sa ovim preduzećem postaje sporan, a odnosi se na izradu tehničke dokumentacije za vodosnabdevanje i tretman otpadnih voda. Bivša vlast raspisala je javni poziv za taj projekat, čija vrednost je preko 40 miliona dinara, i postavila uslov da ponuđač mora da donira tri četvrtine vrednosti projekta. Na konkurs se javilo preduzeće Lemna i dobilo posao i 10 miliona dinara da uradi projekat. Naručilac posla dobio je generalni projekat, odnosno urađena je samo prva faza, a za drugu su ostali idejni i izvođački projekat. Nadzorni organ je ocenio da projekat u delu tretmana otpadnih voda ne ispunjava standarde i da Lemna nema potrebne sertifikate za izradu projektne dokumentacije za grad ove veličine. Prema podacima Agencije za privredne registre, preduzeće Lemna d.o.o. registrovano je 15. decembra 2005. godine, pretežna delatnost su konsalting i menadžment poslovi, registrovano je za spoljnotrgovinski promet i za usluge u spoljnotrgovinskom prometu. Prema godišnjim finansijskim izveštajima za 2006. i 2007. godinu, poslovni rashod bio je 65.000 dinara, vrednost aktive privrednog subjekta 88.000 i kapital 42.000 dinara (2006. godine), a sledeće godine prihod je bio 36.000, rashod 60.000 dinara, vrednost aktive 59.000 i kapital 42.000 dinara. Oni koji rade u gradskoj upravi na ovom slučaju, pitaju se kome je otišlo 10 miliona dinara.

Štetan ugovor koji je sklopljen sa novopazarskim privatnim preduzećem Jasmin komerc, kojem je bivša lokalna samouprava, na četvrt veka, poverila poslove javne gradske rasvete iako je to bila delatnost Zavoda za urbanizam. Taj ugovor se nalazi pred Trgovinskim sudom u Kraljevu.
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško
 • »Tashke« je autor ove teme

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

582

Četvrtak, 19. Februar 2009

Citirano


Član Gradskog veća Novog Pazara Fevzija Murić rekao je danas da će u ovom gradu od danas, “do daljnjeg”, parkiranje biti potpuno besplatno

On je na konferenciji za novinare rekao da je Ustavni sud Srbije doneo odluku kojom se utvrđuje da pravilnik o organizaciji i uređenju stacionarnog saobraćaja na teritoriji opštine Novi Pazar nije u saglasnosti sa ustavom i zakonom.

Murić je pojasnio da je ova odluka objavljena juče u Službenom glasniku, čime je prestao da važi pravilnik kojim je prethodna vlast u Novom Pazaru delatnost parking službe poverila privatnom preduzeću “Majera” iz Gornjeg Milanovca.
On je dodao da će Grdaska uprava skupštinskom odlukom u narednom periodu urediti delatnost parking servisa u gradu i doneti novi pravilnik o regulisanju stacionarnog saobraćaja.

Citirano


Član kabineta gradonačelnika Novog Pazara zadužena za informisanje Ivana Milić rekla je danas da je Agencija za privatizaciju usvojila odluku ovdašnje Gradske skupštine i iz privatizaacije Ugostiteljskog preduzeća Lipa izuzela objekte Han, Granata i Šadrvan.

Ona je na konferenciji za novinare rekla da je ovom skupštinskom odlukom poništen ugovor sklopljen 1970. godine, kojim su Lipi dati na upravljanje ovi objekti.

„Odlukom Gradske skupštine, od 27. novembra 2008. godine, ovaj ugovor je poništen da bi tom odlukom Agencija za privatizaciju promenila podatke u vezi sa imovinom Lipe“, rekla je Milićeva.

Aukcijska prodaja Lipe zakazana je za petak, 20. februar. Početna cena je utvrđena na 137,3 miliona dinara, dok je kao minimum obaveznih investicija predviđena suma od 101,1 milion dinara.

Citirano


Član kabineta gradonačelnika i koordinator za omladinu, sport i turizam Zenib Biberović rekao je da će na predstojećem Sajmu turizma u Beogradu, Novi Pazar zajedno prezentovati gradska vlast, hotelijeri, tursitičke agencije i prevoznici u gradu.

On je nakon sastanka sa ovdašnjim hotelijerima novinarima rekao da će Gradska uprava i Turistička organizacija Novog Pazara prvi put ove godine imati zakupljen štand na ovom sajmu, koji će biti održan od 26. februara do 1. marta.

Na Sajmu će osim turističke ponude grada, biti izloženi brojni specialiteti po kojima su preooznatljivi Novi Pazar i čitava regija.

Reč je o pršuti, siru i kajmaku, ali i raznim vrstama pita, posebno mantijama.

Citirano


Predstavnici Turske agencije za razvoj boravili su danas u Novom Pazaru, i posle sastanka sa gradonačelnikom Mirsadom Đerlekom obišli Hamam, Staru čaršiju i Tvrđavu u parku.

Gradonačenik je prethodno u Novom Pazaru razgovarao i sa republičkim ombudsmanom Goranom Bašićem

Opsirnije na
Radio Sto +
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

RoyDin

Učenik

(10)

 • »RoyDin« je muško

Postovi: 123

Datum registracije: 22.04.2008

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

583

Srijeda, 25. Februar 2009

ooooooo

Pucnjava u Novom Pazaru, jedna osoba teško povređena
Autor: Tanjug | 24.02.2009. - 10:29

Nakon kraće prepirke, prošle noći oko ponoći u Novom Pazaru je došlo do pucnjave u kojoj je teške povrede zadobio Nermin Ademović (26) i on je hitno prebačen u Zdravstveni centar, rečeno je Tanjugu u tamošnjoj Policijskoj upravi.

U njega je pucao Nedžad Šaćirović (38) koji je, kako je rečeno, uhapšen i prema kome je primenjena mera polciijskog zadržavanja od 48 sati.
Šaćirović će u tom roku, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom istražnom sudiji.
Istražni postupak je u toku, a policija je najavila saopštenje o ovom događaju.
o| o| o| o| o| o| o| o| o| o| o| o| o| o|
Svaka moć u svijetu počinje kao moralna čvrstina.
Svaki poraz počinje kao moralno zakazivanje.

Tufan

Zlatna sredina

(10)

Postovi: 234

Datum registracije: 13.03.2008

Lokacija: tu sam

 • Poruku poslati

584

Utorak, 03. Mart 2009

Evo jos malo rezultata Suljove politike u Novom Pazaru:

Gradska komisija optužuje bivšu vlast
Nenamenski potrošili 53 miliona dinara

Autor: E. Halilović | 03.03.2009. - 05:00

NOVI PAZAR - Gradska komisija za preispitivanja rada vlasti predložiće gradskom veću podnošenje krivičnih prijava protiv ranijih čelnika zbog nenamenskog trošenja novca. Kao jedan od glavnih primera zloupotrebe navode nenamensko trošenje 700.000 evra namenjenih za gradnju stanova solidarnosti.

- Prethodna vlast je u mnogim slučajevima zloupotrebljavala položaj na štetu gradskog budžeta - tvrdi član ove komisije Tarik Imamović i dodaje da i nakon sedam meseci od pada prethodne vlasti neprestano pristižu odštetni zahtevi privatnih firmi od po nekoliko miliona dinara.
- Fond solidarnosti je 2006. godine na računu imao oko 53 miliona dinara, što je bilo oko 700.000 evra namenjenih za izgradnju stanova za socijalno ugrožene. Međutim, taj novac nije trošen namenski, kako je predviđeno, već za tekuće poslove - kaže Imamović. On je pozvao okružnog i opštinskog tužioca kao i policijsko Odeljenje za privredni kriminal da istraže sve malverzacije. Prema rečima još jednog člana ove komisije Ešrefa Rahića, grad je dužan da isplati milion evra zbog spora između AD „Razvitak“ i gradskog Zavoda za urbanizam. Pre osam godina Skupština je „Razvitku“ dala spornu parcelu u centru grada koju ovo preduzeće nije privelo nameni u roku od tri godine. Privremeni organ je 2006. godine poništio pravni osnov i stvorio uslove da se bivšim vlasnicima sporna parcela vrati.
- Ne bi bilo ništa strašno da je Imovinsko-pravna služba pozvala bivše vlasnike parcele da se obavi poravnanje. Bivši vlasnici su ranije dobili četiri placa na Rekreacionom centru, lokal i novac za izgradnju četiri kuće, a sada će dobiti i milion evra - kaže Rahić.
Kao još jedan primer u Komisiji navode parking prostor koji je dat privatnom preduzeću „Majera“ iz Gornjeg Milanovca. Za tri godine grad Novi Pazar nije dobio ni dinar od naplate parkiranja. U Komisiji navode i da je oko 60 ljudi dobilo u zakup na 99 godina placeve po niskim cenama.

- Kvadratni metar placa u gradu ustupan je za 30 evra na 99 godina. Još uvek se niko od nadležnih nije zainteresovao za ovo, ali niko neće moći da uništi dokaze koje posedujemo - rekao je načelnik Odeljenja za informisanje Azem Hajdarević.

Interesantno je da su DSS i NS bili u koaliciji sa prošlom vlašću Sulejmana Ugljanina, kao i sa sadašnjom vlašću Rasima Ljajića. Goran Sarić je bio zamenik predsednika opštine, a sada je pomoćnik gradonačelnika.
- Neka sve priče o zloupotrebama prošle vlasti provere nadležni organi. Ako je zloupotreba bilo, ja za njih nisam znao, jer je mnogo stvari rađeno mimo mene. Takvim stvarima treba da se bave isključivo nadležni organi - rekao je Sarić.

Izvor: www.blic.rs
SDA 1990

HamasNP

Učenik

(10)

 • »HamasNP« je muško

Postovi: 76

Datum registracije: 08.01.2009

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

585

Petak, 06. Mart 2009

Pojeli 600.000 ćevapčića za četiri godine

Novi Pazar - U minulih osam meseci nova gradska vlast u Novom Pazaru najviše posla imala je primajući, sabirajući i odužujući razna dugovanja koja je za sobom ostavila vlast Sulejmana Ugljanina i njegove koalicije. Ono što je pre nekoliko dana stiglo iz Opštinskog suda ovdašnjoj gradskoj upravi zaslužuje mesto u rubrici verovali ili ne.

Stigao je predlog za izvršenje u iznosu od skoro šest miliona dinara u korist Samostalne ugostiteljske radnje „Šadrvan“, poznatije kao ćevabdžinica „Kod Jonuza“. Dug je načinjen u periodu od februara 2004. (kada je predsednica opštine bila Vasvija Gusinac) do februara 2008. kada je na čelu lokalne vlasti bio Sulejman Ugljanin, sadašnji ministar bez portfelja u Vladi Srbije. Tako će grad Novi Pazar zbog ćevapčića morati da ide na sudsku parnicu.

Prostom računicom, zbog računa i količine pojedenih ćevapčića, dolazi se do podataka od kojih se vrti u glavi. Za 48 meseci bilo je 1.040 radnih dana. Ako se uzme da je prosečna cena ćevapčića po komadu 10 dinara (računajući tadašnje i sadašnje cene), onda su bivši opštinari za četiri godine pojeli 600.000 komada ćevapčića ili 576,9 komada dnevno, odnosno dva komada po glavi zaposlenog u opštinskoj administraciji.

- Potraživalac dugovanja je originalne fakture dostavio Opštinskom sudu, a oni nama predlog za izvršenje. Uložićemo prigovor izvršnom sudiji tog suda i ulazimo u parnicu. Na sudu tek treba da utvrdimo ko je potpisivao te račune, da li je to moguće, ko je išao da jede - kaže za Danas Hedija Škrijelj, gradska pravobraniteljka.

Nejasno je, kako je moguće da su sve ove godine izbegavane zakonske obaveze s tolikim potraživanjima. U Gradskom pravobranilaštvu mogli su samo da potvrde da iz još tri poznata novopazarska restorana imaju najave da će stići zahtevi za naplatu dugovanja za piće pripadnika bivše lokalne vlasti. Da se bivša Ugljaninova vlast dobro hranila, dokaz su i računi plaćani za lokalni specijalitet - mantije. Plaćani su računi u iznosu od 23.800 dinara, 31.611, 15.425 i 34.499 dinara. U periodu za koji postoje podaci mantije su koštale od sedam do deset dinara po komadu. Ovi računi su plaćeni. Zahvatanja iz opštinske kase nisu mimoišli ni odlasci kod muškog frizera. Uspomena na to vreme su i dva računa od po 221 dinar.

Izvor
HamasNP je dodao/la ovu sliku:
 • cevapmrak.jpg

Phikret

Profesionalac

(10)

 • »Phikret« je muško

Postovi: 1.033

Datum registracije: 27.07.2002

Lokacija: http://www.ph-code.com, Treći kamen od Sunca

 • Poruku poslati

586

Ponedjeljak, 09. Mart 2009

Narodna kancelarija i Mikro PC-World u Tutinu

Predstavnici Narodne kancelarije predsednika Republike Srbije i časopisa Mikro-PC World, posetili su u četvrtak 5. marta Tutin i uručili predstavnicima tamošnje osnovne škole Rifat Burdžević Tršo donaciju u računarskoj opremi, softveru, knjigama i časopisima.

Radi se o nastavku akcije pod nazivom "Probudimo IT Srbiju", koju su zajednički pokrenuli i već drugu godinu sprovode časopis Mikro PC World i Narodna kancelarija predsednika Republike Srbije.

Osnovnu školu Rifat Burdžević Tršo pohađa 1315 učenika koji dosada nisu imali računare za nastavu. Predstavnicima škole je uručena oprema za kabinet informatike koja se sastoji od 26 računara sa monitorima, štampača, Web kamera, projekcionog platna, antivirusnog softvera i računarske literature.

Donirani računari i računarska oprema prikupljeni su na manifestaciji dodele nagrada IT Globus 2008, odžanoj u decembru prošle godine, a u donatorskoj akciji su učestvovale kompanije Asbis, CT Computers, Mikros, Saga, BS Procesor, Direct Link, Bitsyu.net, Division, Gigabyte i Mikro knjiga. (G.B.)

Sting Lady

Profesionalac

(10)

 • »Sting Lady« je žensko

Postovi: 752

Datum registracije: 07.08.2005

Lokacija: Kitchener, ON

 • Poruku poslati

587

Petak, 20. Mart 2009

Evo dve vesti koje su mi vazne:

Citirano

Uhapšeni zbog trgovine ljudima

Izvor: RTS

Zbog trgovine ljudima, pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su dva muškarca iz Novog Pazara i jednu ženu iz Beograda, dok se za njihovim pomagačima i dalje traga, saopštila je policija.

Pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su dva muškarca iz Novog Pazara i jednu ženu iz Beograda zbog trgovine ljudima, dok se za njihovim pomagačima još traga. Kako se navodi u saopštenju policije, uhapšeni su Bajro Suljković (38 ) i Sabahudin Granica (46) iz Novog Pazara, kao i Gabrijela Imamović (37) iz Beograda. Policija ih sumnjiči da su, u dužem vremenskom periodu, vrbovali, kupovali i prodavali devojke, među kojima je bilo i maloletnica, za rad u kafe baru "Bristol" u Novom Pazaru, gde su ih navodili na prostituciju. Kao primer njihovog delovanja, policija navodi primer devojke K. D. (22) iz Subotice koju su "kupili" za 500 evra od nepoznate osobe iz tog grada, a potom su je u noćnom baru prinudili na prostituciju.

Policajci iz Novog Pazara izvršili su kontrolu tog ugostiteljskog objekta u sredu, 18. marta, gde su zatekli šest žena i devojaka koje su pružale seksualne usluge klijentima iz Novog Pazara i Raške. Policija će nastaviti rad na utvrđivanju svih okolnosti vezanih za rasvetljavanje tog krivičnog dela i drugih potencijalnih žrtava trgovine ljudima, nakon čega će, nadležnom Okružnom tužilaštvu biti podneta krivična prijava, dodaje se u saopštenju.Citirano

Uhapšeni zbog trgovine narkoticima

Izvor: Kurir
. . .
Pored Ismeta Grace, prema policijskom izveštaju, u istoj akciji uhapšeni su i Almir Šaljić (37) iz Sjenice i Enis Hajdarević (30) iz Priboja, nastanjeni u Sarajevu, državljani BiH i Republike Srbije, te Amir Gudžević (37) i Edin Poturović zvani Softa (38 ) iz Sarajeva, kao i Samir Bibić (31) iz Novog Pazara, srpski državljanin. Prilikom njihovog hapšenja zaplenjeno je 2,5 kilograma heroina, 100 grama spida, 10 grama kokaina, 200 grama marihuane i 51 doza ekstazija. Tržišna vrednost zaplenjene droge iznosi 250.000 KM.
Ima u meni tmine,
no ima u meni i vedrine,
i moja divna sloga.

hadalj

Profesionalac

(10)

 • »hadalj« je muško

Postovi: 1.445

Datum registracije: 26.07.2002

Lokacija: Paris

 • Poruku poslati

588

Petak, 20. Mart 2009


Citirano

Uhapšeni zbog trgovine narkoticima

2,5 kilograma heroina, 100 grama spida, 10 grama kokaina, 200 grama marihuane i 51 doza ekstazija. Tržišna vrednost zaplenjene droge iznosi 250.000 KM.Ioooo ovi ka da su bili samoposluga, nema sta nema
malo za promenu

 • »tidzanum« je žensko

Postovi: 129

Datum registracije: 10.10.2007

Lokacija: np

 • Poruku poslati

589

Utorak, 07. April 2009

Policijskim džipom na pešake
7. april 2009. | 01:34 | Izvor: B92
Novi Pazar -- Tri osobe povređene su u ponedeljak uveče, kada je u centru Novog Pazara, na njih naleteo policijski džip i udario ih.


Vozač džipa je oko 18 sati, tokom potere u ulici Rifata Burdževića, izgubio kontrolu nad vozilom, prešao na trotoar, udario tri pešaka i zaustavio se u izlogu apoteke.

Dve od tri povređene osobe zadržane su na odeljenju hirurgije novopazarske bolnice.

,,Ljepota zene je u njenim ocima, jer to su vrata njenog srca, mjesto gdje ljubav stanuje,,

Phikret

Profesionalac

(10)

 • »Phikret« je muško

Postovi: 1.033

Datum registracije: 27.07.2002

Lokacija: http://www.ph-code.com, Treći kamen od Sunca

 • Poruku poslati

590

Utorak, 07. April 2009

Evo nekih interesantnih komentara sa sajta blica.

Citirano

Goran | Utorak, 7 April 2009. 09:52h
Pa sta, to se svakom desava.. Evo ja sam prosle nedelje tako u mesaru uleteo..

daca | Utorak, 7 April 2009. 09:42h
emnas biju,ubijaju,sad su poceli i da nas gaze.TO MILICIJO NASA.

Zoran Lukic | Utorak, 7 April 2009. 00:54h
E bas ih krenulo:)

Mladen | Utorak, 7 April 2009. 00:53h

Zurio covek do kladionice, verovatno mu je utakmica pocinjala a imao siguran tip. Sta bi drugo moglo da bude? Mozda imao neka vazna posla da zavrsi. Ko smo mi da pitamo. Cuti, zakon je to!

jelen | Utorak, 7 April 2009. 00:44h

PRAVDA Za udarene osobe od strane panduracije!

MATRIX

Zlatna sredina

(10)

 • »MATRIX« je muško

Postovi: 538

Datum registracije: 22.04.2007

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

591

Utorak, 07. April 2009

Polako, ljudi, da sagledamo sve okolnosti. Možda nije vozač kriv...
我还记得

Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško
 • »Tashke« je autor ove teme

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

592

Utorak, 21. April 2009

Nizom manifestacija i kulturno-umetničkih događaja obeležen je 20. april, Dan Novog Pazara.

Gradonačelnik Mirsad Đerlek ocenio je tim povodom da samo udruženi građani, bez obzira na političku i versku pripadnost, mogu graditi bolju budućnost grada i čitavog regiona.

"Nadamo se da će iz Novog Pazara ubuduće ići svetle i lepe slike kroz celu Srbiju i region i da on neće više biti na stranicama crne hronike, nego centar pozitivnih dešavanja", rekao je Đerlek.

On je najavio da će Novi Pazar uskoro biti organizator jednog filmskog festivala, a obećao je i da će ovogodišnji muzički festival "Stari grad", koji se održava krajem jula, biti na višem nivou.

Đerlek je kazao da Novi Pazar zbog ekonomske krize, svoj dan obeležava skromno, ali ipak svečano.

"Bilo je potrebno samo animirati mlade pa da sve bude ovako svečano, kao što to i dolikuje našem gradu", ocenio je Đerlek.

A u Multumedijalnom centru organizovan je svečani prijem na kojem su prisustvovali predstavnici republičkih, međunarodnih i gradskih organizacija i institucija.

http://www.novipazar.org.rs/index.php?op…vesti&Itemid=29

Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

ajla

Zlatna sredina

(10)

Postovi: 539

Datum registracije: 05.03.2006

 • Poruku poslati

593

Petak, 24. April 2009


Tekstilni radnici iz Novog Pazara već tri dana štrajkuju glađu
Iz protesta odsekao sebi prst i pojeo ga
Autor: B92 | Foto:Arhiva | 24.04.2009. - 16:48


Predsednik udruženja tekstilnih radnika iz Novog Pazara Zoran Bulatović, koji sa grupom radnika štrajkuje glađu, odsekao je sopstveni prst i pojeo ga, navodi B92.

Bulatović je najavio da će to svakog dana činiti po jedan radnik dok im se ne isplate zarade od 1993. do prestanka radnog odnosa. Članovi udruženja tekstilnih radnika u Novom Pazaru su se pre tri dana zaključali u prostorije svoje asocijacije u zgradi "Jezero" i započeli štrajk glađu. Međutim, danas je predsednik tog udruženja Zoran Bulatović sebi odsekao prst i pojeo ga, a to će, prema njegovim rečima, svakog narednog dana učiniti po jedan radnik.
Gradonačelnik Novog Pazara Mirsad Đerlek, inače lekar, odvezao je Zorana Bulatovića u bolnicu gde mu je pružena pomoć.

Radnici koji štrajkuju zahtevaju isplatu zarada za period od 1993. godine do prestanka radnog odnosa po osnovu sporazuma o socijalnom programu. U pismu koje su uputili ministarstvu finansija i ekonomije traže da se hitno završi započeta konverzija dugova holding kompanije "Raška", kao i povezivanje i dokup radnog staža od države za radnike kojima nedostaje do pet godina za prevremeni odlazak u penziju.
Zahtevi su upućeni i premijeru Mirku Cvetkoviću kao i na adresu Ministarstva pravde.

U pismima između ostalog piše da su radnici "zakinuti" za pimanja od 65 odsto od prosečne zarade i pred Opštinskim sudom u Novom Pazaru pokrenute su tužbe. Sudskom zaplenom i prodajom jednog dela imovine neki radnici uspeli su da naplate deo svojih potraživanja.
Radnici smatraju da postoji očigledna namera da se izbegnu obaveze koje su im zakonima Republike garantovana.
Udruženje tekstilnih radnika predložilo je Agenciji za privatizaciju da se prodajom imovine koja nije u funkciji proizvodnje izmiri bar deo njihovih potraživanja, što je i navedeno i njihovom pismu.

Zabarikadirani u svojim prostorijama, radnici tvrde da su njihov štrajk i ovakvi potezi usmereni prema državi zbog, kako kažu, njene nebrige prema radnicima. Oni kažu da su lokalne vlasti u poslednjih nekoliko meseci učinile sve što je u njihovoj moći da pomognu radnicima, ali da u Beogradu "neko koči sve".
Kako B92 saznaje, ispred prostorija u kojima su štrajkači zatvoreni, okupljaju se radnici i drugih preduzeća iz Novog Pazara čija sudbina je ista, a u prostorijama su radnici iz pogona fabrike "Raške" u Sjenici i Tutinu.

Inače, članovi udruženja tekstilnih radnika štrajkovali su više puta u poslednje dve godine. Pre tačno godinu dana, štrajkovali su glađu 19 dana.
U tekstilnom kombinatu "Raška” koji je nekada zapošljavao oko 4.000 radnika danas ih radi jedva stotinak.

HANY

Učenik

(10)

 • »HANY« je žensko

Postovi: 157

Datum registracije: 22.04.2009

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

594

Petak, 24. April 2009

Da ovo je stvarno neverovatno.....
Da li neko poznaje tog coveka???

@ef

Majstor

(22)

 • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

 • Poruku poslati

595

Srijeda, 06. Maj 2009

Blic

Citirano

BEOGRAD - Postupak izručenja jednog od najistaknutijih pripadnika rožajskog narko-klana Seada Lukača danas bi ozbiljno mogao da naruši službene odnose srpske policije i pravosuđa sa kolegama iz Holandije. Lukačeva ekstradicija u tu zemlju, koja je zakazana za danas, u poslednjem momentu je dovedena u pitanje odlukama Okružnog suda u Novom Pazaru, ali kako pretpostavljaju u policiji, i pritiscima crnogorske mafije, ekskluzivno saznaje „Blic”.

- Crnogorska mafija je poslednjih meseci vršila ozbiljan pritisak kako bi sprečila Lukačevo izručenje Holandiji. Tamošnja policija je za njim raspisala međunarodnu poternicu zbog sumnje da je umešan u ubistvo, ali je nekome u Crnoj Gori očigledno veoma bitno da do doga ne dođe. Pritisci u cilju sprečavanja Lukačeve ekstradicije vršeni su i na policiju i na pravosuđe - kaže za „Blic” izvor iz vrha MUP-a Srbije.
Odobrenje za njegovo izručenje, koji se od novembra nalazi u zatvoru u Novom Pazaru, još pre nekoliko meseci potpisala je ministarka pravde Snežana Malović. Nakon potpisivanja usledio je dogovor između naše i holandske policije o datumu i načinu njegovog izručenja. Problem je, međutim, iskrsao u sudu u Novom Pazaru, čijom odlukom najpre nije odobreno vraćanje Lukačevog zaplenjenog pasoša, čime je indirektno stopirana ekstradicija.
- Sledeća odluka suda bila je da se ne dopušta izručenje, zbog čega je Vrhovni sud po hitnom postupku pokrenuo upravni spor. Odluka suda u Novom Pazaru je odbačena, ali ni tu nisu okončane „pravne zavrzlame”. U poslednjem momentu, uoči današnjeg dolaska holandskih policajaca koji treba da preuzmu Lukača, sud u Novom Pazaru se ponovo obratio Vrhovnom sudu sa zahtevom za odlaganje ekstradicije - kaže naš izvor.
On navodi i da bi taj zahtev mogao da dovede do ozbiljnog incidenta između Srbije i Holandije, čiji su predstavnici za danas rezervisali avionsku kartu za Beograd.
Lukač je inače evidentiran u plavoj knjizi o organizovanom kriminalu crnogorske Agencije za nacionalnu bezbednost, u kojoj je njegovo ime navedeno kao istaknutog člana rožajskog narko-klana kojim upravlja Suvad Musić. U izveštaju ANB navodi se da se ova grupa izdvaja po stepenu organizovanosti, uspostavljenim vezama sa kriminogenim strukturama sa Kosova i iz zemalja iz okruženja, kao i o finansijskoj moći.
„Grupom upravljaju braća Suvad i Samir Musić, a istaknuti članovi su Mersad Zejnelagić i Sead Lukač”, navodi se u izveštaju.

Brojna privođenja

Lukač je 7. novembra prošle godine uhapšen na graničnom prelazu Mehov krš po poternici Holandije, nakon čega mu je određen ekstradicioni pritvor. Crnogorska policija je posle Lukačevog hapšenja potvrdila da je on u leto 2008. bio privođen u Budvi, gde drži hotel „Amsterdam”, zbog navodnog pokušaja ubistva, ali je žrtva svedočila u njegovu korist, pa je pušten na slobodu. Privođen je i krajem 2005. godine u Rožajama, kada je u sukobu sa sugrađaninom, koji takođe živi u Holandiji, ispalio nekoliko hitaca u vazduh.
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

Phikret

Profesionalac

(10)

 • »Phikret« je muško

Postovi: 1.033

Datum registracije: 27.07.2002

Lokacija: http://www.ph-code.com, Treći kamen od Sunca

 • Poruku poslati

596

Srijeda, 06. Maj 2009

Citirano

Orginalno od @ef
Blic

Citirano

BEOGRAD - Postupak izručenja jednog od najistaknutijih pripadnika rožajskog narko-klana Seada Lukača danas bi ozbiljno mogao da naruši službene odnose srpske policije i pravosuđa sa kolegama iz Holandije. Lukačeva ekstradicija u tu zemlju, koja je zakazana za danas, u poslednjem momentu je dovedena u pitanje odlukama Okružnog suda u Novom Pazaru, ali kako pretpostavljaju u policiji, i pritiscima crnogorske mafije, ekskluzivno saznaje „Blic”....quote]


A propo ove vesti. Baš sam danas pročitao istu i zaprepastio se kad sam se setio nečega! o|

Naime, prošle godine, negde u septembru, vraćajući se sa Novog Beograda ostadoh bez prevoza i upravo je naišao Crni mercedes S klase AMG sa Rožajskim tablicama! Pitao me vozač kako da dođe do Brankovog mosta i pošto nije shvatio kako posle mog objašnjenja, rekoh mu da pođemo zajedno jer sam ostao bez prevoza (i bez love). Kako sam ušao u auto, pitao me odakle sam i jesam li crnogorac (po akcentu :)). Ja njega pitah za ime i prezime i reče da se zove Sead Lukač. Naivno ga pitah kojim povodom u Beogradu, i reče da je došao poslom! Pretpostavio sam da je mutan čim vozi takav auto i spava u hotelu Zira :) i samo sam čekao dan kad ću pročitat' nešto o njemu! o|

ajla

Zlatna sredina

(10)

Postovi: 539

Datum registracije: 05.03.2006

 • Poruku poslati

597

Ponedjeljak, 11. Maj 2009

Uhapšena dvojica zbog silovanja 12-godišnje devojčice Autor: Tanjug | 11.05.2009. - 14:15

Novopazarska Policijska uprava saopštila je danas da je uhapsila Ersana M. (19) i Selvera M. (19), iz Novog Pazara, zbog sumnje na krivično delo silovanja devojčice.

Njih dvojica su, kao se navodi, u avgustu prošle godine pretnjom i prinudom silovali dete M.S. (12) iz istog grada. To krivično delo je prijavljeno tek 8. maja ove godine zbog straha deteta.
U saopštenju se dodaje da su uhapšene i dve osobe zbog sumnje da su počinili krivična dela razbojništva i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.
Uhapšeni je Denis H. (31) zbog razbojništva, koji je u subotu oko 18,30 sati, u Ulici Save Kovačevića, napao Almu Đ. oteo joj novčanik i mobilni telefon.
Policija je uhapsila i Emira H. (29) zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih sredstava.
Prilikom pregleda vozila crnogorskih registarskih tablica, u kojem se uhapšeni nalazio na mestu suvozača, pronađeno je 750 komada municije, piše u policijskom saopštenju.

BlicTashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško
 • »Tashke« je autor ove teme

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

598

Petak, 15. Maj 2009

Kulturne aktivnosti

<style type="text/css">
<!--
.quote {width:350px; padding: 6px; border: solid 1px #456B8F; font: 10px helvetica, verdana, sans-serif; color: #222222; background-color: #ffffff}
.quote a {font: 13px arial, serif; color: #003399; text-decoration: underline}
.quote a:hover {color: #FF9900; }
-->
</style><div class="quote"><a href="http://www.radiostoplus.com/index.php?op…2&Itemid=2&quot; target="_blank">“Noć muzeja” i u Novom Pazaru</a><br />Radio Sto Plus - Friday, 15 May 2009<br /><div align="right">© <a href="http://www.radiostoplus.com&quot; target="_blank">Radio Sto Plus</a></div></div>


<style type="text/css">
<!--
.quote {width:350px; padding: 6px; border: solid 1px #456B8F; font: 10px helvetica, verdana, sans-serif; color: #222222; background-color: #ffffff}
.quote a {font: 13px arial, serif; color: #003399; text-decoration: underline}
.quote a:hover {color: #FF9900; }
-->
</style><div class="quote"><a href="http://www.radiostoplus.com/index.php?op…3&Itemid=2&quot; target="_blank">Maturanti plesali sa Evropom </a><br />Radio Sto Plus - Friday, 15 May 2009<br /><div align="right">© <a href="http://www.radiostoplus.com&quot; target="_blank">Radio Sto Plus</a></div></div>


<style type="text/css">
<!--
.quote {width:350px; padding: 6px; border: solid 1px #456B8F; font: 10px helvetica, verdana, sans-serif; color: #222222; background-color: #ffffff}
.quote a {font: 13px arial, serif; color: #003399; text-decoration: underline}
.quote a:hover {color: #FF9900; }
-->
</style><div class="quote"><a href="http://www.radiostoplus.com/index.php?op…1&Itemid=2&quot; target="_blank">Sutra počinje 34. festival Omladinskih horova Srbije</a><br />Radio Sto Plus - Friday, 15 May 2009<br /><div align="right">© <a href="http://www.radiostoplus.com&quot; target="_blank">Radio Sto Plus</a></div></div>


Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

RoyDin

Učenik

(10)

 • »RoyDin« je muško

Postovi: 123

Datum registracije: 22.04.2008

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

599

Nedjelja, 17. Maj 2009

ooooooooo

Sukob dve islamske zajednice u Srbiji
Mustafa Makić za ranjavanje optužuje Muamera Zukorlića
Autor: E.B. | 17.05.2009. - 00:00

Predsednik Sabora Islamske zajednice Sandžaka Mustafa Makić, koji je ranjen je u nogu u petak uveče u Sjenici, izjavio je Tanjugu da je uveren da je nalogodavac napada glavni muftija rivalske Islamske zajednice Muamer Zukorlić.

Makića je oko 22 sata napala nepoznata osoba i ispalila više hitaca na vozilo u kome se nalazio. On je posle ranjavanja prebačen u prijepoljsku bolnicu i nije životno ugrožen.
Makić tvrdi da mu Zukorlić već duže vreme preti posredstvom svojih telohranitelja. „Kada nije uspeo da me uplaši, pokušao je da me podmiti. U moju kuću je dolazio Hajro Tutić, predsednik Sabora Islamske zajednice u Srbiji, i nudio mi 50.000 evra, posao i stan u Novom Pazaru ili Beogradu, samo da podržim Zukorlića“, rekao je Makić.
Identičnu izjavu prethodno je dao i Adem Zilić, reis-ul-ulema Islamske zajednice kojoj pripada Makić. „Ko je izvršilac još ne znamo, ali znamo ko je nalogodavac. To je muftija Muamer Zukorlić. Odgovornost Mustafe Cerića je ista kao i izvršioca i nalogodavca“, rekao je Zilkić. On je dodao da ovaj čin nije Islamska zajednica u Srbiji, sa glavnim muftijom Muamerom Zukorlićem na čelu, deo je Rijaseta u BiH. Rivalska Islamska zajednica Srbije, kojoj pripada Makić, nije deo tog Rijaseta, već je izabrala svog reisa Adema Zilkića.
Ove dve zajednice se međusobno ne priznaju. U pokušajima da uspostave kontrolu nad što više objekata i institucija, pripadnici dve islamske zajednice su se do sada više puta fizički sukobljavali, a u tim incidentima je nekoliko osoba ranjeno vatrenim oružjem.

Mešihat negira umešanost u incident
Mešihat Islamske zajednice u Srbiji, na čelu sa glavnim muftijom Muamerom Zukorlićem, negirao je juče bilo kakvu umešanost u preksinoćni incident u Sjenici. Reagujući na izjavu Reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Adema Zilkića koji je za taj incident optužio muftiju Zukorlića kao nalogodavca, iz Mešihata su poručili da je reč o pokušaju razbijanja Islamske zajednice.

o| o| o| o| o|
Svaka moć u svijetu počinje kao moralna čvrstina.
Svaki poraz počinje kao moralno zakazivanje.

Jahja

Profesionalac

(10)

 • »Jahja« je muško

Postovi: 1.273

Datum registracije: 15.08.2007

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

600

Nedjelja, 17. Maj 2009

Ovo je smesno, bas me interesuje ko ce se upecati?
Svi smo Allahovi i svi se Njemu vracamo.

3 korisnika osim vas pregledava ovu temu.

3 Gostiju

Korišteni tagovi

Novi Pazar, Sandzak, vesti, vijesti, vjesti

Social bookmarks