Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

Mono

Zlatna sredina

(10)

Postovi: 261

Datum registracije: 19.03.2007

Lokacija: https://www.facebook.com/profile.php?id=100000235183433&sk=info

 • Poruku poslati

601

Nedjelja, 17. Maj 2009

A sto se tice ranjavanja ef.Makica evo vijest od
Utorak, 20. Januar 2009.| 18:06

Ugljaninova kriza izazvala raskol kod Zilkića

Utorak, 20. Januar 2009.| 18:06

Views : 1308

Ugljaninov krah u Sandžaku i gubitak vlasti u skoro svim opštinama u kojima je bio neprikosnoveni vladar, zasigurno će se odraziti i na cjelokupnu situaciju u Sandžaku. Prvi nagovještaji da će sa Ugljaninom otići i sve što se poistovjećuje sa njim je i raskol u redovima njegovih plaćenika okupljlenih oko Zilkića.

[SIZE=2]Naime, kako saznajemo iz Zilkićevih redova izašao je Mustafa Makić, imam iz Sjenice. Makić je bio jedna od glavnih persona u ovoj kvazi- tvorevini[/SIZE]
U Sandžaku poznat kao saradnik raznih službi što i sam nije krio. Naš izvor navodi da je Makić napustio ovu grupu zbog nedostatka finansija koje su im uskraćene od strane opštinskih struktura vlasti u Sandžaku a i Ministarstava u Beogradu.

Zanimljivo je i to što kriza ove skupine počinje padom Ibrahima Fakovića zvanog Krnjo. Od pada Krnja i nekoliko narko-dilera u Sandžaku, evidentan je smanjen intezitet njihovih aktivnosti, što se dovodi u vezu sa nedostatkom finansijske podrške Zilkiću koja je dolazila iz podzemlja.

Poslije nekoliko desetina imama, koji su ga napustili na samom početku puča, kada su shvatili o čemu se radi i šta se sprema, ovo je najznačajniji izlazak nekog imama iz redova Zilkića. Makićevo djelovanje dugoročno nije moglo štetiti Islamskoj zajednici, imajući u vidu da se radi o licu koje nema osnovnu školu, ali je on zasigurno neko ko je doprinio širenju smutnje i izazivanja krize zbog svojih poznatih veza u tajnim službama što je na samom početku bilo opasno i štetno.

Maka je važio za nekoga ko će uspostaviti odnose sa vrhom Države, i ko će obezbijediti naklonost Policije, što je dobrim dijelom i uspjevao.

Poznavaoci ovdašnjih prilika ukazuju da je to početak kraja krize izazvane oko Islamske zajednice. Neminovno je da će se stvari vratiti na svoje i da će država, ipak, uvažiti želju vjernika da očuvaju jedinstvenu Islamsku zajednicu koja će održavati duhovnu vezu sa Sarajevom što ni u kom pogledu ne znači okretanje od države u kojoj žive, za šta su bili optuživani.


N.I.

http://www.islamskazajednica.org/index.p…sk=view&id=2065

 • »Dipche_boy« je muško

Postovi: 58

Datum registracije: 27.04.2005

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

602

Ponedjeljak, 25. Maj 2009

GRADONACELNIK NOVOG PAZARA MIRSAD DJERLEK U EMISIJI PIRAMIDA O ISLAMSK

NIJE BITNO STA KAZU LJUDI, BITNO JE DA ZNAS STA TI PRICAS!

Mono

Zlatna sredina

(10)

Postovi: 261

Datum registracije: 19.03.2007

Lokacija: https://www.facebook.com/profile.php?id=100000235183433&sk=info

 • Poruku poslati

603

Utorak, 26. Maj 2009

Muljanje!

Narodni poslanik Bajram Omeragić pod sumnjom da je zloupotrebom službenog položaja podstrekivanjem, zajedno s Besimom Tafilovićem, oštetio firmu „Santel“ iz Novog Pazara za više od 25 miliona dinara

BEOGRAD - Okružnom javnom tužilaštvu prošle nedelje podneta je krivična prijava protiv narodnog poslanika i zamenika šefa poslaničke grupe manjina Bajrama Omeragića zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj podstrekivanjem, saznaje Kurir! Naime, njega i Besima Tafilovića, direktora preduzeća „Santel“ d.o.o. iz Novog Pazara, tužio je Murat Tiganj, suosnivač pomenute firme, zbog neovlašćenog ustupanja celokupne imovine i prava novoosnovanom preduzeću „Santel mobil“ a.d. iz Novog Pazara, čiji je vlasnik Ajšen Čolaković, nevenčana supruga Omera Omeragića, rođenog brata Bajrama Omeragića!

- Besim Tafilović i Murat Tiganj osnovali su preduzeće za trgovinu „Santel“ sa sedištem u Novom Pazaru. U toj formi Tafilović je imao 51 procenat udela, a Tiganj 49 procenata. Odmah po osnivanju, firma sa Telekomom Srbije zaključuje ugovor o pružanju dilerskih usluga, to jest o prodaji „pripejd“ i „postpejd“ kartica, kao i elektronskih dopuna građanima. Bajram Omeragić, koristeći funkciju narodnog poslanika, verovatno je doprineo da firma dobije takav posao sa Telekomom. Problem je to što je Besim Tafilović, inače blizak prijatelj i mogući srodnik s Bajramom Omeragićem, neovlašćeno i po Omeragićevom nalogu prebacio celokupnu imovinu i ovlašćenja na kasnije osnovanu firmu „Santel mobil“, čime je prethodno preduzeće oštećeno za više od 25 miliona dinara! - tvrdi Tiganjev advokat Borislav Borković, koji je podneo krivičnu prijavu. Kako Borković tvrdi, prema Tiganjevim saznanjima, vlasnik preduzeća „Santel mobil“ je Ajšen Čolaković, nevenčana supruga Omera Omeragića, rođenog brata Bajrama Omeragića.

- Moj klijent nije znao za ove malverzacije. Njemu je objašnjeno da „Santel“ posluje loše, pa mu je čak predložena i likvidacija! To je u najmanju ruku zbunjujuće, budući da je firma prihodovala više od 4.100.000 dinara od oktobra 2005. do juna 2006. godine! Ovde je reč o velikim malverzacijama! - zaključuje advokat Murata Tiganja.

.Zamenik šefa poslaničke grupe manjina u parlamentu Bajram Omeragić, sa druge strane, nije bio dostupan za komentar. Osoba koja se javila na njegov broj telefona i predstavila se kao njegov saradnik rekla nam je da će preneti poruku, međutim, nakon toga niko se nije javljao na naše poruke i pozive.

TIGANJ: VEROVAO SAM MU


Suosnivač „Santela“ Murat Tiganj u izjavi za Kurir kaže da je Bajramu Omeragiću verovao na reč.
- Sve vreme mi je govorio da je firma u minusu i da nema para. I ja sam u to poverovao, sve dok nisam otišao u Telekom i imao uvid u poslovanje. Pokušao sam da razgovaram s njim, prvo je pristao na razgovor, a onda odustao. Poslednji put kad sam se čuo sa njim, prošle nedelje, rekao sam mu da ćemo nadalje komunicirati preko suda - priča Tiganj.

http://www.kurir-info.rs/clanak/politika…5-2009/muljanje

@ef

Majstor

(22)

 • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

 • Poruku poslati

604

Utorak, 26. Maj 2009

Beta

Citirano

KRAGUJEVAC, 26. maja 2009. (Beta) - Predstavnici četiri grada i sedam opština centralne Srbije pokrenuli su inicijativu da se vojni aerodrom Lađevci kod Kraljeva koristi i kao civilna vazdušna luka, rekli su danas agenciji Beta u upravi Kragujevca.

Član Gradskog veća Kragujevca za privredu Vlado Vučković kazao je da projekat podržavaju gradovi Kragujevac, Kraljevo, Čacak i Novi Pazar i opštine Raška, Gornji Milanovac, Vrnjačka Banja, Ivanjica, Knić, Lučani i Trstenik.

"Ideju su podržali i predstavnici Ministarstva odbrane i Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije", rekao je Vučković.

On je ocenio da je izuzetno značajna inicijativa da se aerodrom Lađevci otvori i za civilni saobraćaj s obzirom da bi nova vazdušna luka mogla da opslužuje područje od oko dva miliona stanovnika centralne Srbije.

U prvoj fazi rada aerodrom u Lađevcima bi primao manje avione u klasi do 60 putnika.

Prema rečima Vučkovića, prvi korak u realizaciji projekta je izrada saobraćajno-ekonomske studije koja bi trebalo da potvrdi opravdanost pretvaranja vojnog aerodroma Lađevci u mešoviti, vojno-civilni.

"Izrada te studije će koštati 177.057 dolara, a lokalne uprave bi trebalo da učestvuju u sufinansiranju, srazmerno broju stanovnika" rekao je Vučković.

Deo ukupnih troškova izrade studije biće pokriven donatorskim sredstvima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), sa 85.000 dolara.

"Grad Kragujevac će učestvovati u sufinansiranju sredstvima iz budzeta od 22.263 dolara", kazao je Vlado Vučković agenciji Beta.
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

@ef

Majstor

(22)

 • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

 • Poruku poslati

605

Srijeda, 27. Maj 2009

Radio Televizija Vojvodine

Citirano

NOVI PAZAR - Ministarstvo vera je adekvatno reagovalo povodom izjava reis-ul-uleme Islamske zajednice Bosne i Hercegovine Mustafe Cerića izrečenih prilikom posete Sandžaku o kršenju ljudskih i verskih prava muslimana u Srbiji, ocenio je danas ministar bez portfelja u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin.

"Ministarstvo vera je bilo tolerantno, reagovanje je bilo adekvatno i trebalo je da do kraja ostane pri svom stavu", rekao je Ugljanin Tanjugu.

Ministarstvo vera je u dva dana prošle sedmice izdalo dva saopštenja u kojima je osudilo Cerićeve, kako je navedeno, uvredljive izjave na račun položaja Bošnjaka u Srbiji proglasivši ga nepoželjnim gostom.

Partner

Sutradan je Ministarstvo vera taj stav ublažilo, istakavši da je "netačno i zlonamerno" interpretiran u medijima.

Ugljanin, koji je u Vladi Srbije zadužen za regionalni razvoj nerazvijenih opština, smatra da ministarstvo posle svega mora jasno da se odredi koja je od dve islamske zajednice partner državi - Mešihat Islamske zajednice u Srbiji ili Rijaset Islamske zajednice Srbije.

"Država mora da odluči da li za partnera hoće islamsku zajednicu koja je istureno odeljenje susedne države ili autentičnu islamsku zajednicu koja ima tradiciju i legitimitet i poštuje teritorijalni integritet i suverenitet države. Vrhovni poglavar te zajednice je i državljanin ove zemlje", rekao je Ugljanin.

On smatra da je pogrešno to što Ministarstvo vera finansira islamsku zajednicu čije je sedište u drugoj zemlji.

Ugljanin je zahvalio ministru za ljudska i manjinska prava Svetozaru Čipliću koji je, kako je rekao, vrlo odgovorno i blagovremeno reagovao, na tvrdnju da se u Srbiji krše ljudska prava i verske slobode muslimana.

Ugljanin je rekao da je Cerićevu izjavu čuo preko TV, ali da nije čuo nijedan valjan argument u prilog takve izjave.

On je ponovio stav da je reis-ul-ulema Cerić o pitanjima eventualnog kršenja ljudskih prava i verskih sloboda muslimana u Srbiji, ukoliko se u njih na licu mesta uverio, trebalo da se obrati reis-ul-ulemi Rijaseta Islamske zajednice Srbije Ademu Zilkiću.

Probleme rešava država

Što se ministara iz reda bošnjačkog naroda u Vladi Srbije tiče, Ugljanin je kažao da je u vladu ušao kao predstavnik koalicije Bošnjačka liste za evropski Sandžak s namerom da svi problemi koji postoje budu rešeni, kao i oni novi ukoliko bi se pojavili i to kroz institucije sistema i nadležna ministarstva.

"Kao i u svim zemljama, ni u Srbiji nije sve zlatno... ima pojedinačnih kršenja prava, ali i prekoračenja ovlašćenja .., a mi imamo svršene mehanizme da te stvari rešimo na samom izvoru, a ne da od toga pravimo pozorište", poručio je Ugljanin.

O oktobra 2007. godine u Srbiji deluju dve islamske zajednice - Islamska zajednica Srbije kojom rukovodi reis-ul-ulema Zilkić i Islamska zajednica u Srbiji koju predvodi glavni muftija Muamer Zukorlić.

Dve zajednice se međusobno ne priznaju, a njihovi sukobi su redovna pojava, ne retko i oružana.


Boldovani deo pokazuje da "problem" zapravo nije u Muameru Zukorlicu kako su glavni akteri pokusaja puca u IZ u pocetku govorili, vec islamska zajednica onakva kakva je sada. Sulejman Ugljanin je jedan od najzasluzniji ljudi za obnavljanje IZ u Novom Pazaru jos pre skoro 20 godina, a onda je preko noci poceo da osporava legitimitet i autenticnost te iste IZ. Ja razumem da doticni ima licnih nesuglasica sa Muamerom Zukorlicem, ali nikako ne mogu da shvatim zbog cega je to preneo na IZ.

A ovaj deo o tome da li drzava hoce IZ zajednicu koja postuje teritorijalni intergritet i suverenitet drzave je biser sam po sebi. Kako zbog izrecenog, tako i zbog toga ko je to izjavio.

I na kraju, drzava nije ta koja treba da bira koja joj IZ vise pase, vec su muslimani ti koji ce da izgrade IZ onako kako to zele, a drzava moze samo da tu IZ prihvati kao partnera i nista vise. IZ treba da se pravi na nacin da zadovolji potrebe vernika, a ne drzave.
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

reja

Učenik

(10)

 • »reja« je muško
 • »reja« je zabranjen

Postovi: 150

Datum registracije: 28.02.2009

 • Poruku poslati

606

Srijeda, 27. Maj 2009

Slazem se sa ovim sto Ef rece, da narod sam treba da bira ono sto hoce, a da drzava kao partnera prihvati ono sto narod izabere. Problem je sto drzava uvijek bira kontra partnere. Tako je godinama drzavi bio partner Rasim, iako je narod kao legitimnog predstavnika izglasavao Ugljanina. To je nepobitna cinjenica. Dakle, drzava se poigrava sa nama vec godinama, a sada to i nastavlja, no ipak ne mozemo reci da su nam prava kao Bosnjacima u poredjenju sa prethodnim godinama ugrozena.

 • »Dipche_boy« je muško

Postovi: 58

Datum registracije: 27.04.2005

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

607

Srijeda, 27. Maj 2009

27.05.2009 televizija Universa Novi Pazar

Dipche_boy je dodao/la ovu sliku:
 • logo universa.jpg
NIJE BITNO STA KAZU LJUDI, BITNO JE DA ZNAS STA TI PRICAS!

@ef

Majstor

(22)

 • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

 • Poruku poslati

608

Četvrtak, 28. Maj 2009

Biznis

Citirano

Predstavnici Programa razvoja opština u jugozapadnoj Srbiji (PRO) i Agencije za ekonomski razvoj Sandžaka (SEDA) potpisali su danas u Novom Pazaru ugovor o donaciji vredan 81.000 evra.
Sredstva za donaciju, koja će biti usmerena za nabavku kompjuterske opreme, instaliranje kompjuterskog sistema za prikupljanje, obradu i praćenje dokumentacije (INDOK sistem), kao i za pokrivanje operativnih troškova, obezbedili su Evropska unija i Vlada Švajcarske, navedeno je u saopštenju programa PRO.
PRO je razvojni projekat u jugozapadnoj Srbiji, koji se, u saradnji i sa vladom Srbije, sprovodi u Ivanjici, Novoj Varoši, Priboju, Prijepolju, Raški, Sjenici, Tutinu i Novom Pazaru .
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

Mono

Zlatna sredina

(10)

Postovi: 261

Datum registracije: 19.03.2007

Lokacija: https://www.facebook.com/profile.php?id=100000235183433&sk=info

 • Poruku poslati

609

Četvrtak, 28. Maj 2009


Ministarstvo vera: Finansiramo islamske institucije

28. maj 2009. | 00:23BEOGRAD - Ministarstvo vera Srbije je otvoreno za svaku vrstu dijaloga i obaveza je ministra da se sreće i razgovara sa verskim vođama u Srbiji o svim pitanjima njihovog života i rada, izjavio je juče Tanjugu ministar vera Bogoljub Šijaković i dodao da Ministarstvo izdvaja značajna sredstva za potrebe Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.

"Da bih nekog primio, taj mora da izrazi želju da razgovaramo. Muftija Muamer Zukorlić dosad se nijednom nije sa takvim zahtevom obratio Ministarstvu vera", rekao je Šijaković na pitanje koje mu je postavljeno posle susreta sa predstavnicima Islamske zajednice Srbije na čelu sa reisom Ademom Zilkićem.

U Ministarstvu vera dobra volja već postoji, rekao je Šijaković i dodao da Ministarstvo to potvrđuje i tako što svakog meseca oko dva miliona dinara izdvaja za potrebe Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.

"Đački internat medrese "Gazi Isa beg" u Novom Pazaru mesečno dobija 650 hiljada, za stipendije 23 studenta Fakulteta islamskih studija, takođe u Novom Pazaru, mesečno dajemo 300 hiljada, a za honorare predavača na tom fakultetu godišnje plaćamo dva miliona dinara", objasnio je ministar vera.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo mesečno uplaćuje i penzijsko-invalidsko osiguranje za sve stalno zaposlene na ovoj visokoj teološkoj školi, dok za stipendiranje učenika verskih škola i fakulteta iz Bujanovca i Preševa, koji se školuju u Novom Pazaru, Prištini i u arapskim zemljama, mesečno izdvaja oko 200 hiljada dinara.

"Svakog meseca finansiramo i izdavanje „Glasa islama", zvaničnog glasila Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, koje iz broja u broj na neprimeren način piše o najvišim državnim ličnostima i organima Srbije, pa i o Ministarstvu vera", zaključio je Šijaković.


http://www.rtv.rs/sr/vesti/drustvo/drust…vest_133630.jsp

 • »Dipche_boy« je muško

Postovi: 58

Datum registracije: 27.04.2005

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

610

Ponedjeljak, 01. Juni 2009

vijesti 01.06.2009

NIJE BITNO STA KAZU LJUDI, BITNO JE DA ZNAS STA TI PRICAS!

@ef

Majstor

(22)

 • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

 • Poruku poslati

611

Utorak, 02. Juni 2009

Beta

Citirano

BEOGRAD, 2. juna 2009. (Beta) - Ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić dogovorio je danas u Turskoj kredit za izgradnju dve regionalne saobraćajnice u Sandžaku u iznosu do 25 miliona evra.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva ekonomije, kredit je dogovoren sa generalnim direktorom turske državne izvozne banke (Turk Eximbank) Ahmetom Kilicogluom, a namenjen je za izgradnju magistralnog puta Novi Pazar - Sjenica i regionalnog puta Novi Pazar - Tutin, na kome će biti izgrađen i most.

"Uskoro će biti dogovoreni i svi tehnički detalji u vezi sa kreditom, a početak radova se očekuje na jesen ove godine", dodaje se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da će se izgradnjom puteva i ostale infrastrukture u nerazvijenim područjima stvoriti uslovi za dolazak investitora i poboljšanje životnog standarda građana bez obzira u kom delu Srbije žive.

Srbija i Turska potpisale su juče Sporazum o slobodnoj trgovini, koji će početi da se primenjuje od 1. januara 2010. godine.
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

 • »Dipche_boy« je muško

Postovi: 58

Datum registracije: 27.04.2005

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

612

Utorak, 02. Juni 2009

video vijesti 02.jun.2009

NIJE BITNO STA KAZU LJUDI, BITNO JE DA ZNAS STA TI PRICAS!

@ef

Majstor

(22)

 • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

 • Poruku poslati

613

Srijeda, 03. Juni 2009

Danas

Citirano

U prostorijama Turističke organizacije Beograda juče su dodeljene nagrade pobednicima ovogodišnje akcije „Najlepši prolećni izlog 2009. godine“. Prvu nagradu i iznos od 90 hiljada dinara dobilo je Društvo za proizvodnju, trgovinu i usluge „Menus“ d.o.o iz Novog Pazara, za izlog prodavnice modne konfekcije „Maksers“, Terazije 36.

Druga nagrada, vredna 65 hiljada dinara, pripala je Preduzeću za izvoz i uvoz d.o.o „Bodaks“, za izlog prodavnice modne obuće „Frateli roseti“, Uzun Mirkova 4, dok je treću nagradu, vrednu 45 hiljada dinara, dobila firma AD „Ateks“ Beograd, za izlog prodavnice modne konfekcije „Studio it“, Knez Mihailova 38.

- Beograd ima mnogo potencijala, ali da bi se oni ostvarili potrebno je da se potrudimo i učinimo sve kako bi naš grad postao ne samo poželjna turistička destinacija već i kulturni centar. Ova akcija doprinosi poboljšanju imidža i atraktivnosti prestonice, a izlozi predstavljaju deo tog imidža i šalju dobru poruku posetiocima - rekao je Željko Ožegović, član Gradskog veća, uručujući nagrade dobitnicima.
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

 • »Dipche_boy« je muško

Postovi: 58

Datum registracije: 27.04.2005

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

614

Srijeda, 03. Juni 2009

vijesti

NIJE BITNO STA KAZU LJUDI, BITNO JE DA ZNAS STA TI PRICAS!

@ef

Majstor

(22)

 • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

 • Poruku poslati

615

Subota, 06. Juni 2009

Radio 100+

Citirano

Agencija za ekonomski razvoj Sandzaka “SEDA” je u saradnji sa PRO Programom angažovala međunarodnog eksperta iz oblasti turizma Majka Šeroksa koji će raditi na izradi studije iz oblasti turizma za područje ovog dela Sandzaka.

Menadzer “SEDE” za opštinsku saradnju Šefkija Halilović rekao je na današnjem okruglom stolu da će u okviru ove posete, Šeroksa upoznati sa ključnim faktorima koji mogu da pospeše razvoj turizma na podrucju Novog Pazara.

“Gospodin Šeroks će nakon ove posete imati potpunu sliku onoga čime mi raspolažemo, i očekujemo aktiviranje našeg potencijala u narednom periodu”, rekao je Halilović

Međunarodni ekspert iz oblasti turizma Majk Šeroks ima iza sebe nekoliko izrađenih strategija razvoja turizma za mnoge svetski poznate turističke destinacije.

On je novinarima danas rekao da ovo nije regionalna turistička strategija već samo viđenje trenutne situacije

Šeroks će uzeti učešće i na drugom okruglom stolu iz oblasti turizma koji će u ponedeljak biti održan u Novom Pazaru.

Na tom okruglom stolu učestvovaće 13 opština i gradova iz Moravičkog i Raškog okruga.

Ovaj okrugli sto organizuje Agencija za prostorni i ekonomski razvoj raškog i moravičkog okruga, zajedno sa partnerskom Agencijom za ekonomski razvoj Sandzaka SEDA.


Ovo je dobra inicijativa koja ce, nadam se, zaziveti i u praksi. Turisticki potencijal ovog kraja nije iskoriscen ni 10% i bez ikakve sumnje turizam je jedna od razvojnih sansi ovog kraja.
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

Phikret

Profesionalac

(10)

 • »Phikret« je muško

Postovi: 1.033

Datum registracije: 27.07.2002

Lokacija: http://www.ph-code.com, Treći kamen od Sunca

 • Poruku poslati

616

Subota, 06. Juni 2009

(o) @ef baš si me obradovao ovom vešću. Nadam se da će se nešto pokrenuti sa mrtve tačke. Pazar obiluje turističkim potencijalom! Daako se neko urazumi te se postigne dogovor oko restauracije Hamam! To kad se desi, ja ću se ponovo rodit!

Phikret

Profesionalac

(10)

 • »Phikret« je muško

Postovi: 1.033

Datum registracije: 27.07.2002

Lokacija: http://www.ph-code.com, Treći kamen od Sunca

 • Poruku poslati

617

Ponedjeljak, 08. Juni 2009

Evo potrudio sam se da sakupim na jedno mesto tekstove o Novom Pazaru koji su prošlog meseca izlazili u Novostima. Baš su se potrudili da nas nagrde, kao i uvek.

Phikret je dodao ovaj fajl:

Jahja

Profesionalac

(10)

 • »Jahja« je muško

Postovi: 1.273

Datum registracije: 15.08.2007

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

618

Ponedjeljak, 08. Juni 2009

Pa jesu li mogli gore? Mislim da su o Palestini sa vise optimizma izvestavali o| X( o| X(
Svi smo Allahovi i svi se Njemu vracamo.

@ef

Majstor

(22)

 • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

 • Poruku poslati

619

Ponedjeljak, 15. Juni 2009

Radio 100+

Citirano

Poslanici Sandžačke demokratske partije i Bošnjačke liste za evropski Sandžak, Munir Poturak i Esad Džudžević, najavili su danas da će podržati izglasavanje Zakona o regionalnom razvoju koji predviđa podelu Srbije na sedam statističkih regiona.

Poslanik SDP Munir Poturak rekao je za radio Sto plus da ovaj zakon predviđa funkcionalne promene koje treba da omoguće pravedniju raspodelu sredstava za privredni razvoj.

On je naglasio da ovaj predlog zakona treba samo da prepozna potencijale određenih delova Srbije i da to nema nikakve veze sa teritorijalnom regionalizacijom Srbije.

Poslanik Bošnjačke liste Esad Džudžević rekao je za isti radio da se u Skupštini nepotrebno diže prašina, jer je reč o koraku napred sa ekonomskog aspekta u cilju smanjenja razlika u stepenu razvoja pojedinih delova Srbije.

On je dodao da je usvajanje Zakona o regionalnom razvoju neophodno kao prvi korak prema fondovima Evropske Unije, ali i daljoj decentralizaciji.

“Ključno pitanje, za koje naša dva ministra treba da se izbore u Vladi Srbije, je da Sandžak bude oblast u okviru šireg regiona“, rekao je Džudžević.

On je pojasnio da bi regioni obuhvatali između 800 hiljada i tri miliona, dok su oblasti predviđene za područje sa 150 do 300 hiljada stanovnika.

“Otprilike, naš region se uklapa u tu priču”, izjavio je Esad Džudžević.

Na Predlog zakona o regionalnom razvoju podneto je 368 amandmana, a poslanici su u petak razmotrili 117 amandmana.

Predloženi zakon predviđa kriterijume za razvrstavanje opština i regiona po razvijenosti, uvodi klasifikaciju jedinica lokalne samouprave po razvijenosti i uređuje raspodelu sredstava.


Ko kaze da SDP i SDA nisu jedinstvene?
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

amigo

Učenik

(10)

 • »amigo« je muško

Postovi: 83

Datum registracije: 25.07.2006

Lokacija: Sjenica-Pazar

 • Poruku poslati

620

Utorak, 16. Juni 2009

Patriote...

Radio Sto +

Citirano


Komisija za preispitivanje rada prethodne lokalne samouprave Novog Pazara zatražila je danas sastanak sa tužiocem za borbu protiv organizovanog kriminala.
Kako se navodi u informaciji gradskog Odelenja za informisanje Novog Pazara, povod su protivzakonito sklapanje ugovora i nenamensko trošenje novca iz budžeta u vreme kada je na čelu grada bio predsednik Bošnjačke liste za evropski Sandžak Sulejman Ugljanin.

Komisija formirana posle prošlogodišnje smene na čelu grada, kada je umesto Ugljanina za gradonačelnika izabran Mirsad Đerlek iz Sandžačke demokratske partije, tvrdi da je od 2002. do 2004. godine nezakonito prodato 25 stanova i 22 poslovna prostora.

“Među kupcima stanova su Sadik Ugljanin, brat Sulejmana Ugljanina i u to vreme predsednik Izvršnog odbora Opštine, narodni poslanik Bajram Omeragić, zatim tašta i tast bivšeg opštinskog menadžera”, navodi se u informaciji.

U dužem tekstu dostavljenom medijima u Novom Pazaru se navodi da je u tom periodu prodato 22 lokala ukupne površine 1.035 kvadratnih metara, kao i da su dve opštinske poslovne prostorije dodeljene Ugljaninovoj Stranci demokratske akcije.

Komisija tvrdi i da je u vreme mandata Sulejmana Ugljanina nenamenski utrošeno 52 miliona dinara iz Fonda solidarne stambene izgradnje.

2 korisnika osim vas pregledava ovu temu.

2 Gostiju

Korišteni tagovi

Novi Pazar, Sandzak, vesti, vijesti, vjesti

Social bookmarks