Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

Jahja

Profesionalac

(10)

 • »Jahja« je muško

Postovi: 1.273

Datum registracije: 15.08.2007

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

641

Srijeda, 12. August 2009

Citirano

Orginalno od MATRIX
Over and over, over and over, I fall for you,
Over and over, over and over, I try not to...
:D
hahahahahahaha, kraljevski komentar!!! :)) :))


Amerikanci da nas mire!?!?! E i to smo doziveli. :))
Svi smo Allahovi i svi se Njemu vracamo.

Mono

Zlatna sredina

(10)

Postovi: 261

Datum registracije: 19.03.2007

Lokacija: https://www.facebook.com/profile.php?id=100000235183433&sk=info

 • Poruku poslati

642

Petak, 14. August 2009

Imamović: Za istinsko pomirenje treba još vremena


Petak, 07 August 2009

Zamenik predsednika Skupštine grada Novog Pazara Tarik Imamović smatra da je do istinskog pomirenja među Bošnjacima potrebno vreme i promena vrednosnih kriterijuma.

„Lično sumnjam da ikada može doći do iskrenog pomirenja dok god je Sulejman Ugljanin na čelu Stranke demokratske akcije. Zna se dobro da je Ugljanin tvorac paralelne Islamske zajednice i ostaće upamćen kao čovek koji je u petsto pedeset godina njenog postojanja pokušao da je razbije. Iskreno pomirenje može nastupiti, tek, nestajanjem ove kvazi tvorevine. Pravog pomirenja nema bez tradicionalne jedinstvene Islamske zajednice“, rekao je Imamović.

On je u intervjuu za Sandžak Danas rekao da Gradska skupština može da se pohvali uspešnim radom za godinu dana, kao i da je vladajuća koalicija u Novom Pazaru, Za evropski Novi Pazar i Jedinstvena srpska lista, imala je izuzetno korektne odnose u radu.

„Jedan od kvaliteta sadašnjeg skupštinskog saziva je kontinuirano učešće opozicije u radu, za razliku od prethodnih godina. Prelaskom na status grada, Skupština je morala da donese Statut i mnogo drugih dokumenata. Većina odluka je doneta preglasavanjem, opozicija ili nije glasala ili je bila protiv, ali je, ipak, nekoliko odluka doneto jednoglasno. To je novi kvalitet u radu gradskog parlamenta“, ocenio je Imamović, koji je i predsednik Sandžačke alternative.

On je rekao da, bez obzira na objektivne probleme, nije zadovoljan brzinom promena koje su građanima najavljene u predizbornoj kampanji.

„Ono što smo mogli da uradimo, a nismo, je da napravimo bolju koordinaciju od vrha do odeljenja gradske uprave. To bi omogućilo efikasniji rad i bolje rezultate ove vlasti. Mi treba da uvidimo te propuste, objektivno sagledamo i u hodu rešavamo. Naši građani s pravom očekuju vidljive rezultate i samo rezultati opravdavaju jednu vlast. Veliki kamen oko vrata nam je nasleđeni dug procenjen na više od 11 miliona evra“, rekao je Imamović.

On je istakao da su osnovni rezultati ove vlasti politički relaks i smanjene tenzije kod građana.

„Politika više nije glavna tema, već svakodnevni život. Osim onog pokušaja nasilnog ulaska u prostorije Doma kulture, polovinom januara ove godine, nije bilo čak ni sitnijih incidenata među političkim neistomišljenicima“, rekao je Imamović.

http://www.radiostoplus.com/index.php?op…=3863&Itemid=34

Jahja

Profesionalac

(10)

 • »Jahja« je muško

Postovi: 1.273

Datum registracije: 15.08.2007

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

643

Ponedjeljak, 17. August 2009

Cuh na pink-u da je Adem Zilkic uhapsen. Bio kajron. Zna li neko nesto o tome???
Svi smo Allahovi i svi se Njemu vracamo.

@ef

Majstor

(22)

 • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

 • Poruku poslati

644

Ponedjeljak, 17. August 2009

Vecernje novosti

Citirano

NOVI PAZAR - Posle pet decenija ”intenzivne potrage”, Muharem Omerović (62), šumar iz Novog Pazara, uspeo je nedavno da u Crnoj Gori, u Lagatorima kod Berana, pronađe rođake koje su, kako kaže, vekovima tražili i njegov otac, deda, pradeda, čukundeda... Susret sa porodicom Ramčilović bio je vrlo dirljiv: uz suze radosnice, braća su se lepo proveselila i dogovorila da se što češće viđaju - u Beranama i Novom Pazaru.
- Bili smo jedna kuća i jedno pleme, ratni vihori doneli su deo porodice, koji danas nosi prezime Omerović, u Novi Pazar, a deo sa prezimenom Ramčilović ostao je u Lagatorima. Sa koleno na koleno stariji su nam pričali da imamo braću negde u Crnoj Gori ostavljajući nam u amanet da ih pronađemo. Nismo znali ništa o njima, ni ko su, ni gde žive. Tek nedavno, zahvaljujući nekim učenim ljudima, složili smo sve kockice, čuli smo se telefonom i konačno - našli. Našoj sreći nije bilo kraja, već prilikom prvog razgovora saznali smo da i Ramčilovići vekovima tragaju za nama - kaže Muharem Omerović.
- Bio sam dečak kada mi je otac rekao da negde u okolini Novog Pazara živi deo našeg plemena, da se sada drugačije prezivaju, ali da su naša krv i naša braća. Kada je odlazio sa ovog sveta ostavio mi je u amanet da ih tražim i ako ih
nađem obavezno posetim. Punih šest decenija tragao sam za njima: razgovarao sa ljudima, konsultovao sa učiteljima i sveštenicima, čitao knjige... Nije vredelo. Mislio sam da ću i ja mojim sinovima morati da ostavljam isti amanet, ali sudbina je htela da se ovoga leta konačno pronađemo i kao braća izljubimo - ističe Hafiz Ramčilović (80), domaćin iz Lagatora i dodaje:
- Presrećan sam, mislio sam umreću, a o braći ništa saznati neću. Sad odmah mogu da umrem, u grob neću otići sa istom mukom koju su odneli moj otac, deda, pradeda i drugi preci.
Braća Omerovići i Ramčilović planiraju da se uskoro, u mnogo širem sastavu, sretnu u Novom Pazaru.
Planiraju da uspostave i privrednu saradnju i da jedni drugima pomažu gde god je to moguće.

NASLEDNICIMA U AMANET
U POSETU braći Muharem Omerović je krenuo sa sinovima Rešadom, Dževadom, Fikretom, Asimom, Esadom i Redžepom. U Lagatorima su ih dočekali Hafizovi sinovi: Tufo, Smajo, Refik, Mehdija i Mirsad. Uskoro će se upoznati ženski deo porodica i mlađi naraštaji.
- Mnogo nas je, hvala bogu, našim naslednicima ostavićemo u amanet da se poštuju, posećuju i pomažu jedni drugima onako kako se prava braća vole i poštuju - naglašava starina Hafiz Ramčilović.
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

 • »Salahoodin« je muško
 • »Salahoodin« je zabranjen

Postovi: 167

Datum registracije: 25.01.2008

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

645

Ponedjeljak, 17. August 2009

Lišen slobode Adem Zilkić !?

Citirano

Orginalno od Jahja
Cuh na pink-u da je Adem Zilkic uhapsen. Bio kajron. Zna li neko nesto o tome???
[SIZE=3]Lišen slobode Adem Zilkić[/SIZE]

Danas je u Beogradu lišen slobode Adem Zilkić bog nezakonitog držanja vatrenog oružja. Kako prenosi Tanjug danas je u Beogradu, blizu Brankovog mosta, prilikom rutinskog kontrolisanja vozila Adema Zilkića pronađeno je vatreno oružje, koje je evidentirano kod nadležnih organa.
Nezakonito držanje oružja je inače poznato kod pristalica ideje rušenja Islmske zajednice koju predvodi Adem Zilkić, u više navrata dokazivano. Negovi huligani su u nekoliko navrata ranjavali vjernike koji su bili odlučni stati im na put i ne dozvoliti rušenje Islamske zajednice.

Izvor: TANJUG

Izvor: www.islamskazajednica.org

--------------------------------

Oduzeti pištolji poglavaru Islamske zajednice

Prilikom rutinske kontrole u službenom vozilu Rijaseta Islamske zajednice Srbije pronađena su dva pištolja koja su po nalogu tužilaštva oduzeta, potvrđeno je Tanjugu u MUP-u Srbije.

Ovaj slučaj je, kako je rečeno, sada u nadležnosti tužilaštva.

Reis ul ulema Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić potvrdio je danas Tanjugu da je u njegovom službenom vozilu pronađeno oružje koje je evidentirano kod nadležnih organa.

Oružje je, prema njegovim rečima, pronašla policija u rutinskoj kontroli u Beogradu gde vrhovni poglavar službeno boravi.

Zilkić je međutim, agenciji Beta rekao da je policija u Beogradu u blizini Brankovog mosta na kratko zaustavila automobil u kom su bili on i njegov vozač, ali da se nije dogodilo "ništa nezakonito".

"Nisam imao nikakvih problema sa policijom, bili su veoma ljubazni. Oni su procenili da se moj auto zbog zatamnjenih stakala i novopazarskih registarskih oznaka mora zaustaviti", kazao je Zilkić agenciji Beta.

On je naveo da je kontrola trajala oko pola sata i da je policajcima pokazao pištolj za koji ima dozvolu 14 godina i koji drži u kolima od kada dobija pretnje.

"Policajcima sam pokazao pištolj i čekali smo oko pola sata na potvrdu da je to moje oružje. Kontrola je završena kad je potvrda stigla i nije se desilo ništa nezakonito i spektakularno", kazao je reis.

Prema njegovim rečima, oružje drži u vozilu jer nije dobio državno obezbeđenje.

Šef kabineta vrhoskog poglavara Jakub Leković je ranije Tanjugu rekao da reisu ul ulemi već duže vreme svakodnevno stižu poruke sa raznih strana da mu je ugrožena bezbednost.

Rijaset se tim povodom više puta obraćao nadležnim državnim organima koji do sada po tom pitanju ništa nisu preduzeli, rekao je Leković.

(agencije/MONDO )

Oružje u službenom vozilu Rijaseta - RTV Izvor: Tanjug

Dva pištolja u automobilu Zilkića - B92 17. avgust 2009. | 18:36 | Izvor: Tanjug

Policija pronašla dva pištolja u Zilkićevom automobilu - Blic Online Autor: Tanjug

Planeti

Početnik

(10)

 • »Planeti« je muško

Postovi: 3

Datum registracije: 20.12.2008

Lokacija: Gnjilane

 • Poruku poslati

646

Utorak, 18. August 2009

Zilkić:Primoran sam da nosim pištolj zbog bezbednosti

Zilkić:Primoran sam da nosim pištolj zbog bezbednosti
Reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić izjavio je danas da je, zbog odbijanja države da mu pruži adekvatnu zaštitu, primoran da nosi oružje, jer mu je pištolj "jedini vid da se preventivno zaštiti". Iako je potvrdio da nema dozvolu za nošenje oružja, koje je juče pokazao policiji u Beogradu prilikom zaustavljanja njegovog vozila, Zilkić je rekao da je svesno nosio privatni pištolj, koji će, kako je kazao, i dalje biti sa njim sve do momenta kada mu država pruži adekvatnu sigurnosnu zaštitu.
/Tanjug/

@ef

Majstor

(22)

 • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

 • Poruku poslati

647

Srijeda, 19. August 2009

Novosti

Citirano

NOVI PAZAR - U toku svadbi i drugih veselja u Novom Pazaru svakodnevne i masovne pucnjave iz vatrenog oružja postale su uobičajeni prizori! Naime, u naselju Pojila, u samoj blizini centra grada povodom svadbe i raspomamljenog veselja slavljenika zamalo glavom nije platio Ibrahim Kolašinac (48 ), dok je izvodio građevinske radove na svojoj kući.
- Na četvrtom spratu svoje porodične kuće koju trenutno gradim postavljao sam letve. Pored moje kuće ulicom su prolazili automobili i narod u njima se veselio, odjednom sam čuo pucnjavu, jer ljudi ovde svoja veselja ispoljavaju isključivo hicima iz pištolja. Malo kasnije, jedan
od ispaljenih metaka koji je zalutao pogodio je upravo letvu koju sam držao u levoj ruci, nekoliko santimetara od moga tela - kaže Ibrahim, čudeći se još uvek koliku je sreću imao, pa je ostao živ.
Inače, Ibrahim Kolašinac ističe da je, ne daj Bože, poginuo niko ga mrtvog ne bi dugo našao, jer je bio sam na četvrtom spratu svoje kuće, pošto mu je porodica ostala u Belgiji, a on je iskoristio godišnji odmor da bi privremeno došao u svoj rodni Novi Pazar, kako bi, pre svega, nastavio radove na izgradnji svoje porodične kuće.
- Ovo je sreća u nesreći! Ne mogu da razumem slavlje na ovakav način. Pljuštali su meci na sve strane, a ovo novopazarsko naselje je veoma gusto naseljeno.
- Ovakve bahatosti stvarno nigde nema, radim na Zapadu i nigde ovo nisam video. Tamo su ovakve pojave nezamislive, jer se veselja odvijaju bez ikakvih pucnjava, čak ni uz upotrebu petardi. Čudi me da policija u Novom Pazaru ne reaguje kada su u pitanju ovakve stvari, i to u centru grada. Stvarno ne razumem da ljudi “šenluče” sa bojevom municijom i da se igraju sa životima građana - kaže još uvek uzbuđeno Ibrahim.

VRLO OPASAN OBIČAJ
INAČE, u poslednje vreme svadbe i druga veselja u Novom Pazaru u većini slučajeva prati kiša metaka, i to u samom centru grada. Takođe, povodom jednog nedavnog porodičnog veselja, kad je prolazila kolona vozila, novinarki lokalne Televizije Jedinstvo, Sabini Habibović, dok joj je automobil bio parkiran ispred kuće, hitac iz pištolja koji je zalutao pogodio je haubu njenog “golfa”, i to nedaleko od dece koja su se igrala u dvorištu.
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

scout

Učenik

(10)

 • »scout« je muško

Postovi: 109

Datum registracije: 19.03.2007

Lokacija: Bg

 • Poruku poslati

648

Četvrtak, 20. August 2009

"Privredi Novog Pazara preti kolaps
Autor: Enes Halilović | 19.08.2009. - 05:00


Novi Pazar - Privreda Novog Pazara, koji je devedesetih godina bio privredno čudo, danas je u velikim dugovima i besparici. Više od 20.000 ljudi je bez posla, a mnogo zaposlenih mesecima ne prima plate. Očekuju se nova masovna otpuštanja u privatnim i privatizovanim preduzećima. Proizvođači teksasa, obuće i nameštaja koji su bili okosnica razvoja privrede i neprikosnoveni na Balkanu poklekli su u trci za sve većom konkurencijom, naročito kineske robe. Nakon 5. oktobra 2000. Novi Pazar zaobilaze strani investitori zbog nerazvijene infrastrukture, ali i zbog opšte nesigurnosti koja godinama vlada na ovom prostoru.

- Veliki problem za proizvođače predstavlja i oko osam hiljada komisiona - upozorio je Tigrin Kačar, vlasnik dečje konfekcije STIG i dodaje da država nema pravi uvid u komisionu prodaju, a štetu zbog toga trpe proizvođači koji plaćaju porez, doprinose i sve ostale dažbine.
Prema saznanjima „Blica“, plate kod proizvođača tekstila i nameštaja kreću se od 17 do 28.000 dinara. U mnogim privatnim pogonima je teška situacija jer plaćaju radnike po učinku, a radnici rade samo kada vlasniku stigne porudžbina. Srećom, ima u Novom Pazaru i dobrih primera poslovanja, kao i preduzeća gde su plate bar redovne ako nisu naročito visoke.
Firma „Zet innovation“, koja postoji već pet godina i zapošljava 60 radnika, planira da do kraja 2010. godine zaposli još 360 radnika. Ovoj firmi su potrebni krojači, šivači, modelari, kontrolori i administrativno osoblje. „Zet innovation“ proizvodi farmerke „mustang“ koje se prodaju na tržištima Zapadne i Istočne Evrope.
Prema rečima menadžera Nusreta Nicevića, šansa za novopazarske proizvođače je ukrupnjavanje kapitala.
- Ako bi se ujedinilo tridesetak proizvođača obuće ili teksasa, imali bi daleko veću šansu na uspeh. Vidimo da se ujedinjuju i veliki svetski proizvođači, pa zašto ne bi i mali? Ipak, bojim se da će do toga teško doći u Novom Pazaru jer kod mnogih sujeta igra važniju ulogu nego razum. Jednostavno, svi žele da budu gazde - smatra Nicević.
Nažalost, mnogo je i onih koji su nespremni da se suoče sa izazovima modernog tržišta. Kada su devedesetih godina jednog biznismena pitali koliko je njegova dobit pri trgovini, on je rekao: „Samo dva odsto. Ono što uzmem za mraku, prodam za dve marke.“
Proizvođači iz Novog Pazara platili su i danak činjenici da su ostajali na istom nivou dok je konkurencija modernizovala proizvode, uvodila novi marketinški nastup i ulagala u reklamiranje, što su ovde činili retki.
Načelnik Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj Edin Kalač kaže da novopazarska privreda ima zavidan kvalitet robe, ali joj nedostaje dobar marketing.
- U Novom Pazaru se proizvode odlične farmerke, odlična obuća, dukserice, nameštaj je takođe izvanredan, ali nažalost svaki proizvođač krči samo za sebe put na tržište. Roba iz Novog Pazara nije prepoznatljiva kao roba iz Novog Pazara, iako je odlična - rekao je Kalač.

Prosečna plata 23.877 dinara
Prosečni lični dohodak u junu ove godine u Novom Pazaru bio je 23.877 dinara, što je 1.519 dinara manje nego u istom mesecu prošle godine. Prosečan lični dohodak u celoj Srbiji za jun 2009. iznosio je 31.768 dinara, tako da Novopazarci zaostaju skoro osam hiljada dinara i za republičkim prosekom.

Preduzeća koja dobro posluju
IGM „Sloga“
„Novi Pazar put“ a.d.
„Tahirović“
„Stig Menus“

Preduzeća koja loše posluju
„Vojin Popović“
Tekstilni kombinat „Raška“
Konfekcija „Raška“
Deževa
Fabrika obuće „Ras“"

Izvor: Blic http://www.blic.rs/srbija.php?id=106799rime

Zlatna sredina

(10)

 • »rime« je muško

Postovi: 485

Datum registracije: 22.10.2007

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

649

Srijeda, 26. August 2009

Direkor novopazarske firme utajio 43 miliona dinara poreza
Autor: Beta | 26.08.2009. - 09:37
Poreska policija Srbije podnela je danas Opštinskom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru krivičnu prijavu protiv E.A, osnivača i direktora preduzeća "Kvele kompani", zbog osnovane sumnje da je utajio porez od 43,3 miliona dinara.

Kako se navodi u saopštenju Poreske uprave, E.A. iz Novog Pazara osumnjičen je i za falsifikovanje službene isprave. Poreska uprava je precizirala da je E.A. od 1. januara 2005. do 31. decembra 2008. godine podneo prijave o porezu na dodatu vrednost u kojima nije evidentirao prihode od prodaje stanova i poslovnog prostora ukupne vrednosti 218 miliona dinra.
Time je E.A. izbegao plaćanje PDV u ukupnom iznosu od 17,7 miliona dinara, navodi se u sopštenju i dodaje da je okrivljeni istovremeno umanjio dobit preduzečha za vrednost izgrađenih objekata, čime je izbegao plaćanje 21,8 miliona dinara poreza na dobit.

Direktor preduzeća "Kvele kompani" tokom 2006. godine prihode od prodaje robe u prodavnicama, ukupne vrednosti 20,96 miliona dinara nije iskazao u podnetim PDV prijavama, čime je izbegao da obračuna i plati PDV u ukupnom iznosu od 3.772.253 dinara.
Kako je E.A. sačinio, potpisao i overio pečatom preduzeća poreske bilanse i poreske prijave PDV neistinite sadržine, umanjujući svoju poresku obavezu, izvršio je i krivično delo falsifikovanje službene isprave, navodi se u saopštenju.
http://www.blic.rs/hronika.php?id=107763

SmokyP

Zlatna sredina

(10)

Postovi: 236

Datum registracije: 16.02.2007

 • Poruku poslati

650

Srijeda, 26. August 2009

Deponija ruši dobrosusedske odnose
Ponedjeljak, 24 August 2009

Zbog blokade sjeničke gradske deponije, smeće se ne iznosi i već se stvaraju mini deponije u gradu.

Opštinski čelnici od jutros pokušavaju da u dogovirama sa državnim organima, policijom, sudskim organima i nadležnim inspekcijskim službama pronađu rešenje.

Predstavnik sjeničke Direkcije za urbanizam Ismet Mahmutović ocenio je u izjavi za naš radio da bi blokada deponije mogla da poremeti dobrosusedske odnose dve opštine.

“Kao građanin i Bošnjak, mogu da mislim samo da su nam tako naše komšije čestitali Ramazan”, rekao je Mahmutović.

Prema njegovim rečima, među građanima koji su blokirali deponiju najmanje je onih koji žive na tom području.

Predstavnici vlasti i građani Sjenice su zabrinuti da bi uskoro moglo doći do širenja zaraze, a opštinski čelnici su u stalnom zasedanju sa ciljem da se što pre prevaziđe ovakva situacija.

http://www.radiostoplus.com/index.php?op…d=3952&Itemid=2

"U Republici Srbiji nema deponije koja je više udaljena od bilo kojeg naseljenog mesta, nego što je naša deponija na Goveđaku. Na jedan kilometar od deponije nema ni jedna obradiva površina. Najbliža kuća, i to jedna, udaljena je više od jednog kilometra, a sve ostale su po 3, 4, 8, ili 10 kilometara udaljene od deponije." kaze zamenik predsednika opštine, Mensur Gičević

sjenica.com

- Vlast se, tobože, našla u čudu, kao u stalnom su zasedanju, formiraće
i krizni štab zbog "bune na Goveđaku". Najčešće mene okrivljuju za blokadu - ogorčen je Želimir Petaković, predsednik mesne zajednice Lopiže, odbornik SO i potpredsednik OO SPS u Sjenici.

novosti


Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško
 • »Tashke« je autor ove teme

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

651

Petak, 28. August 2009

IFTAR ZA 2.000 LJUDI U NOVOM PAZARU

ponedeljak, 24 avgust 2009.

Na gradskom trgu u Novom Pazaru priređen je tradicionalni iftar u organizaciji istanbulske opštine Bajrampaša.

Zajednički iftar u vreme Ramazana istanbulska opština Bajrampaša treći put organizuje u Novom Pazaru.

Mustafu Demirkana, predsednika istanbulske opštine, u Novom Pazaru, primio je gradonačelnik Mirsad Đerlek, koji je pozvao građane da, bez obzira na versku i partijsku pripadnost, dođu na iftar.

Đerlek je nakon razgovora s Demirkanom najavio bratimljenje dveju opština čemu će, kako je rekao, prethoditi određena privredna i ekonomska saradnja.

Nakon iftara organizatori su pripremili i bogat kutlurno umetnički program.

http://www.novipazar.org.rs/index.php?op…vesti&Itemid=29
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

 • »tidzanum« je žensko

Postovi: 129

Datum registracije: 10.10.2007

Lokacija: np

 • Poruku poslati

652

Petak, 28. August 2009

Kaucija
Platio slobodu 40.000 evra

NOVI PAZAR - Nedžad Šaćirović iz Novog Pazara, telohranitelj muftije Muamera Zukorlića, pušten je da se brani sa slobode posle sedam meseci provedenih u pritvoru, tako što je na račun Okružnog suda u Novom Pazaru uplatio kauciju od 40.000 evra.
Krajem januara Šaćirović je nedaleko od novopazarske zelene pijace pucao u Nermina Ademovića i Aladina Paučinca, koji su članovi Ugljaninove Stranke demokratske akcije. Ademović je tada teško ranjen i jedva je preživeo, dok je Paučinac prošao s lakšim povredama.
Autor:
Redakcija KURIR

,,Ljepota zene je u njenim ocima, jer to su vrata njenog srca, mjesto gdje ljubav stanuje,,

 • »tidzanum« je žensko

Postovi: 129

Datum registracije: 10.10.2007

Lokacija: np

 • Poruku poslati

653

Srijeda, 02. Septembar 2009

Novi život sa novim srcem
M. NIĆIFOROVIĆ, 01.09.2009 19:14:29

NOVI PAZAR - Malo je ljudi u svetu kojima je uspešno izvršena transplantacija srca: jedan od tih retkih srećnika je i Elvis Smajović(28), rodom iz Sjenice, sada gastarbajter u Švajcarskoj. Već dve godine u Elvisovim grudima besprekorno, kao najbolji švajcarski sat, kuca srce nepoznatog 16-godišnjaka iz Portugalije koje su mu u ciriškoj univerzitetskoj bolnici „presadili“ švajcarsli lekari.
Elvis se, pošto mu je srce potpuno otkazalo, dugo borio za život, bio je praktično otpisan, čekao se samo trenutak kada će lekari, u dogovoru sa rodbinom, isključiti aparate koji su ga održavali u životu. Ali, sudbina je htela drugačije. Kada je jednom nogom bio „na onom svetu“ u blizini Ciriha desila se saobraćajna nesreća u kojoj su živote izgubila dvojica 16-godišnjaka rodom iz Portugalije. Srce jednog od njih u svemu je odgovaralo Elvisovom, lekari nisu imali šta da izgube, odlučili su se na komplikovanu transplantaciju i - uspeli.
Sada sam drugi čovek, bukvalno sam se vratio sa onog sveta, zdrav sam, ponovo uživam u životu, srećna je i moja porodica, moja deca Elmin i Rijalda, supruga Albina, otac Destan, majka Vezira, sestre i druga rodbina koji su u najtežim trenucima bili uz mene. Koliko su samo patili i koliko suza prolili zbog mog rano uništenog srca. Zbog njih i svih drugih koji su me bodrili i pomagali odlučio sam da se okupimo u Novom Pazaru i proslavimo početak mog drugog života. Nije mala stvar ponovo se roditi - priča Elvis.
Mada je nedavno napunio 28 godina, Elvis je, u prisustvu više od 300 zvanica, na slavljeničkoj torti ugasio samo dve svećice, a potom je prvi
u „Palmi“ poveo slavljeničko kolo.
Ovo je moj drugi život i novi rođendan. Ako bog da, na isti način, iduće godine proslavićemo i trogodišnjicu mog rađanja i tako redom. Vreme patnje, neizvesnosti i borbe za život sada je prošlost. Ko zna, možda ću uskoro i potrčati za loptom, fudbal je, sve dok me srce nije izdalo, bio moja najveća radost - naglašava Elvis.
Smajovići se ovih dana vraćaju u Švajcarsku. Mada se oseća odlično, Elvis mora da se čuva prehlada, infekcija, prašine i stresova... Obavezne su i stalne kontrole.
Pun je optimizma i života, ima i mnogo planova - kaže Elvisova supruga Albina koja je stotine dana i noći provela u bolnicama pored Elvisovog kreveta.
Jednostavno - imao je života, zapisano mu je da još živi, bog i sudbina su tako hteli, a da se sve to ostvari pomogli su i sjajni švajcarski lekari na čelu sa doktorom Lašom koji je rukovodio transplantacijom. Pokušali smo da saznamo ime mladića čije srce nosi naš Elvis. Nije nam se dalo. Možda je i bolje tako, da ne kopamo po nekim tuđim ranama, život je sve to tako udesio - naglašava Albina Smajović.
,,Ljepota zene je u njenim ocima, jer to su vrata njenog srca, mjesto gdje ljubav stanuje,,

Phikret

Profesionalac

(10)

 • »Phikret« je muško

Postovi: 1.033

Datum registracije: 27.07.2002

Lokacija: http://www.ph-code.com, Treći kamen od Sunca

 • Poruku poslati

654

Srijeda, 02. Septembar 2009

Za sedam dana, nepoznati Novopazarac nožem je napao i povredio desetak sugrađana, od kojih su neki i teško povređeni pomoć zatražili u ovdašnjem zdravstvenom centru. Nepoznati obično napada noću, a glavna mesta za napade su mu gradski park, Prvomajska ulica, rekreacioni centar i šetalište pored gradskog jaza.
Ova informacija izazvala je strah i paniku u Novom Pazaru gde se mnogi klone šetnji u kasnim satima i brinu za svoju decu.
Policija još zvanično nije potvrdila informaciju o noćnom napadaču, a prema nezvaničnim informacijama napadač zaista postoji. Zna se i njegovo ime, navodno je lociran i preduzima se sve da bude uhapšen.
Napadač je, kako se pretpostavlja, psihopata iz jednog novopazarskog naselja koji slučajne prolaznike napada s leđa i ubada nožem, ali je trenutno napustio Srbiju. Policija ga prati i učiniće sve da spreči nove napade i nova povređivanja građana.
Kako je redakciji "Novosti" u sredu objasnila čitateljka iz Novog Pazara napadač je "bolesni mladić iz naselja Hadžet i napao je 12 sugrađana“.
- Bojim se za svoje najbliže i pitam se zašto policija nije odmah, posle prvog napada, upozorila građane. Prećutkivanjem je napadaču omogućeno da nastavi još žešće napade - navodi preplašena Novopazarka, napadnuta pre nedelju dana kraj Gradskog jaza.
- Video sam visokog čoveka sa kačketom koji ide iza mene. Onda sam osetio udarac u glavu i oštar bol u ramenu, a potom sam u nesvesti - kaže ovaj žitelj Novog Pazara.
Lokalnim "Sandžačkim novinama" u sredu se javio E.H. iz Novog Pazara koji tvrdi da je u kasnim večernjim satima napadnut u centru grada i da je imao sreće, jer mu je nepoznati "sekač" naneo "samo" lakšu povredu ruke.

Pemba

Početnik

(10)

Postovi: 6

Datum registracije: 15.01.2008

 • Poruku poslati

655

Četvrtak, 03. Septembar 2009

Jel' to onaj Sead sa Hadzeta, ludak koji je bio u zatvoru pa se sad sveti svim ljudima sto je tamo prozivljavao seksualno zlostavljanje? Hajo bi da mi padne saka da ja njega iscijepam!!!

 • »tidzanum« je žensko

Postovi: 129

Datum registracije: 10.10.2007

Lokacija: np

 • Poruku poslati

656

Srijeda, 09. Septembar 2009

08/09/2009 20:46 | Novi Pazar
Pravi uzrok smrti porodilje iz Novog Pazara utvrdiće se novim postupkom
Nalaz inspekcije osnov za ekshumaciju

Autor: S. Novosel

Novi Pazar - Pravi uzrok smrti Munire Gusinac, iz ovog grada, koja je pre mesec i po dana umrla na Ginekološkom odeljenju novopazarskog Zdravstvenog centra, biće utvrđen ekshumacijom. Ovo su juče novinarima saopštili članovi porodice preminule trudnice.

Oglasite se na www.danas.rs

Porodice Gusinac i Ajrović pristale su na ekshumaciju nakon izveštaja inspekcije Ministarstva zdravlja iz Kragujevca i Beograda. Kako je rečeno, u izveštaju se konstatuje da su na Ginekološkom odeljenju napravljeni krupni propusti medicinskog osoblja, koji su prouzrokovali smrt trudnice i deteta.

Munira Gusinac je preminula u osmom mesecu trudnoće. Sead Šačić, načelnik Ginekološkog odeljenja, ranije je odbacio sve optužbe na račun propusta medicinskog osoblja. Rekao je da je trudnica na njihovo odeljenje došla sa dijagnozom preteći pobačaj i da je adekvatno medicinski zbrinuta, a ni beba nije mogla da bude spašena „jer je anesteziolog pokušao reanimaciju“. Dr Šačić je tada naglasio da je predlagao da se uradi obdukcija, ali da je protiv toga bila porodica. Porodice su optužile dežurno osoblje zbog neukazivanja pomoći i kao dokaz za to ponudili SMS poruke koje im je pokojna Munira slala sa odeljenja. Dežurna lekarka dr Sabina Ćorović je odbacila takve optužbe, tvrdeći da je trudnicu obilazila oko ponoći i u tri sata ujutru. Nakon izveštaja zdravstvene inspekcije, porodice Gusinac i Ajrović pristale su na ekshumaciju tela i ceo slučaj prelazi u ruke istražnih organa.
,,Ljepota zene je u njenim ocima, jer to su vrata njenog srca, mjesto gdje ljubav stanuje,,

 • »tidzanum« je žensko

Postovi: 129

Datum registracije: 10.10.2007

Lokacija: np

 • Poruku poslati

657

Ponedjeljak, 14. Septembar 2009

Izvor:Tanjug
[ 11:05 / 14.09. ] Štampaj
Novopazarska ostavka na vrhu

Predsednik Skupštine grada Novog Pazara Milan Veselinović iz Srpske radikalne stranke (SRS) podneo je danas ostavku na tu funkciju.

Veselinović je podnošenje ostavke, koju su odbornici prihvatili, obrazložio zauzetošću drugim poslovima. Dnevni red sednice koja je u petak prekinuta, nakon verifikacije jednog odborničkog mandata, nastavljena je danas, a dnevni red je dopunjen predlogom za smenu gradonačelnika Mirsada Đerleka. Smena Đerleka se je u Novom Pazaru sve do danas bila samo špekulacija. Na pitanje šta o tome misli Đerlek je u petak novinarima rekao da on radi svoj posao, da odluku o smeni donosi Skupština i da će on poštovati odluku većine. Đerlek se sinoć nije pojavio u superfinalnoj emisiji TV Pink Piramida, a voditelj te emisije Slavko Beleslin nije zvanično objasnio njegov izostanak. Od novinarke Milijane Baletić, koja je pozvana umesto Đerleka, moglo se čuti da se gradonačelnik Novog Pazra izostao zbog toga, jer je navodno slomio nogu. Vlast u Novom Pazaru čini SDP Rasima Ljajića koji je liderstvo u toj stranci prepustio visokom funkconeru Rešadu Hodžiću zbog osnivanja nove regonalne Socijaldemokratske partije Srbije čiji će on biti lider. Pored SDP-a u vlasti u Novom Pazaru učestvuje Jedinstena srpska lista koju čine SRS, NS, SPS I DSS.
,,Ljepota zene je u njenim ocima, jer to su vrata njenog srca, mjesto gdje ljubav stanuje,,

reja

Učenik

(10)

 • »reja« je muško
 • »reja« je zabranjen

Postovi: 150

Datum registracije: 28.02.2009

 • Poruku poslati

658

Ponedjeljak, 14. Septembar 2009

Veselinovic podnio ostavku. Djerlek smijenjen.

 • »Mandelbrot« je muško

Postovi: 166

Datum registracije: 04.05.2009

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

659

Četvrtak, 24. Septembar 2009

Ljajić: Mladić u Hagu ili ostavka


Beograd -- Šef Akcionog tima za saradnju sa Hagom Rasim Ljajić kaže da će podneti ostavku na tu funkciju ako do 31. decembra Ratko Mladić ne bude uhapšen i izručen.

Daću ostavku na mesto koordinatora Akcionog tima za hapšenje Ratka Mladića ukoliko do 31. decembra Ratko Mladić bude uhapšen i izručen Tribunalu u Hagu, najavio je Rasim Ljajić za ''Blic''.

U slučaju da Mladić ne bude izručen do kraja godine Tribunalu, kao što je to rekao i tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević, bila bi to, kako objašnjava Ljajić, ''njegova pogrešna procena zbog koje bi morao da snosi konsekvence''.

Upitan na čemu bazira uverenje da će Mladić biti uhapšen do kraja godine, Ljajić je odgovorio: ''Ono se zasniva na saznanju o aktivnostima koje se sprovode na hapšenju Mladića, koordinaciji službi i celokupnom radu. Na tome se bazira naš optimizam''.


Izvor: Blic
A ovaj jabandzija, ocigledno, ne boji se ni dana, ni noci, ni sela, ni muhtara, ni vlasti, ni zvijeri. Mora da je ili krupan junak ili sitna pamet.

Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško
 • »Tashke« je autor ove teme

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

660

Srijeda, 30. Septembar 2009

Citirano


Radnici Zavoda za urbanizam sutra počinju rekonstrukciju novopazarskog korzoa, u ulici 28. novembra.
Iz Gradske uprave je saopšteno da će na korzou biti urađena kompletna infrastruktura, odnosno da će biti obnovljena grejna, vodovodna, kanalizaciona i PTT mreža.
Gradska uprava poziva građane da budu kooperativni, a vlasnike lokala koji se nalaze u ovom delu ulice da uklone letnje bašte.
Prema planu, rekonstrukcija korzoa će trajati do 31. novembra.

Radio 100+
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

3 korisnika osim vas pregledava ovu temu.

3 Gostiju

Korišteni tagovi

Novi Pazar, Sandzak, vesti, vijesti, vjesti

Social bookmarks