Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

 • »amirovic« je muško

Postovi: 101

Datum registracije: 23.07.2006

 • Poruku poslati

681

Srijeda, 11. Novembar 2009

NVO: Proglasiti dan sećanja na genocid u Srebrenici
sreda, 11 novembar 2009 12:34Predstavnici više nevladinih organizacija zatražili su danas od državnog vrha Srbije da se 11. jul proglasi za dan sećanja na genocid u Srebrenici.

NVO u pismu predsedniku Srbije Borisu Tadiću, premijeru Mirku Cvetkoviću i predsednici parlamenta Slavici Đukić-Dejanović poručuju da presuda Međunarodnog suda pravde obavezuje Srbiju da se jasno distancira od ratnih zločina i podseća da je Evropski parlament 15. januara 2009. godine usvojio rezoluciju o proglašenju 11. jula Danom sećanja na genocid u Srberenici.

Kampanja za proglašenje 11. jula danom sećanja na genocid u Srberenici traje od februara prošle godine.

Pismo državnim funkcionerima potpisali su Fond za humanirano pravo, Žene u crnom, Inicijativa mladih za ljudska prava, Helsinški odbor za ljudska prava i Komitet pravnika za ljudska prava - Yukom.


 • »amirovic« je muško

Postovi: 101

Datum registracije: 23.07.2006

 • Poruku poslati

682

Ponedjeljak, 16. Novembar 2009

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer ef. Zukorlić učestvuje na Međunarodnoj konferenciji u organizaciji Panevropskog pokreta Srbije, koja se održava u Parohijskom domu Srpske pravoslavne crkve na Vračaru, na temu “Srbija u procesu evropskih integracija.”


Prvog dana konferencije Glavni muftija imao je izlaganje na temu “Islamska zajednica i muslimani Balkana u procesu evropskih integracija”. Tom prilikom Muftija je istakao da su islam po svom učenju, a Islamska zajednica i muslimani po svom opredjeljenju nezaobilazni faktor i važan resurs u procesu evropskih integracija.

“Mi smo potpuno spremni za razgovore i čekamo reakciju Beograda i Brisela.” Loše odnose između Islamske zajednice i vlasti u Beogradu Muftija je ocijenio riječima: “Srbija ima proevropsku vladu, ali nažalost antievropsko ponašanje, antievropske navike i antievropske tajne službe”.

Skupu se obratio i predstavnik Srpske pravoslavne crkve, kao i predstavnici proveropskih organizacija 13 zemalja, uz brojno preisustvo diplomatskog kora i mnogih značajnih ličnosti.

Informativna služba Mešihata
...................................................................................

Ljajić očekuje razvoj Novog Pazara
ponedeljak, 16 novembar 2009 07:59

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić izjavio da zaista očekuje da svi projekti dogovoreni tokom nedavne posete predsednika Turske Abdulaha Gula Srbiji budu ostvareni.
On je rekao za Tanjug da veruje da će Novi Pazar biti pravo gradilište, uprkos krizi i poteškoćama s kojima opterećenu proteklom periodu.

"Verujem da je došlo vreme da se umesto svađa i bavljenja samima sobom konačno bavimo infrastrukturom i razvojem grada, da nema gladnih, a da ima što više zaposlenih", rekao je Ljajić.

Ukoliko se to, međutim, ne dogodi, biće to, po Ljajiću, "prava katastrofa".

Ministar Lajić je, izneo da je u tom smislu predsedniku Gulu rekao da su u Srbiji "stvorena velika očekivanja od njegove posete" i da će, ukoliko ona ne budu realizovana, "umesto da se u Novi Pazar vraćamo, iz njega moramo da bežimo za Anadoliju jer smo ljude izvarali".
Ljajić smatra da nema nikakvog razloga da se ne počne sa izgradnjom dva regionalna puta, Novi Pazar-Sjenica i Novi Pazar-Tutin, a potom i sa realizacijom drugih konkretnih projekata.

On je ocenio da je posle izbora novog gradonačelnika Novog Pazara Meha Mahmutovića uočiljiva "nova inicijativa i energija neophodna da bi sve moglo da funkcioniše".

Ljajić je najavio da će građanima u Sandžaku biti ponuđeno partnerstvo privatnog i javnog sektora jer kaže važno je da se ulaže, a ne odakle investicije dolaze.


Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško
 • »Tashke« je autor ove teme

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

683

Ponedjeljak, 16. Novembar 2009

Za svaku pohvalu

Citirano


NOVI PAZAR - U gradskoj upravi Novog Pazara juče je otvoren novi sistem za komunikaciju osoba sa invaliditetom čime će se oni lakše uključiti u svakodnevni život. Projekat podrazumeva postavljanje informacionih panoa sa Brajevim pismom za slepa i slabovida lica kao i ugradnju indukcionog sistema posebnog zvuka za osobe sa oštećenjima sluha.

Gradonačelnik Meho Mahmutović je rekao da će i Dom zdravlja uskoro dobiti rampu za invalide u kolicima, pa će i oni moći nesmetano da uđu i obave preglede.

Novi Pazar spada među pet gradova u Srbiji u kojem se realizuje ovaj projekat Ministarstva za rad i socijalnu politiku, a čija je ukupna vrednost 945.000 dinara.


http://www.novipazar.org.rs/index.php?op…vesti&Itemid=29

Tashke je dodao/la ovu sliku:
 • Pomoc.jpg
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

 • »amirovic« je muško

Postovi: 101

Datum registracije: 23.07.2006

 • Poruku poslati

684

Petak, 20. Novembar 2009

CESTITKA

Bošnjaci Sandžaka prolaze kroz težak period. Suočavaju se sa brojnim problemima i izazovima na putu rješavanja otvorenih pitanja važnih za očuvanje nacionalnog, kulturnog i vjerskog identiteta. Svjedoci smo napada na vjersko, nacionalno i političko jedinstvo, što predstavlja ključnu opasnost za budućnost sandžačkih Bošnjaka.

Dan Sandžaka je važan povod da zastanemo i razmotrimo našu realnost u cilju iznalaženja puta između istorijskih i tradicionalnih postulata legitimnosti naših ciljeva i stvarnosti objektivnih i drugih prepreka.

Svo proteklo vrijeme potvrdilo je etičke i pacifističke kapacitete ovog naroda, što mu daje za pravo da ima svoje mjesto u ovom dijelu Evrope ravnopravno sa ostalima.

Baš onako kako su u nemogućim uslovima Bošnjaci Sandžaka preživjeli dvadeseto stoljeće, ovaj period obilježiće izgradnja nacionalnih institucija, što će potvrditi da Bošnjaci posjeduju visokosposobne pojedince koji znaju organizovano artikulisati svoje personalne sposobnosti.

U tom smislu, svim građanima ove regije čestitam Dan Sandžaka.Predsjednik Mešihata

Glavni muftija Muamer ef. Zukorlić

Islamska zajednica

 • »amirovic« je muško

Postovi: 101

Datum registracije: 23.07.2006

 • Poruku poslati

685

Subota, 21. Novembar 2009

Cerić među 50 najuticajnijih muslimana u svetu Petak, 20. novembar 2009. 20:02Reis-ul-ulema Islamske zajednice Bosne i Hercegovine Mustafa Cerić našao se u užem izboru pedeset, od 500 najtuicajnijih muslimana u svetu u 2009. godini, javila je danas verska agencija te zajednice MINA .

Reis-ul-ulema Cerić je zauzeo 39. mesto na ovom, kako se navodi, pažljivo sakupljenom spisku od 500 najuticajnijih muslimana u svetu.

Na prvom mestu su saudijski kralj Abdulah bin Ali Saud, jordanski kralj Abdulah i marokanski kralj Muhamed VI, zatim državnici kao što su turski premijer Redžep Erdogan, ali i duhovni autoriteti poput ajatolaha Ali Hamneia.

Urednici publikacije, dodaje se, navode da je Cerić "zvezda vodilja za islam u Evropi i vodeća ličnost u Bosni i Hercegovini".

Ukazuje se i da je vrhovni poglavara muslimana Bošnjaka "izrazit u području međureligijskog dijaloga i smatra se jednim od najuticajnijih muslimanskih vođa danas", naročito zaslužan za Deklaraciju evropskih muslimana koju je napisao 2006. godine.
Za Cerića se kaže i da je zagovornik multikulturnog dijaloga i da je u maju ove godine "uprkos upozorenjima mogućim nasilnim demonstracijama, otišao u Srbiju i govorio u Tutinu o potrebi Bošnjaka i Srba da žive zajedno", prenosi verska agencija MINA.

Glavni urednici ove publikacije su profesori Džordžtaun univerziteta u Vašingtonu Džon Espozito i Ibrahim Kalin.

(Tanjug)

Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško
 • »Tashke« je autor ove teme

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

686

Utorak, 24. Novembar 2009

Citirano


Opštinski odbor Liberalno demokrtaske partije u Novom Pazaru pozvao je danas građane, bez obzira na versku, nacionalnu ili političku pripadnost, da podrže akciju potpisivanja peticije za usvajanje deklaracije o obavezama državnih organa i ispunjavanja odluka Međunarodnog suda pravde, a koje se odnose na genocid u Srebrenici.

Ova partija navodi da poziv upućuje i političkim oponentima, koji imaju poslanike u narodnoj skupštini, da svojim potpisom podrže ovu peticiju i time, kako navode, dokažu da predstavljaju ovaj narod i da glasovi koje su dobili na izborima nisu bačeni glasovi.

„Od njih tražimo da se povodom Srebrenice oglase na sednici skupštine, da ne bi poslanici LDP-a u ovoj akciji ostali usamljeni”, navodi se u saopštenju ove stranke.

Radio 100+
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

 • »amirovic« je muško

Postovi: 101

Datum registracije: 23.07.2006

 • Poruku poslati

687

Srijeda, 25. Novembar 2009

Views : 163

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji obavještava pripadnike islama da je prvi dan Kurban bajrama u petak 27. novembra 2009. god.

Centralna bajramska svečanost će se održati u Hajrudin džamiji na Paricama, gdje će bajram namaz predvoditi i bajramsku hutbu održati predsjednik Mešihata, glavni muftija Muamer ef. Zukorlić.
Takođe, istoga dana u 20 časova u centru Novog Pazara biće priređen tradicionalni bajramski vatromet, te Vas pozivamo da sa članovima porodica prisustvujete ovom svečanom događaju.Mešihat Islamske zajednice
---------------------------------------------------------
Slovenački novinari obilaze Novi Pazar
sreda, 25 novembar 2009 14:53

Nekoliko slovenačkih novinara koji prate zimski turizam obići će narednih dana, u okviru posete Srbiji, i Novi Pazar.

Oni u Srbiji borave od danas do nedelje, 29. novembra, u organizaciji Turističke organizacije.

Osim Novog Pazara ovi novinari će obići Beograd, Kopaonik, Zlatibor i Zlatar. Novinari su iz TV Slovenije i štampanih medija Dnevnik, Delo i Dobro jutro.


Phikret

Profesionalac

(10)

 • »Phikret« je muško

Postovi: 1.033

Datum registracije: 27.07.2002

Lokacija: http://www.ph-code.com, Treći kamen od Sunca

 • Poruku poslati

688

Četvrtak, 26. Novembar 2009

NALED

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) potpisala je u sredu u Inđiji Sporazum za 18 lokalnih samouprava koje ulaze u Program sertifikacije opština sa povoljnim poslovnim okruženjem. U proces sertifikacije ušle su opštine Šabac, Medveđa, Bujanovac, Niš, Pirot, Smederevo, Zrenjanin, Pančevo, Kruševac, Lapovo, Koceljeva, Stara Pazova, Sombor, Zaječar, Sremska Mitrovica, Čačak, Valjevo i Ruma.

U Srbiji su do sada sertifikovani Inđija, Loznica i Kragujevac, a u procesu se trenutno nalaze Subotica, Vranje, Leskovac, Užice i Prokuplje. Početkom oktobra 2009. objavljen je Javni poziv za prijavu lokalnih samouprava u Program sertifikacije opština sa povoljnim poslovnim okruženjem.

A Novi Pazar? A gde su nam ministri? Šta rade oni gore? Urnisali su ekonomiju Pazara, predstavili nas kao divljake koji se međusobno ujedaju, posvađali dva oka u glavi i zauzeli pozicije! Obezbedili sebi blagostanje!

hesen

Početnik

(10)

 • »hesen« je muško

Postovi: 49

Datum registracije: 20.05.2004

Lokacija: Hessen

 • Poruku poslati

689

Četvrtak, 26. Novembar 2009

RaSuljo
nisu omogućili da Novi Pazar dobije Centar za saradnju sa dijasporom niti jedan Sandžački grad,
a dobili su gradovi u Srbiji(njih trideset)kao što su:

Despotovac
Trgoviste
Arile ADA
Kucevo
Paracin
Kladevo
S.Palanka
Sečanj
Golupcu............


 • »amirovic« je muško

Postovi: 101

Datum registracije: 23.07.2006

 • Poruku poslati

690

Utorak, 01. Decembar 2009

- U Sjenici počelo sa radom istureno odjeljenje mekteba Reuda
Islamska zajednica u Srbiji građanima Sjenice izašla je u susret i na zahtjev roditelja organizovala rad isturenog odjeljenja predškolske ustanove Reuda u ovom gradu.

Zainteresovani roditelji su Mešihatu Islamske zajednice prije mjesec dana podnijeli zahtjev da se jedno odjeljenje ove obrazovne ustanove otvori i u Sjenici. Od ideje do realizacije i početka rada prošlo je kratko vrijeme. Glavni problem bio je da se obezbjedi adekvatan prostor koji bi zadovoljio sve pedagoško-odgojne zahtjeve za boravak djece. Pošto je pronađena odgovarajuća kuća, ideja je i realizovana. U četvrtak 26.11.2009. godine, uoči Kurban bajrama, Upravnik „Reude“ profesor Mirsad Curić je sa zainteresovanim roditeljima iz Sjenice održao prvi roditeljski sastanak na kome su dogovoreni svi detalji daljeg rada.
http://www.islamskazajednica.org/index.p…12&article=3162
------------------------------------------------------------
JAVNI TENDERI

utorak, 01 decembar 2009.


U okviru ovog Programa “Podsticaj ekonomskom razvoju opština” (IQC No. EPP-I-00-04-00036-00 Task Order No.2), The Urban Institute u saradnji sa Gradom Novim Pazarom poziva ponuđače da uzmu učešće u postupku nabavke građevinskih radova u okviru projekta Uređenje pešačke zone u Ulici 28. novembra u Novom Pazaru, čiji je korisnik Grad Novi Pazar.


Grad Novi Pazar, pisarnica Gradske uprave Novi Pazar, u kanclariji br. 4, će primati ponude u zapečaćenim kovertama, sa pozivom na šifru 404-83/09, na prednjoj strani koverte ispisan tekst ponuda – za nabavku građevinskih radova - Uređenje pešačke zone u Novom Pazaru „NE OTVARAJ“, a na poleđini NAZIV, BROJ TELEFONA I ADRESA PONUĐAČA, najkasnije do 11.12.2009.god. do 10.45 časova, na adresi: Grad Novi Pazar, Gradska uprava, ul.S.Nemanje br.2, 36300 Novi Pazar.
http://www.novipazar.org.rs/index.php?op…d=264&Itemid=81


 • »amirovic« je muško

Postovi: 101

Datum registracije: 23.07.2006

 • Poruku poslati

691

Petak, 04. Decembar 2009

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji, Savjet za ljudska prava, poziva sve pripadnike bošnjačke nacionalnosti koji su konkurisali na neko od radnih mjesta u Policiji, kao i sve zainteresovane sa stručnim kvalifikacijama za rad u Policiji da se lično jave Sekretarijatu Mešihata zbog evidencije potrebne radi poduzimanja neophodnih radnji u cilju usaglašavanja nacionalne strukture zaposlenih u organima Policije na području Sandžaka.Sekretarijat Mešihata

Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško
 • »Tashke« je autor ove teme

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

692

Subota, 05. Decembar 2009

Gas za Novi Pazar i Tutin

Citirano


Već naredne godine kompanije iz Srbije i Slovačke započeće gradnju podzemnog skladišta gasa kapaciteta 500 miliona kubika i 100 kilometara magistralne gasovodne mreže od Aleksandrovca, preko Brusa do Novog Pazara i Tutina, sa mogućnošću povezivanja sa Leposavićem, najavljuje u razgovoru za „Novosti“ Petar Škundrić, ministar energetike, posle potpisivanja protokola o saradnji sa Ljubomirom Jahnatekom, ministrom privrede Slovačke.

Vrednost radova za skladište je oko 40 miliona evra, dok bi prva faza gasovoda do Novog Pazara koštala oko 10,5 miliona evra. Ministar Škundrić ističe da bi u naredne dve godine slovačke kompanije radile projektovanje i izgradnju, dok bi skladištem i gasovodom kasnije upravljale naše firme.


Radio 100+

Citirano


DONACIJOM ČEŠKE AMBASADE KUPLJENO 28 RAČUNARA

ponedeljak, 30 novembar 2009.

NOVI PAZAR – Ambasadorka Češke Hana Hubačkova posetila je Tehničku školu kako bi se upoznala sa implementacijom projekta doniranja računarske opreme.

Ambasada Češke donirala je 14.500 eura, a rukovodstvo tehničke škole je ovim sredstvima kupilo 28 računara, dva lap-topa sa video-projektorima kao i 30 računarskih stolova.

„Zaista sam zadovoljno ovim što sam videla i uvek mi je drago kada vidim uspešan rezultat realizacije poklona“, rekla je Hubačkova.

Ona je izrazila zahvalnost kancelariji OEBS-a „koja je pomogla u realizaciji donacije“.

Gradonačelnik Meho Mahmutović zahvalio je Češkoj na sredstvima koja su izdvojena za obrazovanje mladih u Novom Pazaru.

Ambasadorka Hubačkova ovom prilikom je razgovarala sa gradonačelnikom o daljoj saradnji i mogućnostima za realizaciju novih projekata.

novipazar.org.rs


Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško
 • »Tashke« je autor ove teme

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

693

Ponedjeljak, 07. Decembar 2009

Pokusaj pljacke zlatare!

Troje povređenih u Novom Pazaru
7. decembar 2009. | 19:37 | Izvor: B92

Novi Pazar -- Tri osobe su povređene u pucnjavi prilikom pokušaja pljačke zlatare u Novom Pazaru.

Policija je potvrdila da su povređeni vlasnik zlatare, jedan slučajni prolaznik i jedan policajac. Kako nezvanično saznaje B92, do pucnjave je došlo kada je više naoružanih lica pokušalo pljačku zlatarske radnje.

Povređeni su smešteni na hirurško odeljenje Novopazarskog zdravstvenog centra, odakle nisu za sada mogli da saopšte o kakvim se povredama radi.

Na lice mesta izašli su okružni javni tužilac i istražni sudija Okružnog suda u Novom Pazaru.

U pucnjavi je pored zlatare, koja je bila na meti napada, oštećeno i nekoliko susednih lokala i nekoliko vozila.

Na Rts-u su javili da je vlasnik zlatare tesko ranjen a da je jedan napadac koji je pucai uhapsen dok se za drugim traga.
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

MATRIX

Zlatna sredina

(10)

 • »MATRIX« je muško

Postovi: 538

Datum registracije: 22.04.2007

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

694

Ponedjeljak, 07. Decembar 2009

To je bila scena kao u filmovima!!!
Pljačkaši su imali pancire i bili naoružani automatskim puškama. Saja, vlasnika zlatare, su pod pretnjom oružjem naterali da otvori sef i da im preda sve što ima. Nakon što su uzeli, ispalili su dva metka u njega.
U blizini zlatare se našao policajac, koji je jednom od pljačkaša prilikom izlaska iz zlatare prislonio pištolj u glavu. Međutim, pljačkaš ga je nekako odgurnuo i upucao ga. Onda je nastala opšta pucnjava, jer su dotrčali i drugi policajci u blizini. Jedan slučajni prolaznik je ranjen... Nađeno je preko 70 čaura.
Najteže je ranjen vlasnik zlatare, inače mlad čovek, 30-tak god.

Jedan napadač je uhvaćen, iz Selakovca je... Nadamo se da će "propevati" o svojim drugarima.
我还记得

 • »amirovic« je muško

Postovi: 101

Datum registracije: 23.07.2006

 • Poruku poslati

695

Utorak, 08. Decembar 2009

Predstavnici ambasade Izraela posetili Državni univerzitet
utorak, 08 decembar 2009 14:29

Zamenik izraelskog ambasadora u Beogradu Jair Fromer obećao je danas da će ova ambasada posredovati u stavaranju saradnje između Državnog univerziteta u Novom Pazaru i elitnih univerziteta u Izraelu.

Fromer je tokom posete ovoj ustanovi, u razgovoru sa rektorom Ćemalom Dolićaninom, rekao da postojeći sporazum između Srbije i Izraela o saradnju u oblasti obrazovanja i nauke predstavlja dobru osnovu za međuunivezitetsku saradnju.

“Taj sporazum omogućava da se studenti iz Srbije školuju na univerzitetima u Izraelu, a potpisivanje direktnih sporazuma između univerziteta dve zemlje stvoriće uslove za razmenu studenata i profesora i rezlizaciju zajedničkih naučno- istraživačkih projekata”, rekao je Framer.

On je tokom današnje posete biblioteci Državnog univerziteta uručio knjige, poklon ambasade Izraela.
------------------------------------------------------------

Uhapšen osumnjičeni za razbojništvo i pljačku zlatare
utorak, 08 decembar 2009 10:29

Novopazarska policija je uhapsila Elvisa H. (22) iz Novog Pazara osumnjičenog da je sa još jednom osobom opljačkao zlataru.

Prilikom pljačke i potere ranjene su četiri osobe.

Policija je saopštila da su u ponedeljak oko 17 sati dvojica naoružanih i maskiranih lica ušla u zlataru "Opal" i ukrala veću količinu zlatnog nakita u vrednosti od oko 6.500 evra i 9.500 evra u gotovom novcu.

“Oni su pucali u vlasnika zlatare i pobegli iz lokala. Policija je krenula za njima i uhapsila Elvisa H., dok je drugi pljačkaš uspeo da pobegne, pucajući iz automatske puške u pravcu policije i građana. On je identifikovan i za njim se intenzivno traga", navodi
se u policijskom saopštenju.

Istražni suduja Okružnog suda u Novom Pazaru Ćamil Hubić kaže da je teške prostrelne rane u predelu stomaka i grudi zadobio je Safet B., vlasnik zlatare „Opal“, a da su lakše su povređeni policajac Rešad M. i slučajni prolaznik Mirsad Ć., obojica iz Novog Pazara.


rime

Zlatna sredina

(10)

 • »rime« je muško

Postovi: 485

Datum registracije: 22.10.2007

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

696

Srijeda, 09. Decembar 2009

Prvo dvoje obolelih od novog gripa u Novom Pazaru

Prvo dvoje obolelih od novog gripa u Novom Pazaru

Upravnik Zdravstvenog centra u Novom Pazaru Alan Kurpejović rekao je danas da su u tom gradu registriovana prva dva pacijenta obolela od novog gripa.

Kurpejović je na konferenciji za novinare rekao da je virus
registrovan kod mladića koji ima 20 godina i devojčice od 15 godina.

"Oba pacijenta su u dobrom zdravstvenom stanju, mladić je zadržan u
bolnici, a devojčica je na kućnom lečenju. Građani treba da su
zabrinuti, ali mesta panici nema", rekao je Kurpejović.

On je dodao da se Zdravstvenom centru javlja sve veći broj građana
sa simptomima novog gripa, ali da se laboratorijski brisevi uzimaju
samo kod teških slučajeva

Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško
 • »Tashke« je autor ove teme

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

697

Srijeda, 09. Decembar 2009

Citirano


Vlasnik zlatare „Opal“ iz Novog Pazara Safet Biševac, koji je u ponedeljak veče pogođen sa dva metka u grudi i stomak, po drugi put je operisan u bolnici.

Direktor Zdravstvenog centra Avdo Ćeranić rekao je da su Biševcu povređeni jetra i žučni putevi i da je morao po drugi pu u operacionu salu.

Stanje povređenog policajca Rešada M. i prolaznika Mirsada Ć. je stabilno i oni nisu životno ugroženi.

Lakše je povređen još jedan policajac, koga je metak okrznuo i koji je posle saniranja povrede pušten na kućno lečenje.

Do pucnjave je došlo kada su u ponedeljak, oko 17 sati u zlataru Safeta Biševca ušla dvojica napadača, sa kapuljačama i maskama, od kojih je jedan imao automatsku pušku.

Oni su pucali u Biševca i pokupili veću količinu zlatnog nakita i novca.
Policija je uhapsila jednog od napadača, Elvisa H. (22), dok je drugi napadač Fikret R. pucajući iz automatske puške, uspeo da pobegne.

Policija navodi da su da je odneta veća količina nakita u vrednosti od 6.500 evra i 9.500 evra u gotovom novcu.

Radio 100+

Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

 • »amirovic« je muško

Postovi: 101

Datum registracije: 23.07.2006

 • Poruku poslati

698

Subota, 12. Decembar 2009

Odbornici Gradske skupštine usvojili budžet za narednu godinu
petak, 11 decembar 2009 14:45

Prema danas usvojenoj odluci o budžetu grada Novog Pazara sledeće godine u gradskoj će biti milijardu 128 miliona i 140 hiljada dinara.

Ovoj odluci, prethodila je odluka o kreditnom zaduzenju od 40 miliona dinara, od kojih je 15 miliona namenjeno isplaćivanju kratkoročnog zaduženja kod Banke Intesa, a 25 miliona dinara za podržavanje projekata kapitalnih investicija, pa su i ova sredstva postala sastavni deo budžeta grada za sledeću godinu.

Od prethodno planiranih sredstava, na predlog vladajuće koalicije na sednici je došlo do preraspodele sredstava unutar budžeta.

Od sredstava planiranih za rad gradonačelnika dva miliona su izdvojena za rad verskih zajednica, a od toga 70 odsto sredstava ili milion i 400 hiljada dinara dobiće Islamska zajednica u Srbiji, a 600 hiljada dinara ili 30 odsto sredstava dobiće Srpska pravoslavna crkva.

Kulturno prosvetna zajednica imaće milion dinara manje jer je toliko izdvijeno za rad povereništva Komeserijata za izbeglice u NP.

Odbornici su na današnjoj sednici usvojili i izmenjenu i dopunjenu odluku o komnunalnim taksama, nekoliko regulacionih planova, a gradonačelnika Meha Mahmutovića izabrali za člana Nacionalnog saveta za decentralizaciju Republike Srbije.

Mono

Zlatna sredina

(10)

Postovi: 261

Datum registracije: 19.03.2007

Lokacija: https://www.facebook.com/profile.php?id=100000235183433&sk=info

 • Poruku poslati

699

Ponedjeljak, 14. Decembar 2009

KENAN HAJDAREVIĆ: KADA ĆE GRAĐANI KOJI PUTUJU ŽELEZNICOM KONAČNO MOĆI DA PLANIRAJU SVOJA PUTOVANJA PO VOZNOM REDU?

Treba da nam odgovorite i na jedno pitanje - gde će građani Sandžaka, privreda Sandžaka da trguje, da izvozi, kada ste nas posvađali sa Crnom Gorom, sa BiH, kada smo u tako lošim odnosima sa kosovskim Albancima? Gde mislite da mi možemo da ostvarujemo neku dobit? Koja je to susedna zemlja sa kojom mi možemo da sarađujemo sa područja Sandžaka?

Kad govorimo o viznoj liberalizaciji, šta to znači za mlade Sandžaka, kada se Predlogom ovog budžeta troše njihovi potencijali, njihova budućnost, zatvarajući im šanse kroz ovakvu preraspodelu u budžetu? Čak i onda kad postoje neka sredstva koja mogu da koriste mladi, dolazimo u situaciju da se mladi iz Sandžaka diskriminišu, kao što je bio slučaj u 2009. godini, gospodin Šijaković je tu, studenata islamskog fakulteta u Novom Pazaru, koji ne mogu da koriste stipendiju po onim kriterijumima koje definiše Ministarstvo vera. To znamo dobro mi koji pripadamo islamskoj zajednici i vi gospodine ministre.

G. Mrkonjiću, kada govorimo o železnici Srbije i kada sam danas uputio kritike na povećanja subvencije za tri milijarde dinara u predlogu budžeta za 2010. godinu, vi ste morali da date odgovore građanima Srbije da li će krajem 2010. godine građani Srbije koji putuju na primer, od Beograda do Priboja, do Prijepolja, kada izađu iz voza da ne liče na rudare koji izlaze iz rudnika. Da li će građani Srbije koji putuju železnicom konačno moći da planiraju svoja putovanja po voznom redu?

Ono što vi pričate o železnici pričali ste nam i prošle godine, pričao je i ministar pre vas. Svake godine mi govorimo o reformi železnice Srbije u sledećoj godini, a mi nismo dobili ovde od vas odgovor šta je urađeno sa 11 milijardi dinara koje je železnica Srbije dobila u 2009. godini. Nemoguće je da svih 13 milijardi dinara subvencija koje idu u železnicu Srbije idu za plate zaposlenih. Da li će krajem 2010. godine putnički vozovi da imaju više od dva vagona kada putuje po 500 građana? Da li ćemo sada za novu godinu, za praznike koji dolaze konačno imati pristojne vozove? To su odgovori koje vi morate da date, ne meni nego građanima Srbije.

www.ldp.rs

 • »amirovic« je muško

Postovi: 101

Datum registracije: 23.07.2006

 • Poruku poslati

700

Utorak, 15. Decembar 2009

SDA definitivno izgubila spor oko prostorija u Domu kulture
ponedeljak, 14 decembar 2009 14:58

Gradska uprava Novog Pazara saopštila je danas da je Vrhovni sud Srbije odbacio predlog Stranke demokratske akcije i koalicije Lista za Sandžak za reviziju presude Okružnog suda u ovom gradu o korišćenju prostorija u Domu kulture.

Iz Uprave navode da su ova stranka i koalicija od 2001. godine koristile sporne prostorije na osnovu sklopljenog ugovora o zakupu sa Domom kulture “Oslobođenje”, a da su pred odlazak sa vlasti sklopili i aneks ugovora do 2014. godine.

“Sud je utvrdio da je Ugovor ništavan i da se prostorije vraćaju Gradskoj upravi na raspolaganje”, navodi se u ovom saopštenju.
-----------------------------------------------------------------------
Pokrenut postupak protiv portira gradske uprave
ponedeljak, 14 decembar 2009 14:55

Načelnik Gradske uprave Novog Pazara Sulejman Nicević rekao je danas da je protiv portira koji je pre desetak dana verbalno vređao snimatelja TV Jedinstvo, koji je čekao izjavu gradonačelnika Meha Mahmutovića, pokrenuo disciplinski postupak.

On je u izjavio za radio Sto plus rekao da ne želi da prejudicira i unapred govori o merama koje će proisteći iz tog postupka.

Nicević je ponovio stav da će učiniti sve da predstavnicima ovdašnjih medijskh kuća omogući nesmetan rad.

„Učiniću sve što je u mojoj moći da se verbalni napadi ne ponove“, rekao je Nicević.
-----------------------------------------------------------------------
U Sjenici otvorena zaobilaznica
ponedeljak, 14 decembar 2009 14:54

U Sjenici je zvanično otvorena zaobilaznica čija je izgradnja finanisirana iz sredtava NIP-a.

Izgradnja dva mosta i puta dugog 300 m koštala je oko 30 miliona dinara, a izvođač radova bio je AD Novi Pazar- put.

Osim tog projekta, u protlekloj godini NIP je izdvojio sredstva i za izgradnju tranzitnog puta i jednog dijela seoskog vodovoda u toj opštini, koji, međutim, nisu u potpinosti završeni, već će njihova izgradnja biti nastavljena u narednoj godini.

2 korisnika osim vas pregledava ovu temu.

2 Gostiju

Korišteni tagovi

Novi Pazar, Sandzak, vesti, vijesti, vjesti

Social bookmarks