Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

 • »amirovic« je muško

Postovi: 101

Datum registracije: 23.07.2006

 • Poruku poslati

701

Srijeda, 16. Decembar 2009

Nova 1431. hidžretska godina
Utorak, 15. Decembar 2009.| 11:57

Medžlis Islamske zajednice Novi Pazar obavještava džematlije da će se povodom Nove 1431. hidžretske godine održati svečanost u srijedu 16. decembra u Arap džamiji nakon jacije namaza. U programu će učestvovati Hor Medrese „Gazi Isa-beg“, a prisutnima će se prigodnim predavanjem obratiti glavni muftija Muamer ef. Zukorlić.

@ef

Majstor

(22)

 • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

 • Poruku poslati

702

Srijeda, 16. Decembar 2009

Radio Televizija Vojvodine

Citirano

NOVI PAZAR - Za razliku od poslednjih nekoliko godina, kada su uglavnom pravili gubitke i jedva preživljavali, vlasnici mnogobrojnih farmi za tov junadi na Pešteru konačno su dobili priliku i da nešto zarade.

Na ruku im idu: nikad niže cene kukuruza, pšenice i druge stočne hrane, solidne otkupne cene mesa, blizina tržišta u Crnoj Gori, podsticajne mere Vlade Srbije, redovnija isplata premija...

Dugo smo bili na ivici opstanka, prošle godine smo jedva preživeli, jer su cene stočne hrane išle "do neba", kaže vlasnik farme Fehim Kurtović koji u Đerekarima kod Tutina tovi po 80 bikova koje uglavnom isporučuje kupcima u Crnoj Gori.

Sada se, na sreću,dodaje on, sve okrenulo u našu korist.

Kilogram kukuruza koštao je prošle godine od 25 do 30 dinara, a ove u Vojvodini može da se kupi za samo šest-sedam dinara po kilogramu, podnošljive su i cene koncentrata, tov se, konačno, isplati, kaže on.

Otkupna cena od dva evra po kilogramu nije najbolja, ali pokriva sve naše troškove, a nešto se i zaradi. Prodaja u Srbiji ide nešto teže, ali je zato plasman u Crnoj Gori, koja nam je i bliža od Beograda, mnogo jednostavniji, ističe Kurtović dodajući da se sve više mladih ljudi na Pešteru vraća tovu i da se iz dana u dan povećava broj farmi i farmera.

Proizvodnja mesa je naša velika šansa. Bili smo bili prepušteni sami sebi, ali redovnija isplata subvencija države i zavođenje reda u poljoprivrednoj proizvodwi daju nam nadu da će biti još bolje i da za nakupce i špekulante uskoro ovde neće biti posla, kaže on.

Posebno će profitirati vlasnici registrovanih farmi, jer država pomaže samo legalnima, a u Evropi se može prodati samo umatičeni tovljenici sa registrovanih i dobro kontrolisanih farmi, kaže Besim Alibašić, farmer iz Suvog Dola kod Tutina koji tovi oko 100 bikova.

Zbog surove klime, ali i predrasuda, Pešter je decenijama važila za mesto gde ne uspevaju voće, povrće i žitarice.

Poslednjih godina upravo farmeri ruše ove tabue i ostvaruju sve bolje prinose posebnih sorti kukuruza, pšenice, ovsa, ječma i raži koji sada čine trećinu hrane na ovdašnjim farmama.
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

pazarce

Početnik

(10)

 • »pazarce« je muško

Postovi: 3

Datum registracije: 17.12.2009

 • Poruku poslati

703

Četvrtak, 17. Decembar 2009

Stvarno cudno da su samo TRI BOSNJAKA izabrana iz cijelog SANDZAKA

 • »amirovic« je muško

Postovi: 101

Datum registracije: 23.07.2006

 • Poruku poslati

704

Subota, 19. Decembar 2009

Predsednik Sandžačke narodne partije Mirsad Đerlek rekao je danas da je ova stranka upisana u registar kao 17. aktivna partija u Srbiji.
Đerlek je na konferenciji za novinare pozvao sve Bošnjake da se upišu u poseban birački spisak za izbore Nacionalnog saveta.

On je rekao da je za ovu stranku neprihvatljivo da se Bošnjaci nazivaju manjinom u Srbiji, jer su oni autohtoni narod, ali da će se mudrom politikom, na demokratski način boriti za prava koja su zagarantovana Evropskom konvencijom, poštujući zakone Srbije.

Đerlek je ponovio da će se ova stranka zalagati za stabilizaciju političkih prilika u regionu, jer je to preduslov za ekonomski razvoj Novog Pazara i Sandžaka

“Želimo da potpuno promenimo politički dijalog između različitih političkih partija koje postoje u Sandžaku. Umesto svađa, optuživanja, pljuvanja, ranjavanja i ubistava želimo da ponudimo međusobnu toleranciju, uvažavanje, kao i mogućnost da različito mislimo, ali da globalni interes Sandžaka svima bude isti”, rekao je Đerlek.

On je istakao da će se ova stranka boriti protiv verske podeljenosti Bošnjaka
“Nećemo razbijati Islamsku zajednicu kao što to jedni rade, nećemo uoči izbora na Gradskom trgu obećavati jedinstvenu IZ i posle toga ćutati, kao što to drugi rade. Mi ćemo se iskreno zalagati za Islamsku zajednicu kao jedinu instituciju na ovim prostorima koja je očuvala identitet bošnjačkog naroda”, rekao je Đerlek.

On je poručio svim političarima da se sa Islamskom zajednicom i nacionalnim interesima Bošnjaka ne može trgovati radi dnevno- političkih poena.

Đerlek je dodao da će se za rešavanje problema u Islamskoj zajednici obratiti Vladi Srbije.

On je najavio formiranje političkog bloka, kao i da će pozvati sve političke stranke na nivou Sandžaka koje žele da rade u interesu naroda, da zajedno promene sve ono što nije bilo dobro u ovom regionu u poslednji 15 godina.
---------------------------------------------------------------------
Završen protest taksista, postignut sporazum sa Vladom
petak, 18 decembar 2009 08:54

Predstavnici taksi vozača i Vlade postigli su dogovor da se obaveza uvođenja fiskalnih kasa odloži do 1. marta 2010. godine, dok će , pregovori o ostalim zahtevima biti nastavljeni.

Taksisti su juce u Novom Pazaru i dvadesetak gradova Srbije stupili u generalni štrajk i blokirali centralnu gradsku raskrsnicu u gradu.

On su time zatražili da se ukine obaveza uvođenja fiskalnih kasa do početka 2013, da se sa ulica uklone taksisti koji rade bez dozvole, da se utvrdi minimalna cena usluga i da se ukine taksa na luksuz i plin prilikom registracije
-----------------------------------------------------------------------
Ljajić pozvao radnice da prekinu štrajk glađu
petak, 18 decembar 2009 08:53

Tri radnice Trikotaže “Raška”, posle deset dana su prekinule štrajk glađu zbog lošeg zdravstvenog stanja, rekla je jedna od štrajkačica Jasminka Milutinović.

Ona je istakla da njih deset, međutim, neće odustati sve dok njihov problem ne bude rešen.

Štrajkači Trikotaže “Raška”, njih 13, tvrde da je neko neosnovano prisvojio njihov novac od socijalog programa što je oko 5.000 evra po radniku.

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić je Tanjugu prethodno objasnio da se čini da je pitanje protesta radnica Trikotaže “Raška” jasano i da on, zajedno sa Ministarstvom ekonomije i regionalnog razvoja, pokušava da taj roblem reši.

 • »Dipche_boy« je muško

Postovi: 58

Datum registracije: 27.04.2005

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

705

Nedjelja, 20. Decembar 2009

KONGRES SDP SRBIJE RASIM LJAJIC VIDEO

NIJE BITNO STA KAZU LJUDI, BITNO JE DA ZNAS STA TI PRICAS!

Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško
 • »Tashke« je autor ove teme

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

706

Utorak, 29. Decembar 2009

Citirano


Na evidenciji filijale nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Pazaru trenutno se nalazi 26.773 lica od čega 20 593 u Novom Pazaru i 6 152 u Tutinu.

Direktor Filijale Nihat Biševac rekao je za radio Sto plus da se u odnosu na 2008 godinu broj nezaposlenih lica na evidenciji nije povećao, ali da je stopa nezaposlenosti u ovom gradu koja iznosi 52% i dalje jedna od najvećih u zemlji.

„Naša filijala je zahvaljujući svojim aktivnim merama politike u ovoj godini zaposlila 801 lice“, rekao je Biševac.

On je istakao da je kroz projekat „Prva šansa“ posao našlo 321 lice,a zahvaljujući programu „Javni radovi“, je na određeno vreme od tri do šest meseci zapošljeno 266 lica.

U ovoj filijali je od početka godine posao našlo 3304 lica od čega 2864 u Novom Pazaru i 440 u Tutinu, što je za stotinak zaposlenih više nego u 2008.godini.


Citirano


Budžetska inspekcija nije izvršila kontrolu namenskog korišćenja ukupno 26,1 milion dinara, koja su još aprila 2008. godine uplaćena na račun Fabrike za proizvodnju konfekcije i trikotaže “Raška” iz Novog Pazara za socijalni program 70 zaposlenih, saznaju “Novosti” u Vladi Srbije.

Svi nadležni članovi Vlade i premijer obavešteni su ovih dana da je kontrola u ovom preduzeću izostala, jer “budžetski inspektori, zbog ograničenih kapaciteta, nisu uspeli da se organizuju i izvrše kontrolu u Novom Pazaru”.

Kako saznaju Novosti, u Vladi postoji spremnost da se radnicama “Raške” ponovo uplati novac, ali je uslov da se podnese zvanična prijava zbog moguće zloupotrebe uplaćenih para.

Trikotaža “Raška” nije jedina firma koja nije dostavila izveštaj o namenskom trošenju para koje su iz Ministarstva ekonomije uplaćene za zbrinjavanje viška zaposlenih.

Radio 100+
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

 • »amirovic« je muško

Postovi: 101

Datum registracije: 23.07.2006

 • Poruku poslati

707

Srijeda, 06. Januar 2010

SANDZAK PREVAREN!!!

Beograd -- Čelnici 3 sandžačke opštine reagovali su posle saznanja da je Vlada usvojila Uredbu po kojoj 6 opština tog dela Srbije neće biti u jednom statističkom regionu.

Ta Uredba je, kako tvrde, u potpunoj suprotnosti sa garancijama koje su predstavnici bošnjačke manjine dobili od predstavnika vlasti. Iz Sandžačke demokratske partije najavljuju uskraćivanje podrške parlamentarnoj većini. Sve to moglo bi da utiče na promenu Uredbe, donete pre desetak dana.

Politički predstavnici bošnjačke nacionalne manjine insistiraju da Novi Pazar, Tutin, Prijepolje, Priboj, Nova Varoš i Sjenica budu u jednom statističkom regionu. Oni su po dobijenom obećanju od koalicionih partnera u Vladi, zauzvrat u Skupštini podržali Zakon o regionalnom razvoju.

Mapom statističkih regiona, međutim, sada je predviđeno da Novi Pazar i Tutin budu u centralnom, a Prijepolje, Priboj, Nova Varoš i Sjenica – u zapadnom statističkom regionu.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović iznenađen je što se na taj način povezanost šest opština dovodi u pitanje.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić izjavio je da nema ništa protiv toga da šest sandžačkih opština budu u jednom statističkom regionu, istakavši, međutim, da je za to potrebno promeniti Zakon o regionalnom razvoju.

Kako je objasnio, sporna uredba je usvojena jednoglasno, a [SIZE=3]podržali su je i ministri Rasim Ljaljić i Sulejman Ugljanin[/SIZE] . Razlozi za nezadovoljstvo mogu biti u tome da je, kako kaže, možda nisu pažljivo pročitali.
Poslanik Socijaldemokratske partije Srbije Meho Omerović, međutim, podseća na obećanja koja su im data, a na osnovu kojih su oni podržali pomenuti zakon.

“Ovo je krajnje nepošteno od strane koalicionih partnera. Naravno da je ministar Ljaljić pročitao Uredbu, ali je i verovao u obećanja. Predstavnici ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja su garantovali da šest opština koje pripadaju regionu Sandžaka će ostati u jednom statističkom regionu, kako je to predviđao i zakon. Naprosto Uredba koja je donešena i za koju je na Vladi glasao ministar Rasim Ljaljić je dokument kojim će biti ispunjena obećanja predstavnika Vlade. Mislim da se ovde neko olako pokušava da se igra sa onim što se zove pamćenje”, objašnjava Omerović.

Ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin smatra da je ceo problem nastao isključivo zbog propusta u administraciji.

buco

Učenik

(10)

 • »buco« je muško

Postovi: 94

Datum registracije: 06.07.2008

Lokacija: sarajevo

 • Poruku poslati

708

Srijeda, 06. Januar 2010

Jadno i žalosno ko predstavlja Bošnjake i ostale građane Sandžaka u Vladi Srbije. Sve je ovo smišljeno i podmuklo isplanirano u Vladi Srbije a u tome su im pomogle i marionete Suljo i Rasim koji su glasali za ovakvu sramnu odluku. Valjda će sada narodu Sandžaka postati jasno da ova dvojica političara zastupaju isključivo svoje lične interese, svoje bliže i daljne rodbine, jer su ih pozapošljavali u državnoj službi. Sada se vidi šta je bio i cilj cijepanja Islamske zajednice. Valjda će nam ovo otvoriti oči, ako ne neka nam je Bog na pomoći.

@ef

Majstor

(22)

 • »@ef« je muško

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

 • Poruku poslati

709

Ponedjeljak, 11. Januar 2010

Politika

Citirano

Graditeljsku preduzimljivost direktora AD „Novi Pazar – put“ Izeta Ljajića nagradila i Privredna komora Srbije, a novosadski „Medija-invent” mu kao najboljem neimaru dodelio povelju „Kapetan Miša Anastasijević”
Izet Ljajić

Novi Pazar – Ovo nikako nisu nagrade i priznanja samo meni. Ništa ja sam ne bih mogao da uradim da nije svih 550 zaposlenih u AD „Novi Pazar – put“, kaže Izet Ljajić dok nam s ponosom pokazuje nagradu Privredne komore Srbije za 2009, diplomu sa plaketom Regionalne privredne komore, povelju „Kapetan Miša Anastasijević“ kojom ga novosadski „Medija-invent“ proglašava za najboljeg neimara.

Sem što često ističe da nijedno priznanje ne bi mogao da dobije sam, Izet Ljajić ima još jednu devizu – put znači život. Valjda se u ovo uverio rano, još kao dečak u rodnoj Dugoj Poljani, kod Sjenice, koju su golijski i pešterski snegovi i vetrovi znali da danima drže odsečenu od sveta. I sada se gotovo svake zime za novopazarske putare čuje kad snežni nanosi zaprete da preseku puteve seljacima na Pešteri i Javoru ili turistima na Kopaoniku i Goliji.

Izet Ljajić uporno i istrajno upozorava da asfaltnih puteva najmanje ima upravo ovde, u jugozapadnoj Srbiji. Još uvek je više makadamskih i zemljanih, koje svaka kiša pretvori u neprohodno blatište. A takvi putevi ljude vode u jednom pravcu – daleko odavde. Jer gde nema puta, nema ni života.

Ističe Ljajić da je AD „Novi Pazar – put“ uspešno završilo rekonstrukciju 60 kilometara magistralnog puta od Kraljeva do Biljanovca, sledi nastavak posla na istom putnom pravcu, rekonstrukcija puta preko Raške i Novog Pazara i dalje prema Jadranskoj magistrali i Crnoj Gori. Sa ponosom podseća kako je do minulog leta izgledao izlokani put Sjenica–Štavalj, a kakav je sada. Na Goliju se konačno i sa novopazarske strane stiže asfaltom, ali dodaje i da su ove godine novoizgrađenim putevima povezani Aljinovići i Sjenica, Kamešnica i Rasno, Leskova i Suvi Do... I ističe da su rađeni putevi u Rožajama, Zubinom Potoku, Zvečanu...

Prošle zime, putari umalo da saobraćajnice ostave pod snegom jer nisu imali novca da nabave gorivo, pošto im je država dugovala velike sume za izgrađene puteve.

– U razvijenim zemljama od 40 do čak 60 odsto od cene goriva se izdvaja za izgradnju puteva. Kod nas, daleko ispod 10 odsto – ukazuje Ljajić.

Njegovo geslo da put znači život izgleda da bolje shvataju ljudi preko čije njive do sela treba da se probije novi put, nego u gradu i selima bliže varoši, gde se putno zemljište neštedimice „napada“, pa kad put propadne, ne može da se popravi zbog načičkanih kuća i dućana.

I radovi na započetoj obilaznici oko Novog Pazara su stali jer opština nikako da se nagodi oko cene za svega šest ari placa.

Ipak, AD „Novi Pazar – put“ će i dalje graditi puteve. Izet Ljajić se seća koliko je radnika i mašina ovo preduzeće imalo kada je on, kao tek svršeni građevinski inženjer, došao u tu firmu 1971. godine, na čijem je čelu od 1981. Za 28 godina njegovog direktorovanja u vitrinama se sakupilo mnogo ordena, pohvala, povelja, medalja i diploma. I za one koje glase na njegovo ime, Izet Ljajić smatra da su ih zaslužili svi putari.
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

Phikret

Profesionalac

(10)

 • »Phikret« je muško

Postovi: 1.033

Datum registracije: 27.07.2002

Lokacija: http://www.ph-code.com, Treći kamen od Sunca

 • Poruku poslati

710

Ponedjeljak, 11. Januar 2010

Čestitam!

Drago mi je da je obeležen i makar simbolično nagrađen nečiji trud. Trebalo je sačuvati ovakvo preduzeće od kolapsa 90-tih godina kada su mahom uspešna preduzeća uništavana i poklanjana, a zahvaljujući okolnostima i njihovim direktorima koji su te okolnosti preokrenuli u svoju korist! Redak slučaj, mislim čak i Srbiji ovako sposobnog čoveka, menadžera i prije svega domaćina u ovo preduzeću!

Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško
 • »Tashke« je autor ove teme

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

711

Utorak, 12. Januar 2010

Citirano


Bratimljenje Pendika i Novog Pazara

Predstavnici istambulske opštine Pendik u Turskoj i gradonačenik Novog Pazara najavili su danas da će skupštine dva grada verifikovati odluke od bratimljenju.

Predstavnici opštine Pendik, kao i nekoliko predstavnika udruženja i društava koja okupljaju Bošnjake poreklom iz Sandžaka, borave u Novom Pazaru, gde su gradonačelniku Mehu Mahmutoviću uručili odluku tamošnjeg parlamenta u kome se izjašnjavaju o bratimljenju.

Predstavnik ove istambulske opštine Remzi Šeker rekao je da Republika Turska želi da popravi odnose sa Srbijom i da ih izdigne na novi nivo, a da je ova regija dobar kanal za povezivanje dve zemlje.

“Mi Turci smo braća sa vama Bošnjacima u Sandžaku i to smo hteli i da potvrdimo ovom posetom”, rekao je Šeker.

Gradonačelnik Mahmutović je tim povodom novinarima izjavio da će na sledećoj sednici Skupština Novog Pazara doneti potvrdnu odluku o bratimljenju.

“U Pendiku živi najveći broj naših iseljenika, oko 80 hiljada, a u čitavoj Turskoj živi oko 4 miliona sandžaklija. Ti ljudi su most povezivanja Turske i Srbije, a u svemu tome doprinos će dati i ovo naše drugo bratimljenje sa nekom istambulskom opštinom, jer smo se prošle godine pobratimili sa Bajram pašom”, rekao je Mahmutović.

On je dodao da će ovo bratimljenje značiti mnogo za dalju ekonomsku, kulturnu, sportsku i svaku drugu saradnju Pendika i Novog Pazara.

Predstavnici opštine Pendik su tokom dana obišli Staru čaršiju, nezavršenu Sportsku halu na Rekreacionom centru, a sutra će obići TK “Raška” i HK “Vojin Popović”.


Citirano


Ljajić: Turska zainteresovana da ulaže u Srbiju

Ministar za rad i socijalna pitanja Rasim Ljajić rekao je da je tokom njegove posete Turskoj tokom pravoslavnih božicnih praznika utvrđena dinamika ranije planiranih projekata koji će se tokom ove godine realizovati u Sandžaku.

"Počeće izgradnja dva puta, od Novog Pazara do Sjenice i od Novog Pazara do Tutina. Iz budžeta Srbije za ovu godinu izdvojeno je 15 odsto vrednosti projekata, dok će turska Eksim banka obezbediti 85 odsto. Turska firma će izvoditi radove i angažovaće srpske podizvođače", rekao je Ljajić za Danas.

Ljajić je posetio Tursku tokom pravoslavnih božicnih praznika tokom koje je razgovarao s turskim ministrom spoljnih poslova Ahmetom Dautogluom.

Prema njegovim recima, TIKA, turska agencija za razvoj, uložiće novac za restauraciju i rekonstrukciju starog dela grada Novog Pazara, kao i za razvoj industrijske zone u Tutinu.

Ljajić je najavio i da će u narednih nekoliko meseci u Beograd doći turska delegacija koja će u saradnji s nadležnim srbijanskim institucijama formirati kulturni islamski centar u Beogradu.

Ministar je rekao da je u Turskoj dogovorena i prenamena vojnog aerodroma u Lađevcima u civilni.

"Vrednost te investicije je 13 miliona evra, a deo novca će biti obezbeđen iz budžeta Srbije i Turske", kazao je Ljajić, dodajući da će taj projekat biti realizovan tokom ove godine.

Ljajić je dodao da odnosi Srbije i Turske nikada nisu bili bolji i da je veoma je važno to što je Ankara zainteresovana da njeni investitori ulažu u Srbiju.

Prema njegovim rečima, potvrđen je trilateralni sastanak Srbije, Turske i Bosne i Hercegovine, 15. januara u Beogradu na nivou ministra spoljnih poslova tri zemlje.

"Tema sastanka biće stabilizacija prilika u BiH i u regionu, što podrazumeva kontinuirani proces, ali i rad na tom polju. Neophodno je uključiti i Hrvatsku u rešavanje tih pitanja", rekao je Ljajić.


Radio 100+

Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

Erbakan

Učenik

(0)

Postovi: 172

Datum registracije: 20.12.2002

Lokacija: D

 • Poruku poslati

712

Utorak, 12. Januar 2010

Na Ahiret preselio dr. Aćif-ef. Skenderović
Ponedjeljak, 11 Januar 2010

Nakon kraće bolesti na ahiret je preselio prof dr. Aćif-ef. Skenderović. Dr. Aćif je na ahiret preselio u bolnici u Bihaću u 72. godini života.

Dr. Aćif je rođen 1938. Godine u Trpezima kod Petnjice, opština Berane. Završio je „Gazi Husref-begovu“ medresu u Sarajevu a visoko obrazovanje stekao je pred istaknutim svjetskim alimima na Al-Azharu. Magistrirao je i doktorirao na istom univerzitetu. Bio je prvi doktor šerijatskog prava na prostorima bivše Jugoslavije.

Svoj radni vijek proveo je kao profesor u „Gazi Husref-begovoj“ medresi.

Bio je poznati vaiz među Bošnjacima u zemlji i svijetu. Cijeli život proveo je kao daija na Allahovom putu, borac za opstanak vjere na prostorima bivše Jugoslavije, i na tom putu je i preselio. Živio je na Allahovom putu, borio se na Njegovom putu i na kraju je preselio na Njegovom putu - a zar ima bolji način da se napusti ovaj kratkotrajni i prolazni svijet i da se ode svome Gospodaru!

Dženaza namaz će se klanjati sutra poslije ikindije namaza ispred IPA u Bihaću.

Molimo Allaha da mu se smiluje, da mu oprosti grijehe, te da ga obraduje Džennetom i susretom sa velikanima ovog ummeta, sa našim Poslanikom, s.a.w.s., i drugim poslanicima, sa ashabima, učenjacima, šehidima, i danas sve zajedno ujedini u Džennetu.Inna lillahi we inna ilejhi radžiun
Svi smo Allahovi i Njemu se vraćamoIslamBosna
Erbakan je dodao/la ovu sliku:
 • acif_skenderovic.jpg
Sve je ovo samo igra! Nema tog muftije koji je vrijedan Vasih zivaca

 • »amirovic« je muško

Postovi: 101

Datum registracije: 23.07.2006

 • Poruku poslati

713

Utorak, 12. Januar 2010

Sandžak i regionalizacija: Pretnje referendumima
utorak, 12 januar 2010 09:23

Predstavnici Srba iz Priboja, Prijepolja i Nove Varoši ne pristaju da budu u sandžačkom regionu, prete referendumom i blokadama puteva.
Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović kaže da Srbi neće prihvatiti ideju spajanja svih opština u kojima žive Bošnjaci jer ona „vodi rasparčavanju Srbije".

"Ekonomija nema veze sa zahtevima Bošnjaka, njihovi motivi su čisto političke prirode! Jer, Priboj nema nikakve ekonomske veze sa Novim Pazarom i Tutinom! Mi nemamo nikakve veze sa Sandžakom i nećemo pristati da budemo u regionu Sandžaka! Poslali smo i pismo premijeru Cvetkoviću, a ako Vlada usliši zahteve Bošnjaka, raspisaćemo referendum", kaže Rvović za današnji Kurir.

Predsednik Prijepolja Dragoljub Zindović takođe kaže da ne postoji nijedan razlog za spajanje šest opština u kojima žive Bošnjaci.

"Mi smo tradicionalno oslonjeni na Užice, a najtešnju saradnju imamo sa Pribojem i Novom Varoši. Uredba o statističkim regionima treba da vodi ravnomernom ekonomskom razvoju, a ne etničkom spajanju. Šta bi bilo kada bismo počeli da pravimo etničke regione? ", rekao je Zindović.

Poslanik iz redova Bošnjačke liste za evropski Sandžak Esad Džudžević izjavio je danas da postoji mogućnost da se i u Novom Pazaru i Tutinu raspiše referendum o tome da li šest sandžačkih opština treba da se nađe u jednom statističkom regionu.
"Izjašnjavanju građana o ovom pitanju pribeći će se ukoliko Vlada ne izađe u susret zahtevu bošnjačkih partija, a takva inicijativa bila u skladu sa Ustavom i zakonom", rekao je Džudžević za Novosti .

"Ne insistiramo da administrativni centar te oblasti bude Novi Pazar, već to može biti i Prijepolje. Takođe, predlažemo da u upotrebi budu i dva zvanična naziva - Sandžačka i Raška oblast", rekao je Džudžević.

Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško
 • »Tashke« je autor ove teme

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

714

Srijeda, 13. Januar 2010

Citirano


Naknadna pamet vladinih stranaka iz Sandžaka
Kenan Hajdarević | 11.01.2010.

LDP je mesecima upozoravao da će se demagoški i diletantski projekat stvaranja statističkih regiona za građane Sandžaka završiti političkim potkusurivanjem i podelom regiona.

Priča o navodno beskomromisnim zahtevima dve vladajuće partije iz Sandžaka, SDA i SDP, samo pokazuje koliko su licemerne te stranke kada govore o svojim pokušajima da zaštite jedinstvenost regiona. Naime, obe stranke su mesecima ćutale, i u Vladi i u Skupštini, dok se pripremalo donošenje odluke kojom se neke opštine Sandžaka pripajaju tzv. statističkom regionu sa sedištem u Užicu. Odluku protiv koje se sada navodno bune, omogućava zakon za koji su glasali, iako sam im kao poslanik LDP, i cela naša poslanička grupa, danima govorili da je zakon loš, i po građane Sandžaka i po druge delove zemlje.

Obe ove stranke sede u vladi koja je donela katastrofalnu uredbu. Stranka ministra Ljajića je u međuvremenu širila svoje ambicije, a ministar koji sedi u vladi gde se donosi odluka o cepanju Sandžaka, je svoje i naše vreme trošio svojim uobičajenim pričama o populizmu. Drugi ministar iz Sandžaka je takođe ćutao, kao i njegovi poslanici u parlamentu.

Tada su dvema vladinim partijama, od kojih su u međuvremnu nastale tri jer sada ministar Ljajić ima čak dve partije, bio važniji mir u njihovim brojnim koalicijama u kojima se nalaze na različitim nivoima vlasti. Zato im je bilo svejedno, zbog toga je moguće članstvo u proevropskoj vladi na nivou Srbije, partnerstva sa radikalima, naprednjacima i drugim nacionalističkim partijama u različitim opštinama Sadžaka. Takva politička neodgovornost ovih dana pokazuje svoje pravo lice. U politici moraju da postoje vrednosti, i one podrazumevaju da koristite svoju političku moć za ostarivanje onih ciljeva za koje su vas građani birali. To ne zabranjuje da u Beogradu budete u koaliciji sa Palmom, svuda sa DS-om, ponegde sa naprednjacima i Šešeljem, ali obavezuje da nikada ne zaboravite na interese Sandžaka i ljudi koji ovde žive. Bez obzira da li ste ministar ili poslanik, da li imate samo jednu ili više partija.


www.ldp.rs
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško
 • »Tashke« je autor ove teme

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

715

Četvrtak, 21. Januar 2010

Citirano


Otvoreno klizalište na Gradskom trgu
četvrtak, 21 januar 2010 12:20

Na novopazarskom Gradskom trgu danas je zvanično otvoreno klizalište, koje će mladima na raspolaganju biti narednih mesec i po dana.

Direktor sportskog centra u Novom Pazaru Idriz Nuhović rekao je za radio Sto plus da će ovaj sport postati tradicija našeg grada i da će na taj način mladi ljudi moći kvalitetno da troše svoje slobodno vreme.

“Očekujemo da će posećenost biti velika i da će mladi na pravi način iskoristiti sve draži ovog zanimljivog sporta”, rekao je Nuhović.

On je kazao da će se i narednih godina rukovodstvo Sportskog saveza obraćati ambasadama širom Evrope koje bi mogle da doniraju klizalište za naš grad.

Nuhović je istakao da će početnicima u klizanju pomagati instruktori uz pomoć kojih će deca moći da nauče osnovne veštine ovog sporta.

Na raspolaganju je 250 klizaljki, a cena jednog sata klizanja je 150 dinara.

Radio 100+

Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško
 • »Tashke« je autor ove teme

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

716

Utorak, 26. Januar 2010

Citirano


Bošnjačka lista za smenu četiri svoja odbornika
ponedeljak, 25 januar 2010 14:46

Odbornička većina novopazarske skupštine odbila je danas predlog koalicije Bošnjačka lista za evropski Sandžak da u dnevni red uvrsti personalnu zamenu četiri odbornika ove koalicije.

Većina odbornika, koju predvodi Sandžačka demokratska partija, ocenila je da zbog kratkog roka administrativno-mandatna komisija nije mogla da zaseda i donese adekvatnu odluku po tom pitanju.

Bošnjačka lista je svoj zahtev za smenu odbornika Damira Kurtovića, Kemala Brničanina, Denabe Hodžić i Sabine Bejtović obrazložila samo zakonskom mugućnošću da odbornički klub određuje ko će je zastupati u lokalnom parlamentu.

Zamenik šefa odborničkog kluba ove koalicije Ahmedin Škrijelj je radiju Sto plus ipak pojasnio da je smena odbornika zatražena zbog njihove nemogućnosti da usklade privatne i odborničke obaveze.


“Oni nisu mogli da usklade svoje obaveze sa obavezama prema našem odborničkom klubu. Mi smo u skladu sa Zakonom o lokalnim izborima uredno predali svu potrebnu dokumentaciju za ovu proceduru”, rekao je Škrijelj.

Sekretar Gradske skupštine Ahmedin Binjoš je za Sto plus rekao da je zahtev Bošnjačke liste stigao svega sat vremena pre početka sednice, tako da je bilo nemoguće zasedanje administrativno-mandatne komisije.

„Administrativno-mandatna komisija je nadležna da utvrdi osnovanost prestanka odborničkog mandata i dodelu novog. Zahtev je predat u devet sati, a sednica je počela u 10, tako da je to bio kratak rok da komisija zaseda“, rekao je Binjoš.

On je istakao da po Zakonu podnosilac izborne liste raspolaže odborničkim mandatima ukoliko ima blanko ostavke, ali da su odbornici čije su ostavke zatražene danas opravdali svoje odsustvo sa sednice.

„Čim su odbornici opravdali odsustvo, to znači da oni nisu upoznati da će biti smenjeni i iz tog razloga, prema Zakonu pre sledeće Skupštine administrativno- mandatna komisija će imati izjave ovih odbornika i utvrdiće pravo činjenično stanje“, rekao je Binjoš.

Sto plus je tokom dana kontaktirao dvoje od četiri odbornika koje Bošnjačka lista želi da zameni novim, od kojih su dobili skoro identičan odgovor da nisu upoznati sa namerom njihove koalicije da im se uskrate odbornički mandati.

Oni nisu želeli da komentarišu ovakvu situaciju, uz pojašnjenje da nemaju dovoljno relevantnih činjenica šta je u suštini takvog poteza odborničkog kluba.

radio 100+
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

Phikret

Profesionalac

(10)

 • »Phikret« je muško

Postovi: 1.033

Datum registracije: 27.07.2002

Lokacija: http://www.ph-code.com, Treći kamen od Sunca

 • Poruku poslati

717

Subota, 30. Januar 2010

Ovde možete pogledati kratak izvod iz govora Rasima Ljajića. Taj deo priloga se nalazi u drugoj polovini ove emisije. A po završetku ćete videti i izdvojen citat gorepomenutog ministra. Umro sam od smijeha i jada!


http://rts.rs/page/tv/ci/story/17/%D0%A0…1%80%D0%B5.html

Postovi: 73

Datum registracije: 25.05.2009

 • Poruku poslati

718

Subota, 30. Januar 2010

A kokolo je??? Djerlek????

Ili ko vec.... Fikro i Meho znaju?

Opet nije lepo, nema veze sta god da je bilo, treba biti dostojanstven i ne vredjati druge.
"Zar od mene tražite da se nekome drugom, osim Allahu, klanjam, o neznalice!?"

Tutinac

Zlatna sredina

(10)

 • »Tutinac« je muško

Postovi: 457

Datum registracije: 05.09.2004

Lokacija: Tutin

 • Poruku poslati

719

Nedjelja, 31. Januar 2010

Kokolo nije Djerlek. Kad je spomenuo Kokola, mislio je na Mthata Nokica zvanog Kokolo, predsjednika Ekoloske stranke koja je u koaliciji sa Ljajicevom strankom u Pazaru.

On je inace vlasnik stamparije Kokolo, pa je odatle dobio i nadimak Mitko Kokolo.

Odbornik je u Skupstini grada Novog Pazara ispred koalicije "Za evropski Novi Pazar - Rasim Ljajic".

I sto je najgore Nokic je prisustvovao tom skupu na kojem ga je Ljajic prozivao, sedeo je u trecem-cetvrtom redu.
[SIZE=3][SIZE=4]"VELIKIM BOGOM SE KUNEMO DA ROBOVI BITI NEĆEMO"[/SIZE] [/SIZE]

Fotograf

Zlatna sredina

(10)

 • »Fotograf« je muško

Postovi: 286

Datum registracije: 27.03.2007

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

720

Nedjelja, 31. Januar 2010

Ovoliko primitivizma u govoru jednog politicara nisam cuo od kako je Velimir Ilic otisao u opoziciju, ali sta ceš, naš narod se loži na takve izjave. On bi izgleda da ima monopol na osnivanju stranki, ja mogu da imam 2 stranke a vi ni jednu. xx(
Univerzum se još uvek širi a ja nemam mesta da parkiram auto.

3 korisnika osim vas pregledava ovu temu.

3 Gostiju

Korišteni tagovi

Novi Pazar, Sandzak, vesti, vijesti, vjesti

Social bookmarks