Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

Mono

Zlatna sredina

(10)

Postovi: 261

Datum registracije: 19.03.2007

Lokacija: https://www.facebook.com/profile.php?id=100000235183433&sk=info

 • Poruku poslati

741

Subota, 24. April 2010

Izbori za Bošnjački nacionalni savet

27/4/2010, Utorak, 13:00, Terazije 3, II sprat, Mala sala

Konferencija za novinare
Bošnjačke kulturne zajednice

Govore:

* Muftija Muamer ef. Zukorlić, nosilac liste Bošnjačke kulturne zajednice na izborima za Nacionaloni savet Bošnjaka

postavite pitanje

Direktne prenose i snimke MC događaja možete pratiti preko MC Web televizije

http://www.mc.rs/code/navigate.asp?Id=1498

http://www.mc.rs/code/navigate.asp?Id=4&eventId=7444


Čiplić: Muftija u pravu

D. M, 23.04.2010 20:51:04Svetozar Čiplić

IZBORI za 19 nacionalnih saveta, zakazani za 6. jun, dodatno će učvrstiti Srbiju na poziciji lidera u regionu u poštovanju manjinskih prava, kaže za ”Novosti” resorni ministar Svetozar Čiplić.

- Veoma je važno da se ovaj proces sprovede bez greške. Tako se jača poverenje u Srbiju, a istovremeno
još više integrišu manjine u naše političko društvo.
Ministar Čiplić kaže da u manjinskim zajednicama nije bilo većih otpora procesu upisa u posebne biračke spiskove, a da su ”buru” u javnosti dizali samo pojedinci, želeći da skrenu medijsku pažnju na sebe.

Na pitanje da li je kandidatura muftije Zukorlića za Nacionalni savet Bošnjaka nedopustivo mešanje islamske zajednice u politiku, Čiplić odgovara:

- Prirodno je da lideri u okviru jedne nacionalne manjine požele da se uključe u život svoje zajednice kroz izbore za savete. Tako je i pojavljivanje muftije Zukorlića očekivana i dopuštena aktivnost.

Uostalom, veliki broj nacionalnih manjina koje su prijavile izborne liste imaju kandidovane i verske lidere na njima.

Čiplić objašnjava da nije važno ko se kandiduje na liste, nego da li će nadležnosti i ovlašćenja nacionalnog saveta upotrebiti u korist svoje nacionalne manjine ili zarad lične promocije.

Ministar, takođe, pozdravlja dijalog započet između nevladinih organizacija koje zastupaju prava gej i lezbo populacije, i političkih stranaka i državnih institucija.

- Ovakav partnerski odnos je pravi put za promenu položaja pripadnika LGBT zajednice, izgradnju tolerancije i pobedu nad nasiljem i predrasudama.


http://www.novosti.rs/code/navigate.php?…onalni%20saveti

golubardzija

Zlatna sredina

(65)

 • »golubardzija« je muško

Postovi: 387

Datum registracije: 28.07.2009

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

742

Nedjelja, 25. April 2010

BEOGRAD - Beogradska policija uhapsila je i na 48 sati zadržala Nusreta Pljakića (44), zvanog Nuki, iz Tutina, zbog sumnje da je prodavao drogu i falsifikovao isprave, saopštio je Biro MUP Srbije za saradnju s medijima.
Pljakić je osumnjičen da je u dužem vremenskom periodu, preko uličnih dilera, drogu nabavljenu u Novom Pazaru prodavao na teritoriji Beograda.
Prilikom pretresa kod osumnjičenog je nađeno 16 grama heroina, dok je u kući koju je koristio nađeno 1,2 kilograma heroina, tri kilograma paracetamola, kilogram amfitamina i dve elektronske vagice za precizno merenje.
Takođe, pronađeno je i više falsifikovanih isprava Republike Srbije i Republike Slovenije koje je Pljakić koristio, jer je za njim Četvrti opštinski sud u Beogradu raspisao potragu.
Osumnjičeni Pljakić je, uz krivičnu prijavu, priveden dežurnom istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu, navodi se u saopštenju.Jos jedan pratilac Suljovog reisa Zilkica uhapsen sa drogom.
Uvijek govorite istinu jer samo istinu mozete ponoviti dvaput.

 • »Salahoodin« je muško
 • »Salahoodin« je zabranjen

Postovi: 167

Datum registracije: 25.01.2008

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

743

Subota, 01. Maj 2010

Novi Pazar 30. 04. 2010
TANJUG

[SIZE=3]
Novinari Regionalne TV izjavu Zukorlića doživeli kao pretnju
[/SIZE]

Iz Regionalne TV Novi Pazar saopšteno je danas da su zaposleni doživeli kao pretnju, ali da ih nije zaplašila, izjava glavnog muftije Islamske zajednice u Srbiji Muamera Zukorlića da će on, kada pobedi na izborima za Nacionalni savet Bošnjaka, u toj medijskoj kući sprovesti žestoku lustraciju.

Muftija je nosilac izborne liste Bošnjačke kulturne zajednice na izborima za Nacionalni savet Bošnjaka, 6. juna, a pretnju je izrekao sinoć gostujući na lokalnoj TV Jedinstvo u Novom Pazaru.

U saopštenju dostavljenom i Tanjugu, direktor Regionane TV Denis Mavrić navodi da su Zukorlićeve pretnje upućene bez ikakvih argumenata.

"Kada se ima na umu da muftija Zukorlić našu televiziju opisuje kao neobjektivnu i parazitsku, jer se finansira sredstvima iz budžeta, nije teško zaključiti kako bi se ta lustracija izvela", navodi Mavrić.

On kaže da zato tu muftijinu poruku zaposleni doživljavaju kao pretnju, koja ima za cilj da ih natera da izveštavanje prilagodjavaju željama glavnog muftije i potrebama njegove kampanje za plasman u Nacionalni savet Bošnjaka.

"Muftijina pretnja, iako se poziva na propise, upravo u zakonima nema nikakvo uporište. Ni jedan zakon ne predvidja da javna preduzeća za informisanje automatski prelaze pod okrilje nacionalnih saveta nacionalnih manjina", naveo je Mavrić.

On napominje da zaposleni u Regionalnoj TV ne mogu da utiču na to kakav će da bude sastav Nacionlanog saveta Bošnjaka, kao i da je uloga te televizije sada, a biće i ubuduće, da sve gradjane blagovremeno i objektivno informiše o svemu što je za njih značajno.

Mavrić ističe da Regionalna TV u predizbornoj kampanji nastoji da svim učesnicima da jednake šanse, da se predstave i pokušaju da steknu poverenje birača za izbor članova Nacioalnog saveta Bošnjaka.
"Ostajemo televizija svih gradjana, regionalni servis za informisanje, iako bi muftija Zukorlić da nas, kad i ako osvoji većinu u Nacionalnom savetu Bošnjaka, pretvori u svoje glasilo i uz to nas, kako najavljuje, žestoko lustrira", poručio je Mavrić.

Saopštenje je, kako se navodi, pored medija dostavljeno Gradskoj skupštini Novog Pazara, kao osnivaču, Nezavisnom udruženju novinara Srbije, Udruženju novinara Srbije i Odeljenju za medije Misije OEBS-a.

Press Online

Tutinac

Zlatna sredina

(10)

 • »Tutinac« je muško

Postovi: 457

Datum registracije: 05.09.2004

Lokacija: Tutin

 • Poruku poslati

744

Subota, 01. Maj 2010

Da, kako da ne... a Regionalna se sve vise pretvara u onu iz Suljovog vremena.
[SIZE=3][SIZE=4]"VELIKIM BOGOM SE KUNEMO DA ROBOVI BITI NEĆEMO"[/SIZE] [/SIZE]

golubardzija

Zlatna sredina

(65)

 • »golubardzija« je muško

Postovi: 387

Datum registracije: 28.07.2009

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

745

Subota, 01. Maj 2010

Pretukli vozača konkurentske pekare


Prema saznanjima „Blica“, motiv napada je to što Enes Turković, vlasnik sjeničke pekare, nije hteo da se povuče sa novopazarskog tržišta hleba ili da poveća cenu, čime bi omogućio bolju prodaju peciva pekare Elvisa Dž.


- U mestu Pobrđe kod Novog Pazara dvojica muškaraca, od kojih je jedan bio maskiran, u četvrtak oko 9.45 sati zaustavila su kombi pekare „Sunce“ iz Sjenice, kojim je upravljao Jasmin Džeko i rekli mu: „Voziš bajat hleb.“ Mladić je odgovorio da vozi hleb za pekaru iz Sjenice, a napadači su ga izvukli iz vozila, počeli da ga udaraju, a zatim su razbili šoferšajbnu i zadnje staklo i probušili sve četiri gume na vozilu. Nakon toga su pobegli, a lakše povređeni mladić napad je prijavio policiji - kaže sagovornik „Blica“ blizak istrazi.


Policija je ubrzo privela Elvisa Dž., vlasnika novopazarske pekare „Sunce“, jer je i ranije napadao vozače rivalskih pekara.


- Napadnuti vozač je prepoznao osumnjičenog, koji je, međutim, negirao da ga je zaustavio i da je razbio stakla i probušio gume - nastavlja naš sagovornik i dodaje da je Elvis Dž. osumnjičen za nasilničko ponašanje i oštećenje tuđe stvari, zbog čega mu je određeno zadržavanje od 48 sati, kao i da se traga za njegovim saučesnikom.

Enes Turković, vlasnik sjeničke pekare „Sunce“, kaže za „Blic“ da ga je napad iznenadio. Na novopazarskom tržištu hleb prodaje već tri godine i ranije nije imao problema. Napominje i da nikada nije imao problema sa vlasnicima pekara u Užicu i Novoj Varoši, iako hleb prodaje i u tim gradovima.

- Mladić je još u šoku, pretrpeo je veliki stres. Sada hleb vozi uz pratnju. Strašno! Elvis Dž. me je nekoliko puta zvao i tražio je da povučem svoj hleb sa novopazarskog tržišta ili da povećam cenu, iako svi prodajemo hleb po 35 dinara. Ako bih povećao cenu, građani moj hleb ne bi kupovali - kaže Turković i dodaje da će najverovatnije tužiti Elvisa Dž. i zbog stresa koji je pretrpeo vozač njegove pekare i zbog demoliranja vozila.
Uvijek govorite istinu jer samo istinu mozete ponoviti dvaput.

ed

Veteran

(61)

 • »ed« je muško

Postovi: 3.336

Datum registracije: 17.12.2002

Lokacija: D

 • Poruku poslati

746

Subota, 01. Maj 2010

Citirano

Orginalno od Salahoodin

"Muftijina pretnja, iako se poziva na propise, upravo u zakonima nema nikakvo uporište. Ni jedan zakon ne predvidja da javna preduzeća za informisanje automatski prelaze pod okrilje nacionalnih saveta nacionalnih manjina", naveo je Mavrić.


Ne znam tacno sa cime i kako je muftija prijetio ali je gospodin Mavric u ovom citiranom u pravu. Zakon samo ostavlja tu mogucnost u slucaju da se dvije strane sporazumiju ali ne primorava osnivaca Reginalne televizije da prenese svoje ovlasti na Nacionalni savjet.

Republika, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave kao osnivač javnih preduzeća i ustanova u oblasti javnog informisanja koje u celini ili pretežno vrše informisanje na jeziku nacionalne manjine mogu u sporazumu sa nacionalnim savetom u celini ili delimično preneti osnivačka prava na nacionalni savet. (Zakon o nacion. savjetima, Clan 19)

Dakle, mogu ali ne moraju.
Čvrsto je ubijeđen u svoje stavove. Nemojte ga zbunjivati činjenicama!

Postovi: 3

Datum registracije: 29.04.2010

 • Poruku poslati

747

Utorak, 04. Maj 2010

Preselio je na Ahiret Camil Hubic.

748

Ponedjeljak, 10. Maj 2010

Otkrivena masovna grobnica u Rudnici pored Raske u kojoj su pronadjeni ostaci 250 kosovskih Albanaca. Vise od dve godine je trajalo dok je grobnica pronadjena. Ovoje sesta masovna grobnica albanskih zrtava u Srbiji.

Quelle:
http://www.focus.de/politik/ausland/koso…aid_506767.html
"Ti sa svakim lijepo! I trazi da se dobra djela cine, a neznalica se kloni!" (El-'Araf, 199)

golubardzija

Zlatna sredina

(65)

 • »golubardzija« je muško

Postovi: 387

Datum registracije: 28.07.2009

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

749

Subota, 22. Maj 2010

Amel Koca (29) ubijen je u pucnjavi u kafani u Novom Pazaru. Policija traga za Harisom Murićem (19) koji je osumnjičen da je posle svađe ubio Kocu. U pucnjavi je lakše ranjen Amelov brat Ahmet. Inače, Murić je rođeni brat osuđenog vehabije Adisa Murića.

Pucnjava se dogodila u petak oko 5 časova ujutru u kafani u ulici 7. jula u Novom Pazaru. Kako saznajemo, ova kafana nije registrovana i nalazi se u tržnom centru u kojem se nalaze lokali.

Poznati policiji odranije

- Do pucnjave i ubistva došlo je posle duže rasprave dvojice mladića, najverovatnije zbog neraščišćenih računa. Amel Koca je ubijen iz pištolja i on je preminuo na licu mesta. Njegov rođeni brat Ahmet je lakše ranjen. Policija traga za Harisom Murićem koji je pobegao. Posle pucnjave privedena su dva mladića koja su bila u društvu sa Murićem - kaže za Press izvor blizak istrazi, i dodaje:

- Istražujemo koji je motiv svađe i pucnjave. I ubijeni i osumnjičeni su odranije poznati policiji po brojnim krivičnim delima. Murić je osumnjičen za pet pokušaja ubistva, a Amel za dva.

Malobrojni očevici kažu da je pucnjavi prethodila žučna rasprava dvojice mladića.

- Taj kafić zvanično nije registrovan, ali u poslednje vreme dolazili su gosti. Amel i Haris su se posvađali, ali niko nije očekivao da će se ta rasprava tragično završiti. Posle pucnjave Haris je pobegao, a Amel je ubrzo preminuo. Ovo je tragedija! Poginuo je mlad čovek - kaže jedan od očevidaca.

Žrtva sin čuvenog boksera

Kako saznajemo, Amel Koca je sin jednog od poznatih novopazarskih boksera. Rođeni brat osumnjičenog Harisa Murića, Adis Murić, jedan je od članova druge grupe vehabija koje su osuđene pred Specijalnim sudom u Beogradu. On je osuđen na osam godina zatvora za udruživanje protiv ustavne delatnosti i pripremanje terorističkih akcija i napada po Srbiji, a jedna od onih koje se navode u optužnici je i planirani napad na fudbalski stadion u Novom Pazaru.
Uvijek govorite istinu jer samo istinu mozete ponoviti dvaput.

Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško
 • »Tashke« je autor ove teme

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

750

Ponedjeljak, 24. Maj 2010

Tracak nade u nesreci

Citirano


Muftija beogradsko-novosadski Rešad ef. Plojović obišao je Kazneno popravni zavod u Nišu u petak 21.05.2010. godine, gdje je i zvanično otvorio mesdžid za zatvorenike ovog zatvora. Muftija je tom prilikom predvodio džuma-namaz, prvi namaz u prvom zatvorskom mesdžidu u Srbiji.

Do sada zatvori u Srbiji nisu imali mesdžide. Uprava KPZ-a u Nišu prva je u Srbiji svojim zatvorenicima muslimanima omogućila da namaze obavljaju u posebnoj prostoriji – mesdžidu. Razgovori o opremanju mesdžida potekli su prije tri mjeseca kada je na poziv uprave niškog KPZ-a, na čijem je čelu g-din Živorad Branković, muftija beogradsko-novosadski Rešad ef. Plojović posjetio ovaj zavod gdje je pokrenuta inicijativa. Nakon tri mjeseca projekat je ostvaren.

Finansije za opremanje mesdžida obezbjedio je Mešihat Islamske zajednice u Srbiji uz pomoć donacija vjernika iz Sandžaka i šire. Tim povodom upriličena je i posljednja posjeta muftije beogradsko-novosadskog Rešada ef. Plojovića KPZ-u u Nišu, u petak 21.05.2010. godine, gdje je i zvanično otvoren mesdžid za zatvorenike ovog zatvora. Džuma-namaz je predvodio muftija beogradsko-novosadski Rešad ef. Plojović, a u safu je stalo više od 60 zatvorenika, što je bilo zaista iznenađujuće.


Prije obavljanja džuma-namaza upravnik Zatvora g-din Živorad se obratio zatvorenicima i između ostalog iskazao radost da je na obostrano zadovoljstvo projekat započet prije tri mjeseca ostvaren i da sada zatvorenici niškog zatvora imaju posebnu prostoriju – mesdžid za obavljanje vjerskih obreda.
Nakon obavljenog džuma-namaza muftija je razgovarao sa zatvorenicima i preporučio im da iskoriste ovu prostoriju na najbolji mogući način.

Zatvorenici su iskazali želju da svakodnevno imaju mogućnost boraviti u mesdžidu, a da im džume i bajram-namaze predvode imami koje će Islamska zajednica odrediti.
Muftija Plojović je prihvatio ovaj prijedlog i u razgovoru sa upravnikom zatvora dobio pozitivan odgovor, tj. da će uprava Zatvora u skladu sa mogućnostima obezbijediti zatvorenicima koji to žele da svakoga dana borave u mesdžidu određeno vrijeme te da obavljaju džume i bajrame za imamima koje odredi Mešihat.
Zatvorenici su se zahvalili Mešihatu Islamske zajednice u Srbiji na iskazanoj brizi za njima.


„Mi jesmo ovdje zbog nekih naših grešaka, ali mi nismo demoni. Drago nam je da se i pored naših velikih grešaka ne odričete nas“ – kazao je jedan od zatvorenika muftiji Plojoviću.

„Zatvor je napravljen za ljude. Svaki čovjek se može naći ovdje. Svako ko sjedne za volanom može napraviti grešku koja ga može poslati u zatvor. Mi se ne odričemo Vas. Svako ima pravo na pokajanje. Ako Allah dž.š. prašta nama ljudima grijehe učinjene prema njemu, pa kako da mi griješni ljudi ne praštamo jedni drugima.“ – kazao je Muftija.

Posjeta KPZ-u je okončana na obostrano zadovoljstvo uprave KPZ-a i Mešihata Islamske zajednice u Srbiji uz najave obije strane o daljoj saradnji.

Islamskazajednica.org
Tashke je dodao/la ovu sliku:
 • Medzlis KPZ Nis.jpg
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

MATRIX

Zlatna sredina

(10)

 • »MATRIX« je muško

Postovi: 538

Datum registracije: 22.04.2007

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

751

Petak, 04. Juni 2010

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji, Centar za humanitarni rad „Hajrat“ i Bošnjačka kulturna zajednica danas su na Musali kod bolnice u Novom Pazaru otvorili Narodnu kuhinju. Ova kuhinja je otvorena u objektu koji je izgrađen na vakufskom zemljištu i koji je do prije nekoliko mjeseci bio kafana i kockarnica. Nakon što se uspjelo da se ovaj objekat i zemljište oko njega povrati u okrilje Mešihata pristupilo se realizaciji projekta otvaranja Narodne kuhinje u kojoj će biti služeni besplatni obroci za one naše sugrađane koji se nalaze u teškom materijalnom stanju.


http://islamskazajednica.org/index.php?o…12&article=4028

(o)
我还记得

Postovi: 73

Datum registracije: 25.05.2009

 • Poruku poslati

752

Subota, 05. Juni 2010

Telenor otvorio prvi Internet park u Novom Pazaru

Park na Gradskom trgu u Novom Pazaru dobio je danas besplatan Internet, zahvaljujući kompaniji Telenor. Stanovnici Novog Pazara moći će da ga koriste do kraja leta. Posetioci Internet parka će vrlo lako moći da se povežu na Telenor Internet uz pomoć svojih mobilnih telefona ili laptop računara.

Već treću godinu zaredom, Telenor uvodi besplatan Internet u parkove u gradovima širom Srbije. Prošle godine Telenor Internet parkove su dobili Beograd, Kragujevac, Niš, Novi Sad, Subotica, Valjevo i Kraljevo, a Novi Pazar je prvi grad koji je ove godine dobio svoj Internet park.

Prvi Internet park u Novom Pazaru otvorili su Meho Mahmutović, gradonačelnik Novog Pazara i Ana Vukotić, regionalni menadžer prodaje u Telenoru.

„Uvođenje Interneta u naš gradski park ponudilo je nove sadržaje našim sugrađanima i oplemenilo ovu sredinu. Od sada, njima je dostupno besplatno korišćenje Interneta u prirodi. Zahvalni smo kompaniji Telenor, koja je prepoznala naš grad kao sredinu zainteresovanu za tehnološki i ekonomski napredak“, rekao je Mahmutović.

„Drago nam je što i Novi Pazar dobija svoj prvi Internet park. Internet kao osnov informatičke pismenosti Telenor želi da učini dostupnim što većem broju građana Srbije i tako podrži pokretanje važnih pitanja napretka manjih sredina“, rekla je Ana Vukotić.

Kompanija Telenor pripremila je idejna rešenja za sve Internet parkove pojedinačno, postavila opremu i brinuće o njenom održavanju.
"Zar od mene tražite da se nekome drugom, osim Allahu, klanjam, o neznalice!?"

Postovi: 73

Datum registracije: 25.05.2009

 • Poruku poslati

753

Ponedjeljak, 07. Juni 2010

Pretučen sindikalac koji je sebi odsekao prst


Predsednik udruženja tekstilnih radnika Novog Pazara, Sjenice i Tutina Zoran Bulatović pretučen je danas u Takstilnom kombinatu "Raška" i prebačen na hitnu službu Zdravstvenog centra.


Zoran Bulatović u vreme kada je odsekao svoj prst boreći se za radnička prava

Policija je došla u Zdravstveni centar i uzela izjavu od Bulatovića koji je saopštio imena četiri čoveka koja su ga tukla.


"Tuklo me je nekoliko ljudi, nogama i rukama. U jednom trenutku sam ostao i bez svesti. Postoje svedoci i epilog će biti na sudu", rekao je Bulatović.


"Kao čoveku mi je veoma teško što su me napali ljudi kojima nije do pravde, niti do radnika", rekao je Bulatović.


On je istakao da je pretučen zato što su na svetlo dana izašle mnoge malverzacije koje su činjene u Tekstilnom kombinatu "Raška".


Senada Rebronja, iz Udruženja, rekla je medijima da je slučaj prijavljen policiji.

Ona je rekla da postoje svedoci ovog događaja i da je Zoran Bulatović pretučen zato što se zalaže za radnička prava.


Zoran Bulatović je dospeo u žižu javnosti aprila prošle godine kada je sebi odsekao prst želeći na taj način da skrene pažnju na loš položaj radnika.
"Zar od mene tražite da se nekome drugom, osim Allahu, klanjam, o neznalice!?"

Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško
 • »Tashke« je autor ove teme

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

754

Utorak, 08. Juni 2010

Počinje prodaja Holdinga Raška

Agencija za privatizaciju ponudiće na javnoj licitaciji 30. jula nepokretnu imovinu, odnosno tri pogona Holdinga Raška u restrukturiranju iz Novog Pazara, po početnoj ceni od približno 4,5 miliona evra. Reč je o proizvodnim halama, viskozna i vigon predionica sa pripadajućom opremom ukupne površine

18.647 kvadrata sa početnom cenom od 1.758.000 evra, dorade sa pripadajućom opremom od 6.509 kvadrata po početnoj ceni od 900.000 evra i pamučnoj predionici po ceni od 1.845.000 evra, ukupne površine 17.679 kvadrata - objavljeno je na sajtu Agencije.
www.radiostoplus.com

Dok se stranim invetitorima nude milioni evra da pokrenu propale gigante u Kragujevcu,Prokuplju,Nisu,Krusevcu, nas gigant se prodaje na kilo,zbog zemljista...
o| o| o|
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

Postovi: 73

Datum registracije: 25.05.2009

 • Poruku poslati

755

Utorak, 08. Juni 2010

NA PEŠTERSKOJ VISORAVNI HARA BRUCELOZA


NOVI PAZAR - Veterinarska služba u Novom Pazaru upozorila je građane da vode računa kad kupuju ovčji sir, jer se nedavno na Pešterskoj visoravni pojavila opasna zarazna bolest bruceloza.

Republička uprava za veterinu je nedavno na Pešterskoj visoravni uništila 780 ovaca za koje je utvrđeno da su bile zaražene brucelozom. Postojanje bruceloze potvrdio je Institut za veterinu u Kraljevu.

Reč je o opakoj bolesti koja sa životinja može da se prenese na ljude. Bruceloza se prenosi preko mleka, sira i mesa, izlečiva je, ali neretko ostavlja trajne posledice, sterilitet i kod muškaraca i žena.
- Bruceloza se pojavila u selu Blato, u sjeničkoj opštini, a dobijena je preko nekih ovaca koje su doterane iz BiH.
- Izvršena je analiza krvi kod ovaca i ustanovljeno je da je 780 ovaca zaraženo brucelozom - rekao je veterinar dr Redžep Ličina.
Zaražene ovce na Pešterskoj visoravni su ubijene i zakopane, a od njih je prethodno dobijeno pet tona sira koji je takođe uklonjen.

Dr Redžep Ličina savetuje svim kupcima u Srbiji da prilikom kupovine ovčjeg sira traže mlečnu kartu od prodavaca, jer na to imaju pravo.
Dr Pazarac je dodao/la ovu sliku:
 • 5706.jpg
"Zar od mene tražite da se nekome drugom, osim Allahu, klanjam, o neznalice!?"

Mono

Zlatna sredina

(10)

Postovi: 261

Datum registracije: 19.03.2007

Lokacija: https://www.facebook.com/profile.php?id=100000235183433&sk=info

 • Poruku poslati

756

Srijeda, 09. Juni 2010

Formiran Gradski odbor SNP u Beogradu
utorak, 27 april 2010 11:20 | Napisao INFO servis SNP

Juče, 26. aprila 2010. god. u Beogradu je održan sastanak na kojem je formiran Gradski odbor Sandžačke narodne partije. Cilj formiranja odbora u Beogradu je da pored političkog delovanja stranke u Sandžaku pružimo alternativu ljudima iz Sandžaka koji žive u Beogradu a zaboravljeni su i izmanipulisani od svojih dosadašnjih političkih predstavnika koji iz ih zastupaju u parlamentu i Vladi Republike Srbije.

Na sastanku je detaljno prezentovan Statut, Program kao i politička platforma Sandžačke narodne partije. Doneto je nekoliko važnih odluka u cilju uspešnijeg delovanja stranke na području Beograda. Takođe je doneta odluka da se apeluje na Bošnjake koji se nisu upisali u poseban birački spisak za predstojeće izbore za Nacionalni savet Bošnjaka, da to učine, te da Bošnjaci koji žive na području Beograda izađu masovno 6-tog juna i glasaju za listu Bošnjačke kulturne zajednice.

Na otvaranju kancelarije , u ulici Bulevara umetnosti br. 27, prisustvovao je veliki broj ljudi iz Beograda koji su došli da podrže ideju dr Mirsada Đerleka i Sandžačke narodne partije.

(Kontakt telefon u GO u Beogradu: 061 663 23 26)

Snimak pogledajte ovde

http://www.snp.rs/index.php?option=com_c…ptenja&Itemid=4Osnovan Forum mladih GO u Beogradu


subota, 22 maj 2010 18:39 | Napisao INFO servis SNP


Dana 20.05.2010.Gradski odbor SNP-a u Beogradu je osnovao Forum mladih Sandžačke narodne partije. Novoupisani mladi članovi su izrazili snažnu podršku programu stranke dr Mirsada Đerleka i uzeli aktivno učešće u daljem plasiranju priznatih vrijednosti.

Posebno zadovoljstvo mladi su istakli zbog postojanja činjenice da se nakon dužeg vremena Bošnjaci u Beogradu osećaju ponosnim Bošnjacima, kao "svoji na svome", pri tom prihvatajući evropska i građanska načela.

Nedavno osnovani Gradski odbor u Beogradu je više nego zadovoljan masovnošću učešća mladih i njihovim angažovanjem u preuzimanju u širenju ideja za koje se zalaže naša partija.

Bez obzira što je partija sa sedištem u lokalu, nadamo se da će u najkraćem vremenskom roku i ovde postići jačinu koju već partija ima u samom Sandžaku. Zadovoljstvo je učestvovati u partiji koju predvodi čovek evropskih standarda, građanske orijentacije a istovremeno tradicionalnih principa i vrednosti, poručuju mladi novoformiranog Foruma omladine SNP-a u Beogradu!


http://www.snp.rs/index.php?option=com_c…:vesti&Itemid=3


Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško
 • »Tashke« je autor ove teme

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

757

Četvrtak, 10. Juni 2010

Nastavak zidanja Skadra na Rekreacionom centru

Citirano


Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković obišla je sa gradonačelnikom Novog Pazara Mehom Mahmutovićem sportske terene i sportsku halu na rekreacionom centru.

Prilikom ove posete ministarka je obećala završetak sportske hale a pre toga je neophodno da se obezbedi potrebna dokumentacija.

„Šampioni se ne rađaju samo u Beogradu, već u celoj Srbiiji, pa i ovde u ovom kraju gde imamo vrsne sportiste i učesnike Olimpijskih igara. Za uspehe u sportu mladima je potrebna sportska infrastruktura, to je bio razlog da Vlada donesee odluku o završetku 20 sportskih hala u Srbiji međukojima je i još nezavršena hala u Novom Pazaru. Čim bude obezbeđena potrebna dokumentacija nastaviće se radovi na ovom objektu“, rekla je ministarka omladine i sporta Sneđana Samardžić Marković prilikom obilaska sportskih terena u Novom Pazaru.


Po rečima ministarke Novi Pazar kao jedan od najmlađih gradova u Srbiji i na Balkanu zaslužuje posebnu pažnju Ministarstva za omladinu i sport.

Ministarka je naglasila da sa lokalnom samoupravom, školama i
Kancelarijom za mlade ima dobru saradnju.

www.novipazar.org.rs
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

golubardzija

Zlatna sredina

(65)

 • »golubardzija« je muško

Postovi: 387

Datum registracije: 28.07.2009

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

758

Petak, 11. Juni 2010

Haris Murić (19), osumnjičen za ubistvo Amela Koce u kafani u Novom Pazaru 21. maja ove godine, uhapšen je juče u zajedničkoj akciji kraljevačke i novopazarske policije.

Osumnjičeni Murić i Koca kobnog dana bili su gosti kafane u blizini zelene pijace. Murić je sedeo sa Emilom B. i još jednim muškarcem, a Amel Koca sa svojim bratom Ahmetom. Pucnjavi je prethodila prepirka koja je počela u vezi sa kupovinom cigareta i uplatom dopune za mobilni telefon. Navodno je Koca rekao Emilu B. da ode i kupi mu cigarete i uplati dopunu. Emil B. se vratio, ali nije uplatio dopunu, već je samo kupio cigarete jer prodavac nije hteo da uplati dopunu jer mu je Koca ostao dužan. Emil B. je svojim novcem platio cigarete i po povratku u kafanu poslužio goste i seo za sto kod Harisa Murića. Po svemu sudeći, taj gest Emila B. naljutio je braću, koja su prišla njegovom stolu.


Prema saznanjima „Blica“, Murić je pokušao da smiri situaciju i kaže braći Koca da se vrate na svoje mesto, što su oni i učinili. Ipak, Haris Murić je iznenada prišao stolu gde je sedeo Koca, izvadio pištolj i pucao, a zatim pobegao. I osumnjičeni za ubistvo i žrtva dobro su poznati novopazarskoj policiji. Haris Murić ranije je hapšen zbog pokušaja ubistva, a njegov rođeni brat Adis, kao član grupe vehabija, u septembru prošle godine u Specijalnom sudu osuđen je na osam godina zatvora. Amel Koca je privođen takođe zbog pokušaja ubistva, nedozvoljenog držanja oružja, izazivanja opšte opasnosti i napada na policajca.

Izvor:
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/193344/…-u-Novom-Pazaru
Uvijek govorite istinu jer samo istinu mozete ponoviti dvaput.

Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško
 • »Tashke« je autor ove teme

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

759

Srijeda, 23. Juni 2010

Citirano


Jutros, nešto poslije 8:00 časova pao je stari zapušteni krov Novopazarske banje. Radi se o krovu nad kupalištem u kojem se u trenutku rušenja nalazilo 5 žena, od kojih su dvije lakše povrijeđene. Samim čudom i Božjom voljom izbjegnuta je tragedija u ljudskim žrtvama.

Na licu mjesta se mogu vidjeti debele grede sa starim čivijama koje su dugačke 20 cm i ostaci krhotina rasuti po kupalištu koje se zbog topline vode dimi, a para sada slobodno izlazi vani kroz ogromnu rupu na svodu jer krova više nema. Ovo kupalište više nije za upotrebu, i potrebno je obaviti temeljitu sanaciju.Padanjem krova na Novopazarskoj staroj banji potvrđuje se tvrdnja Islamske zajednice da nadležne institucije poput Zavoda za zaštitu kulturno istorijskih spomenika iz Kraljeva nedovoljno vode brigu o kulturno istorijskim spomenicima iz vremena Turaka, ili spomenicima koji su Vakuf, kakava je i Stara Novopazarska banja.


Islamskazajednica.org

Dani Srebrenice u Sandzaku
http://www.islamskazajednica.org/index.p…12&article=4110
Tashke je dodao/la ovu sliku:
 • Rusenje krova.jpg
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško
 • »Tashke« je autor ove teme

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

760

Ponedjeljak, 28. Juni 2010

Privredna delegacija Pendik-a u posjeti N.Pazaru i Sjenici

CitiranoPredsednik opštine Pendik Salih Kenan danas je sa privrednom delegacijom posetio Novi Pazar gde je u njegovu čast održana svecana sednica Skupstine grada.

Gradonacelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutovic pozeleo je dobrodoslicu turskoj delegaciji istakavsi da Srbija i Turska imaju odlicne odnose.

"Za nas je bitno i to sto su nas posetili gosti iz bratskog grada Pendika, jer u Pendiku zivi jos jedan Novi Pazar iseljenika iz naseg kraja", rekao je dr Mahmutovic.

On je istakao da Novi Pazar zeli da intenzivira privrednu i kulturnu saradnju sa Pendikom.

Predsednik opštine Pendik Salih Kenan rekao je da mu je izuzetno drago sto je posetio Novi Pazar i Srbiju.

"Sa mnom su i istaknuti privrednici koji ce ispitati mogucnosti prosirivanja privredne saradnje", rekao je Salih Kenan.

Njega su u Skupstini grada pozdravili i sefovi odbornickih grupa koalicije Zajedno za Novi pPazar, Bosnjacke liste i Jedinstvene srpske liste.

Turska delegaicja danas ce obici i Sjenicu.


sandzaklive.rs
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

1 korisnik osim vas pregledava ovu temu.

1 Gostiju

Korišteni tagovi

Novi Pazar, Sandzak, vesti, vijesti, vjesti

Social bookmarks