Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

@ef

Majstor

(22)

 • »@ef« je muško
 • »@ef« je autor ove teme

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

 • Poruku poslati

81

Četvrtak, 17. April 2008

B92

Citirano

Subotica -- Republički ombudsman Saša Janković rekao je u Subotici, prilikom posete Zijadu Kujoviću, na čijoj kući je ispisan grafit mržnje, da su takvi postupci neprihvatljivi.

Na zidu Kujovićeve kuće u petak 11. aprila ispisan je grafit - "Nož, žica, Srebrenica - muslimani, marš iz Srbije!" Janković je u razgovoru sa Zijadom Kujovićem rekao da je došao kako bi izrazio solidarnost i da pošalje poruku da je govor mržnje u Srbiji neprihvatljiv.

"Ja sam dobio uveravanja od MUP-a da oni najintenzivnije moguće rade na rasvetljavanju ovog slučaja. Lokalna samouprava, grad Subotica, je već obezbedila sredstva i počinju radovi da se ova neprijatnost i ovaj govor mržnje na zidu izbrišu.Nadam se da ovakvih izolovanih slučajeva više neće biti i da će oni biti smanjivani, u interesu svih nas", kazao je zaštitnik građana.

Janković je ocenio da je strah porodice Kujović logičan.

"Sigurno da građani Srbije tek treba da ojačaju, da steknu puno poverenje u nadležne organe koji se bave sa ovim. Uvek ima izuzetaka, uvek ima neprofesionalnog ponašanja", kaže on.

"Na policiji i na svim drugim organima je da takve slučajeve u sopstvenim redovima menjaju, da na takve slučajeve reaguju. Siguran sam, odnosno jasno mi je da ne postoji visok stepen poverenja", rekao je republički ombudsman.

Janković je sa Zijadom Kujovićem razgovarao gotovo čitav sat. Na Jankovićevo pitanje o ponašanju policije, Kujović nije želeo da precizira zbog čega je nezadovaljan, ukazujući da je u prošlosti imao neprijatnosti sa policijom i da ne želi ponovo da se nađe u takvoj situaciji.

Predsednik te opštine Geza Kučera obeća je ranije tokom jučerašnjeg dana da će grafit biti uklonjen o trošku lokalne samouprave.
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

@ef

Majstor

(22)

 • »@ef« je muško
 • »@ef« je autor ove teme

Postovi: 1.842

Datum registracije: 11.02.2004

Lokacija: Sandzak, Novi Pazar

 • Poruku poslati

82

Subota, 19. April 2008

B92

Citirano

Beograd -- Božo Prelević kaže da je nalazom FBI potvrđeno ono što je 2004. utvrdila njegova komisija - da je gardiste Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića ubila treća osoba

Tri i po godine od pogibije dvojice gardista u kasarni u Topčideru, taj slučaj počeo je da se raspliće. Dopunski nalaz veštaka balističara FBI-ja Stiva Kaspera isključio je mogućnost da su dvojica nastradalih gardista u vojnom objektu "Karaš" na Topčideru 2004. godine izvršila samoubistvo.

Iako iz Okružnog suda i republičkog tužilaštva nema zvanične potvrde o iskazu veštaka, bivši šef nezavisne državne komisije Božo Prelević nema dilemu da je balističar FBI mogao zaključiti samo ono što i njegova komisija pre tri i po godine, da je gardiste ubila treća osoba.

"FBI je radio samo jednu analizu, koja je potpuno dovoljna, iz čega se može zaključiti da su vojnici pobijeni. Ono što je potpuno neverovatno, da tri i po godine niko ne traži ubicu. Ni jedan predmet u istoriji Palate pravde u Beogradu nije tako dokumentovan da se radi o ubici, kao što je slučaj nezaivsne komisije, odnosno ubistvo u Topčideru. Potpuno validni, da se pre tri i po godine sve moglo pokrenuti", rekao je Prelević.

Detalje iz nalaza balističara FBI otkrio je zastupnik porodica ubijenih gardista Vladan Batić. On je juče za B92 rekao kako je taj stručnjak naveo da su "svi hici, izuzev jednog, u vojnike ispaljeni sa rastojanja od oko 3,35 metara", što nedvosmisleno isklučuje mogućnost samoubistva, kako je tvrdila vojna istraga.

Božo Prelević kaže da je sada najvažnije, ali i najteže odgovoriti na pitanje, ko je ubio gardiste. On navodi da se njegova komisija time nije bavila, jer nije imala mandat za to, ali podseća da se sumnjalo da je gardiste Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića ubio neko iz okruženja haškog optuženika Ratka Mladića.

"Mi smo tražili DNK tragove Ratka Mladića, rečeno mi je da takvi tragovi ne postoje, na osnovu toga se nije mogao skidati DNK uzorak sa bilo kog objekta, kad nemate referentan uzorak. U tom smislu, nikakvih dokaza nije bnilo da bi to mogao biti Ratko Mladić, osim što je to mesto pogodno za skidanje, osim što je tu bila neka kontrola i što je to rekla Karla del Ponte", rekao je Prelević.

Sa bivšim vojnim sudijom Vukom Tufegdžićem, koji je tvrdio da je jedan vojnik ubio drugog, a potom izvršio samoubistvo, B92 nije uspeo da stupi u kontakt.
Relax, take it easy, for there is nothing that we can do.

eda

Učenik

(10)

 • »eda« je zabranjen

Postovi: 115

Datum registracije: 21.02.2008

 • Poruku poslati

83

Subota, 19. April 2008

Nemačka protiv stavljanja Srbije na belu šengensku listuNASTAVAK S 1. STRANE
Direktor Balkanskog fonda za demokratiju Ivan Vejvoda, koji boravi u Briselu na skupu "Razvoj civilnog društva u jugoistočnoj Evropi" kaže za Danas da se na marginama tog skupa moglo čuti da Nemačka ima neke dileme u vezi s potpisivanjem SSP i ukidanjem viza građanima Srbije do kraja ove godine, ali da je to teško proveriti.
- Ministarstva unutrašnjih poslova zemalja članica EU za razliku od ministarstava spoljnih poslova imaju dileme kada je reč o ukidanju viza za građane Srbije. Čini mi se, međutim, da je tu bitnija politička volja od bilo čega drugog. U toku je izrada mape puta i utvrđivanje tehničkih stvari koje je neophodno uraditi kako bi Srbija bila stavljena na belu šengen-listu - kaže Vejvoda.


EU: Tri puta veća sredstva za civilno društvo na BalkanuBrisel - Evropska unija je odlučila da pruži znatno snažniju podršku ulozi nevladinih organizacija i civilnog društva u sklopu pridruživanja Zapadnog Balkana i Turske EU, posebno kad je reč o jačanju pravne države, ekonomskim reformama i nadzoru vladinih ustanova u vršenju vlasti i procesu tranzicije. To je na kraju dvodnevne konferencije u Briselu, uz učešće više od pet stotina predstavnika nevladinih i organizacija civilnog društva iz regiona, izjavio direktor Direkcije za proširenje u Evropskoj komisiji Jan Turščinski. Zvaničnik Komisije, koja je organizovala ovaj skup, istakao je da bi nevladine i organizacije građanskog društva u regionu ubuduće morale mnogo snažnije da se povezuju i jačaju svoju stručnost kako bi bile u stanju da delotvorno nadziru rad ustanova vlade i države. To je posebno važno za evropske reforme koje treba da pripreme države Zapadnog Balkana i Tursku za članstvo u EU. Zato je Evropska komisija odlučila da ubuduće za delovanje civilnog društva u regionu izdvaja tri puta više sredstava nego dosad, pa će iz programa pomoći kandidatima i potencijalnim kandidatima sa Zapadnog Balkana i Turske - IPA biti namenjeno oko 34,5 miliona evra. BetaOn naglašava da ne bi trebalo podgrejavati očekivanja ni na jednoj strani, ali da je uporedo s tim neophodno uraditi sve kako bi Srbija spremno dočekala odluku EU o ukidanju viza.
- Srbija još nema ni pasoše i niz tehničkih propisa koji su uslov za ulazak na beli šengen. Ukoliko budemo odradili svoj deo posla, Nemačka neće moći da opstruira taj proces, jer neće imati nikakve argumente na raspolaganju - zaključuje Vejvoda. S. Čongradin, L. Valtner

Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

84

Subota, 19. April 2008

Beograd -- Lideri Demokratske stranke Srbije i Srpske radikalne stranke, Vojislav Koštunica i Vojislav Šešelj, potpisali su sporazum o formiranju Vlade, piše Blic. DSS i SRS demantuju.

Prema sporazumu koji je postignut još pre raspisivanja parlamentarnih izbora, DSS- u je zagarantovano mesto premijera, dok će Tomislavu Nikoliću pripasti mesto predsednika Skupštine Srbije. I dok je Demokratska stranka od DSS-a ponovo zatražila da obelodani sadržaj sporazuma Koštunica-Šešelj, SRS i DSS tvrde da je reč o neistini.

Prema pisanju Blica, osim premijerskog mesta za Koštunicu, ministarstvo ekonomije obezbeđeno je za Predraga Bubala, resor pravde pripada Zoranu Lončaru, dok Slobodan Samardžić ostaje ministar za Kosovo i Metohiju.

Sa druge strane, Srpska radikalna stranka, navodno, dobija resor policije koji je namenjen Miloradu Mirčiću, dok će general Delić, poznat po tome što je 2000. godine naredio da vojska primeni silu nad demonstrantima, preuzeti ministarstvo odbrane.

http://www.blic.co.yu/politika.php?id=38541
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

Mono

Zlatna sredina

(10)

Postovi: 261

Datum registracije: 19.03.2007

Lokacija: https://www.facebook.com/profile.php?id=100000235183433&sk=info

 • Poruku poslati

85

Petak, 25. April 2008

Društvo

Manastir Staro Hopovo napokon dobija struju

U ovoj godini Ministarstvo vera će manje novca izdvojiti za podizanje novih hramova, a više za hitnu sanaciju verskih objekata, kaže za „Politiku” Radomir Naumov


Crkveni budžet za 2008. godinu

Manastir Staro Hopovo na Fruškoj gori za Vaskrs će napokon dobiti struju i telefon. Duž puta postavljen je 20 kilovoltni kabl, a majstori završavaju montiranje trafo-stanice pored zadužbine despota Đorđa Brankovića s kraja 15. veka.

„Staro Hopovo je oko tri kilometra udaljeno od Novog Hopova i godinama posle Drugog svetskog rata bilo je u ruševinama. Nedavno je ova svetinja obnovljena i sada je pravi fruškogorski biser. Do manastira se teško dolazilo, jer nije bilo ni puta, ali ni struje i telefona”, kaže Radomir Naumov, ministar vera, koji se angažovao da malo bratstvo koje predvodi iguman Atanasije dobije bolje uslove za monaški život.

Ministarstvo vera je iz budžeta za ovu godinu, u okviru projekta „Pomoć za gradnju, rekonstrukciju, održavanje i hitne sanacije hramova i verskih objekata”, namenilo 180 miliona dinara. Najviše novca dobiće Srpska pravoslavna crkva, 162 miliona dinara. Katolička crkva može da računa na pet miliona. Po dva miliona dinara dobiće Rijaset, ali i Mešihat Islamske zajednice, Slovačka evangelička crkva, Reformatska hrišćanska crkva, i Vikarijat Rumunske pravoslavne crkve. Po milion dinara dobiće Jevrejska zajednica, Evangelička crkve Srbije i Podvorje Ruske pravoslavne crkve.

Ministar Naumov kaže da je versko graditeljstvo u Srbiji decenijama bilo u zastoju. Poslednji hramovi u mnogim gradovima podignuti su pre sto i dvesta godina. Iako Srbija u odnosu na broj stanovnika ima manje sakralnih zdanja nego većina zemalja u okruženju, ove godine, zbog pooštrenih kriterijuma, ali i mnogih nerešenih zahteva, Ministarstvo vera će manje novca izdvojiti za podizanje novih hramova. Sredstva će se davati crkvama i verskim zajednicama za hitne intervencije na ugroženim objektima, prvenstveno da bi se zaštitili od prokišnjavanja ili rušenja.

„Najveći deo sredstava će biti izdvojen za unutrašnje radove u Hramu Svetog Save na Vračaru, zatim za pripremu proslave 800 godina Žiče. Postoji i jedan program za obnovu fruškogorskih manastira, pre svega Krušedola koji slavi pet vekova, ali i Feneka i Kuveždina. U maju će u Subotici biti otvoren katolički teološki fakultet u čijoj gradnji smo učestvovali”, priča Radomir Naumov.

Ministarstvo vera je obezbedilo pomoć i crkvama na jugu Srbije, u Trgovištu, Medveđi, Vladičinom Hanu, Lebanu i Bosilegradu. Novac za obnovu dobili su manastiri Sveti Kirik i Judita kod Pirota, ali i Sukovo u kojem živi desetak monaha.

„Ova pomoć je neophodna dok crkve i verske zajedice ne postanu samoodrživi javni religijski sistemi. To će biti moguće tek kada se završi proces restitucije imovine koja je oduzeta konfiskacijom i agrarnom reformom crkvama i verskim zajednicama. Država povraćajem imovine zapravo ispravlja istorijsku nepravdu i vraća crkve i verske zajednice u stanje pre Drugog svetskog rata kako bi ekonomski mogle same o sebi da brinu. Zato su u ovom prelaznom periodu dotacije države neophodne”, objašnjava ministar vera, koji negira optužbe da je reč o klerikalizaciji ili da su oni, kao što zlonamernici tvrde, „predstavnici crkve u vladi, odnosno predstavnici vlade u crkvi”.

Tek kada se crkve i verske zajednice koje su dugo bile potisnute na marginu društva ekonomski osamostale, što je izazov i za njih, moći će da preuzimaju socijalnu funkciju u društvu. „Kada kao na Zapadu crkve počnu da šire svoju karitativnu delatnost kroz otvaranje obdaništa, škola, bolnica i domova za stare, država će od toga imati koristi, jer će to rasteretiti njen budžet”, dodaje Naumov.

Osim sakralnog graditeljstva, Ministarstvo vera pomaže i srednjoškolsko i visoko versko obrazovanje. Za ove namene izdvojeno je više od 2,5 miliona evra. Tako je ove godine 800 studenata teologije svih tradicionalnih crkava i verskih zajednica dobilo stipendije.

Naumov kaže da je cilj da ove godine dve verske škole prođu akreditaciju i postanu deo javnog obrazovnog sistema. „Katoličko semenište „Augustinijanum” iz Subotice već je akreditovano kod Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje u Novom Sadu. „Pretpostavljam da će zadovoljiti i uslove Ministarstva obrazovanja. I medresa u Novom Pazaru je zainteresovana da dobije status verske gimnazije, ali i bogoslovije SPC u Nišu, Beogradu i Kragujevcu”, objašnjava ministar vera i dodaje da je episkop bački Irinej predložio da se u novosadskoj gimnaziji, koja je nekada nosila ime pravoslavna, oformi poseban smer na kojem bi se izučavali određeni teološki predmeti.

Zbog nesigurnih i nedovoljnih izvora prihoda, redovna pomoć potrebna je za 765 sveštenih lica svih tradicionalnih crkava i verskih zajednica. Ministarstvo vera u 2008. godini sa 39 miliona i 600.000 dinara finansijski će pomoći sveštenstvo i monaštvo na Kosovu i Metohiji, a za one u pograničnim i ekonomski nerazvijenim područjima (Vranjska, Timočka i Mileševska eparhija) obezbeđeno je 16.740.000 dinara. Takođe, radi regulisanja penzijskog i invalidskog staža u ovim područjima iz budžeta biće izdvojena 72 miliona dinara.

M. Pešić

http://www.politika.co.yu/rubrike/Drustv…-struju.lt.html


Unapređenje kvaliteta verske nastave u osnovnim i srednjim školama

Beograd, 17. april 2008. godine – Komisija za versku nastavu u osnovnim i srednjim školama Vlade Republike Srbije konstatovala je danas da se mora neizostavno nastaviti sa započetim procesom uključivanja srednjih škola tradicionalnih crkava i verskih zajednica u državni sistem obrazovanja Republike Srbije.

U saopštenju Ministarstva vera navodi se da je na 11. sednici ove komisije postignut dogovor o tome da se unapređuje kvalitet verske nastave u osnovnim i srednjim školama.

Komisija je usvojila kalendar aktivnosti na organizovanju seminara za nastavnike verske nastave, kako pedagoško-metodičkih, tako i teoloških, uz saradnju ministarstava prosvete i vera i tradicionalnih crkava i verskih zajednica.

Sednici je predsedavao predsednik Komisije Ljubivoje Stojanović, a u radu ovog tela, pored članova Komisije koji su predstavnici tradicionalnih crkava, verskih zajednica i ministarstava prosvete i vera, učestvovao je i ministar vera Radomir Naumov.


http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=86895Mono

Zlatna sredina

(10)

Postovi: 261

Datum registracije: 19.03.2007

Lokacija: https://www.facebook.com/profile.php?id=100000235183433&sk=info

 • Poruku poslati

86

Ponedjeljak, 28. April 2008

NE DOGADAJ SE SAMO U SANDZAKU...!!!


Obezbeđenje nije umešano u incident


20:19 - 23. 04. 2008.


Demokratska strankaBeograd, 23. aprila 2008.

Kabinet predsednika Republike Srbije Borisa Tadića saopštio je večeras da njegovo obezbeđenje nema nikakve veze ni sa kakvim incidentom u Boleču.

"Obezbeđenje predsednika Tadića nije učestvovalo, niti izazvalo, niti je imalo bilo kakve veze sa incidentom", navodi se u saopštenju iz kabineta predsednika Tadića dostavljenom agenciji Beta.

Kandidat Demokratske stranke za gradonačelnika Beograda Dragan Đilas izjavio je da su lažne tvrdnje da je bilo ko iz njegove pratnje naneo bilo kome povrede, optuživši SRS da stoji iza toga.

Đilas je ocenio i da SRS ponovo prljavom kampanjom pokušava da zameni teze i minimizuje bahato i opasno ponašanje svojih pristalica.

"Naime, članovi SRS sinoć su, kao što je poznato, pucali na aktiviste DS koji su lepili plakate u Beogradu. Zato izborni štab SRS danas pokušava da me predstavi odgovornim za navodni incident sa kojim nemam nikakve veze", navodi Đilas, u izjavi dostavljenoj Tanjugu iz njegovog kabineta.

Kandidat Demokratske stranke za gradonačelnika Beograda ističe da nikada, pa ni danas nije imao obezbeđenje, "tako da su tvrdnje da je neko iz moje navodne pratnje bilo kome naneo povrede - lažne".

Meštanin naselja Boleč Milorad Marčeta izjavio je danas na konferenciji za novinare u Srpskoj radikaloj stranci da ga je tokom današnje posete predsednika Srbije Borisa Tadića i kandidata Demokratske stranke za gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, pretuklo Đilasovo obezbeđenje.

(Izvor: Beta, Tanjug)


http://www.ds.org.yu/sr/index.php?option…=5005&Itemid=68

rime

Zlatna sredina

(10)

 • »rime« je muško

Postovi: 485

Datum registracije: 22.10.2007

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

87

Utorak, 29. April 2008

Srbija danas potpisuje SSP!
29. april 2008. | 07:21 -> 16:00 | Izvor: B92, Beta, Tanjug
Luksemburg, Beograd -- Evropska unija će danas u 16 sati potpisati sa Srbijom Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, odlučili su danas u Luksemburgu šefovi diplomatija EU.

Srbija potpisuje SSP, potvrdio je Dimitrij Rupel (Fonet)

SSP će potpisati potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić sa predsedevajućim EU Dimitrijem Rupelom. Potpisivanju Sporazuma, prisustvovaće i predsednik Srbije Boris Tadić. U Holandiji kažu da će SSP stupiti na snagu tek kad Srbija izvrši obaveze prema Hagu, dok Vuk Jeremić kaže za B92 da SSP stupa na snagu odmah, a da potpuna implementacija zavisi od rezultata izbora.

Prema rečima slovenačkog ministara spoljnih poslova Dimitrija Rupela, ministri zemalja-članica EU odlučili su da Srbiji ponude da danas potpiše SSP, kao i privremeni sporazum kao prateći dokument, na osnovu kojeg se Srbiji pruža mogućnost da koristi skoro 90 odsto beneficija na osnovu SSP-a i pre nego što ga ratifikuju sve zemlje-članice Unije.

Implementacija tog pratećeg dokumenta zavisiće, međutim, kako je objasnio slovenački ministar, od ocene Saveta ministara o ispunjenosti saradnje Srbije sa Haškim tribunalom.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?…1&nav_id=296162

Mono

Zlatna sredina

(10)

Postovi: 261

Datum registracije: 19.03.2007

Lokacija: https://www.facebook.com/profile.php?id=100000235183433&sk=info

 • Poruku poslati

88

Ponedjeljak, 05. Maj 2008

Šutanovac: Lista DS s manjinama osvojiće većinu

09:27 - 03. 05. 2008.

Ministar odbrane Dragan ŠutanovacBeograd, 3. maja 2008.

Intervju Dragana Šutanovca za "Danas"

- Potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU uticaće na izborne rezultate onoliko koliko građani veruju da perspektiva Srbije kao jake i ekonomski razvijene zemlje, sa zaposlenim ljudima i visokim standardom leži u EU. Ubeđen sam da će ljudi koji u to veruju izaći na izbore u većem broju. Verujem da je i jedan deo birača, koji je u ovoj zamagljenoj atmosferi mislio da narodnjačka koalicija ima isti cilj, uvideo da je njihova politika antigrađanska i da ne vodi prema boljem životu, kad su Sporazum proglasili za neustavan, nezakonit, antidržavni, antievropski.

Siguran sam da će to opredeliti građane da učestvuju u referendumu na kojem su opcije za bolji život ili za prazne patriotske priče rekao je zamenik predsednika Demokratske stranke i ministar odbrane Dragan Šutanovac, odgovarajući na pitanje o mogućim efektima potpisivanja SSP-a na izborni rejting liste "Za evropsku Srbiju - Boris Tadić".

Istraživanja javnog mnjenja pokazuju da neće biti moguće da se formira vlada bez DSS-a i SPS-a. Koja od ove dve stranke je za DS prihvatljiviji partner?

- Kada bi istraživanja pokazivala konačne rezultate niko od nas ne bi bio u kampanji. Duboko sam ubeđen da će poslednji dani kampanje listi "Za evropsku Srbiju - Boris Tadić" doneti veći broj glasova. Jasno smo rekli da su svi koji prihvate program koji smo ponudili građanima za nas prihvatljivi za razgovor o budućoj koaliciji. Naravno, uz poštovanje volje birača, odnosno da onaj ko ima najveći broj mandata u parlamentu unutar koalicije odlučuje o mandataru u vladi.

Rekli ste da je DSS prihvatljiva ukoliko se okrene evropskim integracijama. Da li ćete ponuditi Koštunici da potpiše garancije kojima bi se obavezao na tako nešto?

- Ubeđen sam da za evropsku većinu neće biti potrebni "narodnjaci". Nije nemoguće da se posle osam godina vlasti Koštunica posle ovih izbora povuče s političke scene.

Zašto bi se povlačio kada će prema istraživanjima biti u mogućnosti da bira koaliciju sa DS ili sa SRS?

- Njihova politika u ovoj kampanji toliko je antievropska i antigrađanska da im podrška dramatično pada. Pre samo godinu dana imali su 17, a sada ni deset odsto. U ovom trenutku jasno je da je DSS bliža koaliciji sa SRS-om i da pakt dva Vojislava datira još iz predsedničkih izbora, kada Koštunica nije podržao Tadića. Podsećam da sam, prilikom predsedničkih izbora, rekao da će ukoliko Koštunica ne podrži Tadića, on i njegova stranka, biti najveći gubitnici. Zabrinjavajuće je što DSS sa SRS pravi srpske liste u Subotici i Novom Pazaru, a u Novom Sadu njihov kandidat za gradonačelnika traži podršku čak i od Nacionalnog stroja. Insistiramo da se na ovim izborima skinu maske i da napokon građani Srbije znaju za koga glasaju, a ne da glasom za Vojislava Koštunicu, svoj glas daju Vojislavu Šešelju. Ubeđen sam da te dve liste neće imati većinu, ma koliko se trudili i da će građani pre svega glasati za sebe, za svoju budućnost.

S kim će DS formirati vladu?

- Lista "Za evropsku Srbiju" s manjinama osvaja većinu. Računamo na najveći deo od 2,3 miliona glasova koje je Tadić osvojio na predsedničkim izborima, na one koji su u malom broju ostali kod kuće i na one koji su tada poverovali da je Tomislav Nikolić za evropske vrednosti, a ne za crnu rupu na evropskom tepihu. Svaki građanin mora da zna da je njegov glas, glas za 126. poslanika za evropsku Srbiju, zato je bitno da u što većem broju izađu na izbore. Samo tako nastavljamo reforme i idemo ka boljem životu, upošljavamo Srbiju, podižemo životni standard... Ako toga ne bude, Srbija će stagnirati, neće ići u pravcu EU, već u pravcu sukoba, izolacije...

Koliko je za DS SPS prihvatljiv koalicioni partner?

- Žao mi je što PUPS nije na našoj list, jer je kao stranka koja brine o penzionerima, najbliža vrednostima koje zastupa DS. Jedno je sigurno, prilikom formiranja vlade, nećemo odstupiti ni milimetar od politike koju smo promovisali na ovim izborima. Svako ko je dobronameran i ko želi da prati tu politiku ima mogućnost da s nama razgovara. Trenutno, to nije tema. Predsednik Tadić je i bez podrške DSS-a, SPS-a i LDP-a osvojio 2,3 miliona glasova.

Zašto DS nije izašla u javnost s kandidatom za premijera?

- Za najkvalitetniju osobu, naši politički protivnici i mediji koji su jasno na toj strani u ovoj kampanji svakodnevno bi ponavljali da je domaći izdajnik i ko zna šta još. Mislim da ne treba da propuštamo kroz blato naše kandidate. Premijer mora da ima jasnu politiku u vladi i jasnu većinu u parlamentu da bi mogao da sprovodi reforme. U suprotnom, ta će pozicija biti veoma teška za bilo koga.

Da li se i dalje insistira da to bude neko iz Demokratske stranke, nestranačka ličnost, dobar biznismen, žena ili osoba s političkim iskustvom?

- Lično bih voleo da na to mesto dođe žena. Mislim da je Srbija spremna za to. Ubeđen sam da žena napokon mora da dobije jasnu poziciju u našem društvu. Neko ko bi uz predsednika Tadića i na unutrašnjem i na međunarodnom planu mogao da podigne imidž Srbije. Manje je bitno da li će to biti neko iz stranke ili nestranačka ličnost. Ne mislim da bi biznismeni trebalo da vode vladu, jer to nije prirodno.

Da li biste Vi pristali da budete premijer?

- Već sam rekao da se neću samokandidovati. Predsednik Tadić će sigurno predložiti dobrog kandidata, koga ću podržati.

Da li bi Evropa trebalo da sarađuje sa Srbijom ukoliko se formira vlada SRS, DSS i SPS?

- Mislim da Evropa mora da sarađuje sa Srbijom u svakoj opciji. Ipak, stižu jasne poruke iz same Srbije da naša zemlja u tom slučaju ne bi sarađivala sa Evropom.

Kampanja demokrata

Mislite li da ste u kampanji nametnuli Vašu priču o EU i dobrobiti građana?

- Ta tema nije naša želja, već je to životna tema. Ljudi će 11. maja glasati u odnosu na život, a ne u odnosu na knjige, istoriju ili neke daleke stvari. Mi smo jedno svoje predizborno obećanje ispunili i pre izbora - Srbija je potpisala sporazuma sa Evropom. Obećali smo i četiri milijarde evra investicija za četiri godine, a s Fiatom smo već ispunili 700 miliona. Još jednom, pozivam građane da u što većem broju izađu na izbore i potvrde evropski put Srbije.

(Izvor: Danas; autor: Lidija Valtner)

http://www.ds.org.yu/sr/index.php?option…d=5123&Itemid=1

http://www.zaevropskusrbiju.rs/Index.php?lang=lat

http://www.infobiro.tv


siyah kalem

Zlatna sredina

(10)

 • »siyah kalem« je muško

Postovi: 260

Datum registracije: 10.04.2007

Lokacija: Sjenica

 • Poruku poslati

89

Petak, 09. Maj 2008

Džemail SULJEVIĆ – Evropski pokret Sandžaka

Džemail SULJEVIĆ – Evropski pokret Sandžaka
Situacija u Sandžaku je permanentno aktuelna, više od sto godina, bilo u nemirnim ili mirnodopskim okolnostima. Postavljeni ciljevi u prvoj polovini 19. vijeka, od strane velikosrpske hegemonije, u odnosu na Sandžak i plan nestanka bošnjačkog naroda, ne mijenjaju se. Mijenjaju se samo metode i oblici. Nekada se to čini brutalno, a nekada zamaskirano. Eklatantan primjer brutalnosti je nastojanje da se razbije Islamska zajednica u Sandžaku i Srbiji.

Situacija u Sandžaku će biti aktuelna sve dotle dok se pravedno ne riješi bošnjačko pitanje i status Sandžaka. To se naravno neće desiti, ako nas i ubuduće budu predstavljali, na domaćem planu i pred međunarodnim faktorom, sadašnje bošnjačke Sejde, Morine, javni i tajni Fikretovci. Njih srpska vlast podržava i pruža im sve privilegije. Na lokalu se međusobno sukobljavaju, zavadili su neobaviješteni bošnjački narod do te mjere da se Bošnjaci međusobno pucaju, ranjavaju i ubijaju. Ugljaninova lažna SDA, zajedno sa policijom, juriša na džamije, vjerske službenike i puca u njih. Znamo za čiji račun to rade, ali je neobjašnjivo zašto to čine.

Fizička, egzistencijalna i socijalno-ekonomska sigurnost Bošnjaka Sandžaka je, bez sumnje, ugrožena. Više desetina hiljada radnika u Sandžaku ostalo je bez posla, njihova imovina, koju su sticali više od 50 godina, je kriminalnom privatizacijom opljačkana. Juriša se i na vakufsku imovinu. Veći broj sandžačkih gradova je devastiran neizgrađenom infrastrukturom, sela zapostavljena i bez putne infrastrukture, a mnoga i bez dovoljno vode za p....će. U sjeničkoj opštini, pašnjaci i zemlja koja je oduzeta pedesetih godina, po osnovu zemljišnog viška, nije vraćcna prcthodnim vlasnicima, već je prodata četničkoj dijaspori iz Kanade.

Suprotstavljene dvije (ne)opcije, dok nas na lokalu zavađaju, na nivou države su zajedno, u istoj koaliciji sa svojim mentorima iz Beograda. Raspoređeni su u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti. Oni, za račun “demokratskog režima”, lažu i obmanjuju domaću i širu javnost, a najviše narod kojem pripadaju: kako država ulaže u naš kraj, da su Bošnjaci privilegovani, odrađuju prljave poslove za račun Vlade Republike Srbije. Sprovodeći režimsku politiku oni nas zavađuju sa drugim narodima na ovim prostorima. Čine sve da bošnjački narod svedu na nacionalnu manjinu. Jedni su podržali rehabilitaciju četnika i izglasali crkvenu himnu “Bože pravde”. U Sandžaku su falsifikovali rezultate referenduma za novi Ustav Srbije. Povrh toga, još ga i hvale, dok srpski intelektualci tvrde da je novi Ustav Srbije anticivilizacijski. Da nije žalosno, bilo bi pomalo frapantno.

Srbijanske vlasti su uspjele da razbiju bošnjačku nacionalnu politiku i da naprave dva politička tabora i upregnu ih u službu velikosrpske politike. Na taj način bošnjačka nacionalna politika je razbijena, banalizovana i neutralizovana. S druge strane, Islamska zajednica u Sandžaku, kao muslimansko-bošnjačka institucija, zahvaljujući njenom rukovodstvu, uspješno je razvila čitav sistem institucija i podinstitucija, na vjerskom, vaspitno-obrazovnom i kulturnom planu.Formirane su institucije na kojima se obrazuje omladina i mladi ljudi, od početnog do najvišeg nivoa akademskog znanja, magistarskog i doktorskog zvanja. Napravljeni su značajni infrastrukturni objekti za potrebe Islamske zajednice i njenih ustanova. Izvršeno je objedinjavanje Islamske zajednice u Srbiji, obnovljana duhovna veza sa Islamskom zajednicom u BiH, pod pokroviteljstvom Rijaseta u Sarajevu. Postignuti rezultati u Islamskoj zajednici u Sandžaku i Srbiji, sa duhovnim centrom u Sarajevu, ne odgovaraju velikosrpskoj hegemoniji Beogradu. I pored proklamovane autonomije vjerskih zajednica, dio vlasti iz Beograda je preko državnih institucija, od lokala do vrha i njihovog vazala – Ugljanina, lažne SDA i, naravno, policije, krenula na razbijanje Islamske zajednice u Sandžaku i Srbiji, sa ciljem da je odvoje od Islamske zajednice u BiH i od nje naprave srpsku marionetu.
Paralelno izvišenom pokušaju puča, Ministarstvo vjera u Beogradu verifikuje dvije Islamske zajednice, s ciljem da bi međuvjerski sukob Bošnjaka u Sandžaku bio što žešći, kao i u politici.

Šta se sve izdešavalo, poznato je široj javnosti. Zahvaljujući rukovodstvu Islamske zajednice i narodu, ona je odbranjena. Lično vjerujem da su Ugljanin, njegova lažna SDA i nalogodavci iz Beograda shvatili da je bošnjački narod spreman da brani Islamsku zajednicu u Sandžaku i Srbiji kao neraskidivi duhovni dio Islamske zajednice u BiH.
Svi dosadašnji izbori su isto bili važni, ali čini se da su ovi najvažniji. Prema sadašnjim prilikama u zemlji, jedanaestog maja će građani glasati za Evropu ili protiv Evrope.
Naš interes je Evropa. Vjerujem da je to zajednički interes svih građana Srbije.
Što se tiče lokalnih izbora u Sandžaku, oni su za nas, mogu reći, još važniji, obzirom na ukupnu političku situaciju. O tome sam već govorio. Iskreno očekujem velike promjene i relaksaciju prilika u Sandžaku.

Da redovno i pažljivo čitaju “Glas islama”, da brane Islamsku zajednicu ako bude bilo još napada na nju i da glasaju za Evropski pokret Sandžaka (NPS, BDS i DPS). Ovo isto poručujemo i našim potencijalnim biračima.
siyah kalem je dodao/la ovu sliku:
 • dzemail_suljevic_resize.jpg


 • »tidzanum« je žensko

Postovi: 129

Datum registracije: 10.10.2007

Lokacija: np

 • Poruku poslati

90

Srijeda, 14. Maj 2008

Blic: Dogovor Tadić-Dačić?
14. maj 2008. | 07:20 -> 08:34 | Izvor: B92, Beta, Blic
Beograd -- SPS blizu postizanja dogovora sa DS-om o postizbornoj koaliciji, saznaje Blic u vrhu dve stranke. Za danas ipak najavljeni trojni susreti SRS-DSS-SPS.

Dogovor SPS-a sa listom Za evropsku Srbiju bi trebalo da bude zaključen do kraja maja, tvrdi sagovornik Blica, koji je imao uvid u pregovore vođene protekla dva dana između ove dve stranke. Dogovor bi trebalo da bude saopšten odmah nakon objavljivanja konačnih rezultata parlamentarnih izbora, inače odloženih za sedam dana zbog prigovora priloženih RIK-u, kaže izvor Blica.


,,Ljepota zene je u njenim ocima, jer to su vrata njenog srca, mjesto gdje ljubav stanuje,,

 • »tidzanum« je žensko

Postovi: 129

Datum registracije: 10.10.2007

Lokacija: np

 • Poruku poslati

91

Četvrtak, 15. Maj 2008

Pao dogovor: Vučić gradonačelnik Beograda

Predstavnici SRS, DSS i SPS sastali se u sedištu radikala i razgovarali o principima formiranja vlasti, danas nastavak konsultacija
Nepuna tri dana posle parlamentarnih, pokrajinskih i lokalnih izbora čini se da je na pomolu prva postizborna koalicija i to u Beogradu. Kako sada stvari stoje kandidat Srpske radikalne stranke za gradonačelnika Beograda Aleksandar Vučić ima realne šanse da glasovima odbornika svoje stranke, Demokratske stranke Srbije i Socijalističke partije Srbije bude izabran na tu funkciju.

Naime, posle jučerašnjih pregovora predstavnika ovih stranaka u sedištu SRS u Zemunu, portparol Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović izjavio je juče Tanjugu da je ta stranka podržala Aleksandra Vučića iz Srpske radikalne stranke za gradonačelnika Beograda.

IZVOR: POLITIKA, za četvrtak 15. maj 2008.
,,Ljepota zene je u njenim ocima, jer to su vrata njenog srca, mjesto gdje ljubav stanuje,,

 • »tidzanum« je žensko

Postovi: 129

Datum registracije: 10.10.2007

Lokacija: np

 • Poruku poslati

92

Petak, 16. Maj 2008

LDP: Razumevanje za vladu ZES-SPS

16. maj 2008. | 07:14 | Izvor: Tanjug
Beograd -- Lider LDP-a Čedomir Jovanović izjavio da će ta stranka učiniti sve da pomogne DS-u da postigne dogovor sa SPS-om. U suprotnom, biće formirana paralelna vlada, kaže on.

"Ako Srbija dobije antievropsku vladu, dužni smo da formiramo paralelnu evropsku, koja bi vršila kroz svoje predstavnike u parlamentu konstantni pritisak na vlast i širila uticaj u društvu, koji će pre ili kasnije dovesti do novih izbora na kojima će biti pružena podrška za jednu jasnu evropsku politiku koja nam je neophodna", rekao je Jovanović.

Lider LDP je rekao u emisiji Televizije Pink da je uveren da će i druge stranke imati razumevanja za tu politiku, što, prema njegovom mišljenju, ne znači i uvod u neke sukobe, nacionalne demonstracije, već se "moramo služiti onim metodama koje su prisutne u savremenim demokratijama".

Prema njegovim rečima, LDP ne može uticati na odluku socijalista, ali zbog situacije u kojoj se nalazi zemlja, kako je naveo Jovanović, ta stranka će učiniti sve kako bi omogućila DS-u postizanje dogovora sa SPS-om.

Taj dogovor socijaliste bi trebalo da uputi ka evropskoj politici i odvoji ih od antievropske sa "kojom trenutno vode razgovore", rekao je on.

Pomoć LDP-a Demokratskoj stranci se, pre svega, ogleda u sprečavanju dolaska radikala na vlast i istovremeno osigurava odlazak Vojislava Koštunice jer je to, smatra Jovanović, ono što su građani i želeli na izborima.

On je naveo da parlamentarna većna svakako donosi odluke i besmisleno je organizovati izbore u Srbiji ukoliko nismo spremni da poštujemo volju građana.

"Ne mislimo da osporavamo pravo nekome da donese odluke u parlamentu kroz podršku koju dobije i formira svoju vladu. Ali, niko nama ne može oduzeti pravo da javno zastupamo interese građana koji su za nas glasali", rekao je Jovanović.

,,Ljepota zene je u njenim ocima, jer to su vrata njenog srca, mjesto gdje ljubav stanuje,,

 • »tidzanum« je žensko

Postovi: 129

Datum registracije: 10.10.2007

Lokacija: np

 • Poruku poslati

93

Utorak, 20. Maj 2008

NUDIM UGLJANINU SARADNJU

NOVI PAZAR - Predsednik DS Boris Tadić uputio je lideru Bošnjačke “Koalicije za evropski Sandžak” Sulejmanu Ugljaninu pismo, u kojem ga poziva da zajedno rade na formiraju parlamentarne većine i vlade. Tadić je istakao da su programski i izborni ciljevi Bošnjačke liste za evropski Sandžak u velikoj meri podudarni sa opredeljenjem najvećeg broja građana, navodi se na sajtu Regionalne TV.

Sulejman Ugljanin obavestio je juče predsednika Srbije Borisa Tadića da je ta koalicija spremna da radi sa svima koji žele da se angažuju na ostvarenju programskih ciljeva Bošnjaka u Srbiji. U odgovoru na predsednikov poziv Ugljanin kaže da mu je drago da je Tadić konstatovao da Bošnjačka lista za evropski Sandžak i Lista za evropsku Srbiju dele iste programske vrednosti, što su i građani svojim glasovima potvrdili na izborima 11. maja.

Izvor:Kurir, utorak 20. maj 2008.
,,Ljepota zene je u njenim ocima, jer to su vrata njenog srca, mjesto gdje ljubav stanuje,,

Postovi: 91

Datum registracije: 15.05.2008

 • Poruku poslati

94

Srijeda, 21. Maj 2008

Citirano

Orginalno od tidzanum
NUDIM UGLJANINU SARADNJU

NOVI PAZAR - Predsednik DS Boris Tadić uputio je lideru Bošnjačke “Koalicije za evropski Sandžak” Sulejmanu Ugljaninu pismo, u kojem ga poziva da zajedno rade na formiraju parlamentarne većine i vlade. Tadić je istakao da su programski i izborni ciljevi Bošnjačke liste za evropski Sandžak u velikoj meri podudarni sa opredeljenjem najvećeg broja građana, navodi se na sajtu Regionalne TV.

Sulejman Ugljanin obavestio je juče predsednika Srbije Borisa Tadića da je ta koalicija spremna da radi sa svima koji žele da se angažuju na ostvarenju programskih ciljeva Bošnjaka u Srbiji. U odgovoru na predsednikov poziv Ugljanin kaže da mu je drago da je Tadić konstatovao da Bošnjačka lista za evropski Sandžak i Lista za evropsku Srbiju dele iste programske vrednosti, što su i građani svojim glasovima potvrdili na izborima 11. maja.

Izvor:Kurir, utorak 20. maj 2008.Al' obavezno Kurir citiraj, je daj Boze neki drugi list uzmes za izvor. o|

rime

Zlatna sredina

(10)

 • »rime« je muško

Postovi: 485

Datum registracije: 22.10.2007

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

95

Srijeda, 21. Maj 2008

To pismo je bilo procitano i na Regionalnoj televiziju

Mono

Zlatna sredina

(10)

Postovi: 261

Datum registracije: 19.03.2007

Lokacija: https://www.facebook.com/profile.php?id=100000235183433&sk=info

 • Poruku poslati

96

Srijeda, 21. Maj 2008

Otvoreno pismo Predsedniku Borisu Tadiću


Poštovani gospodine Predsedniče,

U ime Pazarske inicijative za promene, obraćamo Vam se povodom poziva koji ste poslali Sulejmanu Ugljaninu "da zajedno radite na formiranju parlamentarne većine i vlade". Najpre, izražavamo svoje zaprepašćenje ovakvim Vašim potezom. Smatramo da je Vaš poziv "šamar u lice" svim građanima Novog Pazara koji su svoj glas dali koaliciji "Za evropsku Srbiju - Boris Tadić", kako na parlamentarnim, tako i na lokalnim izborima u Novom Pazaru.

Gospodine Predsedniče, preko 23.000 građana Novog Pazara glasalo je za koaliciju na čijem ste Vi čelu, pre svega, nezadovoljno dosadašnjom "vladavinom" Sulejmana Ugljanina u Novom Pazaru, kao i radom starih/novih narodnih poslanika Bajrama Omeragića i Esada Džudževića koji, osim što su se u Skupštini Srbije smejali, grlili i "slikali" sa radikalima, ni na koji način nisu doprineli poboljšanju života Bošnjaka i ostalih građana ovog dela Srbije.

Naše zaprepašćenje Vašim pismom Ugljaninu utoliko je veće ako se setimo ponašanja Ugljaninove koalicije i tzv. "legalnih predstavnika Bošnjaka" u prethodnom sazivu republičke Skupštine i činjenice da su stari/novi poslanici, 2005. godine, iako izabrani na listi Demokratske stranke, Vašoj stranci, na poziv DSS-a, "okrenuli leđa" i, tako, Koštunici obezbedili opstanak na vlasti. Osim toga, odmah nakon ovih izbora, Ugljaninova koalicija je izdala saopštenje u kome se odbija saradnja sa koalicijom "Za evropsku Srbiju - Boris Tadić" zbog, kako je rečeno, "dve prepreke" - Vuka Draškovića i Rasima Ljajića. Pitamo Vas: "Da li Vaš poziv Ugljaninu znači da ćete se odreći svojih koalicionih partnera radi saradnje sa Ugljaninovom koalicijom?". Pitamo Vas: "Jeste li spremni da ugrozite evropski put Srbije zbog ovakvih koalicionih partnera?"

Nadamo se da ste upoznati i sa osmogodišnjom "vladavinom" Ugljaninove koalicije u Novom Pazaru koja se ogleda u silnim višemilionskim proneverama i zloupotrebama budžeta, zastrašivanju i prebijanju političkih neistomišljenika, zabranama građanima da uđu u zgradu opštine i "nepodobnim" novinarima da rade svoj posao, uništavanju i unižavanju našeg grada i samovolji jednog političara i kamarile oko njega, zbog čega je većina građana Novog Pazara i glasala protiv dosadašnje lokalne vlasti.

Na kraju, želimo da Vas podsetimo da Vam je Pazarska inicijativa za promene, još pre nekoliko meseci, uputila predlog za sastanak sa njenim predstavnicima, međutim, budući da od Vas nismo dobili odgovor, obraćamo Vam se na ovaj način.Srdačan pozdrav.

Novi Pazar, Pazarska inicijativa za promene:

19. maja 2008. NVO URBAN-IN

Sandžačka demokratska unija

Evropski pokret u Srbiji

- Lokalno veće N. Pazar

Sandžačka alternativa

Građanski forum


Zelena ekološka partija

NVO "Raškin sliv"

Asocijacija slobodnih

i nezavisnih sindikata (ASNS)

Medija centar Novi Pazar


http://www.crnps.org.yu/xdoc/arhivavesti…PismoTadicu.htm

Tashke

Veteran

(12)

 • »Tashke« je muško

Postovi: 3.406

Datum registracije: 04.01.2005

Lokacija: Beograd-Novi PAzar

 • Poruku poslati

97

Četvrtak, 22. Maj 2008

Primitivan istup lidera SRS u Hagu

Lider radikala Vojislav Šešelj iskoristio je sudnicu Haškog tribunala da ponovo uvredi sećanje na prvog demokratskog premijera Zorana Đinđića i glorifikuje zločin.

Šešelj je izjavio da Zvezdan Jovanović, osuđeni ubica premijera Srbije Zorana Đinđića, zaslužuje „slavu Gavrila Principa u srpskoj istoriji“ .

Još jednom je šokirao demokratsku javnost, ali ne i nove političke partnere, jer se niko iz Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije nije ogradio od njegove izjave.

Opsirnije na
http://www.blic.co.yu/politika.php?id=42506
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?…1&nav_id=299752
Tashke je dodao/la ovu sliku:
 • kostunica_seselj_v.jpg
Jednom odlazi svako,putem svog zivota,na rastanku samo srce kaze,ja cu se vratiti...

 • »tidzanum« je žensko

Postovi: 129

Datum registracije: 10.10.2007

Lokacija: np

 • Poruku poslati

98

Četvrtak, 22. Maj 2008

TADIĆ POČINJE KONSULTACIJE
O FORMIRANJU VLADE
POLITIKA - UNUTRAŠNJA - Četvrtak, Maj 22, 2008

Predsednik Srbije Boris Tadić najavio je za danas zvanične konsultacije sa predstavnicima izabranih izbornih lista u zgradi predsednika Republike Srbije.

Tadić je pozvao sve predstavnike svih izbornih lista koje su na parlamentarnim izborima 11. maja osvojile mandate u Skupštini Srbije.

'Na osnovu člana 112. stav 1. tačka 3. Ustava Republike Srbije i Izveštaja o ukupnim rezultatima izbora za narodne poslanike Narodne skupštine Republike Srbije koji je usvojila Republička izborna komisija, obaviću razgovore sa predstavnicima izabranih izbornih lista na izborima održanim 11. maja 2008. godine, posle čega ću Narodnoj skupštini predložiti kandidata za predsednika Vlade Republike Srbije', naveo je predednik u pozivu.

Konsultacije će se obaviti po sledećem rasporedu:
• U 10.00 časova – Za evropsku Srbiju – Boris Tadić
• U 11.00 časova – Srpska radikalna stranka – dr Vojislav Šešelj
• U 12.00 časova – Demokratska stranka Srbije – Nova Srbija – dr Vojislav Koštunica
• U 13.00 časova – Socijalistička partija Srbije – Partija ujedinjenih penzionera Srbije – Jedinstvena Srbija
• U 14.00 časova – Liberalno demokratska partija – Čedomir Jovanović
• U 15.00 časova – Mađarska koalicija – Ištvan Pastor
• U 16.00 časova – Bošnjačka lista za evropski Sandžak – dr Sulejman Ugljanin
• U 17.00 časova – Koalicija Albanaca Preševske doline.,,Ljepota zene je u njenim ocima, jer to su vrata njenog srca, mjesto gdje ljubav stanuje,,

 • »SeljakIzCarsije« je muško

Postovi: 89

Datum registracije: 17.04.2007

Lokacija: Okolo

 • Poruku poslati

99

Četvrtak, 22. Maj 2008

eh sad... onda ne bih bio ja kad na pitanje ne bih odgovorio pitanjem... a jeli se neko vratio da nam kaže kako je... u zemlji
nepotreban komentar je uvijek neophodan!

Postovi: 91

Datum registracije: 15.05.2008

 • Poruku poslati

100

Petak, 23. Maj 2008

Ugljanin dao nacelan pristanak Kostunici za ulazak u vladu sa najvise fasista jos od Musolinija.

1 korisnik osim vas pregledava ovu temu.

1 Gostiju

Social bookmarks