Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

Mono

Zlatna sredina

(10)

  • »Mono« je autor ove teme

Postovi: 261

Datum registracije: 19.03.2007

Lokacija: https://www.facebook.com/profile.php?id=100000235183433&sk=info

  • Poruku poslati

1

Srijeda, 12. Mart 2008

Vladi Dubaija pripada lanac od 34 robne kuće u Beogradu

TURISTIČKA ‘BOMBA’ JEDNA OD NAJVEĆIH HRVATSKIH HOTELSKIH GRUPACIJA ‘BLUE SUN’ PRODANA ZA 155 MILIJUNA EURA grčKOM INVESTICIJSKOM FONDU u većinskom vlasništvu arapskih emirata


Vladi Dubaija 13 hotela u Dalmaciji

•• Jedna od najvećih hrvatskih hotelskih grupacija “Blue Sun”, s oko 5000 postelja u 13 hotela u Dalmaciji, od početka svibnja postat će većinsko vlasništvo grčkog investicijskog fonda “Marfin Investment Group” (MIG), čiji su većinski dioničari vlada Dubaija.

Njima je Jako Andabaka, dosadašnji vlasnik korporacije “Blue Sun”, prodao 75 posto dionica, dok će paket od 25 posto zadržati “Sunce koncern”. Tu informaciju potvrdio nam je osobno Jako Andabak.

Naglasio je kako će i dalje hotelima u Tučepima, Brelima, Bolu i Starigrad Paklenici upravljati “Sunce koncern”, dok će većinski paket dionica, prodan grčkom fondu, značiti nove mogućnosti ulaganja i širenja na području turizma u Hrvatskoj.
Strateški partneri

Premijer Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Mohammad bin Rashid Al Maktoum– Menadžment i upravljanje ostat će u Tučepima, Brelima, Bolu i Starigrad Paklenici u cijelosti pod hrvatskim upravljanjem, dok su naši strateški partneri spremni uložiti oko 300 milijuna eura u idućim godinama u podizanje kvalitete sadašnjih smještajnih objekata.

Za sada smo potpisali memorandum o suradnji kojim je definirano tko će što raditi, a prodaja će biti finalizirana polovicom svibnja – kazao nam je Jako Andabak, naglasivši kako su hrvatski vlasnici zadovoljni obavljenim poslom jer je korporacija “Blue Sun” dobro procijenjena i za nju će Grci platiti 155 milijuna eura.

Inače, grčki investicijski fond, koji će biti većinski vlasnik najatraktivnijih turističkih lokacija u srednjoj Dalmaciji, do sada nije imao nikakvih akvizicija u turizmu iako se radi o međunarodnom fondu koji do sada ima svoja vlasništva u 39 zemalja svijeta, a kapital im se procjenjuje na sedam milijardi eura.

Prema dostupnim informacijama, grčki fond ima oko 51.000 zaposlenih, a Hrvatska bi mu trebala biti 40. zemlja u koju ulazi. U tom fondu, kako doznajemo, nalaze se banke, financijeri i veliki dioničari, a glavni su im ciljevi investiranje u velike nekretnine.


Jedna od posljednjih investicija bila im je kupnja lanca 34 robne kuće u Beogradu, a kupnjom turističkih bisera Dalmacije očigledno žele ući i u turistički biznis.
Podsjetimo, Jako Andabak prije osam je godina kupio, kao privatni investicijski fond “Sunce”, većinske pakete hotelskih tvrtki u Brelima, Bolu i Tučepima, i u njih je u međuvremenu uložio desetke milijuna eura stvorivši od grupacije hotelski brand s četiri zvjezdice i izvrsnim financijskim rezultatima.

Četiri zvjezdice

Hotel ‘Soline’ u Brelima, biser Dalmacije, ima novog vlasnikaNije na odmet podsjetiti na to da je neposredno pred prodaju tih hotelskih poduzeća hrvatska Vlada otpisala njihove ratne dugove, tako da su oni kupljeni oslobođeni velikih dugovanja za zbrinjavanje prognanika i izbjeglica.


Andabaka procjenjuje da će s Grcima zajedno vrlo brzo krenuti u kupnju novih velikih turističkih tvrtki na Jadranu, a treba podsjetiti na to da je pod upravljanjem “Sunce koncerna” grupacija “Blue Sun” bila jedna od najboljih u Dalmaciji, investiravši u najviše hotela s četiri zvjezdice. Tako su Bol, Tučepi i Brela posljednjih osam godina ponovno postali perjanice dalmatinskog turizma.Vijest o prodaji Grcima među turističkim je djelatnicima na svjetskom sajmu turizma u Berlinu odjeknula poput bombe, jer su Grci najveći konkurenti hrvatskog turizma na nekim tržištima, pa se svi pribojavaju načina na koji će novi većinski vlasnik upravljati najvrjednijim hrvatskim turističkim biserima.

RUŽICA MIKAČIĆ

Jedna od posljednjih investicija bila im je kupnja lanca 34 robne kuće u Beogradu

http://www.slobodnadalmacija.com/20080307/novosti02.asp

Social bookmarks