Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

Root

Profesionalac

(10)

  • »Root« je muško
  • »Root« je autor ove teme

Postovi: 602

Datum registracije: 01.06.2003

Lokacija: Novi Pazar

  • Poruku poslati

1

Petak, 03. Juni 2005

Vojnik (bosnjak) najavio tuzbu protiv SCG

Vojnik najavio tužbu protiv SCG

3. jun 2005. | 14:04 -> 14:19 | Izvor: B92

Novi Pazar -- Vojnik Anis Mašović iz Prijepolja najavio tužbu protiv države zbog telesnih povreda od 25. maja u kasarni "Sopot" u Požarevcu.
"Napadnut sam na spavanju. Sedam vojnika me tuklo ašovom i palicama, a uspeo sam da prepoznam dvojicu vojnika iz moje spavaone", rekao je Mašović na konferenciji za novinare u Novom Pazaru. Mašović je rekao da je slučaj prijavljen starešinama od kojih je dobio odgovor da su napadači kažnjeni sa po pet dana pritvora.
"Međutim, niko od vojnika nije čuo zvanično saopštenje kazne, zato ću tužiti državu i tražiti finansijsku odštetu i kaznu za napadače koje ničim nisam isprovocirao", rekao je Mašović, koga je Vojnomedicinski centar oslobodio služenja vojnog roka na godinu dana.
Sandžački odbor za ljudska prava saopštio je da se napadi na vojnike bošnjačke nacionalnosti u Vojsci SCG i dalje ponavljaju i pozvao nadležne da ispitaju i sankcionišu svaki ovakav slučaj, javlja dopisnik B92 Amela Bajrović.
----------------
X(
Svi bosnjaci bi trebali bojkotovati vojsku SiCg!

Social bookmarks