Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

Dado

Profesionalac

(10)

  • »Dado« je muško
  • »Dado« je autor ove teme

Postovi: 754

Datum registracije: 09.08.2002

Lokacija: NewMarketCity

  • Poruku poslati

1

Utorak, 10. Juni 2003

win XP na Srpski

Microsoft Jugoslavija objavio je u utorak saopštenje čiji je cilj da se jugoslovenska javnost upozna sa pravim stanjem projekta lokalizacije operativnog sistema Windows XP Professional na srpski, zbog "sve češćih netačnih i polutačnih informacija".

Kompanija Microsoft objavila je početkom oktobra da je započet proces lokalizacije operativnog sistema Windows XP Professional i naredne verzije softverskog paketa za poslovnu primenu Office 11. Ova poslovna odluka je po rečima kompanije "još jedan od presedana učinjenih na jugoslovenskom tržištu, do kojeg je došlo svega tri meseca po otvaranju predstavništva u Beogradu, i svojevrstan je doprinos ovom tržištu u procesu tranzicije i drugih pozitivnih privrednih i društvenih kretanja i približavanja informatičkom društvu i svetskim tokovima".

Kompanija u najnovijem saopštenju za javnost navodi da je odluka da se Windows XP prevede na srpski u latiničkom pismu zasnovana prvenstveno na tehničkim mogućnostima i na stepenu lokalizacije. Lokalizacija Windowsa XP na srpski biće izvedena kroz nadogradnju sadašnje engleske verzije, a ne kao samostalan proizvod kao što je to slučaj sa ruskim ili japanskim jezikom. Potpuna lokalizacija (u oba pisma) biće moguća u narednoj verziji operativnog sistema ali će to zavisiti i od rezultata ostvarenih na ovom tržištu. Umesto da čekamo novi operativni sistem do 2005. godine odlučili smo da jugoslovenskim korisnicima odmah omogućimo da ga koriste na srpskom jeziku, navodi se u saopštenju.
....da li si toliko dobar
da mozes mirno spavati.....

Phikret

Profesionalac

(10)

  • »Phikret« je muško

Postovi: 1.033

Datum registracije: 27.07.2002

Lokacija: http://www.ph-code.com, Treći kamen od Sunca

  • Poruku poslati

2

Utorak, 10. Juni 2003

LINUX

Dadulje dobio sam jedan mail, sa ponudama za Mandrake LINUX 9.1 i open office i to sve na 60 jezika. Ima naravno i srpski. Ja bih prije uzeo LINUX za 900 din nego Windows XP za 300 $ i 600 $ Office da mi je stalo, mada meni je super i Engleski. Ako se neko bavi programiranjem ovo mu dobro dođe s obzirom da uz operativni sistem dolazi ceo izvorni kood, pa može da ga izmenni ako mu ne odgovara.

3

Utorak, 10. Juni 2003

@ Phikret : Veoma nam je drago da ti je engleski super :D Uzmi brate sta se tebi vise dopada , jos kad te je palo da biras :)


pozdrav
"Ti sa svakim lijepo! I trazi da se dobra djela cine, a neznalica se kloni!" (El-'Araf, 199)

Phikret

Profesionalac

(10)

  • »Phikret« je muško

Postovi: 1.033

Datum registracije: 27.07.2002

Lokacija: http://www.ph-code.com, Treći kamen od Sunca

  • Poruku poslati

4

Srijeda, 11. Juni 2003

Pa nego!

Otpozdrav ! :) I da znaš da ću da biram, e baš hoću.
Mada kad bolje razmislim ipak je windows windows... a još kad ga razumeš, ama ono baš sve što ti kaže.. ih pa to ti je samo da zapevaš :)

Social bookmarks