Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

Root

Profesionalac

(10)

 • »Root« je muško
 • »Root« je autor ove teme

Postovi: 602

Datum registracije: 01.06.2003

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

1

Ponedjeljak, 31. Juli 2006

ZAJEDNO ZA NOVI PAZAR

SDP,DS I G17 PLUS “ZAJEDNO ZA NOVI PAZAR”

NOVI PAZAR- Lider Sandžačke demokratske partije Rasim Ljajić izjavio je u Novom Pazaru da će danas u Beogradu biti potpisan Sporazum o koaliciji njegove stranke sa Demokratskom strankom i G17 o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima u Novom Pazaru i Sjenici. On je na konferenciji za novinare rekao da će koalicija nastupiti pod imenom “Zajedno za Novi Pazar”. Ljajić je ocenio da je time SDP “napravio dobar politički izbor, što omogućava osvajanje većinu mandata u budućim skupštinama”. “Formiranje ove koalicije je odraz programskih sličnosti stranaka i odgovor na koaliciju Stranke demokratske akcije sa Bidžom, Rakom i Palmom”, dodao je Ljajić. Prema njegovoj oceni, na lokalnim izborima u Novom Pazaru, koji su zakazani za 10. septembar, građani će moći da se izjašnjavaju da li su za evropsku Srbiju i demokratski Sandžak u takvoj Srbiji, ili su za dalje propadanje ovog grada. “To je jednostavan izbor, a građani imaju šansu da se spasu daljeg propadanja ukoliko ne glasaju za SDA”, rekao je Lajić.

RADIO 100 PLUS

Sta mislite kako ce ova koalicija proci na predstojecim izborima?

resad

Početnik

(10)

 • »resad« je zabranjen

Postovi: 12

Datum registracije: 15.05.2006

Lokacija: novi pazar

 • Poruku poslati

2

Ponedjeljak, 31. Juli 2006

selam alejkum

InsAllah, ko bosi po trnju, sta bi i ocekivali drugo, od srpskog potrcka zvanog veliki ralja

Tutinac

Zlatna sredina

(10)

 • »Tutinac« je muško

Postovi: 457

Datum registracije: 05.09.2004

Lokacija: Tutin

 • Poruku poslati

3

Utorak, 01. August 2006

Ima jos po koji potrcko ali ih ti izgleda ne vidis Resade !
[SIZE=3][SIZE=4]"VELIKIM BOGOM SE KUNEMO DA ROBOVI BITI NEĆEMO"[/SIZE] [/SIZE]

Spain

Profesionalac

(10)

 • »Spain« je muško
 • »Spain« je zabranjen

Postovi: 1.197

Datum registracije: 04.09.2005

 • Poruku poslati

4

Utorak, 01. August 2006

Sve zavisi kako ko želi vidjeti. Ako mu neko nije drag i ne podnosi ga, ili eventualno mrzi onda će sve u vezi te osobe njemu biti negativno i obratno, ako mu neka osoba (političar) odgovara, onda će sve u vezi njega vidjeti pozitivno.

Što se mene tiče, političari bi trebali da zastupaju interese naroda, ma kakav politički potez da povuku.

Ako već uspoređujemo ulazak u Vladu Srbije od strane Rasima Ljajića i predstavnika Liste za Sandžak, jasno ćemo neke stvari vidjeti, osim ako namjerno, svjesno, zbog svojih unutarnjih nepodnošenja i želja ne želimo to priznati.

Jasno je ko dan ko je više novca iz vlade "donio" Pazaru, Sjenici i Tutinu svojim ulaskom u Vladu Srbije. I to za mnogo kraće vrijeme.

To meni pokazuje da je Rasim Ljajić u Vladi Srbije bio iz svojih ličnih političkih ambicija, a zauzvrat je odrađivao u Vladi Srbije ono što se od njega zahtjevalo. Pazaru ništa bolje nije bilo, niti je Pazar ikakve koristi vidio od tog njegovog boravka u Vladi Srbije. Jedino što je Pazar osjetio je govor mržnje, razdor, itd. Dakle, svojim ulaskom u Vladu Srbije Rasim Ljajić je samo unio razdor i podjelu među Bošnjake Sandžaka. Eto tako ja to vidim, a možda i nije tako.
Naravno, ja njega ne mrzim, niti me on uopšte zanima, samo eto iznosim ono što sam ja mogao zaključiti iz njegovog djelovanja.

Što se tiče ulaska Liste za Sandžak u Vladu Srbije, jasno je ko dan. Prvo, Dr. Sulejman efendija Ugljanin nije sam lično otišo u Vladu Srbije i samo za sebe mjesto obezbijedio, već je rasporedio svoje ljude, na mjesta koja će Pazaru, Sjenici i Tutinu veoma koristiti. Jasno je kao dan da je ulazak u Vladu Srbije od strane Liste za Sandžak totalno drugačije od onog ulaska Rasima Ljajića. Vladi Srbije je zatrebao neko ko će im održati Vladu i Lista za Sandžak je u tome vidjela šansu da se izbori za poziciju iz koje će moći mnoga sredstva novčana i druga "izboksovati" od Vlade Srbije za ovaj Region.
Da se to stvarno i dešava jasno je ko dan, ako samo malo realno oko sebe pogledate. Čitav Novi Pazar je u izgradnji. Čitav Novi Pazar je živnuo. Pogledajte samo koliko je i ko je sve sponzorisao Festival "Stari grad", pa onda biciklističko prvenstvo Balkana, pa masa puteva, pa zaobilaznica, itd. Mislim, pogledajte sami.

Dakle, velika, velika je razlika između ta dva događaja. To se ne može porediti. Ne znam na osnovu čega neko može da to izjednačuje.

Iz svega ovoga gore navedenog, svima već odavno jasnog, nadam se da će na predstojećim izborima ubjedljivu pobjedu ponijeti Lista za Sandžak Dr. Sulejman efendija Ugljanina i da će ovaj grad nastaviti da se dalje razvija u svakom smislu kao i do sad i pored svih mogućih destrukcija i ometanja od strane opozicije.

Hvala.
[SIZE=5]ZELENO, VOLIM TE![/SIZE]

sans

Majstor

(31)

 • »sans« je muško

Postovi: 2.733

Datum registracije: 29.07.2002

Lokacija: Svemir/zemlja/Evropa/SCG/New Pazar

 • Poruku poslati

5

Utorak, 01. August 2006

Ja mislim da ova tema već u svom naslovu vuče ka političkoj propagandi i da je, kao takva, neodrživa na forumu - pogotovu kad se ima u vidu činjenica da je podforum politike zatvoren za diskusije...
sans je dodao/la ovu sliku:
 • politika.JPG
Ako nemaš iskustva-prevariće te , a ako imaš - onda već jesu , onda već jesu , onda već jesu... ;)

i ... bode mi oči

... al lahko je tebi kad imas olovku sa gumicom

Social bookmarks