Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

 • »Dr Pazarac« je autor ove teme

Postovi: 73

Datum registracije: 25.05.2009

 • Poruku poslati

1

Četvrtak, 17. Decembar 2009

Zbogom politickim sudijama u Novom Pazaru

Danas je izasao spisak novih sudija u sudovima opste i posebne nadleznosti. Na zadovoljstvo svim pravih ljubitelja pravde, na tom spisku se nisu nasla imena koja su godinama sprovodila pravdu na svoj nacin i degradirala i poziv i profesiju, a i osnovno ljudsko dostojanstvo. Kao marionete politickih stranaka, tako ce biti i upamcene... Medju njima je svakako dominirala Zejnepa Kavrajic. Doticna je bila jedno vreme kandidat i za Vrhovni sud od strane jedne politicke partije, a sada je nema na spisku, pa ni za Opstinski sud. Sve prema zaslugama.
"Zar od mene tražite da se nekome drugom, osim Allahu, klanjam, o neznalice!?"

pazarce

Početnik

(10)

 • »pazarce« je muško

Postovi: 3

Datum registracije: 17.12.2009

 • Poruku poslati

2

Četvrtak, 17. Decembar 2009

Državno vijeće tužilaca (DVT) izabralo je juče 416 zamjenika javnih tužilaca i predložilo 88 kandidata za tu funkciju koje će izabrati Skupština Srbije. Veoma je interesantna nacionalna struktura izabranih u Sandžaku koja je flagrantno na štetu Bošnjaka koji u šest opština sandžačkog regiona čine skoro 70% stanovništva.

Za zamjenike javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru izabrani su Miloš Miljković i Nurija Rožajac.
Za zamjenike javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru izabrani su Hazbija Alibašić, javni tužilac u Opštinskom javnom tužilaštvu u Tutinu, Radenko Lojanica, zamjenik javnog tužioca u Opštinskom javnom tužilaštvu u Sjenici, Jovan Milanović, zamjenik javnog tužioca u Opštinskom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru, Relja Petrović, javni tužilac u Opštinskom javnom tužilaštvu u Sjenici, Mira Puzović, zamenik javnog tužioca u Opštinskom javnom tužilaštvu u Tutinu.
Za zamjenike javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Prijepolju izabrani su Ljubo Vukašinović, zamjenik javnog tužioca u Opštinskom javnom tužilaštvu u Prijepolju, Petko Pucarević, zamjenik javnog tužioca u Opštinskom javnom tužilaštvu u Novoj Varoši i Jasminka Bošković, zamjenik javnog tužioca u Opštinskom javnom tužilaštvu u Priboju.
Za zamjenika javnog tužioca u Apelacionom javnom tužilaštvu u Beogradu izabrana je Snežana Šekularac, zamjenik javnog tužioca u Okružnom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru.

Ranije skupština je izabrala i tužioce u apelacionim, višim i osnovnim tužilaštvima. Za višeg tužioca u Novom Pazaru izabran je Stanislav Dukić.
Za tužioce u osnovnim javnim tužilaštvima izabrani su u Novom Pazaru Nermin Koškovac, i u Prijepolju Marica Koldžić.

Za sada je od 14 tužilaca i njihovih zamjenika u sudovima koji su teritorijalno smješteni u sandžačkom regionu samo njih troje iz reda Bošnjaka!

Izvor: sandzaknews


VASE MISLJENJE ZA OVAKO MALI BROJ BOSNJAKA

AC-DC

Početnik

(10)

 • »AC-DC« je muško

Postovi: 11

Datum registracije: 08.08.2008

Lokacija: Dubai

 • Poruku poslati

3

Petak, 18. Decembar 2009

Katastrofalno,zar sa 70%muslimana u Sandzaku samo ovako malo muslimana u sudstvu????

 • »Mandelbrot« je muško

Postovi: 166

Datum registracije: 04.05.2009

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

4

Petak, 18. Decembar 2009

Ljudi u ovoj zemlji nikako da shvate da su ovakve stvari kontraproduktivne!
A ovaj jabandzija, ocigledno, ne boji se ni dana, ni noci, ni sela, ni muhtara, ni vlasti, ni zvijeri. Mora da je ili krupan junak ili sitna pamet.

pazarce

Početnik

(10)

 • »pazarce« je muško

Postovi: 3

Datum registracije: 17.12.2009

 • Poruku poslati

5

Petak, 18. Decembar 2009

Mislim da bi trebao neko da se oglasi (prestavnici dve najace politicke opcije) u vezi malog broja (DISKIMINACIJE) Bosnjaka!!
Pravilo broj jedan: ako ne trazis neces nista ni dobiti!!
Pravilo broj dva: ako cutis znaci da si zadovoljan!!

 • »Dr Pazarac« je autor ove teme

Postovi: 73

Datum registracije: 25.05.2009

 • Poruku poslati

6

Petak, 18. Decembar 2009

Dosta povrsno razmisljate, na moju veliku zalost. Ocekujete da vam "neko da" onoliki broj sudija koliko ima procentualno bosnjackog zivlja u Novom Pazaru. To znaci da od 12 sudija, 8 bude bosnjacke nacionalnosti i da od te "prve i najvaznije stavke" razmislja i krene Visoki savet pravosudja, pa da najpre trazi tih 8, a onda da gledaju kriterijume (dostojnost, broj resenih, vracenih slucajeve i itd). E, to je povrsno. Da se razumemo, svakako sam da bude vise sudija bosnjacke nacionalnosti, ali da taj kriterijum bude medju poslednjima i u gomili dobrih, visoko kvalitetnih sudija. I ja sam Bosnjak, musliman, ali je pitanje koliko sam ja manji ili veci od vas u smislu nacionalnog ili verskog dozivljaja sebe, ako kazem da nam trebaju dobre sudije, nezavisno od nacionalnosti i vere. I, na kraju krajeva, coveku se smuci sve, pa kaze: "A imali smo mi i nase sudije, ali sta? Sta su radile? Kako se ponasale, odlucivale? Najgore je kad svoju sluzbu, svoj rad i trud, svoju muku na fakultetu, pa onda na poslu, pljunes u facu i doneses odluku jer tako hoce jedna ili dve politicke partije. Halo, covece, pa ti odlucujes o necijoj sudbini! A da tebe, sudijo, doktor operise dva dana kasnije, jer tako kaze neko tamo ko pojma nema sa medicinom?"....
Daj da budemo normalni!
"Zar od mene tražite da se nekome drugom, osim Allahu, klanjam, o neznalice!?"

Eritrocit

Početnik

(10)

 • »Eritrocit« je muško

Postovi: 42

Datum registracije: 18.12.2009

Lokacija: Beograd

 • Poruku poslati

7

Petak, 18. Decembar 2009

Kandidat za Ustavni sud Zejnepa Kavrajić

Petak 05.10.2007, 19:22
Štampaj vesti
Trenutno ima 0 komentara

Kandidat poslaničke grupe manjina u Skupštini Srbije za sudiju Ustavnog suda Srbije biće sudija Okružnog suda u Novom Pazaru Zeinepa Kavraić, potvrdio je danas poslanik koalicije Lista za Sandžak Bajram Omeragić. Omeragić je novinarima u Skupštini rekao da je taj poslanički klub juče podneo predlog predsedniku parlamenta Olivera Dulić da se za sudiju Ustavnog suda Srbije izabere Zeinepa Kavraić. "Nadam se da će većina poslaničkih grupa poštovati Ustav koji kaže da pripadnici manjina imaju pravo da budu zastupljeni u svim institucijama", rekao je Omeragić i dodao da Bošnjaka nema ni u vrhu pravosuđa, tužilaštva i policije i da je došlo vreme da se pošalje pozitivna poruka manjinama. Omeragić je naveo da Zeinepa Kavraić nikada nije bila član neke političke stranke.
Izvor: 100+

---------------------------------------------------------------Konstituisana SO-e Novi Pazar

Subota, 04.11.2006, 05:23
Novi opstinski parlament u Novom Pazaru konstituisan je danas. Predsjednica Opstinske izborne komisije Zejnepa Kavrajic saopstila je da je utvrdena lista od 47 odbornika nakon sto su sve parlamentarne koalicije i partije dostavile prijedlog svojih odbornika. Na konstitutivnoj sjednici SO u Novom Pazaru prisustvovali su odbornici koalicije Lista za Sandzak (27 odbornika) , koalicije DSS-NS (4 odbornika), G17 Plus (2 odbornika) i po dva odbornika koalicije SRS-SPS, Liberalno-demokratske partije i Ekoloske stranke Zeleni. Konstitutivnoj sjednici nije prisustvovalo 8 odbornika i to 6 iz SDP-a i 2 iz DS-a. Za predsjednika novopazarske skupstine sa 37 glasova, izabran je gospodin Zekirija Dugopoljac (Lista za Sandzak), za potpredsjednika Vujica Tiosavljevic (DSS - NS) a za sekretara SO-a, Selma Gudzevic.

--------------------------------------------------------------


Evo dve vesti iz arhive SandzakNews-a, koje jedna druga potiru. Zejnepa Kavrajic nije clan ni jedne stranka? Bajro, daj mee neeeeeeee.... Znas, nije lepo!

I ta SandzakNews... Sta je to? Objave vest i ispod pise 0 komentara, a nigde ne postoji mogucnost da se vest i komentarise. OMG, sami sebe dazavuisu!

Ako jedan covek zivi sam u stanu, sa svojom mackom, bez igde ikoga od svoje porodice i vodi drzavu... ta drzava propada. To je bio Voja Kostunica. Ako jedna zena ceo svoj zivot zivi sama, ne uspe da ostvari sebe kao zenu, suprugu, majku, a pritom je instrumentalizovana od strane politike, kako mozemo verovati da ona moze sprovoditi pravdu, biti dostojna, pokazati empatiju prema ostecenom, optuzenom...?

Ahmed

Učenik

(10)

Postovi: 100

Datum registracije: 26.07.2006

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

8

Subota, 19. Decembar 2009

Eritrocit nije za muslimana da ovako govori o drugom muslimanu kao ti o Zejnepi Kavrajic.Dovoljno je bilo da kazes da je instrumentalizovana od strane SDA bez toga da pominjes da nije ostvarena kao zena i majka.

Optimus

Zlatna sredina

(10)

 • »Optimus« je muško

Postovi: 202

Datum registracije: 17.04.2007

 • Poruku poslati

9

Subota, 19. Decembar 2009

Citirano

Orginalno od Dr Pazarac
Dosta povrsno razmisljate, ...............................................................................................................
Daj da budemo normalni!


Dr.Pazarac.... u normalnoj državi bi ovo što si ti naveo bilo prihvatljivo i u potpunosti se slažem da bi kriterijumi kao oni koje si ti naveo trebali da budu osnovni za izbor nosilaca pravosudnih funkcija. E sad jedno veliko ALI ....

Ako se uzme obzir skorija istorija funkcionisanja sudstva u Sandžaku (nisu ni u ostatku Srbije cvetale ruže, ali to ovde ima posebnu težinu) onda je definitivno sigurno da građani nemaju poverenja u kriterijume kao što su "dostojnost, broj resenih, vracenih slucajeva itd...", što svakako nije opravdanje za nasumičan izbor po nacionalnom ključu.

U principu, ovo je sve deo većeg problema a to je ksenofobičan i oportunistički odnos države prema manjinama. Odnosno, nešto slično tretmanu Albanaca na Kosovu 90-ih godina.

Da rezimiram, definitivno treba da se obrati pažnja na etnički balans/disbalans, ali ne po svaku cenu..... dok se za to ne steknu uslovi!Nemoj ništa silom, uzmi veći čekić!

Eritrocit

Početnik

(10)

 • »Eritrocit« je muško

Postovi: 42

Datum registracije: 18.12.2009

Lokacija: Beograd

 • Poruku poslati

10

Subota, 19. Decembar 2009

Citirano

Orginalno od Ahmed
Eritrocit nije za muslimana da ovako govori o drugom muslimanu kao ti o Zejnepi Kavrajic.


Ahmed? Otkud ti informacija o mojoj verskoj pripadnosti? Moj komentar nema dodirne tacke sa bilo kojom verom, vec se iskljucivo tice stvari u pravosudju, ali i zivota jednog sudije, kojem takodje nisam pomenuo ni veru, ni naciju.
A i pogresio si u karakterisanju mene u tom delu.

Optimus

Zlatna sredina

(10)

 • »Optimus« je muško

Postovi: 202

Datum registracije: 17.04.2007

 • Poruku poslati

11

Subota, 19. Decembar 2009

Citirano

Orginalno od Eritrocit

Citirano

Orginalno od Ahmed
Eritrocit nije za muslimana da ovako govori o drugom muslimanu kao ti o Zejnepi Kavrajic.


......Moj komentar nema dodirne tacke sa bilo kojom verom, vec se iskljucivo tice stvari u pravosudju, ali i zivota jednog sudije......Ovakvo izražavanje je u najmanju ruku neukusno a da ne govorim o nekom drugom aspektu.

A moliću te da mi objasniš kakve veze ima to što neko nema decu i što živi sam sa izborima na pravosudne funkcije? Ne vidim kako se to odnosi na moralne ili stručne kvalitete!?
Nemoj ništa silom, uzmi veći čekić!

boljanici

Zlatna sredina

(10)

 • »boljanici« je muško

Postovi: 181

Datum registracije: 30.03.2007

 • Poruku poslati

12

Srijeda, 23. Decembar 2009

Izbor sudija ne treba da ima veze sa nacionalnoscu vec sa strucnoscu i etickim normama.
nesto mi se cini da ce biti ovo dobar izbor sudija.
STOP KORUPCIJI U SANDZAKU.
novipazar.wordpres.com

Jasmin

Zlatna sredina

(10)

Postovi: 383

Datum registracije: 02.01.2003

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

13

Četvrtak, 24. Decembar 2009

izbor sudija je "sumnjiv"
iz ovakvih odluka proizlazi da su pripadnici nacionalne manjine u vecini nestrucni,a da su pripadnici vecinskog naroda kao sudije strucni,moralni i podobni za tu funkciju..
-pazar ima tu sudbinu izgleda, da mu se ljudi podmecu ko kukavicja jaja..kad god ne znaju gde ce,sta ce sa pojedinim ljudima,posalju ih u pazar,kao privremeno da obave neki posao i da idu...
naravno,ostanu,i jos se jave u formi nadobudnih,imaju resenja za sve,sve sto ne valja i sto je stetno za grad,ljude koji u njemu zive njima je dobro. i obrnuto.
................
ona sanja da sam oprao ruke,da sam obrijan da sam lep..toplo je na jastuku..u polusnu.mirise na dorucak.prijatan glas iz druge sobe javlja:kazu IDEMO

 • »Dr Pazarac« je autor ove teme

Postovi: 73

Datum registracije: 25.05.2009

 • Poruku poslati

14

Četvrtak, 24. Decembar 2009

Citirano


nesto mi se cini da ce biti ovo dobar izbor sudija.


boljanici, drago mi je da se ti i ja u necemu slozimo na ovom forumu :klanja:

jasmin... nije u pitanju nikakva zavera protiv Novog Pazara i kad ce ljudi vec jednom da shvate da nije bas sve sto se desava u N.Pazaru nametnuto sa ciljem da se zbrisu Bosnjaci, ostete, omalovaze i sl. Treba da se krene (o)
"Zar od mene tražite da se nekome drugom, osim Allahu, klanjam, o neznalice!?"

buco

Učenik

(10)

 • »buco« je muško

Postovi: 94

Datum registracije: 06.07.2008

Lokacija: sarajevo

 • Poruku poslati

15

Četvrtak, 24. Decembar 2009

Citirano

Orginalno od Jasmin
izbor sudija je "sumnjiv"
iz ovakvih odluka proizlazi da su pripadnici nacionalne manjine u vecini nestrucni,a da su pripadnici vecinskog naroda kao sudije strucni,moralni i podobni za tu funkciju..
-pazar ima tu sudbinu izgleda, da mu se ljudi podmecu ko kukavicja jaja..kad god ne znaju gde ce,sta ce sa pojedinim ljudima,posalju ih u pazar,kao privremeno da obave neki posao i da idu...
naravno,ostanu,i jos se jave u formi nadobudnih,imaju resenja za sve,sve sto ne valja i sto je stetno za grad,ljude koji u njemu zive njima je dobro. i obrnuto.
................


U pravu si, u potpunosti se slažem sa tvojim komentarem. Jeli to u Sandžaku nema stručnih pravnika i sudija Bošnjačke nacionalnosti, ovo je uvredljivo i ponižavajuće za sve građane. Oni koji ne uviđaju ovaj problem, ili su slijepi kod očiju ili su zlonamjerni, ili su navikli da ih neko non stop tlači a oni mu aplaudiraju.

boljanici

Zlatna sredina

(10)

 • »boljanici« je muško

Postovi: 181

Datum registracije: 30.03.2007

 • Poruku poslati

16

Petak, 25. Decembar 2009

Citirano

Orginalno od Dr Pazarac

Citirano


nesto mi se cini da ce biti ovo dobar izbor sudija.


boljanici, drago mi je da se ti i ja u necemu slozimo na ovom forumu :klanja:

jasmin... nije u pitanju nikakva zavera protiv Novog Pazara i kad ce ljudi vec jednom da shvate da nije bas sve sto se desava u N.Pazaru nametnuto sa ciljem da se zbrisu Bosnjaci, ostete, omalovaze i sl. Treba da se krene (o)


Tako je, Dr Pazarac. Slazem se sa ovim sto si rekao.
Nije sve to bas nametnuto...
Pa, nadam se da ce nam se stavovi i ubuduce poklapati, ali ako se i ne poklope civilizovano cemo prodiskutovati sve razlike.

Pozdrav za tebe.

:D :D
novipazar.wordpres.com

 • »Dr Pazarac« je autor ove teme

Postovi: 73

Datum registracije: 25.05.2009

 • Poruku poslati

17

Ponedjeljak, 28. Decembar 2009

Vecernje novosti

Sud pun "došljaka"
M. NIĆIFOROVIĆ

Sud u Novom Pazaru dobio nove radnike
Pod krovom "novopazarske palate pravde" od Nove godine neće biti polovine sudija i tužilaca koji su godinama, a neki i decenijama, delili pravdu u ovom kraju. Neki su napredovali i otišli u više sudove i tužilaštva u Kragujevcu i Beogradu, a većina - nije prošla "sito" Visokog saveta pravosuđa i moraće da traži neki drugi posao.
Između ostalih, otpali su: Zejnepa Kavrajić, sudija Okružnog suda koja je svojevremeno bila i kandidat za sudiju Ustavnog suda Srbije, Verica Vasojević, takođe višegodišnji sudija Okružnog suda, Momčilo Minić, doskorašnji predsednik Opštinskog suda, zatim sudije Opštinskog suda: Zlatan Kurtović, Idriz Muderizović, Gordana Dančetović, Slaviša Vukanović, Enes Hadžibegović... Ispod crte ostali su i Salkan Karišik, okružni javni tužilac, Radisav Filimonović, zamenik opštinskog tužioca i mnoga druga u ovdašnjem pravosuđu poznata imena.
Gotovo svi "prekobrojni", tvrde da su pošteno radili posao i zameraju Visokom savetu što nije naveo razloge zbog kojih nisu izabrani. Pripremaju i žalbe najvišim pravosudnim instancama u Srbiji.
Građani su podeljeni. Jedni (brojniji), tvrde da je dobro što su neki otišli, da je to trebalo učiniti i ranije, jer je ovdašnje pravosuđe godinama najlošije u Srbiji. Drugi naglašavaju da je reizbor obavljen
po stranačkoj, rodbinskoj i kolegijalnoj osnovi, pa ne očekuju nikakve promene nabolje.
U sud su došli neki novi ljudi. Za prvog čoveka ovdašnjeg Višeg tužilaštva postavljen je Svetislav Dukić, advokat iz Kraljeva, za jednog od njegovih zamenika Nurija Rožajac, advokat iz Sjenice, u Osnovnom tužilaštvu "preživeli" su samo Nermin Koškovac i Jovan Milanović, Koškovac je izabran za tužioca, a četvoro njegovih pomoćnika dolazi iz Sjenice i Tutina.
Među osmoro izabranih sudija Višeg suda samo su dosadašnji predsednik Ćamil Hubić i Safet Kadrić iz Novog Pazara, svi ostali su iz Sjenice (neki su došli ranije), Kraljeva i Tutina. Slično je i u Osnovnom sudu, gde od 12 izabranih sudija, petoro dolazi iz Sjenice i Tutina. I u ovaj sud "pojačanja" stižu iz Kraljeva, Bujanovca, Nove Varoši...
- Do sada smo imali vrlo loša iskustva sa sudijama koji su ovamo dovođeni sa Kosova i iz drugih delova Srbije. Ti ljudi ovde ne žive sa porodicama, Novi Pazar im je obično prolazna stanica, nemaju odgovornost prema ovom kraju. Ali, nadam se da će ovoga puta to biti drugačije. Što se tiče dolaska velikog broja Sjeničaka i Tutinaca, to je donekle normalno, jer su tamo ugašeni sudovi i tužilaštva - ističe Zoran Janićijević, poznati novopazarski advokat.

OTPAO NAJHRABRIJI
Za mnoge Novopazarce najveće iznenađenje je neizbor Radisava Radeta Filimonovića, dosadašnjeg zamenika OJT. Filimonović je imao hrabrosti da se suprotstavi organizovanom kriminalu, nije se libio da po zakonu goni i neke "nedodirljive" i nije imao nerešenih slučajeva u fioci. Zbog takvog rada, više puta je bio na udaru "mafije" koja mu je u centru grada zapalila tek kupljeni automobil. Mnogi smatraju da se njegovim neizborom, šalje loša poruka savesnim i hrabrim deliocima pravde koji su spremni da se uhvate ukoštac sa svakom vrstom kriminala.

NAPREDOVALI
Odlukom Visokog saveta pravosuđa, četvoro Novopazaraca je napredovalo: sudije Okružnog suda Dragiša Radisavljević i Izet Suljević izabrani su za sudije Apelacionog suda u Kragujevcu, njihov kolega Siniša Petrović izabran je za sudiju Višeg suda u Beogradu, a dosadašnji zamenik Okružnog javnog tužioca Snežana Šekularac izabrana je u Apelaciono tužilaštvo u Beogradu.

"Zar od mene tražite da se nekome drugom, osim Allahu, klanjam, o neznalice!?"

Altuna

Majstor

(10)

 • »Altuna« je žensko

Postovi: 1.969

Datum registracije: 14.12.2003

Lokacija: Sandzak

 • Poruku poslati

18

Subota, 02. Januar 2010

Zanimljivo....

Mozda ova cistka i nije bila tako losa....Vidjet cemo.
Sabur ti je da gutas kiselo, gorko i ljuto, a da ti se na licu nista, sem osmjeha, ne vidi.

boljanici

Zlatna sredina

(10)

 • »boljanici« je muško

Postovi: 181

Datum registracije: 30.03.2007

 • Poruku poslati

19

Ponedjeljak, 04. Januar 2010

Nimalo nije losa.

Muka mi je od komunistickih sudija sa bednom etikom.
novipazar.wordpres.com

Jasmin

Zlatna sredina

(10)

Postovi: 383

Datum registracije: 02.01.2003

Lokacija: Novi Pazar

 • Poruku poslati

20

Srijeda, 06. Januar 2010

a ti to znas ko je komunista od sudija? :))
ovo sto je reizabrano je znaci cisto od komunizma :))
ona sanja da sam oprao ruke,da sam obrijan da sam lep..toplo je na jastuku..u polusnu.mirise na dorucak.prijatan glas iz druge sobe javlja:kazu IDEMO

Social bookmarks